K-report
 

Archiv do 26.února 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Student Agency » Staré archivy » Archiv do 26.února 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4074
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 10:18:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iaya: Český zemědělec musí (bohužel) hospodařit s nepoměrně menšími dotacemi, než zemědělec ve "starých" zemích EU, to je prostě fakt a s tím ČR do Unie vstupovala. Jestli jste tím tedy chtěl říci, že v EU je vysoce efektivní a výnosné zemědělství, tak realita je poněkud jiná.
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 10:28:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iaya, Jinak, co brání kraji linku Liberec-Praha dát pod ZDO?
Obávám se, že by na to musel vypsat výběrové řízení. A co kdyby ji pak, ó hrůzo, vyzob' Vyzob?
Fotky linek MHD na http://linky-mhd.ic.cz
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 10:35:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karel007: Zajímavá situace, SA jako majoritní dopravce a ČSAD jako menšinový, který se snaží prorazit nižší cenou :-)
Jako cestujícímu se mi to líbí ... ale vkrádají se mi dvě myšlenky:
1) Jak je to dlouho, co se tu křičelo o dumpingu ze strany SA? Tady je to OK?
2) Za těch 50 je ta linka pravděpodobně ztrátová. Z čeho ji ČSAD dotuje? Z jiných podnikatelských aktivit? A nejsou náhodou ty aktivity dotovány krajem ... takže vlastně z krajských peněz?

Znovu opakuju, že to je jenom myšlenka, nenadávejte mi za ni prosím (víte kdo), já za těch 50 rád pojedu :-)
Fotky linek MHD na http://linky-mhd.ic.cz
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 10:37:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne to ne, v EU stojí systém zemědělství za hov... a díky vysokým dotacím, mnoho lidí v třetích zemích trpí hladem...

Výběrové řízení - to je snad jedno, kdo by to vyhrál ne? Hlavně, že by kraji tekly peníze z výdělečné linky, ne?
PS. Myslím, že ČSAD má dobře udržované nitky na krajském úřadu, nebo ne?
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1168
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 10:37:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

linku Liberec-Praha dát pod ZDO

Já mám hlavně pocit, že linku mající jednu zastávku v kraji LB (konečná v Liberci), jednu v kraji AB (konečná v Praze), popř. ještě jednu v okrese MB, těžko zařadit do krajské dopravní obsluhy.
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 10:37:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

opravuji v minulém příspěvku prorazit na uspět s
Fotky linek MHD na http://linky-mhd.ic.cz
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1169
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 10:45:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

díky vysokým dotacím, mnoho lidí v třetích zemích trpí hladem

Tohle už jsem slyšel mockrát. Furt ale nechápu, jak souvisí moje dotované hovězí (země původu buď CS, FR nebo EI) s přílohou ve formě dotovaných brambor (CS, PL, DE) s tím, že Afričan nemá rýži (oblast původu Afrika) ... já si klidně koupím tu africkou rýži, ale v tom případě on bude mít na ni ještě menší šanci.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30775
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 10:49:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z čeho ji ČSAD dotuje? Z jiných podnikatelských aktivit? A nejsou náhodou ty aktivity dotovány krajem ... takže vlastně z krajských peněz?

Pokud to dotuje z přiměřeného zisku z plateb na linky ZDO, tak na tom nic protiprávního není.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 746
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 11:04:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ:Pokud by ale KU dával "svému oblíbenému dopravci" víc na ZDO do Horních Dolňan,přitom však proto,aby se mu "dařilo" na nedotované lince proti konkurenci,tak by to teoreticky napadnutelné být mohlo.

Proběhlo už v Libereckým kraji nějaké výběrko na nějakou dotovanou linku?


http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=046&r=ekonomikah&c=691472
Erťak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 2-2007
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 11:10:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak CB v planu jednou je na idosu tak ma asi i licenci na linku,takže spušťení je otazka tří tydnů kdy si nechá schválit nový JŘ.
A že nikoho nevyhnal je blbost.
Praha-Brno : čebus ,ČNE
Praha-Ostrava :Capitál a kinskort
Praha-Plzeň : tam moc pacošů není tam to většinou
pobrali linky dál za Plzeň tak tam
neměl koho.
Praha-KV:boj teprve začal.
Praha-Liberec:ČSADlb-Nemam slov těm to přeji
soudruhum.

Namam rád žlutou.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2647
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 11:25:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Jako konzument bude mí menší šanci, ale jako producent větší. A vzhledem k tomu, že velká část afričanů jsou dosud zemědělci, mohli by si polepšit při nákupu ostatních výrobků. Ale samozřejmě by to mohlo dopadnout i jinak (rozdíl v ceně zůstane u překupníka), do ekonomiky afrického zemědělství fakt nehodlám fušovat.

Kažopádně ze společné zemědělské politiky EU se mi dělá špatně už léta (zvracivý smajlík není v nabídce :-)) Ta je podle mě mimo realitu už dlouho a udržuje se výhradně setrvačností. Mimochodem, všimli jste si Velebovy poslední argumentace? Na jedné straně nejsou naši zemědělci za současných nerovných podmínek konkurenceschopní, na druhé straně se bojí příchodu Holanďanů (kteří si u nás koupí půdu dráž než dnes, a přesto budou se svými prasaty české zemědělce za jinak srovnatelných podmínek ohrožovat). Tomu fakt nerozumím. :-(
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1580
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 11:52:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad ty kteří chcete o zemědělství diskutovat tak přejděme do odpovídající diskuse.
K tomu Polsku pane Iaya je vidět že vůbec neznáte Polský systém dotací.Ale jak říkám přejděme jinam to sem nepatří.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 12:01:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: Asi omyl, já o Polském zemědělství opravdu nic nevím a také jsem o něm nic nepsal.

Pořád nevím proč nevypíše KÚ výběrové řízení na linku Praha-Liberec (+ nějaké mezi zastávky, aby to bylo ZDO, na komunikaci pro motorová vozidla lze zastávky zřídit)?
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Karel007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 12:04:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to iaya: a proč by to jako KÚ dělal, teď to funguje, tak proč to měnit...
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 12:15:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, někdo psal, že když není výdělečná linka v ZDO, nelze z ní platit ztrátové linky v regionu, čili dojde k zhoršení dopravy v celém kraji. Z toho plyne, že pokud by se tam linka vrátila a vykazovala zisk přinese to zlepšení celému kraji, nobo to kraj nechce?
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1170
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 12:22:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

proč nevypíše KÚ výběrové řízení

Protože zřizovat "dotovanou linku" je poslední řešení, když to "jinak" (= komerčně) nejde

Pokud to dotuje z přiměřeného zisku z plateb na linky ZDO

Problém není v tom, že by dopravce (ČSAD LB) používal dotace z místních linek na to, aby provozoval dálkovou linku. Ten problém je v tom, že on používá (resp. používal) zisk z dálkové linky - na kterou měl díky KÚ monopol - k tomu, že potřeboval nižší dotaci na ty místní linky.
Což se za podmínek, jaké byly/jsou v LB, nikde neprojeví (resp. KÚ nemusí tolik dotovat). Ale v případě tendru na ty místní linky, by dopravce se ziskovou linkou, na kterou má monopolní licenci, mohl dát nižší nabídku než ti ostatní, kteří žádný monopolní zdroj peněz nemají.

Pokud to nechápete, nic si z toho nedělejte. Mně to taky trvalo dost dlouho, než mi to legislativci a ekonomové vysvětlili. Martinovi Z ovšem slibuji, že mu to vysvětlím v nejbližší hospodě
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 14:43:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Erťak:
ČSADlb-Nemam slov těm to přeji soudruhum.
S tím nesouhlasím, pokud se nepletu, v ČSAD Lb se vyměnilo vedení a to současné nemá se "soudružskými" manýry z nedávné minulosti nic společného. POkud se pletu, tak mě opravte.

Každopádně chování ČSAD je ve srovnání s minulostí úplně někde jinde.
Fotky linek MHD na http://linky-mhd.ic.cz
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 15:05:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iaya: ona ta rovnice výdělečná linka v ZDO = více peněz ve společné kase ale vůbec nemusí fungovat. Může to vypadat taky takhle:
výdělečná linka v ZDO => vyšší jízdné, starší busy => bus je méně atraktivní => více lidí v autech => vyšší náklady na infrastrukturu => méně peněz ve společné kase
Fotky linek MHD na http://linky-mhd.ic.cz
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30783
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 15:30:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:
Tady šlo (jde) ale o současný stav, ne ten před SA.
Viz Ares - Pokud by ale KU dával "svému oblíbenému dopravci" víc na ZDO do Horních Dolňan,přitom však proto,aby se mu "dařilo" na nedotované lince proti konkurenci,tak by to teoreticky napadnutelné být mohlo.

Já si naopak myslím, že pokud ty nedotované linky bude dopravce částečně platit ze zisku (ne však provozní dotace!) na ZDO, tak to nic proti ničemu není.

Ale probrat to můžeme, teď se zase bud v Pze vyskytovat s ocelovou pravidelností. :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 487
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 16:13:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Erťák: no nechápu proč mě nazýváš soudruhem???
Ano zkoušíme novou strategii s nízkým jízdným ale bez služeb ... Uvidíme co na to cestující. Jinak tomu že linka Liberec - Praha je dotována penězy ze ZDO nevěřte, protože když je ztrátové ZDO tak asi není z čeho brát na linku Lbc - Praha
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 748
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 17:20:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Repelend:Já to bral všeobecně,ne přímo na ČSAD Liberec.
Jinak kraj může pomáhat svému oblíbenému dopravci,ovšem chce to nějaké ty nadstandartní vztahy,že...A tím se nikdo chlubit nebude.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1582
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 18:27:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Iaya omlouvám se to Polské zemědělství zmínil Poljaq ty ne, proto přijmi omluvu.Ale společně s ním máte hodně zkreslené představy nejen o minulosti,ale i o budoucnosti zemědělství.Ale pokud se o tom chcete něco dozvědět včetně toho uživatele co plácá nesmysly odstěhujte se na Kubu apod.tak vám navrhuji pojdte do diskuse s nedopravní náplní a já vám tam udělám osvětu jaká je skutečnost(některé věci tady naznačil už Quex)věřte v této době mám tady hromadu papírů a využívám toho k vyplňování.Takže se touto problematikou dosti podrobně zabývám.
Jinak nazývat 17 let po revoluci lidi soudruhy to je pane erták nechutné.Podívejte se kolem sebe jestli vaši blízcí těmi soudruhy také nebyli.Prostě už mi vadí se pořád ohlížet za minulostí je třeba se koukat dopředu.(nejsem volič levicové strany)ale honit pořád něco co není je trapnost.Spousta těch lidí ani není už naživu, ti kteří skutečně lidem ublížily.Ty se měli trestat v roce 90 a ne ted plácat takové kraviny.
Ad Repelend fandím vám je to určitě pokus jak uspět.Já osobně ty služby považuju na trasách Plzen,Liberec Brno za blbost.možná noviny si tam vzít proč ne ,ale ostatní je na lince 100 km Do Brna je to kousek dál)blbost.
Ad oblíbení dopravci.no to máte tak já osobně si taky budu radši držet firmu, která mi poskytuje to co chci, než si zkoušet firmy od kterých nevím co mi udělají za rok.Navíc vím ,že firmy provozující v kraji dopravu v ZDO spolupracují na odstraňování problémů ,které se objeví čas od času.Já sám jsem takový problém jako cestující měl dvakrát a vždy byla po jednání s dopravcem,a KÚ situace napravena.Ono nadávat umí kdejaký debil ,ale udělat pro to něco to už je horší.
PS jestli je někdo tak naivní, že by snad SA vstoupila do ZDO tak at si dá na hlavu hadr,a také mi vysvětlí proč tak neučinil ted v Ústeckém kraji .Nikdy to neudělá protože jsou to jen slova a ty snesou hodně.Ještěže ho na trůnu podnikatel roku už vystřídal jiný.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Mirbusak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 18:33:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Máš recht Ares1.Až bude žluťásek muset poslouchat kraj, bude mluvit jinak a může mít sebelepší plány na provoz ZDO, ale poslední slovo má KÚ.Když se mu to nebude líbit, tak ho nahradí....
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 750
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 19:10:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SA už se do ZDO chtěla dostat v JMK,vyhrála ale firma ochotná jezdit o 1kč levněji z horšíma autobusama,tedy tohle jednou do Mfdnes řekl Radim.
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 19:34:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Týden jsem tu nebyl a hned tři nové stránky

Ares1: Bursíka si radši nechte, tomu jde jen o vlastní kapsu, momentálně zelenou.

ČSAD Zastávka: Nikde jsem nenapsal, že mám něco proti veřejné dopravě, právě naopak. Ale na druhou stranu musí veřejná doprava taky nějak fungovat - od místních až po dálkové linky. Pokud nefunguje (např. když "dálková" linka jede místo 60 minut skoro 90 minut) tak se prostě nemůže nikdo divit, že preferuju tu dálkovou co nezastavuje, která šetří čas např. tím, že jede po dálnici a ne kolem přes vesnice. Nebo sednu do auta, když už to spojení je špatné. Ale jestliže je linka jen po jedné silnici (není např. alternativa po dálnici), tak mi nevadí, že zastaví někde za zastávce na pár vteřin, když je to po cestě. Ale některým (nemyslím teď Vás) je tady těžko něco vysvětlovat - oni si vytrhnou něco z kontextu a jiný názor prostě neberou - a pak se nestačím divit, kam jsem "zaškatulkován"). Jinak s panem X bych to viděl podobně jako Vy, prostě se to horší.

Jsem u SA také zvědavý na linku do Zlína - jel jsem teďka s Transcentrum Bus v pondělí odpoledne do Brna jejich dálkovou linkou a jelo nás ani ne deset a na Prahu z Brna myslím pokračovalo ještě míň lidí. Ale je teda fakt, že ta linka byla zatím asi nejdražší, jakou jsem tuhle trasu jel, ale zato suverénně nejrychlejší, řidič měl kliku, že ho někde nezměřili...
-----------
ad. pojem "vyzob" apod. - když byste si koupili autobus, tak byste asi jezdili jaké linky? Ty kde se dá něco vyzobnout nebo ty prodělečné? Pro některé zřejmě zapeklitá otázka Tím nehájím SA ale to je prostě ta nejzákladnější logika jakéhokoliv podnikání.

ad. reklama na jízdenku za 50 Kč - měl by tam podle mě mít napsáno minimálně to "od". Na druhou stranu, např. u letenek si taky píše každý co chce, tak se nám to přeneslo i do autobusu. Nakonec - spíš si myslím že se to obrátí proti SA - člověk se půjde zeptat a když zjistí že za těch pade jen tak jet nemůže, tak to bude spíš negativní reklama.
www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2318
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 19:50:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Minibox: Transcentrum - jela Bova nebo něco jiného?
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1583
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 20:08:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Minibox ale smajlík Bursíka by se v nabídce hodil.
P:S nejsem jeho zastánce a mám ho rád asi jako bývalého podnikatele roku
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 20:45:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq - Bova, seděl jsem vzadu, přišel mi dost hlučný motor, ale nevím jestli to tak není u všech ;-) Ale nevim jestli jezdí pořád ta samá, když jsem ji kdysi viděl, měla na oknech bílými písmeny zastávky na trase, teď už ne. Je to už dlouho. A SPZ-tky si nepamatuju...

Ares1 - jj, nakonec se domluvíme ;-) ale když už jsme u Jančury, zajímalo by mě, jak moc on dneska do té autobusové dopravy kecá (myslím ve firmě, do JŘ a cen), příp. koho na to má (jestli je to někdo z oboru od jiného dopravce nebo někdo nový kdo s tím začínal až u něj). Nevíte někdo?
www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5834
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 16:26:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jízdní řády SA na Zlín a Český Krumlov:

http://portal.idos.cz/Down.aspx?f=pdf/L182101_070304_58128.pdf

http://portal.idos.cz/Down.aspx?f=pdf/L133109_070304_58082.pdf
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1735
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 13:33:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už jednou jsem to tu říkal, ale musím se opakovat. Zpočátku jsem Jančurovi fandil, protože na trase do Brna zlikvidoval Čebus a ČNE, které patrně přelévaly zisky z autobusů jinam a cestující na tom tratili. Provětrat trasu na Plzeň taky nebyl špatný nápad. I jeho vstup do Liberce byl prospěšný, protože ČSAD tam zneužívalo svůj monopol. Pravdou je, že zisky z trasy Praha-Liberec asi prostřednictvím kraje pomohly dostat regionální dopravu na nadstandartní úroveň, ale styl provozu, kdy se do Prahy jezdilo přeplněnými linkovými vozy a za vysokou cenu, odrazoval cestující od autobusové dopravy všeobecně. Na trase do Ostravy Jančura zase nabídl spoje v pravidelném 3hodinovém taktu ve dne i v noci. V mezinárodní dopravě dokázal vybudovat slušnou síť spojů i přesto, že tento segment je díky nízkonákladovým aerolinkám v úpadku a navíc linky SA využívají vpodstatě jen Češi a Slováci, protože v jiných zemích nemá prodejní kanceláře. Až sem vidím jeho působení v autobusové dopravě jako prospěšné.

Nicméně v poslední době se to obrací. Jeho vstup na trasu do KV, kde již jeden luxusní dopravce je, sice zlevní jízdné, ale jen dočasně (než to jeden z nich vzdá). Takže nakonec bude přínos nulový a v případě odchodu Asiany zmizí jeden z nejkvalitnějších linkových dopravců v ČR. Další vnitrostátní trasy, kam se Jančura chystá, už nejsou tak lukrativní a "vyzobávání rozinek" na nich znamená omezení či zrušení zastavování dálkových spojů v menších obcích na trase, čímž jejich obyvatelé budou přinuceni jezdit autem.

Řekl bych, že trasy, kde se dá uplatnit Jančurův koncept dopravy (tedy velké busy v pravidelném taktu a nejlépe po dálnicích), už jsou vyčerpány, a on si to jen nechce připustit. Takže se cpe za každou cenu i tam, kde přinejmenším nebude prospívat či spíše z globálnějšho hlediska může škodit. Prostě a jednoduše vyhledává agresivní konkurenční boj. Díky tomu některé trasy zůstávají stranou jeho zájmu, ačkoliv při své publicitě a schopnostech propagace by na nich měl solidní šance (např. Praha - Hradec Králové). Ovšem úspěch např. v tomto konkrétním případě by nebyl okamžitý a vyžadoval by dlouhodobější strategii, což je asi pod Jančurovu úroveň.

On chce úspěch hned, čehož lze samozřejmě nejlépe dosáhnout tím, že ho "ukradne" jiné firmě (firmám). A pokud zjistí, že to není až tak libový kšeft, jak si představoval, potichu se stáhne, ale hlavně, že je o jednoho konkurenta míň (případ linky Praha - Ostrava). To je celkem zbabělé, ale hlavně to ukazuje na jednu věc – pro pana Jančuru je mnohem důležitější jeho vlastní úspěch (vyjádřený počtem zlikvidovaných konkurentů) a publicita než blaho cestující veřejnosti. Takže by se klidně mohlo stát, že na trase typu připravovaných Budějic nebo Zlína nejdříve se slávou zlikviduje konkurenční malé dopravce a později zjistí, že ta relace není dostatečně výživná pro jeho 15m busy. Takže ji buď opustí nebo drasticky zredukuje (nějaká výmluva pro média se vždycky najde) a výsledný stav bude horší než před jeho vstupem na danou linku.

Říká se, že v nejlepším se má přestat, a myslím si, že v případě expanze SA do autobusové dopravy už takový okamžik nastal. Když Jančura při zavádění elektronického mýta prohlašoval, že s rozšiřováním svých autobusových linek končí, říkal jsem si, že to je rozumné a mýto je pro to solidní výmluva. Nicméně to nedodržel a já ho už pomalu, ale jistě, začínám mít plné zuby.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30824
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 14:59:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pro pana Jančuru je mnohem důležitější jeho vlastní úspěch a publicita než blaho cestující veřejnosti

A co je na tom divného?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1738
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 15:25:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_zlivský: Samozřejmě není nic divného na tom, že chce být úspěšný, ani na tom, že má rád publicitu. Jenže solidní dopravce by se měl chovat solidně i ke svým zákazníkům. A to, že pan Jančura na trasu do Ostravy vstoupil velkoryse s 8 páry spojů a takřka v okamžiku definitivní likvidace Capital Expressu na této trase omezuje své spoje na pouhé 4 páry, mi zrovna solidní nepřipadá. Navíc se tu psalo cosi o tom, že chystá úplné zrušení této linky...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30827
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 15:34:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlasím, že to nebudí pěkný dojem, ale cestující to (krom ostravské, již mrtvé, větve) absolutně nezajímá. Ty zajímá, kolik na své lince v daný okamžik zaplatí a co za to dostanou. Jen naprosté minimum lidí to nějak víc řeší. A o tom to nejspíš bude...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1590
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 15:49:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD mz ale i chování ke konkurentovi je základem úspešného podnikatele.A ne jeho chování řeznického psa.Tohle mu chybí.zatím předvádí styl "blbě se na mě podívá tak se mu pomstím"
A když něco řekne tak by si zatím měl stát,nebo uznat mýlku
Proto má odemě
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1739
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 15:51:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_zlivský: Ale cestující přece zajímá, kolik spojů na dané trase jezdí. Bezpochyby je řada takových, kteří věděli, že do Ostravy se dostanou se SA každé 3 hodiny ve dne i v noci, a využívali toho. Tito cestující teď budou zklamáni a se SA přestanou jezdit. Rozhodně bych netvrdil, že ta trasa je mrtvá. Budoucnost má, už jen kvůli cestujícím z nácestných zastávek, kteří si jí oblíbili, i jako lákavá alternativa pro cestující, kteří se neorientují v tarifní džungli ČD. A potenciál k získání dalších cestujících je zde značný, ovšem je to běh na dlouhou trať...
Mirbusak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 15:53:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ:Jen naprosté minimum lidí to nějak víc řeší. A o tom to nejspíš bude...
A není to špatnéé????Pak ta většina, která to dnes neřeší jednoho dne pujde na bus a zjistí, že už tam nic nejezdí a pak se ozvou..., to už bude pozdě.Takže např. dneska jezdí do KV cca 40 spojů za den a za rokk jich může být třeba 5, vím je to extrém, ale tak to může dopadnout.

Ad ČB: myslím že p.Jančura dobře ví, že na trasu bez zastávek ČB-Pha je lepší vlak než bus, jestli to neví, tak na to časem přijde, když je to "podnikatel roku"
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1591
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 15:59:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD MIRBUSÁK už není na trůnu tam ho vystřídal ředitel firmy Bramo.I lesk jednou zašedne
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30828
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 16:17:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenda:
Však píšu, že Ostrava je teď zazděná (ale nemusí být věčně, když se objeví někdo se zajímavou nabídkou a bude mít trpělivost si zákazníky získat).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30829
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 16:18:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirbusak:
Odnesou to malá sídla, jinak bych se nebál, vždy tam něco použitelnýho bude.
S vlakem je to teď na pendrek, protože není po čem jezdit (přes Tábor trať v šíleném stavu a místy nepropustná, navíc začne i NAD, přes Písek chybí kapacita).

Ale jsem docela zvědav jak prorazí, protože ideální okamžik (vloni na jaře) už dávno prošvihnul a mnoho dalších (např. zhruba tak koncem listopadu) též. Může se stát, že jen vytlačí z této trasy šroty.
A od nového GVD mu možná čáru přes rozpočet udělá další věc. Ale to sem z pochopitelných důvodů nebudu psát ani náhodou, čte to tu moc lidí. Třeba někdy u piva (škoda Tábora, ale změna termínu to pokazila :-().
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 754
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 16:52:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirbusák:5spojů za den do KV,toby tedy dlouho netrvalo,odhaduji tak 0 dní,to opravdu nebyl ani trochu dobrý příklad.
Mirbusak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 17:13:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zzz: já vím, že je to sci-fi
MZ: jak jsem byll v Táboře, byl jsem na nádru v okamžiku příjezdu naší Prahy(320002/36), on měl hafo lidí až do ČB, a to vždy jsi dělám srandu, že veze 10 lidí a sám z Tábora. Takže oni raději jedou busem, to mě těší, nemusím zdražovat
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 9-2005


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 17:42:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenda z HK: souhlasím.
Jsem zvědavý na Zlín - Praha, zvláště na obsazenost přes týden. Když jezdil Řezníček (Fedos), tak spoje dopoledne z Prahy na Zlín byly dost prázdné aspoň co si pamatuju... No uvidíme, bude záležet i na ceně a to i pro cestující ze Zlínského kraje "jen" do Brna, protože hodně cestujících využívá linky na Prahu jako rychlé a většinou pohodlné spojení do/z Brna.
A i když na této trase jezdí spíš místní společnosti, které i v případě krachu jejich linek na Prahu mají pořád co jezdit a pokud by to SA vzdala kvůli malé výtěžnosti, nebude podle mě problém ty spoje zpátky nahradit. Ale problém bych viděl možná pro Housacar a zejména Rebag. Na druhou stranu by možná mohla SA stáhnout některé cestující z vlaku. Zajímavý je i večerní spoj z Prahy.
www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Fanfán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 18:08:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeho vstup na trasu do KV, kde již jeden luxusní dopravce je, sice zlevní jízdné, ale jen dočasně (než to jeden z nich vzdá). Takže nakonec bude přínos nulový a v případě odchodu Asiany zmizí jeden z nejkvalitnějších linkových dopravců v ČR.

Jasně, a co jste tím jako chtěl říct? Že by na tu linku vůbec neměl vstupovat? Jestli to myslíte jen jako osobní postřeh tam budiš, ale jako námitku vůči VHD, tak jste hodně přestřelil?

pro pana Jančuru je mnohem důležitější jeho vlastní úspěch (...) a publicita než blaho cestující veřejnosti

No pochopitelně. Pro p. Jančuru, stejně jako pro jakéhokoli jiného racionálního podnikatele je jeho primárním cílem. Věci typu "blaho cestující veřejnosti" (Proboha chlape, kde jste na tento patvar přišel?) jsou pouhým prostředkem k jeho docílení.
Liberté! Égalité! Sexualité!
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1740
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 18:54:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fanfán: Nechápu, co myslíte tím "námitka vůči VHD", ale ohledně KV si skutečně myslím, že na této trase by bylo lépe bez SA. Jde hlavně o to, že hlavním cílem SA zde není vlastní zisk, ale poškození Asiany, takže cestující jsou v tomto případě jen figurkami, o které se dopravci perou, a nikoliv zákazníky. Výsledek může být takový, jak naznačoval Mirbusák - tedy menší rozsah spojů než před vstupem SA.

S tím "blahem cestující veřejnosti" jsem se nechal trochu unést, ale snad je dostatečně jasné, co tím myslím. Jde tu o určitou solidnost - když vstupuji na nějakou trasu a slibuji cestujícím hory doly, měl bych nejdřív vědět, že budu schopen tyto sliby plnit. Pokud zlikviduju konkurenci a hned poté sám ruším spoje, tak to solidní přístup není.
honzis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.143.235
Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 19:25:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co je na tom špatné že chce zlikvidovat a oslabit svojí velkou konkurenci Asianu??? Zatím na tomhle konkurečním boji vydělal jenom cestující a žádná katastrofická vize se neděje... A když skončí SA,půjde místo něho opět někdo jiný. Do Brna se taky tady mluvilo o brutální likvidaci konkurence a najednou na lince jezdí EUROLINES ještě s nižšíma cenama,ale to už tady nikdo neprotestuje,možná proto že nemá velkohubé projevy a masivní reklamu,ale to mě jako cestujícího nezajímá.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1741
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 20:49:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

honzis: Dokud SA vytlačovala dopravce, kteří cestujícím nabízali horší služby, nevadilo mi to. Ale Asiana má služby srovnatelné se SA, takže kromě počáteční cenové války na tom cestující nevydělají. Katastrofické vize se zatím nenaplňují proto, že trasy, na které Jančura dosud vstupoval, dokáží uživit +- takový počet spojů, jaký na nich Jančura má. Ale KV je poněkud menší město, takže by se klidně mohlo stát, že Jančura zlikviduje Asianu a krátce poté sníží počet spojů o třetinu. Na trase do Ostravy to počínaje 4.3.2007 zkrouhne o polovinu, takže je toho schopný...
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1593
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 21:25:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

aD fanfán říká vám něco strategie zaměřená na zákazníka?Asi ne protože to co píšete je pěkná kravina.Zákazník je to hlavní čeho by si měl vážit.A znám spousty takových kteří se tak chovají.(jak se říká zákazník má pravdu i když ji nemá)Narozdíl od vás jsem pochopil co tím Jenda z hk myslel,ač s jeho úvodní částí příspěvku 1735 nesouhlasím.Bohužel cestující tady je jen jeho nádtrojem jak se mstít jiným.Pak se na to klidně vysere jako to dělá nyní na Ostravě,protože cestující které si získám tak těm musím poskytovat péči a ne jen to vše rozprcat a utéct od toho.Pane fanfán to solidní podnikatel a firma nedělá!!!Bohužel nevím jak se mohl stát podnikatelem roku,asi jsou ty kritéria dost podivná.
Pan Jančura totiž využívá nezkušenosti českého zákazníka jak se zachovat když mi někdo něco přehnaně nabízí.Tady se lidé zatím nenaučily hodnotit to střízlivě.Valná část letí a zajímá ho jen cena ,cena,Ale k tomu musí národ dospět že nejen cena rozhoduje o úspěchu.A podnikatel který veřejně lže mi je krajně .......
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
honzis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.143.235
Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 22:15:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenda_z_hk: Ale proč,ať klidně vytlačí Asianu... Asiana zas tak úžasnou frekvenci spojů nemá a SA pod ní prostě nebude moct jít... A i když,zase tu jsou jiní dopravci. Btw. do Ostravy i po rušení spojů jich nebude míň než v dobách největší slávy CE a spousta spojů jede Brno-Ostrava. CE má linkovou dopravu dlouhodobě ztrátovou na všech relacích. Asiany mi líto prostě nebude,je to druhá nejsilnější letenková cestovka na trhu a žádné chudinky se z nich nestanou rázem,jen mi bude líto toho krásnýho Neoplanu
Fanfán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 22:20:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

říká vám něco strategie zaměřená na zákazníka?

Ano.

Asi ne protože to co píšete je pěkná kravina.

Strategie je postup k dosažení cíle. Nevím, jaké má v tomto případě cíle.

Bohužel cestující tady je jen jeho nádtrojem jak se mstít jiným.

Pokud ten nástroj použije za své peníze a neporuší při tom platné předpisy, tak se jedná o jeho soukromý problém, do kterému nikomu z nás (nejen) tady nic není.
Liberté! Égalité! Sexualité!
Siklzdenek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 8-2006


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 22:24:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Honzis: Tak pozor - Asiana je od 16.2. první nejsilnější agentura na trhu v prodeji letenek - viz www.asiana.cz. A jinak si myslím, že ten Neoplan přežije a určitě nejen on!! :-))
honzis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.143.235
Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 22:30:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Siklzdenek: To bych se hádal,podle lidí kolem prodeje letenek je to SA na prvním místě kteří to říkají taky že jsou první... Právě Jančura kvůli tomuhle tvrzení chce rozpoutat válku s nima
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2650
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 22:57:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenda_z_hk: Mám podobné pocity, ale závěry odlišné. Pokud Jančura zkrachuje nebo ho to jenom přestane bavit, jeho místo zaujmou jiní a žívot půjde dál (viz Brno, kde jsou minimálně dva připraveni expandovat na uvolněný trh). Ostrava je trochu jiný případ, tam je hlavní konkurencí vlak (a existuje i letadlo), tzn. jde tam hlavně o nácestné zastávky. Jo, a v to rozboru jste vůbec nehodnotil Košice. Jak hodnotíte Jančurův přínos/újmu způsoubenou na téhle lince. Tam je kromě fňukajícího Hejnala a superluxusní Nobless Line hlavní konkurencí taky vlak a letadlo.

Prostě a jednoduše vyhledává agresivní konkurenční boj. To, že se potřebuje stále vymezovat proti konkurenci, tvrdil sám už před rokem v nějakém rozhovoru. Plný význam jeho slov jsem pochopil až při jeho furiantské akci proti "největšímu prodejci letenek". :-)

MZ: Je otázka, jestli kvalitní spojení bez mezilehlých zastávek nevygeneruje víc nových cestujících, než je ztráta z nezastavování. Na trase do ČB kromě Písku a Tábora moc zdrojů nevidím. Příbram a Benešov jsou trochu specifické blízkostí k Praze (podobně jako Kolín na dráze). Pokud pojede do Prahy jedno auto navíc ze Sezimova Ústí a o jedno míň z ČB, pořád je to ekologický přínos, ne?
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1594
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 23:04:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD FANFÁN podle toho co píšete tak zhola nic.Podnikat ze msty je ubohé to snad ani Jančura nemůže myslet vážně.Nejdřív si má všímat sebe a pak za dlouho jiných.Jediné co mu nelze upřít je velkohubé hlášky médiím.V tom je určitě jednička.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
hedonism.bot
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.98.184
Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 23:30:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tema KV to jeste bude zajimavy - uz ted nejezdily busy mimo patky odpoledne z prahy a nedele odpol do prahy zrovna narvany a tedka se to jeste zlepsilo - asiana jezdi po hodine, stejne SA, akorat SA jezdi vic krajnich spoju - rano z prahy a vecer z KV. Co se tyce CSAD - teda Autobusy KV - to je v podstate mimo soutez uz od ty doby co Asiana zacala takze udelali v podstate jedinou rozumnou vec - zacali jezdit dal za Vary do Sokolova a Chebu a asi to i funguje. Co se tyce Asiany bude to jeste zajimavy - co se tyce kvality jsou oproti SA horsi ale hlavne cenou.
Mam proto pocit ze Asiana to bud zabali uplne nebo proste busy Jancurovi proda :-) Myslim ze busy ma Asiana na tuhle trasu po technicky strance precejen asi lepsi (pokud teda nepocitam ty vrakarosy) - SA maji dalnicni busy ktery se v kazdym kopci dost zadejchaji a i na tech 60 maji co delat...
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1742
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 23:44:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v: Krach Jančury si nedovedu dost dobře představit a kdyby se rozhodl s autobusy skončit, asi by to proběhlo tím způsobem, že by ze své firmy vyčlenil autobusovou divizi a někomu jí prodal. Kdyby teoreticky skončil úplně, jistě by ho nahradili jiní (i na trase do Ostravy o jedné takové firmě vím), ale ne v plném rozsahu a kvalitě. Košice jsem nehodnotil hlavně z toho důvodu, že jsem psal jen o vnitrostátních relacích. Nicméně na této trase působí daleko víc dopravců, takže vstup Jančury nebyl až tak průlomovou záležitostí. Fňukající Hejnal funguje stále a ani v podstatě nemusel omezit počet spojů (zřejmě seškrtal jen posilové vozy) a Nobless line se Jančury nemusí bát, protože linka není její hlavní obživou... Vstup SA na Košice znamenal určité snížení cen, ale žádné průlomové zlepšení služeb ani nabídky spojů (odjezdy všech dopravců jsou v podobných časech).
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1743
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 25. února 2007 - 23:53:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hedonism.bot: Cena jízdného u Asiany ve skutečnosti přemrštěná není. Z těch 30 Kč, o které je Asiana dražší než AKV, je část za vyšší komfort a část za to, že jezdí v pravidelném hodinovém taktu i v obdobích, kdy vytíženost není dostatečná. Jančura sice prohlašoval, že se to dá jezdit za 120,-, ale zřejmě mu nedošlo, že KV nejsou dost velké město na to, aby se mu ty autobusy zaplnily tak, jak si představuje. Až to zjistí, na něco se vymluví (třeba na mýto na silnicích I. třídy) a cenu zvedne.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 261
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 00:03:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fanfán:
použije za své peníze a neporuší při tom platné předpisy, tak se jedná o jeho soukromý problém, do kterému nikomu z nás (nejen) tady nic není.

Nesouhlasím. Jeho soukromý problém to bude, až z mých daní nikdo nebude následně platit za dražší nebo nově zavedenou ZDO, za rozšiřování a údržbu silnic následkem vyvolaného vyššího provozu osobních aut atd. Pokud to zaplatíte vy nebo pan X., potom budu souhlasit.

M_v:
Je otázka, jestli kvalitní spojení bez mezilehlých zastávek nevygeneruje víc nových cestujících, než je ztráta z nezastavování.

Položil bych otázku trochu jinak. Jestli totiž Vyzobovi cestující budou přetaženi z aut. Přesouvání týž cestujících mezi jednotlivými dopravci nebo ČD je z hlediska VHD irelevantní. Pokud se někdo rozhodne pro cestu autobusem jenom proto, že už tam jezdí "žlutý autobus", to samozřejmě vítám. Už tam ale jezdí víc dopravců a z Českých Budějovic do Prahy se navíc za naše peníze opravuje elektrifikovaná železniční trať, tak jedině fakt že přitáhne nové lidi z aut, jinak ztratí i zbytky mých sympatií. Což je mu pochopitelně naprosto volný.
hedonism.bot
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.98.184
Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 00:09:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jenda z HK: Nerikam ze ta cena je uplne premrstena ale presto je porad vic nez za co ted jezdi SA, coz je sice jasne docasny, na dvojnasobek to ale zvednou jen tezko. A Vary co se tyce naplnitelnosti trasy - tak zase uplne tak ztraceny to neni - je to sice nevelka dira, zato tu ale neni autobusovy doprave na trase do Prahy a vlastne i do Plzne konkurence vlaku (nazyvejme to jak chceme ale za 274 Kc a docasne 3h 9min - nez zase zacnou rychliky stavet po ceste mezi Prahou a Ustim - proste neni konkurence) a leteckou linku s prestupem na Serementevu asi vyuzije jen malokdo :D
Je ale taky fakt ze tri velky hraci jsou proste moc - mensi jako CS trans, Lignetu a DP KV nepocitam..
honzis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.143.235
Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 00:10:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: Říkáš to jako zaměstnanec některého busového dopravce :-) Zatím na tom všem vydělal jenom a jenom cestující,já jezdim tím kde je nejlepší poměr ceny a kvality a to u SA dost vítězí na většině relací. Bohužel je to tak... A to kolem,to je jen mediální divadlo pro lidi,většina jeho konkurentů mu ve výsledku udělala velikou reklamu a on to moc dobře ví... A nevadí mi ani že v ceně jsou noviny nebo třeba půlitrovka coly,kterou si můžu koupit za 18,- kč ;-)
honzis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.143.235
Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 00:17:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka: Ty fakt věříš tomu,že soukromá společnost z dálkové linky dotuje ZDO??? Princip ZDO je naopak přece ten,že dopravce dostává prokazatelnou ztrátu a má nárok na přiměřený zisk... Proč jsme tak populární pro nadnárodní dopravní firmy,které skupují jednotlivé dopravce??? A opravdu jsem si nevšiml,že by někde kvůli SA byl omezen počet jiných spojů. Pokud uvažuješ o trase Liberec-Praha,tak tam po zastávkách na trase téměř nikdo nenastupoval a na trase Krumlov - Praha je dopravců hodně a SA bude mít přece stejně pouze 2 spoje přes Tábor a 2 přes Písek,které opravdu nepovedou ke zrušení zbylých třeba všech 8 zastávkových spojů po dané trase,chjo...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace