K-report
 

Archiv do 20.února 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Pražské autobusy » Staré archivy » Archiv do 20.února 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 465
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 23:50:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám se na podmínky výběrového řízení Connexu a porovnávám, které značky by to mohly být...
U středněpodlažních busů je asi největším limitem maximální výška 3200 mm.
Daleko více jsem zvědavý, kdo dokáže splnit kritéria pro NP-busy:
délka do 12 m
celková obsaditelnost 100 osob
počet míst k sezení 35 v městské a 45 v regionální verzi
manuální 6stupňová převodovka
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1342
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 08:07:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co pořád řešíte. Standardní výběrové řízení už proběhlo a výsledky jsou známy, takže nyní nemá smysl uvažovat o tom, co to bude za vozy. To už se ví.
Jestli bude vypsáno ještě letos nějaké další VZ, je možné, něco navíc se chystá i u CMorava.

Takže 3x asi BN12, 2x asi CN12, 5x C12 a 4x C10,5.
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 13:17:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes ráno jsem u stanice metra Kolbenova spatřil přetah Hotlinerova rozebraného busu ev. č. 1085. Neměl okna ani dveře a chyběla i část oplechování. Kam ho odtahovali však nevím...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2586
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 16:39:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dopravce:
Podle informací co mám já by to měly být Citara.
Je to trochu v rozporu s tím co tu píší ostatní. Jak tomu tedy je?
Dopravce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 970
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 21:25:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To nevím, jen prodávám, co jsem nakoupil. Možná, že existuje i nějaká podlimitní zakázka(bez nutnosti vypsat výběrko). A já nakoupil od hodně důvěryhodného zdroje, že autobusky budou od Mercedesa.Ale mě je to jinak šumák.
Vešel do místnosti a zeptal se: "kde je ten dispečer". A zezadu se ozvalo: "jo, už du"
Hmm, STS Chvojkovice-Brod, zřejmě slušnej oddíl. Ranní ptáče bez lahváče nikam nedoskáče
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1517
Registrován: 12-2004


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 21:40:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak tak koukám na citybus.cz, tak 3045 jde do kytek . Takže to už je pátý vyřazený (resp. sešrotovaný) City Bus v ČR, nemýlím-li se.
2.5.1991 - 2.5.2006 = 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Connexák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 07:49:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když tak občas pročítám internetový magazín DP-Aréna, tak jsem narazil na jednu (alespoň z mého pohledu) zajímavou věc. V článku Ke stávkové pohotovosti je jedna část převzata ze stránek odborové organizace OSPEA. Tou částí je Podle personálního auditu budou v I. fázi vyčleněny tyto části DP. Je toho tam uvedeno spousta, ale co mi připadá zajímavé je : Provozovna Vršovice (autobusy) - prodej Connex. Že by se nám Connex zmohl konečně na pořádnou garáž? Už by bylo na čase, protože jak psal Kejvačka, když tam teď jezdí i autobusy z Vysočan je to docela zajímavé pozorovat co se tam v době dopoledního sedla odehrává. Slyšel jsem sice trochu jiný důvod než ten, že by si tam jezdili jen pro stasky, ale to nevadí.
Ještě jedna novinka. Dorazila další rádoby generálka. Tentokrát je to autobus ev.č. 1325. Údajně by to mělo být opět jiný vůz a původní 1325 tam zůstala. Má červený nátěr Connexu (červený pruh přes kufry) a jen nevím co na něm bylo provedeno za generálku. Ve vnitř je snad všechno původní (osvětlení, sedačky, podlahová krytina atd.). Po technické stránce se mi zdál v celkem dobrém stavu, ale to jak zářivky blikají při použití motorové brzdy je fakt dokonalé. Skoro jak v soupravě metra typu Ečs.
Jahu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 08:40:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Connexák: Já četl o záměru na zrušení garáží Vršovice poprvé v roce 2000 na citybusu a podruhé jsem o tom slyšel na podzim 2004 při rušení garáží Dejvice. Tehdy se uvažovalo o likvidaci Vršovic v horizontu cca 2 let.
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 09:47:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Connexák: Jak je to při té motorovce možné? Vždyť tam je snad jediná elektronická věc to relé, co ji ovládá a měří otáčky a potom ventil vpouštějící vzduch do ovládacích válců.. Že by nějaké falešné propojení něčeho? Nebo tam může být něco uvolněné a při určitých vibracích motoru to začne zlobit...
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 609
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 13:12:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jahu: Přesně tak. Zvěsti o zrušení Vršovic nejsou nic nového.
Connexák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 14:12:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jahu, Slimman: To já vím, že to není nic nového, ale po zrušení Dejvic to nějak až moc utichlo a od té doby jsem až do teď neslyšel nic o tom, že by někdo chtěl rušit další garáž.
Ml636: To spíš to druhé, že tam bude něco uvolněné. Jak jsem psal, tak v celém autobusu není snad jediná věc, která by vypadla jako nová. Takhle prostě podle mojich představ autobus po generálce nevypadá.

(Příspěvek byl editován uživatelem Connexák.)
host
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.230.136
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 14:48:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A není to jen zapůjčený vůz
po dobu opravy?
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 14:55:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad konec provozovny Vršovice: To se vyřeší, až se nějaký ten developer rozhoupe, resp. až dostane zelenou pro stavbou toho jakéhosi New City od Edenu nahoru.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1128
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 15:21:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ovšem mám pocit, že takový developer bude chtít využít celý prostor od vršovického ranžíru až k michelské křižovatce, Takže pak tam nebude ani DP Vršovice, ani Connex Vršovice, ba ani STK Vršovice a náklaďákové ČSAD Vršovice, ale super-mega centrum.
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 19:55:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Asi tak to taky vidím, otázka je, jak tlustou obálku si onen developer připraví pro pány radní. Ovšem co se týče Vršovic, zřejmě není třeba ji předávat pod stolem, ale zcela neskrytě. OC Eden na místě jedné z mála vršovických zelení a okolí, díky tomu těžce přetížené dopravou, přes veškeré zoufalé protesty místních voličů a daňových poplatníků, jsou toho smutným důkazem... Čechy krásné, Čechy mé; to už je mimo téma...
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 21:15:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obchodní centrum, co již stojí v Edenu, prodělává, takže stavbu další podobné šílenosti bych v dané lokalitě vyloučil.
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 23:58:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poslední dobou je velký hlad po bytech v Praze, například.... A že takový developer (česky prohazovač) je schopen postavit byty naprosto kdekoliv, je jasná věc.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1521
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 09:11:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak ve Vršovicích je pokud vím trolejbusová měnírna, která nyní slouží tramvajím. Osobně si moc nedokážu představit, jak někdo areál kupuje s věcným břemenem, či financuje výstavbu měnírny nové.
2.5.1991 - 2.5.2006 = 15 let trolejbusů v Českých Budějovicích
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 488
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 09:22:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vzkaz pro parodii na..., prostě M__r: Když jsem napsal naprosto kdekoliv, tak jsem tím myslel naprosto kdekoliv. Na byty v Praze je tak veliká marže, že by se ona měnírna klidně vyplatila postavit jinde. PS: Kdo má financovat prodloužení TT do Radlic?
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1133
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 12:23:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OC Eden na místě jedné z mála vršovických zelení a okolí

Co já pamatuji, tak na tom místě bylo parkoviště (spíš odstavná plocha). Pravda, zeleně bylo plné, protože různé křoví prorůstalo všemi spárami mezi betonovými deskami

díky tomu těžce přetížené dopravou

Mohu se zeptat, co považujete za "těžké přetížení"? Jediný rozdíl mi přijde na výjezdu z Kodaňská do Vršovické, kde dřív čekal na zelenou 1 autobus a občas 1 auto. Teď je průměr 1 + 2 až 3. A třeba na výjezdu z Tesco garáží se sejdou víc jak 2 auta tak na každý 10.cyklus SSZ.

přes veškeré zoufalé protesty místních voličů a daňových poplatníků

Já jsem neprotestoval a neprotestuji ani dnes. Na rozdíl od obchodů v nejbližším sousedství se mi v Tescu podaří nakoupit většinou na jedno zaplacení - a za výrazně nižší cenu. Okolních obchodů musím pro pořízení stejného sortimentu projít 3-5.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4061
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 15:10:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ovšem mám pocit, že takový developer bude chtít využít celý prostor od vršovického ranžíru až k michelské křižovatce, Takže pak tam nebude ani DP Vršovice, ani Connex Vršovice, ba ani STK Vršovice a náklaďákové ČSAD Vršovice, ale super-mega centrum.

Je to tak, noviny "Praha 10", vydávané MČ Praha 10, v tomto směru pravidelně zlehka již masírují občany. Jistý je již zánik kolonie Slatiny, kde jsou většinou "dočasné" stavby z 20. - 30. let. Jakožto občanu Prahy 10 mi tento vývoj vadí, ale těžko se s tím dá něco dělat...
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 640
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 23:04:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A mně se tu někdo diví, že nechci tramvaje do Bohnic ... :-)

Btw, měli jsme zahrádku. Malou, krásnou. Dnes je na jejím místě konečná devítky a desítky a všude kolem jsou hnusný paneláky. No, ateď je řada na Vršovicích, na to, jak jsou blízko centru, se divím, že Slatiny nejsou zastavěné už tak 20 let.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2597
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 16:23:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord vetinari:
A před tou krásnou zahrádkou tam měl někdo pastviny, svá políčka a kilometr daleko vejminek, než mu tam někdo postavil chatičky. Pánové, ani já nejsem mnohdy nadšen z developerských staveb, ale jste si jisti, že v době než se postavil ten váš dům, nebyl někdo komu by to také vadilo? A kdo na místo vašeho obytného domu chodil k potůčku na rande pod vrbu? Nemyslíte si, že ty obchůdky, kam rádi chodíte také, tam nestojí věčnost? Je nesmysl město zakonzervovat a myslet si, že takové jaké je dnes bude už napořád, když se doteď vyvíjelo stovky let. Jestli mi vadí developerské projekty, musí mi vadit i sámoška na rohu, boty ve kterých chodím, protože je do toho krámu někdo musel přivézt...a posilnici...a z fabriky, která se asi také postavila někde, kde se to někomu nelíbilo atd. Ty bedny, přes které tu komunikujeme asi také někdo musel někde vyrobit, něčím a po něčem přivézt a někde je také prodat. Tím nechci říct, že bych byl z logistických hal na předměstí a samými ofisy nadšen, ale každý by si měl zamést před vlastním prahem. I já mohu tou rozsvícenou žárovkou někoho v Průněřově obtěžovat. Jestli vám vadí, že někdo koupí pozemek a postaví tam byty, tak pak byste měli vyžadovat abychom se všichni do jednoho vrátili na stromy. Jedině pak by to bylo spravedlivé. Tatrovky pod mým oknem mi také vadí až v době, kdy se nastěhuju, že?
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 19:06:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj, Martin: Mně už je to jedno, já tam nebydlím, ani v Přerově, kde dnes jde k zemi další památka a místo ní vyroste hypermarket...
Ono je rozdíl stavět a "stavět". Člověk k tomu musí přihlížet trochu citlivě a ne jenom přes peníze. Stavba se musí začlenit a musí respektovat účel lokality. To sice nejde úplně, ale pokud možno co nejlépe. To znamená místo vrby vystavět několik domů pro lidi, co to skutečně potřebují, ne pro ty, kteří v centru drží 5 bytů s regulovaným nájmem a za těžké love je pronajímají.
Ano, proč nepostavit obchod- stavme, ale ne tam, kde je na každém rohu 5 hypermarketů a žádný park a zeleň, jenom ošklivé krabice s kouřovými skly a rádoby parkovou úpravou, anglický trávník podmínkou. A jenom kvůli levným rohlíkům může padnout příště třeba Gočárův dům U Černé matky boží, nebo klidně i Chocholův kubistický skvost v Neklanově ulici. Místo petřínské rozhledny bych taky něco postavil... Další mrakodrap? Aby to zamilovaní ředitelé a sekretářky neměli daleko k Máchovi? Tak jo, zítra tam jedu s motykou a hned poté do Krkonoš dobývat přírodu podnikatelským barokem a. A tak dál do nekonečna.
Zkrátka s tímhle já osobně nikdy souhlasit nebudu. A protože to je úplně od tématu, tak už to nebudu ani řešit.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2598
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 17. února 2007 - 10:11:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ml636:
Ale o tomto tu řeč přeci nebyla. I mně vadí, když developer podplatí úředníka a za fasádizací udělá skvostné kanceláře. V případě Komuny je to také napřesdržku. U domu Černé matky v Celetné a u Petřínské rozhledny je to trošku přitažené za vlasy. Jen si nemyslím, že by v případě Centra Eden šlo o likvidaci jakési zeleně. Dříve tam bylo parkoviště a trávník na venčení svých mazlíčků. A také nesouhlasím s tím, že všichni protestovali. Byli i tací, kteří tam ty obchody chtěli.
Tady nebyla řeč o tom, že developeři zneužívají svého postavení, ale o tom, že tady komukoliv vadí cokoliv nového. Sám si nemyslím, že by oblast mezi Michlí a Vršovicemi byla tak cenná, aby tam zůstalo to co tam je teď (tedy vlastně nic). Pokud bude vybrán kvalitní projekt se spoustou bytů a celá oblast se zregeneruje, bude to jedině dobře. Pokud nějaký developer dostane razítko na skleněné pixly, bude to špatně. To ale nemohu teď soudit, protože žádný projekt ještě nebyl představen, proto to nebudu hned schazovat. Jen chci prostě upozornit na to, že se podobný rozvoj obcí odehrával už za Karla IV. a že ten dům, ve ketrém bydlím teď já, asi také vyrostl někde na zelené louce, kde to měl někdo rád a chodil tam pást husičky.
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 17. února 2007 - 12:18:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: To je pravda, já jsem naznačoval to, (někde je to potřeba to uznávám) že se staví příliš megalomanským způsobem, jakoby bylo cílem všechny volné plochy i plochy zastavené starou, v očích developerů "nepotřebnou" zástavbou vystavět a ty, které přežijí, vybavit na centimetry vyměřenou parkovou úpravou ve stylu "Obchodní náměstí, Praha 12".
Zájemci se na tu otřesnou věc můžou jít podívat. Vedle zatáčky 90 st. kudy 165 a 205 jezdí nahoru k ulici Čs. Exilu...
Pokud jde o oblast Vršovic a Michle, tak se mi třeba nelíbí záměr zlikvidovat nouzovou kolonii, byť nevím, jak to tam vypadá. Jenom vím, že se tam zastavil čas a klidně bych to tak nechal. Praha má být rozmanitá, obchodů a nákupních center je tu už více, než dost. Pokud jde o dobře postavené a do rázu místa včleněné bytové, (popř. rodinné) domy, dostupné za odpovídající cenu každému, tak se tomu také nebráním. Ovšem ne na úkor staré funkční zástavby.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1009
Registrován: 4-2005


Odesláno Sobota, 17. února 2007 - 12:26:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

obchodů a nákupních center je tu už více, než dost
jenže kolonie pro "spodní" vrstvu obyvatelstva ti žádnej zisk nepřinese kdežto i 101 nákupní centrum kde prodávaj furt ty samý pí*oviny ti nějakou korunu vydělá aspoň první roky nebo měsíce
mmch.na 165 včera C 734 1256
AV 15-30
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2599
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 17. února 2007 - 13:37:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

obchodů a nákupních center je tu už více, než dost
To je otázka. Pokud by tyto obchodní centra provozovalo město či stát, asi mi to bude vadit. Pokud velkým firmám stále nedochází, že je trh již nasycen, je to jejich chyba a jejich utopených pár miliard.
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 17. února 2007 - 15:44:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to je, jenže právě tohle si ziskuchtivý člověk neuvědomí. Když padne nouzová kolonie a postaví se nákupní centrum/kanceláře (náhradní bydlení na samém místě pro původní obyvatele nepředpokládám ani ve snech idealisty), jelikož místní obyvatelé trestuhodně zabírají pozemky tím, že žijou, tak za chvíli páni radní uvolní pro demolici zástavbu paneláků, jelikož zanedlouho (pokud tímto trendem rozvoje Prahy budeme pokračovat) se z nich stanou ghetta. I když se nestanou, tak jejich obyvatele už nyní může někdo brát jako "podlidi". No a takhle to půjde dál až najednou... se zjistí, že do těch obchodních center nemá kdo chodit. Centrum Prahy bude jedna velká kancelář, jedno velké dojížděcí město, které se vylidní úderem 5 hodiny, v centru bude pár luxusních bytů, v okolí "výhledy" budou také obydlené a kolem toho několik zbylých panelových slumů s lidmi, co tento způsob života nevzali za svůj.
Není to odstavec vystřižený ze sci-fi hororu, ale realita, která nám za 15-20 let může srdečně podat obě ruce.
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 456
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 13:33:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnešní X-10:
1063 záloha, 1051, 1076, 1078, 1175 (první nasazení kloubového autobusu na linku náhradní dopravy dopravcem Hotliner)

Opět jsem se přesvědčil o tom, jak je fotografování dopravních prostředků nebezpečnou činností:
Vůz 1078 jsem fotil při najíždění do zastávky Ládví. Když to řidič (patrně brigádník nebo čerstvý zaměstnanec, od vidění ho neznám a z níže uvedeného je zřejmo, že jsem jím řízený vůz nemohl nikdy dříve fotografovat) zmerčil, prudce zastavil o dva označníky dříve a vystoupiv z vozu mne popadl za bundu a dvakrát mnou praštil o přítomnou lavičku, přičemž mi nikoli slušně a nikoli klidně vysvětlil, že jej nemám fotografovat. Já jsem mu mezitím pravil, že si zde s ohledem na skutečnost, že se nacházíme na veřejném prostranství, mohu snímat, co uznám za vhodné, a že jsem nefotografoval pana řidiče, nýbrž autobus. Rovněž jsem se vyjádřil v tom duchu, že si budu stěžovat (což vyjma této diskuze nečiním, neboť jsem si vědom, že by to nemělo význam), a pan řidič pravil, že tak mám okamžitě učinit (i on si byl vědom zbytečnosti takového konání). Pan řidič se dožadoval toho, abych "jeho" snímek smazal, já jsem však odvětil, že před ním již nemíním fotoaparát vyjímat. On následně děl, že v případě, že "ho" ještě jednou vyfotím, mě napadne důrazněji, a že ještě jednu vrazí "tomu, co fotil dole v Kobylisích". /Dotazem na "toho, co fotil dole v Kobylisích" bylo zjištěno, že mu vraženo nebylo, patrně řidič neměl příležitost./ Optal jsem se pana řidiče, zda zná pana Řepu (proslulého řidiče 1098, který se ve vulgárním slovním i ve fyzickém napadání šotoušů vyžívá), že by si rozuměli, a pan řidič odvětil cosi v tom duchu, že na nějakého pana Řepu sere. Poté dodav, abych si fotografování strčil do prdele, zasedl opět za volant a odjel. Jaké však bylo mé překvapení, když na konečné Sídliště Ďáblice dlel pan Řepa v záložní 1063. Na fotografování vozu zezadu se příliš netvářil, a tak jsem se v zájmu svého zdraví vzdálil. Zanedlouho už jsem viděl vůz 1078, ve kterém se řidič vybavoval s p. Řepou stojícím vedle něj Ti dva se hledali, až se našli. Jen by mě zajímalo, jestli se řidič vozu 1078 dozvěděl, že ten pán, se kterým si tak dobře rozumí, je mnou zmiňovaný řidič Řepa... Ale to nemohu v zájmu svého zdraví zjišťovat
Řada 700 - to nejlepší z Karosy
Jan Chvojka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.254.22
Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 15:01:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Víš Kejvačko - co se týče toho fotografování - já se těm řidičům občas nedivím, že dopravní cvoky moc v lásce nemají. Tím bleskem můžeš řidiče vylekat, on udělá nějakou nevypočitatelnou věc a může vzniknout nějaká srážka či co.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1474
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 15:54:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Jan Chvojka no váš komentář je ......snad ani nechci říct jaký.Ale ve dne se dá většinou foti bez blesku (to nám upřesní kdyžtak sám kejvačka.)
Já sám blesk ani nepoužívám to už je vyjímka.A obhajovat ho přes to že se lekne mi přijde dost úsměvné.V noci k takovým situacem oslněním dochází často a řidič se s nimi musí vypořádat.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 16:56:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To mi připomnělo situaci, když jsem před lety šel poprvé v životě fotit nějaký ten autobus. Byl to konkrétně pražský City Bus ev. č. 3004. Fotil jsem ho ze slušnosti od zadu (čekal jsem nelibou reakci, protože ve svým životě mám mimořádný štěstí na nepříjemný lidi) a rovněž mi bylo řečeno, že mám jít s focením do . Nechápu, o co řidiči tenkrát šlo, když není na záběru vůbec vidět.

Jan Chvojka: Fotit s bleskem proti autobusu může jen blázen. Snad všichni notoričtí fotiči jsou si vědomi, že takové chování už by si přes hubu dání zasluhovalo. Prostě s bleskem proti vozidlu nikdy.
Citarol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 11-2006


Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 17:24:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mr_proper: některý řidiči si vybíjej na fotičích vztek. Na mě jednou řval dokonce řidič, kterej byl úplně mimo záběr a navíc ani nepatřil k tomu autobusu. A s tím hodnocením focení s bleskem souhlasím. Jediná vyjímka je snad v případě, že vozidlo stojí a ideálně když v něm řidič není, třeba na konečné. Ale za jízdy NIKDY.
Virtual Bus - http://virtualbus.unas.cz
Pražská MHD - http://autobusy.kx.cz
Zlínská MHD - http://mhdzlin.kx.cz
Pershink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 18:34:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud se řidiči nelíbí focení, měl by podle mého umět slušně naznačit, ať nefotí jeho, ale ať si fotič vyfotí bus bez něho. pokud toto neumí tak ať jde někam jezdit s náklaďákem, kde jeho vulgární, hulvácké a až někdy primitivistické chování téměř nikomu nevadí. takhle poškozuje poškozuje jméno svého zaměstnavatele ( i když u hotíka je to stejně fuk )
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2093
Registrován: 11-2004


Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 19:23:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolikrat jsou schopni te dorvat i lidi kterym je po tom uplny hovno... I to sem zazil.
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 19:39:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych se snad s ním za tohle chování dokázal poprat, protože by mě popadl rapl. Asi bych nepřešel s klidem, kdyby na mě sáhl, nebo se mnou cloumal. A kdybych měl po ruce sprej, tak by asi autobus hned tak neodjel, protože bych okamžitě stříkal kolega-nekolega.
Vždyť v tu chvíli nemůže vůbec vědět, že tím aparátem mířím na autobus a když, tak se přeci nemůže chovat jako kdyby šlo o život!
Mne za moji krátkou šoférskou kariéru fotili s busem snad 3x a já jsem pokaždé ještě zamával a nepřišlo mi vůbec špatné, že mě někdo fotí, o to méně dokážu pochopit, co se honí hlavou těm, co mají být nad věcí. Kde Hotliner ty řidiče vyhrabává a oni prochází psychotesty, je záhadou...
Každopádně já osobně fotím jen autobusy známých řidičů, nebo tak, aby to bylo nenápadné. Pokud jde o argumenty s bleskem, tak za jedno kolo člověka oslní tolik věcí, počínaje otvíranými okny za slunce, konče špatně seřízenými světlomety, že nějaký blesk už člověka nevytrhne. Ve tmě je to ovšem jiné, ale nepředpokládám, že by někdo úmyslně napral řidiči do očí z několika metrů blesk.
Zkrátka to nechápu, kde a hlavně proč se v těch lidech taková agresivita bere.

Mimochodem, dnes jsem se vezl 1362 na Jižní Město, měl zapojené poptávkové otevírání dveří, což 99% cestujícím působilo problémy (i já se trochu nachytal) a za vydatného řidičova peskování cestujících jsem tam dojeli.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6313
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 21:22:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, já mám třeba foťák, který je nastavený tak, že blesk se při focení použije tehdy, když to foťák uzná za vhodné. Vím o tom, snažím se blesk vypínat, ale člověk občas zapomene. No a k firmě Hotliner. Odpracoval jsem u nich jeden den a během něj jsem zjistil, že tahle firma funguje na dost ězvláštních principech. Pro představu - pokud se někdo z vás chce projet s autobusem na lince, dělá se to tak, že si odchytíte libovolný Hotovo vůz, řeknete kouzelnou formulku "Já jsem Novák, posílá mě XXX a jdu k vám na zácvik." Řidič beze slova vstane a uvolní vám místo k sezení. Vyzkoušeno.
Za XXX si dosaďte jméno jistého člověka z firmy, které v rámci zachování bezpečnosti neuvádím, věřím, že tuhle diskuzi čte minimálně jeden člověk, kterej by to šel vyzkoušet.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 22:05:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si myslím, že focení jedoucího autobusu s bleskem je hodně bezohledné vůči řidičům.
Ale na druhou stranu když si fotím autobus bez blesku nebo stojící buz cestujících tak mi řidič nemůže říct ani slovo a když řekne, tak se ve vší slušnosti ohradím. Když mi začne sprostě nadávat (což se mi zatím ještě nastalo) tak bych si na něj asi stěžoval...
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1484
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 23:00:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Richard Já předpokládám že Kejvačka jako zkušený fotograf blesk nepoužíval.
Jinak se přiznám že pokud by na mě ten řidič sáhl tak mám dispozice mu to vrátit.Ale každý není tak větší aby si to mohl dovolit to chápu.Asi je lepší se otočit a kašlat na něj.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 23:53:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: Kdyby takhle napadl nějakého cizince, tak bychom se zase měli čím chlubit. Dopravy znalý místní člověk už tuší, co od firmy Hotliner může očekávat, i když tohle je skutečně silné kafe.
Mám pocit, že alespoň na mě výškově má málokterý řidič... V tomhle mám výhodu, která přaváží i to, že se pravidelně, všude a o všechno mlátím do hlavy.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 471
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 00:22:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kejvačka:
Určitě máš kromě foťáku při focení u sebe i mobil - tak příště bych neváhal a zavolal na linku 156 kvůli zjištění totožnosti toho řidiče. Nevím jak je to u Hota, ale u Dopravního podniku stačí k okamžitému sesazení řidiče z vozu podezření, že by mohl být rozrušený a ohrozit cestující při dalším pokračování v jízdě.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 09:18:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale že vás včera dopoledne na fotošotoflecích v Kobylisích bylo . Stejně jako 31.1./1.2. :-)))
Já měl zas zkušenost z pozice cestujícího, jak se choval jeden Hotův mladý šofér ve "veselém" autobusu nákupní linky. Nervózní jízda, věčné "potrubování", nadávky..., i když v jednom případě k nim měl pádný důvod, profesionalita však nulová.
Paes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 10:34:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já zatím zkušenost špatnou s řidiči, když si je fotím. Sice mám špatnou zkušenost s řidiči ČSAD SČ a Uher (ale ne kvůli focení). Naopak chválím řidiče společnosti ČSAPu. Myslím si, že řidiči na venkovských linkách jsou vůči fotografům benevolentnější, než měšťáci (snad to taky patří do diskuze). Je to asi tím, že moc často nefotím jako ostatní, ale možná, že to závisí i na prostředí firmy a lidé, s kterými se řidiči setkávají. Možná, že strach mají řidiči, u nichž hrozí, že fotografové fotí něco, co může řidiče poškodit kouření, telefonování. - Což je další námět na diskuzi - řidiči by mohli používat sady handsfree, pokud jezdí.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2624
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 17:07:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Praze bude víc zastávek na znamení.
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 457
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 17:11:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I když vynecháme možnost oslnění řidiče (kterou tu někteří poněkud nadsazují), zůstává faktem, že při focení autobusu s bleskem se leskne RZ nebo novější SPZ (což má už většina vozů), takže taková fotka je k ničemu. U vozů DP se leskne i ev. č. Proto je třeba za šera/tmy fotit na dlouhou expozici ze stativu nebo jeho náhražky (blízké zídky, příčky městského označníku apod.), nebo vůbec Ale focení 1078 probíhalo za dostatečného světla, tedy normálně z ruky a bez blesku.
Mé zkušenosti jsou takové, že řidiči na venkově jsou skutečně srdečnější, a málokdy někoho z nich napadne, že by "nechtěl být na fotce", a když je seznámím se záměrem fotografovat autobus, zůstávají bez problému sedět za volantem. (Naopak mě překvapuje, kolikrát řidič i s vědomím, že budu čelně fotografovat autobus a fotka může být někde publikována, klidně za volantem kouří a neobtěžuje jej, že má za sklem chybně umístěné nebo doslova naházené orientace - to platí i pro Prahu.) Na dopravci až tak nezáleží - mohl bych říci, že Hotliner v nepřijatelném vystupování řidičů vede, ale bylo by to nefér, fotím jej totiž asi nejčastěji. Ve většině firem (ex ČSAD a soukromých) je problém v tom, že je skruktura řidičů ovlivněna tím, že slušné řidiče motivuje tam pracovat jen to, že mají provozovnu resp. možnost odstavení autobusu v blízkosti bydliště. Ostatní motivační faktory - vyhození resp. nemožnost přijetí od/k lépe platící, velmi nízká úroveň jakékoli kontroly (obecně chápané jako "buzerace") - jsou především pro ty méně slušné. Ale řidiči zcela vulgárního a nepřístojného vystupování se najdou i u DP. A že se řidič mlátící a sprostě seřvávající šotouše na potkání nebude chovat ani k cestujícím dvakrát slušně, je nasnadě. V MHD Praha je to skoro jedno, protože řidič jen sedí na svém místě, většinou za skleněnou přepážkou, a nanejvýš zařve: "Dozadu" na ty, kteří chtějí vystupovat vpředu, a zahrozí pěstí na ty, kteří chtějí nastupovat vpředu (což na druhou stranu nemusí být nutně projevem vrcholné neslušnosti, ale třeba toho, že na řidiče fouká)... Řídkou skupinou jsou řidiči, kterým šotouši ani v nejmenším nevadí, ale hádat se s kaštany či jim jinak škodit jim působí nesmírnou radost. Zkrátka je to složité.

ML636: Měl jsi možnost poznat řidiče 1362, kterého s ohledem na jeho chování nepovažuji za duševně zdravého. Poptávkové otevírání dveří používá patrně schválně, aby naštval co nejvíce lidí - jeho parťák otevírá dveře jako všichni ostatní velbloudáři centrálně
Řada 700 - to nejlepší z Karosy
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 17:15:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad "na znamení". S odstupem času jsem trochu vychladl z euforie a zjišťuji, že to zase taková výhoda nebude... S výjimkou Lahovic ovšem. Například zastávka Zátišská je do seznamu zařazena naprosto zbytečně, protože tam pokaždé někdo nastupuje a vystupuje...
Tadeas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 2-2007
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 22:16:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řekl bych, že řidiči DP Praha jsou v tomto ohledu benevolentní a focení jim tolik nevadí, U Hotlinera je to různý, ale pár řidičů mě už taky pod krkem chytlo, ať fotky smažu... Hlavně při loňské výlecu v Řepích, někde mám i fotku, jak řidič vystupuje z busu a jde si pro mě...
Atmák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 10-2006


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 22:25:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kejvačka: Vidím, že na každého (občas) dojde...
Díky za pojmenování řidiče z 1098, už léta mu říkám Zlý řidič, ale až teď vím, jak se jmenuje. Skoro se to vypadá, že si vztek na své jméno vybíjí na šotouších typu Archibald, Atmák atd.

Nechcete se někdy dohodnout, že bychom na něj jeli někdy všichni a skupinově ho šlehali? Jednou jsem před ním zdrhal, tak proč si to nezopakovat?

Dnes píši samé nesmysly..
Důchodce komentující výluku na 148: "...až ta další stanice je nenormální"
Ondrah
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 23:02:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tadeas:Jojo, taky mám na fotce jak se k nám řidič 1098 pan Řepa blíží...výhoda je, že jemu uteče skoro každý
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6330
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 01:37:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, takováhle hromadně výchovná akce by se mi velmi zamlouvala. Už jsme kdysi něco podobného plánovali na jistého St. B. z Kačerova, ale skončilo to na tom, že on jezdil operativní zálohu, takže výskyt nepravidelný a nejistý.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 02:11:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chudák pan Řepa... Ale ta akce by se mi docela zamlouvala, zajímalo by mě, jak bude chytat 10 šotoušů najednou. Ovšem pozor, takovému člověku může něco přeletět přes nos a co vy víte, třeba má pod volantem schovanou pistoli a... Náhoda je vůl. Já už bych se ničemu nedivil, když dneska si za volant autobusu (nemluvě za volant osobáku) může sednout skutečně každý. Jeden dělá naschvály, druhý bije kolemjdoucí, třetí si plete autobus s PC simulátorem... A nejlépe z toho všeho nakonec vyjde ten DPP, i když mám obavu, že rychlým náborem řidičů bez praxe s tím, že je rovnou posadí na kloubáka apod; to moc nevylepší. (dnes jeden na 271 na Horčičkově vyváděl takové kousky, že by proti němu Niki Lauda byl pouhý břídil)

Mimochodem, dnes jsem se mermomocí chtěl svézt 1255 a měl jsem štěstí, svezl jsem se. Má ho přidělen řidič, sice zřejmě ze staré školy ČSAD, ale jezdí hodně tvrdě, jakoby tak, aby už měl svoje odjeto a dost. I když asi je to lepší, než to, že ještě před pár měsíci to byl autobus brigádníků. Nebylo snad týdne, aby se na něm někdo nevystřídal... 1254 si odklepává stále na 173 a zřejmě jí nic neschází. Zdá se mi, že oba půlkulaťáci jsou stále ve velmi dobrém stavu!
Connexák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 07:38:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se taky hlásím do té vaší převýchovné akce. Jsem pro každou špatnost. Pan Řepa má jeden (u řidiče autobusu dost podstatný) problém. U něj to není jen nenávist k šotoušům, ale k všem cestujícím obecně. Sám se k tomu dokonce přiznal jednomu řidiči co jezdí u OADu. A ještě bych měl jednoho kandidáta na takovouto převýchovu. Znalci odpustí, že budu jmenovat, ale jinak to asi nepůjde. Jedná se o pana Mareše a jezdí u Connexu s 1306 v oblasti Říčan případně v okolí Opatova. To je podobný člověk. Už jsem s ním měl několikrát podobný výstup a to dokonce, když jsem nefotil jeho autobus, ale úplně jiný (konkrétně to bylo v Říčanech na otočce Wolkerova a fotil jsem tam odstavený kloubák 1172 na 303). Takovému člověku to stejně ať se snažíš sebevíc nevysvětlíš.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1519
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 10:38:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta výchovná akce je zajímavá . Taky by nebylo od věci, kdyby těch deset šotoušů nefotilo pohromadě ale třeba v rozestupech podél trasy nebo na každé zastávce. (ti nejrychlejší pro jistotu na těch prvních pozicích).
www.fotodoprava.com
Citarol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 11-2006


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 11:34:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není to špatný nápad, kdy se to koná?
Virtual Bus - http://virtualbus.unas.cz
Pražská MHD - http://autobusy.kx.cz
Zlínská MHD - http://mhdzlin.kx.cz
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 13:01:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já zase na obranu těch řidičů musím říci, aby to nebylo jen jednostranné a každý měl nárok na obhajobu, že je svým zůsobem docela chápu. Já jsem dnes v poměrně mladém věku a mám své dny (dnes jsem zrovna na to myslel), kdy nemůžu svoje spolucestující v MHD ani vystát a to s nimi jedu chvíli.
Když se k tomu přidá neustálé brebentění, kašel, kýchání, neukázněný nástup a výstup, nekázeň při přepravě věcí (včera na 165 jsem až zíral), vynucené nástupy předními dveřmi, řevy typu "dveřééé a vystpujůůů", do toho je třeba zácpa, myškaři, krátké pauzy, žízeň. Když to kolo skončí, tak je v salónu binec jako po nájezdu kobylek a za 5 minut to samé a pořád dokola...
Jak říkám, třeba to teď beru přes to všechno jako romantiku a pohodu, ale kdoví, jak budu vypadat za 20 let a taktéž kdokoliv jiný. Jestli se kázeň cestujících a okolních řidičů nezlepší, tak budou nervy odcházet čím dál dříve.
Připomínám, že to nebyla narážka na nesnášenlivost a útoky na šotouše, to je už skutečný extrém a ten také odsuzuji.

Pokud bude výchovná akce, tak zaujmu místo ve vozu abych mohl sledovat, co z toho nakonec vznikne. Třeba po té akci dotyčnému dojde, že na sebe nemá upozorňovat a nedělat z jedné fotky tragédii.
Atmák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 10-2006


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 13:38:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že s nápadem někteří souhlasí. Spíš je otázkou, jak dotyčného pana Ř. chytnout. Všiml jsem si, že jeho nasazení je na Xky, takže někdy na jaře (nebo chcete teď?) bychom to mohli zorganizovat.
Ono je pravda, že kdybychom se seřadili na jedno místo všichni, tak by možná dělal andílka...Ale rozestoupit se po trase by bylo o něčem jiném.

Já řidičem nejsem, taky mám někdy "své dny", ale že bych nadával neznámým lidem třeba v tramvaji, že do mě strčili, nebo třeba zmlátil turistu, kterému jsem se vpletl do záběru, to teda opravdu ne.
A ještě k p.Ř - když jsem měl tu čest s ním poprvé, tak se vůbec netvářil, že by mu šlo o jeho osobu, tedy že bych fotil jeho, ale agresivně hájil zájmy zaměstnavatele, tedy: "Máš povolení k focení od majitele autobusu? Víš, že bez toho nesmíš ten vůz fotit?", pak chtěl film: "Mám ti ho vybrat sám nebo ho vybereš?" A na závěr dodal: "Jestli tě tady ještě jednou uvidim fotit, rozbiju ti držku i foťák"...O sobě se nezmiňoval.

Takže tak.
Důchodce komentující výluku na 148: "...až ta další stanice je nenormální"
Citarol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 11-2006


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 14:27:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, dyť některý to dělaj prostě jenom aby si zanadávali! Často by jim to bylo úplně jedno, ale potřebujou se vyvztekat, tak prostě vezmou šotouše.
Virtual Bus - <a href="http://vbus.hostuju.cz">http://vbus.hostuju.cz</a>
Pražská MHD - <a href="http://autobusy.kx.cz">http://autobusy.kx.cz</a>
Zlínská MHD - <a href="http://mhdzlin.kx.cz">http://mhdzlin.kx.cz</a>
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1011
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 16:44:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem, dnes jsem se mermomocí chtěl svézt 1255 a měl jsem štěstí....
toho si pamatuju ještě na C 734.00 jestli je to on ale čsad školu bych v jeho stylu řízení neviděl..A ještě před brigádnikama byl 1255 přidělen ukrajinci a ten s nim jezdil dost dobře.
Nad stavem 1254 a 1255 bych teda moc nejásal.
AV 15-30
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1519
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 17:55:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Řepa také jsem pro ráznou akci.tohle musí skončit.Na deset šotoušů si už netroufne.Už vidím jak vzteká a je obestoupen šotouši a ty cvakají fotoaparáty.A vyjmečně je povolen i blesk.
Šotouši celé země spojte se.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace