K-report
 

Archiv do 13.února 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy a autobusy v Teplicích » Archiv do 13.února 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
T.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.239.235.61
Odesláno Pátek, 05. ledna 2007 - 19:40:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Benešově náměstí opravdu nárazově dochází k poměrně velkým zdržením při odbavení cestujících. Zaregistroval jsem čekající kolonu i 8 vozidel.
Co se týče vozového parku, aktuální přehled vozidel má DPT na webu a zatím viděná zapůjčená vozidla jsou zde vypsána asi všechna (?): 6xC734, 3xB731/2, 1xB941 a 1xB961.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1593
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 05. ledna 2007 - 19:51:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nejdřív snad musí skončit platnost současné licence. A pak, pokud se nezačnou podporovat tak jako v jiných městech, by zanikly stejně.
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 9-2003
Odesláno Pátek, 05. ledna 2007 - 20:33:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera ( 4.1.) jsem jel 137 (506) z Ústí n.L do Teplic. Řidič (na 95% ne dlouho u DPT) měl dost velké problémy s ovládáním kasy ale i s autobusem (qalty tam padaly podle hesla, aspoň něco, ať dojedem). Na druhou stranu a jako obrana řidiče musím říci, že dobře třetina cestujících netušila, že jsou nějaká pásma a druhá se snažila "očůrat" kasu jedopásmovou lítačkou s tvrzením - sem jsem taky přijel na ní... Výsledek je 30 minut na příjezdu do Řetenic.
No a souběhy 1xx s trolejbusy jsou taky sqosty.
Opravdu mám strach, že 1.1.2008 zatáhnou trajfy naposledy...
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 5-2003


Odesláno Pátek, 05. ledna 2007 - 20:40:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zatím bych se docela bál po 4pracovních dnech hodnotit, ale některé problémy se již opravdu nárazově objevují viz. třeba ten Benešák. Trošku komplikovaná je teď trasa 123, která by ve směru na Krupku potřebovala trochu "narovnat". Bohužel v dopravních zácpách na Masaryčce dost dobře nejde předjíždět a tak je narovnání vynechávání zastávek docela obtížné řešení.

S trolejbusama to asi tak slavné do budoucna opravdu nebude. Bohužel zde má hlavní slovo jedině magistrát nikdo jiný. Letos to vypadá na dva trolejbusy a to je na obnovu žalostně málo.

Někdo tu truchlil nad 505, bohužel rok výroby 1990 je i přes generálky na C744 znát a je to vidět i za jejich výfukama. Jako nostalgie pro "nás" je to hezký, ale cestujte každý den do Ústí a zpět s Rábou. Dalším faktorem je spolehlivost - párkrát zůstaly C744 na pro poruchu na trati a i když okamžitě vyrazí záloha tak minuty sekery nabíhají (obvzlášť pokud zůstane v Ústí). Přeci jen 16 let aktivního provozu je 16 let. Kdo ví ... možná se tam časem objeví Arway Každopádně sóla se na 137 objevují pravidelně o víkendech na prvních a posledních spojích.
http://cnds.cz
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2207
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 05. ledna 2007 - 23:01:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Benešáku se to o špičku šíleně ucpává. Navíc zdržují přechody a motající se auta. Nechci vidět, až tam bude nějaká nehoda.

Franta: Já jel 139 z Oseka. Řidič také určitě nový. S městskou B741 měl taky trable a těžko hledal i zastávky. Byla to "Interspar" B741. Jízda děs, tyhle typy nejsou na dlouhou jízdu nic extra. S kasou se taky trápil a lidi o nějakých pásmech většinou nic netuší! Zpoždění jsou běžná, bohužel. Uvidíme, až se to usadí.
Souběhů už je tolik, vytíženost trolejbusů trisktní, že náhodnému pozorovateli to bude být do očí.

Jmx: Je předčasné hodnotit. Nicméně ledacos už je vidět. Narvanej Benešák a přeplněné autobusy. Na 123 hlavně Solarisy jsou o špičku hrozně přeplněné.
S tou C744 je to tak. Je to prostě starej bus. Jízda tomu odpovídá. Tyhle vozy nemají už v provozu co dělat.

S trolejbusy se uvidí. Ale přiznejme si, dobře to nevypadá. Vžijme se do pozice majitele a aktuální situace.
jg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.153.58
Odesláno Pátek, 05. ledna 2007 - 23:25:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem nad 505 netruchlil, jenom mi šlo o to, že se DPT teď zbavil tak najednou velkokapacitního vozu, které potřebuje - předpokládal bych, že to udělá až po nákupu nových vozů (na lince 137 by se mě osobně líbil třeba Ares 15M nebo Arway 15M místo kloubáků). Navíc ty standardní vozy jsem na 137 neviděl ráno ani večer (o těchto spojích vím, že jezděj pravidelně takto obsazené), ale v obou případech v odpolední špičce.
jg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.153.58
Odesláno Pátek, 05. ledna 2007 - 23:30:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jedna poznámka: Jaktože bude o trolejbusech i nadále rozhodovat magistrát, když se 100% vlastníkem DPT stala Veolia Transport? To je budou kupovat za město a pak je dopravci pronajmou?
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 5-2003


Odesláno Sobota, 06. ledna 2007 - 08:00:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad jg: v tomhle teprve hledám informace, protože k tomu kromě té jedné zprávy není nikde nic konkrétního (kromě toho, že se to bude jmenovat Contep). Navíc tady byly vlastnické vztahy složitější a ještě v roce 2006 platilo to, že technické zázemí, trolejbusy a část autobusů patřila městu. DP Teplice s.r.o. byl nájemce. Takže příklad obě 24Tr a jeden 15m SU zakoupilo město a předalo DPT do užívání a rozpočet na vozidla má město i na letošní rok (jen u toho dělá Kubera podezřelé bububu). Pro změnu zase ty B 732 co se na začátku roku objevily v Connexu v Praze si před lety DP už koupil sám (jako ojetiny a pak je zgenerálkoval).
Takže teď popravdě taky trochu plavu jaké vztahy tam vlastně jsou.
http://cnds.cz
jg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.153.58
Odesláno Sobota, 06. ledna 2007 - 12:39:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji za odpověď.
murjarik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 139.18.21.177
Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 16:11:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lidi, přemýšlel jste někdo o tom, jak by se dala optimalizovat síť TP MHD tak, aby to trolejbusům co nejvíce prospělo? Mám někdy dojem, že teplická trolejbusová síť je sice hustá ale taky nepraktická. (viz objížďky trolejbusů od nádraží na Benešák přes Hrázní nebo to esíčko na Masaryčce na křižovatce s Jankovcovou). Nejde mi nyní o ekonomické a politické argumenty, zkusil byste si někdo představit, že máte tu moc a prostředky na radikální změnu? I když to možná zní kacířsky; nevyplatilo by se pár trolejbusových tratí zrušit a koncept přiblížit předválečnému tramvajovému provozu?
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2213
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 18:43:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

murjarik: Těžko říct. Sám jsem zvědav, co k tomu kdo napíše.

Nicméně, něco se udělat bude muset, protože trolejbusy opravdu hrajou druhé housle. To rozšíření busů na meziměsto to ještě zvýraznilo.
murjarik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 139.18.21.177
Odesláno Neděle, 07. ledna 2007 - 18:57:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: Mně se totiž tak trochu zdá, že je ta trolejbusová situace zatím hodně lidem ukradená. A plakat se začne, až když bude pozdě. Nechci vypadat moc idealisticky, ale třeba někdo tady navrhne nějaké revoluční řešení, na které by v Nových Mlýnech nebo na magistrátě nepřišli...
Romanero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 12-2003


Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 15:24:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musím si znovu postěžovat na informační systém! Jel jsem v sobotu 142kou (pro mě jinak supr linka) z Krupky a uvnitř na busně běhalo:
směr: Krupka,škola, Krupka,Teplická, Trnovany, Benešovo náměstí

To fakt jeden neví, jestli tam zapomínaj dělat mezery, pomlčky nebo jak si to má pospojovat...Jednou vypisujou název katastrálně přesně, po druhý v něm vynechávej...Který stanice jsou už pryč a který teprv přijdou...Hrůza!

Pak jsem jel 136 (ex Connex, 976), ale autobus řidičovi taky moc pane neříkal.
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 16:02:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tím informačním systémem by si asi později chtělo trochu pohrát a věřím tomu, že to je způsobeno tím šibeničním termínem, kdy se všechno mělo dát do pohybu. Ono při množství a složitosti linek jsou nejen na bočních, ale zejména na čelních panelech informace o již projetých zastávkách docela matoucí .... to se musí přiznat.
Jinak se vrátím trochu k tomu Veolia tématu a i když zatím nemám oficiální info tak mám dojem, že se trochu zbytečně čeří vody. Ona v roce 2003 totiž vznikla spolupráce mezi DP Teplice s.r.o. a Connexem v rámci další společnosti zabývající se poradenskou činností v oblasti dopravy. A tím, že se před půl rokem vlastně změnil Connex na Veolia tak se zřejmě i odprezentoval fakt, že prostě Veolia na Teplicku má působnost.
Nebudu teď tvrdit, že mám stoprocentní pravdu, ale můj dojem je, že tu Veolia je jako obchodní partner DP Teplice s.r.o. Pochopitelně, že v rámci obchodních vztahů se pro DP může stát výhodnější být více součástí nadnárodního celku, ale opravdu je tu tolik možností, že si netroufnu odhadovat ....
http://cnds.cz
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2099
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 17:38:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud jsem četl správně, tak Veolia je 100% vlastníkem.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 18:32:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mno na ty T-busy jsem taky zvědav. Ale snad je Havlík podrží

Pro ty, kdo nemají třeba nemají teplickou čipovku:
SLEVA NA POŘÍZENÍ ČIPOVÉ KARTY
V období od 8.1.2007 do 28.2.2007 lze pořídit novou čipovou kartu za sníženou cenu 90 Kč.
(www.dpteplice.cz) Běžně stojí 170 Kč.
Dost mě překvapil "hlad" po nových jízdních řádech. Viděl jsem i člověka, který jich bral 5

Jinak mě dosti se.ou zpoždění na linkách 136 a 139. Už několikrát byl spoj opožděn i o 30 minut

Hodně nepříjemné je zrušení sloupce, který udával dobu jízdy do dalších stanic. To je dost velké negativum.

Ovšem nejtragičtější je odbavovací systém. Ten snad už patří do muzea. Chtělo by něco takového, jako má DP Most a Litvínov. A tarif (daný tím obavováním) taky není zrovna "user frindly" 24 Kč z Teplic do Duchcova je Proto taky hodně lidí jezdí z 1. do 2. zóny za 14 Kč a a z 2. zóny do 1. za 10 Kč (dneska jsem takhle jel i já, protože si nebudou jak pitomec shánět drobný za 50 Kč). Tím vzniká zajímavá situace, kdy může jet cestující (sice jede vlastně v 1. pásmu načerno, ale to nikdo neřeší) z Hrobu do Trnovan za 10 kč, ale cestující z Benešáku do Trnovan pojede ve stejném autobuse za 14 Kč
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 21:40:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, nový tarif je dost jednoduše zneužitelný. Z tohoto důvodu by bylo bývalo jednodušší udělat tarif Trolejbusový a autobusový <100 a 1xx-ový. Autobusy by jezdili ti, co opravdu jedou za hranici města, nebo za hranici bývalé MHD.
Autobusy by se staly dost snadno a bezbolestně napaječi Trbusů. Zejména ve spojení s tarifem a přestupy. Konečné busů by byly na "poloterminálech", nebo objízdných smyčkách.

Jako příklad - linky od Osek, Duchcov by jely Břízky, Perla a objezdem přes Roosweltovo náměstí na Tolstého, kde by buď končily, nebo pokračovaly do drohé části - Košťany. Moldava.

Od Ústí a Krupky terminál u Hypernovy a objezd nádraží.
Od Dubí a Novosedlic přes Benešák, Nádraží Mánesovo náměstí a Nákladní.

Prosetice, Žimy... tangenciálně do Řetenic, Hřbitovní Interspar na nádraží.

Také by asi vznikl větší tlak na propojení Tr tras a propojení tras (Prosetickáxšanov I, Šanov I x Jankovcova)

Uvědomme si, že v centru Teplic je jen 8 stanic neobloužitelných Trbusy - Na nové Vsi u Soc. Péče, Valy, Laubeho Náměstí, Reisova, Gagarinova, Prosetice Objezd, Hřbitovní, Mánesovo Náměstí, ale z toho jen jedna -Raisova- nejde obsloužit napájecí, nebo tangenciální linkou bus.

Záměrně neuvádím Maršovskou, protože docházková vzdálenost na Trbus je menší, než v oblasti Šanova II a Závětří.

Obrázek si postupně dělám... Není moc hezký
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2215
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 09. ledna 2007 - 21:44:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Romanero: V informačním systému je opravdu zmatek a není to zrovna nejpřehlednější.
Jmx má ale dost pravdu. Ono v tom krátkém termínu nemůže být všechno vychytané a bez chyb. To nebylo možné promyslet a simulovat!

Orlí spár: S tím zpožděním 136 a 139 (tedy směry do Duchcova a Oseka) je tragédie. Minulý týden odpoledne dokonce jedna 139 vynechala. Nebo prostě nejela.

Tragédie odbavování je velká! Je to velký problém, který se bude muset řešit! Lidi naprosto nechápou, že jsou dvě pásma, kde se dělí apod. O nedodržování jízdného nemluvě. Sice může přijít revizor, ale zatím jsem nepotkal nikoho, kdo by měl tu zkušenost.
S výší jízdného také problém.

A také jsem zvědav, kde vezme DP do budoucna kloubové vozy. Když vidím tu vytíženost, budou potřeba i do budoucna. A ne pár, ale poměrně hodně. Jen jsem zvědavej, jak DP dokáže provozovat velkou část kloubových spojů za těch cca 33 Kč/Km.
Zdá se mi, co jsem viděl, že linka 123 je dost přetížená. Viděl jsem dobře nebo je štěstí na narvané spoje?
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 297
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 12:20:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady je česká zpráva: http://www.veolia-transport.cz/ConnexTemplates/NewsPage____22320.aspx
www.sht.cz

ICQ: 222-729-231
Citelis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 9-2006


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 15:02:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím.Myslíte si,že Veolia Transport pomůže Teplicím získat nové trolejbusy?
Romanero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 12-2003


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 15:03:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já teda nevím, ale ty počty čehokoliv, co zaznělo v tom článku, se mi moc nezdají. 52 trolejbusů a 48 autobusů? Stotisícové Teplice? Výnosy 12 megaEUR?
Jenik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 10-2006


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 15:10:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Romanero, já řikám s aglomerací 80 000 obyvatel. Kloubový trolejbusy jsou za dva, to nevíš?
ICQ 424-802-051 Město bez tramvají jako by ani nebylo.
Pavlik_65
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 9-2006


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 17:43:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si myslim,že by mohla Veolia Transport pomoci Teplicům získat nové trolejbusy,když teď jsou všechny ve vlastnictví Veolia Transport.
ICQ 330-946-196
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 298
Registrován: 12-2004


Odesláno Středa, 10. ledna 2007 - 18:38:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nerad bych vám kazil pocity, ale trolejbusy jsou majetkem města, tudíž na ně se nejspíše prodej vztahovat nebude, to by muselo souhlasit i město a o tom nějak pochybuji že by primátor města souhlasil s převedením majetku města do jejich rukou.... Ale chtělo by to počkat na vyjádření samotného dopravce a i případně města
www.sht.cz

ICQ: 222-729-231
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1048
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 09:18:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

trolejbusy jsou majetkem města

1. Dopravní podnik majetkem města není/nebyl?
2. A to je asi důležitější otázka - kdo je a bude majitelem "drátů" (myšleno všeho od měníren až po trolejové vedení)?
Teď uvažuji nahlas - pokud je to magistrát, je provozovatel dopravy nějakým způsobem k trolejbusům nucen. Pokud je ovšem trakční síť součástí DP, lze trolejbusovou dopravu poměrně rychle zlikvidovat (v Rumunsku či ex-CCCP určitě rádi cokoliv pod 20 let věku odkoupí).
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 299
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 09:23:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dopravní podnik NENÍ majetkem města, pouze od něj dostává dotaci za prokazatelnou ztrátu.

ALE např. oba nové trolejbusy nakoupilo město a ne DP. Dále většina trolejbusů co jezdí ve městě je majetkem města a DP je má "pronajaté".
www.sht.cz

ICQ: 222-729-231
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1049
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 11:27:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dopravní podnik NENÍ majetkem města

Takže jeho majitelem (= držitelem jeho akcií) byl/je kdo?

většina trolejbusů co jezdí ve městě je majetkem města a DP je má "pronajaté"

A co brání novému majiteli - provozovateli MHD jednoho krásného dne (který nebude totožný s datem, kdy "nájemní smlouva" vyprší) říct: "Vážený magistráte, díky za dosavadní spolupráci, ale já už si od Tebe od zítřka ty trolejbusy pronajímat nebudu". Pokud odpověď zní, že jen určité penále za předčasné vypovězení smlouvy, pak je už jen věcí provozovatele spočítat si, zda se mu víc vyplatí tento pronájem za (pro něj) "atypickou trakci" nebo "nákup" (= bankovní leasing) dalších 50 úplně nových diesel- nebo plyno-busů.
Anebo v případě giga-společnosti jako Connex převod těch 50 mírně či více ojetých busů (z jejich pohledu pár kousků) z nějaké jiné provozovny kdekoliv v rámci EU?
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 300
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 11:52:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DP není akciová společnost, ale společnost s ručením omezeným, takže žádné akcie by neměla mít
www.sht.cz

ICQ: 222-729-231
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3971
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 12:04:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DP Teplice je ve vlastnictví 3 fyzických osob, viz obchodní rejstřík:
http://www.justice.cz
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1051
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 12:30:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quexi, Tvůj odkaz na "justici" mi moc nepomohl. Na zadání DP Teplice mi to odepsalo "nula bodov". Ale to není podstatné - zajímavější je spíš to, jak se nadnárodní koncert postaví k elektrické trakci a zda získaných znalostí využije k jejímu dalšímu rozvoji (což může být buď snaha o nákup dalších elektrických DP nebo zavádění elektřiny do jeho stávajících provozů) nebo naopak zjistí, že je to hrozně náročné (viz z-iks-nárobení technických revizí, které vyžadují drážní předpisy na trolejbusech, zatímco na busech s motorem s vnitřním spalováním se stejné zařízení samostatně vůbec nekontroluje, dvojitý řidičák atd.) a nevydá se na cestu likvidace elektro-trakce.
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 301
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 12:45:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: musíš zadat Dopravní podnik Teplice, jako DP Teplice ti to nevezme.
www.sht.cz

ICQ: 222-729-231
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 13:24:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jakákoliv trakce, kde jsou vysoké fixní náklady (pořízení a den) a nízké provozní (na km) se vyplatí co nejvíce využívat a rozšiřovat. To je případ trolejbusů
Provoz s nízkými fixními a vyššími provozními naopak.
Prostým výpočtem dojdeme k okamžiku - počet najetých kilometrů/den, měsíc, rok, kdy je vhodné využívat závislou trakci.
K tomu je však nutné znát některé vstupní údaje.
Ceny, odpisy, tržby, počet osob za den.

No a pak nastane drobná a složitá práce - sestavení grafikonu s návaznostmi, vhodným trasováním.
No a když se na některm místě objeví hodně spojů je žádoucí začít porovnávat, jestli náhodou se nevyplatí tam strčit místo autobusu trolejbus = přidat dráty.

Protože je však síť dnes pevně daná a peněz je vždycky málo, tak je to velice problematické. No a protože se nechce šťourat do radnice, tak se ani zjevně výhodné investice neprovádí. Jako příklad bych ke dnešnímu stavu uvedl jen ty známé věci, co jsou nahoře, nebo v archívu, nebo už pryč v závěji času.

Trolejbusová síť se musí vhodně více zatěžovat na úkor autobusů, protože jinak půjde do .

Takže jak to dnes vidím v Teplicích jako Tepličák.
- autobusové linky nesmí křižovat město - měly by být trochu vzletně řešeno jako okvětní lístky kopretiny, nebo fialky. Ne jako chryzanténa.
- nesmí nastat stav jako u nemocnice, kde je ve špičce průměrně co 120 sekund vozidlo - taková hustota není ani v metru. O Benešáku ani nemluvím.
- cestování trolejbusem musí být výhodnější - časově ale hlavně finančně - i 1 ( jedna ) koruna český by udělala pravé divy
- drobné rozšiřování tr.sítě je prakticky nutnost, jinak nepřežije
- trasování linek trbusů musí vést atraktivně do centra. Zkuste si porovnat z Panoramy 5 a 12 ve špičce - netřeba komentář.
- tarif, přestup a podobné musí být jednoduché, přehledné a srozumitelné.

No a překážky se musí klást IGK, ne VHD.

Agentura JPP. Údajně se uvažuje o zrušení parkovacích automatů a uvolnění parkování v centru. To by byla broskvovina z největších. To už by po Masaryčce mohly jezdit jenom tanky.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2218
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 16:31:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Romanero: Ty čísla tam jsou celý nějaký divoký

DP Teplice byl a pořád snad je s.r.o.
Ono pak i s tím vlastněním je to ošidné. Pokud se nemýlím, což se klidně může stát, tak s.r.o. se zakládá podpisem společenské smlouvy(nebo jak se to jmenuje) jedním nebo více společníky. Ty pak tedy můžeme všechny označit za vlastníky. Případně mě někdo opravte.

Franta: Fixní náklady jsou problém. Přestože je hustota provozu trolejbusů v Teplicích na páteřních úsecích značná (bez podkladů o přesných výpočtech může jen spekulovat), je to na úkor jejich vytíženosti. Vytíženost je i o špičku taková, že je to dlouhodobě neudržitelné!
Otázkou je, zda v případě optimalizace a snesení části troleji (klesnou mi fixní náklady) zase trolejbusy na oněch hlavních úsecích najednou potřebné množství Km.
A opačně, když postavíme další tratě, fixní náklady jdou skokově nahoru. Otázkou je, zda to dokážou přírůstkové Km trolejbusů rozdrobit.

Teď to vezmem dle Frantových bodů (tím ho nechci nějak napadat, ale jak to vidím, bohužel, nejen já).
Trolejbusová síť se musí vhodně více zatěžovat na úkor autobusů, protože jinak půjde do ...
To mám obavy se nikdy nestane. Mnoho nových linek 1XX nahrazuje bývalou linkovou dopravu. Lidé mají nárok z měst a obcí okolo Teplic na přímý spoj bez přestupů. Pokud jim ho vezmem, budou se bouřit nebo z VHD utečnou. Čímž to bude znamenat celkový pokles přepravovaných osob, pokles atraktivity a úrovně příměstské dopravy, odliv části cestujících z VHD. Plus samozřejmě investice do případných přestupních míst, odbavování atd. atd.

autobusové linky nesmí křižovat město - měly by být trochu vzletně řešeno jako okvětní lístky kopretiny, nebo fialky. Ne jako chryzanténa.

To je určitě problém. ale velmi těžko řešitelný. Otázka je vždy ve vypravenosti vozidel, z toho se odvíjejících mzdových nákladů (a ty tvoří velkou část celkových nákladů). Plus je tam ta atraktivita. Každý přestup je navíc pro cestujícícho riziko. Hustota dopravy v Teplicích ale nikdy neumožní minutovou přesnost. Systém je navíc tak rozlehlý, že čekání jedné linky na druhou jen minutu nebo dvě přivede celý systém do chaosu.

nesmí nastat stav jako u nemocnice, kde je ve špičce průměrně co 120 sekund vozidlo - taková hustota není ani v metru. O Benešáku ani nemluvím
Tohle určitě ano. To je problém. Kolem nemocnice určitě. Benešák by šel, pokud by tam nejezdila auta. Jednou je to uzel a lidé budou vyžadovat průjezd.

cestování trolejbusem musí být výhodnější - časově ale hlavně finančně - i 1 ( jedna ) koruna český by udělala pravé divy
Tohle je možnost. Jenže. Těžko bude chtít dopravce v jednom směru posílat bus a trolejbus. To jsou dva vozy a dva řidiči. Pokud to vše pobere meziměstský bus nebude dopravce váhat a zruší trolejbus. Navíc, každý Km musí někdo platit. A město/kraj nebude platit dva systémy dopravy.

Se zbytkem souhlas. Ale nevěřím, že se něco z toho bude realizovat.

Poslední odstavec. Není to je JPP.

Takhle to vidím já. Neříkám, že můj pohled je jediný.
Problém dle mě tkví v tom, že mnoho věcí, které by trolejbusům pomohly, by si vyžádalo investice (v různé výši), vyšší náklady na provoz, které nikdo nejen nebude ochoten platit, ale nezaplatí.
Další věci sníží atraktivitu MHD i VHD. Což je špatně a špatná cesta.

Otázkou je, co je pro Teplice lepší. Fungující přehledná příměstská autobusová doprava vhodně doplňující dopravu městskou (myšleno autobusy)? Současný stav? Nebo posílené trolejbusy, například tarifně oddělené od busů, za kterými ve stejném směru jezdí autobusy a celkově to všechny stojí víc?
Já nevím, co je nejlepší!
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1612
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 11. ledna 2007 - 17:43:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč to nemůže být jako v ostatních městech? Normální příměstská doprava končící někde na UANu, od kterého co deset minut jede trolejbus případně městský autobus různě po městě?

Ale je to asi dost podmíněné výší jízdného a tím, že co jiný vůz, to nová jízdenka, což cestující asi nezkousne, na to je přestupný tarif. Takže je celkem logické, že všechno musí stavět více méně všude...
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 292
Registrován: 5-2003


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 13:50:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V teorii mě už nějaký čas napadá jedna kacířská myšlenka a to je přechod částečně na to co píše Trollino 15. Autobusové nádraží je téměř v centru u vlakového a hlavně je nyní minimálně využívané.
Tak kacířská myšlenka spočívá v tom, že by se mohlo vyjmout Benešovo náměstí z funkce centrální stanice (stala by se z něj řadová nácestná zastávka) a přesunout uzel na autobusové nádraží. Trolejové vedení se AN prakticky dotýká a v rámci zajištění lepšího spojení by klíčové linky mohly kolem projíždět a při troše fantazie - proč by nemohla být jedna stopa vedena přímo přes něj ?
Končily by tam ty méně spojové linky a ty větší typu 123, 128, 136, 137, 139 co křižují město by se vyhnuly prakticky jen dvěma zastávkám a to je Benešák a Hotel de Saxe což je však z hlediska krizovosti velmi významná úleva. Cestující do do oblasti Krupky a Duchcova jsou na AN zvyknutý a městští cestující by měly důvod preferovat trolejbusy. Po důkladném zpracování se v tom řešení určitě dá najít, jde jen o to jak vyřešit správu plochy na autobusáku (patří COMBUSU) .... i když po tom jak to tam vypadá nyní si myslím, že buď se autobusák prodá na dopravní účel a nebo se to tam celé zbourá a postaví se tam další supermarket
http://www.cnds.cz/tp/pro/ostatni/p-23.htm

Pak je tu ještě jedna věc a to je stanovisko města, ale to se dozvíme až příští týden po jednání rady města.
http://cnds.cz
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1616
Registrován: 2-2005


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 19:51:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to sem rád, že nepíšu z cesty...:-)

Autobusák se dá využít buď pronájmem nebo koupí (při současné vytíženosti bude COMBUS rád, že se ho zbaví). Bude využitý autobusák a autobusy sbíhající se s trolejbusy přijdou o cestující z těch hlavních zastávek, kteří pojedou trolejbusem.

Ale budou nadávat lidi z příměstských linek, že se nedostanou do centra za jedno jízdné
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 5-2003


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 20:44:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže ono to v centru prakticky je .... autobusák a hlavní nádraží odděluje od Benešáku jedna ulice a Benešák je centrum spíše z psychologického hlediska. Takové alternativní zastávky centra jsou Hlavní nádraží (tam je i ten autobusák) a z druhé strany Alejní (a tam by už ty příměstské opět stavěly) a ze třetí Divadlo. Ono Pokud se bude lámat hůl nad přetížeností Benešáku tak je opravdu jediné řešení to trochu roztrhnout na dva body, aby cestující musel začít uvažovat kam jede a kterou linku při cestě centrem použije.
http://cnds.cz
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2220
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 12. ledna 2007 - 22:19:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino15: S tím UAN. Oni Teplice nejsou žádná velké město a mnoho městských linek obsluhovalo příměstí i před začátkem letošního roku. Navíc by to vyžadovalo přestupování, a to tarif a asi ani systém odbavování moc neumožňuje.

Jmx: Je vidět, že jsi nad tím přemýšlel. Opravdu smekám, to mě nenapadlo. Je to dobrý nápad a asi splolečně s přestupným tarifem (ať už se udělá jakýmkoliv způsobem) jediný do budoucna možný.
Sice mám obavy, že lidé si do té doby, než by byla realizace, zvyknou na jízdu přes Benešák a možná by se bouřili. Ale daleko to není.
Pak by ještě nebylo od věci, ubrat meziměstským linkám některé zastávky. Třeba na Duchcovské atd., vším by se zkrátila i jízdní doba a konkurence mezi busy a trolejbusy.
Pořád se ale obávám množství najetých kilometrů

Je vidět, že brainstormingem by kolektiv lidí řešení nakonec našel
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Registrován: 9-2003
Odesláno Sobota, 13. ledna 2007 - 08:15:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oni Teplice nejsou žádná velké město a mnoho městských linek obsluhovalo příměstí i před začátkem letošního roku. Navíc by to vyžadovalo přestupování, a to tarif a asi ani systém odbavování moc neumožňuje
Ale přestupovalo se bez přestupného tarifu za peníze.

Pak by ještě nebylo od věci, ubrat meziměstským linkám některé zastávky. Třeba na Duchcovské atd., vším by se zkrátila i jízdní doba a konkurence mezi busy a trolejbusy.

Bohužel některé úpravy ulic za poslední 2 roky to znemožnily, například zúžení Masaryčky a Duchcovské. Naopak na některých vhodných zastávkách se nezastavuje, takže nelze přestupovat. Příkladem je zastávka linky 137 Teplice, Trnovany čerpací stanice kde nestavěla 25 a chyběla tak vazba na Dubí a Šanov II. Teď už je to pasé. Také chybí vazba 137 v oblasti průmyslové zóny Krupka a v Soběchlebech na linky do Krupky. Musí se až k Hypernově a tak se nestíhá limit 60 minut na přestup. Že by záměr??? ,


No a teď ještě pár poznámek k souběhům a tarifu.
Je nutné mít tarifování a dopravní sít co nejjednodušší. Jinak se lidi nezorientují a mají v tom zmatek a výsledek - jedou IGK.

- při systému přestupů mohu mít jednotný tarif na každé části ( větší tržby dosáhnu díky přestupům ) mám jednoduchý tarif a složitější linky, systém je operativnější ( měním napajecí linky k několika kmenovým )
- při systému dlouhých linek a několika pásem musím nasadit odbavování ve stylu ČSAD, nebo revizory ( jedno zdržuje, druhé stojí dost peněz s pochybnou efektivitou ). Mám složitý tarif a jednodušší linky, ale těžkopádný systém, vytvářím deriváty linek a výsledkem je
- Současný teplický systém se všemi negativními vlastnostmi.
- Souhlasím s JMX ohledně odlehčení Benešáku, to byl i ten můj dřívější návrh na ty přestupní terminály - přestupní souběhy - na okraji města.
- V Teplicích je dnes velká nerovnováha mezi směry. Odněkud se vhodnou linkou dostanu kdykoliv kamkoliv
z Dubí se dostanu do Řetenic, Prosetic, Nádraží, Nemocnici, Trnovan, Hypernově, Krupky, Chlumce, Oseka, Hrobu ve všední dny/Sobotu/neděli)
Z Nové Vsi se v So/Ne dostanu jen do Trnovan a ve všední dny přibyde Nemocnice, Krupka, Chlumec.
Šanov II se v So/Ne dostane jen na Benešák a Nemocnici a jinak musí přestoupit.
- Nerovnováha mezi docházkovými vzdálenostmi
Oblast Maršovské má docházkové vzdálenosti tragicky minimální (viz linka 21 kontra trolejbusy), Šanov II podstatně delší
- V trolejbusové síti chybí těch několik křižovatek (pro optimalizaci) a tak 3 kilometry tratí k možnosti opravdu dostat autobusy ven z centra. Jsou to velká čísla, ale v poměru k tomu že dnes stojí ladem 3 kilometry, ( manipulační trať od červeného kostela do vozovny je podle mne luxus) to není tolik.
- Ústí zdárně rozvíjí trolejbusový provoz a odsoudilo autobusy do role napajecích linek, nebo linek do míst, kde nejsou dráty. A pokud tam je velká frekvence, tak se snaží tam ty dráty dostat ( Střekov ). Tak mi nikdo nebude tvrdit, že mít trolejbusový provoz je out.

- Kdysi (1975) byl systém, že Teplice byly rozděleny na 4 pásma (1=Trnovany,2=Řetenice,3=Dubí a to 4 si nepamatuji, snad Novosedlice a Proboštov, Přítkov). Předplatní jízdenka dávala právo v určeném pásmu nastoupit. Jednotlivá jízdenka s přestupem umožňovala jednou přestoupit do místa, kam mi z určeného místa nejel přímý spoj
Příklad:
Autobus 8 jel z Dubí do Řetenic, Autobus 6 z Dubí na Somet, trolejbus 4 z Novosedlic do Řetenic. Nedalo se na Benešáku přestoupit ze 6 na 4

Postupně začly přibývat autobusy systémem odevšad kamkoliv a hlavně centrem. A proto je stav takový jaký je.

A souhlasím s tím, že vhodný brainstorming mezi těmi co znají pozadí, těmi co přemýšlí a těmi co chtějí by přinesl své ovoce.

(Příspěvek byl editován uživatelem Franta.)
Tepličák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.156.65
Odesláno Sobota, 13. ledna 2007 - 19:32:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přemýšlel jsem o obsluze nádraží trolejbusy. V současnosti obsluhují linky 3 a 9 důležité směry: Anger, Šanov 2, Centrum, Prosetice a hlavně odvezou lázeňské hosty z nádraží do lázní.
Je to podle mě vyřešeno docela dobře, ale hodily by se přípoje aspoň k rychlíkům z/do Prahy třeba linkami 12 a 13 pro obsluhu Nové vsi, Panoramy a Řetenic. Spoje by nezajížděly na Benešák, přestupovalo by se ve stanicích Masarykova. Hlavní nádraží a Alejní. 200 metrů k Hotelu de Saxe a na Masaryčku sice není moc, ale musí se přecházet přes dvě frekventované silnice.
Wychuchol_tce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 15:49:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co kdybychom založily novou diskusi - Teplické tramvaje?
murjarik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.185.143.66
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 19:37:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, a o cem budeme diskutovat? Myslim, ze je navrat tramvaji do Teplic utopie. Docela by se mi libil v Teplicich Translohr. http://fr.wikipedia.org/wiki/Translohr

Co rikate? Jake byste vymysleli linky pro teplicky Translohr?
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1624
Registrován: 2-2005


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 20:36:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlasuju pro trolejbus
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 298
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 13:05:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neumim si představit dost dobře funkčnost tohoto hybridu po dešti a následném zamrznutí, při sněžení a podobných dobrotách.

Do Teplic by v dnešním stavu komunikací a hustotě provozu nebylo možné zavést tramvajový provoz, zejména kvůli vytížení, neoperabilibitě, nákladům a podobnému.

A kdyby jsme chtěli obnovit tramvaje v původním rozsahu, tak si myslím, že by se podařilo trolejbusama za ty peníze zadrátovat celé Dubí, možná by i na Krupku zbylo...

(Příspěvek byl editován uživatelem Franta.)
murjarik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 139.18.21.177
Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 13:12:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chapu, asi mas pravdu. Jen s tim snehem ne. :-) http://www.youtube.com/watch?v=Wif_nNjBp5E

Porad si ale myslim, ze nevytizenost trolejbusu je dana mizernym linkovym vedenim a bojkotovanim ze strany radnice. Pritom by stacilo pomerne malo a veci by se mohly zmenit.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1633
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 17:22:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To by mě zajímalo, na co ten systém Transěco je? Podle mě to akorát kombinuje nevýhody tramvaje a trolebusu
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 984
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 18:20:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino_15: To víš soudruhum ve Francii se nelíbyly vysoké náklady na klasické tramvaje, tak začaly vymýšlet něco lacinějšího. Vymyslely hybrida který se někdy nazývá tramvaj na pneumatikách, jaký to má smyl toť otázka. Mě ale přijde že pozadí smrdí také tak trochu politikou a francouzkým patriotizmem.

Docela zajímavé čtení je na stránkách translohru. Ikdyž Translohr není jediný systém, je tu ještě systém TVR od Bombardieru nebo Civis od Irisbusu, více je napsáno tady a určitě by se našly další.

Také mě přijde že se tak trochu opakuje historie celé to toiž dost nápadně připomíná německý pokus OBahn, tak jsem v celku zvědav jak francouzké systémy budou životaschopné.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 23:07:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wychuchol tce: no to by asi bylo dost zbytečné, diskuze o zaniklých provozech tu už je
Ale třeba mi můžeš říct, kde jsou nějaké zajímavé zbytky
Nedávno jsem si všiml, že na zastávce Mariánský dvůr je zřejmě původní tram. sloup.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 299
Registrován: 9-2003
Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 12:43:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z Roosweltova náměstí ke sklárně se pod výtlukem asfaltu objevily koleje. Po zmínce o nich zde na K-rep, byly do týdne přeasfaltovány.

V Novosedlicích je několik sloupů a na původní konečné v Dubí je patrná smyčka a z kolejí jsou sloupky na plot.

Kousek těleasa je vidět na kraji zahrádek v Dubí-pozorce, kousek za bývalou vlečkou do Barevky. Vlevo po směru jizdy z Teplic.

Na barácích u Soudu jsou zase ružice po původní trati ke koupališti z 50.let. Dle mojí maminky byly snad dráty hliníkové, jako pokus o úsporu mědi. Snad to bylo stejné jako pokus u KH s vlaky.
Romanero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 12-2003


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 16:25:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě teplické tramvaje taky dost zajímají, nové diskuzi se nebráním. Chci dát do kupy i pamětní stránky mapující vše, o čem se dnes ví...
Téměř podél celé bývalé sítě jsou na domech dodnes desítky prapůvodních růžic a hákových kotev trolejového vedení. (Ikdyž s těmi růžicemi si nejsem tak jist, jestli je užívaly tramvaje.) Jedna háková kotva u stanice Masarykova slouží dokonce trolejbusům.
Kdysi jsem byl svědkem při výměně asfaltu v Šanově I toho, že se objevila téměř celá původní trať.
Vozovna autobusů používá celou bývalou tramvajovou vozovnu a budovu elektrárny, která taky sloužila pro deponování (menší stavba hned za podnikovou čerpací stanicí). Kolem podjezdu je několik původních sloupů (jeden i kovový).
Dosud existuje nákladní rampa podniku Vaka (nebo Trnovanka, nevím přesně) nedaleko vozovny trolejbusů, sloužící dříve k překládce z/do nákladních tramvajových vozů.
V Novosedlicích nevím o žádných sloupech, ale jsou tam u mostu přes trať 132 zaražené žlábkové kolejnice (na jedné z nich: "Bonawitz 1911").
Dubí bylo řečeno. Sám ale mám nejasnosti o tamním trasování trati, hlavně od MěÚ k lázním.
V Řetenicích se jim, ale stav vozovky udržet nedaří a v esíčku v Rybniční ulici je dokonale vidět trasování trati, přičemž se postupně objevují i koleje. Ty přímo u sklárny ale byly lepší;)

Franta: Kde přesně je patrné to těleso v Pozorce? Já myslím, že celá ulice Poštovní a cesta skrz kolonie je pozůstatkem trati.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 443
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 17:23:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky za popsání těch fragmentů

Taky mám pocit, že na většině starých domů v řetenicicích , Trnovanech a v centru jsou háky, na kterých bylo trol. vedení zavěšeno. Myslím, že něco je i v Šanově.

Původní trasování v Dubí je dobře vidět tady:http://www.mesto-dubi.cz/hfoto/dubi/skola_d1.JPG

Stránky jsou výborný nápad

Ještě dotaz: které úseky byly v padesátých letech zdvoukolejněny ? Určitě vím o úseku od Červenýho kostela na Benešák, dál to nešlo, ale byl zdvoukolejněn i úsek z Tržního (popř. Zámeckého) náměstí do Řetenic ?
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Romanero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 12-2003


Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 18:52:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten už ne, jediná dvoukolejná trať byla skutečně jen z Benešáku až na konec parku k Městským sálům.
Díky, musím říct, že ta fotka mi objasnila můj dlouhaletý vnitřní dohad
Wychuchol_tce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 19:34:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://tramteplicke.ic.cz
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 03. února 2007 - 10:51:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím,
měl bych prosbu, má někdo z vás JEDNU fotku teplické historické devítky a mohl by mi ji poslat na mail + její výrobní číslo. Já bych ji v budoucnu rád na netu zveřejnil. Díky
...něco málo o Jihlavské MHD... http://jihlavskymhd.ic.cz
jirka93-most
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.213.32
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 17:58:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slyšel jsem, že by měl být v květnu v Dp teplice den otevřených dveří. Nevím přesné datum a proto by jsem byl rád, o nějaké podrobnější informace. Děkuji Jirka93
Jenik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 10-2006


Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 21:00:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravim, dneska jsem jel v Praze linkou 240 provozovanou Connex Praha, ev.č. 1018. Nátěr exteriér pražský červeno-bílý, ale v interiéru nálepky DP Teplice Např.: Děkujeme, že jste cestovali s námi a těšíme se na shledanou. s logem DPT apod. Vida kam mizí teplické autobusy...
ICQ 424-802-051 Město bez tramvají jako by ani nebylo.
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1540
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 21:09:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenik: No mizí, spíš si je firma posílá kam potřebuje:-)). Je tam i "máte dotazy? Volejte, pište....DP Teplce"?

A zase v Teplicích - DP Teplice a Integovaný Dopravní Systém Olomouckého Kraje /303/.
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:|:. ICQ: 271 444 785
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1405
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 21:29:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad zlin 24 není nad skvělé informace.zajímalo by mě jak by mi odpověděli že linka v Praze měla zpoždění atd.asi by čuměli
ale neměla by tu zapadnout ta otázka dne otevřených dveří.Zejména přispěvatel JMX by mohl mít info.(ten ví skoro vše co se v Teplicích děje)
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1724
Registrován: 2-2005


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 00:35:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ehm...tak název "olomouckého kraje" byl zamalován lihovkou :-)

A k samolepkám v práglu: jejich údržbě (uklízečky) pravděpodobně nedojde, že nálepky teplické nejsou potřeba a aby něco nezjebali, tak radši na nic nešmatlají a případné nálepky pražské nalepí vedle...:-O
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Pavlik_65
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 18:02:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od 4.3. cestování do Duchcova,Fojtovic,Zabrušan v I.pásmu http://www.dpteplice.cz/
ICQ 330-946-196

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace