K-report
 

Archiv do 21.dubna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Pražské autobusy » Staré archivy » Archiv do 21.dubna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6608
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 19:23:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bylo to tady téhle firmy z Vršovic:

http://www.citybus.cz/praha/aktevid_sd-pid/connex_praha/connex_praha.htm

A čí to je, nevím, ale je na tom napsáno Zámek Choltice, což je obec poblíž Přelouče.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1792
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 11. dubna 2007 - 20:07:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: No jo, Zámek Choltice je diskotéka... Takže patrně diskobus.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 569
Registrován: 9-2004


Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 14:19:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím, opakuji svoji prosbu z všeobecné autobusové dopravy, která se týkala tipů na zastávky hromadné dopravy, mající zklidňující význam pro ostatní automobilovou dopravu. Pokud o něčem takovém víte, prosím, ozvěte se na mailu v nicku. Jedná se o tvorbu publikace, kde zastávky budou jednou z kapitol. Díky předem.
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do center měst nepatří!
Kotelník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 524
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 18:30:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Docela mě dostává nekvalita autobusů Iveco(kdysi Karosa),jelikož nevím jak vám,ale mně přijde praskání karoserie u nového vozu jako fatální chyba výrobce...A to ani nemluvím o požárech. Kdyby byl takhle "kvalitní" SOR,tak ho tady rozcupujete.

P.S.Proč ta B961 vlastně chytla?
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1038
Registrován: 12-2003


Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 19:44:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

delas z toho vedu napr SUcka taky obcas chytnou ... btw co ze to vlastne ma SOR za pohonne jednotky ? :-) ze by Iveco SOR je mrd... sama o sobe at uz obcas chytne nebo ne.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 12. dubna 2007 - 20:18:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kotelník: a to ještě nevíš, že u jednoho Citelisu kompletně vyhořela elektrika
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 13. dubna 2007 - 01:00:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Discobus musí být zajímavé jezdit. Myslím, že tam bych nemusel řešit, kdybych si na discolinku přitáhl třeba jako soukromník atmosféráka a nemusel se omezovat s poslechem rádia na cestu.

A k těm kvalitním busům, nemám co bych dodal, ještě jich tu pár jezdí, než je všechny podniky zlikvidují.
Fakt je, že chytnout může všechno, ale čím více je v tom elektroniky a různých hadiček a hejblátek, tím se zvyšuje pravděpodobnost jakékoliv disfunkce... Té 961 je mi kupodivu ale líto, DP jich nemá zrovna moc... Ale snad se to opraví, jestli je to ještě v záruce, tak ať si s tím Iveco užije.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6611
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 13. dubna 2007 - 08:12:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MI636: Věř, že diskobusy jsou skutečně hodně zajímavé. Přepravovaný substrát je nenáročný, takže to můžeš jezdit s čímkoliv - a rádio taky nikdo neřeší. Vyprávěl mi známý - jezdil diskobus pro diskotéku Výrava (u HK) a po skončení odvezl autobus (C 744) domů do Borku (mezi HK a PA). Když zastaví a vypne motor, slyší divné zvuky z vozu. Jde se podívat a nevěří svým očím, někdo spí V SÍŤCE NA ZAVAZADLA. Zkoušel ho vzbudit, ale nešlo to, no a tak ho ponechal svému osudu. Autobus nechal odemčený a šel si něco vyřizovat. Když se vrátí, najde svého cestujícího sedět na návsi s hlavou v dlaních: "Dobrý den, nevíte prosím, kde jsem?" "V Borku." "A jak jsem se sem dostal?" "Přivezl jsem tě autobusem." "A to jste mě nemohl vzbudit?" "Ty vole, já tě budil půl hodiny!!!" "A jak se odtud dostanu pryč?" "To je tvůj problém. Tudy se jde na Hradec, tudy na Pardubice."
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Connexák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 13. dubna 2007 - 10:56:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stačilo trochu hledat na netu a narazil jsem i na JŘ. Je tam napsáno, že svozy a rozvozy zajišťuje Autoškola PEML – Přelouč (že by nový majitel).
http://www.zamekcholtice.cz/club/files/jizdni_rad.pdf
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6613
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 13. dubna 2007 - 20:16:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsi lepší, než já. Taky jsem hledal, ale nenašel jsem...
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 679
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 14:09:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

odkaz
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Tadeas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 2-2007
Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 19:03:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 
V pátek byla menší nehoda (pro bus) na Vypichu, kolona byla na Letnou a dál...
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2613
Registrován: 11-2004


Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 20:02:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak se to stalo???
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Tadeas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 2-2007
Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 20:13:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oktávka se při odbočování vlevo srazila s Fabií (není na záběru), jedno od Petřin, druhý od Motola, musela to být rána, když oktávka skončila na kolejích v jiným směru, tak srazila tu feldu a bus, ale nevidel jsem to.
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1120
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 20:20:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tadeas:já tam jel asi v 17:45-18:00 a policije tprve vyznačovala křídou stopy....
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
http://fedos.rajce.idnes.cz/

icq:241-647-938
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1083
Registrován: 4-2005


Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 20:37:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a já tam jel ve 14 hodin a zas nešly světla na křižovatce akorát přijela policie aby pomohla vzniklé dopravní situaci..

Fedos:co ty fotky centrumtour?prosím..
AV 15-30
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1121
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 20:46:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120:no jo snad to pošlu,už se chystám-neměljsem moc času
tak už se připrav
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
http://fedos.rajce.idnes.cz/

icq:241-647-938
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6617
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 22:40:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A já tam jel dnes a dodnes jsou tam střepy a kusy plastu z těch aut.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
6381
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 10-2006


Odesláno Neděle, 15. dubna 2007 - 23:33:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dotaz: souhlasí asi odjezdy?

- SOR NB 12 CITY na 240 16:13 Škola Dubeč a tedy 16:30 Jakobiho
- Tedom 123 G na 165 17:33 Háje směr Komořany

Vlastně se jen ptám, jestli jsou ty vozy nasazovány na stejná pořadí?

Diky moc předem
www.mestskadoprava.net
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1525
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 01:31:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte jak dlouho ten NB12 u Connexu vydrží? Chystám se teď do Prahy, tak jestli budu mít šanci se s ním ještě svézt, nebo se vůbec nemusím na Černý most namáhat.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Tombus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 13:24:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6381: U Tedomu bych si nebyl tak jistej, ale SOR je na 240/18 určitě.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2847
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 19:35:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sor NB12 jezdí na 240/18 stále? A bude i ve čtvrtek?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2850
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 13:53:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.planes.cz/cs/photo/1014464/
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 20:51:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Překvapivě měl zkušební SOR NB 12 opět poruchu dveří, tentokráte předních.
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 502
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 22:07:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

NB je tam furt, tedy pokud je porouchán jen částečně (což je vždy), a nikoli úplně (což je často)

Dnes jsem např. na 240 odpoledne čekal 40 minut a jediným vozem, které jsem viděl po celé délce trasy, bylo Citaro 1071, zbývající dvě pořadí zde ani nestála porouchaná
Řada 700 - to nejlepší z Karosy
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1531
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 22:19:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A já měl tu úžasnou čest být při tom Už když na odjezd z Hájů přijel o čtvrt hodiny později, začal jsem tušit že je něco špatně. Ručně psaný papír „porucha dveří“ nalepený na předních dveřích mě v tom jen utvrdil. Přesto ale, prvních pár zastávek se zdálo, že je to více-méně v pořádku. Pak ale najednou začala signalizace zavření předních dveří zvonit a ať řidič dělal co chtěl, už nepřestala. V zastávce Na Vartě to řidič definitivně vzdal a vůz odstavil. Co se dělo dál nevím, protože jsem odjel tím nejbližším co přijelo.
Jinak to nebylo vyloženě špatné svezení pokud jde o jízdní vlastnosti. Pokud jde o interiér, je to už horší, ale raději o nich pomlčím, nebo mě někdo obviní z předsudků vůči SORu
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Martinb941e
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 18. dubna 2007 - 14:05:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte co je s 6350?? Je po opravě,nebo bude vyřazená?? Požár na přívěsu fakt zničil co se dalo. Nevíte kdy zhruba dorazí těch slibovaných 30 citelisů a 10 kloubových?
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 18. dubna 2007 - 19:52:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S 6350 to vypadá zle. Dnes jsem se z podnikových kuloárů dozvěděl, že se uvažuje o jejím rozebrání na náhradní díly.
Martinb941e
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2007 - 08:07:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mr proper: Dik, 6350 budemi chybět a nikdy na ni nezapomenu. Ale s 6360 se nic podobnyho stat nesmí,je to fakt nenahraditelny vůz. Totéž 7299.
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2007 - 13:08:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně je ho taky líto, ale co mě opravdu mrzí a chybí mi, jsou všechny vyřazené sedmičkové Karosy. B 951/961 už je v podstatě jenom jaksi poslepovaný a hlučný vysavač. Ale jak říkám, mrzí mě každý kus, protože za čas bude tenhle vysavač jediné, co bude řadu 700 ještě trochu připomínat...
Takže 6350 zřejmě už má po garanci a nahradit samotnou zadní část by bylo asi nákladné. Otázka je, jestli se vůbec ještě vede jako komplet náhradní díl. Pochybuji...
Martinb941e
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2007 - 13:48:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ml636: Možná ji nějak sbastlí ale i tak si myslím že už šance na opravu je tak do 7%. Co se týče vyřazování 7OOvek je taky kruty. Bydlím na Hájích a do školy jezdím se 165, nebo 203 a právě dost často mi jela 7204, která byla zdemolována. Odprodej ještě přežiju ale šrotování vozů je fakt bolestivý.Ale jsem zas rád že Bado na konci roku 2006 zařadil 732-1007.
Bude DP opravovat i 731 z roku 95, nebo jen 931? V dp kontaktu bylo napsáno že se mají opravovat vozy z let 95 a 96.
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2007 - 15:37:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak zpět, 6350 se přeci jen opraví, protože kdyby byla rozebrána na díly, tak pojišťovna nevyplatí pojistku.

Pokud dožije nějaká sedmistovka, tak půjde rovnou do šrotu nebo na odprodej. S touto řadou se při opravách počitá pouze v případě kloubových vozů. Z krátkých vozů se budou dělat skutečně jen devítistovky. V současnosti se z řady 900 pracuje na 7303, 7311, 7312, 7348, 7356, 7324, 7429 a na 6175. Z kloubových sedmistovek se dělá na 6105, 6119 a na 6120.
 
5444
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2007 - 17:11:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neví se náhodou,kdy bude zpátky v provozu 7303?
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1091
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2007 - 17:15:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale s 6360 se nic podobnyho stat nesmí
bohuzel 6360 je celkem solidni brak nekolikrát sem videl problemy s dverma je hodne ponicená,pomalovana no proste se ji nikdo moc nevjenuje a je to skoda.
A polozim vam jednu hadanku schvalne kdo ji uhodne:co meli spolecneho vozy 6360-6010-4019II?
AV 15-30
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2668
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2007 - 19:05:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120: No nejsu sice pražák, ale něco málo mi v hlavě snad zůstalo...
Já bych vozy 6360, 6010 a 4019II (snad myslíš Ikarus) spojil tak, že měly všechny bílý nátěr.
Akorát pár detailů, 6360 ho jako jediná má z výroby, u 6010 byl snad kvůli reklamě Esso (z výroby přišla doufám č/b) a Ikarus 4019 měl sice bílý, ale takový spíš krémový odstín.. A ten snad ten nátěr dostal při opravě v DOZu pokud si to dobře pamatuju.... Uvítám doplnění.
Tramvaj T3R.LF - výsměch tvůrcům TéTrojky.
C744 a B741 forever.
ICQ 259-744-651
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1092
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2007 - 19:33:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jj vsechny tri mely bílý nater bez reklamy.4019 byl původem pražský 4296 který dostal po oprave V DOZu nové evidenční číslo (nechapu proč) a byl celý v bílé barvě možná si ho pleteš s ex pardubickým 4004 který byl krémový po CVR.6010 přišla snad č/b ač sem neviděl její jedinou fotku v původnim laku asi ho měla.Další B 741 s CVR byly 6003(Bonton) a 6012 (taktéž esso)a do čtveřice reklamních vozů patřil ještě Kanárek 4573
AV 15-30
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2007 - 20:12:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

5444: vidím to na půl druhého měsíce. Vůz je sice oplechovaný, nalakovaný a zasklený, ale nemá podlahovou krytinu a tudíž nic z interiéru, krom obložení stropu a boků. Rovněž chybí logicky i dveře. "Bohužel", 7303 je z ověřovací série, tudíž jisté jeho díly se nahrazují velmi těžko. Týká se to hlavně elektriky, aktuálně kabeláže dveří, která je v daném provedení nesehnatelná.
5444
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2007 - 20:35:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobře,díky za odpověď.Má tedy červenobílý lak,že?
6381
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 10-2006


Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2007 - 20:40:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mr_proper: mluvils v příspěvku o modernizacích vozů o 6175, kámoš byl v dílnách a venku byla nově oplechovaná 6178, je to další vůz na kterym se pracuje nebo to je nějaká nehoda, kterou jsem nějak nepotřehl či zapomněl?
 
www.mestskadoprava.net
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2007 - 21:10:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

7303 je červenobílá a bude mít klimatizovanou kabinu řidiče (jako všechny SO).
6178 je skutečně po výměně oplechování, patrně z důvodu rozsáhlé koroze těch původních. V současnosti však na ni není čas, protože současně prováděné SO již měly být dávno hotovy. Jediné, co bude brzy v ulicích, je "vyhořelina" 6304.
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2007 - 23:06:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6360 mi přijde tak nějak podivně sestavená, je vidět, že je to prototyp a interiér do tmavé barvy není alespoň z mého pohledu zrovna nic elegantního...
Co se týče popsaných interiérů, tak si nejsem jistý, jestli se to vůbec u DP pravidelně odstraňuje a jestli to spíše nezávisí na případné snaze řidiče, popř. nějaké větší údržbě vozu.

ad B 732 u DP: Jako na potvoru má garáž, kam bych chtěl časem nastoupit s ohledem na své bydliště, těchto vozů nejméně...
4019
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.213.60.250
Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 10:44:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120: V době GO ikarus už nebyl v majetku Autobusů ale Opraven a trolejbusů či jaxe to tenkrát jmenovalo a dělal se pro někoho dalšího, kterej si jej ale nepřevzal. Čili Hostivař autobus prodala zpět DP-A, kde už ale původní číslo dostat nemohl.
Martinb941e
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 4-2007
Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 19:04:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Netušíte tady někdo jestli se budou opravovat u dp první Agory? 3004? Co se týče nových vozů v letošním roce tak má dorazit 10 kloub citelisů- dostane tedy už i Hostivař nový nízkopodlažní klouby?? A pak bude těch 30 krátkých Kdy tak zhruba dorazí?? Nejsem vůbec fanda do citelisů a tak se na to potřebuju připravit. Nejradši mam řadu 700 a 900, ale mrzí mě dost že se už nebudou opravovat ty 731 z roku 95, vždyt ty 931 jsou jen o rok novější, konkrétně 7303 o téměř půl roku! Nemůžu se prostě smířit s faktem,že se už se už u dp neopraví jediná 731/2. Bude u dp nějaká cvr? ta by třeba mohla nejlepší řadě(700) prodloužit život.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1095
Registrován: 4-2005


Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 20:15:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 4019:jj dík za vysvětlení to sem nevěděl jinak 4019II byl jeden z nejrychlejších 280 v praze škoda že nikde neni jeho foto.
AV 15-30
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 02:30:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dokud budou firmy jako Zliner, Praga a Tedom (Liaz) v provozu, teoreticky vůbec nikdy nemusí nastat konec řady 700.
Jen to chce zbavit podniky předsudků a nějak zaonačit ty emise, aby měli ekologové klid a upnuli se raději na mnohem vážnější věci.
Aneb, který obdivovatel řady 700 volil Stranu Zelených, sám sobě škodil.
Na tomto místě by mě docela zajímalo, jestli je to pravda, nebo jsem si to vymyslel, že přes západní hranice, (resp. do původních zemí EU), můžou autobusy z ČR pouze v případě, že plní limity Euro 2 a výše?
Pokud je to takhle, tak by se dal protlačit na pravidelné zájezdy ještě nějaký ten "lepeňák" LC 737, protože o těch vím, že se (část určitě), s Euro 2 dělaly.

Mnoho sazí, hodně hran, řadou 7 svět je hnán!
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2492
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 07:27:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Ml636: Tvé sny ti nebudu brát, ale chci vidět, která CK si objedná 7 Karosu. CK už pomalu nechtějí 950 (malé kufry atd.), chtějí velké busy za cenu 7 Karosy.
Pokud má vozidlo STK a emise z jedné z členských zemí EU, tak s ním můžeš jezdit po celé EU (tedy "západní" Evropy), ale nemůžeš např. do Chorvatska, kde je tuším limit Euro 1.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6069
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 10:27:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq: Ale třeba na Ukrajinu v polovině května jede minimálně jedna LC 936 (ne-li společně se sestřičkou LC 736) jistého dopravce z Prostějovska. Nějaký zájezd cestovky z Hodonínska.
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3792
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 12:31:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud mohu sledovat řadu 700 na Olomoucku, tak se pomalu blíží konec. u DPMO v provozu téměř jen prdeláče 73x a klouby z 1996 mají ještě nějaký ten rok před sebou. U Connexu taky prdeláče 734 a nějaké ty 73x co už brzy skončí...

To jedině DP Praha má staré B732 po GO...
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6073
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 12:40:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bart: Nezapomínej na Brno
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1045
Registrován: 12-2003


Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 14:44:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bart: a to si myslis ze jim se konec neblizi? Sice jich ma DPP jeste asi 150 ale spousta jich je z let 88-90 jedna jeste z 87 + naky z 93 a jedna z 94. Tedkon sou minimalne 3 odstaveny na vyrazeni respektive asi uz sou pryc, ale jeste byly ve stavu. Jedinny 732 ktery jeste dostavaj po GO SO jsou B732 s plosinama pro vozickare. A uprimne je mi to uplne fuk, radsi mam automaty a hlavne Citybusy, Citelisy a Citara. I kdyz tech 731.16xx je docela skoda.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 15:07:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Automat=, klacek= Na automatech už není pořádné ježdění a hlavně když levá noha nic nedělá a pravá ano, tak to není nic dobrého. (mírným pokusem o vylepšení stavu je hlášení zastávek na noze)

Magiq: Bohužel máš pravdu, lidi už neberou na dovolenou jeden vzorně normovaný kufr jako kdysi, ale různé neskladné sportovní tašky, bágly, to vše ještě narvané zbytečnostma... Ale nevzdávám se naděje, že existuje typ cestovek, kteří zajišťují zájezdy nenáročným klientům z řad mladších lidí apod, kde bych se ještě se sedmičkou (a s tabulkou "zájezd" nahoře za oknem) uchytil.
Pokud jde o mě, tak bych naopak za pěknou LC 736 klidně připlatil, protože se mi s tímto busem jezdilo ze všech nejlépe.
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 15:50:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099: když tak miluješ Citybus, tak přijď k nám do DOZky a zkus si na něm něco opravovat. Zjištíš, že tě tento autobus brzo začne štvát Z hlediska údržby je prostě řada 700 nejlepší. Pokud někdy v budoucnu Citybusy začnou dožívat, tak věřím, že se sešrotují, protože nedovedu si představit, jak by se na něm dala dělat SO v takovém rozsahu, v jakém probíhá na řadě 900. Je to zatraceně složitý stroj a navíc, co kus, tak to prakticky unikát. I když v dnešní době to asi není jinak i u ostatních značek
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1046
Registrován: 12-2003


Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 16:16:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mr_proper: ja sem cestujici ... to co je za "zdi" je mi sumak. A vzhledem k cene noveho NP autobusu GO urcite budou. To je uplne stejna pisnicka a bude se porad opakovat napr. T3 x 14T.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 17:08:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099: vtip je v tom, že i z pohledu cestující osoby se mi Citybus zdá jako katastrofa. Na třetině sedadel se při výšce 185 cm nedá sedět. Ale zase na druhou stranu, za tu nákupní cenu ani nikdo víc žádat nemůže.
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1047
Registrován: 12-2003


Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 17:41:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja merim 190 cm a v pohode si az na par sesli vsude sednu. Tim mysleno hlavne u strednich a zadnich dveri u okna.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1414
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 18:17:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak do Citybusu se v rámci možností vleze každý, až na zmiňovaná sedadla (hlavně druhá dvojka odzadu). Pořád lepší než Tedom. Tam si např. vzadu vpravo kvůli sklu nepoložím ani boty.
SOR je ve skutečnosti velice kulturní výtvor.
Jízda je drama, vzhled tragikomedie, převodovka je tragédie, uspořádání interiéru parodie.

Fotoweb městské hromadné dopravy
Videa s tématikou veřejné dopravy z mé tvorby
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1099
Registrován: 4-2005


Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 19:28:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U Connexu taky prdeláče 734

to taky existuje?

a k řadě 700 například v plzni mizí hranaté sedmistovky uplně před očima jak u PMDP díky solarisum tak u ČSAD díky Sorkám.Ani u PMDP žadný GO a SO už na 7 nejsou naopak se plno vozů vyřadilo.U čsad je situace podobná 7 už spíš dojíždějí a jejich udržba většinou nic moc řidiči už čekají na sorky bohužel.

nejhorší je že se v praze blíží i vyřazení C 734 bez náhrady do poslední chvíle sem věřil v C 954E bohužel nebudou.
AV 15-30
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 503
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 19:32:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to už hodně dlouho, snad od vzniku K-Reportu, co se diskuze na různá autobusní témata neustále zvrtávají na téma "Jaký autobus je nejlepší?" Navrhuji založit sólo diskuzi na toto téma, aby byli tohoto tlachání ušetřeni účastníci ostatních diskuzí, kteří nehodlají ustoupit ze svého přesvědčení, že Karosa 700/Karosa 900/Citybus/SOR atd. je nejlepší. (Já jsem případ před prvním lomítkem.)
Řada 700 - to nejlepší z Karosy
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1416
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 19:45:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120: Co teprve tady, nedávno bylo B 732 více než Citybusů, teď už jich nezbylo více než 15 a do 1,5 roku by až na ČSAD měly být vyřazeny všechny..
SOR je ve skutečnosti velice kulturní výtvor.
Jízda je drama, vzhled tragikomedie, převodovka je tragédie, uspořádání interiéru parodie.

Fotoweb městské hromadné dopravy
Videa s tématikou veřejné dopravy z mé tvorby
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 216
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 21:43:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Citybus= katastrofa jak pro řidiče, tak cestující. Něco tak úděsně odporně mizerného jsem do té doby, než nám to sem z Francie přijelo škodit, neviděl... (dobře, uznávám, že je nízkopodlažní no...)

SOR= Zachránil v mých očích Citybus z pozice úhlavního autobusového nepřítele. Teď je jím on, poděs z Libchav.
Renault/Irisbus-Karosa= veze se s nimi, ale těží z předchozího, tím lépe.

Karosa= napsal jsem dost. Navrhuji postavit pomník a zlatou medaili za okno každé 700, všichni by jí měli salutovat tak, jako v písničce Honza Vyčítal Jeepu Willys...

Ano, založme jiné téma, jelikož tohle je opravdu na nekonečnou debatu. A kde bude možno pohovořit i o tom, že tramvaj 14T je až na pohodlí řidiče nestvůra na kolejích...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace