K-report
 

Archiv do 19.února 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Student Agency » Staré archivy » Archiv do 19.února 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Student_v_ov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 15:11:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: V relaci Šumperk-Bruntál-Opava-Ostrava a opačně rozhodně ano,stačí se podívat na idos,dá se v některých relacích použít i vlak.

(Příspěvek byl editován uživatelem Student_v_ov.)
Student_v_ov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 15:13:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák: Dovolím si namítnout,že v případě havárky vám to držení když stojíte k ničemu nebude.
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 6-2006
Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 15:20:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no spíš při tý bouračce budou všichni tak v pr.., že to bud ejedno jestli stát nebo sedět. Ale hlavně napadat firmu za to že dělá to co je povolený, mě připadne trochu blbý.

Aby nám taky radim jednou neukázal jak se vozel lidi v mhd pouze na sezení.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1473
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 15:28:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No vidíte ale situaci způsobují sami cestující tím že chtějí být doma rychle a neberou ohled na jiné.A těch slov co by dostal řidič kdyby řekl nejdřív cestující do vzdálenějších zastávek.Navíc není problém místní přepravu vyloučit v daném úseku,pokud to situace vyžaduje.
dám ale příklad kde to jinak nejde než aby to obsluhoval dálkáč linka Liberec Brno úsek Svitavy .Březová nad Svitavou kvůli 5-10 lidem nepojede zvláštní bus.V pondělí to je problém je hodně lidí ale dá se to snést.ty lidi jsou rádi že nemusí čekat kdovíjak dlouho.
Je to vše na místní úpravě místo od místa je to jiné.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Mirbusak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 15:42:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad nasazování busů:
Hypoteticky můžou mít Axera koupenýho z dotací, tak proto ho nasadí na linku ZDO jelikož kdyby točil Brno či něco nedotovanýho nesplní podmínku k přidělení dotace.

A těch slov co by dostal řidič kdyby řekl nejdřív cestující do vzdálenějších zastávek
Tak tohle nesmí být ani pod jízdním řádem, natož aby to říkal řidič, je to protiprávní.Ale říká se to.Uvedu příklad:Spoj z Prahy v pátek odpoledne, jako první by lezli do busu lidi, který jedou jednu zastávku 40km a kam jim každou chvíli jezdí bus a lidi dál by se nedostali.
Student_v_ov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 15:56:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák: Já jsem tu nikoho nenapadl,vím,že jsou busy,které mají povolené stání a jsou i některé,kde tomu tak není.Jestliže je vše v právním pořádku,nemám žádných námitek,pouze jsem vyjádřil názor,že dlouhé stání(nemluvilo se o MHD) je nekomfortní a nebezpečné,nic víc.Jde pouze o můj názor.
Ares1: přesně tak to je situace,kdy mají lidé k dispozici buď vlak, který je jim dotován nebo mohou využít dálkové linky,proč ne. Buďme za takové linky rádi,silně pochybuji, že by SA zastavovala povícero, tam kde není moc nestujících tam to pro ně logicky není zajímavé.
Mirbusak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 16:01:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Buďme za takové linky rádi,silně pochybuji, že by SA zastavovala povícero, tam kde není moc nestujících tam to pro ně logicky není zajímavé.
Ale ty linky souběžne s SA nepřežijou. SA veme přímou frekvenci - která ty linky živí - tak zaniknou, to už nebudou ani zajímavé pro provozovatele ČSAD
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1476
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 16:22:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ano tam totiž ten bus plní funci dvojí přepraví těch pár lídí z vesnice na trase do města,kde by se nevyplatilo posílat bus,a potom také má ty komerční cestující které veze tou dálkovou linkou.Pokud je mít nebude tak ten spoj zruší.byti ale budou ti z té vesničky a ne ti na to dálkovém spoji.Tyhle souvislosti ale ti fandové pana X nevidí.Nemám nic proti konkurenci v dopravě ale tohle pirátství je k ničemu.Problém je v tom že např. v Praze mu vydají licenci.Ale ta licence by měla být souhlasná i druhým krajem kam ten spoj míří.Viz příklad Liberce.
Bohužel v dopravě je takovej bordel jako málokde.
ad Mirbusák ale dříve to bylo uvedeno na jízdních řádech přeci?
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Mirbusak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 16:27:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bylo, už by to tam být nemělo, asi 4 roky:-(
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1477
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 16:40:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

aha dík za poučení,je fakt že jsem to tam už v posledních letech nebývá.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2284
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 17:36:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Mirbusak: A těch slov co by dostal řidič kdyby řekl nejdřív cestující do vzdálenějších zastávek
Tak tohle nesmí být ani pod jízdním řádem
- kde je to napsáno? Vůbec o tom nevím a běžně se to stále používá a podle mě to má svou logiku. Díky.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 736
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 17:43:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pan X nejezdí relace,kde by ohrožoval linky dopravcům jedoucí přes "vesničky",anebo která vesnička,kam by se nevyplatilo posílat bus přišla o spojení díky panu X??
Proč by na Liberec-Praha mělo mít monopol ČSAD?
Mirbusak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 18:04:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq: používá a nemá, ted nevím kde to je ale seženu ti to zítra, stačí????Je to v nějakém nařízení, že by to odporovalo nějakému předpisu EU
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2288
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 18:09:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Mirbusak: Stačí, to mě opravdu zajímá, vůbec o tom netuším.
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 9-2005


Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 19:02:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: Jsem z města, ale zdaleka ne z tak velkého, spíš malého, nicméně na trase i dálkových linek. SA tam zatím nejezdí a pokud začne, tak v současnosti už je mi to celkem jedno. Nyní už je sleduju spíše ze zájmu, do Prahy už teď naštěstí jezdit nemusím, ale cesta s nimi byla vždy lepší než s jinými dopravci (ano uznávám, že to bylo v době jejich začátků, kdy se možná více snažili).

No ale s tím zajížděním přes vesnice, nevím proč já jsem špatný, když napíšu že se mi to nelíbí. Je snad normální, že každý má svůj názor. Mě vyhovuje, když se dopravím co nejrychleji kam potřebuji, tzn. pokud možno bez zbytečných zajížděk, tak nevím proč by mě mělo zajímat, že pár lidem ten spoj nezastaví. Tak jako je zase vůbec nezajímá, že já kvůli nim jedu o půl hodiny déle. Takže si nemáme co vyčítat - navíc už jsem dostatečně poučen, že za dobrotu na žebrotu, takže dnes už se starám zejména o sebe a až pak o ostatní a je mi celkem jedno, že se to někomu nelíbí.
A jestli chcete příklad - když jsem dojížděl ráno do školy, tak místní spoj jel trasu kolem hodiny, dálkový cca 35 minut. Není co řešit, raději jsem zaplatil více ale bylo to pohodlnější než s místním ČSAD a jeho ZDO linkou. A můžu jen říct, že je škoda, že řidič nemůže brát nejprve lidi, kteří jedou dál - je to naprosto logický systém - dřív to u dálkových spojů z Brna fungovalo a nevšiml jsem si, že by za to řidiči někdo nadával. A pokud ano, tak byl ihned "zpacifikován" cestujícími, kteří se potřebovali dostat 150 km daleko a ne 20 km.
www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1480
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 19:18:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Minibox já ti názor neberu,můžeš si jezdit čím a kdy chceš.Ale zkus také vidět souvislosti.A pokud píšeš že tě těch pár lidí nezajímá.Mě ano protože to potom buduplatit i já z daní.
A zase v tvém příspěvku několikrát naznačuješ jak jsou ty ČSAD zločinci,darebáci.Pan X je ale potom úplně stejný darebák.Stejně ti budu tvrdit já že SA stojí za hovno.
Prostě je to ČSAD kde doprava stojí za hovno .Já s tebou nesouhlasím.
Ad zzz monopol v době příchodu už nemělo tehdy tam už jezdil Hotliner,Hofmana pomíjím ten to nevytrhl.Pokud se budou dělat takové truc akce jako předvádí p X tak to nikam nevede.Podívej se na Ostravu jak postupně zaniká,CE to možná už neustojí.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 9-2005


Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 19:36:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: Kde jsem napsal, že ČSAD jsou špatná, zločinci atd.? To opravdu ne. Jsou lepší a horší ČSAD, lepší a horší ostatní dopravci. Jestli jde o tu poznámku, že cesta s jinými dopravci byla horší, tak mi snad dáte za pravdu, že cesta (tenkrát) novým busem se službami byla jistě lepší než x let starou Karosou 735 v podání ČSAD Vsetín. Dokonce se mi finančně vyplácelo jet s přestupem v Brně než přímo s nimi - a časově to vyšlo také téměř na stejno.
www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Mirbusak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 19:37:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Minibox: budem uvažovat co měl p.X v žádosti o licenci na ČB(133109).Chtěl jezdit každé 2 hodiny od 5 do 21.Zastavky jen Písek nebo Tábor, ČB, ČK. To by do Prahy z Písecka, Táborska žádné dálkové linky nejezdili a jezdil jen p.X. A o spojení (dostačující) by přišli Votice, Bystřice, Miličín a ty lidi přece nechceš nahnat do aut, ty už by se nikdy do busu nevrátili. Budeš polemizovat vlakem, ale to není všechno, nádr ve Voticích 2 km od centra, to radši zajdou na nádraží u náměstí.A věř mi z Votic do Prahy busem jezdí dost lidí, vidím to na "svých" linkách.
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 9-2005


Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 20:28:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirbusak: jenže o tom to (většinou) je a nejen v autobusové dopravě. Vždycky když přijde někdo nový nebo někdo zase z trhu odejde, tak na tom někdo z nás vydělá a jiný zase prodělá (mám na mysli zákazníky, cestující atd.).

Jenže konkrétně v dopravě tu od toho jsou krajské úřady a obce, aby zajistili to co mají (ZDO). Že zejména úředníci na krajích jsou nepružní a často ani neví, co to je autobusová doprava je věc druhá. Já např. nepochopím, jak může na trhu stále jezdit Hofmann, ale to se probírá jinde.

Mně spíš často připadá, že hodně dopravců si myslí, že když prostě na nějaké lince jezdí "odjakživa", tak že je to "jeho" a nějak se nemůže srovnat s tím, že existuje něco jako konkurence - protože roky je u jednotlivých dopravců (ex ČSAD) zajetý systém, kdy se víceméně jezdí to samé (čest výjimkám), vzájemně si až tak nekonkurují a když pak přijde někdo nový, tak se velice diví, že cestující se sveze s někým jiným. A neberte mě za slovo, myslím to obecně i když v poslední době se to týká samozřejmě zejména problematiky SA vs ostatní. Jak už jsem napsal o pár stránek dozadu, oproti začátkům SA k nim už dnes mám také kritičtější pohled a připomínky, nicméně pokud pojedu na trase, kde SA jezdí, tak pravděpodobně pojedu nejspíš s nimi.

A třeba se zase objeví někdo jiný, z úplně jiného oboru, kdo si řekně, když pro SA jsou busy tak skvělá reklama, jak Jančura tvrdí, tak my si tu reklamu uděláme taky a pustí se do toho. Bude-li lepší, přeju mu to a SA může jít klidně do kytek.
www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30645
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 20:37:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A o spojení (dostačující) by přišli Votice, Bystřice, Miličín a ty lidi přece nechceš nahnat do aut, ty už by se nikdy do busu nevrátili.

A proč ne? Prostě budou jezdit autem, podobně jako obyvatelé ostatních podobných měst. Co je na tom divného?
(Něco podobného ale probíhá pod osvícenou taktovkou krajských úřadů i na kolejích, akorát opačným směrem, tedy totálním zesockovatěním, kdy strádají směry, kde by byla šance lidi vozit, zatímco jinde se kvůli udržení socko-standardu vozí vzduch.)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 253
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 20:50:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zzz:
Pan X nejezdí relace,kde by ohrožoval linky dopravcům jedoucí přes "vesničky"

Ten konkrétní případ už jsem psal, relace Písek - Praha na nové lince do Českého Krumlova. Praktická ukázka zastávkových dálkových linek zde: http://www.probo.cz/jr/13644202.htm

nevím proč by mě mělo zajímat, že pár lidem ten spoj nezastaví ... dnes už se starám zejména o sebe

Pak vám ale jistě bude vadit, že tito lidé budou ve svých autech překážet i vaší přímé lince a zatěžovat životní prostředí, ve kterém žijete i vy.

tak na tom někdo z nás vydělá a jiný zase prodělá

To asi ano, ale platí to jen pro linky typu Praha - Brno nebo Praha - Liberec. Linka do Ostravy vznikla na truc Českým drahám - soupeřit s elektrickým rychlovlakem je dost pošetilé a výsledky už se dostavují. Ale tam žádným nácestným cestujícím nikdo nestížil situaci, naopak na chvíli získali důstojné spojení s hlavním městem. Prestižní souboj s předraženou Asianou je mi taky buřt. Ale tyhle nové trasy do jižních Čech mohou způsobit problémy řadě lidí. A myslím, že v tomto případě zákazník nic nevydělá.
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 9-2005


Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 22:24:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pak vám ale jistě bude vadit, že tito lidé budou ve svých autech překážet i vaší přímé lince a zatěžovat životní prostředí, ve kterém žijete i vy.

Nebude. Při dnešním zatížení silnic to myslím o pár aut víc nebo míň nikdo nepozná. Ani to životní prostředí. Když už, tak bych spíš řešil kamiony.

a nové trasy do jižních Čech? Ten region a situaci v něm neznám. Ale jestli ty autobusy budou jezdit vytížené, tak to asi všem problémy nezpůsobí a kupodivu na tom možná někteří zákazníci i vydělají. A jiní prodělají, vždyť se to děje pořád a všude. Spíš mi přijde, že když je ten autobus žlutej, tak je to problém. Ale kdyby to byla třeba nová vlaková linka, tak to nikdo neřeší...
www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1481
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 22:38:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad ČSAD zastávka tentokrát jsi to popsal z větší části jak to je.
Ad MZ ted jste mě pane moderátore svojí odpovědí dost šokoval.To jste se snad i upsal.Jistě naženeme lidi do aut a bude to.Ale to je přístup hodně neobvyklý.O tom co dělají ČD to asi není k tématu.Nezapomeňte že dopravci bus nejsou státní narozdíl od ČD.
Ad další nemyslím si že kraje to dělají až tak špatně(vyjma Ústeckého protože to je extrém)Oni vědí kolik mají peněz a kolik si mohou dovolit.Peníze totiž přerozděluje krajům stát.A když si představíte kolik věcí z toho musí kraj ještě zaplatit na (zdravotnictví,kultura atd) tak si moc vyskakovat nemůžou.
Ono pořád si stěžovat na špatný ČSAD je stejně debilní jako si stěžovat na dřívější režim po 18 letech.
Jinak můj názor je že lidé nevědí v čem by si prdel vezli dřív jiné busy nebyli.Já ještě jezdil do školy Rto a pak ŠM.Vývoj je jinde dnes jsou busy hezké a moderní.A jen tak mimochodem umím si spočítat kolik stojí pana X busy personál náklady.Spočítám sí jízdné a vyjdou vám záporná čísla.To už zacházím daleko to už bych popsal něco co nechci.
závěrem chci vyzdvihnout ty kteří ten problém vidí i v těch souvislostech.
Odpůrce jsem doufám neurazil rád bych toto víkendové téma uzavřel za sebe citátem
"snídej sám,oběduj s přítelem,večeři dej svému nepříteli."
Pokud by to někdo nepochopil tak bohužel....
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1482
Registrován: 4-2006


Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 22:41:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Minibox s příspěvkem nesouhlasím ale spíš asi
Bursíka na vás,ten by vám dal kdyby si to přečetl
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 254
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 23:39:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Minibox:
Pane Miniboxi, pokud se neshodujeme na základních premisách, v tomto případě na jednoznačné preferenci veřejné dopravy před individuální, tak se můžeme dohadovat donekonečna. Ke konkrétním bodům:

o pár aut víc nebo míň nikdo nepozná.

Ono to není o pár. Během úseku Písek - Dobříš se v autobuse vystřídá celkem dost lidí. Znám to jenom jako cestující, tak nemůžu hodit přesné číslo za všechny spoje, ale plus mínus se kapacita vozidla obmění. Tzn. kolem 30 - 40 aut na 1 spoj, denně krát 6 = cca 200 aut denně navíc. A jak k tomu přijdou lidé, kteří ŘP nemají kvůli nízkému nebo naopak vysokému věku? Také je potřebné si uvědomit, že lidé budou zatěžovat těmito auty životní prostředí tam, kam logicky míří a kde je už teď nejhorší, tj. ve městech. A až se z těchto "popelnic" (většinou si asi nekoupí nové auto) vytvoří na semaforech ve městě pomalu jedoucí kolona, tak možná začne zdržovat a obtěžovat i vás. Ale zatímco dostat lidi do aut nestojí téměř nic, jenom škrt pera nějakého úředníka, tak z aut do veřejné dopravy to stojí miliardy, viz nejnověji tramvaje v USA nebo přepychové příměstské železniční jednotky ve Francii.

kupodivu na tom možná někteří zákazníci i vydělají

Těžko, protože hustější automobilový provoz smázne i tu časovou "úsporu" 30 s na zastavení na venkovské zastávce. Praha se ucpe ještě víc, jak jsem psal, řada cestujících jezdí úsek Vesnice - Praha, nejde jen o cesty Písek - Vesnice. V tomhle případě vydělá nejspíš jenom pan X. Stál jsem spíš na jeho straně, ale teď už se karta začíná pomalu obracet.
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 02:34:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: Pokud si vzpomínám tak se mi nestalo že jsem se někam nedopravil podle toho jak jsem potřeboval.
Patrně jsi neměl příležitost cestovat v pátek/neděli z Liberce nebo Jablonce do Prahy před nástupem SA, Hotlineru a nového vedení ČSAD Liberec :-))
Krátká paměť, to je prevít.

A pro odmítače otevřených jízdenek: popravdě, co je větší "opruz", nutnost rezervovat si jízdenku přes SMS nebo jít na autobusák s vědomím, že asi neodjedu a nemůžu s tím nic dělat?
Fotky linek MHD na http://linky-mhd.ic.cz
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 07:39:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V určité době, daleko před nástupem SA i HOTLINERa, jsem potřeboval jezdit často z Prahy do Liberce, někdy skoro děnně.
PO DVOU POUŽITÍ SLUŽEB TEHDY MONOPOLNÍHO DOPRAVCE ČSAD LIBEREC, jsem zbytek cest absolvoval, ačkoliv je to k neuvěření, VLAKEM!!!!
Než jsem se doplahočil na Černý Most, kde jsem se modlil, abych se alespoň na stojáka vešel, kdy přijela rozhrkaná karosa ve které, když měl cestující štěští mohl sledovat pod nohama ubíhající silnici. Kdy mě řidič vyhodil s nepříliš velkým batohem. Pro mě bylo jednodušší opravdu jednou přestoupit v Turnově...
Nejsem žádný velký fanda SA, možná máte trochu pravdu, že dálkové linky nebudou stavět v dírách v posél hlavní silnice, ale zapomínáte na to, že kdyby nebylo SA, tak se NIKDY ČSAD LIBEREC NEROZHOUPÁ K AKCI A NEZLEPŠÍ SVÉ SLUŽBY.

Mimochodem, co ty městečka, které mají tu nevýhodu, že nemají ani vlak a ani neleží na žádné přímce Praha-Velké Krajské Město??? CO kdybychom dopravcům nařídili sem tam nějaké pojížděbní po okrskách?
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 08:37:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad. iaya- tak todle si trochu přehnal s těma rozhrkanejma karosama. Buď popisuješ dobu, kdy ještě ani pan X nevěděl, co to je autobus, nebo máš od něj vštěpeno do hlavy, že na čem je značka karosa, tak to je rovnou vrak.

O busech co jezdily LB-PR rok, dva před hotlinerem, bych neprohlašoval, že to sou vraky. To už pak nevim jak nazvat vozy jiných dopravců.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 09:32:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad.Liberečák - Máte pravdu, asi jsem to trochu přehnal, ale na dálkové linky, i tenkrát jsem si představoval něco lepšího.

Jo, popisuji dobu, kdy ještě ČD vozily ráno přímý vůz do Liberce...
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 09:55:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na dálkové linky, i tenkrát jsem si představoval něco lepšího.

ale ono hodina jízdy neni až zase tak moc dálková linka. A pokud se mají vozy efektivně využívat, tak musí mít dopravce vozy schopné jak jet prahu, tak i vesnici. To vozy karosa 954E nebo 955 plně splňují. Na stálo tam byli nasazeny vozy ares. A když ste chtěl něco víc, tak tam jezdil Neoplan (první patrák na vnitrostátních linkách v ČR). Tak ste si zas nemusel tak stěžovat.

To že ste se nevešel, tak to je vaše chyba že ste si místo nezajistil dopředu (buď místenka, nebo rezervace v amsbusu na netu). Uznávám že rezervace pomocí SMS je jednoduší, ale pokrok jde prostě dopředu, a dřív něco takového nebylo. Hlavně při rezervacích přes sms musí osádka vozu nějak zjistit stav rezervací před odjezdem. Jsou dvě možnosti :1, vlastní kancelář na každé konečné,2, počítač s připojením na net a tiskárna v každém voze - obě varianty mě připadnou zbytečně drahé, když se to dalo řeši globálně amsbusem (řidič si prostě došel pro plánek).
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 10:06:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já vím, a tohle všechno chápu. Taky jsem se opravil ,že jsem trochu přestřelil. S tou místenkou byl problém, že čas odjezdu byl u mě velmi pohyblivý, ale uznávám, že i tehdá se daly místenky pořídit.
Ono třeba horší byla, více než hodinová cesta na Čerňák, to byl fakt opruz.
Já jen chtěl připomenout fakt, že ve srovnání s tou dobou jsou služby ČSAD Liberec dnes nesrovnatelné. Sám je dnes rád využiji, i když na Liberec už nejezdím tak často. Ale důležité je ten prvotní impuls, kdy se to zlomilo.

A tehdejší reakce ČSAD - místo zlepšení služeb a pustění se do boje o zákazníky, zavřít autobusové nádraží. Je reakce hodná ukřivděného fracka, kterému sebrali oblíbenou hračku a slíbili, že když se zlepší ve škole tak mu ji vrátí. Část dětí se vrhne na učení, část se utrazí a týden nemluví s rodiči. A ČSAD se tenkrát zachoval jako dítě v druhém případě.

Mimochodem, nestavělo SA někde na trase Pha-Lib, kde mu nedovolili brát cestující? Možná se mýlím, ale něco takového proběhlo v TV.
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 10:22:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No prostě SA nemělo uzavřenou smlouvu. Když vám někdo bude chtít lízt domů, a vy mu to nepovolíte, tak se vám to určitě bude líbit!!!
Autobusové nádraží je prostě soukromý majetek. A pamatuju že i jinde měli takovéto problémy. Asi se SA neumí slušně dohodnout. On toho pan X ve škole asi hodně nepochopil o slušném chování.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 10:35:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já myslím, že k uzavření smlouvy je potřeba dvou stran. Já tedy nevím, jaké je pozadí tehdejších hádek. Ale nechápu, proč by chtěl pan X mermomocí jezdit na autobusové nádraží, když by ANI NECHTĚL uzavřít smlouvu.
PS. Nejsem žádný zastánce ani odpůrce SA, patrně narozdíl od Vás, já jen porovnal služby ČSAD tehdy a dnes. A vyšlo, že se to prostě nedá srovnat. Smutné je, že to bylo vynuceno konkurencí, a ne snahou vylepšit své služby.
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1486
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 10:51:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vůbec jsem nechtěl reagovat na Iaya č147 ale nedá mi to.Možná jste korigoval jeho znění ale nic to nemění na původně vyřčeném.
Liberečák to popsal dobře a proto to nebudu opakovat.Ale neodpustím to věčné povídání o rozhrkaných Karosách.
Oni se dováželi před rokem 89 vozy ze západu?To měli jen vybraná ČSAD.Ani po roce 89 to nebylo tak jednoduché.Navíc se trh s busy hodně rozvinul až po roce 95.
Nezlobte se ale váš příspěvek je plný zavádějících informací.Navíc nazýváte místa kde lidé bydlí dírama.Milý pane každý nebydlí v městě.Zkuste respektovat i tyto lidi že mají právo žít a požívat věcí ve společnosti.
Ad Wlasta nesčetněkrát a vždy pro mě to místo bylo
Ad to nádraží.Zajímavé je že tam zajížděl Hofman (symbol dluhů)a smlouvu měl i Hotliner.Proč si jí neuměl uzavřít SA.Zamyslel se někdo nad tím?Prostě já tam chci a chci jezdit.jenže to se musí vyjednávat i s konkurencí a ne ji považovat za plevel.Tohle by se měl p.X naučit.
"Jednej se soupeřem, jen tak dosáhneš,aby si tě vážil a respektoval tě"
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 11:01:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad ares1´- díky za zastání. S AN to je opravdu tak že všichni se dohodli, jenom pan X ne, a jednorázově prostě poslal nějakou zálohu a myslel si že tim to vyřešil.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 11:04:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: Je mi líto, že jste zvolil trochu útočný tón.
Zkusím to vše uvést na pravou míru. Nejprve se omlouvám z výraz "díra", ale vězte, že sám stavím v malé obci domek, kam se budu stěhovat. A ta obec má tu smůlu, že nemá ani vlak a ani neleží na přímce dálkových Busů.

ČSAD - Dobrá beru zpátky veškerá obvinění, která jsem vyřkl na adresu špatných strojů, asi jsem tenkrát měl smůlu. Vím, že to bylo s autobusy těžké a také nikoho neobviňuji. ZNOVU OKPAKUJI, ŽE DNES RÁD VYUŽÍVÁM SLUŽEB ČSAD LIBEREC!

SA - Dobrá, dobrá možná, že při vyjednávání smlouvy byl pan X přílíš útočný, tvrdý, možná dokonce zákeřný. Opravdu nevím, jaké zákulisní boje tam proběhly. ALE TO POŘÁD NEZPOCHYBŇUJE TU VĚC, ŽE ČSAD LIBEREC POTŘEBOVALO K ZLEPŠENÍ SLUŽEB AŽ PŘÍTOMNOST KOKURENCE A NE, TO ŽE BY CHTĚLA SAMA OD SEBE VYLEPŠIT SLUŽBY POSKYTOVANÉ ZÁKAZNÍKŮM a to je věc, za kterou jsem SA vděčný. A byl bych vděčný komukoliv, kdo by nastartoval podobnou změnu.

Mimochodem proč ČSAD v X mimo 5, jezdí jen do 18:30? Pozor, to není žadné rýpnutí, jen prostá otázka, zda nevíte důvod? V dost případech mých cest bych rád využil pozdější termín.

PS. Doufám, že příspěvek vyzněl přesně v duchu citátu, kterým uzavírate svůj poslední příspěvek.
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 11:07:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

protože by ste jel tím busem skoro sám. v tom bude asi ten důvod.

A ktomu vašemu že ste vděčný za zlepšení služeb po vstupu konkurence. Mě spíš připadnou současné služby obou dopravců trochu přehnané. Rezervace uznávám že se zlepšili a je to dobrá věc, ale promítání filmů, roznos kafe a novin a busy za deset milionů, to už je trochu moc na linku, která jede 60 minut.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1488
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 11:25:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Iaya omlouvám se jestli byl můj tón útočný ale naštvala mě ta pasáž o vracích Karosa.
Ale před Sa tam jezdil Neoplan,Aresy s klimou,955, a další vozy .Ty vyjmenované jezdily přednostně protože většinou jezdily jen tuto linku a byli tam zakoupeny za tímto účelem.A já nepovažuji za špatné vozy na lince trvající 60 minut typu Ares nebo 955.
Nevím zda myslíte tím zlepšením služeb asistenci stewardky mě se to zdá na 60 minutové trase zbytečnost.Beru do Košic,do Ostravy to vhodné je ale Plzeň Liberec je zbytěčnost.
Proč nejezdí po vámi uvedené době?Prostě není prostor aby tam ten bus jel.Konkurence je hezká věc ale rozdrobí -li se ty lidé večer do busů dvou společností tak prodělají obě kalhoty.Kolikrát je lepší říct já budu jezdit v sudou ty v lichou a budem poskytovat svůj standart služeb a uvidíme s kým budou jezdit cestující.
Jinak to zastavování busů v malých zastávkách platí pro linky vedené na jih Čech nikoliv těchto "dálničních"
Jde můj názor a stojím si za ním.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 11:46:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo to máte pravdu, že na 60 minut jízdy až moc luxusu, s tím se dá souhlasit.
To nikdo po 19h do Liberce z Prahy nejezdí?
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 11:48:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no vzhledem k tomu, že SA jede 19,19:30,20,20:30,21:30 tak už se tam nevyplatí ani za nic dávet bus.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1489
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 12:14:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ai tak jak píše Liberečák ta večerní frekvence není až tak vysoká,aby to "uživilo" oba dopravce.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Mája
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 4-2004
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 12:20:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad ares1´- díky za zastání. S AN to je opravdu tak že všichni se dohodli, jenom pan X ne, a jednorázově prostě poslal nějakou zálohu a myslel si že tim to vyřešil.
Kdo všichni? Ty co tam jezdili X let a nebo ty co začali jezdit na trase, kde nejezdilo ČSAD LBC? Jo tak ty se dohodli. Ale zajímavé je, že se moc nedohodl ani Hotliner s ČSAD LBC. Poněvadž šlo původně o 2 spoje, tak to ČSAD moc nevadilo a když pak Hotliner přidal spoje, tak už byl řev. To samý s SA. Ty řeči o nedohodnutí o autobusák jsou fakt mimo mísu. Když totiž mělo ČSAD Prahu, tak mělo klidný život, prachy z toho tekly, a nemuselo se moc řešit a podnikat. Když však měly o ně přijít, tak řvali a začali to utáčet na autobusák. Proč teda dostalo ČSAD pokutu za zneužití monopolního postavení? Asi soud nepochopil podstatu věci, že? Když jeden nechce (a má k tomu pádné důvodu, neb mu skočí havaj), tak se prostě nedohodnou. Tím absolutně nechci obhajovat pana X. Nehledě na to, že někteří z oceněných jako podnikatel roku skončili do pár let v base. Tak uvidíme.
Růžový_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 12:22:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavé. Proč do jiných krajských měst jede spoj i půlnoci? Dokonce kapacitnější (vlak)? A zrovna do Liberce ne. A to prý tam SA zlepšila dopravu. Asi ne tak docela.
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 12:31:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak vlak radši ne, to bys vyjel večer, dojel ráno. Ale pan X se chvástal jak zavede noční busy a jeho poslední nyní jezdí v 21:30. Když jezdilo jenom čsad, tak poslední jezdíval 22:45. Teď od května na chvíli i každý pátek ve 23:30.
Výhoda toho vašeho monopolu byla v tom, že se jezdil ten noční, ne proto že se to vyplatilo, ale protože si to kraj chtěl. A taky chtěl větší frekvenci ve špičkách, a busy i na stání. Teď se na vás může SA vysrat
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30661
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 12:34:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ ted jste mě pane moderátore svojí odpovědí dost šokoval.To jste se snad i upsal.Jistě naženeme lidi do aut a bude to.Ale to je přístup hodně neobvyklý.O tom co dělají ČD to asi není k tématu.Nezapomeňte že dopravci bus nejsou státní narozdíl od ČD.

Netřeba vykat.

Ale kde přesně jsem se měl upsat? Aby nedošlo k mýlce - neříkám, že to tak má být, nebo že se mi to tak líbí, ale že to tak je (nebo snad není).

První část vystihnul Iaya - Mimochodem, co ty městečka, které mají tu nevýhodu, že nemají ani vlak a ani neleží na žádné přímce Praha-Velké Krajské Město???. Nebo čím je zrovna takovej Miličín tolik důležitý, že má lepší spojení než ostatní (mnohdy větší) města?
Ano, nemusí se mi líbit, že už ani tam nebude použitelné spojení, ale to je asi tak vše, co s tím mohu dělat.

A k druhé části: Můžeme odběhnout i k autobusům - již mnohokráte tu byla zmiňována škodlivá regulace kolem Prahy, kdy z velkých měst jezdí pouze couravé dobytčáky. Takže sice menší sídla mají kvalitní spojení, ale v důsledku převezeme lidí méně, protože obyvatelé větších měst, do nichž by se uživily i přímé spoje, se na takovou nabídku vyfláknou.
A na kolejích je to obdobné - než aby byl zaveden hustý takt vlaků v místech se silnou frekvencí (na úkor slabých úseků), tak se jezdí všude téměř stejně, takže všichni mají stejně nezajímavou nabídku (podobné je to s (ne)projížděním zastávek, kde nestoupí tři lidi, zatímco jinde desítky až stovky).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 12:43:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem, porč KÚ neřekne ČSAD, tady máš hrst peněz a chceme autobus z Prahy okolo 23h v kladiva. Nebo ho už kraj nechce?
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Mirbusak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 12:56:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iaya: KÚ nedotuje dálkové linky, to by musel zahrnout spoj do ZDO, a to se mu nechce, nemá peníze

MZ:z velkých měst jezdí pouze couravé dobytčáky
souhlasím, proč se nepustit do "rychlíkových spojů" a pak nechat kroužit nějakou "sběrku". A jsme zase u penězích, to by musely být 2 busy, to nikdo platit nebude, ale zase by šlo platit jen courák, protože je pravděpodobný že rychlík si na sebe vydělá...
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 14:00:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

rychlík si na sebe vydělá ale jen na těch nejvytíženějších trasách. Např. kdyby čsad sm udělali z linky LB-Brno linku bez zastávek, tak bude v busu pár lidí. Tam je prostě plno lidí, který jedou jenom část trasy.

No teď už asiKÚ nikomu peníze na dálkovou linku nedá. To by se pan X posral.
Siklzdenek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 8-2006


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 14:46:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

  Děkuji Gromitovi za aktuální obrázek z pražské Florence. Chci se zeptat všech zde diskutujících "znalců SA" - lze a nebo nelze považovat stávající text na boku autobusu SA "Karlovy Vary - Praha 50 Kč" za klamavou reklamu? Především pro to, že zde není uvedeno (třeba i drobným, ale čitelným písmem, jak se tak konečně v reklamě často děje), že se jedná o cenu jízdného pro držitele otevřených a kreditových jízdenek a rezervace provedené přes web nebo sms a že tedy nejde o cenu pro každého, kdo přijde, dá "půl sta" a jede! (Je-li volno samozřejmě). Pan Jančura mi tvrdí, že se o klamavou reklamu v žádném případě nejedná, já tvrdím, že pokud není uvedeno za jakých podmínek lze tuto cenu získat, tak že to je bouda jako hrom!! Vyjádří se k tomuto někdo nezávislý? Díky!

(Příspěvek byl editován uživatelem siklzdenek.)
Růžový_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 15:37:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co kdyby někdo konečně místo zbytečných hemzů konktaktoval ÚOHS?!?
Siklzdenek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 8-2006


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 16:08:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad: Růžový petr To je nápad!! :-)) Ale vzhledem k tomu, že "...hlas lidu, hlas Boží", raději bych slyšel názor "znalců" z tohoto fóra.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1490
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 16:14:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Liberečák S tím busem ČSAD SM máš pravdu.Proto ten Brňák staví kde to jen jde.Právě zítra ho použiji.
Ano teď už na linku z Liberce do Prahy nedá nikdo ani korunu.To by se Jančura posral.Ano dřív to bylo pánové pod taktovkou kraje.A ten řekl pojede bus z Prahy ve 22.00 a jel.Já jsem pořád přesvědčen že SA mělo dostat licenci od obou krajů.Ne jen v Praze.To považuju za zásadní problém.
ad Mája zajímavé je že tam mají všichni ostatní dopravci povolení k vjezdu,a měli ho!!!!A ne prostě někam vjet a myslet si ted sem tu já a kdo je víc.
(malý příklad:ČSAD JBC nemělo na lince Liberec Náchod povolen vjezd na bus nádraží ve Vrchlabí - zdálo se jim to drahé,ale nedovolili si tam vjet,prostě měli zastávku jinde.)(po některé je to to zlé ČSAD)
aD MZ co mě šokovalo?to nahnání do těch aut.Proč to dělat na trasách kde to lze zajistit pomocí spojů které tam projíždějí.U mě neobstojí že pár aut nezhorší životní prostředí.Co si ty lidé koupí v tom Miličíně?ano staré vozy ti lidé mimo centra mají nízké platy.To není Praha.A co budou ty staré vozy - nesplňovat emisní limity.Co je pak výhodnější 20 takových aut nebo jeden bus např Man lions regio s motorem euro 4?
Jinak netahejme sem vesnice kudy hlavní tah nevede.Musí se začít na nějakém konci.
Proto mě tvůj příspěvek udivil,protože si myslím že nemůžeme být k těm okolo bezohlední a poslat je do aut.Naopak je třeba lidi přesvědčit že jet tím busem není nic špatného.Ale to jim ho musíme nechat.To vykání bylo způsobeno tím že jsem vykal předchozím uživatelům,takže se omlouvám.Bursík by se divil kdyby to četl a hned by se zapojil do diskuse.
Ad reklama je podle mě klamavá ale je nejsem nestraný.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2289
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 16:15:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Siklzdenek: Podle mého názoru to není klamavá reklama. Je to cena, na kterou může dosáhnout každý cestující.
Siklzdenek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 8-2006


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 16:26:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Maqiq:
Ano, může na tuto cenu dosáhnout každý, ale nikoliv při hotovostní platbě u šoféra! A o nějakých Otevřených či Kreditních jízdenkách nemusí mít třeba starší člověk, neznalý práce na webu, ani ponětí!
Díky za názor, těším se na další!
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1493
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 16:28:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a také nemá ten starší člověk třeba připojení že....
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30671
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 16:32:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ten řekl pojede bus z Prahy ve 22.00 a jel.

Řekl a zaplatil. To by teď snad mohl též (a pochybuji, že by ho ten pár busů stál víc jak celá linka v ZDO - pokud náhodou ano, tak je/byla někde chyba).


jsem pořád přesvědčen že SA mělo dostat licenci od obou krajů.Ne jen v Praze.To považuju za zásadní problém.

K licenci se snad vždy vyjadřují všechny kraje, jichž se trasa dotýká. Jen nevím, jak moc do toho mohou zasahovat a jak silné podmínky si mohou určovat.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Iposp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 16:55:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Siklzdenek: Zákon o ochraně spotřebitelů v § 12, odst.2 říká:

Informace o ceně nebo okolnost, že informace je neúplná anebo chybí, nesmí zejména vzbuzovat zdání, že:
a) cena je nižší, než jaká je ve skutečnosti,
b) stanovení ceny závisí na okolnostech, na nichž ve skutečnosti nezávisí,
c) v ceně jsou zahrnuty dodávky výrobků, výkonů, prací nebo služeb, za které se ve skutečnosti platí zvlášť,
d) cena byla nebo bude zvýšena, snížena nebo nezměněna, i když tomu tak není,
e) vztah ceny a užitečnosti nabízeného výrobku nebo služby a ceny a užitečnosti srovnatelného výrobku nebo služby je takový, jaký ve skutečnosti není.

Takže podle tohoto ustanovení bych řekl, že to tento zákon porušuje - minimálně písmeno a) a b).
V praxi to znamená prakticky to, že když bych přišel na pokladnu (k šoférovi), tak mi ten lístek musí za 50 prodat. Nebo by mi museli v rychlosti zřídit registraci, nabít mi kreditovou jízdenku na 50 Kč a hned ji taky vybít
Osobně si tedy myslím, že tam ty dvě slovíčka malým písmem dát mohl.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1498
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 17:12:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad MZ 1)Jedna nemohl neb by musel nejdřív vypsat i na ten jeden spoj určitě výběrové řízení.
ad 2)Sa požádalo v Liberci a nedostalo licenci,požádali proto v Praze a licenci i přes zamítavé stanovisko LB dostali.V Praze je jim totiž jedno co na to kraj jinde.Ale on to asi ani zákon neurčuje že s tím musí oba kraje souhlasit.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30675
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 17:14:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák:
Neodpustím si k tomu komentář. :-)

Vlakem se to dá už za dvě a půl hodiny, a to z hlavního nádraží. Takže pokud bych jel např. z Tábora, nebo v mém případě spíš z Budějc, tak ta hodina autobusem nemusí být už tak zajímavá - musím metrem s mizerným intervalem (takže včetně přesunů pod půl hodiny jdu jen za výborné konstelace hvězd), odjezd v celou těsně nestíhám, takže další hodina navíc (v tejdnu jen půl). A protože Tanvald navazuje, tak najednou je ta JD stejná (a radši přestoupím v Turově, než přesun přes Prahu).

Samozřejmě, kdo jede z míst na trase metra B (anebo aspoň z Prahy - a takových je většina), tak má volbu jasnou (a o tom to je). Jen to není tak jednoznačné, jak se může zdát.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30676
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 17:28:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares #1490:
Bohužel to tak prostě je. Může to být třeba bezohledné, ale protiprávní to není. (Podobné je to i s vylidňováním vesnic. A částečně to souvisí.)
Pokud to vadí státu/kraji, pak má konat. Pokud to právní normy neumožňují, nezbývá než je příslušně změnit.


1)Jedna nemohl neb by musel nejdřív vypsat i na ten jeden spoj určitě výběrové řízení.

To je snad povinnost vypisovat až od určité částky. Ale nevím, zda pro KÚ neplatí ostřejší podmínky.
A i kdyby bylo VŘ nutné, tak to nevidím jako nepřekonatelnou překážku.


Sa požádalo v Liberci a nedostalo licenci,požádali proto v Praze a licenci i přes zamítavé stanovisko LB dostali.V Praze je jim totiž jedno co na to kraj jinde.Ale on to asi ani zákon neurčuje že s tím musí oba kraje souhlasit.

To může být chyba. Pokud už jednou je dána kraji možnost si říci, jaké linky a za jakých podmínek (ty by ale měly být rozumné) pustí, nemělo by být možné to tak snadno obejít.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace