K-report
 

Archiv do 20.května 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Autobusy v Liberci » Staré archivy » Archiv do 20.května 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 394
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 22:20:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no ono definice řádného zajištění MHD je pro každýho něco jinýho.

pro mě zase může bejt základní službou zajištění místa pro sport a kulturu. To má město přece taky zajišťovat.
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1508
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 22:26:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kultury je tu dost. A dost kulturních akcí se protahuje do noci. A jsme zase tam, kde jsme byli.
Stotisícové město bez noční dopravy - vítejte v Synerci!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 395
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 22:27:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do prům zóny ti jezdí linky 33 a 22. Vždy dostatečně před směnou a po směně (příjezd ve 35, odjezd ve 25). Kapacita busů je druhá věc, ale 33 jezdí většinou klobása a jak ji vídám, tak se tam ty lidi v poho vejdou. Co se těm lidem na tom spojení prosimtě nelíbí?
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 22:27:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podotýkám, že noční život nekončí s odjezdem posledního autobusu ve 23.08 domů! Lidé žijí i pracují déle, třeba do brzkých ranních hodin, kdy MHD nefunguje.
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 22:30:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad colombo - uznávám že busy by mohli jezdit třeba do 12. ale aby ve tři ráno brázdili město busy je podle mého "zbytečné". Kudy by podle vás měli jezdit. nějaký okružní linky s ekterou pojedete domu hodinu? Nebo chcete většinu linek i v noci?
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 22:33:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pro Liberečák :

A jak to mají v Jablonci, Pardubicích atd. ?

Vše jde nějakým kompromisem udělat.
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1509
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 22:36:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, a na první vlakové spoje z Liberce se má člověk dostat jak? V sobotu jsem musel na rychlík do Pardubic s odjezdem ve 4:00 pěšky, a podotýkám, že tento spoj je využívaný díky dobré návaznosti na vlaky dále na východ, využívanost by se dále zvýšila, kdyby na tento vlak byl dobrý spoj MHD..
Pokud je to zbytečné, nevím pak, proč i v menších městech to takto funguje. Copak jsou ostatní města hloupá a prodělávají na "zbytečné" noční dopravě a jen Liberec ví, jak na to? Tady se mi něco nezdá. :-)
Stotisícové město bez noční dopravy - vítejte v Synerci!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 398
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 22:45:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Argument ty proč to maj i v menších městech a my ne je trochu mimo, ne? Hele a jak to chceš udělat aby jel bus ze všech čtvrtí např na ten tvůj vlak?

To by mě zajímalo jestli to chcete jako okružní linky, nebo prostě výběr linek pro vyvolené čtvrti?

a ještě něco k radnici. Většina lidí zvolila takové strany, které nočku neprosazují. Kdyby´ji chtěli a kdyby jim vadilo spojení se synerem, tak volej jinak. A pochybuju že všichni z těch xx% co volej ODS z toho něco maj.
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 232
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 23:10:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pro Liberečák :

Z těch x procent, co volilo tuto lůzu na radnici asi nepotřebuje mhd nikdo! Každý je zaopatřen až moc, včetně domu a dvou aut a podnikání na každém kroku.Nechceš mi tvrdit, že tito lidé by něco prosazovali co by se jich netýkalo.Mhd jim nic neříká, protože ji nikdo z nich nepotřebuje.
Jinak noční spoje by mohli být klidně okružní, je asi nesmysl, aby bus zajížděl kamkoliv, to asi nejde.
BUS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.86.82
Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 06:11:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Colombo:
A těch x procent je většina, takže je všechno v pořádku. Menšina se podřizuje většině a tak to prostě je. Noční spoje jsou blbost a akorát to přináší problémy. Plně souhlasím s Liberečákem.
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1510
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 07:40:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No prosím, přístup pro tento severočeský Kocourkov typický! Já mohu snad jen tiše rezignovat nad zaostalostí našeho města..
Stotisícové město bez noční dopravy - vítejte v Synerci!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 09:23:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle me by na noc stacily tri linky po jednom voze: a) Nejaka linka Sever - Jih napr. Katerinky - Ruprechtice - Pavlovice - po trojlince Doubi - Pilinkov, b) Ostasov - Fugnerova - Harcov (z Kunraticke a Kr. Haje si dojdou nebo naopak) c) bus po tramvaji (kvuli rozdilnym rozchodum) Hanychov - Vratislavice. Do 15 minut chuze mate pokryty cely Liberec vyjma extremnich okraju typu Machnin. Kolik by tak mohl mesto stat provoz neceho takoveho? Plus bych upravil posledni a prvni denni spoje, aby se stihaly vlaky, treba i s protazenim busovych linek k nadrazi.
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1511
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 11:46:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, co cca 4 hodiny navíc provozu 3 autobusů může stát, ale město to určitě nezruinuje. A přesně takto si trasování představuji také.
Jen bych to z Doubí trasoval přes rochlické sídliště (Zelené Údolí, Dobiášova).. Ale civilizované dopravy se tu asi nedožijeme. Liberec Ti děkuje, Kíťo!
Stotisícové město bez noční dopravy - vítejte v Synerci!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 12:07:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zkousim pocitat - mam ale jen takove hrube odhady:
dejme tomu, ze delka linky je 15 km, tedy jedno kolo 30 km
Stihne ten bus objet to kolo za noc 5x? Dejme tomu.
Mame 3 busy a dejme tomu, ze km jizdy busu stoji 30 Kc.
Vychazi mi neco pod 5 milionu Kc na rok. Moc?
Kolik ze jsou splatky za arenu?
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 399
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 12:14:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zase aréna? Splátky za arénu asi 35 mega. Náklady na dopravu by byli i s nočkou asi 190 mega. Nemůže srovnávat nočku s arénou. To bych pak porovnával nočku s agregátem na chlazení ledu (jenom část)
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1513
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 12:30:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oboje je investice města - a investice města se porovnávat dají.
Stotisícové město bez noční dopravy - vítejte v Synerci!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 400
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 12:32:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no tak právě ale porovnávej celou investici - celou splátku za arénu a celej příspěvek na dopravu
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 223
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 12:41:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberecak: Proc se neda srovnavat nocka s arenou? Doprava stoji X Kc a kdyz k tomu pridam Y, bude jezdit i v noci. Mesto dava na sport Xx Kc a protoze ma arenu, dava navic jeste Yy.

A i kdyz se to bude porovnavat podle tveho, tak 190 x 35 milionu a uzitecnost MHD (bez ktere by mesto zkolabovalo) x uzitecnost areny (bez ktere by spis melo penize na rozumnejsi veci, nez ze by bez ni utrpelo...) se mi nezda moc pekny pomer.
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 401
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 12:46:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a teď sme zase u otázky co je pro koho rozumější. Podle volby lidí ve volbách je rozumější asi aréna než nočka. a když se ti nelíbí v liberci, tak tě tu přece nikdo nedrží. Ale vzhledem k tomu, že v liberci obyvatel přibývá (nemyslim zahraniční pracanty), tak asi má co nabídnout. Ono totiž 90% lidí nočka nezajímá. To už víc lidí využije tu arénu než tu nočku.
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 12:58:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to je demagogie jak Syner. Napred me sepsujes, ze se neda porovnavat nocka s arenou, ze mam porovnavat celou MHD s arenou a kdyz tak ucinim, tak najednou stavis vedle sebe uzitecnost areny a nocni dopravy, coz jsem neporovnaval. A k tem volbam: zajimalo by me, kolik lidi by volilo ODS, kdyby pred volbami otevrene rekli, ze jsou ochotny se sprahnout s CSSD. A bez tohohle podfuku by Kitnerovci na radnici vetsinu nemeli.
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1514
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 13:58:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je přesně ono. Navíc mnoho lidí program příliš nezajímá, stačí, že ODS volí i na celostátní úrovni a o dění tady se neinformují. Připomíná mi to ruský model "demokracie" Navenek je to všechno moc hezké, ale zkuste tam žít.
I kdyby noční doprava nezajímala 90% lidí, pořád je tu podle Tebe těch 10 000 lidí, které zajímá, a to by provoz uživit mohlo.
Jaká to symbolika, kdo chce být správný Liberečák, ať drží hubu a krok.
Stotisícové město bez noční dopravy - vítejte v Synerci!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 17:07:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plně souhlasím s racionálními názory Liberečáka.
Před několika měsíci probíhala anketa DPML, kde se občané města mohli vyjadřovat k městské dopravě a zavedení noční dopravy nebylo prioritou odpovídajících. Pokud si vzpomínám, tak hlavní požadavek bylo posílení dopravy do průmyslové zóny (tehdy jen JIH), což opravdu nastalo a to ve značné míře. Dále zkapacitnění dopravy do Rochlice II, což se též stalo (v míře možné autobusy), teď už zde lze jen čekat na město, které zde nechá postavit tramvajovou trať.
Dle náznaků od nového ředitele DPML (viz i zde uvedené rozhovory z tisku) se pravděpodobně dočkáme přípojů k ranním a nočním rychlíkům, ovšem otázkou zůstává využití - kolik cestuje těmito vlaky cestujících??? Nevyužívá většina cestujících směr Hradec Králové (Brno,...) rychlejší AUTOBUSOVÉ dopravy, kdy lze cestovat i v reálnějších časech? Z nočních spojů považuji za vhodné prodloužení provozu (o cca 1 - 2 hodiny) v noci z pátku na sobotu a ze soboty na neděli, kdy lze shledat větší poptávku po veřejné dopravě.
http://pocasi.cap-net.cz/- Vozovna On-line
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1515
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 18:11:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vždyť také prodloužení provozu je to, co je na tom nejakutnější. Z mnoha stran přijíždějí vlaky i autobusy po 23. hodině.
Ono pokud jde o cesty do Brna, autobus bývá většinou jen nepatrně rychlejší, kvůli přestávkám. Vlak je na cesty na těchto delších trasách pohodlnější, a navíc je tam návaznost nejen na Brno, ale taky směr Olomouc, Ostrava..
A jak se tato anketa dostávala k veřejnosti? Ke mě se vůbec nedostala.
Některé výroky Liberečáka mi nepřipadají příliš racionální.. A rozhodně nemluvím pouze o jeho reakcích na toto téma.
Stotisícové město bez noční dopravy - vítejte v Synerci!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Karel007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 18:58:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

takže asi tak: noční doprava je potřeba a je ostuda, že ji Liberec nemá
stačilo by kdyby jezdily nejfrekventovanější linky po hodině a že by to bylo nějak výrazně ztrátové se mi nezdá... je to služba občanům a turistům
pro Liberečáka: že by v Liberci lidé přibejvali se mi taky nějak nezdá
rok 2002 - 99832 obyv
rok 2003 - 98380 obyv
rok 2004 - 97677 obyv
rok 2005 - 97770 obyv
rok 2006 - 97400 obyv
(samozřejně tímto neříkám, že ubývají lidé kvůli noční dopravě )
za posledních 5 let ubylo v LBC 2500 obyvatel - jen tak pro info
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 20:32:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Sergeilbc:
Držím se faktů.
Anketa byla k dispozici (cca 10 dní) ve všech vozech MHD, předprodeji jízdenek, na magistrátu a vyšla jako příloha Zpravodaje liberecké radnice. Výsledky byly např. v regionálním tisku a v dotyčném Zpravodaji.

"Z mnoha stran přijíždějí vlaky i autobusy po 23. hodině." je potřebné upřesnit: Bus spoj z Osečné, bus spoj z Chrastavy (spoje vracející se po odvozu do těchto obcí po 22. hodině) a osobní vlak ze Staré Paky s rychlíkem z Pardubic. Celková vytíženost těchto spojů +/- 0.
http://pocasi.cap-net.cz/- Vozovna On-line
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1519
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 20:38:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedno s druhým - čistě teoreticky třeba z Pardubic atd. nikdo tou dobou nepřijíždí proto, že se pak nemá čím dostat do cíle své cesty. Netvrdím ale, že to tak musí na 100% být..
Stotisícové město bez noční dopravy - vítejte v Synerci!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 402
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 16. května 2007 - 00:30:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Karel007 - nevim odkud bereš počet obyvatel? Já vycházím z údajů ČSU (www.czso.cz) - 2002 -97677,2003-97770, 2004-97400, 2005-97950, 2006-98781. Vychází mě nárůst v posledních letech. A to nás prej ještě šiděj. Podle údajů z matriky je v liberci přes 100tis. Ale to sem nikde nezjistij přesné číslo.

když ti budou ty busy jezdit po hodině, tak to bude celkem na nic. To dojdeš z jednoho konce liberce na druhej. nevim proč by to měla bejt služba pro turisty? Ty se většinou pohybujou jen v centru, obzvlášť v noci.

ad noční příjezdy vlaků a busů - těch lidí co tim přijedou je opravdu mizivé množství. A argument od sergeilbc, že tim vlakem nepřijížděj lidi kvůli tomu, že jim pak nejede bus je trochu divnej. ty jezdíš pozdním vlakem podle toho jak ti na to navazuje MHD v cílové stanici? Já teda pozdním vlakem pojedu proto, protože musim někde zůstat déle. Nebo ty počkáš na raní vlak aby ti pak jelo mhd?

A např. na skvělé noční autobusy z Prahy nám poslední odjezdy bohatě postačují. (sorry, musel sem si rejpnou do oblíbené společnosti)
Karel007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 16. května 2007 - 09:20:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Liberečák: vycházel jsem z údajů publikace Lexikon obcí, který používá i MF, na czso mají čisla trošku jiná, nevím která data jsou "správnější", ale to zde stejně asi nevyřešíme (a netýká se to tématu busů v LBC...)
czso: 2001-98 380, 2002 -97677,2003-97770, 2004-97400, 2005-97950, 2006-98781 - dle těchto dat zde mírný růst je (400 obyvatel za 6 let)
lexikon obcí: 2001-99588,2002-99832,2003-98380, 2004-97677,2005-97770,2006-97400 (úbytek 2100 obyv za posledních 6 let)

když víš, že Ti bus pojede každou hodinu- tak si to na to načasuješ (odchod z hospody,...) v tom bych problém neviděl

viz noční busy z Prahy - kdyby byly rentabilní, tak by pravděpodobně jezdily...
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 09:29:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlasím z Karlem 007 i Sergeiem lbc. Pokud budou noční spoje jezdit, lidi si časem zvyknou a spoje budou určitě využívány.Samozřejmě, že nemůžeme počítat s tím, že noční spoje budou vytíženy jako spoje v denní špičce, ale jezdit s nimi určitě někdo bude.Já sám si musím brát tahače k baráku, jelikož se nemám v noci jak dostat do,nebo z práce.A nějaké anketě, která byla v busech atd., tak to bych asi neřešil, to je spíše úsměvná záležitost.
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 16. května 2007 - 12:09:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta anketa byla taky dobra demagogie. Kdyz se me nekdo zeptal, jestli je pro me dulezitejsi, abych se vesel do autobusu na cestu do prace nebo nocni autobusy, dal jsem samozrejme nizsi prioritu nocnimu busu. Vyvodit z toho, ze nocni busy nejsou v Liberci potreba je logika hodna Kitnera. Proc neudelali takovouhle anketu o arene? Schvalne jak by dopadla anketa tramvaj do Rochlice vs. arena? ;-) Vzdyt by i tu trat moh stavet Syner, nebo na tram trati neni takovy vejvar jako na stadionu?
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1520
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 13:33:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Siderodromofil: Je vidět, že Kíťovci si dělají ankety jen na to, na co chtějí. :-)
Liberečák: Tohle jsem mohl čekat, že zrovna Ty se chytneš!! Zkus si můj příspěvek občas přečíst celý a dvakrát a trochu se nad tím zamyslet! To, že to tak nemusí nutně být u všech, jsem tam nepsal ze srandy!
Ve všech městech se nočním rozjezdům lidé také přizpůsobili.
A tu svoji !§@&#; Sudet Agency už si můžeš strčit na klobouk. S Tvým názorem už jsme seznámeni, tak nám to už necpi. Nemá to s tím NIC společného!
Tvé chování je buranské a do Liberce, který se obecně chová jako zaprděný vidlákov, perfektně zapadneš.
Stotisícové město bez noční dopravy - vítejte v Synerci!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 16. května 2007 - 13:45:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Narozdíl od tebe tady nikoho neurážim. A to že mam jinej názor než ty, neznamená že sem buran. Spíš když neni něco podle tebe, tak to je špatný, buranský a opovržení hodné.

A víš od čeho je diskuze? Si tam ty lidi můžou psát svoje názory. To že tě to nezajímá, tak to nečti. A já sem první nenarazil na noční busy od někud.
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1521
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 13:57:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Narážím na to, že se chytáš něčeho, za čím si nestojím.
Nikoho neurážím. Naši zastupitelé urážejí nás.
Na noční busy (nebo spíš na radnici) jsem narážel první, tvrdím snad opak?
Stotisícové město bez noční dopravy - vítejte v Synerci!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 404
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 16. května 2007 - 14:02:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No když o mě tvrdíš že sem ´buran, tak to trochu ujíždíš. a když si za něčim nestojíš, tak to tu nepiš. něco řikat a nestát si za tim. ...

myslel sem noční busy přijíždějící do lbc.
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1522
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 14:28:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To byla spekulace, ne názor.
Stotisícové město bez noční dopravy - vítejte v Synerci!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 405
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 16. května 2007 - 14:30:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ok
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 16. května 2007 - 18:49:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lidé budou možná po městě jezdit zadarmo

Liberec - Zadarmo možná budou za necelé dva roky jezdit cestující libereckou MHD během čtrnácti dní konání šampionátu v klasickém lyžování. Zřejmě i v noci. O tom, jak město dopravu do běžeckých i skokanských areálů, stejně jako k nočním ceremoniálům vyřeší, budou patrně rozhodovat zastupitelé.

Liberecký primátor variantu, že by cestující jezdili v průběhu mistrovství zadarmo, podporuje. „Vyvarovali bychom se spousty problémů. Zejména cizincům by odpadly potíže se sháněním lístků, už proto, že se těžko dorozumí,“ konstatoval primátor Jiří Kittner.

Podle něj by zdarma mohla být třeba jen posilová nebo speciální doprava spojující jednotlivá sportoviště.

Doprava zdarma není při podobných mistrovstvích zcela samozřejmá.

Během šampionátu v Sapporu si kromě akreditovaných hostí platili návštěvníci dopravu z vlastních kapes. „Doprava zdarma je takový marketingový tah, pro šampionát v Liberci by to byl samozřejmě benefit,“ upřesnil mluvčí organizačního výboru šampionátu Vladimír Zemánek.

Vozový park, který má liberecký dopravní podnik, nebude stačit na pojmutí všech zájemců o dění v místě konání šampionátu. Město počítá s tím, že si najme autobusy od jiných dopravců, uvažuje také o vypůjčení tramvají. „S největší pravděpodobností bychom si tramvaje půjčili z Prahy a přepravili je vlakem,“ doplnil Kittner. Dopravní podnik už zpracoval systém MHD během šampionátu a posílení dopravy ve městě. Bude si muset půjčit 16 - 20 tramvajových vozů. Výrazně častěji by jezdila tramvajová linka číslo 3, speciální autobusové linky mají jezdit také od parkovišť a nádraží, aby se návštěvníci dostali do areálů. „Trasa linky číslo tři se bude posilovat podle potřeby, mělo by na ní ale jezdit dvaadvacet souprav ve špičkovém intervalu dvě až tři minuty,“ uvedl Ludvík Lavička, provozní ředitel libereckého dopravního podniku.

Dopravní podnik uvažuje během šampionátu i o nočním provozu, aby se lidé bez potíží dostávali na vyhlašovací ceremoniály a po jejich skončení do míst ubytování a k parkovištím. Noční tramvaje ani autobusy dnes obyvatelé Liberce nemají.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - liberecký kraj 16.5.07
http://pocasi.cap-net.cz/- Vozovna On-line
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1524
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 19:01:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Noo, a kdyby se městu ta nočka zalíbila..
No, teď vážně. Opatření jsou dobrá, na 2-3 minutový interval se tedy těším, stejně jako na pražské tramvaje a buhvíčí autobusy..
Stotisícové město bez noční dopravy - vítejte v Synerci!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Cestující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 535
Registrován: 7-2002


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 19:15:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To snad není ani možné - obyvatelé Liberce se v noci vozit nebudou, ale kvůli kašparům na lyžích se noční doprava na 14 dní zavede a ještě ke všemu zadarmo... (teda dle příspěvků možná, ve stádiu jednání - ale první dojem pro skalního obyvatele Liberce je zdrcující)

Docela se "bavím" vaší diskuzí o noční dopravě, nicméně do toho nechci zasahovat, neboť bych musel být u některých příspěvků trošku vulgárnější. Nicméně názory Liberečáka, který evidentně noční dopravou jezdit nechce (a když nechce on, tak nebude jezdit nikdo - promiň tak mi to připadá) jsou vesměs mimo mísu. Jak někdo může tvrdit, že s tím nebudou jezdit lidi??? Samozřejmě, když tady takový systém neexistuje a neexistoval, tak nemůžeme dělat závěry, že nebudou cestující... Ve většině měst, kde noční dopravu zavedli, tak ji museli časem posílit nebo zavést celotýdeně a ne jenom o víkendech kdy lidé chtělí utrácet penízky za pivka a zábavu nikoliv za taxíky... A jít v zimě pod vlivem z jedně strany města na druhou - to není to pravé ořechové...

Toť můj názor TEČKA
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1525
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 19:45:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč nezasahovat, vždyť je to diskuze.. Moje výlevy občas legrační jsou , ale tohle mě prostě tíží..
Ostatně, s těmi kašpary, on nakonec nebude sníh a bude po ptákách..
Stotisícové město bez noční dopravy - vítejte v Synerci!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 20:20:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Sergei:

A víš,že s tím sněhem máš pravdu? Já si taky myslím,že nebude sníh a to by mě pak zajímalo,jak to v Lbc bude žít
Apex + DPmL = nezvládání dvou prací najednou
Karel007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 16. května 2007 - 20:26:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kdyby nebyl sníh, to by takovej problém nebyl, ten se dá vyrobit (už maj i vytipovaný lokality, kde bejvá chladnějc(Hodkovice, Ještědský hřeben,...), v extrémním případě by postavili nafukovací halu, jako velkej mražák a zde by sníh vyrobili), problém by mohl být kdyby pršelo...to by nestihli vozit novej sníh a tratě upravovat...
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 20:28:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Karel007:

hmmm,to je taky fakt. Ale stejně by mě zajímalo,co by dělali,kdyby teda pršelo. Nafukovací halu? To by se docela prodražilo,nemyslíš?
Apex + DPmL = nezvládání dvou prací najednou
Karel007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 16. května 2007 - 20:36:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kdyby pršelo, tak by to bylo asi hodně zajímavý - každopádně by byla sranda

ta nafukovací hala je jeden ze scénářů - samozřejmě je to drahý, ale lepší než to celý odpískat
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 591
Registrován: 5-2004


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 07:09:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Autobusové nádraží Liberec představilo studii nové haly
Vydáno dne 17. 05. 2007

LIBEREC - Studii nové odbavovací haly, která by měla v budoucnu nahradit nevzhledné stavební buňky suplující už léta autobusové nádraží v Liberci, představila v těchto dnech na svých internetových stránkách www.anl.cz společnost Autobusové nádraží Liberec (ANL). Autorem studie je pražský atelier Alej architekta Ivana Lejčara. Realizace stavby si podle jeho odhadu vyžádá náklady zhruba 60 milionů korun, řekl ředitel firmy Jan Konopásek.

Autobusové nádraží ve stotisícovém Liberci čeká na důstojnou odbavovací budovu přes deset let. Areál nástupišť byl modernizován už v polovině 90. let minulého století, na vybudování důstojného zázemí však tehdy nezbyly peníze. Cestujícím tak od té doby slouží provizorní objekt poskládaný ze stavebních buněk, jimž ale už v příštím roce vyprší výjimka k užívání, proto musí provozovatel postavit budovu novou. "Věříme, že prostředky na její vybudování se podaří ve spolupráci s Libereckým krajem získat z evropských fondů," řekl Konopásek.

Návrh čtyřpodlažní odbavovací haly od Ivana Lejčara se poněkud vymyká z toho, co se v posledních letech v Liberci většinou staví. Budova ze skla a betonu připomíná arénu lehce sešlápnutou k jedné straně. Uvnitř je oválná galerie s prosklenou střechou. "Museli jsme se přizpůsobit omezenému prostoru, ve kterém bude stát, nechtěli jsme ale postavit obyčejnou krabici, ale něco, co bude prostoru dominovat," řekl architekt, který v Libereci navrhoval například informační centrum Českých drah a spolupracuje na projektu integrované dopravy Regiotram Nisa.

Z libereckého autobusového nádraží denně vyjíždí nebo do něj přijíždí kolem 150 autobusových spojů, v pátek až 190. Podle odhadu tak služby areálu denně využije kolem 4000 cestujících. Zázemí pro ně rozhodně není na úrovni, jakou by si stotisícové město zasloužilo, na tom se shodují zástupci města i kraje. Kritizují ho i cestující, překvapeni jsou hlavně ti, kdo do krajského města přijíždějí poprvé.

Společnost ANL, která nádraží spravuje zhruba rok, si je nedostatků vědoma. V minulých měsících se proto snažila nabídku služeb na nádraží rozšířit: prodloužila dobu, kdy je budova cestujícím otevřena, přibylo občerstvení a novinový stánek. Od poloviny dubna funguje na nádraží moderní elektronický systém, který informuje cestující o odjezdech a příjezdech autobusů. Většinu nedostatků by ale měla odstranit nová budova, která cestujícím nabídne nejen místo k čekání a odpočinku, ale také restaurace a další služby. Důstojného prostředí se dočká i obslužný personál.

Zdroj: www.igenus.cz
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 08:07:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cestujici: Skoda ze nechces zasahovbat do diskuse, nazor odbornika je vzdy prinosny. Vulgarismy nahrad PIP a je to ;-)
Karel007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 10:29:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebyl by lepší tenhle bus, než plánovaná tramvaj do Rochlic - určitě by to bylo levnější

http://www.busportal.cz/modules.php?name=article&sid=3230
Siderodromofil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 10:44:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uz vidim, jak se to mota po terminalu....
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1527
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 11:44:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ani to by nepobralo 12 ve špičce..
A je fakt, že provlékat se s tím libereckým provozem bych skutečně nechtěl..
Stotisícové město bez noční dopravy - vítejte v Synerci!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Cestující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 536
Registrován: 7-2002


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 20:14:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podobným Vanhollem jsem měl možnost se svést v Drážďanech a ten autobus se choval velmi obratně i v prudkých obratech a na křižovatkách, až mě to překvapilo. Problém by byl asi v místních kopcích
Autrans
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 20:23:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To byla nějaká special akce nebo to tam jezdí pravidelně ?
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1531
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 20:32:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zkušebky. DVB zkouší všechno možné, teď tam měli třeba MB CapaCity.
Aha, tak mimo zkušebky i na akci zmiňované pode mnou, opravuji se.

(Příspěvek byl editován uživatelem sergeilbc.)
Stotisícové město bez noční dopravy - vítejte v Synerci!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Cestující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 537
Registrován: 7-2002


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 20:32:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To byla speciální akcička: nějaké výroční oslavy autobusů v Drážďanech, tento "exponát" byl zapůjčen z Hamburku.

Více o tomto modelu zde: http://www.vanhool.com/products_bus_detail.asp?TabID=8&ID=13&ProductCategoryID=1

P.S. já mám takové hračičky rád
Cestující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 538
Registrován: 7-2002


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 20:38:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě fotografie z oné akce (tuším že 90 let autobusů):
 
 
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 20:55:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jó, tak takový bus je do Liberce akorát.Na linku 13 do Kateřinek.
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1532
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 21:04:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že by se mu nechtělo už hned na Lipové (z Fügnerky)..
Stotisícové město bez noční dopravy - vítejte v Synerci!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 21:20:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U tohoto vozidla by byl vhodný policejní doprovod a dílna v pohotovosti.
Autrans
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 14:15:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mňam - pěkná fota. Noo, s tímhle vyfunět a nalámat to na 13, to by byl výkon... Co se týče diskuze výše o noční dopravě v Reichenbergu, udělal jsem si nový podpis v profilu. V Liberci jsem dva roky žil, patnáct let tam jezdím za bratrem, co žil v Rochlicích, teď v Hanychově. Pouhé dvě varianty jako cesta pěšky, či utrácení za taxík, zdrží-li se člověk někde na pivu či v práci a je zrovna bez vozu, to je ve stotisícovém městě vážně ostuda. V Liberci je zřejmě největší korupční prostředí v této zemi, o tom ví snad už i babička od Strážnice, proto mi příjde možné, že neexistence noční dopravy je v něčím zájmu. Jinak to nechci rozvádět, to patří na jiný server. Tím je asi jasné, s kým v této debatě souhlasím a s kým ne. Nic osobního.
Neexistence noční dopravy v Liberci je ostuda. A žádný reálný výhled na její existenci ještě větší...
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 11:18:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zde něco pro ty, které to zajímá. odkaz
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1538
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 20:36:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten odkaz je správný? My tady totiž trolejbusy bohužel nemáme.. (ne že by se mi to nelíbilo, jeden čas je tu chtěli zavést)
Stotisícové město bez noční dopravy - vítejte v Synerci!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace