K-report
 

Archiv do 27.února 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Pardubicích » Staré archivy » Archiv do 27.února 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 654
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 16:29:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mno pokud někdo není schopen zpoza volantu zjistit, zda ostatním překáží nebo nepřekáží, tak by neměl zastavovat ani na tom vyhrazeném parkovišti a imho by vůbec neměl sedat za volant...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1584
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 16:44:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ke křižovatce na Skřivánku. Ten článek v MFD byl obohacený o tuhle fotku (foto MAFA - Radek Kalhous):
 

A proč to sem dávám. Fotograf zachytil běžný pardubický pouliční ruch. A to kouzelně i s ukázkou toho, co mně v Pcích v městském provozu vadí nejvíc. Kdo pozná co myslím? Odtajním za chvíli...
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
felmel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.35.207
Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 16:51:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten cyklista (tka?), to je klasika na facku!
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1585
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 16:58:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

felmel - PŘESNĚ !!!

Jinak je to normální - trolejbus si jede, lidi jdou na zelenou po přechodu, na Teplého kolona ... prostě klasika. A mezi tím se motá sebevrah na kole. Kašle na předpisy, kašle na značky, kašle na semafory, kašle na svůj život...
 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 655
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 17:03:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Copak tenhle, ten je ještě v pohodě a jede do směru, kde mají auta červenou. Taky jsem na téhle křižovatce potkal cvoka, který to ve směru z Jesničánek vzal mezi protijedoucími auty přes přechod na chodník u spořitelny, od spořitelny přes přechod do Teplého a dál na Duklu. Že před ním řidiči jedoucí od města brzdili i očima, to mu evidentně nevadilo...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1586
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 18:01:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, tenhle je relativně v pohodě. Spíš jsem chtěl upozornit, že prostě nejde vyfotit provoz ve městě bez alespoň jednoho "cykloblba". Postavte se k podjezdu na 17. listopadu a co pět minut tam někdo vyjede ze stezky před auto, co 10 minut před trolejbus...
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Chip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 18:46:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych klidně povolil hromadný odstřel cykloblbů. Ten název "cykloblb" se mi líbí
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 07:59:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K zastavování před nádražím. Když zastavím před halou po levé straně, není tam jen zákaz stání?
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 10:13:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trupak: Ono je to s tím zastavením v prostoru před nádražím sporné. Díval jsem se a opravdu se tam v té oblasti střídají značky zákaz stání a zákaz zastavení. Navíc tam jsou ale samotné dopravní značky označující zastávku MHD a v zastávce platí zákaz zastavení. Takže správně by nemělo být možné zastavit ani po levé straně. Samozřejmě prostor zastávky je dopravní značkou vymezen nějakým počtem metrů před zastávkou a za zastávkou, takže by se asi dalo zpochybnit, zda se v prostoru před nádražím nenajde pět metrů místa, kde by se skutečně dalo legálně zastavit. Projděte si ten prostor a zjistíte, že tam je skutečně šílená změť dopravních značek od zákazů stání, zastavení, hlavní silnice, dej přednost v jízdě a značek označujících zastávky MHD. Asi by bylo nejlepší to řešit průhledně, tedy vyhrazením jenoho místa, kde se dá na dobu nepřesahující tři munuty legálně zastavit a naložit či vyložit někomu zavazadla. Víc než jedno takové místo bych zde nezřizoval, protože tam není na to místo a asi by se to zneužívalo a navíc na dobu do tří minut se dá legálně zastavit na tom placeném parkovišti. Ale chtělo by to nějak zprůhlednit, protože řeči o tom, že "já zastavím vždycky tak, abych nikomu nepřekážel", jsou blbost. Já si o sobě taky můžu myslet, že jezdím tak, abych na silnici nikoho neohrozil, ale přesto musím dodržovat pravidla silničního provozu.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1587
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 15:02:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K nádraží - pokud lituju desetikoruny na parkoviště, a toužím si zaporušovat předpisy, tak místo do zastávek jedu na vyhrazené parkoviště před "spěšniny". Od doby, kdy trojky parkujou na levé stopě, bývá už trochu horší najít si mezi zastávkama místo, kde nepřekážím.
Ale zařekl jsem se, že do této neúčelné debaty nebudu zasahovat. Samozřejmě vykládací a nakládací místo by se u nádraží hodilo, ale my ho tam určitě nepostavíme :-)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 16:29:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: Souhlasím s tím, že diskuse okolo prostoru před nádražím je neúčelná, protože dopravní podnik snad ani nemá právo, aby řešil jakákoliv parkovací místa. Parkování se jej týká pouze do té míry, že prodává parkovací karty. Asi jsem se debatou nechal unést, ale trochu mě naštvalo, když tu někdo psal, že před nádražím běžně zastavuje, že on si to může dovolit, protože ví, že jiným nepřekáží. To přeci nikoho neopravňuje k porušování předpisů. Ale opravdu je to debata o ničem, takže tuto debatu tímto končím.

Už jsem se na to ptal v pondělí. Je nějak v Pardubicích vyřešeno hlášení ve voze v případě náhlého odklonu spoje jinou trasou z provozních důvodů? Nebo je zatím dopravní podnik rád, že odbavovací systém funguje tak jak má a toto se bude teprve řešit později?
Mhd_přerov__tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 16:50:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta 56 s reklamou vypadá moc pěkně
MHD Přerov : http://mhdprerov.ic.cz

SOR BN10,5 nově od července 2007
Demack
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.58.205.32
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 21:47:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se klidně hlásím, že před nádražím zastavuju taky a nepotřebuju k tomu žádnou kriplkartu ani povolení od nadutejch moralistů, který by každýho kdo tam zastaví nejradši poslali do plynu. Ono taky kde zastavit? Parkoviště je celý dny beznadějně plný, prvních 5-6 řad u hypernovy taky, tak kde mám zastavit, když vezmu lidi se zavazadlama na nádraží? Vysadit je u hypernovy, aby šli přes dva přechody na semaforu a motali se mezi autobusama, protože na cestě od semaforu k nádraží najednou chybí chodník? Nebo čekat dvacet minut se zapnutým motorem než se uvolní místo na parkovišti?
Na to všechno kašlu a parkuju u chodníku před nádražím. A doporučuju to dělat všem - čím víc tam bude aut, tím víc si bude stěžovat dopravní podnik a lidi z autobusů a tím větší je šance že s tím ČD něco udělají. Je to jejich problém - že jejich zákazníci nemají ani kde vystoupit z auta, když chtějí jet vlakem.
Chip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 07:24:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demack: Moc bych nedržkoval, až v Hradci dostaví terminál a Riegrovo náměstí, tak tam bude vjezd vozidlům omezen stejně jako na pěší zonu. Nejblíž půjde zřejmně vyložit na parkovišti u Koruny
334
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 08:44:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, jo, jo, tentokrát jsem první! Na nádraží stojí tři naše nové 24 Tr.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 656
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 09:23:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tím větší je šance že s tím ČD něco udělají.

Tak tohle je vážný kandidát na nejoptimističtější myšlenku roku.
Dovolím si pouze připomenout, že už je to pár let, co bylo zrušeno (respektive uzavřeno a označeno jako soukromý pozemek se zákazem vjezdu) parkoviště u autobusového nádraží. Takže pokud někoho vezete na autobus, musíte ho vysadit buď u benzinky Esso anebo dojet k závorám vjezdu na bus nádraží a tam se otočit. Takže téměř stejná situace jako u nádraží ČD a rozhodně to nevypadá, že by tento problém někoho trápil.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6349
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 10:41:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

334: Ale fotky nemáš Já taky ne Ale spolužák Aleš jo!
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Zvědavec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 6-2004
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 17:44:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tím větší je šance že s tím ČD něco udělají.

Tak tohle je vážný kandidát na nejoptimističtější myšlenku roku.


No pokud ČD o zákazníka nestojí, tak s tím nic dělat nemusí, ale pak se nesmějí divit, že jim budou ubývat cestující. Třeba lidem dojde, proč vozit zavazadla od vlaku, když si je můžou dovézt autem vpohodlí až na místo.
Karosa_b731
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 2-2007


Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 18:38:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zvědavec: ale jsou lidi, kteří to udělat nemohou, tak budou stále ty zavazadla a sebe tahat do vlaku
www.bus-mafia.wz.cz
Zvědavec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 6-2004
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 21:15:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karosa_b731: Asi jo, akorát že se zlepšující se ekonomickou situací těch lidí bude ubývat. A ČD by měli hledat i jiné zákazníky, než jen ty , co už jim nezbývá jiná možnost.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1092
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 21:23:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Panove, nemyslite si, ze jsme to tu relativne nedavno uz resili ? A ze to tak nejak skoncilo na parkovisti "K+R" (to co je na Cernem Moste primu u stanice M-B) ? Ostatne to by se sneslo i u autobusaku a pripadne i jinde. Ale nejsem si tak uplne jist, zda toto je zalezitost CD, spis jestli to neni pripadne i o magistratu a podobne. Ale neznam jak to s temito "verejnymi" prostory jest.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
http://www.pjp.cz / ICQ: 30831569 / Skype : pavel_pilny
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1595
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 18:41:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K nefunkční URL na 370. Už je opravená:
 
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 445
Registrován: 9-2004


Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 12:03:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Článek z dnešní regionální přílohy MF Dnes:

Trolejbusy byly z druhé ruky

Hromadná doprava funguje v Pardubicích už padesát sedm let. O trolejbusech uvažoval už Křižík

Historie kraje

S dopravním podnikem obyvatelé Pardubic jezdí už bezmála sedmapadesát let a trolejbusové linky letos oslavily pětapadesáté výročí svého vzniku.

Málokdo ví, že první autobusy městské hromadné dopravy byly modré. Na trasy vyjely 3. května 1950. Město tak tehdy dokončilo půlstoletí starý záměr, podle kterého měly v Pardubicích už před druhou světovou válkou jezdit trolejbusy nebo tramvaje. „V roce 1906 pracoval na projektu tramvajové linky, která měla vést od starého železničního nádraží, přes dnešní třídu Míru, Pernštýnské náměstí, Husovu ulici do Sezemic, slavný český vynálezce František Křižík. O dva roky později zahájila rakouská pošta v Pardubicích a okolí přepravu osob autobusy,“ řekl amatérský historik pardubické městské hromadné dopravy Ladislav Podivín.

Jako první jezdily dva autobusy Škoda

Dopravní podnik začínal v roce 1950 jezdit se dvěma autobusy značky Škoda 706 RO z Jesničánek kolem starého nádraží k nemocnici. O rok později přibyla druhá linka ze Svítkova přes centrum města na Slovany. Až do roku 1977 jezdily autobusy s vlečnými vozy, aby pobraly všechny cestující a do této doby byly ve všech vozidlech průvodčí, kteří prodávali jízdenky.

Třetí linka městské hromadné dopravy byla trolejbusová a v lednu 1952 začala jezdit od starého nádraží do Lázní Bohdaneč. S drobným prodloužením trasy k novému nádraží Českých drah funguje dodnes. Na jaře roku 1954 byla trolejbusová síť zavedena na Slovany.

První trolejbusy měl dopravní podnik z druhé ruky. Nakoupil čtyři vozy značky Tatra T 86, které před tím jezdily od třicátých let v Praze, později byl trolejbusový park doplněn o ojeté vozy Tatra 24 z Olomouce. „Podle pamětníků byly tyto trolejbusy v zoufalém stavu a musely se neustéle opravovat. Z ulic je musely často odtahovat autobusy,“ řekl Podivín.

V roce 1977 nahradily v trolejbusech a autobusech pardubického Dopravního podniku průvodčí strojky, ve kterých se označovaly zakoupené jízdenky. Tento systém fungoval až do loňského roku.

Zpočátku dopravní podnik neměl vozovnu.

„Pamětníci vzpomínali, že trolejbusy a autobusy parkovaly na silnicích a na silnicích se i případně opravovaly. Vozovna na Dukle byla zprovozněna až v letech 1952 a 1953 a v roce 1975 byla rozšířená o nové haly, které slouží dodnes,“ řekl Podivín.

Poslední velkou novinkou v pardubické městské dopravě bylo nahrazení strojků, které procvakávaly díry do jízdenek čtečkami čipových karet. Dopravní podnik donutil desetitisíce cestujících, aby si pořídili čipové karty, kterými se dnes platí většina jízdného. Pořízení nového systému stálo pětadvacet milionů korun.

Dalším velkým vylepšením bude pro dopravní podnik stavba nebo rozšíření vozovny. „Stávající vozovna přestává stačit rozrůstající dopravě v Pardubicích. Začíná se uvažovat o místě pro nový, větší areál,“ řekl Podivín.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - pardubický kraj
Autor: LADISLAVA DOSTÁLOVÁ
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do center měst nepatří!
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1596
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 12:24:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

První trolejbusy měl dopravní podnik z druhé ruky
Jojo, na tuhle (nesprávnou) myšlenku se autorka podle Lp velice upnula. Ačkoliv jí to vymlouval, informace se v článku stejně udržela. Až sem zavítá trolejbusový guru, mohl by o vzniku článku říci víc :-)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
471015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 14:22:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Článek v MF Dnes jsem si taky přečetl a zaujala mě tam ta zmínka o nové vozovně. To ta stávající opravdu nestačí? Neřekl bych, že by se nějak významně rozšiřoval počet vozidel a rozsah MHD. A kde by se případně uvažovalo s výstavbou nové vozovny?

Pak bych měl ještě jednu připomínku. Je zajímavé, že do oblasti Free Zone v Čivicích vozí zaměstnance nejrůznější linky MHD. Proč tomu tak ale není i s dopravou zaměstnanců do Foxconnu? Myslím si, že DP si nechává ujít slušné tržby, když tam sváží nejrůznější vrakobusy lidi z Ohrazenic, Polabin ... Kdyby se podařilo dohodnout s Foxconnem a udělat nějakou náborovou akci na čipovky pro Slováky (např. s nějakým zvýhodněním) a zavedla se nějaká posilová linka Ohrazenice - Foxconn, mohlo by to snad přinést nárůst cestujících i tržeb, neboť by tyto čipovky mohli Slovací využívat i volném čase při cestách po městě.

A ještě ke křižovatce Teplého x J. Palacha. Co vím, tak o zbourání lékárny se uvažuje už od 80. let. Dokonce se uvažovalo i o zbouraní celé řady domů v Teplého ulici (ty stojicí vpravo směrem na Duklu), aby se mohla rozšířit Teplého ulice. Tak jsem zvědav, kdy k bourání opravdu dojde a hlavně bude zajímavá doba, kdy bude nesjízdné trolejové vedení.

A poslední věc. Ten "nový" noční provoz už je nějak připraven nebo se na tom teprve začne dělat?
Poslouchám www.danceradio.cz.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1597
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 16:50:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nová vozovna - to v žádném případě není nijak horké téma.
U toho Foxconnu nevím - Slováci mají smlouvu na dopravu do práce přímo s agenturou, která je sem vozí, linky od Foxconnu po okolí zase platí přímo Foxconn. A asi jim to takhle vyhovuje, nevím jak by se měl dopravák do téhle dopravy dostat. O nočáku nevím nic, jen že má být od 1.7. nový JŘ - jediná věc co vím, že potom i linka 98 by měla jezdit na Dubině po nové okružní silnici.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 661
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 18:53:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týká Foxconnu, tam se o přísun gastarbeiterů stará tato agentura: http://www.xawax.cz/
Pokud si pročtete jejich nabídku, zjistíte, že to není klasická personálka, která by zprostředkovávala přijetí nových zaměstnanců, tahle firma totiž zaměstnance pronajímá. Detaily naleznete zde: http://www.xawax.cz/slu_1.php

Na téže stránce je i následující odstavec:
Péče o zaměstnance
Našim zaměstnancům zajišťujeme ubytování na ubytovnách standardního typu v místě zakázky, dopravu z místa bydliště a případně (pro vyšší flexibilitu) i místní dopravu.

Na konci víkendů, vícedenních svátků či celozávodních dovolených lze na silnicích vedoucích z Pardubic na směrem na východ potkat povícero autobusů s cedulí XAWAX - Černá za Bory. 26.prosince loňského roku jsem takhle během jediné hodiny potkal na úseku Pardubice-Svitavy 16 autobusů patřících různým dopravcům z poloviny Slovenska.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6365
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 21:50:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostatně...

 

Copak je to na tom autobuse napsáno? Já to pochopil až po přečtení předchozího příspěvku.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6366
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 21:57:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, a pár fotek od nejmenovaného kolegy "Pietro", kterému tímto děkuji za to, že si vzal dneska K1201 místo mě a umožnil mi tak úprk do jižních Čech za Ikarusy do Tábora:

 
 
 
 
 

Tohleto se přilepilo stopadesátce na zadek a odmítalo se to pustit.

A ještě něco z toho Tábora:

 
 
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 727
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 12:35:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz, jak může projít jízdní řád, ve kterém odjíždějí v sedle, např. ze zastávky Polabiny, Hradecká trolejbusy t-3 vždy v 09 a 39 a t-33 v 14 a 44, když podstatnou část trasy k hlavnímu nádraží jedou paralelně stejnou trasou? O tom, že t-3 přijíždí z Bohdanče často zpožděná o tři, nebo čtyři minuty psát ani nemusím, a tak se stává, že t-3 a t-33 jedou hned za sebou. Korunku tomu nasazuje a-10, která od Univerzity většinou (v sedle) odjíždí v 15 a 45. Co si o tom mám myslet...
Ostrava - Karolina; budoucí nová ostravská čtvrť.
www.ostravaci.cz, fotografie Ostravy.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30817
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 14:04:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U linky 10 nevím, ale u 33 nemá jít o proklad, ale o posilu linky 3. Sice bych v takovém případě očekával napřed 33 a pak 3, ale třeba by to tak nevyšlo na obrat (a proklad ve směru opačném).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1916
Registrován: 5-2004


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 17:01:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě takoví nejapný dotaz k tomu článku:Ty ojeté trolejbusy z Olomouce se vzaly odkud,já si nějak nemohu vzpomenout,že bych někdy slyšel o Olomouckém trolejbusovém provozu.
V pět třicet pět jednou z pravidelných linek
sedm zastávek do Kateřinek
ukončete nástup dveře se zavírají

PŘES 690 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz/
A to byl rok 2006
http://www.youtube.com/watch?v=imxQ1sLoozc
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3418
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 17:37:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Locutus: to nebyly trolejbusy, ale autobusy. V Olomouci trolejbusy nikdy nejezdily.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1917
Registrován: 5-2004


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 17:43:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... později byl trolejbusový park doplněn o ojeté vozy Tatra 24 z Olomouce....

Mě jenom,že se tam zrovna v tom odstavci bavili jen o trolejbusech a né o autobusech.
V pět třicet pět jednou z pravidelných linek
sedm zastávek do Kateřinek
ukončete nástup dveře se zavírají

PŘES 690 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz/
A to byl rok 2006
http://www.youtube.com/watch?v=imxQ1sLoozc
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1607
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 19:03:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Locutus - novináři & novinářky ... no comment
Uhodnete co znamená věta (cituji volně z hloubi paměti a předtím z MfD): "Kola starých vagónů naráží do pražců, dveře se sykotem otevírají a zavírají... a vlak jede dál"??? To měl být popis romantické jízdy úzkokolejky do Bystřice, mně to spíš připomíná vykolejení žabolamu...
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1921
Registrován: 5-2004


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 19:37:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353:naštěstí MfD neodebírám tudíž ani nečtu a jak tady čtu,tak o nic nepřicházím.Raději si přečtu DENÍK a jeho regionální přílohu.
V pět třicet pět jednou z pravidelných linek
sedm zastávek do Kateřinek
ukončete nástup dveře se zavírají

PŘES 690 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz/
A to byl rok 2006
http://www.youtube.com/watch?v=imxQ1sLoozc
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 662
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 19:45:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vykolejení žabolamu

Jo, to je krásná ukázka, jak by to napsal průměrný novinář...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1611
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 20:57:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kruci, žabolam :-). Ale šotoušstvo tuší, že jsem chtěl napsat žabotlam...
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 663
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 21:27:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vždyť jo, ale chápej, že do webmastera dpmp.cz jsem si rejpnout musel...

Napsals to výstižně - šotoušstvo tuší (že tam má být žabotlam). Bohužel běžný čtenář novin netuší, takže z termínu "žabolam" usoudí, že se věc týká lámání obojživelníků.
Zrovna tak běžný čtenář z onoho citovaného článku vyvodí, že do o Pardubic přijela kolona trolejbusů z Olomouce, zatímco šotouš správně tuší, že šlo o jeden autobus, a to podle všeho trosku v poločasu rozpadu.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 07:16:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: Díky za ty fotografie parkujících aut před nádražím. To je docela síla. A samozřejmě, že každý z řidičů těchto aut je stoprocentně přesvědčen, že on určitě nepřekáží...
Docela dobrý úlovek.

Ale jinak mě na tom článku z MFD taky překvapila ta myšlenka výstavby nové vozovny. Chápu, že třeba technické vybavení a zázemí vozovny dnes možná nevyhovuje, já nevím, nerozumím tomu. Ale samotný rozsah provozu se přeci od roku 1989 stále snižuje, dopravní podnik má dnes zcela určitě méně autobusů a trolejbusů než v roce 1989, tak nechápu, proč současná vozovna nevyhovuje rostoucí dopravě. Zná někdo, kolik autobusů a trolejbusů měl dopravní podnik před dvaceti lety a kolik dnes?

A ještě jedna věc - u troljebusu 343 v sobotu po celý den nefungoval hlášení zastávek.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1612
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 09:57:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzin
- rozebírat ten článek je asi zhola zbytečné, jak jsem pochopil od Lp, paní redaktorka vysloveně psala svůj článek podle sebe a nějakými věrohodnými informacemi se nedala zmást.
- ty auta jsem sem teď nedal já, ale Martin. Ukazují podle mně také to, že by prostě oficiální vykládací a nakládací místo u nádraží mělo být - viditelně dojít o 15 metrů dál na parkoviště je pro lidi velikej problém.
- hlášení v 343 - pokud nefungovalo pouze akustické hlášení, není to důvod vůz stahovat z trati a opraví se až po službě...
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1654
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 10:30:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: k té 343, pokud jsem jednou správně četl tu digitální tabuli ve vozovně, bylo tam napsáno, že se to má hlásit vysílačkou, že se bude závada řešit na trati...
Více než 570 fotografií MHD z Pardubic a nejen to na http://mhd-pce.ic.cz
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 10:36:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu trolejbusu 343: To já jsem tu psal jen jako upozornnění, aby se o tom vědělo. Neměla to být stížnost. Skutečně nefungovalo jen hlášení, jinak samotné odbavování ano. Trolejbus 343 jezdil v sobotu na lince 11 a na trati se to pravděpodobně neřešilo, protože jsem s ním jel nejdřív dopoledne, kdy jsem si všimnul, že se neozývá hlášení a pak jsem se stejným trolejbusem jel i odpoledne a stále hlášení nebylo.
Ale to je jen takový nepodstatný postřeh z provozu.
Lp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.99.138
Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 11:38:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K článku v MF dnes, nebo jak se ten škvár vlastně jmenuje:
Jsem opravdu zděšen!!! To, co vyšlo v sobotním čísle je původní verze článku, který paní novinářka zplodila po prostudování webu trolejbus.cz. Někdo jí poradil obrátit se na mě, abych jí s tím pomohl. Ten článek jsem celý rozbil a nadiktoval jí ho úplně jinak. Omlouvala se, že tomu vůbec nerozumí a že to dostala za úkol napsat. Pak mi děkovala za pomoc a nakonec v novinách vylezly její původní chiméry. Ty přímé řeči o nové vozovně vůbec nezazněly!!!
Ale nakonec můžu být rád, že tam nenapsali, že jsem něhoho zabil. To už bych asi seděl ve vyšetřovací vazbě ... Jestli tímto stylem píšou i o jiných tématech, no těbůch!
Lp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.99.138
Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 11:43:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zde je odpověď autorky článku na můj rozzlobený e-mail:

Dobrý den,
Vím, že se neskutečně zlobíte. Článek vyšel přesně tak jak jsme nechtěli. Stala se chyba. Já jsem pod článkem podepsaná a tak za to nesu odpovědnost. Pokud můžu chybu napravit, tak mi dejte vědět jak, já vím co jste mi říkal že si myslíte o novinářích, ale opravdu to nebylo úmyslné, ten redaktor co dával článek do novin se spletl a dal tam špatný neopravený článek. Je mi to opravdu moc líto.
Ladislava Dostálová
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 604
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 13:41:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...kecá, novináři prostě jdou po senzacích. Klišé je nezajímá.
...něco málo o Jihlavské MHD... http://jihlavskymhd.ic.cz
...něco o jednom voze...http://jihlavskymhd.ic.cz/11
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 451
Registrován: 9-2004


Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 14:08:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zase na druhou stranu, omluva je chválihodný počin. Mohla se na to taky vykašlat a k článku se neznat.
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do center měst nepatří!
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 378
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 14:58:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omluva adresovaná jednotlivci nevyváží případnou omluvu pro všechny čtenáře,kterou stejně umístí pod čarou na stranu dvanáct dole...
Chléb je veskrze věc spravedlivá, máslo ne vždy, jedincův kořistnický blahobyt nikdy.
Karel Čapek
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 452
Registrován: 9-2004


Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 17:01:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je pravda. Otázka je, jak to u takových novin chodí, jestli snaha paní redaktorky o nápravu (omluvu, správný článek bez chyb) nenarazí spíš ne vedení s tím, že lépe nechat článek tak jak je, než upozornit na chyby...

(Příspěvek byl editován uživatelem janatak.)
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do center měst nepatří!
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1595
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 18:42:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Náprava? Jednoduchá, původní článek nechat vyjít s upozorněním na chybu u toho původního.
Eugen-pokud se jen vymlouvala, tak dost dobře, je to ženská, sama uznala že nezná, tak ji odpusť.
Makrelu neumeješ.
Tohle mi řekne, no to je něco, já mám naježděno 1,5 mil km bez nehody a tohle mi řekne, já si asi něco udělám, až přijdu domu, tak si asi hodím mašli, tohle mi řekne, no to je něco.
Nejdokonaljším přibližovadlem osobním je Škoda 1000MB
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 609
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 18:56:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale, že se omluvila až když jí Lp napsal a ne dřív. To se mi nechce nechat líbit.

Jinak si teď zalobuju: Dostanou nové 24 Tr RP nebo i CVR?
...něco málo o Jihlavské MHD... http://jihlavskymhd.ic.cz
...něco o jednom voze...http://jihlavskymhd.ic.cz/11
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6378
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 00:19:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tr_man: bylo tam napsáno, že se to má hlásit vysílačkou, že se bude závada řešit na trati...

Jo, ono je to tak, že někteří řidiči jsou poněkud splachovací a pokud trolejbus jede, brzdí, svítí a topí, nic dalšího je už nezajímá.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 664
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 00:22:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Následující článek byl ve včerejší Mf DNES. Tak nějak by mě zajímalo, jak může kamera (dejme tomu předávající obraz bezdrátově) ovlivňovat zařízení DP. Nechce se mi věřit, že by kamera a ovládání výhybek používaly stejnou frekvenci, což je tak jediné vzájemné ovlivňování, které mě zrovna napadá...

Výtah z článku:
------------------------------------------
Zatímco s novým radarem už strážníci vyrazili do ulic, dlouho ohlašovaný úsekový měřič rychlosti na Sukově třídě se zatím neobjevil. Přístroj by měl na tři sta metrech sledovat auta a pak jim počítat průměrnou rychlost. „Zatím se stále nic neděje. Nevím, co je důvodem zdržení instalace. Vše záleží na firmě, která nám přístroj na rok zapůjčí. Překvapuje mne to,“ podivuje se Kvaš.

Problém je v instalaci samotného zařízení, které se skládá ze dvou kamer, na sloupy trolejového vedení. „Tento problém se řeší už dva měsíce. Musí se domluvit majitel měřiče s dopravním podnikem. Ten chce záruky, že kamery nebudou ovlivňovat jejich zařízení. Smlouvu o půjčení už máme dávno podepsanou, ale ta instalace se stále nedaří vyřešit,“ posteskl si Petr Kramář z pardubické radnice.

Podle něj se řidiči nemusejí obávat nečekaného začátku měření rychlosti na hodně frekventované čtyřproudové silnici. „Až budeme úsekový měřič rychlosti spouštět, tak určitě budeme veřejnost informovat,“ slíbil šéf odboru vnitřních věcí pardubického magistrátu Kramář.
-----------------------------------------
Celý článek je zde - link bude aktivní pouze do středy 10.00 hod., poté článek zmizí v archivu.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6384
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 02:15:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, radar...

Vypadá to takhle

 
 
 

V neděli to bylo k vidění mezi Nemošickou a Jesničánkami, v pátek měřili čtyřicítku mezi Lexovou a Duklou nám. Upřímně řečeno, moc by mě zajímalo, co naměřili mě - měl jsem autobus s tachometrem, který ukazoval o 25 % vyšší rychlost, než byla skutečná. V Čívicích mi radar naměřil 56 km/h ve chvíli, kdy na tachometru bylo 70.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Dispecer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 02:29:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolleybus: Môžem potvrdiť, agentúra xawax je aj u nás v SR, dokonca na jednej AS na východe je reklama práve tejto agentúry...
 
ICQ: 413-179-751
Autobusy do VirtualBusu:
Košice:
-Karosy B 732 / 832: 6223, 6240, 6281, 6286, 6299
-Karosy LC 735: 6109
Banská Bystrica:
-Karosy B 741 / 841: 033BM
Lp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.99.138
Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 09:30:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A zase ty noviny ...
O instalaci měření úsekové rychlosti na Sukově třídě jsem za DPmP jednal vždy tuším jen já. Nejdřív přišli s tím, že budou měřit směr od arény ke kostelu a pro instalaci si vybrali sloupy, z nichž některé byly určeny k likvidaci při rekonstrukci trolejové sítě na křižovatce. Nové ještě nestály a navíc na Sukovce vznikl provizorní kruháček, takže měřit by nebylo co. Hoši od té firmy tím byli rozladěni, protože už měli nasmlouvané jakési závazné termíny. Pak byl chvíli klid a vloni se ozvala jiná firma, že budou měřit v opačném směru. Moje jediná připomínka zněla: dejte si to, kam chcete, jen se pokuste obejít se bez vrtání děr do sloupů - a i kdyby, určitě se domluvíme na řešení. A je zase ticho. Takže buď noviny nebo radnice mají o věci zkreslené informace, možná že záměrně. Nevím a také tomu nerozumím. Asi se někomu do toho nechce a hledá, na koho by se vymluvil.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30897
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 09:58:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Budějcích kamery s přenosem dat vzduchem ničemu nevadí. Byl sice trochu problém s napájením ze sítě DP (resp. s požadavky DÚ), ale i to se vyřešilo.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 665
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 10:34:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono je otázkou, zda je v tomhle případě vina na straně novináře-ignoranta anebo naopak zvědavý novinář probudil úředníka, který s úlekem zjistil, že instalace radaru už dva měsíce leží bez povšimnutí, a tak za pokusil zachránit vlastní kůži tím, že vinu shodil na někoho jiného...

Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 666
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 12:14:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V dnešní Mf DNES je několik článků věnovaných nedostatku prodejních míst jízdenek na MHD. Nic zajímavého se v nich člověk nedočte, ale moc pěkná je tahle kontextová reklama - na slovo jízdenky nabízí terminály od Mikroelektroniky.
 

Články najdete tady:
Trafiky končí, jízdenky nejsou
Stalo se vám, že jste nesehnal lístek?
Když nemáte drobné, lístek často neseženete
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 667
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 12:36:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To by jeden nevěřil, jak zajímavé texty jen tak mimochodem vygooglí...
http://www.kpp.iipardubice.cz/1123620275-pardubicka-doprava-1975-a-dnes.html
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace