K-report
 

Archiv do 10.května 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Autobusy v Liberci » Staré archivy » Archiv do 10.května 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2541
Registrován: 3-2005


Odesláno Sobota, 05. května 2007 - 20:16:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Colombo: Tady se bohužel pleteš, řidičů není dost a kvalitních už vůbec ne. A není to jen v penězích a podmínkách.
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2820
Registrován: 11-2004


Odesláno Sobota, 05. května 2007 - 20:19:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq: Kdyby bylo pětadvacet tisíc, tak by ta motivace přece jenom byla.
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Achzarit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 11-2006


Odesláno Sobota, 05. května 2007 - 20:35:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Study: Souhlas. Dnes jsem na internetu viděl nabídku brigády "ostraha objektu" za plat 20-30000Kč měsíčně. Práce s naprosto nulovou zodpovědností, kterou může vykonávat úplně kdokoliv, za takovéhle peníze. Naproti tomu řidič autobusu s obrovskou zodpovědností a psychickou zátěží, který navíc musí být kvalifikovaný.
Pokud má ochranka těch 20-30, kolik by měl mít řidič?
Já vím, že tam ti hlídači stojí od nevidím do nevidím, ale stejně tak řidiči nejsou zrovna hodně času doma...
Zlatovánek = nejlepší dopravce v ČR
www.zlatovanek.cz
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 216
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 05. května 2007 - 21:00:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pro Magig :

Bohužel to v podmínkách a penězích je! A krom toho, každá firma si ty řidiče může vychovat! Ale nevychová, jelikož ten řidič dřív skončí, když vidí ty podmínky a peníze.

V podmínkách a penězích to prostě je!!!!!!!!
Cestující
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 525
Registrován: 7-2002


Odesláno Sobota, 05. května 2007 - 21:04:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel platové podmínky v Čechách pro řidiče jsou velmi špatné - soukromník se moc nepředá a ostatní podniky dotuje stát (kraj, město) a ten taky moc peněz nedává. Technika a její provoz je poměrně drahá záležitost a jedině, kde se dá ušetřit jsou řidiči. Navíc tato práce hodně ztratila na oblibě a popularitě a už prostě o ní není takový zájem. Profesionalita se vytratila a dneska jezdí kde kdo - a i toto je málo!

Tím samozřejmě nehájím chování řidičů na lince LBC-PHA, ale jak jsem řekl celá problematika jde již mimo nás (bohužel) a na tomto modelu je vidět jak funguje "systém", který je převzat z dob těžkého socialismu a pod vedením lidí, vychovaných z těchto dob. Připadá mi to jako kdyby "někdo" nechtěl mladý a dynamický kolektiv, který je zapálen pro práci a nebrání se novým trendům a praktikám. Z vlastní zkušenosti vím, že právě řidiči toto velmi oceňují a vítají...
Marek__liberec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 8-2002
Odesláno Sobota, 05. května 2007 - 21:06:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přidám tak trochu autobusovou fotku (z Liberce) mimo diskuzi:

 
http://trat037.unas.cz
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2271
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 05. května 2007 - 21:22:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O tom že řidiči mají málo v ohledu k zodpovědnosti není pochyb.Ale pánové (Colombo) nedělejte si iluze že budou-li mít 30 tisíc že jich bude najednou nadbytek.Kvalitních řidičů je pomálu a jen tak lepší to nebude.To není jenom zvýšit plat a myslet si že se to vyřeší.O výchově nových řidičů to je vůbec zbytečné mluvit.Dnes chybí všechny profese(svářeči,obráběči kovů atd)(kdo asi myslíte,že to v ČR dělá?-gasterbaitři)a není to jen v pěnězích u nás také mají 30 tisíc,ale mladí prostě nejsou.Proč? protože dnes rodiče nutí své děti dělat manažery,ale ty vás v busu nesvezou.
Takže tentokrát musím souhlasit s Magiqem.
Rozhodně vám nepomůže zvýšení platu o 100% navíc si neumíte představit co se tím dokáže roztočit.(inflace atd)
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 05. května 2007 - 21:39:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobře, peníze nepomůžou. A co teda pomůže v náboru řidičů? Většinou bývají u zaměstnanců 2 základní motivační prvky: zajímavá tvůrčí práce a peníze. Práci řidiče zajímavější nejspíše neuděláte - buď to někoho baví, nebo ne. Tak asi zbývají jenom peníze - slušná odměna zajišťující relativně dobrý život a zabezpečení rodiny, pokud bude práce vykonávána kvalitně. A pak bude i možnost se rozloučit s těmi, co dělají firmě jenom ostudu. Když nepůjdou platy nahoru, tak asi budeme ty gastarbeitery potkávat častěji i za volanty autobusů ...
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2550
Registrován: 3-2005


Odesláno Sobota, 05. května 2007 - 21:50:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Čsad_zastávka: Kéž by to bylo tak jednoduché..
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 05. května 2007 - 21:56:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak.Uvědomme si, že když budou dobré platy a podmínky, tak si tam udržíte stálé spokojené lidi a horko těžko se vám tam budou střídat noví lidi.Řidiči odcházejí jezdit do Prahy a ke kamionové dopravě, viz PONY EXPRES, kolik řidičů z busů tam nedávno přecházelo?? Proč asi, že mají modrou barvu v nápisu??? To asi těžko.V dnešní době je vše o penězích.Proto každý hledá slušnou práci za co nejvíce peněs.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2272
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 05. května 2007 - 22:24:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podívej když zvedneš plat víš k čemu to povede?To zatím domysli.Pak budeš muset začít zvedat plat všem a to je cesta do konce.Jo a nemyslete si že když jde někdo z ČSAD pryč tak se jich za chvíli vrací spousta zpět.Tady u nás jsme měli také jednoho šel jezdit na kamion a do půl roku byl zpět.Ono 30 tisíc ale za jaký hodiny víme.To musíte počítat.Ono to opravdu není tak jednoduché ....
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 05. května 2007 - 23:02:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pro Ares1 :

Netvrdím, že to je jednoduché, ale lidi chtěj prostě víc.A právem! Jinak 30 tisíc a za jaký hodiny? Za hodně hodin! Jenže jinde ti hodiny děláš taky, ne třeba tolik, ale děláš, ale plat sotva poloviční.Zkrátka každý se živí jak umí, ale nemůžeš chtít, aby ti chlapi jezdili soboty, neděle, svátky, přesčasy a za nic! A zvedat platy nic??? Kvůli inflaci ?? To ti zachvilku nikdo jezdit nebude, to ti garantuju.Proto to je všude jak v průchoďáku.To nikam nedotáhneš a zanedlouho budeš chodit pěšky. Říkám, dokud se nezmění finanční politika, tak se nemůžeme divit, že nejsou lidi.Mladí si rozhodně dělat řidičáky za nehorázné peníze dělat nepůjdou.Proto musí firmy přistoupit k motivačním programům, aby si kvalitní lidi kteří chtějí dělat vychovali sami.Ale za soudobích podmínek si nevychovají ani vrátného na 4 hodiny denně.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 05. května 2007 - 23:17:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlasím s Colombem. Lidi dělají firmu, ať už jsou to řidiči nebo manažeři. Nejlepší recept na dlouhodobý úspěch jsou spokojení a motivovaní zaměstnanci. Bohužel on ten dopravní trh je defermovaný a v rámci ZDO je tak nějak jedno, kolik lidí vlastně pojede. A jak vidíte ČSAD Liberec vycouvávat z linky do Prahy, to je taky dáno deformovaným trhem - jim se stačí soustředit na ZDO a vydělají si nejspíš dost. Odbourání agendy ke komerční lince jim ušetří víc, než by jim ta linka vydělala a navíc si tím uvolní řidiče a zájezdové autobusy. Takže "průchoďák" s nízkými platy může být ekonomicky výhodný. Ovšem do doby, než začnou kraje vypisovat výběrová řízení - to v takovýchto "pragmatických" firmách nastane zděšení.

P.S. Kdyby to na lince do Liberce Jančura zabalil, tak s tímto přístupem ČSAD nejspíš přestoupíme do špinavých vlaků ČD.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2273
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 05. května 2007 - 23:21:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Colombo bohužel to asi nechápeš.tak za A)pro dopravce je velké riziko si někoho vzít z ulice a dát mu na řidičák.Co když se nevyvede a nebude z něj dobrej řidič?to jsou prachy vyhozený oknem.(tady je pomoc v tom že budou školy které budou řidiče vychovávat,a také se musí změnit systém autoškol,dnes dostane řidičák každý) a to rozhodně nezmění dopravní firma.
ano ty řekneš 30 tisíc,ale je-li to za 250 hodin asi není něco v pořádku.
neřekl jsem že mám něco proti zvýšení platů,ale nárůst o 100% je kravina to musíš chápat.
Dám ti příklad z nedávna koukni se na Škodovku myslíš že nedávná stávka jim přinesla to co chtěli?Ne!! posrali to na celé čářě,před stávkou jim dávali víc než na co přistoupily.A to jejich hospodářský výsledek je obrovský a mohli si dovolit přidat oněch 12,7%.Doporučuji ti prostudovat hosp.výsledek např ČSAD a sám uvidíš že to prostě neunese.Doma také můžeš utratit jen na co máš a když nemáš prostě nemáš.Musíš se na to podívat i z jiných hledisek než jen z vlastní kapsy.Já bych také chtěl v práci víc peněz,ale musím za to odvést také spousty práce.Co by mělo být tak více řidiče hodnotit za kvalitní práci.Ale ne přidat všem jednou tolik a myslet si že se vše vyřeší.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Aresák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 338
Registrován: 1-2007


Odesláno Sobota, 05. května 2007 - 23:21:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares 1 máš sice pravdu, že když zdvojnásobíš plat, tak kvalitní pracovníky nenálákáš - není jich tolik. Akorát to půjde zkoušet kde kdo. Ale je třeba si uvědomit, že ta práce není opravdu dobře zaplacená. Nároky na řidiče jsou vysoké jak po stránce kvalifikace, zdravotní, tak i ze strany zaměsnavatele - standardy kvality a podobné békoviny. Navíc ti dnes nasere na hlavu kde kdo a ty jen musíš říct děkuji a cestujte s námi zas.

Podívej sice mi měsíčně přijde 15 klacků na účet, ale v práci jsem každý prac. den a střídavě dělám sobota - volno neděle - volno ( podotýkám mezi tím od PO-PÁ každý den) mám 20 hod. přesčas a ktomu to ani nevím kolik hodin čekaček a spaní na nocovnách. To těch 15 000 je adekvátní odměna? A to jezdím zlatý turnus. Tady se furt jen hledá jak s řidičem vyjebat (nějaké výjimky a pod.) K čemu mi je zákoník práce a zák. 561, který nádherně zaměstnavatelé obcházejí protože jim to zákon dovolí.

A hodně se vrací - to jsou takoví co přijdou na to že jsou už pro nic jiného nepoužitelní a navíc ježedění odrbávají jak se dá. A mám plno kolegů kteří odešli mimo profesi a mají stejné prachy za míň času a nemají za zadkem 100 lidí.

A co mě sere nejvíc je to, že když kdejaký idiot si stěžuje, tak se s ním zachází jako že má pravdu, po tobě pojedou jak po uzeným a nakonec, když se zjistí, že máš pravdu ty, tak se dělá jako by nic. A to si tu pravdu musíš obhájit. Protože musíš být tak trochu právník, aby si dokázal vytáhnout ze smluvních přepravních podmínek to co zrovna potřebuješ, protože si vyhodil slečinku, která ti vzadu vysype svačinu a dá si nohy na sedačku. Že to uklízíš hodinu zadarmo nikoho neštve a když si přijde stěžovat tatíček, že ten její miláček... Braň se kdo můžeš.

Tak a teď kdo se ještě ženete do práce řidiče? - ještě jsme neprobrali kvalitu voz. parku a odrbávání odpočinků.

MZ: sorry za slova sere apod.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2274
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 05. května 2007 - 23:23:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad ČSAD zastávka a to poslední nepíšeš spíše ze strachu?mám pocit že jo.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2275
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 05. května 2007 - 23:31:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Aresák víceméně máš pravdu.Také nemůžeš říct že jsem řekl že 15 klacků je v pořádku.O zodpovědnosti vím moc dobře.navíc jsem na k reportu vystupoval a vždy hájil řidiče,před některými cestujícími kteří si na nich léčí komplexy.(viz diskuse plzeň)
Bohužel sám vidíš z praxe že se dá zákon obcházet ale to jaksi musí zákonodárci provést tak aby to nešlo.
Přál bych řidičům vyšší platy,ale také vím jak to je složité.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Aresák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 339
Registrován: 1-2007


Odesláno Sobota, 05. května 2007 - 23:40:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares 1 : Já tě nekamenoval . ! Já se jen trochu rozžhavil, když jsem si uvědomil jak je to krásné povolání z pohledu od volantu.

A kde vzít peníze na platy? Toť otázka.

A ještě někde se tu objevilo video Besipu jaké jsme prasata (autobusáci). Ať si to jde ten kretén zkusit. A pití za volantem - foukáme tak často, že to berem jako standard. Místo toho aby ukázal, kolonu aut a autobus, který se snaží zařadit a nikdo dle zákona jej nepustí, ale to už je jiná debata
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 06. května 2007 - 00:01:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kde vzít peníze na platy? Toť otázka.

Větší firmy fungují dost často neefektivně. Vrcholové vedení většinou netuší, jak přesně ta firma funguje a tak se šetří na zaměstnancích nebo údržbě, různě se překresluje organizační struktura a podobné nesmysly. Ty rezervy jsou vždycky skryté, většinou nějak souvisejí s organizací práce a administrativou.

Pokud jde o linku Praha - Liberec, tak tam nikdo jiný než SA a ČSAD LB už nejezdí. Opravdu pochybuju, že by se ČSAD LB na linku vrátilo, kdyby Jančura chtěl odejít. Na vysvětlenou, nemám s SA nic společného a dokonce jsem s nimi už dost dlouho nikam nejel.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2276
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 06. května 2007 - 00:07:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Viděl jsem ten šot a nesouhlasím s ním.Možná někdo takový se najde ale v dopravních firmách většího významu o tom pochybuju.
Ono se toho musí změnit více ne jen platy.A musí to jít vše a ne jen něco.Proto říkám že to není tak jednoduché jak naznačil Colombo.

AD Praha To že ČSAD odešlo z Prahy to logické vyústění situace.Prostě prodělávalo,podniklo pokusy na záchranu,nevyšlo to musí být konec.Bohužel došla na má slova že tady šlo o likvidaci konkurence ne o její soupeření.Teď ti velkohubí přispěvatelé mají monopolního dopravce,to proti čemu tak vehementně bojovali.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 373
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 06. května 2007 - 01:05:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď ti velkohubí přispěvatelé mají monopolního dopravce

No ale vzniklého rozhodnutím cestujících, ne rozhodnutím krajského úřadu. Teda alespoň doufám, že to tak proběhlo. Ačkoliv si myslím, že tahle relace je natolik autobusově atraktivní, že mohli vydělávat oba a vidím za rušením linky spíš, jak jsem psal výše, snahu stáhnout řidiče a vozy na ZDO a zájezdovou dopravu. Jsem zvědav, kdy se dočkáme posilového vozu na spoji SA od ČSAD LB.

On má Liberec relativní nevýhodu třeba oproti Plzni v tom, že je 20 km od státních hranic. Takže zatímco Plzní projíždějí linky různých dopravců na Šumavu, tak Libercem není víceméně kam projíždět.
Marek__liberec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 8-2002
Odesláno Neděle, 06. května 2007 - 07:31:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad ČSAD_zastávka: K fungování firem: Ano, spousta podniků je hodně zkostnatělých. Avšak hlavně lidé z vrcholového vedení si musí uvědomit, že se svět netočí jenom kolem jejich firmy. Proto vznikají tahanice kolem organizačních struktur. Nové se zavádějí, staré se ruší. Ovšem efekt je stejný, jako před změnou. Myšlení zaměstnanců se totiž tak jednoduše nezmění.
Při optimalizaci firmy se musí jít od každého jednoho zaměstnance a jeho funkce v podniku. Kdo by se s tím ale dělal? Kdo by zkoušel měnit zavedené věci, když fungují? A otázka, zda náhodou nejdou dělat lépe stávající firemní procesy? Už je takhle dělají pět let a tak to je optimální...
Na tomhle myšlení začínají a končí veškeré problémy. Tam někde vespod jsou nespokojení zaměstnanci a jejich požadavky (platy) a taky důvody, proč podnik působí jako průtokový ohřívač.

Co jsem tím chtěl naznačit? Přidání peněz řidičům není všelék na neduhy společnosti. Pokud vznikne bez dalších účelných kroků, nebude mít efekt.
http://trat037.unas.cz
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 06. května 2007 - 09:13:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pro Ares1 :

Netvrdil jsem, že platy úplně vše vyřeší, ale je to dost podstatné.Netvrdil jsem ani zvýšit plat o sto procent, to je asi nesmysl.Pravdou je a to z tebou souhlasím, že se musí změnit víc než platy ve firmě, ale to asi řidiče zajímat nebude, to jsou věci pro vedení podniku.Ještě si nejsem jistý, zda nějaká škola pomůže vychovat nějaké řidiče.Ono by chtělo, než někdo do takové školy půjde, říct, kolik si tak za volantem řidiči skutečně vydělají a mnohé ta škola přejde dřív než ji začne.Je tady v republice plno lidí, kteří si myslí, že šoféři berou těžké peníze.Samozřejmě ty problémy nejsou jenom u řidičů ale všeobecně.Ještě dodám, že je pravda, že na zvýšení platů si ta firma musí vydělat jak si naznačil, to víme, nejsme zas takoví blbci, ale obávám se, že ty peníze jsou ale samozřejmě ne pro řidiče a ostatní.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2279
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 06. května 2007 - 11:45:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Colombo začnu školou to víš že to bude fungovat ve škole totiž toho člověka vychováváš to není jenom udělat řidičák.Mladému nerozhodnému člověku musíš ukázat směr jeho profese dát mu i to co se nenaučíš v autoškole.To jsou ty nové poznatky jak o nich píše uživatel Marek-Liberec(u něho vidím,že má všeobecný přehled)
Jo když přidáš 5%,10% tak tím to nezměníš.Navíc si to přirovnával k 30 klackům vrátného tudíž aby si se dostal nad jeho plat musel bys zvýšit o více než 100% aby si "jako" ty lidi nalákal.
Lidé bohužel neradi příjmají nové věci,oproti starým a zaběhlým.Ale to není už téma do této diskuse.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 221
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 06. května 2007 - 12:09:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zkrátka uvidíme, jakým směrem to postoupí za čas.Jinak dík za diskuzi, moc lidí se nepřidalo.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2282
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 06. května 2007 - 12:28:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I já tobě poděkuji za seriozní diskusi i když máme jiný názor.uvidíme jakým směrem se to vydá(bohužel není klipart podání ruky,tak to nahradím tímto)
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 614
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 06. května 2007 - 17:32:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve středu jsem jezdil naším Mišelínkem Karosou B731 617 ex Karlovy Vary 321 na službě 122 tj. linka 12. Musím prostě říci že automat je to pravé na linku 12 ... Super pohoda a pro řidiče je automat půlpráce. Ráno je sluníčko na P R D takže jen takové nouzovky
 
 
 
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 06. května 2007 - 18:46:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trafika? Tu si představuji jinak

NOVÝ ŠÉF DOPRAVY S Jiřím Veselkou o jeho nové funkci ředitele libereckého dopravního podniku, o chystaných změnách, nočních spojích, zdražování jízdného i o tom, zda jeho nové místo nebylo náhradou za neúspěch v komunálních volbách.

Liberec - Jen pár dní sedí v ředitelském křesle libereckého dopravního podniku Jiří Veselka. Bývalý náměstek primátora, který měl na radnici na starosti rozvoj města, porazil jediného protikandidáta a ve výběrovém řízení vyhrál. „Zatím se rozkoukávám,“ říká nový ředitel.

* Kdy jste jel naposledy autobusem nebo tramvají?

Minulý týden v pátek, jel jsem tramvají z Jablonce. Neměl jsem auto, a tak jsem si alespoň vyzkoušel, že ten spoj funguje dobře.

* Když už jsme u trasy mezi oběma městy, tak před rokem hrozilo, že Liberec začne některé spoje rušit, protože na dopravu doplácí nepoměrně více než Jablonec a Liberecký kraj. Podařilo se to už urovnat?

Teď se to řeší, Jablonec měl požadavky na rozšíření dopravy, dohody jsou udělány, zařizuje se legislativně povolení další linky a pokud vím, tak od čtrnáctého května by měla jezdit tramvaj častěji a Jablonec na ni bude přidávat víc než dosud.

* Když jste vyhrál výběrové řízení, spekulovalo se o tom, že je to pro vás, jako bývalého náměstka, dobrá „trafika.“

Co na to říci. Já jsem navrhoval představenstvu dopravního podniku, ať přizvou novináře k výběrovému řízení, protože jsem té přípravě věnoval docela dost práce, Trafiku si představuji tak, že si někam sednete a berete peníze za nic. A já si myslím, že tady je práce dost, jsem připraven ji dělat a dělat ji dobře. A docela se na ni těším.

* Plánujete změny?

Nějaké překotné změny nechystám. Myslím, že dopravní podnik zařizuje dopravu pro Liberec kvalitně a efektivně. Když jsem se chystal na výběrové řízení, prošel jsem si všechny internetové stránky ostatních dopravních podniků v republice a zjistil jsem, že Liberec dává procentuelně nejmenší cenové dorovnání. Takže jsme na tom poměrně dobře. A mým hlavním cílem je tuto kvalitu služby minimálně udržet na této výši. Ale samozřejmě, že jsem v materiálu předkládal i rozvojové vize a ty se budou naplňovat postupně.

* Můžete alespoň trochu vaše plány představit?

Myslím, že by se dopravní podnik mohl pokusit rozšířit svoje vedlejší činnosti, když za tu hlavní považuji provozování městské hromadné dopravy pro město Liberec. Jde ale o to získat další externí tržby, aby měl i jiné zdroje na svůj rozvoj. A také si myslím, že je třeba zlepšit komunikaci a spolupráci s Libereckým krajem a městem Liberec. To vím z vlastní zkušenosti náměstka, kdy jsme na radnici ne vždy dokázali využít kvalitních služeb, které dopravní podnik má.

* Co se týká té vedlejší činnosti, můžete být trochu konkrétnější? Uvažujete například o spojení s ČSAD?

Spolupráci s velkými dopravci se nechci vyhýbat a bude se o tom určitě jednat. A ostatní vedlejší činnost? Například v současné době se jedná o zajištění hromadné dopravy do průmyslové zóny Sever pro hypermarket Globus. Měla by fungovat na stejném principu jako doprava pro Hypernovu. Také si myslím, že by se možná daly i nějakým způsobem využít opravárenské nebo výrobní kapacity dopravního podniku. Těch finančních prostředků je nedostatek a veřejné rozpočty jsou hodně napjaté, cílem městských společností by mělo být vydělat si něco navíc. Je potřeba připravit podnikatelský záměr, a ten předložit městu ke schválení.

* Pro letošní rok dá město dopravnímu podniku 180 milionů korun, to je oproti loňskému roku podstatné navýšení. Jaký je celkový rozpočet společnosti?

Celkem máme asi 370 milionů korun a určitě to není tak, že by tady někdo penězi plýtval. Město navyšovalo dotaci hlavně kvůli tomu, že začali jezdit zdarma senioři a navíc se rozšiřují služby do průmyslové zóny. Ale samozřejmě bych byl rád, aby se tu dotaci od města podařilo udržet na přijatelné výši a nemusela se stále navyšovat.

* Město už několik let drží základní jízdné na deseti korunách. I když vím, že o zvyšování rozhoduje radnice, přesto, myslíte, že Liberečané by měli za dopravu platit více?

Z hlediska struktury dopravy, z hlediska geografického a počasí má Liberec jedny z nejhorších podmínek pro provozování městské hromadné dopravy v republice. Ty ceny, které jsou dnes ve městě, jsou spíše podprůměrné. Závěr si z toho můžete udělat sama.

* Čas od času se objeví diskuse na téma nočních spojů. Chtěl byste je zavést?

Pokud vím a mám informace od lidí, kteří se tím zabývají, tak ty noční spoje nikdy nebyly dostatečně využívané. Mluvili jsme o tom i s panem primátorem, jako předsedou představenstva a zřejmě bude nějaká vůle najít kompromisní řešení, třeba aby spoje navazovaly na noční vlaky, Ale masivní ježdění v noci nepředpokládám.

* Jsou nějaká bolavá místa v dopravě, která by se měla vyřešit?

Prioritou číslo jedna je rozšíření dopravy do Rochlice. Tady bych byl rád, aby společnost sehrála aktivní roli. Na městě se připravuje projekt na čerpání z evropských peněz a tady bych chtěl, aby se investiční oddělení dopravního podniku ujalo této zakázky, protože se ho to dotýká, bude mu sloužit a myslím, že jsou tady odborníci, kteří to umí.

* U tramvaje do Rochlice se uvažovalo o dvou variantách trasy. Kterou z nich byste uvítal vy?

Touhle problematikou jsem se docela zabýval už na městě, a ta situace je celkem jasná. Z provozního hlediska je lepší pro dopravní podnik trasa po třídě Milady Horákové, ze všech ostatních ta druhá, přes Broumovskou, a to i za cenu toho, že to bude o kousek delší a trochu provozně náročnější. Ideální by bylo, aby byly trasy zokruhovány, a tramvaj mohla jezdit dokolečka. Ale to zatím nebude.

* Kromě dopravy do Rochlice vidíte ještě někde problémy?

Z hlediska dopravní obslužnosti myslím, že ta situace je vyřešená, ale jak jsem zmínil, tak na konci roku nastane problém s obslužností do průmyslové zóny, což se bude muset nějak dořešit. A z hlediska společnosti, tak, jak se s tím seznamuji, vidím problém hlavně v dílnách, do nich je potřeba dost investovat. Navíc je potíž i v tom, že část areálu není na pozemcích dopravního podniku a my tam platíme dost vysoké nájemné. Otázkou je, zda tam budeme dál působit. To ještě musíme vyřešit.

* Vraťme se k průmyslové zóně Sever. Nebojíte se, že tam nastanou stejné problémy jako kdysi v průmyslové zóně Jih?

Tam byl problém v tom, že dopravní podnik dostal pozdě informace o požadavcích investorů, v podstatě až v době, kdy už rozjížděli výrobu. Teď pokud vím, už se vede komunikace s investory, a připravujeme se na to dopředu.

* Plánujete nákup nových vozů?

Je dána dlouhodobá koncepce v obnově vozového parku, která je schválená představenstvem a už několik let se dodržuje. Ale je nové představenstvo, tak jsme se domluvili, že se o tom ještě bude diskutovat, ale nemyslím, že by v tom nastaly nějaké výraznější změny.

* Mluví se také o tom, že dopravní podnik připravují o peníze černí pasažéři. Napadá vás, jak tomu zabránit?

O tom jsem ještě moc nepřemýšlel. Myslím, že je to záležitost vymáhání pokut, protože hodně peněz má dopravní podnik právě u těchto dlužníků. A dneska je ta legislativa trochu lepší než dříve, takže se dá jít touto cestou. Já jsem sice nějaké nápady měl, ale možná jsou hloupé, takže se o nich ještě musíme pobavit.

* Vy sám jste někdy jel načerno?

Teď si nevzpomínám, ale určitě mě nikdy nechytili. Jako studentovi se mi ale jistě stalo, že jsem třeba jezdil načerno nevědomky, myslel jsem si, že mám legitimaci, a pak jsem ji našel na kolejích na stole.

* Jaký máte vůbec vztah k dopravnímu podniku?

Více jak rok jsem působil v představenstvu a z pozice náměstka pro rozvoj jsem řešil projekty, které souvisejí s rozvojem kolejových tras a věnoval jsem se i optimalizaci dopravy, takže jsem už řadu věcí znal. To byla zřejmě i moje přednost ve výběrovém řízení.

* Budete teď jezdit do práce hromadnou dopravou?

Ne, buď budu chodit pěšky anebo autem, podle toho, jestli ho budu potřebovat.

***

* Jiří Veselka (48)

Vystudoval ČVUT - fakultu elektrotechnickou. Od roku 2000 do roku 2006 byl náměstkem libereckého primátora pro rozvoj. Po neúspěchu v komunálních volbách pracoval jako manažer pro oblast poradenství a rozvoje společnosti ve firmě STAR Comp. Na začátku dubna vyhrál výběrové řízení na místo ředitele Dopravního podniku města Liberec. Je členem politické strany Unie pro sport a zdraví. Je ženatý a má dvě děti.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - liberecký kraj - 6.5.07
Autor: JANA PŠENIČKOVÁ
http://pocasi.cap-net.cz/- Vozovna On-line
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1466
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 06. května 2007 - 20:52:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že noční spoje "nikdy nebyly využívané"?! Kolik mu za tento výrok zaplatili taxikáři, prosím vás?!
SOR - naše hrbatá budoucnost. Nové motto DPML?
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2284
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 06. května 2007 - 21:19:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm to bude zas "odborník" ale je ho Veselá kopa.
Zaujal mě jeho výrok že mhd jezdit nebude,to jako správný šéf ani neměl říkat.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 06. května 2007 - 22:59:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, oni tihle pánové v kravatách si občas dělají legraci.
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1467
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 06. května 2007 - 23:04:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

První spoj linky 58 mi připadá poněkud partyzánský. Avizovaný kloubák nikde, služba nenahraná, cíl "Přehrada" také ne.
 
SOR - naše hrbatá budoucnost. Nové motto DPML?
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2873
Registrován: 11-2004


Odesláno Neděle, 06. května 2007 - 23:34:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Harcov... To mi ani nepřipomínej...
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 253
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 09:26:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Sergei:

máš spotné informace,to byl druhý spoj
Upozornění pro cestující:
Linka je,z důvodu výluky,zkrácena do zastávky VRATISLAVICE nad NISOU výhybna.
Náhradní autobusová doprava v úseku VRATISLAVICE nad NISOU výhybna a FÜGNEROVA
NENÍ ZAVEDENA!
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1468
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 10:36:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Study: Pročpak?
Arial: Jakto? Linka byla zavedena 1. května a jezdí o nedělích.. Nebo jela i 1.5. na svátek?
SOR - naše hrbatá budoucnost. Nové motto DPML?
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2562
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 10:41:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Sergeilbc: Ale trochu se prošel po lese, ale jak se pěkně večer spalo na kolejích na Harcově, kam jsem ho suveréně (asi po 4 km) dovedl.
Mojmir
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 4-2004


Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 11:03:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČSAD Česká Lípa a.s------Mzdové rozpětí: od 22000 Kč

ČSAD SEMILY a.s.---------Mzdové rozpětí: od 17896 Kč

Dopravní podnik města Liberce, a.s----Mzdové rozpětí: od 12400 Kč

ČSAD Liberec a.s--------Mzdové rozpětí: od 12000 Kč do 17000 Kč

ČSAD AUTOBUSY České Budějovice a.s.---Mzdové rozpětí: od 17700 Kč

Plzeňské dopravní podniky, a.s.-------Mzdové rozpětí: od 18000 Kč do 21500 Kč

Dopravní podnik Ostrava a.s.----------Mzdové rozpětí: od 13000 Kč do 14000 Kč

DOPRAVNÍ PODNIK měst Mostu a Litvínova, a.s--od 15000 Kč do 17000 Kč

Zdroj MPSV
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 254
Registrován: 3-2006


Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 12:22:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Sergei:

Ano,já slyšel,že poprvé jela 1.5.07
Linka jezdí v neděli a ve dnech státem uznaných svátků

Taky by si někdo z DPmL mohl uvědomit,že místo HARCOV KOSTEL se tam mohlo napsat ŠKOLNÍ SPOJ(802),ale to by bylo BEZ čísla linky a nebo teda BŘEZOVÁ ALEJ(008)

(Příspěvek byl editován uživatelem Arialblack.)
Upozornění pro cestující:
Linka je,z důvodu výluky,zkrácena do zastávky VRATISLAVICE nad NISOU výhybna.
Náhradní autobusová doprava v úseku VRATISLAVICE nad NISOU výhybna a FÜGNEROVA
NENÍ ZAVEDENA!
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 14:50:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad mojmir - ty čísla co tu zveřejňuješ sou zajímavý, ale u někoho jsou zveřejněný s prémiema a u někoho bez. Pak se to nedá porovnávat
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1470
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 18:20:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejsou tam někde čísla VETTu? To je teprv počteníčko.
SOR - naše hrbatá budoucnost. Nové motto DPML?
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 22:31:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak zde jsou dvě bývalá vozidla ČSAD, ale to už asi víte.Přesto je zde odkaz.
Vozidla ČSAD jsou označena červeně NEW.

odkaz
Mojmir
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 4-2004


Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 23:55:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VETT, a.s----Mzdové rozpětí: od 14000 Kč do 19000 Kč

Zdroj je MPSV.
http://portal.mpsv.cz/sz/obcane/vmjedno

Co jim firmy pošlou,to uveřejní.Každopádně z toho vychází Liberec nejhůř.

ad.rozhovor s Veselkou:Ani zmínka o zaměstnancích.Proč se nedivím?
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1472
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 11:15:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Velice zajímavé, u VETTu jsem slyšel teda jinší čísla (příšernou hodinovou sazbu apod.), ale budiž. Za stránku děkuji.

No, proč by se pan ředitel zmiňoval, na kom si namastí kapsu, že.
SOR - naše hrbatá budoucnost. Nové motto DPML?
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Colombo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 14:36:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Však ona tam je dosazována vůbec dobrá klasa! ODBORNÍCI jak noha.
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1473
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 18:08:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na nádraží ve Frýdlantě jsem si dnes uzmul "Zpravodaj IDOL" ze začátku roku (IDS toliko žádná, hlavně, že je zpravodaj..) - píše se tam mezi jinými věcmi i o intenzivních pracech na budoucí IDS nebo o snaze o zavedení mých oblíbených nočních spojů , kteréžto chce KORID LK zavést ještě letos a kteréžto by měly navazovat na noční spoje z Prahy a Brna a mimo jiné také na ranní rychlík do Pardubic. Pevně doufám, že to nejsou řeči do větru a že nás KORID LK příjemně překvapí.
Zpravodaj mě taktéž odkázal na zatím velice obsáhlé a užitečné stránky www.korid.cz
PS: Jelikož se tam dá jednoduše dostat do administrace, zdá se, že si s tím již někdo hraje..

(Příspěvek byl editován uživatelem sergeilbc.)
SOR - naše hrbatá budoucnost. Nové motto DPML?
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 19:25:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Sergei:

Tomu nevěř. Sorry,že jsem takovej pesimista,ale to si myslím já.

Jinak máš pěknej podpis

ps. Přišli Ti ty služebáky meilem?
Upozornění pro cestující:
Linka je,z důvodu výluky,zkrácena do zastávky VRATISLAVICE nad NISOU výhybna.
Náhradní autobusová doprava v úseku VRATISLAVICE nad NISOU výhybna a FÜGNEROVA
NENÍ ZAVEDENA!
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1475
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 20:16:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevěřím, jen jsem zvědav.
Služebáky nepřišly, možná spamblock, zkus zadat předmět i text, pokud jsi tak neučinil.
SOR - naše hrbatá budoucnost. Nové motto DPML?
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1477
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 22:05:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dohrabal jsem se k jakémusi zkušebnímu seznamu zón budoucí IDS a to je teda masakr! Zón mi to vypsalo 277, některé vesnice mají dokonce až 5 (!!) zón (např. Dubá)! Snad to nemínili vážně!
SOR - naše hrbatá budoucnost. Nové motto DPML?
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Kulihrášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 6-2006


Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 22:32:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sergei: Bude to masakr. Je to velký projekt. Jsem také zvědav, jak to dopadne.
Když nevíš, logaritmuj!
Mojmir
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 4-2004


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 04:30:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera linka 58 s označením PŘEHRADA.Vůz 321.Do Fug. vůz slušně obsazen,k Přehradě 16 ks.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mojmir.)
Frost
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 3-2007


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 08:38:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Repelend: pěkný "nouzovky" ... Akorát se divim, že jste z toho nesloupali toho Michelin-panáčka
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1478
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 13:36:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mojmir: Nevíš, zda hlásil?
SOR - naše hrbatá budoucnost. Nové motto DPML?
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 257
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 21:20:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Sergei:

dobře,zkusím to poslat ještě jednou. Jo,předmět jsem vyplnil.

Jinak ta sl.202-3 je zatím nahraná JEN v některých vozech,viz neděle 8.5.07. A v těch čabajkách by to mělo bejt nahraný.

Jinak dneska dopoledne jsem jel tuším 370 na l.24 a na ŠALĎÁKU TO VYHLÁSILO:
!ŠALDOVO NÁMĚSTÍ,PŘÍŠTÍ ZASTÁVKA FÜGNEROVA,POD ZÁLOŽNOU,ZASTÁVKA NA ZNAMENÍ. Že by zase chvilkový zaváhání Apexu?

Mám jednoho svědka,řidiče DPmL,který tou dobou ještě nebyl v práci.
Upozornění pro cestující:
Linka je,z důvodu výluky,zkrácena do zastávky VRATISLAVICE nad NISOU výhybna.
Náhradní autobusová doprava v úseku VRATISLAVICE nad NISOU výhybna a FÜGNEROVA
NENÍ ZAVEDENA!
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2953
Registrován: 11-2004


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 21:25:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq - 2562: Já ti říkal, že už jedeme nějak daleko
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1480
Registrován: 10-2004


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 21:48:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Study: Některé úseky matou, můžeš jet třeba 18 do Rudolfova, jede to docela dlouho lesním úsekem a dostaneš se do čtvrti, která v podstatě není tak daleko od tramvaje, eventuelně se mohu rozepsat na ICQ.
SOR - naše hrbatá budoucnost. Nové motto DPML?
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Arialblack
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 22:01:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Sergei:

To máš pravdu. A taky to máš nedaleko do Ruprechtic na náměstí
Upozornění pro cestující:
Linka je,z důvodu výluky,zkrácena do zastávky VRATISLAVICE nad NISOU výhybna.
Náhradní autobusová doprava v úseku VRATISLAVICE nad NISOU výhybna a FÜGNEROVA
NENÍ ZAVEDENA!
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 634
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 17:52:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco ze svátečního úterý. Jedu si takhle se Swištíkem z Paceřáku na mokru a hustém dešti směr Liberec cca 100km/h a kdopak mě dolů z kopce nepředjíždí? Ayats SA´na místě kde je dovolená za mokra 80ka ... Dole v zatáčce si najel až do odstavného pruhu kde pomalu brousil svodidla a vyneslo ho to až do rychlého pruhu ... No mě tohle už opravdu připomíná hazard ...
po chvilce jsem předjel Škoda 706RTO-CAR Ivana Pacáka, který se vracel z nějakého zájezdu
 
 
 
pak jsem si vyzkoušel 619 od Litesu do Doubí a to auto fakt nemá chybu ...
 
 
 
Karel007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 18:50:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Repelend: voni ti vaši střelci z CSADLb, taky jezděj docela zajímavě, jel jsem s Karosou C955, která jela 116km/h !!!! (Jeřmaničák směrem k Liberci, maximální povolená rychlost 90km/hod)

RTO - pěkné
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1485
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 18:54:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jsem rád, že s tím erťákem taky někam vyjíždí :-) Sem tam to dát o svátcích jako posilu na 500 by jistě bylo taky pěkné, ale to už chci moc.. :-)
SOR - naše hrbatá budoucnost. Nové motto DPML?
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 635
Registrován: 10-2004


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 18:57:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Karel - no na suchu proč ne, ikdyž by se to nemělo ... Taky to mám vyzkoušné s LC735 ...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace