K-report
 

Archiv do 23.února 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Student Agency » Staré archivy » Archiv do 23.února 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Siklzdenek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 8-2006


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 17:39:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Iposp: Díky za obšírnou a kvalifikovanou informaci. Kdyby ji tak četl i "velký" R.J. :-)) Ale to je asi jen zbožné přání.
Mimochodem, není v této diskuzi náhodou někdo z Prahy, kdo nevlastní ani Otevřenou a ani Kreditovou jízdenku SA pro linku PH - KV a kdo by byl ochoten to vyzkoušet, zda se lze za 50 korun bez vlastnictví výše jmenovaných dopravních cenin do Varů dostat, či nikoliv? A kdo by byl ochoten se v této diskuzi podělit o zážitky. Je snad zbytečné dodávat, že před nástupem, třeba se přesvědčit, zda už SA náhodou neosvítil Duch svatý a stávající text na boku vozu nedoplnili o údaj komu, že vlastně je tato cena určena.
Klidně bych to otestoval i sám, "mám pana Jančuru rád", ale mám to na Florenc poněkud z ruky (Ostrava)!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30681
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 17:53:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Klidně to mohu u spoje 29 vyzkoušet, jen nevím, co bych pak v KV dělal.

Čtu si teď podmínky a odkazy na ceníky na stránce http://www.studentagency.cz/mainpage.php?switch=101882 nefugují...

Zde jsou podmínky pro Kreditovou a Otevřenou jízdenku, jíž se uvedená cena týká:

B. Otevřená jízdenka


Obecné informace. Jde o jízdenku zakoupenou bez rezervace na konkrétní spoj. Platnost jízdenky je neomezená. Rezervaci i rušení rezervace na Otevřenou jízdenku je možné provádět v rámci trasy, na níž je vystavena, a to prostřednictvím internetu na www.studentagency.cz či prostřednictvím SMS zaslané na číslo 736 333 999. Rezervace i rušení rezervace prostřednictvím internetu a prostřednictvím SMS je bezplatné. Rezervace, změna rezervace či rušení rezervace na prodejním místě je možná jen pro Otevřené jízdenky vystavené v rámci tras Praha-Brno, Praha-Liberec a Praha-Plzeň, a to osobně, za poplatek 10 Kč. Po provedení rezervace či její změně prostřednictvím prodejního místa se Otevřená jízdenka změní na jízdenku s vlastnostmi jízdenky na pevné datum.)
Rezervace. Časové limity pro rezervaci jsou následující. Pro Otevřené jízdenky vystavené v rámci trasy Praha-Brno a Praha-Karlovy Vary je rezervace možná nejpozději 5 min. před odjezdem spoje, v rámci trasy Praha-Liberec a Praha-Plzeň nejpozději 30 min. před odjezdem spoje, v rámci trasy Praha-Ostrava a Praha-Košice nejpozději 30 min. před odjezdem spoje z výchozí stanice linky.
Změna a zrušení rezervace. Časové limity pro změnu i zrušení rezervací jsou následující. Pro Otevřené jízdenky vystavené v rámci trasy Praha-Brno, Praha-Liberec,Praha-Plzeň a Praha-Karlovy Vary je změna i zrušení rezervací možná nejpozději 30 min. před odjezdem spoje z výchozí stanice linky, v rámci trasy Praha-Ostrava a Praha-Košice nejpozději 60 min. před odjezdem spoje z výchozí stanice linky.
Zrušení Otevřené jízdenky. Zrušení otevřené nezarezervované jízdenky vystavené v rámci trasy Praha-Brno, Praha-Liberec, Praha-Plzeň, Praha-Ostrava a Praha-Karlovy Vary je možné pouze osobně v kterémkoliv prodejním místě, a to za manipulační poplatek 10 Kč. Zrušení otevřené nezarezervované jízdenky vystavené v rámci trasy Praha-Košice je možné osobně na prodejním místě (pokud toto místo umožňuje operace v měně, ve které byla jízdenka zakoupena), za storno poplatek 20 % z ceny jízdenky.




C. Kreditová jízdenka


Obecné informace. Jde o jízdenku zakoupenou bez rezervace na konkrétní spoj, je však vystavena pro konkrétní linku. Hodnota Kreditové jízdenky je shodná s výší kreditu vloženého klientem na kterémkoliv prodejním místě či prostřednictvím stránek www.studentagency.cz. Pro získání Kreditové jízdenky je nutná předchozí registrace na www.studentagency.cz. Kreditová jízdenka určená pro rezervace v rámci trasy Praha-Plzeň, Praha-Liberec a Praha-Ostrava je nepřenosná a je na ni možné rezervovat pouze 1 místo do spoje. Kreditová jízdenka určená pro rezervace v rámci trasy Praha-Brno, Praha-Karlovy Vary a Praha-Košice je přenosná a je na ni možné rezervovat až 5 míst do spoje. Na jednu Kreditovou jízdenku lze rezervovat podle výše kreditu místo až v pěti spojích. Na Kreditových jízdenkách není možné provádět rezervace ani jejich rušení prostřednictvích prodejních míst. Rezervace a rušení rezervace je možné prostřednictvím internetu na www.studentagency.cz, prostřednictvím SMS zaslané na číslo 736 333 999. Rezervace i její rušení prostřednictvím internetu a prostřednictvím SMS je bezplatné
Vklad na Kreditovou jízdenku. Jízdenku je možné nabít hotově na kterémkoliv prodejním místě a také prostřednictvím našich stránek. Minimální výše kreditu pro Kreditové jízdenky určené na trasu Praha-Brno, Praha-Ostrava a Praha-Košice, který je možné na kreditovou jízdenku vložit prostřednictvím prodejních míst, je 500 Kč. Minimální vklad pro Kreditovou jízdenku určenou na trasu Praha-Plzeň, Praha-Liberec a Praha Karlovy Vary na prodejních místech je 300 Kč.
Rezervace. Časové limity pro rezervaci jsou následující. Pro Kreditové jízdenky vystavené v rámci trasy Praha-Brno a Praha-Karlovy Vary je rezervace možná nejpozději 5 min. před odjezdem spoje z výchozí stanice linky, v rámci trasy Praha-Liberec a Praha-Plzeň nejpozději 30 min. před odjezdem spoje, v rámci trasy Praha-Ostrava a Praha-Košice nejpozději 30 min. před odjezdem spoje z výchozí stanice linky.
Změna a zrušení rezervace. Časové limity pro změnu i zrušení rezervací jsou následující. Pro Kreditové jízdenky vystavené v rámci trasy Praha-Brno, Praha-Liberec, Praha-Plzeň a Praha-Karlovy vary je změna i zrušení rezervací možná nejpozději 30 min. před odjezdem spoje z výchozí stanice linky, v rámci trasy Praha-Ostrava a Praha-Košice nejpozději 60 min. před odjezdem spoje z výchozí stanice linky.
Zrušení kreditové nezarezervované jízdenky je možné pouze osobně v kterémkoliv prodejním místě, a to za manipulační poplatek 10 Kč. Zůstatkový kredit z kreditové jízdenky vrácen hotově ihned při zřušení jízdenky na základě prokázání totožnosti.


Posuďte sami, zda to vyhovuje, či ne. (Za nezformátování se omlouvám, ale nemám náladu a čas se s tím piplat, ostatně na tom odkazu si to můžete přečíst sami, sem to dávám spíš pro dokumentaci.)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Siklzdenek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 8-2006


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 18:25:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine jsi "borec" :-), ale to co jsi zkopíroval většinou všichni víme. Tady jde jen a pouze o to, zda text o ceně na boku busu SA, je či není klamavá reklama a proč? I tak díky za snahu.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30684
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 18:46:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si myslím, že z toho textu („vědět” a znát přesně bývá rozdíl ) je to dostatečně zřejmé. - Prostě přijít a jet bez dalších nákladů za 50 Kč dle těchto podmínek, které by měly být pro obě strany závazné, nelze. (Pokud mi někdo povíte, jak ano, tak to možná snad i někdy zkusím. :-))

PS:
Tu chybu jsem tam nedopisoval, ta tak je i v originále.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1447
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 22:35:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bez dalších nákladů - lze. Koupíš otevřenou jízdenku, rezervaci uděláš na internetu. Na internet můžeš v Praze i v KV s tou jízdenkou zdarma. Nebo ne?

Narozdíl třeba od Plzeň - Ostrava za 140. Nejen plastová škrabka, ale těch spojů Praha - Ostrava, co nejsou Pendolíno...
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 23:49:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák, 189, ad busy na stání:
Já pořád nějak nejsem přesvědčenej, že jezdit po dálnici s busem, kde můžou lidi stát (úmyslně nepíšu Karosa) a stojí, je dobrý nápad.
Nějak se mi nezdá, že by konstruktéři těch velkých potvor (úmyslně nepíšu Ayats :-D) záměrně vynechali některé bezpečnostní prvky s odůvodněním, že tam lidi budou sedět. Spíš mi přijde pravděpodobné, že se tam sedět musí prostě proto, že se předpokládá, že taková obluda se bude většinu svého aktivního života pohybovat rychlostí 100 km/h. Pokud tedy někdo vezme na dálnici lidi "na stojáka" do autobusu, kde "se to smí", je to hazard přinejmenším stejný, jako v autobusu, kde "se to nesmí". Jenom je to jaxi právně v pořádku.
Proto mi volání po dobách, kdy si KÚ nadiktoval "busy i na stání" přijde poněkud zcestné.
BTW, nedávno tu někteří diskutující vášnivě cupovali SA za to, že jim v autobusech stojí zaměstnanci ... a stojící zákazníci v Karose (nic proti ní) nevadí?
Fotky linek MHD na http://linky-mhd.ic.cz
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30692
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 08:16:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k:
Jako v autobuse, že udělám rezervaci? Já prostě uvidím na autobuse Pha - KV za 50 (a nic víc se tam nepíše), tak prostě přijdu k řidiči a budu chtít být odbaven.
Pha - Ostrava: Když na ten banner kliknu (pokud to není někde jinde a jinak), tak mne to pošle na stránku, kde jsou podmínky uvedeny. To je trochu něco jiného.


Wlasta:
Je to možná detail, ale do Liberce snad vede dálnice?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1449
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 08:25:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, jako v letadle, koupíš letenku - letíš, koupíš jízdenku - jedeš. Obojí je vázáno na konkrétní spoj.:-) Ale na ten bus si koupíš nejdřív "jízdenku obecnou" a rezervuješ až před odjezdem, letištní poplatky taky neplatíš.:-)

Samozřejmě, já zase, zlákán banerem Plzeň - Ostrava za 140, nasednu v Ostravě na první vlak na Plzeň a taky se budu strašně divit.:-) A zaplatím 850 nebo kolik...

Zkrátka, být mentál se nevyplácí.:-) Jestli si někdo myslí že jo, nechť jde na letiště a domáhá se vstupu do letadla s jednou korunou s tím, že to viděl na reklamě.:-) A pak může tady strašně řvát, jak mu ublížili.:-) Jinak, jedině u SA těch 50 Kč skutečně stačí a není to na omezený počet míst, ale klidně na celý bus.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30693
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 08:39:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

být mentál se nevyplácí.

U nás zatím naštěstí ne. Ale tohle je trochu o něčem jiném.
A když si vezmu naši známou babičku Kropáčkovou, tak ta vždyvcky autobusem jezdila tak, že přišla, zaplatila a jela (a systém jízdného SA, i kdyby tam byl uveden, bude pro ni zcela nepochopitelný), akorát u dálkových linek slyšela možná cosi o místence (kupodivu R má v IDOSu a asi i ve vývěsném JŘ u spojů pouze Asiana, SA nikoliv). Pokud by se to dostalo k soudu, nejspíš by se k všeobecným „znalostem” obyvatelstva přihlíželo.
Letiště bych sem moc netahal, navíc i u nich jsou snahy ten praktikovaný systém odstranit.

A snad nechceš popírat rozdíl mezi bannerem, z něhož vede odkaz dál, a polepem na autobuse (leda bys někde na I/6 ten bus zastavil za účelem zjišťování podmínek od řidiče/stewardky).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1450
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 08:51:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ta stránka s eLiškou, na kterou odkazuje baner, tu babička pochopí?:-) Navíc - KV - Pha za 50 lze jet, Pz - Ova na 140 nelze, vždy musím investovat do škrabky a o to je ta cena větší, u letenek za korunu je ta cena taky vždy větší - třeba o poplatek za placení kartou nebo cokoliv. Přitom to by dopravce taky mohl vzít na své triko, stejně tak eLiška by šla i bez škrabky. Jen s SA mi těch 50 korun opravdu stačí, a když na autobus napíšu "při předchozí rezervaci", babička to stejně nepochopí. Ale někdo tady z DF třeba jo.
Siklzdenek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 8-2006


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 09:13:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin Zlivský:
Martine pozdravuj "babičku Kropáčkovou", přesně o to mi jde, aby ta cena, má-li být taková, byla pro všechny, bez dalších "nutných podmínek" a není-li, tak ať to tam je uvedeno, a třeba i drobným písmem, jak konečně bývá v reklamách obvyklé.
Děkuji všem za názory k problematice co je a co není "klamavá reklama" v případě stávajícího textu na autobusech SA linky Praha - K. Vary.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30701
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 10:41:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k:
Nepřekrucuj. Zatímco u Elišky se má možnost podívat (a nepochopit), u KV se nemá možnost podívat, takže bude právem předpokládat, že je to jednoduše, jak je zvyklá.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30705
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 10:46:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Siklzdenek:
Já ji neznám, to spíš HK. To je plzeňský termit pro lidský druh Kaštanus Vulgaris. :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1452
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 14:40:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jasně, kdežto na internet babička Kropáčková neleze a má klid.:-) Na žlutých busech by tedy mělo být "při předchozí rezervaci" nebo "na otevřenou jízdenku", babka by beztak nepochopila obojí, ale nebyla by klamána.:-) A vůbec, maj to udělat jako slevu 70 korun při rezervaci dopředu.:-)
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 15:30:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin Zlivský: OK, silnice pro motorová vozidla, tím hůř.
Rychlost stejná, jen má měkčí parametry pro stavbu, tudíž je nebezpečnější. Spokojen?
Fotky linek MHD na http://linky-mhd.ic.cz
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30707
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 15:39:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, ale co pak taková nacpaná C734 (v linkových se stojí běžně) na frekventované dvouproudé silnici první třídy?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1453
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 18:02:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, asi dvakrát se mi poštěstilo stát z Plzně do Toužimi - výborný zážitek.:-) Ale hlavně že tam nejezdí žlutý vyzob, ten by totiž určitě nestavěl ve vesničkách.:-)
Siklzdenek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 8-2006


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 19:09:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TO H_k: Prosím Tě a co to je ten "žlutý vyzob"?
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1013
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 19:24:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosím Tě a co to je ten "žlutý vyzob"?
Asi téma téhle diskuze
AV 15-30
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1454
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 19:25:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je přece ON, akorát vyzob převzato z drážní terminologie, vyzobávač rozninek, v podání předsedy odborářů pak dokonce hrozinek.:-) Bytos v podstatě špatná, zlá, neb se živí jen tím, co jí chutná nejvíce, drzoun jeden.:-)
Siklzdenek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 8-2006


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 20:02:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To H_k: Díky za vysvětlení - u nás na Moravě se říká "strýc Radim"!
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 01:26:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad klamavost reklamy) Podle mého názoru nejde o klamavou reklamu, protože tam nikde nemáte řečeno, že by každý měl jet za 50 Kč a není to označeno jako oficiální ceník.

Ad vyzob) Můžeme se tomu termínu smát, můžeme se smát i existenci "rozinek". Akorát potom musíme zaplatit rostoucí výdaje na ZDO, které dosud hradili dálkoví cestující. Nebo je zaplatíme v podobě zvýšené spotřeby paliv a času při čekání v houstnoucích kolonách aut, protože nějak se do práce a do obchodů ti lidé dostat musejí.

Ad důchodkyně v autobuse) Důchodci dají přednost vlaku, který je pro ně levnější a svým způsobem i pohodlnější včetně snadné dostupnosti WC. Představa důchodkyně chodící po AN a hledající cenově nejvýhodnější spoj prohlížením bočních stěn autobusů mi přijde legrační.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1455
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 08:49:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cenu za ZDO zvýšil jenom v Liberci, pouze tamní KÚ si bral právo provozovat dálkovku do Prahy, dotovat z toho něco dalšího. Bohužel výsledkem byla katastrofální úroveń té dálkovky do Prahy a řada aut na silnici navíc. Vyzob tam určitě do aut nikoho nevyhnal, spíš naopak. Vyzob mezi Plzní a Prahou do aut nikoho nevyhnal, spíš naopak. Taktéž mezi Brnem a Prahou. Ostravou a Prahou. KV též. Mezinárodní linky též. ČB pouze plánuje a ani tam si nemyslím, že to hrozí, to je nesmysl, panika naprosto z ničeho.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1553
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 12:17:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hm HK díky tomu platíme v Lib.kraji víc víš!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!A katastrofální úroveň dálkovky tomu se směju
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1457
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 12:49:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není důvod, aby stát provozoval něco, co jiní umí líp. 40 let to nefungovalo, v případě autobusové dopravy Liberec - Praha to nefungovalo ještě o nějakých 15 let déle. Ale odstěhujte se na Kubu nebo do KLDR a třeba tam bude šťastný a spokojený, teoreticky to možné je.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1152
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 13:21:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

40 let to nefungovalo

No, zrovna v případě autobusové dopravy (regionální ani místní) bych to za "nefungování" nepovažoval.

Kterou zemi považujete za správný příklad "fungování" autobusové (nebo celé veřejné) dopravy? Uznávám, není to úplně objektivní srovnávací ukazatel, ale kolik lidí v takové zemi pro svoji cestu po určité trase použije auto a kolik tu veřejnou dopravu?
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1554
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 14:03:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad HK ty jsi ale....Možná autobusová doprava fungovala líp jak co jiného.Přít se s tebou nebudu nemá to smysl.Ty jsi právě jeden z těch kteří pořád něco na životě nacházejí.Sedněte si do Aytsu jedte třeba do ......
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1459
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 14:53:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Indie? Jižní Amerika? Minimální regulace, solidní nabídka i kvalita? Ale já vim, to je daleko a od nich se rozhodně učit nebudem, to by naše ego neuneslo.:-) V Evropě - solidně fungující autobusová doprava - ta nedotovaná třeba u nás, ZDO Německo, Švýcarsko...

Autobusová doprava za komančů fungovala líp jak co jiného??? A jaká kritéria hodnotíme? Já bych napsal fungovala, pravda, mnohé bylo ještě horší.

Ares1: Ano, není nad fakta a věcné argumenty.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1155
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 16:00:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Capital Ex za týden končí - viz
http://www.busportal.cz/modules.php?name=article&sid=2910
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1156
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 16:14:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Autobusová doprava za komančů fungovala líp jak co jiného??? Já bych napsal fungovala ...

To, že "líp než něco jiného", jsem nepsal já. Já jsem psal, že to určitě nebyl stav "nefungování".

A jaká kritéria hodnotíme?

Klidně ta, která sledujete v rubrice RTExpres, tedy
cenu (byla přiměřená jak vůči vlaku, tak autu),
rychlost (na střední a dlouhé vzdálenosti obvykle rychlejší než dráha),
kvalitu (pohodlí průměrného dálkového busu vyšší než průměrný rychlíkový vagon),
spolehlivost (dodržování JŘ bylo určitě vyšší než na ČSD, dálnice D1 byla nesjízdná vyjímečně, nehodovost s individuálními auty nesrovnatelná).

V předměstské dopravě (dnes "ZDO") se sice o pohodlí mluvit moc nedalo (spoje plné, ba i přecpané), ale za nesrovnatelnou cenu.
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 778
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 16:51:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj> Je zajimave, ze do prichodu prvnich soukromych dopravcu se napr. na lince KV - Praha bezne stalo v preplnem autobuse.

V předměstské dopravě (dnes "ZDO") se sice o pohodlí mluvit moc nedalo (spoje plné, ba i přecpané), ale za nesrovnatelnou cenu.
Taky na to byla nesrovnatelne vyssi dotace. Akorat ze ty dotace nebyly tak vyditelne jako dnes, nebot CSAD dostalo penize na ridice a vozokm, a veskere penize odvedlo statu. O rozdil mezi temito dvema polozkami se nikdo nezajimal.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1556
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 17:43:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím jak můžete směšovat to co bylo před rokem 89 a ted.Jinak ne vše bylo špatné.HK např. nám západ záviděl velké lány a velká družstva.Po roce 89 se ptali proč jsme tak blbí a rušíme.(ono totiž to nakonec vyjde levněji).
Ale zpět k dopravě .HK pokud plácáš nesmysly v podobě cituju tě"40 let to nefungovalo, v případě autobusové dopravy Liberec - Praha to nefungovalo ještě o nějakých 15 let déle."tak nemáš ty argumenty. Jezdil tam Neoplan,Aresy a Karosy 955 a ty tam nejsou rozhodně poslední3 roky.Tobě ty busy možná příjdou málo luxusní ale na té lince postačovali.Já tam jel spoustu krát a nikdy jsem nepotřeboval místenku.Přišel jsem a jel.Kolikrát se mi stalo že pokud bylo hodně lidí najel další bus.Dneska ti to tvoje SA řekne za hodinu(možná)
Jinak ty jsi napsal jdi na Kubu nebo kam.
Já v tom LB kraji bydlím a tak se mě to také dotýká.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Zdeněk1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.53.123
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 20:35:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Capital, to uz je druhy dopravce v kratke dobe, ktery konci v relaci CR - Londyn.
Jeden autobus Kingscourtu jsem videl na lince do Kyjeva.
sorry za OT
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 23:59:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: mno, já mám příbuzný v Jablonci a mnohokrát se mi stalo, že jsem přišel a nejel. Protože před autobusem stálo 90 lidí a on jich pobral 80. Předpokládám, že jis byl mezi těmi 80 a já mezi těmi 10, v tom je možná rozpor mezi námi.
Systém pokud mám ostré lokty, tak jedu je taky možnost, ale nepřijde mi to adekvátní době a místu. Dnes se mi taky stane, že nejedu, ale vím to den předem a můžu se přizpůsobit. Dobře si pamatuju, kolikrát jsem se vracel v neděli večer z Liberce do Jablonce (jet přímo z Jbc v neděli odpoledne bylo nemyslitelné bez místenky koupené nejpozději ve středu) a pak ráno vyrážel "ranní křečí" ve 4 ráno, abych stihnul od 8 školu.
Ostatně, o lecčem vypovídá i rozdíl v jízdném Praha - Liberec (70) a Praha - Jablonec (108). Kdo si myslí, že bez SA a dalších by byl ten rozdíl stejný?
Fotky linek MHD na http://linky-mhd.ic.cz
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 00:02:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

H_k:
Vyzob mezi Plzní a Prahou do aut nikoho nevyhnal, spíš naopak. Taktéž mezi Brnem a Prahou. Ostravou a Prahou. KV též.

Zde ale přínos vyzoba nikdo nezpochybňuje. Spíš je tady zajímavá věc - po likvidaci konkurence ČNE, Čebus se stal téměř monopolním dopravcem na lince Praha - Brno. Byl zde nucen rozšířit provoz a nucen píšu zcela záměrně. Kdyby nerozšířil kapacitu a cestující zůstávali na nástupištích, asi by přestal být miláčkem médií, ale vítaným terčem kritiky. Nevím, jestli na tomto rozšíření spíš vydělal nebo spíš prodělal.

ČB ... si nemyslím, že to hrozí, to je nesmysl

Kéž byste měl pravdu. Bohužel tohle je první vyzobova linka, která povede z větší části po silnici a bude souběžná se zastávkovými dálkovými linkami.

40 let to nefungovalo

To se ovšem mýlíte. Podařilo se vybudovat velice slušný systém autobusové dopravy, který byl hlavně funkční a využívaný. Asi nebyl tak špatný, protože i dříve byla možnost jet automobilem a cena benzínu byla nízká, přesto lidé dávali přednost veřejné dopravě. Používané autobusy značek Karosa (kde je jí dnes konec ) a Ikarus (kde je mu dnes konec ) byly na svou dobu moderní a pohodlná vozidla.

Jižní Amerika? Minimální regulace, solidní nabídka i kvalita

Jako vtip je to dobré, no. Víte ale například, že řada tam používaných "autobusů" vůbec nejsou autobusy, ale podvozky nákladních aut s nástavbou? Jízdní vlastnosti takového vozidla se od autobusu pochopitelně liší - k horšímu.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1566
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 00:15:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD čsad ZASTÁVKA doplnění bod 3. fungovalo kdeže je ta spousta linek co byla.tam byl úplně jiný způsob financování.A na svoji dobu ve které byl ten či onen bus provozován byl moderní.
bod 4 argumentovat nějakou jižní amerikou je opravdu mimo mísu jak říkáš.K tomu co jsi napsal je zbytečné něco dodávat.
bod 2 tak snad nebude tak blbej aby si zařídil licenci a pak na ní nejezdil.
Ad wlasta otázka je jestli se to dá za 70kč provozovat výdělečně.Je to jen otázka času.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Poljaq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 07:43:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Adam_r: Stojíci lidi v buse KV-PHA se nestálo běžně, ale když se smiloval řidič. A bylo to tak půl na půl. Některý bral na stání a jiný ne. Takže dostat se neplánovaně z Phy do KV v pátek byla dobrá adrenalinka.
Ad Čsad zas..: možnost jet automobilem a cena benzínu byla nízká. Kolik lidí za komančů mělo automobil a kolik jich má teď. a cena benzínu byla nízká, nejsem si jistý, ale na přepočet si myslím, že se od té dnešní vcelku nelišila
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1464
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 08:31:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad: Nepleteš si to spíš s Kubou?:-) Ano, i u nás můžu jet rezavou karosou, skrz kterou koukám ven, ale nesoudím podle toho dopravu v celé zemi.:-)

Ares1: Soc. zemědělství - zábavy po ránu není nikdy dost. Akorát jedno mi neni jasný - proč sme byli tak chudý, když nám ta ekonomika skvěle šlapala. A jak se vlastně tenkrát řešila ta nadvýroba?:-) Dneska se to nemůže pálit v elektrárnách, protože je to prý etický problém, neúcta k zrnu a tak...:-)
Na Kubu vás neposílám ve smyslu jděte do pr...., ale ve smyslu jděte si vyzkoušet plánované hospodářství, které přece funguje tak efektivně.:-)

A srovnávat před 20 lety bus a rychlíkové kupé - pánové, jste trpaslíci nebo co?:-)

A lidi dávali obecně přednost veřejné dopravě, protože všichni byli pěkně chudý, auta i benzín relativně drahé, proti cenám veřejné dopravy. Jakkoliv samozřejmě obojí mělo státem určené ceny, cena tedy neplnila svojí hlavní funkci, nenesla informaci o hodnotě zboží nebo služby...
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1465
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 08:40:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poljaq: Ale mohl jsi se dostat - mohl jsi jít na vlak a stát ve vlaku.:-)
Poljaq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 50
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 09:14:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Náhodou oblíbený vlak ve +-23:50 z Phy byl skoro vždy k sezení, kromě jednou, když jsem se potkal s nějakým koncertem, a to jsem tam byl včas, takže jsem stejně seděl
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 10:02:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tý brďo, to jsou věci. Celý západ nám záviděl kolektivní zemědělství. No to je rána. Kam vede koliktivizace nám dal příklad velký vzor SSSR v třicátých letech minulého stolení, kde třeba na Ukrajině hladem pomřel téměř celý venkov.
Sorry za OT.
Jinak otázka - linka Liberec-Praha byla dotováno jako ZDO. Proč, pokud byla výdělečná?
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Mirbusak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 11:10:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iaya: jestli byla výdělečná, tak kraji šetřila peníze na ostatní linky v ZDO, jelikož tím se "dotovala" ostatní ZDOnapř linka do Phy byla +500 a linka LB-město1 byla -200, LB-město2=-300, tak kraj na dotacích zaplatil= NULU
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1158
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 11:53:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adam_r: do prichodu prvnich soukromych dopravcu se napr. na lince KV - Praha bezne stalo v preplnem autobuse

Nevím, o které době mluvíte Vy. Já reagoval na dobu před 20-30 roky, kdy na lince 32310 byly všechny rychlíkové spoje (R) a počet nasazených vozů odpovídal poptávce ... takže většinu spojů jely minimálně 2, občas 3 "eŠDéčka". Interval těchto přímých spojů byl 60-90 minut.

Taky na to byla nesrovnatelne vyssi dotace

Ale mne jako cestujícího zajímá, za kolik peněz (které v daném okamžiku musím zaplatit) a kolik času se dostanu z A do B.
Problematika dotací je jiná záležitost. Změna systému přidělování dotací do dopravy ani změna jejich podílu na celkových veřejných rozpočtech se nějak neprojevuje na tom, kolik platím na daních. A upřímně řečeno - asi je to dobře. Mám pocit, že kdyby se o výši prostředků (na dotace) pro dopravu rozhodovalo nějakým "referendem", asi by nastal přesun z podkapitoly "dotace do VD" do podkapitoly "údržba silnic".
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1159
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 12:07:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

srovnávat před 20 lety bus a rychlíkové kupé - pánové, jste trpaslíci nebo co? + mohl jsi jít na vlak a stát ve vlaku

H_k
, odpovídáte si sám. Aspoň mně připadá pohodlí v kupé, obsazeném 8 lidmi (přitom jednotlivé sedačky nijak neodděleny), v nejlepším případě stejné jako dvojsedačka v busu. Když k tomu připočtu koženku, pak je ten bus pohodlnější.

cena tedy neplnila svojí hlavní funkci, nenesla informaci o hodnotě zboží nebo služby

Děkuji za vysvětlení v diskusi RTEx, ale musím se zeptat znovu: jaký je vztah mezi 2 E při dodání za 48 hodin versus 40 E při dodání za týden? Ale asi už chápu - tu 40 eurovou zásilku musel vzít do ruky někdo v každém z těch mnoha překladišť, kudy bloudila. Tu dvoueurovou vezme poprvé fyzicky do ruky až ten pošťák, když mi ji hází do schránky, předtím jen skáče mezi automatickými třídícími linkami.

Tímto příspěvkem nehodnotím ani dřívější, ani současný ekonomický systém. Jen dávám příklady, že i tehdy leccos fungovalo, zatímco i nyní leccos nefunguje.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1569
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 12:51:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad HK,Iaya no pokud vám nevoní to s tím zemědělstvím tak to je bohužel pravda.Nešlo o systém kam ta produkce šla tu jsme pánové museli posílat do zemí jako je Rusko Kuba a další.Totéž ty kritizované nezdravé potraviny,všimli jste si že je sem jezdily hned po revoluci kupovat Němci,Rakušani?A to že nám záviděli velká družstva s velkými lány to je pánové fakt.Pokud chcete přesuňte se do diskusní skupiny která se tady věnuje zemědělství.Ve volném čase totiž zpracovávám zem.dotace a tak o tom všem lecos vím pánové HK a Iaya.Pokud máte zájem stačí říct.
Iaya spoje výdělečné dopláceli na spoje nevýdělečné.,tak jak ti vysvětlil Mirbusák
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 904
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 14:15:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No je poměrně smutným faktem že se za totáče dalo dojet téměř do každé vsi busem i o víkendu a ne modelem "3x denně kladiva". Viz třeba České středohoří, České Švýcarsko a mnohé jiné. Po Plyšáku bylo systémem "vše ponovu" výrazně zdraženo současně s "kompenzací" v podobě redukcí spojů až do stavu kdy se bus stal použitelný tak pro babku ze vsi pro cestu k doktoru pokud ji zrovna neměl kdo odvézt IGK. Teď se ta situace někde nemění, někde i mírně horší a někde naopak lepší - ovšem nějak není před tím vyhnaný substrát který přešel do IGK a už ani netuší (a ani ho to nezajímá) že už zas (občas) něco jezdí.

Ono byly dálkové linky a "dálkové linky". Na mnohých dálkáčích byl naprosto běžný standard ŠL11/C734 "černá koženka". Ovšem vlak ve srovnatelné kožence byl výrazně pomalejší. Vzpomínám na Tábor - Praha: bus 24,- Kčs a ca. 1h30. Rychlík (3x denně) 32,- Kč a 2 hodiny a osobák sic 16,- ale hodiny tři...

Jo a IGK se tehdy jezdilo míň proto, že:
1) IGK "nebyly" - pořadník a pod.
2) cena IGK byla relativně velká
3) dělnické a žákovské jízdné bylo symbolické.

Ceny benzínu versus VHD tehdy byly daleko horší než dnes z pohledu VHD. Kdysi počátkem 70-tých let stál např. litr speciálu 4,80 (poté hup na 9,60). Ovšem bus třeba z Prahy do Krkonoš stál kolem 40,-.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1163
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 14:46:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

počátkem 70-tých let stál např. litr speciálu 4,80 (poté hup na 9,60)

Nevím, kde jste na tyto konkrétní ceny přišel. Co já si pamatuji, benzin Special 95 byl:
do Velikonoc 1974 (resp. snad pátku před nimi) - 2,30 nebo 2,40
1974-79 - 4,10
1979-cca 1986 - 6 Kč
1986-90 - 8 Kč

Ty haléře úplně negarantuji (měl jsem Trabanta, takže jsem kupoval o trochu dráž, neboť "mix"), ale za celými korunami a termíny prvních změn cen (1974, 1979) ano - za rokem 1974 proto, že jsem skoro celý rok jezdil ještě za úplný pakatel, rok 1979 protože nám na vojně na ten den zatrhli vycházky, protože co kdyby se občané náhodou bouřili.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1573
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 14:50:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD PETR VLČEK jo jo já jezdil do 10km vzdálené školy za 21 kčs za měsíc a do práce za 7 kčs za týden,To bych ani tehdy autem nepořídil.Tenkrát auta nebyla tak úsporná jako dnes atd to je vše na dlouhé debaty.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
tom78
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.229.88.129
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 15:25:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad CE:A co linka praha snina,tu prej nezrusili?
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4071
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 15:59:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolik lidí za komančů mělo automobil a kolik jich má teď. a cena benzínu byla nízká, nejsem si jistý, ale na přepočet si myslím, že se od té dnešní vcelku nelišila

Hlavně při přepočtu na dnešní ceny by vycházel litr benzínu okolo 50 Kč a cena nové Š 105 okolo 300.000,- Kč - takže se cena lišila dost podstatně...

A to že nám záviděli velká družstva s velkými lány to je pánové fakt.

Samozřejmě, proč asi u nás zůstaly i po roce 1989 víceméně velké lány a nekonal se návrat někam k zoufale neefektivnímu drobnému zemědělskému hospodaření typu Polska apod.
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1575
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 16:05:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Quex jsem rád ,že to potvrzuješ ,že tomu tak je.Snad to pochopí i ti kteří o tom pochybují.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 16:09:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1 (1566): Věřím tomu, že 70Kč je na hranici rentability, můžeme se tedy bavit o tom, jestli 70 nebo 80. Ale ne 108. To je rejžování vyplývající z neexistence konkurence.
Proto buďme rádi za konkurenci, i když má mouchy a i když na ní nadáváme (míněno z pohledu cestujícího, nikoliv ČSAD Lb).
BTW, hrome, koukám, že jsi proháněl tráboše v době, kdy jsem se narodil a já ti tu drze tykám a ještě s odporuju
Fotky linek MHD na http://linky-mhd.ic.cz
Karel007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 16:36:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No myslím, že za cenu 70Kč už SA nebude jezdit dlouho a již brzy přistoupí ke korekci ceníku. Když se podíváte na nový JŘ ČSADlb, tak o nějaké velké konkurenci se již nedá hovořit (SA pojede 23krát a ČSADlb jen 6krát denně) Zdar
Driver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 18:03:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

CE je škoda. Ostrava-Praha Berkhof, pohodovej řidič, video. Nemám co vytknout, spíš naopak.
Zghk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 7-2002
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 19:09:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Petr Vlček No 904

Pro ty mladší, co bolševika nepamatují. Tvrzení výše uvedeného o tom, že tedhy jezdil bus do "temer kazde vsi i o vikendu", je bohapusta lez.
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 22:29:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karel Bond: nový JŘ? kdes to vzal? Na IDOSu nic, na stránkách ČSAD jakbysmet
Fotky linek MHD na http://linky-mhd.ic.cz
Karel007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 23:02:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Wlasta: stačí se podívat na rezervace.csadlb.cz dát tam datum po 4.3.2007 a je to tam :-)
jo a budou jezdit MANama za 50Kč(otevřená, kreditová) na místě za 60- vše bez stevardky
Poljaq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 6-2006
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 07:24:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všem, kterým se zdála doba lepší před rokem 1989, nechť se odstěhují nejlépe na Kubu nebo, pokud nesnáší tropické klima, doporučuji Ukrajinu, oblast kolem Dněpru, kde se dřív nacházel těžký průmysl. Ať tam oslavujou spojené lány a nemožnost konkurence. Bohužel tam máme známou, takže mám perfektní přehled, jak to tam dopadlo.
Pokud se vám zdá, že dřív se jezdilo do každé vesnice i o víkendu, tak doporučuju prostudovat JŘ, neboť jak vidno se zapomíná rychle. Taky by mě zajímalo, ve které vesnici to vlastně žijete, že vám tam dřív jezdili busy i o víkendu v dostatečném počtu.
A taky je potřeba, zdůraznit, že jezdit může jen to na co jsou peníze, a vzhledem k hospodaření velké strany by to tak do deseti, patnácti let zkončilo tím, že by jezdila Karosa 735 z roku 1988 jen ráno s dělníkama do práce a ty by se modlili, aby jim šla elektrika, aby po stý nemuseli zametat dvůr, ale pokusili se vyrobit alespoň 30 samopalů, aby ten imperialista viděl
PS: nenefektivní hospodářství v Polsku, asi proto jsou potraviny levnější a mi je od tama dovážíme a určitě to bude tím, že tam maj ukrutný dotace, na který chudák český zemědělec nedošáhne, tak raději udělá bordel na dvoře, vyveze hnůj za statek a nechá tam zreznout techniku.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 07:43:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No hrome. Němci a Rakušani nám záviděli kolektivní zemědělství. CO jim tedy bránilo to zavést u nich? Přece návod je jednoduchý, znárodníme pozemky, zvířata a stroje. Jejich majitele:
a) necháme u zvířat a polí, ale budou makat na družstevním
b) nebudou souhlasit - pošleme do továrny, nebo do dolů
c) budou se bránit - pošleme do vězení, nebo kutat uránek
d) budou se bránit aktivně - pověsíme

No máme vysoce efektivní a výnosné zemědělství, proboha, proč na to v EU ještě nepřišli?

Znovu omluva za OT.

Jinak, co brání kraji linku Liberec-Praha dát pod ZDO?
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4073
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 10:15:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nenefektivní hospodářství v Polsku, asi proto jsou potraviny levnější a mi je od tama dovážíme

Přečtěte si něco o zemědělství v Polsku. V rámci Evropy je jedno z nejméně efektivních a Poláci to dobře vědí.

Mě by spíš zajímalo, proč se u nás nekonal masový návrat k tak výbornému modelu, kde každý by hospodařil na vlastním políčku (nejlépe vlastníma rukama a s celou svojí rodinou) a proč ti hlupáci na vesnici pořád nechávají svoje pozemky v pronájmu místnímu zemědělskému družstvu nebo akciové společnosti? Možná čekají na Vaší radu, jak to vzít za správný konec.
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace