K-report
 

Archiv do 24.března 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Student Agency » Staré archivy » Archiv do 24.března 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Siklzdenek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 8-2006


Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 10:12:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Apropó - když jsem u těch jízdenek "za korunu". Už se někomu z Vás milí kolegové podařilo za tuto cenu rovnající se "půlce rohlíku" z Prahy do Ostravy či opačně cestovat?? Na rezervační stránce SA jsou spoje "za korunu" vyprodány do 31.3. Holt 10 šťastlivců se sveze "za minci"! Ono je taky možné, že těch "korunových cestujících" není skutečně více než deset. Jsme "chytrý národ", není problémem si zarezervovat na každý den jednu cestu za kačku tam a za kačku zpět (je-li k dispozici) a pak je postupně "mazat".
Hlavně že dopravci, se "žlutými" v čele, řvou jak moc je ničí mýtné! Ale co, možnost se svézt "za korunu" tady je (i když jenom pro pár šťastlivců), tak stejně jako u příspěvků výše dodávám "O co jde...?" Vivat!!
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1502
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 10:28:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě je možné, že to SA nemá tak ošetřené jako letecké společnosti a konkurence to v první den vykoupila.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1757
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 12:07:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Iaya pořád melete o tom zavírání nádraží.
Víte co já k vám přijdu domů a začnu se u vás taky roztahovat bez vašeho dovolení.A bude to Ok a vy můžete se třeba po....
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 517
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 19:29:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1 - no přestože bylo liberecké autobusové nádraží částečně ve vlastnictví ČSAD Liberec, tak reakce tehdejšího vedení firmy ke konkurenci SA byla přinejmenším směšná. Navíc kdyby místní pobrali trochu inteligence, tak by se snažili se Student Agency domluvit a nepořádat podobné trucpodniky, čímž SA také výrazně napomohli. Ale o tom již bylo napsáno mnohé...
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do center měst nepatří!
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 19:54:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad janatak - jaký částečně? Měli to pronajatý od města!!!

Jo a víš jak se řiká domluvě s konkurencí? Tomu se řiká kartel. Přece se nebudu domlouvat s konkurencí. Ale je pravda že R.J. z toho vytěžil co se dalo. Ale stejný záminku mu dalo letos v prosinci i zavádění mýta. On je prostě taková držka nevymáchaná, a pomlouvá kde může.
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 19:56:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale asi napíšu do čsad lb aby podalo na SA žalobu, kvůli nezaplacení za super reklamu.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 519
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 20:12:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák - vycházel jsem z článku v Dopravním magazínu 2/2005, ale možná jsem blbě pochopil obrat - "částečně vlastník a částečně pronajímatel autobusového nádraží".

Měl jsem na mysli domluvu o používání bus nádraží. To by o kartel nešlo. Naštěstí se liberecké ČSAD rozhodlo jinak a naštěstí pro liberecké je, troufám si tvrdit, kvalita cestování s SA a nynější ČSAD na mnohem vyšší úrovni. A o to šlo, ne?
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do center měst nepatří!
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 20:24:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak teď si na to kápnul. SA určitě šlo o pohodlí cestujících. Asi ti ušlo očem je dnešní podnikání, Sa jde akorát o vlastní zisk, a si tak jako všem a to i čsadlb, to nebudu zastírat. Přece někdo nebude podnikat pro dobro ostatních občanů.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 520
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 21:00:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, jde o zisk. Určitě. Ale tento zisk nepadne žádné bus společnosti z ničehožnic do kapsy, musí nabídnout adekvátní služby, něco navíc, aby byl mezi lidmi zájem o svezení právě touto společností. O tom je trh především taky. To něco navíc....někoho naláká možnost si dát při jízdě kafe, shlédnout film, jiného příjemná a sympatická letuška nosící zmíněnou kávu...

Přece někdo nebude podnikat pro dobro ostatních občanů. Myslíš, že ze zvýšení komfortu bus linek Praha - Liberec díky prvotní konkurenci u SA ostatní občané nezískali? Nižší jízdné, místo rozhrkaných karos (výjimkám čest) modernější a pohodlnější busy, četnost spojů atd....to není zrovna málo.
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do center měst nepatří!
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1765
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 21:33:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mám - li něco at už v pronájmu nebo to vlastním tak v tom případě výhradně rozhoduju kdo tam může a kdo ne.A když mi někdo řekne ne ty ke mě nepůjdeš tak se ho nemůžu někde domáhat násilím.Žijeme snad už konečně v demokratické společnosti a musíme partnery ctít.zajímavé je že s jinými dopravci problémy nejsou.
Pořád mi to připadá spíše minulé časy všechno je všech.Není už ne.Ovšem takové chování se nezmění za tak krátkou dobu.Bohužel.
Jinak ona zas tak hrozná doprava jak někteří tady popisují nebyla.Hodně se přehání.
A argumenty mají stejné.Zlé ČSAD,Karosy,atd.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 253
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 21:47:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad ares1 - máš uplnou pravdu. uplně by stačilo přejmenovat se a teď budou všechny busy s delfínem vepředu a všichni sou spokojený. Plno lidí nechápe že pokrok jde dopředu všude, a nemůžou posuzovat nyní firmu podle toho jak vypadala před 10-20lety. Jo a ještě si zapoměl k čsad napsat "komunistické", to tu taky padá často.

Ale jinak by sme mohli uspořádat zájezd na brněnsko k radimovy domů. Bych tam u něj rád rozjel nějakej kšeft. třeba prodej letenek.
Gtlukáš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 21:49:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lidi jsou tak zhejčkaný, už fakt nevědí co by, dříve jsme i v autobuse stáli i na dálkovejch linkách!!!A taky to nikomu neublížilo, teda alespoň mě ne, a dneska káva, filmy, nahraný úsměvy-to by mě zajímalo co bude za deset let u SA???Třeba vyrazej na východ Kyjev, Moskva...
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 254
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 21:52:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad gtlukáš - no tak to aby ale v buse místo stewardky byl nějakej vyhazovač.
Gtlukáš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 21:57:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a dezinfekce, ukrajinci si totiž sami museli na hranicich s Ruskem mejt celý auto včetně spodku(SA jsou podobnýho myšlení jako UKR), aby nepřivezli do ruska špínu, představte si stewardky, nebo novou příslušnou sílu jak drhnou žluťákydáte si boršč???nebo šašliky?
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 22:02:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad gtlukáš - neuráže ukrajince v porovnání s SA
Gtlukáš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 22:07:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

máš pravdu to je jiná liga, beru zpět.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1769
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 22:07:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Liberečák ano těch výrazů padá víc další je komunistický ČSAD.by mě zajímalo jestli to nekritizují ti kteří k nim patřily.Prostě život jde dopředu a je jedno jestli je tu SA nebo není.Připisuje se jim víc než je skutečnost.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 523
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 22:12:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1 - ano, v tomto bodě lze souhlasit, je-li něco moje, mám právě o tom rozhodovat, nakládat s tím. Otázkou je, je-li správně, že autobusové nádraží v Liberci vlastní/má/měla v pronájmu autobusová společnost, která takto má jedinečný vliv na (ne)zpřístupnění prostor tohoto nádraží jiným společnostem. Nebavme se o možnosti ukončení jízdy v jiných adekvátních prostorách v Liberci, kterých tu rozhodně není na výběr.
Mluvíš o demokratické společnosti. Je demokratický takový přístup? Zabraňovat řádnému fungování konkurence a tudíž dát cestujícímu na výběr? Pokud si dobře vybavuji, SA měla ke své lince Praha - Liberec licenci, která nevím, jestli zahrnovala i možnost ukončení jízd na autobusovém nádraží. ČSAD Liberec se zachovala k prvnímu spoji SA tak, že jej nepustila do prostor nádraží, další později i pomocí ochranky. Já samozřejmě nevidím do všech zákulisních tajů této problematiky, ale na mne to celé působilo a působí značně v neprospěch ČSAD Liberec. Mohlo se to řešit jinak. A to mi netvrď, že by se kompromisní řešení při nedostatku vůle nenašlo.
Navíc ze strany ČSAD Liberec se jednalo o akci jednostranně namířenou vůči SA, společnost Hotliner užívala tyto prostory bez problémů.

ČSAD Liberec jako společnost hrozná možná nebyla (možná jo), místní to vědí lépěji, avšak příznivé bylo snížení cen v důsledku konkurence a zvýšení komfortu cestování. Což jsou aspekty, které běžný cestující, či běžný občan ocení nejlépe.

Rád si ovšem přečtu i jiná stanoviska, možná moje informace již nejsou přesné.
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do center měst nepatří!
Gtlukáš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 22:19:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a o vo to jde, vždyť se jezdí pro lidi. A většina národa jsou češi takže si sednou spíše k dopravci s tradicí, a né někde kde nalejvaj hnědej štěrka říkají tomu káva
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 22:21:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kuci to fakt musíte uznat že i to kafe uměly holky u čsad líp uvařit. Dobrej byl taky ten čaj co vždycky zavanul jak kdyby v něm byl rum.
Gtlukáš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 22:24:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je pravda, že jsem se ještě s nimi nesvezl, takže mému hodnocení schází to nejhlavnější ZKUSIT SI TO S NIMI, ale to kafe je prej hnusný
Gtlukáš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 22:26:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák: nikdy jsem s Čsad na PHA nejel, no teda tak před 10 lety jel, oni tam teď holky na palubě vařej čaj?
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 257
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 22:28:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no teď tam dělá stewarda nějakej kluk, tak to už neni ani na co koukat. I když je pravda, že některý kousky něžného pohlaví stály taky za velký hovno. To se člověk otáčel i když šel okolo. Na tož kdyby to chodilo kolem mě v busu. Kafe sem taky u SA neměl, jelikož sem s nima byl nucen jet dvakrát a ani jendou nešel automat. To byla si nějaká náhoda.
Gtlukáš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 22:30:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

měl jsis vyžádat knihu stížnosti
Gtlukáš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 22:31:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To by mě zajímalo co by ti odpověděli???asi že už není kam psát
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 22:31:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad gtlukáš - teď už zase ne, ale od nástupu SA až teď do konce února vařily káva, čaj,čokoláda + prodej chlazených nápojů
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1770
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 22:31:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Janatak to ano to možná má patřit nádraží spíše městu.Jenže města je nechtějí musí se o ně starat.A to je stojí peníze.
Jinak bohužel licenci vydal člověk na úřadě v Praze,a podle selského rozumu by s licencí měl souhlasit také kraj druhý nemyslíš?Bohužel v Praze jim je to fuk ty nějací lidé v Liberci nezajímají.
(jen chci dodat že zákon umožnuje vydat licenci jen v jednom místě.bohužel.)
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 259
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 22:34:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"bohužel kniha je tak těžká, že ji vozíme ve vozíku za busem, počkejte na konečnou"
Gtlukáš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 22:35:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1:nepochopytelný jak v Praze můžou vydat licenci pro Liberec
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 22:37:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v praze můžou přece všechno
Gtlukáš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 22:40:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

bohužel skoro všechno
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1772
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 22:47:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Gt lukáš koukni do Krajské diskuse něco jsem tam hodil
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 261
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 22:49:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mam takovej pocit, že tudle diskusy by chtělo přejmenovat na Anti SA!!!
Gtlukáš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 22:50:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je tady vůbec nikdo, kdo je jejich příznivce???
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 22:53:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

což o to on se tu občas někdo ozve, ale většinou spustí jenom argumenty o R.J. který vyčetli v novinách (až na vyjímky). Ale občas mě to fakt tak připadá, si to živě představuju jak to R.J. řiká tomu novináři, co výhradně píše o SA. Znalci ho určitě znají - jistý j. Sůra z MF DNES. Pro něj je R.J. asi bůh, a SA vesmírná flotila.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 14. března 2007 - 07:35:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Víte pane Ares1 a Liberečák. Jak jsem již tu psal jezdil jsem do Liberce kdysi dávno ČSAD st. (st. = starší, aby mě nemohl nikdo napadat, že pomlouvám současné vedení ČSADLbc, proti němuž vůbec nic nemám, ba naopak, líbí se mi jak se situací vypořádal) Bohužel to ČSAD st. mě vyhnalo z autobusu (Jinak ona zas tak hrozná doprava jak někteří tady popisují nebyla.Hodně se přehání. - asi jsem jezdil úplně jinou společností ;-)).
Potom jsem na čas na Lbc nejezdil, až mě zaujal spor SA vs. ČSAD st. Jelikož jsem studoval management, tak za to jak se choval a rozhodoval management ČSAD st., tak bych kompletní vedení na hodinu prospustil. Protože takovým způsobem vrazit do rukou SA všechny trumfy, ještě se před celým národem zesměšnit, co se fakt nevidí... To musíte uznat, to byl naprostý amatérismus v rozhodování. Přitom řešení bylo snadné, bezproblémů pustit SA na nádraží, transparentně se snažit s SA domluvit o pronájmu, pokud by to nešlo svolat tiskovou konferenci, zveřejnit smlouvu, odkrýt veřejnosti podrobnosti jednání. A co na to veřejnost: "Hele ti v Liberci si pustili na nádraží konkurenci, která nechce platit ani se dohodnout, no to bude pěkná firma, zato ten ČSAD Liberec, on se jich nebojí a snaží se dohodnout, tomu říkám fér jednání. A tak by si ČSAD st. udělalo obrovskou reklamu na účet SA, jenže to bylo obráceně.
(Prosím, zkuste použít i jiný argument než - "já vám vlezu domů a budu se tam roztahovat")
Podotýkám, že nejsem příznivec SA a ani jiného dopravce, ale v té době jsem opravdu začal SA držet palce.
Ano někdo vydal licenci v Praze, třeba chtěl zlepšit cestování pro Pražáky ;-))) A ono opravdu, kvalita se NEPOCHYBNĚ zlepšila, no tak ho za to zastřelíme, ne?
MIMOCHODEM PÁNOVÉ (Ares1, Liberečák) NIKDY JSTE MI NEZODPOVĚDĚLI ZDA BY SE KVALITA ČSAD LBC ZVEDLA I BEZ VSTUPU SA NA LINKU? Nebo nebylo co zlepšovat?

A na konce, držím palce ČSAD ml., protože jako každý cestující chceme konkurenci, čili nechci aby linku ovládla jenom SA. A musím uznat, že se v boji o cestujícící ČSAD ml. drží dobře a konečně bojuje prostředky hodné kvalitní firmy a hlavně jejího managementu.

Předem děkuji za neagresivní a konstruktivní odpovědi a názory.
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1505
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 14. března 2007 - 08:58:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Předem děkuji za neagresivní a konstruktivní odpovědi a názory.

Takové tady asi nezazní, pán se provinil úspěchem a dovolil si lézt do zelí - to se neodpouští. Zákázat, znárodnit, zrušit, zbytečný komfort, rozorat meze...

(Příspěvek byl editován uživatelem H K.)
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 14. března 2007 - 11:28:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Iaya - můžeš mě vysvětlit rozdíl mezi starým a novým vedením? Co já vim, tak majitel je pořád stejnej a právě pan majitel tenkrát rozhodnul o najmutí agentury, takže nevim jestli má vyhodit sám sebe, nebo ne.

A na tvoji otázku zda by se úroveň cestování zlepšila, ti odpovídám, že pokrok jde neustále dopředu a to všude. Samozřejmě že by čsad asi nikdy nešlo do zájezdovejch busů a stewardek. To taky na takovou linku nepatří, ale to ti řekne každej bus odborník mimo R.J. Ale řekl bych ře zakoupení Aresů (asi rok před příchodem SA), byl dost velkej krok dopředu. Ale to tady plno lidí neuznává, ale podle mě je ares bus na takovou trať.

Hlavní chyba v boji proti SA je, že název ČSAD je 80% národa vnímán jako záruka starých karos a neochoty.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 14. března 2007 - 11:40:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, někdo tu kdysi psal, nemám čas to hledat, že nynější vedení ČSAD Liberec nemá nic společného s vedením v době sporu s SA. Dokonce to psal někdo, kdo je příznivec ČSAD Lbc. Takže jsem to bral jako pravdivou informaci.

Mimochodem ke kvalitě dopravy nepatří jen Autobusy (uznávám rok před nástupem SA jsem už ČSAD Lbc nejel), ale i nabídka spojů, chování personálu, předprodej atd. atd.
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1776
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 14. března 2007 - 14:07:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Iaya nevím ale srovnávat státní podnik a nyní je pane Iaya hodně ujeté že.
Jinak dnes může vedení firmy propustit pouze majitel-akcionář.
Víte pane Iaya vy zapomínáte na jistou věc.Moje svoboda končí tam kde začíná ta vaše a naopak.zkuste se nad tím zamyslet.Prostě na cizím si nemůžete dělat co chcete.!!!!
A to že nějakej Pražskej úředník rozhoduje o krajích to není v pořádku.Zeptejte se lidí v kraji,ti vám řeknou že nejdřív je Praha a pak dlouho nic a pak teprve kraj.Ti jsou Pražákům ukradení.Tak to bylo a je.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 14. března 2007 - 14:18:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: Já ale nic nesrovnával, jen chtěl jsem rozlišit dobu, abych se nedotkl někoho, kdo neměl se stavem tehdejším nic společného a naopak se snaží služby zlepšit. Já to rozlišil jen kvůli spravedlnosti.
Dále - už je mi fakt jedno jestli autobusák v LBC je ČSAD nebo není. Mě šlo jen o reakci vedení společnosti a ta byla špatná a uraženecká. No jistě, že vedení společnosti dá padáka jen valná hromada. Mimochodem, kdo vlastní akcie ČSAD Lbc, má někdo rozhodující většinu?
Taky mi nešlo o to jestli o Liberecku rozhoduje úředník v Praze, mě šlo jen o důsledek a ten byl veskrze pozitivní.
Mimochoden - recipročně, ptal se KÚ Liberecka Pražského magistrátu a StČ kraje při vydávání licence ČSAD Liberec?
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1780
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 14. března 2007 - 14:47:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dříve (mohu se mýlit) musel mít dopravce povolení z každého kraje kterými projížděl.Jsou případy kde existuje zákaz přepravy v určitých úsecích spojů.Prostě dopravce nedostal povolení.
Dále nikdo z nás nebyl u jednání o vjíždění na bus nádraží.Vycházím z bežně dostupných informací.Zajímavé je že Hotliner tam zajížděl,tudíž povolení musel mít.Asi byl ochoten jednat narozdíl od dalšího dopravce.
Vlastnickou strukturu neznám,ale měla by být dostupná na obchodním rejstříku.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Siklzdenek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 8-2006


Odesláno Středa, 14. března 2007 - 14:51:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Iaya: cituji -
"Taky mi nešlo o to jestli o Liberecku rozhoduje úředník v Praze, mě šlo jen o důsledek a ten byl veskrze pozitivní."

Myslím, že pražský úředník rozhoduje nejen o Liberci.
Jak psali média (Profit), tak náš milý RJ pro linku Praha - Brno - Zlín, ve Zlíně licenci nedostal, proto, že si tamní DÚ dal podmínku, že bude odjíždět buďto 30 minut před, nebo 30 minut po jejich (zlínských) dopravcích. To se zřejmě panu "střídači zavedených dopravců" příliš nelíbilo, a ejhle DÚ Praha mu licenci vydal bez připomínek!??
________________________________________________
Definice pražáka - všechno ví, všechno zná, od všeho má klíče, a všude byl 2x!! :-))
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 14. března 2007 - 15:05:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Siklzdenek: Ach jo, asi jsem to nenapsal moc jasně. Neobhajuji metody SA ani nejsem její fanoušek, stejně jako nejsem fanoušek ČSAD ani jiného dopravce. Snažím se nezaujatý pohled cestujícího.

Ares1: Pokud je to akciovka, tak se asi vlastnické struktury nedopátráme. Ale nemá tam něco kraj?
Hotliner - myslíte těch pár spojů? :-D
Vidíte, kdyby jednátí s SA bylo transparentní a ČSAD do něj nešlo z pozice síly, nezískalo by mnohem, ale mnohem víc?
Přímo otázka na tělo. Myslíte, že z hlediska vedení podniku (moderního) to bylo nejlepší možné jednání?
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1781
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 14. března 2007 - 15:49:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

spíš tam bude mít podíl sdružení obcí a měst ,ale to nevím takže to nebudu dál rozvíjet.
a k vaší otázce vy si myslíte že v jiných odvětvích by vás někdo pustil jen tak třeba do firmy?V žádném případě.Bohužel je třeba si uvědomit že vše má svůj počátek.A ten byl v udělení licence.Navíc věřejná doprava vždy bude balancovat na hraně.Ono všichni volají po konkurenci.Myslíte si že když bude SA na jakékoliv lince samotné že budete jezdit za 50 nebo kolik.ne budete jezdit za víc a financovat to těm kteří jezdí na trase kterou si SA vybrala k likvidaci.
Všiml jste si jaký je v republice bordel?Tady totiž nikdo nic nedodržuje,hledá cesty jak druhému ublížit.Bohužel český národ nad sebou vždy vyžadoval tvrdou ruku.Přiznejte si že to tak je (bohužel)
Kdyby se dodržovalo to co je i slušné tak jednání toho vedení podniku by bylo ještě tvrdší.Jenže v zemi kde nefunguje soudnictví tak je to těžké.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1224
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 14. března 2007 - 16:16:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v zemi kde nefunguje soudnictví

Tenhle pripad nema s ne/fungovanim soudnictvi moc spolecneho (resp. pokud ano, tak v neprospech CSAD LB). Jde tady o to, ze vlastnik infrastruktury, ktera je specificky a vyhradne urcena k provozovani urcite sluzby, je povinen tam pustit za urcenych a nediskriminacnich podminek vsechny. V danem pripade jde o to, ze Liberecky Magistrat stanovil, ze jedinym "nastupistem" pro dalkove autobusy ve meste je autobusove nadrazi - a tudiz tam melo CSAD pana R.J. pustit.

V Praze byl pred lety opacny pripad, kdy se jina "oblibena" firma nedohodla s Florencem (ten uz je +10 let privatni firma) a Magistrat to resil obracene - pustil jeji dalkove linky na AN, ktere patri mestu (tehdejsi dalkove linky Eurolines ze Zelivskeho, dnes uz je to jen trapny zbytek davne slavy). Stejne tak pustil jinou firmu vyjizdet ze zastavky MHD Florenc na "luxusni" linku pres celou Evropu (zeptal se okolo bydlicich obcanu, zda jim to nevadi?)
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 14. března 2007 - 17:31:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

k tomu vlastnictví čsad lb - můžete to najít na jejich stránkách - ale jinak 66% akcií vlastní firma LIAD současného ředitele. 7%vlastní město liberec a zbytek sdružení obcí - aspoň doufám že sem se v těch procentech neseknul (liad má možná 63, ale nejsem si jistej). LIAD vlastní i ANL a další firmy okolo liberecké dopravy.
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 623
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 14. března 2007 - 17:43:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Siklzdenek: Nejsou náhodou podmínky takové, že stačí, aby licenci vydali alespoň na jednom koncovém místě linky ? Řekl bych, že ano a na podmínkách jedné nebo druhé strany už nezáleží (bohužel).

(Příspěvek byl editován uživatelem slimman.)

(Příspěvek byl editován uživatelem slimman.)
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2385
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 14. března 2007 - 17:53:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doporučuji k prostudování takovou základní bibli podnikání v dopravě zákon 111/1994 paragrafy 10 - 16.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 14. března 2007 - 18:15:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: Ale já nechci mít na jedné lince jen SA, proto fandím ČSAD Liberec a je vidět, že když se chce tak se i SA sá konkurovat. Jen by to chtělo ještě svést bitvu o podvečerní a večení spoje.
Nejsem si tak jist že by ČSAD Lbc případný soudní spor s SA vyhrálo...
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1784
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 14. března 2007 - 18:58:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj zapoměl jste že v LBC licenci nedostal tudíž nikdo nikoho nemůže nutit pustit ho na svůj pozemek.A tohle by u soudu muselo mít jediný výsledek.Opravdu soukromé vlastnictví je v demokracii nedotknutelné!!!
Ad Magiq nešel by nějaký odkaz?
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2386
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 14. března 2007 - 19:00:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.autoskola.uh.cz/data/111_1994.htm
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 14. března 2007 - 19:11:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3) Dopravní úřad, nebo jedná-li se o mezinárodní linkovou osobní dopravu, Ministerstvo dopravy a spojů licenci neudělí, jestliže:

a)
přepravní potřeby v přepravním spojení, kde bude linka vedena, jsou zajištěny provozem jiné veřejné osobní dopravy, která je dotována státem nebo v případě městské autobusové dopravy obcemi,
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 6-2006
Odesláno Středa, 14. března 2007 - 19:12:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

takže si to mam vyložit jako porušení zákona při vydání licence?
Siklzdenek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 8-2006


Odesláno Středa, 14. března 2007 - 19:29:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Horká novinka a více než kavalírské gesto od ASIANY, vůči seniorům:

Vážení cestující,
od 14.3.2007 jsme připravili akci v prodeji jízdenek přes náš odbavovací systém DORES, kdy je možné cestujícímu v předprodeji nabídnout zakoupení jízdenky za 1 Kč. Nabídka platí pouze pro jízdenky ve směru Karlovy Vary - Praha.Jedná se o jízdenky zakoupené pouze v předprodejních kancelářích společnosti ASIANA. Tato nabídka je platná pro osoby starší 70ti let.

Cestující, který této nabídky využije, získá možnost přepravy z Karlových Varů do Prahy za cenu 1 Kč.

Celá akce není nijak časově omezena.
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 16. března 2007 - 18:30:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se mi povedlo tento týden jet 4x s SA, z toho třemi různými autobusy. A musím bohužel konstatovat, že z Ayatsů na lince Brno-Praha je zase o něco větší šrot a tím pádem už se nedá mluvit o kdovíjakém konfortu. V jednom nefungoval monitor (ani se nevyklopil) a nenašel jsem u sedačky pás, ačkoliv jsem lezl skoro pod sedačku. Ale seděl jsem sám, tak jsem použil ten z vedlejší sedačky. Ve druhém Ayatsu se zase monitor pořád vyklápěl a zaklápěl s tím protivným pípáním, takže nakonec se muselo celé video vypnout. Sedačka ujížděla do stran, šla zaklapnout pouze v pozici do uličky. A všechno bouchá a rezonuje.
Beulas zatím drží a jízda se Scanií se mi líbila, nový bus je nový bus...

Jinak obsazenost spojů v pátek po obědě ve 13.30 - SA plná včetně posilového busu nějakého pražského dopravce, BEI měla nějaká volná místa i v tuto exponovanou dobu.
www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1772
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 17. března 2007 - 20:03:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Před časem jsem tu měl s Poljaqem spor ohledně výše poplatku za přepravu zavazadel na lince Asiany Praha - Karlovy Vary. On tvrdil, že se za zavazadlo platí natvrdo 45 Kč a žádný jiný tarif pro zavazadla neexistuje. Ovšem ukázalo se, že pravdu jsem měl já - našel jsem to přímo v jízdním řádu linky:
"Cestující je povinen upozornit řidiče na svá zavazadla určená k přepravě v zavazadlovém prostoru. Poplatek za uložení těchto zavazadel je 15 Kč.
Na zavazadla přesahujících hodnotu 1500 Kč (u dvou 3000 Kč), nebo na zavazadla vyžadující uložení v určité poloze, musí cestující vždy upozornit řidiče. Poplatek za tato zavazadla je 45 Kč.
"
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1509
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 19. března 2007 - 13:29:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sobotní cesta z Prahy do KV:

18.55, Praha Florenc - akorát jsem dorazil z hl. n. (mimochodem - máte někdo trik, jak se v Praze nejrychleji dostat z vlakového hl. n. na Florenc?)
Rád bych jel s SA, smiřuji se i s cenou 120, neb jdu pozdě, ale vyprodáno. Tak jdu na letušku, cena 129. K dispozici noviny - dříve nepamatuju.:-) To bylo bohužel taky všechno, bez možnosti si byť koupit aspoň blbou vodu. Řidič projel Prahou prakticky na zelenou vlnu, to bylo fajn, na letišti ještě malinko čekal na čas. Jinak jel bohužel jako prase, příjezd na Tržnici v 20.55, takže můj zážitek z cesty spíše negativní, naleštěný bus není všechno a Asiana by si to měla rychle uvědomit.

Jinak v tom spoji Asiany (v 19. hodin z Prahy do KV) bylo asi 25 lidí, docela by mě zajímalo, jestli bych při absenci SA v Praze vytvrdnul do večera, za nadšeného hýkání Radimovo odpůrců...

Jinak si osobně myslím, že Asiana na této lince nevyhraje, sice si uvědomuje konkurenci, ale jde na to ze špatné strany - nenabízí vůbec nic navíc, jenom se snaží o jakési slevy a přitom stejně není levnější. Taková nabídka mě prostě neosloví a vždy nejdřív zkusím SA. Přitom možností na zlepšení svých služeb má celou hromadu... Bohužel pravděpodobně extrémě neschopné vedení společnosti pošle jinak slibně rozjetou linku do červených čísel jenom kvůli tomu, že někdo umí nabídnout ještě kafe a poskoka.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2403
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 19. března 2007 - 13:58:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.H_k: Myslím, že jsi vyjádřil podstatu. Pokud mám +- stejnou cenu, +- stejně nový pohodlný autobus, v jednom dostanu něco navíc, tak je lidskou přirozeností použít ten, kde dostanu něco navíc.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 544
Registrován: 9-2004


Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 21:41:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych dotaz, jak jezdí linka SA v relaci Liberec - Praha obsazena v čase okolo 16,00 hodiny? Je třeba si rezervovat lístek nebo se to dá risknout a koupit přímo u autobusu? Díky.
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do center měst nepatří!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace