K-report
 

Archiv do 28.března 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Všeobecná trolejbusová diskuse » Archiv do 28.března 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 623
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 23:11:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych několik malých otázeček:
Jakou "spotřebu" má úsek trolejbusouvé tratě, která je pod proudem, ale nenáchází se v ní žádný trolejbus, tzn. není nic, co by odebíralo proud. Pokud by to šlo vyjádřit i v penězích nebo v něčem podobném, aby měl představu i laik.
Mohou trolejbusy rekuperovat? A pokud ano, je ta rekuperace podobně účinná jako třeba u tramvají?
Je technicky možné křížit trolejbusovou trať s železniční tratí, která je elektrifikována 3000V DC?
Díky moc
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 23:39:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud není v úseku trolejbus, neteče žádný proud, není tedy pod proudem, spíše pod napětím. Ztráty na takovém úseku sice existují, ale jsou neměřitelné.

Trolejbus, v závislosti na typu výzbroje rekuperovat může. Ve Winterthuru v Švýcarsku jsme naměřili 17% energie vrácené do sítě (trolejbusové). Ovšem toto číslo je v podstatě nic moc neříkající, jelikož množství rekuperované energie závisí mj. na tom, kolik energie v daném okamžiku na daném úseku je zase možno odebrat, tedy množstvím vozů provozovaných na linkách, v daných úsecích a to v daný okamžik. Dělají se i úložiště rekuperované energie, ale to už je o něčem docela jiném.

Křížení samozřejmě možné je. Např. v La Chaux-de-Fonds ve švýcarsku je křížení dokonce s tratí 15kV.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1635
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 15:02:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doplním Edisona, že číslo okolo 17% vykazují i 22Tr v Brně.

Z jiného soudku. Dostalo se mi do rukou včerejší vydání jistého celostátního deníku a na straně A3 asi uprostřed stránky jsem se nestačil divit, na co jsem tam poměrně náhodou narazil (moc podrobně
to většinou nečtu). Cituji doslova odstavec, upozorňuji že není nijak vytržený z kontextu:
V Ústí nad Labem měly včera v kopcích problémy nové trolejbusy, které loni město nakoupilo. Nahradilo je tedy starými a bude zjišťovat, proč se nové vozy na sněhu neosvědčily. Pravděpodobně bude problém v tom, že mají nižší hmotnost.
Konec citace. S dovolením bych si toto dovolil vyhlásit jako blbost měsíce.

měly včera v kopcích problémy nové trolejbusy - a kterej kloubák s jednou hnanou nápravou nemá v zimě problémy?
- bude zjišťovat, proč se nové vozy na sněhu neosvědčily
navrhuji na to ustanovit komisi, aby se přišlo na to, že to je tím, že v Ústí je víc zakřivená zeměkoule
-problém v tom, že mají nižší hmotnost
ano, hmotnost skoro stejná jako 15/22Tr bude příčinou nezdaru kloubových vozů s jednou hnanou nápravou.

Šikovnější mohou hádat, který že deník ví všechno pozdě a ještě k tomu blbě.

Aby toho nebylo málo, vyjmu ještě něco terminologie z časopisu VTM Science, který jsem měl kdysi dávno za opravdu odborný časopis, ale postupně se toto mé přesvědčení nějak ztrácí. Na konci prvního letošního čísla je v rubrice "hi-tech minulosti" mimojiné obrázek kterési českobudějovické 25Tr s krátkým doplňujícím textem, ze kterého vyjímám, cituji:

Mezi špičkové velkokapacitní trolejbusy se zařazuje 18m dlouhý kloubový autobus Škoda 25Tr Irisbus, ...
Tak trolejbus, nebo autobus? Špičkový? Kde na tom byli?

Díky silnoproudé elektronice s IGBT tranzistory mění plynule otáčky a umožňuje ...
Luxus na dnešní dobu zatím nevídaný

Poloautomatické trolejové stahovače ...
Připomíná mi to situaci, kdy mi kolega na vojně říkal, ať mu podám "antiucpávadlo", čímž myslel gumový zvon na hajzly a umyvadla.

(Příspěvek byl editován uživatelem verusha.)
Bára!
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 19:27:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten pokrok! Člověk mnohdy ani netuší s čím se u nás v ČB může svézt. A dokážu si představit, že jednou přijde den, kdy budou plynule měnit otáčky i motory v osobních autech!
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3282
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 01:22:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Verusha: člověk se nestačí divit co někdo dokáže vypustit do novin.
Rozdíl mezi kloubovým trolejbusem s poháněnou jednou nápravou a trolejbusem s poháněnými dvěma nápravami dokáže rozeznat malé dítě ...
Hlavně, že se všichni strašně diví, proč 25Tr nemůže vyjet stejný zasněžený kopec jako 15Tr.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3284
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 01:26:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Připomíná mi to situaci, kdy mi kolega na vojně říkal, ať mu podám "antiucpávadlo", čímž myslel gumový zvon na hajzly a umyvadla

Na co se dá použít gumový zvon v elektrotechnice?
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Robin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 353
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 10:48:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neví náhodou někdo, kolik je maximální počet dioptrií povolený DÚ pro přijetí na řidiče trolejbusu?
14/15TrM - toť nejlepší trolejbusy,které znám
České nezávislé dopravní sdružení
B01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 5-2006


Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 11:36:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyz uz jsme u toho, 22Tr ma hnanou jednu nebo dve napravy?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29874
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 11:46:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dvě.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1460
Registrován: 12-2004


Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 11:53:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

B01 : A prototyp 22TrAC jednu .
2.5.1991 - 2.5.2006 = 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1012
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 11:59:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

B01: Ty co jezdějí v Ustí nad Labem a Brně mají dvě hnací napravy a stejnosměrný pohon. Prototyp 22TrAC se střídavím pohonem měl jen jednu hnací nápravu a nakonec skončil v madarském Szegedu.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 887
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 13:57:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Viz článek v ústecký diskusi, vina je svalena na hmotnost trolejbusu! Ten trolejbus jinak nemá jedinou chybu, ale nějaký zlotřilí skřítkové zařídili, aby měl menší hmotnost (tak mi to aspoň připadá). A tak se úklidová firma zaměří na pečlivější úklid ulic (proboha, jako kdyby to k něčemu bylo, když silnice zapadá za dvě tři minuty).
Fanclub 22Tr

Přes výhybky Esko
jezdí se nám těžko


Tož vašu p**u sem taky neviděl a věřim, že ju mate.
André
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 18:08:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Robin: Pro řidiče t-busu je to asi 0,5 D, pro autobusáka snad 1,5....
ICQ:321-222-503
Všeho s Mírou :-O
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2202
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 18:10:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.André: Když to nevíš, nestřílej.
ad.Robin: Vyhláška 277/2004 Sb - Vyhláška o stanovení zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel
André
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 18:17:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Robin: tady to píšou přesně.
ICQ:321-222-503
Všeho s mírou :-)
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1444
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 12:19:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže trolejbus je drážní vozidlo, čili je dost dobře možný, že podmínky jsou stanoveny úplně jinak.
DPmÚL naboural teorii, že nic netrvá věčně. 80. léta jsou ta nejdelší, co kdy v DPmÚL zažili.
_____
ČNDS
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 625
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 12:36:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdybyste se někdo oběžovali googlit, najdete záhy "vyhlášku 101/1995 Sb. ze dne 27. května 1995
kterou se vydává Řád pro zdravotní a odbornou způsobilost osob při provozování dráhy a drážní dopravy, ve znění vyhlášky č. 455/2000 Sb. a vyhlášky 194 /2005 Sb."

Ve vyhlášce se kromě jiného píše:
A. Podmínky zdravotní způsobilosti žadatelů o vydání průkazu způsobilosti k řízení drážního vozidla a osob řídících drážní vozidlo na dráhách železničních při vstupních preventivních lékařských prohlídkách
1. Vady, stavy a nemoci, které podmiňují zdravotní nezpůsobilost
a) všechny druhy infekčních a parazitárních nemocí ve stádiu aktivity,
b) zhoubné novotvary,
c) diabetes mellitus,
d) organické duševní poruchy,
e) schizofrenie a poruchy schizotypální a poruchy s bludy,
f) mentální retardace,
g) abúzus a závislost na alkoholu či jiných návykových látkách,
h) epilepsie a jiná záchvatová onemocnění s poruchou vědomí,
i) systémové atrofie postihující primárně centrální nervovou soustavu,
j) extrapyramidové a pohybové poruchy,
k) demyelinizující nemoci centrální nervové soustavy,
l) degenerativní poruchy nervové soustavy,
m) poruchy rovnováhy, závraťové stavy,
n) hypertenzní nemoc ve stádiu II a III dle WHO,
o) ischemické choroby srdce a cév s komplikovaným průběhem nebo závažnými poruchami srdečního rytmu,
p) stavy po aplikaci kardiostimulátoru,
q) cor pulmonale,
r) cévní nemoci mozku s následnými poruchami funkce,
s) opakované embolizace ze žilního systému,
t) porucha barvocitu,
u) menší rozsah zorného pole než v horizontále zevně 80 stupňů, dovnitř 50 stupňů, ve vertikále vzhůru 40 stupňů, dolů 60 stupňů, poruchy prostorového vidění, nystagmus, hemeralopie,
v) snížení zrakové ostrosti pod 5/5 nebo 6/6 každým okem zvlášť, s korekcí větší než minus 2 Dsf,
w) poruchy sluchu znemožňující komunikaci hovorovou řečí na vzdálenost menší než 5 m každým uchem zvlášť nebo při audiometrickém vyšetření celková ztráta sluchu vyšší než 15 % (dle Fowlera).

2. Vady, stavy a nemoci, které vyžadují odborné posouzení a u kterých je kladný posudkový závěr podmíněn posouzením odborného lékaře
a) chronické stavy infekčních a parazitárních nemocí,
b) novotvary, pokud velikostí nebo lokalizací vyvolávají poruchy funkce orgánů nebo ztěžují tělesný pohyb:
1. nezhoubné novotvary,
2. novotvary nejistého nebo neznámého chování,
3. kompenzované stavy po odléčených zhoubných novotvarech,
c) chronické nemoci krve, krvetvorných orgánů a poruchy týkající se mechanismu imunity, nemoci provázené krvácivými stavy, závažné alergie,
d) nemoci endokrinní, výživy a přeměny látek, které vyžadují soustavnou kontrolu a léčbu, nebo snižují fyzickou zdatnost nebo odolnost organismu,
e) poruchy duševní a poruchy chování:
1. poruchy osobnosti narušující adaptaci nebo soužití,
2. poruchy duševní a poruchy chování způsobené požíváním psychoaktivních látek; posouzení případné způsobilosti vyžaduje nejméně tříletou abstinenci od ukončení odvykací léčby,
3. afektivní poruchy,
4. závažné neurotické, stresové a somatoformní poruchy,
5. závažné syndromy poruch chování, spojené s fyziologickými poruchami a somatickými faktory,
6. poruchy řeči, psaní a čtení, pokud znemožňují běžnou komunikaci,
f) nemoci nervové soustavy, nejde-li o stavy, které nejsou progredující a nejsou spojeny s poruchami pohybu, trvalým poškozením nebo trvalými bolestmi:
1. stavy po zánětlivých onemocněních nervové soustavy,
2. onemocnění nervů, nervových kořenů a pletení,
3. polyneuropatie,
4. myoneurální poruchy jakékoliv etiologie,
g) nemoci oka a očních adnex, pokud způsobují vážné poruchy vidění, snižují visus nebo mění rozsah zorného pole:
1. zánětlivá a degenerativní onemocnění cévnatky a sítnice,
2. onemocnění spojivky, skléry, rohovky, duhovky a řasnatého tělesa, porucha reakce zornic,
3. onemocnění čočky,
4. glaukom,
5. nemoci sklivce a očního bulbu,
6. onemocnění zrakového nervu,
7. skotomy uvnitř zorného pole,
8. menší rozsah zorného pole než v horizontále zevně 90 stupňů, dovnitř 60 stupňů, ve vertikále vzhůru 60 stupňů, dolů 70 stupňů,
h) nemoci středního ucha a bradavkového výběžku, pokud omezují schopnost vykonávat navrhovanou činnost,
i) nemoci oběhové soustavy:
1. stavy po prodělané revmatické horečce s atakami a stavy s irreverzibilním postižením srdce,
2. chronické revmatické choroby srdeční,
3. hypertenzní nemoc ve stádiu I dle WHO,
4. ischemické choroby srdeční bez výrazných poruch funkce,
5. kardiopulmonální nemoc nebo nemoci plicního oběhu, s výjimkou stádií s minimálním snížením výkonnosti a tělesné zdatnosti,
6. srdeční arytmie vyjma respirační,
7. nemoci tepen, žil, mízních cév a mízních uzlin, vedoucí ke snížení výkonnosti a tělesné zdatnosti,
j) nemoci dýchací soustavy:
všechna onemocnění vedoucí k trvalému omezení kardiopulmonální funkce nebo vyžadující soustavné léčení,
k) nemoci trávicí soustavy, vyžadující soustavnou kontrolu stavu a léčbu:
1. vředová choroba žaludku nebo dvanáctníku s výjimkou stabilizované formy bez komplikací,
2. kýly,
3. nemoci střev,
4. nemoci pobřišnice,
5. nemoci jater,
6. nemoci žlučníku, žlučových cest a slinivky břišní,
l) nemoci kůže a podkožního vaziva:
1. dermatitidy nebo ekzémy, rozsáhlé, chronické či recidivující formy vzdorující léčbě, postihující zejména exponovaná místa obličeje nebo horních končetin, či vedoucí k závažnému postižení funkce pohybového aparátu,
2. nemoci kožních adnex,
m) nemoci svalové a kosterní soustavy a pojivové tkáně:
artropatie a ostatní chronická, degenerativní a ostatní zjištěná onemocnění vedoucí k omezení funkce pohybového a podpůrného aparátu tak, že omezují bezpečný výkon pracovních činností, recidivující vertebrogenní obtíže,
n) nemoci močové a pohlavní soustavy včetně těhotenství, vyžadující soustavnou péči a léčení,
o) vrozené vady, deformace a abnormality, nejsou-li chirurgicky korigované a stav nelze považovat za vyléčený,
p) stavy po poraněních, otravách a jiných následcích vnějších příčin, pokud nedošlo ke zhojení a stav nelze považovat za vyléčený, stavy po ztrátě končetiny nebo její části, s protetickou náhradou nebo bez ní,
q) jiné nemoci výše neuvedené, pokud snižují výkonnost a tělesnou zdatnost.

C. Podmínky zdravotní způsobilosti žadatelů o vydání průkazu způsobilosti k řízení drážního vozidla a osob řídících drážní vozidlo na dráze tramvajové, na dráze trolejbusové a žadatelů o vydání průkazu způsobilosti k řízení dráhy lanové a osob řídících dráhu lanovou při vstupních preventivních lékařských prohlídkách
1. Vady, stavy a nemoci, které podmiňují zdravotní nezpůsobilost
a) nemoci, uvedené v části A bodu 1 písm. a) - u) této přílohy,
b) snížení zrakové ostrosti pod 5/7,5 nebo 6/9 s korekcí větší než plus/minus 3 Dsf každým okem zvlášť; při binokulárním vidění s touto korekcí snížení zrakové ostrosti pod 5/5 nebo 6/6,
c) poruchy sluchu znemožňující komunikaci hovorovou řečí na vzdálenost menší než 5 m každým uchem zvlášť nebo při audiometrickém vyšetření celková ztráta sluchu vyšší než 20 %(dle Fowlera),
d) tělesná výška menší než 150 cm.

2. Vady, stavy a nemoci, které vyžadují odborné posouzení a u kterých je kladný posudkový závěr podmíněn posouzením odborného lékaře
a) všechny nemoci, uvedené v části A bodu 2 této přílohy,
b) tělesná výška menší než 160 cm za podmínky, že řidič bude řídit vozidlo se zvláštním technickým vybavením, umožňujícím bezpečné ovládání vozidla.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1642
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 14:28:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To nemá cenu číst, podle tohodle by nemohl trolejbus řídit asi nikdo .
Bára!
Chip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 16:13:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


Křížení samozřejmě možné je. Např. v La Chaux-de-Fonds ve švýcarsku je křížení dokonce s tratí 15kV.


Proč chodit tak daleko? Křížení je blíž, v Přešově.
 
 
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 16:33:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tam to neznám...Mluvím o tom, co znám... V La Chaux-de-fonds to maj realizováno kapku jinak. Jestli bude příležitost (jakože bude), cvaknu to. Jinak nejezdím se tam dovolenkovat, bo něco vokukoval, alébrž pracovně...
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 626
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 19:07:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: Ale mohl, ten seznam se mi zdá celkem rozumný, buď těžké nemoci nebo vážné postižení smyslů. Jiná věc je, že při porovnání diagnóz vylučujících řízení motorového vozidla (autobusu) a drážního vozidla (trolejbusu) člověk najde značné rozdíly, ačkoli jde prakticky o totéž. Takže se leckomu může stát, že zatímco řidičák na autobus bez problémů získá na základě kladného lékařského posudku, k trolejbusu ho nepustí na základě vyhlášky bez ohledu na to, jaký je jeho skutečný zdravotní stav...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Tepličák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.156.65
Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 15:15:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukněte se na http://www.tramteplicke.ic.cz
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3396
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 20:22:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Prešově se na tom přejezdu také stalo několik nehod ... např. Sanos ...

(Příspěvek byl editován uživatelem bart.)
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Pete
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 10-2005
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 23:47:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bart: Celkom jedna. Ten Sanos pred 10-timi rokmi.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 670
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 13:51:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

odkaz

Trolejbusy Ganz-Škoda Trollino 12
Má někdo nějakou fotku? Rád bych viděl Škodu Trollino...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 18:01:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bůhví co si zase nějakej pisálek špatně přečetl a upravil. Když můžou napsat, že až teprve s technologií pohonu IBGT mohou nové trolejbusy měnit otáčky motoru, tak nevěřím ani tomu jejich datumu...
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 18:17:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolleybus: Rád bych viděl Škodu Trollino...

No já bych to ani vidět nechtěl
ICQ: 246-442-983
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2353
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 18:30:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Houmr: Tady je seriózní článek odkaz
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 22:05:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč? Já si docela dobře umím představit, jak se nacpe výzbroj Škody do solárka.. Ovšem.. nejsem si jist, bylo-li by to možný obchodně. Čistě po technický stránce je možný jistě kde-co.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1565
Registrován: 12-2004


Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 10:21:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nejde prostě jen o to, že Ganz má navíc za svým jménem nápis Škoda, ale jinak se tam dávají původní ganzí střeva? To bych viděl celkem reálně. Čili něco jako byly donedávna Citelisy. Vyrobilo se to ve Francii a v Čechách se to po dokompletování polepilo navíc nápisem Karosa, ale ve skutečnosti se z toho v Karose vyrobilo houby.
2.5.1991 - 2.5.2006 = 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
shrek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.70.47
Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 10:34:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No-ono to je tak,že škoda odkoupila Ganz i s solarkama které tam už byly dovezeny a připraveny na výrobu-přesně nevím kolik kusů,ale pochybuji ,že jim Solaris nějaké další karoserie dodá,jelikož nemá se Škodou dobré vztahy.a už vůbec ne obchodní.Šéf Solarisu Škodu navštívil a prý se tam dost pohádal...
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 672
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 14:18:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V každém případě to bude působit velice zajímavě - kastle Trollino se znakem Škodovky.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1568
Registrován: 12-2004


Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 16:52:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

shrek: Aha, velmi zajímavé. Díky za doplnění.
Trolejbusy v Českých Budějovicích vás vozí již více než 15 let!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1193
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 22:20:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

škoda odkoupila Ganz i s solarkama které tam už byly dovezeny a připraveny na výrobu-přesně nevím kolik kusů,ale pochybuji ,že jim Solaris nějaké další karoserie dodá

Tedy pokud Škodovka odkoupila Ganze, který zkrachoval na jaře 2006, na podzim 2006, ale už před krachem měl "na dvoře" 10 Solarisů, pak se krachu nelze divit. Na druhou stranu bych se divil majitelům Škodovky, že by kupovali firmu bez kšeftů.

A už vůbec bych nevěřil tomu, že Solaris nebude se Škodovkou spolupracovat. Všechny ne-ostravské solarisy (čili větší část dodávek těchto T-busů = B´pest, Řím ...) šla přes Ganze, ale smluvním partnerem byl Ganz, nikoliv Poláci. Takže fa Solaris by nedodáváním náhradních dílů získala pověst nespolehlivého partnera (proč by si měla Škodovka nechat černého Petra) a to je pověst v kapitalismu velmi drahá a nežádaná.
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 22:45:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na solarisy jsou montovány standartní díly a komponenty, koupitelné i jinde, než u solarisu. Takže bych se vůůůbec nedivil, kdyby solaris přestal škodovce dodávat.
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2388
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 06:33:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No náhradní díly asi jo, to si těžko můžou dovolit zákazníkovi "nedat" třeba okna, dveře nebo jiné karosářské díly.

Co se týká další spolupráce, tj. dalších skříní pro Ganz tam to bude asi jiné kafe. V "trojspolku" Solariz - Cegelec - DPO mají všichni 3 dostatek důvodů být na Škodovku velmi, velmi škaredí (a Škodovka na ně). Na druhou stranu kšeft je kšeft, a pokud by to Solarisu stálo za to, tak svoje partnery uklidní a se Škodovkou se dohodne.

Pokud se nedohodne tak to znamená, že mu to za to nestojí. Protože něco vím i o Solarisím i o Škodováckém uvažování tak si troufnu tipnout následující :

Postoj Solarisu : budeme vám dodávat skříně tak jak budete potřebovat. Co si vysoutěžíte je vaše. Zůstanou vám veškerá Ganzí teritoria, nebudete se nám cpát do Pobaltí (viz Riga) ani do Polska, my vám nebudeme cpát do Itálie Cegelec, v ČR a SR klidně spolupracujte dál s Irisbusem, ale dohodneme se na nějaké formě "nepřekážení si" a "nedělání si naschválů".

Postoj Škodovky : staneme se exkluzivním dodavatelém výzbrojí pro Solaris, Cegelec a DPO půjdou do . Za odměnu nabízíme nějakou formu urovnání Solaris / Irisbus na teritoriích, kde vyostřená konkurence škodí oběma.

Závěr : tihle dva kohouti se proste nemůžou dohodnout.

UPOZORNĚNÍ : tot je pouze moje DEDUKCE a její spojitost s realitou může být kdekoliv na stupnici 0% - 100%.
Dadák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.246.64
Odesláno Pondělí, 19. března 2007 - 18:06:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dotaz co používáte k odtahu požkozených trolejbusů a autobusů?
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1603
Registrován: 12-2004


Odesláno Pondělí, 19. března 2007 - 18:15:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dadák: Tak náš DP má na trolejbusech tahač Tatra, na autobusech Liazku.
Trolejbusy v Českých Budějovicích vás vozí již více než 15 let!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1835
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 19. března 2007 - 19:00:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zlín má Tatru (znalejší doplní typ, já myslím 615), Ostrava převážně liaz (více vozidel)
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Ybalgin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 19. března 2007 - 20:45:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino_15: nemyslel jsi Tatru 815 ??
Šotouši všech zemí...
Hrubá síla zvítězila nad lží a nenávistí.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1837
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 19. března 2007 - 21:07:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ybalgin: No je to dost možné :-) Pač já si ji nedovedu na místě představit (např. kolik má náprav).
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 913
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 20. března 2007 - 16:38:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Comett Tábor má Tatru 815 s vyprošťovacím jeřábem. Využívá ji i komerčně, např. k odtahu porouchaných či nabouraných kamionů. Autobus jsem s ní viděl táhnout jen jednou.
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 807
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 20. března 2007 - 21:55:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brno ma tohle. Pouziva se k odtahum jak autobusu, tak trolejbusu (a obcas nejaka smluvni doprava).

http://bmhd.goo.cz/foto.php?5273vozs_fx:20050612
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1826
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 14:56:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je ovšem otázka, kdy se vůz 5273 rozpadne, zůstatková hodnota je skorem nulová a stav vozu, nenechte se zmást úhlednou vizáží, je velice mizerný. Pohromadě to drží díky péči obou řidičů, kteří ovšem velice smutně pokukují po konkurenčních Volvech, mercedesch a podobně, nakonec i po té osmikolové tatrovce, co má třeba Moravskoslezská - ta se používá v případě neschopnosti "Máni" 5273
Bára!
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 398
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 20:57:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odtahové vozidlo DP PARDUBICE:
http://www.trolejbus.cz/pce5/servis/merc.jpg
Chléb je veskrze věc spravedlivá, máslo ne vždy, jedincův kořistnický blahobyt nikdy.
Karel Čapek
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 21:17:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Heh, Liaz, Meďour... my mame ve Zlíně Tatřičku 815 6x6...
Mrkněte se na muj blog: Mrkněte se na můj blog: http://gasonuv.blog.cz ... Pohanějte chyby případně dejte návrh na zlepšení do komentářů. Díky...
!!! A mojo ICQ zní: !!! 472-137-831 !!!
Karlos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 08:16:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže ta Tatřička si hravě poradí i s autem+návěsem, u toho Atega si tak jistý nejsem...
Pro DP Pardubice je asi úplně vyhovující, narážím na ten nápis na plachtě.
Čus bus Karlos
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 915
Registrován: 3-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 12:02:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen tak mimochodem, dnes cestou do práce jsem tu Comettí "tatranku" potkal jak vyráží někam do akce.
Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 11-2004


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 16:28:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

potřebuji rozměry 15Tr pro to, abych si zkusil modelovat
všude je prezentována ohraná písnička
* Délka: 17,36 m
* Šířka: 2,5 m
* Výška: 3,41 m
Ale není uvedeno, zda je to délka i přes klacky, či jen od předního nárazníku po stahováky (a po jaké stahováky).
A výška je odkud kam?

Na http://imhd.sk/ba/index.php?w=3329302f30eff2212c24293a2f36ef1f&id=35 je moc hezké schéma, ale když si jej dám do poměru |přednínárazník-stahovák|=17,36jednotky; vyjde mi výška od kol po odporníky na střeše jen 3,15jednotky a né 3,41.

Prosím poraďte
či by mi někdo dokázal sehnat jednoduchý výkres?
Sxman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 16:49:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Encyklopedii ČS autobusů a trolejbusů je toto:
 
Karosa ŠL 11!
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 18:03:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sxman: výborné, ten vykres sem už dlouho sháněl... nemáš naskenovaný originál, kde nejsou ty čáry přerušované??? A jestli máš, mohl bys mi ho prosím poslat na mail??? Byl bych ti moc vděčný, dík...
Mrkněte se na muj blog: Mrkněte se na můj blog: http://gasonuv.blog.cz ... Pohanějte chyby případně dejte návrh na zlepšení do komentářů. Díky...
!!! A mojo ICQ zní: !!! 472-137-831 !!!
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 537
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 27. března 2007 - 00:08:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neměl by tady někdo prosím nějaký seznam Szegedských trolejbusů odkoupených z České republiky? (případně i nejen z ČR)
3503
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.70.170
Odesláno Úterý, 27. března 2007 - 09:53:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD MANIL.
http://www.balint.cyberhungary.net/vtkall/sztr1.htm a foto je na stránce:http://www.balint.cyberhungary.net/foto/szeg.htm.Doufám,že se v tom vyznáš.
3503
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.70.170
Odesláno Úterý, 27. března 2007 - 10:00:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A další foto szegedských trolejbusů najdeš na:http://nmisi.freeweb.hu a klikni na SZEGED.Najdeš tam i Š 22 Tr AC.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1631
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 27. března 2007 - 11:37:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3503: Ten první odkaz je dost neaktuální. Chybí tam 22TrAC, naše 21Tr 44 a 15Tr 05 a dokonce i 07.
Trolejbusy v Českých Budějovicích vás vozí již více než 15 let!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
3503
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.70.170
Odesláno Úterý, 27. března 2007 - 12:29:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Š 22 Tr,21 Tr ex 44 ČB + 15 Tr ex 05,07 ČB ASI JEŠTĚ NEJEZDÍ TAK TAM NEJSOU NAPSÁNY
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 541
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 27. března 2007 - 15:47:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3503: Děkuju moc, je to perfektní, bude se hodit :-)
22TrAC už je i ve firemním nátěru ana fotkách vypadá kompletně, pomalu by se v provozu ukázat mohla.
3503
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.70.170
Odesláno Úterý, 27. března 2007 - 17:18:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Manil.
To mě teší,že jsem Ti pomohl.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1633
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 28. března 2007 - 15:02:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3503: No tak 44 a 05 by jezdit ještě neměly, ale 07 je po GO a jezdí víc jak rok!
Trolejbusy v Českých Budějovicích vás vozí již více než 15 let!
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
3503
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.70.170
Odesláno Středa, 28. března 2007 - 16:41:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JAK VÍŠ,ŽE 15 TR EX 07 ČB JEZDÍ TAK NAPIŠ JEJÍ EVIDENČNÍ ČÍSLO T-????

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace