K-report
 

Archiv do 27.února 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Student Agency » Staré archivy » Archiv do 27.února 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Ives
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 00:19:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je ono, lidi prostě budou jezdit SA, jelikož tam dostanou pití, noviny a film na cestu zadara.
Nésu žádné šotouš!
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1744
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 00:37:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hedonism.bot: Těch 50 Kč, za které jezdí SA, je samozřejmě dočasných. Jančura tvrdil, že to bude asi na 3 měsíce. Běžnou cenu jízdenek na pevné datum má už teď 120 Kč, takže předpokládám, že po zrušení zaváděcí ceny třeba zdraží kreditovky na 100 Kč a otevřené jízdenky na cenu jízdenek na pevné datum. To je první fáze. Jenže pak uvidí, že cestujících není dost a další nepřibývají (konkurence vlaku prakticky neexistuje, takže už není odkud je brát), takže začne uvažovat o dalším zdražení. A tak se ceny dostanou na stejnou úroveň jako u Asiany, která mezitím už možná skončí. Výmluva se nějaká vždycky najde (drahá nafta, mýtné, ...), takže Jančurův mediální obraz tím neutrpí.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1745
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 00:59:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

honzis: Dotování ZDO z dálkové linky byl specifický případ linky Liberec - Praha. Ale tam nešlo samozřejmě o iniciativu dopravce, nýbrž o jeho kooperaci s krajem, kdy ona dálková linka byla zařazena do závazku veřejné služby, přestože byla zisková. Díky tomu mohl kraj blokovat vstup dalších dopravců na tuto trasu a ovlivňovat jízdní řády (večerní spoje, nácestné zastávky,...). Zřejmě to fungovalo nějak tak, že zisky z linky si mezi sebou dělili kraj a dopravce. Výhodné to bylo pochopitelně pro oba (dopravce měl garantováno, že ho o ty zisky nepřipraví nějaký konkurent, a kraj tyto peníze používal na skutečnou ZDO), jenže nikoliv pro cestující.

Neřekl bych, že ČR je nějak extrémně populární pro nadnárodní dopravní firmy. Není o nic populárnější než třeba Polsko nebo Slovensko. "Přiměřený zisk" není žádné terno, ale je to celkem jistý a stálý příjem, což každý podnikatel dokáže ocenit...

Na Krumlově je spojů hodně, ale klidně se může stát, že 1 spoj SA zlikviduje 2 spoje jiných firem, protože ty spoje byly na hranici rentability a odchod třeba jen malého počtu cestujících k SA je uvrhne do ztráty...
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1598
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 01:01:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Honzis mylíš se.nejsem zaměstnancem.
bohužel si mírně nepochopil o čem to v případě ZDO bylo.ČSAD vykazuje jednotlivé spoje(což při el.pokladnách není problém)i v ZDO jsou výdělečné linky.(pokud je v busu např. 60 lidí tak je výdělečná.)A když byli linky LBC Praha v ZDO tak kraj určoval dopravu kolik toho pojede.Kraj méně doplácel a ted na stejný objem dopravy musí dát víc neb mu to vydělávala linka do Prahy.(nepočítám inflaci apod.)
Jenže je třeba vědět že peníze do krajů tečou přes st.rozpočet.tím je na dopravu dán jen určitý obnos peněz.Naštěstí kraj chápe že busy jezdit musí.Ale jde to na úkor jiného.Problém je totiž u rozdělování daní.Proto říkám že vydat licenci měl i LBC kraj a ne pánové z úřadu v Praze.Oni totiž nám dopravu neplatí,ale licenci vydávají.
Podobné to bude v ČB.tam jede přes tábor i Písek Sa ale ty linky které staví tak drží nad vodou právě ti cestující kteří jedou v plném úseku.Kraj tím nemusí tolik doplácet.A může stejný objem peněz vydat na další linky.Pokud lidé pojedou SA tak ten bus bude přepravovat vzduch a pár lidí po trase.Tudíž naroste to co bude muset platit kraj.Poté se musí zákonitě něco zrušit aby ten objem peněz dal.
ČD bohužel pro kraje neumí (nebo nechtějí) vyjádřit ztrátu na každem spoji.Ale nechci je sem tahat ty s tím nemají co dělat.Jen si vzpomínám jak nějaký expert drah po zavedení mýtného řekl že oni platí za dopravní cestu mnohem více.To jistě ano ale neřekl kolikrát za ně stát zatáhl dluhy a to z našich daní.(Ale to na okraj)
Proč se perou nadnárodní firmy o české dopravce?A proč ne i ZDO není špatný kšeft ale tam se musí poslouchat a jezdit jen tak jak určí kraj.To si ale povšiměte že to kupují je v místech kde je dost lidí.Ty společnosti se neženou za nějakým dopravcem kdesi v ...ale kolem velkých měst.Připravují si tak půdu pro vstup do DP měst.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 01:06:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

honzis:
soukromá společnost z dálkové linky dotuje ZDO?

Takhle přímo asi ne, ale jsou 2 možná vysvětlení, z nichž ani jedno nemusí být pravdivé, protože do toho nevidím:

1) Linka se vyplatí jako celek, protože veze z Písku i nácestných zastávek cestující do Prahy. Místní doprava je potom už jenom vylepšením příjmů.

2) Na některou část Písek - Dobříš doplácí kraje (nebo doplácejí kraje) jako ZDO, ale méně, než by stál autobus Písek - Dobříš apod., protože část nákladů uhradí dálkoví cestující. Kraje (kraje) by samostatnou linku nezaplatil, dopravci by se nevyplatilo jezdit bez zastávky a souběh s linkou ZDO by kraj nedovolil, tak se takhle domluví a spokojeni jsou všichni včetně cestujících.

SA bude mít přece stejně pouze 2 spoje přes Tábor a 2 přes Písek

Jak víte, kolik bude mít SA spojů? Vždyť v tomhle JŘ ani není napsáno, kde v Písku bude zastavovat. Tohle je podle mého názoru jenom návrh, skutečnost bude jiná.

hedonism.bot:
leteckou linku s prestupem na Serementevu asi vyuzije jen malokdo

Odkud víte, jak cestuji z Prahy do KV? Ne, vážně, tahle relace není pro 2 dopravce s tímto JŘ. Je jen otázka času, kdy dojde k prvním redukcím spojů.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 01:17:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1:
ČD bohužel pro kraje neumí (nebo nechtějí) vyjádřit ztrátu na každem spoji.

Sice OT, ale ...: Myslím, že spíš neumějí. Jízdenka platí víceméně na všech spojích v daném úseku po celý den, někdy i pro jízdu oklikou, k tomu je spousta druhů předplatného, ať už drážních jízdenek nebo všelijakých IDS jízdenek, na nichž zcela chybí uvedení nástupní a výstupní stanice narozdíl od autobusových jízdenek, kde jsou vždy uvedeny.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1746
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 01:18:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka: S tím Pískem je to zajímavé. V Idosu je totiž uvedeno zastavování spojů SA na Krumlov skutečně v zastávce "Písek", což má jednu drobnou vadu na kráse, a sice, že tato zastávka se nachází ve stejnojmenné vesničce u Chlumce nad Cidlinou. Takže podle platných JŘ tam od 1.11. budou kromě autobusů Chlumec n/C.-Nechanice a Chlumec n/C.-Hradce Králové zastavovat i busy z Prahy na Český Krumlov .
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1747
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 01:30:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka: Ale umějí. Sice to není tak přesné jako u autobusů, ale jde to. Sám jsem se zúčastnil přepravního průzkumu ve vlacích PID, kde se zjišťují počty cestujících využívajících jednotlivé druhy jízdenek. Tedy vlastně se z těchto průzkumů používá se jen jejich procentuální zastoupení, protože ČD mají z nějakých svých sčítání k dispozici přesnější celkové počty přepravených osob. A výsledné údaje slouží pro výpočet dotací...
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1600
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 01:38:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD jENDA jenže kraj to chce přesněji protože dráhy přinesou čísla a ty jsou někdy astronomická.
ad ten Písek on asi ještě neví kde tam bude stavět nevím komu patří tamní bus nádraží(čsad čb?)a tudíž se bude muset s vlastníkem dohodnout,nebo zkusit sehrát komedii jako v LBC
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
honzis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.143.235
Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 07:11:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenda_z_hk: Takže takže ta linka linka LBC-Praha byla takový kočkopes a opět se potvrzuje že liberec je nejzkorumpovanější město v republice,oni si tu linku prostě přihráli do ZDO a pak z ní pod tou záminkou tahali peníze,no pěkný
honzis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.143.235
Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 07:17:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: Ale ZDO nepatří na takovou linku,to byl stav,který vzniknul dost uměle,něco jako když se nové busové nádraží v LBC přepsalo na ČSAD LBC a podobně... Prostě si to u k kraje uměli "dobře" a tenhle stav kdy zisky z linky měldíky tomu jen ČSAD LBC prostě skončil...
honzis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.143.235
Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 07:29:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka: Našel sem si v Idosu linku Písek-Praha a má docela zajímavou strukturu spojů... Podle mě buď dálkové linky nebo ZDO do té Dobříše... A nemůžu si pomoct,ale taky třeba se nijak neomezuje stále slušný počet linek Fedosu nebo je tím že nemá agresivní reklamní kampaň na přebírání cestujících? Jak se dívám na tak na SA zatím na každé lince jen vydělal ten cestující ve výsledku a díky tomu vlastně vůbec busová doprava jako celek dost dost podstatně zvedla úroveň na většině relacích. Nemůžu si pomoct,ale ty úvahy o likvidaci dopravy co poslouchám několik let se stále nevyplňují a i do Ostravy třeba SA se 4 spojema stále pod úroveň z dobe CE nejde...
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 07:47:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli jsem to dobře pochopil, tak zařazení lenky Liberec-Pha do ZDO byl švindl kraje a dopravce. Je to tak? Mimochodem, kolik měla ta linka zastávek v LBc kraji, nebo spíš kolik spojů(!) v těch zastávkách stavělo?
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Poljaq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 08:20:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad: Jenda z hk. Proč si myslíš, že Asiana je jeden z nejkvalitnějších linkových dopravců. Protože přes léto, kdy jejich nejlepší busy jezdí na zájezdech a místo nich jezdí 735. Nebo proto, že vybíraj 50,- za zavazadlo. Nebo proto, že kdyby nebylo SA tak dál jezdí za 140,- a vůbec by neuvažovali o nějakém zvýhodnění pro stálé zákazníky. Nebo proto, že jejich rezervace přes internet vůbec nezačli pořádně fungovat, když se je pokusili spustit.... Mám pokračovat. Já jsem totiž z KV a bus do Phy využívám poměrně často.
Poljaq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 08:31:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to už vůbec nemluvím o tom, že z Florence, kde čeká třeba 10 lidí a v buse je 12 volných míst ty lidi nevezmou, protože musí držet místo na letiště, co kdyby tam někdo přistoupil??? A pak samozřejmě nikdo nepřistoupil...
Pokud vím, tak aby zlikvidovali konkurenci v podobě AKV, tak taky jezdili za zaváděcí ceny a v době, kdy bylo jasný, že AKV nemá na to konkurovat se z výmluvou na drahou naftu rychle jízdné upravilo.
Abych jen nekritizoval, samozřejmě na lince KV-PHa zavedli standart, který do doby než začali jezdit, byl jako sci-fi. Díky pravidelné dopravě dotáhli do busů spoustu lidí, kteří, když ví, že jede každou hodinu a nemusí si pamatovat nic jiného je spokojen.
A potenciál na lince KV - PHA je podle mě pro tři dopravce, stačí udělat kvalitní marketing. Kromě běžných českých občanů, kteří ještě pořádně neví, že bus už vypadá jak v Evropě a ne na co byli zvyklý před deseti lety je tu obrovská skupina turistů, kteří prostě neví, že z Phy do KV se dájet za 2x120,- a ne jak zvou cestovky v Pze na jednodenní zájezd za ceny kolem 1000,-.
Takže kdo se chopí reklamy, bude jezdit každou půlhodinu a konkurenci nechá těžce za sebou. Ne nadarmo řekl Ford, že z posledních 4dolarů by dal 3 na reklamu. (nevim, jestli cituji přesně, ale smysl je správný )
xas
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.122.215.138
Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 15:01:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vsude se pise ze CE konci,ale na idosu je jejich linka praha - snina stale v provozu.Tak nevim asi skoncili jen s Ostravou.
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 17:22:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad honzis. tak co já vim, tak autobusový nádraží v lbc mělo čsad nejdřív v pronájmu od města a pak si ho po aféře s panem X odkoupila dceřiná firma vlastníka čsad. Takže tady nešiřte nepravdy, když to jsou jen vaše výmysly.
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 17:29:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad honzis - nikdo si linku do LB-PR do ZDO nepřihrál, ta linka tam byla od začátku nějakého ZDO.

A ´plno lidí tu asi nechápe to s těma ziskama. Prostě je stanovená nějaká cena za ujetý km, a když je tržba vyšší tak to jde celé kraji (tj. žádné dělení mezi čsad a kraj). Jediné na čem čsad vydělávalo, bylo to že busy na lince do prahy najedou více kilometrů - tudíž nižší náklady na splátky na 1km + nižší mzda řidiče na 1 km. Úspora na naftě asi není tak velká, jelikož třeba takový aresy taky něco zpapaj, nemluvně o patrovém neoplanu.

Takže prosim ty co neznají fakta, aby tady zbytečně nepomlouvali. A nebo ať napíší že to je jejich doměnka a nedávají k tomu vykřičníky a rozlobené smailíky.
honzis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.143.235
Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 17:48:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák: Čím to je že se potrefená husa nejvíc ozve??? Zaměstnanec dopravce ČSAD LBC,že? Btw. patrový neoplan tam skončil už hodně dávno předtím a zbyly Aresy nebo hodně ojeté Karosy... Skvělá úroveň dopravy,no změna je život naštěstí.

Odkoupila dceřiná firma??? No to je super... Proč se o LBC říká že nejzkorumpovanějším městem???
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1748
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 17:50:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

honzis: Fedos bych do toho netahal, to je beznadějná firma, která díky své nespolehlivosti a nesolventnosti ztrácí jednu linku za druhou... Co se týče SA, tak opakuji to, co už jsem psal: dosud tato firma byla v autobusové dopravě prospěšná, ale její poslední kroky už vyvolávají rozpaky...

Poljaq: 50 Kč za zavazadlo? To se mi nějak nezdá... A pokud vím, tak nasazení 735 na linku Asiany byla velká výjimka a byla to novější 735 s klimatizací. Něco podobného se "povedlo" i BEI na lince do Brna a koneckonců taky na posile SA se může vyskytnout poněkud horší vůz (i když to není zrovna Karosa). Co se týče držení míst pro případné cestující z letiště, tak SA to nepochybně bude řešit stejně. Potenciál na trase do KV je klidně pro 5 dopravců, ale z toho jeden jen v letní sezóně a ostatní každý s 5 páry spojů. Nárazovost poptávky je ovšem to, co firmy jako SA a Asiana nemají zrovna v lásce - nejradši jezdí furt v pravidelném taktu, aby vozy nestály, a všelijaké špičky ať si vykrývají jiní dopravci.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1749
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 17:57:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

xas: To samé je i u Londýna - ukončení provozu do IDOSu zatím nedali, jenže na jejich www píšou, že končí skutečně. Jen o Snině nikde nic není, takže možná to převezme jiný dopravce...
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 17:59:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad honzis - zaměstnanec teda nejsem. Akorát mam prostě neuznávám urážení čsad, když to neni pravda.

K těm hodně ojetým karosám. Nevim jestli 1-2 roky stará C955 a 954E je hodně ojetý vůz. Co je potom Ayats s 800tis kilometry (asi za 4 roky) - tomu řikáš vrak, nebo co? To by mě teda vážně zajímalo.

A jak tady někdo psal o těch komunistech v čsad lb, to nevim kde ste to teda vzali. Proč ty komunisti teda koupili many? A hlavně vim kdo tam byl ve vedení, a když odcházel tak mu bylo něco po 40, tak nevim jestli se už ve 20 tvrdě angažoval v čsad jako komunista.
honzis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.143.235
Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 18:27:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenda_z_hk: Fedos nebyl nejvhodněji zvolený příklad,ale vlastně to zas takový rozdíl není... A ty poslední kroky mě jako cestujícícho prostě netrápí,protože opět do další relace můžu jet výhodněji...

Liberečák: přecpané C955 a 954E bez klimatizace a nebo jeté dálkové Karosy prostě už dnes na cestu po dálnici dávno standart nejsou... Many tam jsou až díky konkurenci,bez SA by se nikdy přístup k té lince ze strany ČSAD LBC nezměnil!
Zbývá ještě Zlín, 4,5 hodiny v Axeru jsou fakt utrpení!
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 18:38:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak to vás lituju, když c 955 je pro vás málo. Nesmíte brát busy SA jako standart, to je spíš výstřel. Dobrá kvalita je podle mě c955, ares nebo axer.
honzis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.143.235
Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 18:49:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák: Pro mě je třeba standart Karosa LC 956 nebo MB 560,u spousty dopravců to třeba už na dálkové dopravě standart je... Ale ne bus který je dělaný na obsluhu vesnic a ne na dálkovou dopravu do dálnici...
Karel007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 18:49:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Liberečák: Dobrá kvalita je podle mě c955, ares nebo axer
tak to nejsi opravdu moc náročný. Naopak si myslím, že busy SA jsou už standard, stejně tak MANy apod, jako standardní bus od Karosy/Iveco bych na tyto delší trasy viděl tak to nový Domino-vypadá fakt docela dobře, nebo možná ještě ten starej Iliade.
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 18:55:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

koukám že SA vám pěkně vygumovalo. Jestli ares je na obsluhu vesnic, tak nevim? C955, axer a ares je právě na delší tratě. A linka 100km neni moc zas tak moc dálkový spoj. Tak nevim jestli Domino bude na něco takovýho. To vám nakukal akorát pan X.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 00:07:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák:
C955, axer a ares je právě na delší tratě.

C955 je jeden z nejhorších autobusů, který jsem kdy zažil. Nevím, jaké jste postavy, ale pro vyšší lidi je cesta velmi nepříjemná. Už jen dosednutí na sedačku bez roztržení kalhot je docela výhra. Tento autobus se podle mého, velmi vyhraněného, názoru hodí akorát co nejdřív prodat.

Axer není špatný, ale žádné extra pohodlí prostě nenabízí. Není to autobus na dálkové trasy, ale nanejvýš na střední. Na Praha - Liberec se myslím hodí dobře. Ale dál už opravdu ne.

Skutečný dálkový autobus je třeba LC 956, tím se opravdu dá jet hodně daleko, aniž by si člověk připadal jako sardinka.

Nesmíte brát busy SA jako standart

Ne? A proč ne? Rozdíl v pohodlí mezi tou LC 956 a Jančurovým Ayatsem vyznívá podle mě ve prospěch Karosy, jenže ukažte mi dopravce, který je proti SA nasadil? ČSAD Plzeň jezdí SORkama a C 954, Čebus a ČNE jezdily starýma vrakama. Ještě si pamatuju na jízdu Čebusem s Karosou se zmenšenou roztečí sedadel. Situaci do Liberce neznám, ale jestli ČSAD jezdí Axerama, tak to nejspíš stačí na linku, kde by jezdilo samo, ale ne proti SA.
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 01:43:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nechápu co se vám na c955 nelíbí, mam dost vysokou postavu, a ty busy jsou celkem v poho. kdyby se kombinovalo c955 a klima z axera tak to je luxus bus. Protože sedačky v c955 mě fakt plně vyhovujou.

¨
ad čsad zastávka- a co máš za kalhoty, že si je tam roztrhneš. já tam jel dostkrát a a ni jedno roztrhnutí. To spíš s Ayatse z kožený sedačky sem vylez se spocenejma kraťasema (nefungovala klima- není vyjímka - klidně můžem dát spol. jízdu a vsadim stovku že něco z nabízených služeb nebude)
honzis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.143.235
Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 07:46:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák: Rozdíl je ten že seš prostě nenáročnej a mám pocit že tehdy ke konci před nástupem SA na lince jezdily už jen c954 se sedačkama pro příměstkou dopravu... Ta absence polohovatelných sedaček byla dost znát a navíc to fakt nebyl bus pro takovou dopravu. Třeba Axer je kvalitní vozidlo na linku do Příbrami nebo na Kladno,ale po dálnici už je teď standart jiný a rozhodně nejde o služby navíc. Dnes je vůbec ve veřejné dopravě třeba standart klimatizace. Úroveň busové dopravy najednou za posledních pár let poskočila o 100% a to by bez takhle brutální konkurence prostě nikdy nebylo.
Zdenek1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.250.144.210
Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 09:29:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pokud osoba vyssi nez 1.80m vydrzni sedet hodinu v 955 uplne vlevo vzadu na plne obsazene 5 zidli, ma u me flasku vina
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 10:00:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdeněk: pokud ta 955 bude patřit ČSAD Liberec, tak sázím flašku, že to Liberečák vydrží :-D
Fotky linek MHD na http://linky-mhd.ic.cz
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30899
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 10:15:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolím si kacířskou myšlenku - zda-li pak budou v Miličíně stavět stávající dopravci po výstavbě dálnice?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1470
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 10:34:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák: A ´plno lidí tu asi nechápe to s těma ziskama. Prostě je stanovená nějaká cena za ujetý km, a když je tržba vyšší tak to jde celé kraji (tj. žádné dělení mezi čsad a kraj). Jediné na čem čsad vydělávalo, bylo to že busy na lince do prahy najedou více kilometrů - tudíž nižší náklady na splátky na 1km + nižší mzda řidiče na 1 km. Úspora na naftě asi není tak velká, jelikož třeba takový aresy taky něco zpapaj, nemluvně o patrovém neoplanu.

Neuvěřitelný kraviny. Jak je to doopravdy si přitom můžeš najít ve veřejně dostupných dokumentech.
Poljaq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 10:43:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Jenda z hk: Omlouvám se, cena za spoluzavazadlo je 45,-, teď jsem to ověřil. Viz smluvní podmínky: Poplatek za uložení těchto zavazadel do odděleného úložného prostoru v autobusu je 45,- Kč
Cestující smí vzít max. 2 zavazadla, jejichž souhrnná hmotnost nepřesáhne 25 kg – více nebo těžší zavazadla je řidič oprávněn odmítnout vzít k přepravě.
Přeprava cestovních zavazadel je vždy placenou službou a cestující je povinen nástup se zavazadlem hlásit řidiči.
A výjimka se 735, tak to teda nebyla a klimatizace byla, když si řidič otevřel okýnko, když kouřil a ta výjimka trvala nejmíň 3 roky každý léto, kdy se pravděpodobně už v kanceláři Asiany telefon definitivně rozpadnul pod náporem stížností a rozhodli se konat. Protože poslední náhrada, kdy autobus byl podobný pojízdné popelnici se opravdu povedla a vrakobusem 735 s velmi neochotným řidičem jsem měl mnohokráte tu čest, takže nevím, z jakých zdrojů čerpáte, že šlo o velkou výjimku. Dokonce jeden rok z jízdních řádů Asiany zmizelo, že je doprava zajišťována moderními klimatizovanými autobusy....
Jest pravdou, že loni se už vyskytovaly důstojnější náhrady. A to je právě díky konkurenci, neboť už v té době SA začla vystrkovat růžky.
A znovu tvrdím, že s dobrým marketingem bude společnost vydělávat pořád a ne jen jedna, neboť KV už ani zdaleka nejsou jen o letní sezóně. Já v KV bydlím, vzhledem ke své práci vím jaký je pohyb turistů, jaký je pohyb místních.
A taky vidím, kolik toho obě společnosti udělaly pro reklamu a nevěřili by jste ... dle mého pohledu nic. Pokud bych se nezajímal a nebydlel na silnici od Phy, kde si lze všimnout žlutého busu, tak o nich nic nevím. Sami od sebe se zákazníci z řad cizinců do busů nepohrnou...
Poljaq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 10:49:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě si dovolím, Ares na dálkový tratě, u nás nahradily IK 280 na trase KV - Ostrov. A tam jim to myslím sluší.
Možná pokud by měl náležitou výbavu ??
Ale bohužel nemůžu porovnávat, IDKV ani AKV žádnou náležitou výbavu na dálkové linky v Aresu nemají.
Zdenek1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.250.144.210
Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 12:28:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dovolim si pripsat dojem z me prvni cesty s SA
linka Pha-K.Vary-Pha tam 6:00 z5 18:00
autobusy ac uplne nove (znacku jsem nezjistil, ale Ayats to neni) se na silnice nizsich trid naprosto nehodi (drncaji). Znacka by me samotneho zajimala, BUS tam mel najeto 8tis km a poloautomat s ovladanim na pacce u volantu.

Tam jsme jeli pres I/7 a spojkou na Lubenec, jizdni doba dodrzena za cenu jistych omezeni. Z5 jsme se honili s letuskou, ktera mela v kopci navrch. To zde jiz bylo zmineno.

- je fakt ze zavedenim intervalove dopravy se zvysi uroven moznosti cestovani, zvlaste kdyz zmizi obskurni poznamky, ze spoj kdyz prsi nejede
- je fakt ze SA nevozi lidi nastojaka a poskutuje mnoho zpusobi jak si s predstihem zajistit misto, (jel jsem jednou do KV s AKV v 736 nastojaka a stalo to za to)
- zda jsou jeho vozidla vhodnejsi nez 736 (ne ale 955) s klimatizaci, to je dle mne sporne, pokud 736 vevnitr nesmrdi a sedadla se samy nesklapeji
- tez jse sporna vyhoda v tom, ze pousti film, nalevaji kafe (kdyz funguje) a rozdavaji noviny

Zaverem reknu, ze celkovy dojem ze zluteho busu a zlute slecny - nic moc. Pokud bude nejake priste a budu si moct vybrat, tak to SA nebude.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1750
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 12:51:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poljaq:
Cestující, jehož zavazadla jsou určená k přepravě mimo prostor pro cestující a zároveň přesahují hodnotu 1 500,-Kč nebo vzhledem ke své povaze vyžadují umístění v určité stabilní poloze, je povinen na taková zavazadla upozornit řidiče. Poplatek za uložení těchto zavazadel do odděleného úložného prostoru v autobusu je 45,- Kč
... a to se rozhodně netýká všech zavazadel, která si cestujcí dávají do zavazadlových prostor autobusu.

Co se týče vozidel, tak je pravdou, že do KV se dostanu málokdy a vozidla Asiany vídám především v Praze. Tam pobývám dlouhodobě teprve 1,5 roku, takže o provozu předtím nemám moc velký přehled. Karosu řady 700 jsem na lince Asiany viděl asi 2x nebo 3x.
Poljaq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 13:19:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kterých se to netýká??
Těch, který cestující v rozporu s přepravním řádem nenahlásí?? Anebo ještě jakých?
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1608
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 13:19:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jinak pánové kritizující 955.Nevadí vám že je to Axer bez klimy že?Axer byl totiž na začátku na vývoz a poté v Karose zjistily že je to blbost dělat tak podobné busy,tak zustal Axer a ten má bud klimu nebo ne.Jinak zdeněk 1 úplně v pohodě ti v ní odsedím na tebou vybraném místě třeba 4 hodiny.To mi problém nedělá.(měřím 189cm váha nad cent)A na zadní 5 sedávám do Brna a velmi rád.Tudíž nesouhlasím že je to nepohodlné.
Ještě chci k včerejšímu přispvateli Honzis že nesmí mít tak rozmazlenou aby mu Karosa nebyla málo.Jinak tuším Honzisovu identitu (čsad zastávka ví o čem mluvím že.)
Jo a na linku i po dálnici na 100km bohatě cestujícím postačují Karosy protože jsou lidi stejně .....Nevím proč není Karosa vhodná na dálnici.Trošku mi uniká ten důvod.Ještě jsem neslyšel že by bus nebyl vhodný na dálnici.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Poljaq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 13:24:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...a přpepravní podmínky pokračují. Přeprava cestovních zavazadel je vždy placenou službou a cestující je povinen nástup se zavazadlem hlásit řidiči.
A jiný tarif opravdu na zavazadla Asiana nemá.
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 492
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 13:33:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zkuste si odjet 5 hodin v Irisbusu C954 z Liberce do Brna (ČSAD Semily), nebo 3 hodiny Praha Florenc - Harrachov (ČSAD Jablonec n/N) ... Podle mě je také 955 na linku co má jízdní dobu 1:05 úplně dostačující ...
Jinak nový JŘ http://www.csadlb.cz/jrady2007/540001brezen.pdf a nebudu se k němu vyjadřovat ...
Na lince KV - PHA mají jezdit Beulasy
fero
Neregistrovaný host
Odeslán z: 146.102.33.120
Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 13:52:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Repelend: to se klidně vyjádři
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 493
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 13:58:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Fero: jelikož to už není moje práce tak
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2328
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 14:02:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Boha jeho, to jsou pořád řeči. Byl jsem ŠD v roce 1981 a 1982 ŠD 11 na Balatonu, v 1985 LC 735.00 v Dubrovníku, LC 735 ve Španělsku, mnohokrát v Itálii (až Gargáno), více jak 8 hodin v SOR BN 12, Karosa B 732 a žiji a jsem spokojený člověk.
Autrans
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 14:11:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si dal La Rochelle s C734 atmos JZD Horní Lánov a taky jsem přežil C954 na Brnu ????? to jsou věci...
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 14:26:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neuvěřitelný kraviny. Jak je to doopravdy si přitom můžeš najít ve veřejně dostupných dokumentech
h_k - a můžeš mi sdělit co je na tom kravina? akorát sem zapoměl zmínit, že všechny peníze jdou na jednu hromadu za všechny linky. A prostě vynásobíš kilometry cenou za km, odečteš tržby a vyjde ti doplatek kraje dopravci. Ale jestli se mnejlim, tak mě pouč
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 14:29:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo a klidně si na tu pětku sednu na dýl než na hodinu. Klidně i jentak. Akorát porovnávat bus podle sezení vzadu na pětce je trochu mimo mísu. Sedí se vám snad pohodlně na pětce u SA? To je asi u všech busů že tam neni plně polohovatelné sedadlo a že se s tebou někdo mačká. Nevidim jako nejhorší místo na kraji, ale ty tři mezi krajníma
honzis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.143.235
Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 14:44:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: Mojí identitu??? To mi osvětli :-) Rád se nechám poučit...

Btw. proč řešit něco co je stejně jinak??? Jen sem chtěl říct že pro většinu lidí je dneska SA už standart,a tak to prostě zústane. To mám jezdit Karosou jenom z principu nebo jak si to myslel? ČSAD Liberec má svůj vozový park dost zoufalý už proti jiným dopravcům a taky že na to dojeli,konkurence...
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1471
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 14:48:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lib: No třeba o zisku jsi v tom odstavci nenapsal vůbec nic, přestože byl určen všem, co nechápou "to s těma ziskama".

(Příspěvek byl editován uživatelem H K.)
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 14:48:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad honzis. můžu se jenom zeptat z kterýho koutu republiky seš? Já jestli sis tu představu o vozovém parku udělal vlastním pozorováním, nebo na základě faktů, nebo po přečtení pár článků v novinách od jistého novináře píšícího pro MF DNES.
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 14:52:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

je stanovená nějaká cena za ujetý km, a když je tržba vyšší tak to jde celé kraji

tak snad z tohodle je poznat, že když je tržba vyšší než cena, tak to je zisk a bere to jakoby kraj (dá to na jinou linku).
honzis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.143.235
Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 14:53:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák: Z Prahy... Třeba srovnávám s ČSAD Semily na dálkové dopravě... A nepočítám linku LBC-Praha,ale bez SA by se tam nic nezměnilo a abych tě uklidnil,rozhodně do LBC radši jedu MANem,ale ta příležitost tu v časech monopolu rozhodně nebyla...
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 14:57:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no tak u čsad semily, to je trochu jinýho. Tam ty busy co jezděj do prahy ale nejsou primárně na tu linku. To sou busy na zájezdy, ale když nic neni, tak jedou do prahy. Občas tam vidim taky starý 700.
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 15:00:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo a pokud nejseš z lib. kraje a nevidíš busy na linkách pravidelně, tak neřikej že voz. par je špatnej. Až někdy přijedeš do lbc tak se ti může stát, že budeš na AN marně hledat něco z řady 700.
Siklzdenek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 8-2006


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 16:12:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolegové, "znalci" SA, mám dotaz:
Neví někdo čistě náhodou proč na webu SA je uvedeno u všech linek, že rezervace přes web končí 30 minut před odjezdem spoje a pouze u linky PH - KV tato rezervace končí 5 minut před odjezdem spoje? Proč asi? Co tím asi "velký Radim" (- při vší úctě) sleduje, čeho tím chce asi dosáhnout? Díky za každý názor.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1609
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 17:33:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na Semily mi nesahejte
954 na Brno jezdí výjmečně,pokud jeden z vozů vypadne pro závadu.Já s ní jel ad Repelend a nepocitíl jsem žádnou újmu.Proti Conectu na Luhačovicích paráda.
Jinak ad Liberečák Primárně máš pravdu ale některé vozy mají svoje linky.Axer Vítkovice Praha,955 Vrchlabí Ústí,955 Liberec Brno 2x)atd.
Jízdy na linkách jsou spíše u vozů Man,Mercedes,atd.
Jinak Lib.kraj nemá špatnej vozovej park,to znám horší místa.
A co se týká ČSAD Liberec tak tam opravdu těch 700 moc nenajdete.A pokud ano tak jezdí jen krátké linky.
Amusím souhlasit s Maqigem který vám nepřímo řekl že máte rozmazlený ......(doplňte si tam co chcete)
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
honzis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.143.235
Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 17:44:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: Já nejezdim busem abych si něco dokazoval před sebou,ale abych měl co nejpohodlnější cestu... A většina národa začíná by tedy nějak rozmazlená asi až na pár šotoušů
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1611
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 17:59:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nevím jak vy já se potřebuju spíš dopravit z místa X do místa Y.Právě vy jste jeden z těch kterému ta Karosa nevoní.Ale je to vaše věc,váš názor.Já vám ho neberu,ale i já si mohu myslet co chci.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Zdenek1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.250.144.210
Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 18:09:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberecak: nevim jak u Vas, ale u nas Neutrans ma verzi 955, ktera ma v rade za ridicem od prostrednich dveri zkraceny rozestupy sedadel, takze ja si tam proste sesednu tak, abych mel zadek vzadu a nohy rovnobezne kolmo. Opakuji jeste jednou, proste si tak ani nesednu. Mozna mate jinou verzi. Tohle je verze s nesklopnymi sedadly.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace