K-report
 

Archiv do 14.května 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Všeobecná trolejbusová diskuse » Archiv do 14.května 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1907
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 22:59:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trochu odbočím z téhle 14tr by asi Bursík radost neměl ,4 klacky to znamená ještě jeden Temelín navíc.To se asi u nás nechytne.
foto z Polských stránek www.transport.......
 
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1636
Registrován: 12-2004


Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 09:36:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3503: Jak to vím? No jelikož to je náš bývalý vůz, tak mě jeho osud čirou náhodou zajímá. Takže jsem si zjistil, že jezdí. Má ev.č. T-618.
Trolejbusy v Českých Budějovicích vás vozí již více než 15 let!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 587
Registrován: 4-2005


Odesláno Neděle, 08. dubna 2007 - 02:33:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zmiňovaná T-618 (ex ČB 07)
 
21Tr T-801 (ex ČB 43)
 

Jinak v Szegedu jiná 21Tr, než T-801 nebyla k vidění, nejvyšší jezdící 15Tr je T-618. 22TrAC ani trolejbusové Citaro v provozu nebyly.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1693
Registrován: 12-2004


Odesláno Neděle, 08. dubna 2007 - 08:18:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil: Krásné fotky, díky.
Trolejbusy v Českých Budějovicích vás vozí již více než 15 let!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 599
Registrován: 4-2005


Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 23:20:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak ještě k Szegedu: Szegedský dopravní podnik provozuje dohromady 4 trolejbusové linky, z čehož jedna linka (8) není asi z 1/3 zatrolejovaná. Jsou na ni provozovány krátké Mercedesy Citaro, které budou po celkové elektrizaci linky přestavěny na trolejbusy (za využití AC výzbroje Cegelec (pravděpodobně stejné, jak Trollina kompletovaná v DPO)). Jeden kus už je hotov (T-860) a dalších několik kusů jsou aktuálně předělávány.
V Szegedu též jezdí jeden trolejbus Volvo 7700 (s DC výzbrojí od Cegelecu).
 
Hugo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 739
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 13. dubna 2007 - 21:00:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chip:Křížení samozřejmě možné je. Např. v La Chaux-de-Fonds ve švýcarsku je křížení dokonce s tratí 15kV.

Proč chodit tak daleko? Křížení je blíž, v Přešově.

Ešte k tomuto kvoli tomuto krizeniu bol vyradeny v Prešove Sanos.Vyleteli mu palice akurat ked bol na pricesti a začala blikať červena tak vodič vyhnal všetkych cestujucich von a potom sa len prizerali...(smutne vyradenie)
!!!MHD je ako smrť,nikdy nevieš kedy pride!!!

ICQ:233 682 093
E-MAIL: Muflol@azet.sk
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 315
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 13. dubna 2007 - 21:18:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hugo: zrovna neska sem si kupil monografii Sanosu a četl sem tam o tom...
Mrkněte se na muj blog: Mrkněte se na můj blog: http://gasonuv.blog.cz ... Pohanějte chyby případně dejte návrh na zlepšení do komentářů. Díky...
!!! A mojo ICQ zní: !!! 472-137-831 !!!
Hugo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 740
Registrován: 2-2006


Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 12:08:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 
 
 
 
Nema k tomu niekto bližšie info??? foto stare 2 roky z netu
!!!MHD je ako smrť,nikdy nevieš kedy pride!!!

ICQ:233 682 093
E-MAIL: Muflol@azet.sk
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2176
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 12:41:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hugo - první tři obrázky je Busbahn Essen (též označeno jako Spurbus nebo O-Bahn) - špecielní dráhou naváděný (duo)busy. více lze vyčíst tady (nur für germanisierte).

To poslední ovšem vypadá tak nějak... obousměrně...
NEMOCNÁ PRASATA PATŘÍ DO KAFILERIE!
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1161
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 14:04:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JJ projekt O-Bahn hlavní dějiště v Essenu, kde se do roku 1995 jezdilo na elektriku v současnosti něco přežívá ještě v diesl trakci. Celkově to byla taková zvláštní cesta vývoje a v celku i ulet, kromě Essenu něco existuje v Mannheim a australském Adelaide otázka je jak to dlouho vydrží neb jsou snahy to nahradit rychlodrážní tramvají. Ta tříčlánková obluda byl už prototyp ve výší fázi vývoje, jenže se neujal kvuli ztrátě flexibility jakou měly duobusy na platformě vozů MB O405, konec konců oni ani ty duobusy nebyly nic extra. Pojednání o všech těchto částí projektu a srovnání se současným vývojen segredované autobusové dopravy jsou tady.

PS: Jen tak muj osobní názor, ale podobně jako O-Bahn podle mě skončí i většina tech francouzkých tramvají na pneumatikách a také i autobusy z vedením v dráze pomocí optického zaměření.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2177
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 15:31:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to se asi neshodneme, navádění od Matry mi připadá vcelku životaschopný - stačí tomu jenom "dvě krabičky" a kamerka ve vozidle, rovnej a nevymlácenej povrch silnice (tj. u nás se to v příštích 50 letech asi fakt nechytne) a střízlivej frajer za volantem toho stroječku, kterej na silnici nakreslí patřičnou dvojitou přerušovanou čáru. Samozřejmě spojovat to zásadně a pouze s nesmyslem zvaným Irisbus Civis je cesta do pekel - viz případ Rouen...
NEMOCNÁ PRASATA PATŘÍ DO KAFILERIE!
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1162
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 15:53:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_k: Já právě měl na mysly vozy Civis ty byly doopravdy ulet. Pro Rouen se momentálně dodává Citels Guide, který tohle navádění má a je to určitý kompromis držící se blíže ke standartnímu autobusu. Jinak Irisbus má projekt vozu Creatis což je v podstatě Citelis s jiným více avangardním čelem a intelierem, zaměrovacím zařízenim samozřejmě za příslušnou cenu. V současných podmínkách ČR se toho asi nedočkáme a to nejen kvuli tech. stavu silnic, ale i ceně. Podle všeho ta zaměrovací sranda má být pomalu dražší než samotnej bus. Navíc po odkoupení Matry Siemensem to moc na ceně neubralo spíše naopak.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1865
Registrován: 1-2004


Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 20:05:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: ta zaměrovací sranda má být pomalu dražší než samotnej bus

Jeden ten kloubovej Citelis s naváděním pro Rouen stál něco kolem 370 tis.€ a to včetně dalších features jako 2x klimoška, částicové filtry aj., takže furt levnější jak obyčejná 25Tr ze s Plzně.

Jinak ta tříčlánková obousměrná potvora na bázi O 305 jezdila snad jen na testovací dráze u Mercedesu v Rastadtu(?)
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1163
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 20:59:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aussinger: Jo ta obousměrná potvora byl jediný prototyp, snad to ani nevozilo lidi. Na těch stránkách na které jsem sem dával odkaz se o tom voze v anglickém jazyku píše toto:

The Mercedes-Benz double-articulated vehicle was promoted as their alternative solution to counter the runaway success of light rail as a mode of transport. In response light rail advocates retorted that this vehicle was not even a solution to an unspecified problem! As the photograph shows the 0 305 G2 can be likened to two articulated buses joined back-to-back. One end has bus-type driving controls while the other end has tram-type driving controls. Neither end has a steering wheel, because amazingly - for a bus - this vehicle cannot operate on the normal road sharing road space with other traffic (!) -- something that puts it at a severe disadvantage even when compared to 'ordinary' kerb guided buses.

With this vehicle the outer two axles are steered while the inner two axles are driven. It is electrically powered, collecting its power from the single overhead wire via a pantograph while electrical return is via the guide rails - although there is no reason why it should not be able to use trolley-bus twin overhead wires and trolleypoles. In this way it could share all or part of the guideway with 'ordinary' trolleybuses or duo-buses, subject to it being compatible with the already designed O-Bahn points (switches). Multiple unit operation of 'trains' (sic) of these vehicles is a design feature, however being electric it is easy to envisage multiple-unit operation with ordinary trolley / duo-buses too. For many years multiple-unit operation of two-axle trolleybuses (in normal 'driver-steering' mode) was commonplace in eastern European (especially Soviet Union) cities, although more recently the practise has fallen out of favour with ordinary (single) articulated buses replacing them.

As yet no city is reported as having taken a serious interest in the 0 305 G2, perhaps because there is no need for a bus that the driver cannot steer and therefore cannot travel on the ordinary road. In its present form this vehicle would be most suitable as an upgrade to a pre-existing O-Bahn system, but with so few in operation this does not look likely in the near future. Any city using the 0 305 G2 from scratch would have to invest in sufficient private right of way before it could be introduced into service putting it at a severe disadvantage compared to light rail (its primary competitor) - which can share roadspace with other traffic - but putting it on a par with some of the other fixed-track 'people mover' and metro systems.


Já anglicky moc neumim, ale vydedukoval jsem z toho že se tim vozem nesplnily původní předpoklady. Tak jestli někdo umí lépe anglicky tak přeji přijemné čtení.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2179
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 23:24:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...ani ne tak nesplnily původní předpoklady, ale že soudruzi od Mercedesu tolik chtěli vytvořit alternativu k "light-rail" (česky se tomu obvykle říká rychlodrážní tramvaje, ale moc přesnej termix to není), až to přehnali a vytvořili totálně nepoužitelnou překombinovanou blbost...
NEMOCNÁ PRASATA PATŘÍ DO KAFILERIE!
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 15. dubna 2007 - 18:14:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Letos uplyne 25 let od vzniku prvniho Sanosu.
Čest jeho památce.
A 29.dubna 125 let od zkoušek prvního trolejbusu...
Kdopak si vzpoměl???

(Příspěvek byl editován uživatelem MIGOŠ.)
Mrkněte se na muj blog: Mrkněte se na můj blog: http://gasonuv.blog.cz ... Díky...
!!! A mojo ICQ zní: !!! 472-137-831 !!!
Skype: !!! migagason !!! (beztěch vykřičníků,ty sou tam jenom pro okrasu)
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1722
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 15. dubna 2007 - 21:13:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

trolejbusu, ty ten vozík se špagátem jmenující se vrchňovedeňovitý omnibus nazýváš trolejbusem?
Makrelu neumeješ.
1.7.2007 15 let od ukončení provozu linek D a DI
30.5.2007 10 let od ukončení provozu trolejbusů 9 Tr v celé ČSSR
RÁBA mater trolinum ae businum
1982-2007-25 let od pořízení první Karosy B 731.00 ev.č. 301
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1720
Registrován: 12-2004


Odesláno Neděle, 15. dubna 2007 - 23:46:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_k: Já nechci být moralista, ale toto nur für germanisierte není příliš vhodné spojení, ikdyž nečekám, že to bylo myšleno špatně.
2.5.2007 - 16 let od třetího zavedení trolejbusové dopravy v Českých Budějovicích!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Kloubák je kloubák!
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 836
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 00:11:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

9tr> No ono od ceho je slovo trolejbus -> trolleybus -> trolley = vozicek. Proste autobus vybaveny vozickem pro odber proudu. Akorat se nam za ta leta ten "vozicek" nejak vytratil a zacali se pouzivat faje. Takze vlastne trolejbus je zavadejici oznaceni .
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1724
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 06:04:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, tohle je pravdou z jazykového pohledu, ovšem tamty vozíky se berou jako histerické trolejbusy, které stejně všechny skončily světovou válkou.:-)
Makrelu neumeješ.
1.7.2007 15 let od ukončení provozu linek D a DI
30.5.2007 10 let od ukončení provozu trolejbusů 9 Tr v celé ČSSR
RÁBA mater trolinum ae businum
1982-2007-25 let od pořízení první Karosy B 731.00 ev.č. 301
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2185
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 12:19:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M. R. - popravdě řečeno, i když nechceš býti moralistou, moralizuješ. To slovní spojení (v podstatně horší české podobě "jen pro germanizované" tu tlačí jistej jinej dostatečně profláknutej človíček) používám často spíš jenom pro popíchnutí, dost lidí tu brečí, že neumí německy. Pro mě je to prostě druhá úřední řeč, to co se stalo v roce 1918 vnímám jako obrovskej a dalekosáhlej omyl - monarchii si rozvracet nedáme - a proto jsme teď tam, kde jsme.

Ale pryč od toho, nebo se ještě pohádáme.
NEMOCNÁ PRASATA PATŘÍ DO KAFILERIE!
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 16:42:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jj, měl sem napsat zkouška prvního silničního vozidla ne elektrický pohon s napajením z vrchního vedení. A tím bych to uzavřel, ju???
Mrkněte se na muj blog: Mrkněte se na můj blog: http://gasonuv.blog.cz ... Díky...
!!! A mojo ICQ zní: !!! 472-137-831 !!!
Skype: !!! migagason !!! (beztěch vykřičníků,ty sou tam jenom pro okrasu)
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1728
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 05:55:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LIDOVĚDEMOKRATICKÝ SOUD ČSSR

ROZHODNUTÍ

případ uzavřen

ODŮVODNĚNÍ

si každej najde sám.
Makrelu neumeješ.
1.7.2007 15 let od ukončení provozu linek D a DI
30.5.2007 10 let od ukončení provozu trolejbusů 9 Tr v celé ČSSR
RÁBA mater trolinum ae businum
1982-2007-25 let od pořízení první Karosy B 731.00 ev.č. 301
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1724
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 11:17:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_k: Jo, každej pohílíží na dějiny jinak, já mám na rok 1918 naprosto opačný názor . Mě spíše vadila spojitost s germanizací dětí (a nejen jich) za 2. Světové války... Ale jinak pryč od toho, beo se fakt pohádáme .
2.5.2007 - 16 let od třetího zavedení trolejbusové dopravy v Českých Budějovicích!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Kloubák je kloubák!
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 785
Registrován: 7-2006


Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 20:40:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Ivano-Frankovsku na Ukrajině se mi podařilo vyfotit český trolejbus, ty samé jezdí i ve Lvově, akorát mají žluté barvy.
 
 

Všechny trolejbusy, co jsem tam zahlídnul, byly v otřesném stavu.
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 643
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 23:30:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rul: Na Ukrajině to není vyjímka (i 9Tr). Podstatná část z nich jsou second-hand z ČR.
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 18. dubna 2007 - 07:42:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rul: zrovna ten na obrázku vypadá na Východní poměry v supr stavu.
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 949
Registrován: 3-2005


Odesláno Středa, 18. dubna 2007 - 15:03:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když prošmějdíš internet, tak určitě najdeš obrázky třeba z Gruzie. To jsou teprve otřesný stavy, tenhle je proti tomu ještě fešák
Pavel_h
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 546
Registrován: 7-2005


Odesláno Středa, 18. dubna 2007 - 16:46:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdysi tady byl zveřejněný tento obrázek s názvem "Albánie - Tirana MHD v ranní špičce" - proti tumuhle je ta 14ka fešák, vždyť má i okna.
e-mail: hlavac.h @ quick.cz (bez mezer)
Klv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 6-2006
Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 10:03:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám takový dotaz - může mi někdo vysvětlit, jak je to možné, že v ČR trolejbusy dvouzdrojové a tudíž schopné volného pohybu i mimo troleje nemusí mít SPZku?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 32427
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 11:00:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože s tím zatím legislativa nepočítá...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Klv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 6-2006
Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 12:59:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmm. Tak když si na auto montuju tykadla, mě taky policajti pustí bez SPZky?
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1675
Registrován: 3-2005


Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 13:19:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Klv: Nápad to není špatný, ale zase se do tebe okamžitě pustí drážní úřad. A to si myslím, pak rád namontuješ RZ zpět.
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:|:. ICQ: 271 444 785
Klv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 6-2006
Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 13:48:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

24tr: Děkuji za varování! Ale když jsme právě u toho - nemá někdo celkový přehled, ve kterých zemích se trolejbusy považují za drážní vozidla a tudíž nemají poznávací značky (kromě ČR a SR mě tu napadá Švýcarsko a všechny země bývalého SSSR), a kde naopak jsou považovány za silniční vozidla a znyčku musí mít (třeba Německo, Rakousko, Rumunsko)?
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1734
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 11:45:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, když si namnontuješ klacky na nějaké vozidlo, tak DÚ bude asi ještě zticha, jakmile by se i vnitřním vybavením naplnil status dr. vozidla a vyjel bys na trať, tak v tu chvíli ti nezávidím. Spíš to bude chtít zjistit, co říkají tamní zákony, klidně může být i v Rumunsku(jen příklad) trolejbus HDV, ale legislativa předpisuje toto vozidlo vybavit SPZ. To že u nás Zákon o dráhách (266/94 Sb.) je nepředpisuje, neznamená, že to tak je všude.
Makrelu neumeješ.
1.7.2007 15 let od ukončení provozu linek D a DI
30.5.2007 10 let od ukončení provozu trolejbusů 9 Tr v celé ČSSR
RÁBA mater trolinum ae businum
1982-2007-25 let od pořízení první Karosy B 731.00 ev.č. 301
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2734
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 12:22:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Klv: Co je to trolejbus?
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.34.129
Odesláno Sobota, 28. dubna 2007 - 13:26:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jak se ODBORNĚ jmenuje ten nesmysl - stříška, co je na trolejích a slouží k navádění sběrače?
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1948
Registrován: 2-2005


Odesláno Sobota, 28. dubna 2007 - 18:47:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

W: Natrolejovací stříšky...aspoň tenhle termín používám já a vždy mi rozuměli
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1919
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 28. dubna 2007 - 21:56:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

W. - ono to žádný vysloveně odborný název nemá. Pokud je o tom psáno, nebo hovořeno, téměř vždy se lze setkat právě s výrazem "naváděcí stříška" nebo podobně.
1997 - 2007 Trolejbusová VOZOVNA KOMÍN 10 LET - Den otevřených dveří sobota, 2. června
(Bára!)
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.34.129
Odesláno Neděle, 29. dubna 2007 - 10:04:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky moc,to mě stačí.
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 11:36:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože se tu delší dobu nic nenapsalo, dovoluji si otevřít ožehavé téma, které jak předpokládám strne bouřlivou debatu. Budu rád, když mé pesimistické pocity a úvahy někdo potvrdí, či vyvrátí jinejma úvahama, číslama, informacema.
A sice: Přijde po současné renesanci opět soumrak trolejbusového provozu?
Zde několik důvodů, proč to nevidím moc růžově:

1.paradoxně díky zelené politice v Evropě a její odmítání jaderné energie, začne vznikat určitý enrgetický deficit a následné razantní zdražování el.proudu (u ČEZ patrný již dnes), oproti tomu ceny pohoných hmot se posledních několik let drží na stejné úrovni,

2.Neustále se snižující emise nových autobusů a zvyšující se automobilová doprava, tedy částečně se smazávající vizuální rozdíl mezi trolejbusem a autobusem (argumenty typu není rozdíl, jestli mezi tisíci automobily jede jeden trolejbus nebo autobus)

3.zvyšující se popularita hybridních trolejbusů, čímž se může snížit nutnost a ochota rozšiřovat trolejové vedení

4.Mnoho měst v současné době hodně hraje na turismus a tím klade důraz na vizuální vzhled města a troleje tumu vhledu příliš nepřidávají

5.A hlavně dnešní doba je především o ekonomice (a pak naštěstí taky o dotacích ) a trolejbusový provoz se vším všudy je přecejenom nákladnější.

Takže tolik moje pesimistické úvahy, dejte se do toho, vyvracejte, kritizujte, přemýšlejte...
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1278
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 11:46:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

po současné renesanci

Co to je "současná renesance", resp. kde se s ní dá potkat? Trolejbusy se jakžtakž drží beze změny v Česku, Slovensku, Maďarsku, nárůst je v Itálii (ale třeba Řím je obnoven jen díky "hybridům"), ale krutě dopryč jdou trolejbusy v BG a RO (nyní EU), nemluvě o ex-CCCP.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2564
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 11:52:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Arj: V Rumunsku se teď chystá tendr, ale neřeknu ti město ani kdybys mě zabil.
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 869
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 13:42:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

po současné renesanci
Ona ta renezance byla spise spojena s rozhodnutim strany. Ekonomicky to nikdy tak zhave nebylo. to je videt i na tom, ze v zapadni evrope nevnikl (skoro) zadny novy t-bus provoz. Spis doslo k zavreni nekolika z nich.

Neco jineho je velka renezance tramvajovych provozu. Tramvaj ale predstavuje proti autobusu i trolejbusu kvalitativni skok.
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 9-2003
Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 14:17:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolejbus je podle mne drahý proto, že:
- výroba kusovek je opravdu drahá, oproti lince na busny
- jakýkoliv dodavatel "kastle" si započítá i stejný zisk, jako by prodal hotovou busnu

Proto dokud někdo si nebude hromadně vyrábět, nebo velice spřáteleně nakupovat kastli, tak bude ta ekonomika v místě, na které je zde i smajlík. Proto by mne zajímala i cena, za kterou by kastli dodal někdo jiný, než tradiční výrobce autobusů. U firem jako je Iveco jde o přítěž a pár kastlí pro konkurenci, zatímco možná u SOR/TEDOM by šlo o významný nárůst obratu.
Proto mne dodnes udivuje zastavení výroby 14/15 (tam asi morální zastaralost) ale hlavně 21/22 - při zvýšeném počtu dnes odebíraných trolejbusů by již nešlo o malé série.
No 24/25 je kvalitativně jinde, ale bohužel i cenou.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1197
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 14:24:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

houmr:
Renesance trolejbusové dopravy pro mě skončila v ČR otevřenim provozu v Chomutově a Jirkově, od toho to okamžiku je to pro mě stagnace resp. udržování stávajících provozů. Elektrická trakce jako taková se spíše ujímá v kolejové dopravě nebo nekolejových systémech jako je minimetro VAL či francouzké tramvaje na pneumatikách. Nové trolejbusové provozy jako takové se však oběvují minimálně a je to spíše dáno politickou a ekonomickou podporou. A teď k těm bodum...

1, Celá EU nejspíše zatim neví co by, elektrika jim nevoní protože atom a v paměti průšvih jménem Černobyl. V případě ropných prodoktů zase se moc nenosí kšeftovat s arabama a jinýma ropnýma partičkama. No a tak se podporujou jiné partičky které pro změnu kšeftují se zemním plynem nebo se občas podpoří zemědělci v podobě biopaliv. V případě zemního plynu se vykřikuje jak je spásnej a že déle vydrží ,ale upřímě řečeno je řešení energetiky začít rabovat ze země něco jiného? Já tvrdim že ne, no když jsme tu už měli ropnou kryzi tak jsem zvědav kdy dorazí plynová kryze.

2. Tak samozřejmě postupující vývoj spalovacích motorů a případné alternativy posunuly emisní poměry dojiných mezí než byly třeba před 20 lety. Jde spíše o to kolik se automobilů do města vejde a kolik toho vydrží obyvatelé. Tyto věci budou směrodatné i na rešení VHD která by měla být alternativou k IAD.

3. Hybridní trolejbusy to je spíše otázka stávajících provozů, v případě Říma třeba i provozu nového. V případě nových provozů se dá třeba díky těmto vozům ušetřit náklady na stavbu manipulačních tratí a v centrech, ale to už se tu oběvuje jiná možnost. Já si troufnu říct že se blíží rozvoj hybridních pohonů autobusů v Evropě. Třeba vozy které představil Solaris nebo Volvo jsou už nadějné a života schopné koncepce. Podstatně výce zkušeností mají s těmato vozy v USA a dá se očekávat že přesun do evropy je na obzoru. Navíc hybridní pohony se stávají realitou i u osobních automobilů. No a právě hybridní pohony autobusů mohou přinést i ekologickou dopravu do centra měst a to i bez trolejí či zemního plynu, čimž i reaguji na bod č.4.

5. A hlavně dnešní doba je především o ekonomice (a pak naštěstí taky o dotacích ) a trolejbusový provoz se vším všudy je přecejenom nákladnější.

A nejen provoz trolejbusový, ale i provoz autobusový na LPG, CNG nebo biopaliva. Takže stručně řečeno nebýt příslušné politiky a dotací tak jsou na tom plynové autobusy na tom stejně jako trolejbusy. Takže otazka zní do kdý bude stát/EU ochoten podporovat alternativy a jak dlouho na to bude?
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1280
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 14:32:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

při zvýšeném počtu dnes odebíraných trolejbusů

Celosvětová potřeba v "dopravně civilizovaných" zemích (EU/EEA, USA/CND) je v řádu 300-500 vozů ročně (bohužel navíc právě s tím rozptylem +- 100 kusů, takže žádná garantovaná výrobní perspektiva), o kterou se dělí v Evropě 2 "velko"výrobci v CZ/PL/Hu, po 1 výrobci v It, Fr, Be; v US/CND jsou taky minimálně dva. O potřebě ve "zbytku světa" se lze jen dohadovat, uvažujme stejných 400 v CCCP + 400 v Číně + něco v Jižní Americe, ale zase rozdělených mezi několik (nebo mnoho? - jen v ex-CCCP jsou určitě 3-4) výrobců.

Kdežto i významnější autobusoví "malo"výrobci mají roční výrobu mezi 200-300-400 kusy.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1294
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 14:41:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Otazka zni, zda by spis ekonomicky zajimava by nebyla prave vyroba trolejbusu jako pridruzena k autobusove vyrobe techto "malo" vyrobcu jako je treba SOR a spol. A ne, kdy nekdo udela krabici a jinej na ni nabehne s klubem dratu. Ale zase, proc by nekdo prodaval levnejc, kdyz konkurence ...
U skodovky je krok k ukonceni vyroby logicky, protoze porad je to v podstate kusovka a jako takova s ohledem na "vyvoj" design, predpisu a jinych nesmyslu je dost draha na zajisteni a to jak technologicke, tak prostorove + kvalifikovane pracovni sily. cili snaha ziskat hromadne vyrabenou krabici je snaha o udrzeni ceny na rozumne urovni a to jak finalniho produktu, tak i vsech navaznych i predchazejicich akci a cinnosti, ostatne to vse nakonec stejne nekdo musi zaplatit.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1281
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 14:44:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V případě zemního plynu se vykřikuje jak je spásnej a že déle vydrží ... kdy dorazí plynová kryze.

Jednak bych si dovolil opravit kryzi na krizi, ale o pravopis teď nejde. Ono Evropě "nevoní" ani uhlí, spalované na výrobu elektřiny - a zvlášť to hnědé, na které topí elektrárny v ČS, PL a ex-DDR (zajímavé, že němečtí zelení bojují proti atomu, ale "sračky" z jejich vlastních komínů jim nevadí; asi proto, že v oblasti východoněmeckých uhelných elektráren už nikdo jiný kromě jejich zaměstnanců nebydlí).

A tak většina elektráren po Evropě (kromě těch A) topí plynem nebo i méně kvalitní (ale ekologicky stále čistější než hnědé uhlí) topnou naftou. Takže nejde o ropnou či plynovou krizi, ale energetickou krizi, týkající se všech zdrojů.

A stačí se podívat do kterékoliv "lepší" nové administrativní budovy v ČS - klimatizace jedou na plné obrátky 24/24 a 365/365. Takže už jen dotaz: Kolik vozokm trolejbusu/ tramvaje/ pendolína lze přepočíst na 1 hodinu "příjemného pracovního protředí" v kancelářské budově s 10 patry? Zná někdo příslušný koeficient?
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1295
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 14:50:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu A, soucastna DE administrativa se nezda, ze by se stavela vyslovene nepratelsky, dokonce spise naopak a na to konto s ohledem na "zvysenou" spotrebu elektriny se dokonce zda, ze nastane v DE zmena v nazoru na A elektrinu a to rekneme "vyznamnym" zpusobem.
Ale nerikejte to rakusaku, ty by s toho chudaci potom asi nespali ... ;-)
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 15:39:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že se to pěkně rozbíhá
Tou renesancí jsem měl na mysli to, že se v Čechách alespoň tu a tam zatím buduje nová trať (nebo se alespoň o ní uvažuje), o Evropě přehled nemám. Je fakt, že budování nového trolejbusového provozu v nějakém městě, je minimálně v Čechách asi nemyslitelné. A myslím si, že otázka života a smrti trolejbusových provozů v letech příštích bude záviset především na dotační politice EU. Dost nejistá budoucnost...
Hugo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 821
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 19:38:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde su ešte používane taketo točny???
http://www.youtube.com/watch?v=boQlAvPmX-8&NR=1
!!!MHD je ako smrť,nikdy nevieš kedy pride!!!

ICQ:233 682 093
E-MAIL: Muflol@azet.sk
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1200
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 20:25:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hugo: Pokuď dobře vim tak je to jen specialita trolejbusového provozu v německém Solingenu, nic podobného snad už nikde neni. Původně tam končily tramvaje uvratí, ale když je naharadili trolejbusy vznikl problem kam se smyčkou neb tam neni moc místa. Nakonec se to vyřešilo pomocí točny. Vice o tom provozu se dá také najít tady.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
www.citytrans.info
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.7.46
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 23:52:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na www.citytrans.info jsou ke stažení komplet všechny fotografie, které se v současnosti nacházejí na stránkách.
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 633
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 17:29:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle je taky zajímavý: ojetý ztrolejbusovaný DEN OUDSTEN v Bulharské Sofii
 
 
 
z
http://bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=3649&AlbumId=92637&PhotoId=4607791

(Příspěvek byl editován uživatelem repelend.)
Karlos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 331
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 17:33:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavý je ten nápis na orienteci nad oknem: PROTOTIP

Čus bus Karlos
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1958
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 22:26:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ojetý ztrolejbusovaný DEN OUDSTEN v Bulharské Sofii

Mimochodem takhle od pohledu velice líbivý a slušivý
1997 - 2007 Trolejbusová VOZOVNA KOMÍN 10 LET - Den otevřených dveří sobota, 2. června
(Bára!)
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1284
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 09:41:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

od pohledu velice líbivý a slušivý

Den Oudsteny byly hlavně velice pohodlné - řekl bych, že ve "standardním provedení" to byl nejpohodlnější městský-linkový autobus, co po Evropě jezdí. Bohužel, ekonomický vývoj - počínaje privatizací britského automobilového průmyslu a konče globalizací auto-průmyslu v Beneluxu znamenaly v roce 2001 jeho konec.

http://www.johnveerkamp.com/DenOudsten/index-DenOudsten.html
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Sobota, 12. května 2007 - 00:15:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No je to sice ojetina,ale aspoň přestříkaná,to v PL dělají trolejbusy z ojetých Mercedesů,a ani nic moc dál neupravují...
Karlos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 334
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 14. května 2007 - 14:19:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kde v Polsku jezdí trolejbusy?
Čus bus Karlos

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace