K-report
 

Archiv do 22.února 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy a autobusy v Ostravě » Staré archivy » Archiv do 22.února 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 632
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 15:43:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kžadý si bude hájit tu svou přímou linku do Píště do Hatě atd. Ale podívejte se na dnešní situaci. Busy v trase Hlučín - Ova, která je pro většinu linek společná jezdí v krátkých intervalech. Oběh linek se díky tomuto úseku prodlužuje někdy i více než dvojnásobně. Tzn. více řidičů, více busů, atd. Cekově je tento systém drahý. Tramvaj do Hlučína a její následné železniční pokačování do Opavy má udělat z tohoto chaosu a mrhání peněz systém. Jednoduché řešení, uděláme páteř systému a na ní navážeme autobusové linky, které svezou cestující z okolních obcí. Ušetříme na řidičích, busech, tramvaj bude mít vysokou procentuální obsaditelnost, takže bude její provoz efektivní. Z dluhodobého hlediska se ušetří. Navíc tato linka by byla svozně-rozvozní (frekvence je v obou směrech), což je velké plus. Logicky by měla být vedena až do centra Ostravy a né někde pořádat přestupy tramvaj - tramvaj jak je někdy uvažováno.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Aresák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 15:54:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vím kolik stojí trať-její udržování, provoz. Nemluvě o ceně vozidel a pokračování do opavy? Taky blbost, protože do opavy z Hlučína jede vlak.Ostraváci budou radši jezdit ze svinova. Já si nehájim svou linku. Slyšel jsem že nerhledě na tram. busy budou jezdit dál. A za další co ty přestupy a nehledě na to že ludgeřané a petřk. budou jezdit jak sardinky (nesednou si) při ceně jízdného by to tak nemělo být.

Nemá smysl to řešit, protože někdo se těší jak si půjde vyfotit pod kostel do ludger vlakotramvaj....

Jak říkám Ostrava nemá vyřešenu svou vnitřní síť a tady se špekuluje nad tím jaké by to bylo jiné mimo okres..........................
Roman Přecechtěl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.211.110
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 15:54:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den, dneska začaly upravovat zastávku Dubina pro autobusy.
Karosák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 855
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 16:19:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky si myslím, že tramvaj by se vyplatila, jenže za velmi dlouhou dobu, a v té době už klidně mohou být vodíková auta a MHD ztratí význam.

Ovšem když už jste u toho topení, tak taky můžu říct, že na vesnicích se dusím, zatímco v Ostravě nic nepáchne. Nejspíš to bude použitými palivy...
160 NENÍ 175! (Vzkaz pro lidi z DPO, kteří vydávají kapacitu Solarisu 15 a 18 za srovnatelnou)

http://www.mhdaktualne.net

Indy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 662
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 16:30:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já znovu říkám, že nejsem proti tramvaji do Hlučína. A já věřím, a tvrdím, že je to dobře, že za určitý čas bude cena nafty prudce stoupat. Přecpané prajzobusy znám, a taky vím, jaký je v tom chaos. Jestli se to vyplatí, to ať rozhodnou odborníci.
Nebudu tady dále řešit ekologii paliv, toto není náplní diskuze, ale můžu říct, že mám půlku rodiny na Prajzké, nejsou to žádní boháči, a topí plynem. Tu nejde o to, že je plyn dražší, ale že třeba impregnované dřevo ze starých železničních vagónů je nejlevnější.

Aresák: Vím, co je to medián, a je mi jasné, že v létě bude situace v Píšti úplně jiná, ale období, kdy se musí topit taky není záležitost pár dnů. A co si já, jako dejmetomu turista, mám pomyslet o vesnici, kde se pomalu fakt nedá dýchat.
ICQ: 319 000 672

Musím si zvykat na Solaris.
Aresák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 16:38:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já nejsem s Píště a nehaž kvůli Píšti celé Hlučínsko do jednoho pytle. A jezdím tam docela často a že by to bylo zahulené jak na poč. 90 let ? NEé, neříkám že se nenajde hňup, který do kotle naháže co doma najde, ale narozdíl od Ostravy se tu třídí plasty, přistavujou se kontejnery a pod. takže už neprolítavají komínem jako dřív.

A nemá to smysl řešit. Jen bych vám přál jet na 6 do práce autobusem ve 4:15, protože jinak nic nestíháte-tou tramvají to by bylo kurňa dřív
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 633
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 18:06:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aresák: Když by z Hlučína dál na Opavu po kolejích jezdila tramvaj, tak by asi nejezdila zároveň s vlakem. Není to dělané proto, aby s tím jeli ostraváci do Opavy, ale aby třeba z Kravař a okolních obcí mohli jet přímo do Ostravy a zároveň aby tramvaj vzala cestující, kteří dnes jezdí vlakem. Busy určitě nezůstanou, to by byla blbost. Přestup sice přibude, ale pokud bude tramvaj vedená dále do Ostravy, tak zase pro většinu cestujících ubude přestup na SBN. Jestli budou Ludgeřané atd. jezdit jako sardinky nemůžeme vědět. Vždyť neexistuje jízdní řád. Pokud bude udělaný dobře, tak jak sardinky nebudou. Taktéž bych si netroufal tvrdit, že se doba jízdy nějak výrazně prodlouží. Viděl bych to v řádech minut. Je pěkné, že víš, kolik stojí provoz a udržování tratě, takže určitě taky víš, že když je provoz hustý (ten tady lze předpokládat), tak to vyjde levněji než busy.
To, že Ostrava nemá vyřešenou vnitřní síť vůbec nehraje roli. Tohle je záležitost kraje a né Ostravy.
Karosák: Ty pochybuješ o budoucnosti významu MHD? Počkej až takové města jako Ostrava přijdou na to, že by mohli za vjezd do centra vybírat mýtné.
Indy:určitý čas bude cena nafty prudce stoupat.
Cena ropy už příliš nevzroste. Pokud by totiž stoupla na více než 80 dolarů za barel, tak by se pomalu začalo vyplácet vyrábět vodík. Spíše se dočkáme toho, že mýtné budou platit všechna vozidla a pak lidi najednou přijdou na to, co je MHD. A kdopak nebude platit mýtné? Tramvaj
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Aresák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 18:23:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemáš pravdu. Kolik lidí jezdí z Kravař do Ostravy? Ty časy jsou dávno pryč. A to je třeba si uvědomit, ve filmu sto let mhd nebo jak se jmenoval hovoří o tom že to byla škoda že tramvaj se zrušila ale ČSAD jezdilo zároveň s tramvají a lidí bylo hafo. A plantáte o přeplňenosti a o počtech a bla bla bla. To je pouze ve špičku. Navíc chci vidět vlakotramvaj jak jede do centra(ta varianta by měla jezdit na Hlavní). Za další a opakuju se koleje není kde vést až na pozemní komunikaci a když se tramvaji budou plantat auta v cestě - jsem zvědavý kolik kolizí by bylo denně a kolik prajzáků by stálo v koloně. Další problém je rychlost ta je v obci 50.

Ludgeřané mají problém si sednout ve špičku teď v 56 68 a co teprv když by nejelo nic jiného.

A prostě chci říct že ta tramvaj by byla vytížená jen ve špičku jinak by se to dalo přirovnat k trati na NH. A to by byla škoda vyhodit něureko miliard a zničit kvalitní cestování. Nehledě o hluku.

A stejně nic takového se stavět nebude, nejsou prachy na důležitější věci natož na toto
Gakon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 992
Registrován: 8-2002


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 19:01:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta tramvaj by měla spojit hlavně Hlučín s Ostravou - to je stále důležitý přepravní proud (i mimo špičku - viz 20 min interval l.č.56). Záměrně mluvím o tramvaji, protože ta vlakotramvaj se mi nelíbí kvůli již zde zmniňovaným přestupům. Kdyby jezdilo něco jako moje l.č.8 a 15 ze stránek http://ostrava2015.webz.cz (vím, že celkově je to sci - fi a že je tam řada cipovin) , ale ta trasa a intervaly těch dvou linek si myslím, že by byly dobré. Z okolních vesnic by se cestující sjížděli do Hlučína a pak tramvají až do centra - bez nepohodlného přestupování na SBN.
fiktivní stav MHD v Ostravě v roce 2015
(jízdní řády, vypravenost, vozový park, mapa): http://ostrava2015.webz.cz
Karosák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 856
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 20:06:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Interval mimo špičky, zejména o víkendu, by určitě byl dost velký. Vžyť i většina městských tramvají jezdí o víkendech poloprázdných, natož někde do Hlučína.
160 NENÍ 175! (Vzkaz pro lidi z DPO, kteří vydávají kapacitu Solarisu 15 a 18 za srovnatelnou)

http://www.mhdaktualne.net

Xxichtyl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1045
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 21:32:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Indy: né tys to nepochopil..jájsem proti té šalině!
MZ: drž pysk
Gakon : Ta tramvaj by měla spojit hlavně Hlučín s Ostravou HOVADINA, dnes už ano. P.S. úpřimě řečeno některé intervaly jsou na a-56 v úseku Hlučín - SBN zbytečné..ale na to si nestěžuju
KAROSA IRISBUS ARES 15M - první pořádný autobus na linkách ODIS
Kdo nežije na prajzské..nikdy nezažil klid, pohodu a mír!
http://www.mds.spsei.cz
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1285
Registrován: 11-2004


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 21:58:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Xxichtyl: nevím proč říkáš ať MZ drží pysk, jen Tě slušně poprosil.

Tak těď odpovím asi všem, nechce se mi hledat kdo co napsal abych odpovídal konkrétně. Mezi Hlučínem a Ostravou je silné dopravní spojení a tramvaj si zaslouží, určitě bych negeneralizoval "Kdysi jezdilo do Ostravy odněkad spousty lidí a teď ne", oni Ti lidi jezdí jenže autem, a prostě donekonečna to nepůjde, jednou se ta Ostrava ucpe. Četl jsem celou tu studii a o lidi z Ludgeřovic bych se vůbec nebál, jelikož dvoukolejná tramvaj by končila právě tam a snad i některé spoje. Varianta přes Petřky se mi tež nelíbí, ale tež někde bylo že by se povedla trať ve stejné ose jako kdysy a postavila by se nová cesta (Rondel nad dálnicí na Hlučínské-někudma kolem Nordpolu-Hlučín). Pro některé mám takovou novinku, funguje něco jako přestupní tarif, opravdu není nutné aby každá vesnice měla svoji vlastní linku až do centra Ostravy. Jsem pro svozy na páteřní tramvaj Hlučín-Ostrava. Jednou tu někdo psal o výzkumu v anglii, že všichni chtějí dálnici ale nikdo ji nechce u nich ve vesnici, všichni chtějí hypermarket ale nikdo ho nechce za barákem, tady zase nikdo nechce tramvaj ve vesnici. Nejvíc zde souhlasím s Adamsovýma příspěvkama. Fotka tramvaje u Kostela by sice byla krásná, ale Hlučín tu tramvaj potřebuje.

PS: když jsme měli naposledy ve vesnici kontejner a vyhodili jsme tam steré dveře (asi 15dveří z baráku) tak to sousedi posbírali a řekl bych že některé dveře čichám ještě teď. (ale blbec se najde vždy)
Ostrava: 2007 Genocida tramvají T3 započala wanpír se šíří 775,747
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )
Fotky nejen dopravní
Kdo si přečetl, že poslední písmenko mojeho nicku je Q má buď FF nebo neumí číst :-)
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 634
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 22:05:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Záleží jako variantu myslíš. Já vím o třech. Jedna měla končit na hlavním nádraží jako vlak. Druhá měla končit na hlavním nádraží v místech, kde je nyní smyčka a třetí varianta byla, že při použití vhodných vozidel pokračovat dále do centra. U těch vozidel je problém s šířkou. Osobně si myslím, že by se měl použít užší typ vozidla (klasická tram), abychom mohli jezdit přímo až do centra. Trať Hlučín - Opava pak upravit tak, aby nástupiště byla vhodná pro tento typ vozidel, zrušit osobní vlaky a všechno přepravovat touto tramvají. Příp. nákladní doprava by mohla být zachována. Do průjezdného průřezu by to mělo vyjít.
Kolik lidí jezdí z Kravař do Ostravy? A kolik jich jezdí z Kravař + Štěpánkovic a kolik pak ještě pojede z Dolního Benešova + Bohuslavic + Bolatic atd. Navíc zároveň pojede frekvence z Opavy do dalších obcí. Jedni nastupují a druzí vystupují, co víc si přát.
Úsek z Hlučína do Ostravy pak podle mě bude posílen, takže pouze některé tramvaje budou až z Opavy a některé pouze z Hlučína. V nich by si mohli určitě sednout i Ludgeřané. Proto jsem proti návrhu vést úsek Ludg.-Hlučín pouze jednokolejně, protože potřebujeme kratší interval.
To je takový problém vést tramvaj po pozemní komunikaci spolu se silničními vozidly? Existuje spousta podobných úseků a nevím o tom, že by tam bylo nějaké extrémní množství kolizí. 50km/h v obci je problém? V čem?
K trati na NH bych to nepřirovnával. Souhlasím s Gakonem, že mimo špičku by mohl být klidně interval 20 minut. Xxichtylovy zbytečné intervaly protáhneme na Opavu ať mají využití
Hluk u jakéhokoliv kolejového vozidla bude vždycky, ale u tramvají umíme hluk snižovat a slyšel jsem i o tom, že celá pozemní komunikace by měla být postavena z takových materiálů, aby hluk byl co nejmenší.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Aresák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 07:50:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Papír snese všecko. A v naší krásné vlasti se vytvoří megalománský projekt s kterého se ukrajuje, jak z uzené šunky ve sklepě, pořádný plátek až na konec zůstane jen ta kost. A jak vím jak se chodí potají na šunku, tak vím že čunkové a podobní mají rádi jiné.....
Aresák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 07:53:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a k těm nehodám

Zajdi na DP za paní Zadinovou. Popros jí jestli by ti nedala statistiku kolizí tram-motor. vozidlo na Nádržní. A to je jen trať v ose a ne po okraji vozovky.

Tečka, posílám vám křečka......
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1318
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 08:52:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JŠ: "Já vím o třech. Jedna měla končit na hlavním nádraží jako vlak. Druhá měla končit na hlavním nádraží v místech, kde je nyní smyčka a třetí varianta byla, že při použití vhodných vozidel pokračovat dále do centra."
...tu druhou variantu bych zas až tak moc neházel do koše - nebuďte netrpěliví...
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1570
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 18:01:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pádných argumentů pro tramvaj do Hlučína, s následným pikračováním po železničním svršku (řádně upraveném) až do Opavy, je mnoho. Bohužel v naší zemi je praxe taková, že všichni hledají důvody, proč NE, nikoliv naopak. Takový kolega ARESAK je tohoto příkladem. Ačkoliv jeho vůbec neznám, jsem si zcela jist, že o dopravě mezi Ostravou a Hlučínem, resp. Ostravou, nemá ani páru. Občas jedu ráno do školy místo vlakem na Ostravu do Hlučína, někdy také 270, nebo 950820, která mi jede z vesnice (Neplachovice u Opavy). Nutno podotknout, že většina lidí nastupuje až od Kravař a pokračuje do Hlučína, dále pak do Ostravy. Konkurence k vlaku je velmi vysoká. Přímo se dá jet linka¨mi nezařazenými do ODIS (2) nebo 270, případně s přestupem, linkami 252.253.254.255.256. (TQM) 281.282.283 (connex) Variant je dost. Když si vemu zpáteční cetu z Muglinovské, busy do Hlučína jsou narvané (o tom žádná). V Hlučíně sednu na vlak a lidi se postupně vysypou a nasypou. Jedou už lidé do práce (OP) ze školy (OV) atp.
Tramvajová trať do Hlučína má své opodstatnění.

Aresák: Nevím proč zde taháte p. Čunka, který s MHD a s rozvojem MHD nemá vůbec nic společného.
Jeho kauzu ať řeší jiní.
Prostě maugli a šlus... 8-)
Indy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 663
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 18:48:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná by pomohla nějaká větší propagace. Denně vidíme nejrůznější slevy na 99,9999999 Kč, ale taková věc, která by podle mě přispěla i k jakési prestiži, se krčí někde v koutě, a málo kdo o ní ví. Neříkám veřejná sbírka, ale ať se aspoň ten nápad dostane do podvědomí lidí.
ICQ: 319 000 672

Musím si zvykat na Solaris.
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1571
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 18:57:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Indy: Myslím, že je lepší, když si strany platí své volební kampaně, kampaň na tohle jim neprospěje, neboť "oni" jsou u koryta vždycky jen 4 roky. A tím se dostáváme k základnímu problému, víš?
Prostě maugli a šlus... 8-)
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1902
Registrován: 5-2004


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 21:01:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl jsem přispět do diskuze,ale vlakotramvaj....
V pět třicet pět jednou z pravidelných linek
sedm zastávek do Kateřinek
ukončete nástup dveře se zavírají

PŘES 690 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz/
A to byl rok 2006
http://www.youtube.com/watch?v=imxQ1sLoozc
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 635
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 11:45:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://bmhd.goo.cz/foto.php?1551-1302_3:20070219:nove
Doufám, že se na mě nebudou v Brně zlobit, když použiji jejich fotku. Aby bylo vidět, že to není žádný problém, když je tramvajové těleso společné pro silniční vozidla.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1750
Registrován: 2-2005


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 16:24:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechcete už řešit něco normálního?

Každý blbec přece ví, že je to kravina. A Aresák (který to zná víc než vy všeci dohromady) vám to přesně popsal...

Dokážete si představit ten binec v Petřkovicích a všech těch bočních uličkách, když nesou lidi zvyklý na tramvaj? Prokousávání se zácpami, bezohlednost atd atd atd...
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Trollin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 804
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 16:28:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maugli: co se Ti nelíbí na pajtašovi???:-O

Napíšu to ve zkratce:
Tramvaj pro Hlučín=BLBOST
Trolejbusy na Hlučín=jsem pro
Radši ztratit v životě minutu, než v minutě život.
Život šotouše není lehký
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 637
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 16:37:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino 15: To je přesně ono. Jak ty staré babky co nadávají na každou změnu jízdního řádu. Ten hlavní argumet proč nic neměnit, nikde nestavět nic nového je všude stejný. Protože na to nejsou lidé zvyklí. Když to tak 50 let fungovalo, tak je to přece nejlepší řešení.

No tak si ti lidé zvyknou na něco nového. To není přece takový problém

(Příspěvek byl editován uživatelem Jan Širc.)
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Indy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 664
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 17:10:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollin: Podle mě by trolejbusy problém nevyřešily, a taky nevím, co by udělaly trolejbusy na takové fakt docela frekventované spojce Ludgeřovice - Hlučín, kde to někteří řidiči ženou hódně přes 100km/h. Dneska sice už máme Trollina (Nemyslím tebe ), ale představ si nějakou tr14 jak se plazí do hlučína 40 km/h a spadnou jí šraky. Trolejbusy se hodí do města, ale do hlučína jsem pro tramvaj. A nemyslím si, že by s tím měli Prajzáci nějaký problém. Co jsem se ptal lidí z Ludgeřovic, a znám jich tam docela dost, tak bědovali nad tím, proč se za černých časů zrušila tram. trať do Hlučína a jak by bylo pěkné, kdyby se to obnovilo.

Trollino_15: Je sice pěkné, že Aresák toho ví strašně moc a že se ve srovnání naše znalosti v podstatě blíží abs. 0, ale toto je diskuze a diskutující zde vyjádří svůj názor na věc a ne, že něco je absolutní pravda, a všecko ostatní je absolutní blbost. Já netvrdím, že moje doměnka je 100% správná, ale ukazuju argumenty pro.
Ono tramvaj do Hlučína asi není až taková blbost, když takové plány existují a existuje i určitá malá pravděpodobnost, že se budou realizovat.
ICQ: 319 000 672

Musím si zvykat na Solaris.
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1324
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 17:37:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opakuju znova: nepohřbívejte TRAMVAJ na Hlučín tak rychle
Indy: spíše, než "malá pravděpodobnost" bych to nazval "kam to nacpat, když to teda..."
Trolin: a jak by ti pomohly T-busy proti A-busům? Vyšší kapacita? Méně častý interval? Uvažuj, než něco písneš...
Trolino 15: "každej blbec ví" - no, kdyby takhle uvažovali všichni, tak dnes ještě jezdíme koňkou.
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1751
Registrován: 2-2005


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 17:47:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton: Koňka šak bylo to nejlepší :-O

Hlavní argument proč NE je ten, že to není kam nacpat...
Naprosto nepopiratelná výhoda autobusů (a do určité míry i trolejbusů) je jejich obratnost. Stačí jedna bouračka na kolejích (když by byly v silnici) a celá prajzká se ráno nedostane do práce. Nebo cokoli jiného...zásobování, defekt a hromada dalších možností. To co bus běžně objede, a třeba si toho ani nevšimnete, by tramvaj brzdilo. Nehledě na všechny ty výjezdy ze dvorků...Už vidím, jak ve čtyři ráno jsou všichni ti Indyho Ludgeřovičáci nadšení, že jim pod okny zvoní tramvaj. Tuším i na l. 5 v Porubě je omezení rychlosti v úseku Koupaliště - Smyčka = další zdržení.
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Indy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 665
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 18:22:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino_15: To je sice pravda, ale podle mě není zase takový rozdíl, jestli je např. tramvajový pás uprostřed vozovky (jako třeba Nádražní) nebo vede přímo po vozovce. Když se stane nějaká větší bouračka třeba na nádražní tak je velká pravděpodobnost, že nabourané auto bude zasahovat na tramvajový pás. Pokud se stane malá bouračka, tak je obvykle ještě všechno pojízdné a dá se to rychle odklidit. Situaci by taky možná řešily nějaké soustavy vyhýbek, kdy by mohly tramvaje v nouzových situacích jezdit např. jenom po jedné koleji, např. po 500m. (Nevím jestli to je technicky řešitelné, ale možná by to nějaký smysl mělo)

(Příspěvek byl editován uživatelem Indy.)
ICQ: 319 000 672

Musím si zvykat na Solaris.
aaaa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.202.254
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 18:34:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A čeho by se tramvají do Hlučína docílilo?Muj názor že by se místo v centru Ostravy přestupovalo v Hlučíně a to do narvaných tramvají,výhodou dnešního spojení je že každý autobus dojede až do Ostravy bez zbytečného přestupu.
Trollin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 807
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 18:46:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Indy: existutují i trolejbusy ne diesel, že?
Norton: když se tam podle Vás hodí tramvaj, tak proč by tam nemohl jezdit trolejbus, co?A není náhodou tr-bus levnější než výstavba tramvajové sítě do Hlučina?Co?

(Příspěvek byl editován uživatelem trollin.)
Radši ztratit v životě minutu, než v minutě život.
Život šotouše není lehký
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1903
Registrován: 5-2004


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 19:00:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollin:a autobus není náhodou výhodnější?žádné nové investice,žádná výstavba ,žádné změny všechno zůstane při starém a všichni budou spokojeni a ušetří se nemalé finanční prostředky.
Já mysle,že megalomanské projekty skončili po roce 89.
V pět třicet pět jednou z pravidelných linek
sedm zastávek do Kateřinek
ukončete nástup dveře se zavírají

PŘES 690 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz/
A to byl rok 2006
http://www.youtube.com/watch?v=imxQ1sLoozc
Urbino18
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 19:01:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já souhlasím s Trollin a ji já bych bral ty trolejbusy do toho Hlučína než tramvaje!!!
nové stránky nejen o dopravě v Ostravě, ale i další města např.brno www.attostrava.ic.cz
www.vbusdp.ic.cz
icq: 254-100-948
e-mail: lukaschrobacek@seznam.cz
Indy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 666
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 19:14:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Urbino18: Ale trolejbusy fakt nic nevyřeší. Akorát se natáhnou troleje a bude se jezdit na elektriku, to je vše. Trolejbusy mají naprosto stejnou přepravní kapacitu jak autobusy, jako bylo by to zajímavé, ale funkci takové té hlavní tepny by to nesplnilo.
ICQ: 319 000 672

Musím si zvykat na Solaris.
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1325
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 19:25:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollin: já bych rád slyšel výhody T-busu proti A-busu, co se týká KAPACITY vozidla - o to tu běží, že. Je to totéž, jak s tramvají k Duze. Je potřeba něco kapacitnějšího, než bus, co bude provozováno s menšími náklady. Schválně píši provozováno, nikoliv pořizováno, OK? Cesty pro busy se také nepostavily samy a zdarma.

Já vás chci vidět, až bude cena nafty nad 35Kč/ltr., jak pak budete zajišťovat spojení na prajzskou - města na to nebudou ochotny přispívat - nebudou na to mít...

Takže, stále mi vychází jako nejrozumnější, když bude z Hlučína do OVy jezdit tramvaj (představte si to jako rybí páteř) a k ní se z "boku" budou připojovat busy. Tramvaj bude tedy ten hlavní "tahoun" a busy ty "patníkáře", co to k tramvaji (a opačně) budou svážet.
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
Dada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 19:27:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tramvaj do Hlučína je aspoň z mého hlediska důležitá.A bylo by dobré aspoň v úseku Hlučínská- Hlučín upravit svršek i pro normal tramvaje,popřípadě vést částečně jednokolejnou trať z nádraží v Hlučíně na aut.nádr. v Hlučíně kde by vznikl přestupní terminál.Ludgeřovice by měly taky svůj pro linky na Markvartovice a dál.Plus přípojka mezi Hlavním a Dolem Odra kde by mohla být vedena d-8 z Poruby.Přes SBN d-1 nebo d-2.Tím by měl Hlučín napojení na všechny velké části města které jsou obsluhované tramvajemi.A trolejbusy,nejdál do Petřkovic a na agregát do Koblova.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1752
Registrován: 2-2005


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 19:50:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdo zas vymyslel trolejbusy? Agregát na každodenní provoz do kopců (jako je např. po a-52 na Koblov) je blbost (snad ještě větší jak tramvaj)

Nebudou platit? Nebude se jezdit...A máme i jiné pohony...toto téma sem vůbec nemotej...
A kdo myslíš, že by zaplatil tu tramvaj? Ostrava? EU?

Indy: Výhybky a tím pádem i návěstidla by ti pěkně zvedly cenu
Na nádražní je ale i velká bouračka kam uklidit nebo posunout, aby nezasahovala do kolejí.
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1906
Registrován: 5-2004


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 20:13:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S těma bouračkama:když bude zasahovat do tramvajového pasu a řidič bude chtít asistenci policie ,tak rozhodně na auto nebudu šahat a nechám třeba půl dne v tramvajovém pásů,v opačné případě bude trestně stíhán.Naše firma má bohaté skušenosti stím,když se na auto šahá dokud nepřijede policie a na domluvu mezi řidiči ,policie ta ať vše zdokumentuje a zaprotokoluje.
V pět třicet pět jednou z pravidelných linek
sedm zastávek do Kateřinek
ukončete nástup dveře se zavírají

PŘES 690 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz/
A to byl rok 2006
http://www.youtube.com/watch?v=imxQ1sLoozc
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 20:22:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, zřejmě se nevyužívá formulace zákona, která umožňuje odstranit překážku v provozu (vozidla po bouračce), při splnění některých definovaných úkonů, jako jsou např. zaznamenání konečného postavení vozidel. Zákon to umožňuje, tudíž za odstranění překážky NESMÍ býti nikdo trestán!!!
Trollin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 808
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 20:23:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Indy: já jsem myslel diesely

Locutus:Ano a-bus je výhodnější, jen jsem reagoval na to, jak tu někdo psal, že místo tramvaje by bylo lepší zavést dieseláky!

Norton:žádný rozdíl v tom samozřejmě nebude.Jen si myslím že zavést diesel tr-busy je lepší než tam narvat tramvaj.
Radši ztratit v životě minutu, než v minutě život.
Život šotouše není lehký
Indy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 667
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 20:25:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Locutus: No, to je bohužel pravda. A určitě by nešlo vést koleje mimo cestu? Vždyť přes koblov a petřkovice jsou ještě stále vidět zbytky mostů, vyvýšená místa po kolejišti, nešlo by toho nějak využít?
ICQ: 319 000 672

Musím si zvykat na Solaris.
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1907
Registrován: 5-2004


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 20:55:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Edison:to ano máš pravdu,jenže ,když jako účastník nehody řeknu "NE" tak se toho alespoň mího vraku nikdo nedotkne.jak jsem psal Máme bohaté skušenosti stím,jak se pojištovna vykrucuje a jak se pak překrucuje pravda ,když se pak hýbe s autama.

Indy:vést trať mimo silnici po vlastní tělese je nejlepší řešení,tramvaj mezi auta nepatří,každý hezky po vlastním písečku a pak je vše bez problému a tramvaj může jezdit rychleji.,bez spoždění atd.
V pět třicet pět jednou z pravidelných linek
sedm zastávek do Kateřinek
ukončete nástup dveře se zavírají

PŘES 690 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz/
A to byl rok 2006
http://www.youtube.com/watch?v=imxQ1sLoozc
Maugli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1575
Registrován: 3-2005


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 21:01:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino_15: Tak od tebe bych takový názor nečekal, ale je to zde diskuze. Nebudu se opakaovat, každý ví, co se děje na diskuzi.

Jsem pro tram. Vyřeší spoustu. Trolejbus ne.
Prostě maugli a šlus... 8-)
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 21:02:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem k tomu hlavně psal, že za to nelze nikoho trestat!!! Přečti si jednou konečně něco celé...
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1909
Registrován: 5-2004


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 21:32:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Edison:po ověření přes Policie ČR máš pravdu,milíl jsem se.
V pět třicet pět jednou z pravidelných linek
sedm zastávek do Kateřinek
ukončete nástup dveře se zavírají

PŘES 690 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz/
A to byl rok 2006
http://www.youtube.com/watch?v=imxQ1sLoozc
ROZLOUCENI
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.71.211
Odesláno Středa, 21. února 2007 - 21:42:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jelikož mi ta ****** SVINĚ (trollino15 sorry že jsem ti někdy řekl že jsi svině, protože taková svině jako je MZ nejsi ani náhodou) MI SMAZALA ÚČET TAK SE S VÁMI LOUČÍM A PŘEJU VÁM AŤ SI TO TADY HEZKY UŽIJETE S BLBCEMA, A LIDMA KTEŘÍ MHD ROZUMÍ ASI TAK JAKO LÁZEŇSKÁ VEVERKA POČÍTAČŮM, NEBUDU JMENOVAT NORTONA A KODASE. TĚM OSTATNÍM PŘEJU MNOHO HEZKÝCH FOTOGRAFIÍ A ZÁŽITKU Z VOZIDEL MHD. .
LOUČÍM SE S VÁMI NA VĚKY
VÁŠ
XXICHTYL
Trollin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 813
Registrován: 6-2006


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 22:29:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Xxichtyl: tak čau...
Radši ztratit v životě minutu, než v minutě život.
Život šotouše není lehký
Adams
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 385
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 22:40:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nam to tu ridne...
Busman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 666
Registrován: 10-2005


Odesláno Středa, 21. února 2007 - 23:32:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nic proti Xxichtylovi, ale aspoň tu bude o jednoho arogantního člověka méně. On to stejně nevydrží a vrátí se.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4228
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 08:20:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Busman: Nevím, jesli je nějak moc arogantní. Vím, že měl občas nějaké blbé výpady, ale prostě to k němu patřilo.
Trollin: Strč si ten diesel někam. Jak už psal Trollino 15, trolejbusy na agregát jsou nejdražším řešením.
Jsem pro tramvaj.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30736
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 08:25:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Xxichtyl:
A tohle je jako co??
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


iveco
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.72.73
Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 12:27:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: nejde se mi přihlásit!!
Busman: no sorry ale ten kdo tu říká pravdu a ne žvásty tak nemusí být hnedka arogantní ni?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30749
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 12:50:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, to je pravda, protože je změněno heslo. A doufám, že je jasné, proč změněno bylo. (A opravdu nešlo o pravdu/žvásty, ale o formu, jak to bylo napsáno.)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Busman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 669
Registrován: 10-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 13:34:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Xxichtyl: Taky neříkám, že jsi arogantní, kvůli tomu, že říkáš to, co je pravda. Spíš, jak to píšeš. Neznamená, že když někdo není "king" jako ty, tak ho musíš hned urážet.
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1328
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 14:24:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Busman: já zase tvrdím, že Xichtyl JE arogantní. Každému, co jeho jest ;-)
Ale qěci: jak často se nasazuje na a-49 Renault? Asi to většinou bude při výpadku SU, že? díky.
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
Koďas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 10-2006


Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 14:44:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton: Renault (Citybus, Cityhnus) je na a-49 nasazován jeko trhačka a je tam dost často.

Xxichtyl: Tady (a ještě v jedné organizaci) jsem proto, abych se naučil něco o dopravě a ne proto, abych machroval, že to vím.
Ostrava+MHD=ŽIVOT. Tak proč si ho nezlepšit?
Jinak, všelijaké blbosti o mhd v Ostravě najdete na http://mhd-ostrava.wz.cz
Axer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 802
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 14:45:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton:tak to s zebou nesouhlasím ale budiš!!!

Jinak se chci zeptat o plánuje DPO v roce 2007??A jak to vypadá s náhradou za MB Sprintery???
ICQ: 225 075 034 - kdo chce at se ozve:o)))))))
e-mail:SnejdrlaJenda@seznam.cz
řada 950 and jakýkoliv atmos forever:o)))))))))

Nenič mne sloužím všem!!!!!!!!!!!!!
Karosa žije dál!!!!!!!!!
Urbino18
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 15:08:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Axer: jestli se budou vyrábět Solaris Alpina tak asi za ně, ale nevím na stopro, uvažovalo se o tom
nové stránky nejen o dopravě v Ostravě, ale i další města např.brno www.attostrava.ic.cz
www.vbusdp.ic.cz
icq: 254-100-948
e-mail: lukaschrobacek@seznam.cz
Jirka_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 623
Registrován: 5-2006


Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 15:14:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co je pravdy na tom, že má Ostrava zájem o Tedomy?
Práce ještě nikoho nezabila, ale nerad riskuji! ICQ: 225-833-748

Koďas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 10-2006


Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 15:33:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Urbino18: Už se to tu jednou řešilo. Alpino je o 60 cm delší, než je povoleno.
Ostrava+MHD=ŽIVOT. Tak proč si ho nezlepšit?
Jinak, všelijaké blbosti o mhd v Ostravě najdete na http://mhd-ostrava.wz.cz
Axer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 809
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. února 2007 - 16:39:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Urbino18: díky

Ptát se asi jestli do DPO dorazí i nějáký ty Karosy respektive IVECA je celkem zbytečné co?
ICQ: 225 075 034 - kdo chce at se ozve:o)))))))
e-mail:SnejdrlaJenda@seznam.cz
řada 950 and jakýkoliv atmos forever:o)))))))))

Nenič mne sloužím všem!!!!!!!!!!!!!
Karosa žije dál!!!!!!!!!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace