K-report
 

Archiv do 16.února 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Student Agency » Staré archivy » Archiv do 16.února 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2211
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 09:42:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Minibox: Nebo je to chytrý marketingový tah, aby natáhli Asianu trochu na skřipec.
Allegro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 14:38:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Žluté autobusy vyjedou později

Zaváděcí ceny jízdenek jsou zatím tajné



Karlovarský deník - 30.1.2007

Karlovy Vary /Praha ľ Žluté autobusy společnosti Student Agency vyjedou na trasu Karlovy Vary ľ Praha až 12. února. Důvod, proč dopravce nedodržel původně avizovaný termín 1. února, je podle Radima Jančury, majitele firmy, prostý. äZařizujeme svou pobočku v Karlových Varech, a dříve to prostě nestihneme.ô

Podle jeho slov však stále platí původní slib, že žluté autobusy budou z Karlových Varů do Prahy odjíždět každou hodinu. Radim Vančura připravuje cestujícím i jedno zásadní překvapení ľ zaváděcí ceny jízdného.

äCenu jízdenky zatím neprozradím, veřejnost se ji dozví v okamžiku, kdy naše autobusy vyjedou. Mohu ale nastínit jedno: bude velice zajímavá,ô slíbil Jančura.

Zaváděcí cena bude podle jeho slov platit minimálně tři měsíce. Reálná hodnota jedné jízdenky z Karlových Varů do Prahy se podle Jančurových odhadů pohybuje kolem 120 korun.

Za obdobnou cenu už dnes někteří dopravci jezdí. Největší konkurenci bude mít ovšem Student Agency ve společnosti Asiana. Ta podle slov majitele Alexeje Litvina připravuje kroky, které by měly stálé zákazníky motivovat k tomu, aby její služby využívali i nadále.

Krajský úřad Karlovarského kraje zatím vydal licence na tuto linku čtyřem firmám. Další jsou ale registrované na druhém konci, tedy v Praze.

Petr Kozohorský

Foto: První cestující uvítají stevardky společnosti Student Agency na palubě žlutého autobusu 12. února. Minimálně první tři měsíce se lidé do stanou z Karlových Varů do Prahy a zpět za zaváděcí ceny. Jejich výše má být podle majitele firmy Radima Vančury pro cestující příjemným překvapením.

Ilustrační foto archiv
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 22:43:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ovšem SA to má natolik zmáknuté ve směru k "obyčejnému" cestujícímu

Ono hlavně už moc alternativ není pro toho, kdo nechce vlakem. "Tradiční" dopravci skončily nebo neposkytují adekvátní služby. Např. ČSAD Autobusy Plzeň v sobotu provozuje 2 páry spojů - opravdu široká nabídka. Tourbus nestojí za řeč, BEI nemá žádnou imidž a - i když s tímto názorem jsem zde tvrdě narazil - bílá Setra není pro našince symbol kvalitního autobusu. Tak už se Radim ani moc nemusí snažit. Mimochodem do Karlových Varů bude možná AKV jezdit s RTO, je o tom článek na idnesu (sekce Zajímavosti). Asiana i Radim můžou balit.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2566
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 00:20:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka: Líbila by se mi tam Sodomkova Škoda 606 ND - ta se mi vybavila při několika zmínkách o železniční konkurenci. :-) ČSD měly jasno už v třicátých letech.
Iposp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 31. ledna 2007 - 16:48:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera jsem si trochu všímal autobusů, který jezdí na Pha-Lbc (viz. minulé příspěvky) a krom Ayatsů tam jezdí Beluasy 4Bx xx70 a 74. Takže jestli je zachovaná číselná řada, tak Irizary jsou opravdu zatím jen 4 (tak jak o nic píše Scania) a i dál pokračuje SA v kupování nových Beluasů. Takže je dost dobře možný, že na linky Pha-Lbc (Brno) půjdou místo Ayatsů Beluasy. Na linku do Varů si totiž myslím, že půjdou ty Irizary - taková jednoduchá úvaha - v té stejné hodině budou na nástupišti stát dva ty stejné autobusy, jen jeden bude žlutý a druhý bronzový a když ten žlutý bude mít nižší cenu, tak si myslím že zákazník moc váhat nebude. Bude mu jedno, jestli to má nápis Student, nebo Letuška... Možná s tímto Jančura tak trochu počítá, kdoví... Sice mi ta linka vychází na 6 busů + 1 ráno na letiště (kterej může být jen kvůli licenci = bude ho jezdit malý Cygnusem, nebo třeba jen Vitem ) a Irizary jsou jen 4, takže to stejně bude muset něčím doložit (Ayatsama ale asi ne ). BTW - kde se ztratil druhej Cygnus - jeden jezdí pořád Vídeň, ale ten druhej?
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 19:13:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Minimálně jeden z Beulasů co jezdí do LBC bude jezdit do varů. Bude tam jezdit jeden řidič z liberce. Sice je to dobrá píčovina aby liberečák jezdil PHA-KV, ale když dostal Beulase místo Ayatse tak na to prej kývnul.

On Student koupil další busy? Já myslel že už na to sere

Jo a tady ještě něco z busportálu - odkaz - proč jsou nízké platy řidičů, a nakonec věčné téma se stewardkama
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 01. února 2007 - 21:29:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad AKV a jak přišli o ZDO:
ono to začalo tenkrát na Žluticku a kraj se ani nemusel moc snažit. Prostě jednoho pátečního odpoledne managoři AKV (nebo to bylo tenkrát ještě ČSAD, teď nevím) prohlásili něco ve smyslu "když nám nedáte tolik a tolik, tak v pondělí nevyjedem."
A nevyjeli. Tak vyjel Vaněček (dnes VV autobusy), který do té doby provozoval dva busy a autoškolu. Tak se dělá byznys :-))))
Pak následovala Ligneta a už to frčelo...
Kuzl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 11:00:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Wlasta:
To žluticko je fakt díra a ani se nedivim,že chtěli víc. Když se podíváš s čím tam VV autobusy jezdí,tak to asi fakt moc nevynáší.
Ovšem způsob jak si o to řekli je strašnej.
možná v té době nebyli úsporný mikrobusy:-)
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1418
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 08:36:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak SA už má na netu ceník... Hezký...:-) No, bude veselo...:-)
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 10:47:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak to už může jezdit rovnou zadarmo. Za 50 už to trochu přehnal. Jestli todle neuznal jako dumping, tak nevim.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1419
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 11:00:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když mohl takhle jezdit Plzeň za 30.... Tam ale byla obyč za 40, tady obyč za 60 - 70 chybí.:-)
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 11:12:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je to, že kvalitou už neoslní. Už se mu nikdo neposere z novin a z kafe. Teď musí nasazovat dost nízký jízdný.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1420
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 11:25:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, to by právě na Varech neměl těch 120 základní, i když možná taky sází na větší počet turistů...
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 11:30:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak onpotřebuje všechny co jezdí pravidelně, nebo aspoň někdy nalákat k sobě pomocí 50 na kreditovku, a turistům už je jedno jestli pojedou za 120.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1421
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 15:47:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je fakt, Letuška se vzmohla udělat takovou "KMB" za 100 za jednu jízdu, podle mě předčasně, já bych nejdřív čekal na tarif SA... Taková unáhlenost se může šeredně nevyplatit... I když 50 by nasadit asi taky nemohla, ale to u SA vydrží tak měsíc, max. dva, jako se Zličínem.
Karel007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 16:22:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to H K: no vono neni problém, když teď ten BMT(bus multi ticket) prodávaj za 495Kč (99 za 1 jízdu) začít prodávat třeba za 250Kč (50 za 1 jízdu), spíš je probblém v tom, že to musíš rezervovat u nich v kanclu a ne jenom po netu jaku u SA
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1422
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 16:57:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já myslel "nemohla" v tom smyslu, že dopravce pak s takovou cenou musí ještě taky přežít.:-)
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1335
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 17:08:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to je klasickej dumping doufám že se mu na to vrhne antimonopolní úřad.No pokud ale bude v čele ten..... tak nic protože ten neměří stejným metrem.
Jo možná je to levný všichni tleskaj ale to za to není možný jezdit je snad jasný.Bohužel SA spíš tu dopravu k....(doplň te si tam co chcete.)
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Karel007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 17:10:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to H K: já sem tím reagoval na tu "unáhlenost", no za těch 50 to je opravdu nesmysl. Ale SA nebude jezdit jen za těch 50, spousta lidí (turisti) pojede i za těch 120, protože Asiana to má za 140. Takže průměrná cena může být někde mezi 70-80.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1424
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 17:41:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: Jasně, zatímco třeba AKV jí šlechtí jak blázen, já naposled AKV použil v neděli (blbec nepoučitelnej) a děkuji - nechci. Aby někdo jel s vrakosou 100 - 110, z kopců poctivě vyřazoval, po městě mírných 80... Asi jsem blbej že nechápu, jak SA zhoršila autobusovou dopravu u nás za posledních 5 let... A jestli se na Pha - KV popere student s letuškou je mi úplně jedno, jenom mi to přijde zajímavý, sledovat ceny, vývoj celé situace, pružnost jednotlivých dopravců včetně minoritních a tak.
Eurobusák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 11-2006


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 17:41:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty vodici zo student agency asi nejazdia podla predpisov minule som isiel rano do skoly a oni nas obehovali na plnej ciare a este k tomu aj pred zakrutou a my sme isli dobrych 110km/h a oni?Na pravidelnej linke Košice Praha
KAROSA is not died
ICQ:495-442-240
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1337
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 18:06:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad H-K jezdi si čím chceš.časem přijdeš na to že ne co je levné je dobré.Nejsem tak bohatý abych mohl kupovat levné věci.Víš kde se ty peníze pak ušetří????ná bezpečnosti,na úkor zaměstnanců.Snad si nemyslíš že si Jančura dá o řízek míň aby ty si mohl jet za 50kč.Tomuhle jestli nevíš se říká nekalá soutěž,na západ od nás tvrdě trestaná!!!!!!
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1425
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 08:05:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmm, na tý mojí trase bylo AKV nejdražší dopravce. Asi jsem tu kvalitu drsně přehlíd.
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 07. února 2007 - 14:02:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče názorů na bezpečnost a chování řidičů "autobusového dopravce" SA už tady bylo popsáno spoustu a já opět snad už po 100 zopakuji, že drtivá většina věcí, souvisejících s autobusovou dopravou šla do háje a rok od roku jde dále, napříč všemi dopravci. Zůstávají akorát světlé výjimky, které potvrzují pravidlo.
Takže když někdo z AKV vyřadí za jízdy z kopce, nebo pojede v obci 80, nebude to jiné ani jinde.
Dnes už totiž v drtivé většině neřídí profík, co má 5 let svůj autobus (čest výjimkám), ale člověk, co si myslí, že ježděním si rychle vydělá a půjde od toho (čest výjimkám) a že mu nezáleží na tom, jak bude po něm autobus vypadat a jak se lidem s ním pojede (opět, čest výjimkám). Student Agency tomu všemu akorát kraluje a zatím má kliku, že nikoho nepozabíjel, to je vše. Jak známo, na trhu řidičů panuje nevídaná poptávka, ale málo za to, takže se na to každý rozumný člověk, netoužící být jednou nohou v hrobě a druhou v kriminále, v dnešní době zvysoka co? ...
Siklzdenek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 8-2006


Odesláno Středa, 07. února 2007 - 22:05:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)



Patrně již od března budeme z Ostravy do Prahy či z Prahy do Ostravy jezdit sice namísto s dosavadními osmi spoji denně, pouze s pěti spoji, ale jak vyplývá z vyjádření ing. R. Jančury v dnešní moravskoslezské příloze MFD (viz odkaz dole), tak si "kafíčka", novinek, časopisů z remitendy, filmů od přátel z USA, či českých filmů, kde se protagonisté často oslovují ještě "soudruhu" a sličných stewardek, budeme užívat všichni bez rozdílu za 190 korun, tedy za bývalou "happy" cenu. Ba co víc, Ti z nás, kteří budou mít "štěstí" (štěstí - co je to štěstí... ) a naplánují si cestu dostatečně včas, tak se možná z Ostravy do Prahy či zpět svezou za jednu, jedinou korunu! Ó jak velkorysé, děkujeme pane Jančura. Mimochodem, nejsou náhodou tato "úsporná opatření",předzvěstí zrušení celé linky??! A když mýtné ohrožuje díky lince Praha - Ostrava ekonomické ukazatele Vaší firmy (čemuž mimochodem rád věřím), nebude, až se Vaše firma vydá "na koleje" problémem i novinka na tratích ČD, povinná platba tzv. "ošlapného"? Věřme že ne. _________________________________________________ (Příspěvek byl editován uživatelem siklzdenek.)http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=032&r=mfsevermorava&c=681098

(Příspěvek byl editován uživatelem siklzdenek.)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30303
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 17:36:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ošlapného bych se nebál, má pramalou šanci na existenci. A i kdyby, tak určitě ne v té podobě, jak bylo nastíněno.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 19:56:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dumping dumping, to se těžko prokazuje - když budeš brát jízdenku za cenu 50,- Kč dumping to možná bude, možná ne. Když to spočítáš na linku za celý rok, tak se ti tam měsíc dva zaváděcí ceny ztratí a dumping to už nebude...
Co takhle Brno - Praha za 95? Dumping či ne? Ale není to v podání SA, tak to nikdo řešit nebude /nic proti Tourbusu/.

btw, to je ve všech oborech stejné, zaváděcí ceny, speciální nabídky atd.

Praha - Ostrava za 190 Kč? No, proč ne, ovšem pak nechápu proč si stěžuje na mýto a zároveň slevňuje jízdné, na té trase stejně víceméně konkurenci nemá (nepočítám vlak). Snížení počtu spojů může být také tím, že řidičů není nikdy dost a je potřeba je využít i jinde, kde je to "důležitější".
www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1362
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 20:45:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Těžko se to prokazuje to ano.Ale pokud bude fungovat antimonopolní úřad tak jak funguje tak se nic neprošetří.V současnosti byl udělán kozel zahradníkem,ale to sem nepatří to je politika.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 23:46:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ohrožuje díky ... ekonomické ukazatele Vaší firmy (čemuž mimochodem rád věřím),

1. Pochybuji, že Ing. Jančura nějak výrazně pocítí dopad mýtného v tom smyslu, že by musel skončit. Ovšem má výbornou možnost se představit ve sdělovacích prostředcích. A zadarmo.

2. Rád věříte... Ale proč? SA Express mají jedny z nejlepších autobusů v ČR, probíhá i obměna vozového parku. Cestující má možnost si dopředu rezervovat sám své místo např. ze zaměstnání, není třeba nikam chodit stát frontu nebo se strachovat, že přijdete k plnému autobusu a nepojedete, protože v pracovní době jste si nemohl odskočit na autobusové nádraží pro jízdenku. Nejsem členem fanklubu Ing. Jančury, ale že přinesl kvalitativní zlepšení služeb pro cestující v autobusové dopravě mu upřít nemůžu.

ušetří ... ná bezpečnosti,na úkor zaměstnanců.

Na zaměstnancích se šetří všude. Velká část tzv. manažerů neumí šetřit jinak, než "snižovat mzdové náklady".(zvracející smajlík) Viděl jsem třeba u ČSAD, že řidič mě veze pozdě večer a pak druhý den ráno jezdí zas. To určitě není správné. U SA alespoň řidič nepřichází do styku s cestujícími, tak se nemusí tolik rozčilovat, od toho tam má tu servírku.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5770
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 08. února 2007 - 23:58:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČSAD:
Ad.1) Jestli je pravda, že má Radim odložené leasingové splátky, tak mi zde také vychází, že mýto může být jen zástěrkou pro zvýšené náklady na provoz autobusů-splátky. Ale jinak souhlasím.

ad.2)
Cestující má možnost si dopředu rezervovat sám své místo např. ze zaměstnání, není třeba nikam chodit stát frontu nebo se strachovat, že přijdete k plnému autobusu a nepojedete, protože v pracovní době jste si nemohl odskočit na autobusové nádraží pro jízdenku.

A pokud se nedostanu k internetu, tak přijdu a zjistím, že je plno, protože si všichni rezervovali předem. To se mi taky nelíbí, minimálně 25% kapacity by mělo být vyhrazeno pro lidi, co přijdou přímo na nádraží.


U SA alespoň řidič nepřichází do styku s cestujícími

Minimálně na lince do Ostravy přichází, sám jsem si u něj dvakrát kupoval jízdenku
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1369
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 00:00:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad ČSAD zastávka řidič tě veze pozdě večer a ráno jede.ale to záleží kolik má ten den naježděno.Ona spousta řidičů na různých vesnických linkách je ráda že najezdí 5-6 hodin za den zbytek prostojí.K ostatnímu se vyjadřovat nechci,mám špatnou zkušenost s SA ale to si nechám pro sebe.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5771
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 00:08:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ares1: On ani nemusí mít naježděno tolik, pokud jsou dva řidiči na jeden autobus, je obvyklé, že poslední půlkolo jede tentýž řidič, co první ranní a pak třeba téměř zbytek dne do posledního půlkola večer, kdy je zase vystřídán kolegou
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 9-2006


Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 00:15:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk:
pokud se nedostanu k internetu

Dá se taky mobilním telefonem.

minimálně 25% kapacity by mělo být vyhrazeno

To ale není u žádného dopravce. Někteří třeba prodávají místa přes různé off-line systémy, tak se to tak může zdát, ale že by někdo takhle postupoval prvoplánově, o tom nevím. Navíc se pak můžeme donekonečna přít, jak dlouho před odjezdem autobusu se má těch 25 % kapacit uvolnit. A zas bude mít výhodu např. student, který se zdejchne z přednášky o 15 min. dřív, před člověkem, který z práce "utéct" nemůže.

Ares1:

to záleží kolik má ten den naježděno

Možná nějaké normě vyhověl, to ano, ale můj subjektivní pocit z jízdy s ním není ráno moc dobrý. Ale chápu, že směnnost je ve špičkovém provozu trochu problém zajistit.

mám špatnou zkušenost s SA

Moje zkušenosti s nima také nejsou jenom dobré, hned ta první byla dost tristní. Ale třeba moje zatím poslední cesta byla příjemná - kožené křeslo v první řadě, řidič jel podle předpisů (tj. se zpožděním proti JŘ), servírka milá, kávovar fungoval. Myslím, že se nám tady klidně můžete svěřit, pokud to není něco osobního, co nechcete prezentovat navenek.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1371
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 00:25:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Bobyk to máš plnou pravdu já to nechtěl tolik rozepsat.Je pravdou že jsem znal rozpis kdy řidič přebral vůz v 18 hod odjel 20 + 20 minut a pak až ve 3.50 ráno.Na běžných linkách se to tak nedá sledovat.U nás na jedné dálkové lince jedou asi 35km dva řidiči,ten co řídí to předá druhému a sám se vrátí jinou linkou jako cestující.To aby ten druhý mohl odjet linku sám.
ad ČSAD zastávka ano platí konec tvé poslední věty.Proto můj "odpor" vůči jemu.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6222
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 01:15:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k těm autobusů a vesnickým linkám. Obvykle to funguje tak, že řidič jezdí denně cca. od čtyř ráno do čtyř-pěti-šesti do večera. Na odpracované hodiny a denní dobu řízení mu to vychází podle předpisů, protože stejně minimálně celé dopoledne někde prostojí. No a pak jsou různé zvláštní případy - třeba autobus z linky Pardubice - Seč nocuje v Seči a řidiči se střídají jednou za 24 hodin v šest ráno v Pardubicích. Podobně linka do Horního Jelení, tam se nocuje v Jelení a řidiči se střídají v 16:30 v Pardubicích. Znám třeba i turnus, kde řidič jeden den jezdí ob den od čtyř ráno do půlnoci, další den má pak buď volno nebo nějakou maličkost k tomu.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1374
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 01:22:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Martin j a nebo se ti při cestě vymění řidič a ty to nevíš a pak jako že si ¨přijel s jiným.jo to znám to mi něco říká.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5777
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 15:08:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Znám třeba i turnus, kde řidič jeden den jezdí ob den od čtyř ráno do půlnoci

Ano, tak ještě v době předIDSové jezdila vyškovská LiLiSORka.

ČSAD: Nevím, jestli člověk má v práci myšlenky i na takové věci, jako je bookování jízdenky na cestu domů, notabene, když mu může 10 minut před koncem pracovní doby přijít šéf oznámit, že si dnes chce vzít hodinu přesčas...
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 19:08:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stále příliš nechápu námitky proti tomu či onomu způsobu rezervace. Zkrátka když je ve voze 60 míst a 70 zájemců, tak se těch 60 musí nějak vybrat. A pořád mi přujde smysluplnější MOŽNOST si to místo zarezervovat než se prát na nástupišti s předbíhajícími důchodci. A pokud na mě nezbyde místo, tak je to proto, že si mě nechal šéf o hodinu dýl v práci, a ne proto, že nemám tak ostrý lokty. To je rozdíl mezi Evropou a východem, jestli to ještě někdo nezjistil...
Fotky linek MHD na http://linky-mhd.ic.cz
Ives
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 19:36:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výborný je i spoj začínající ve 4:30, jezdící do 7:30. Pak přstávka do 13:30 a jízda od 13:30 do 24:00. Pěkně strávenej den. Člověk toho hodně naspí.. Konkrétně mluvím o spoji Praha-Suchdol (38109).
Nésu žádné šotouš!
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1380
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 09. února 2007 - 20:17:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

takovejch spojů je kde se takto jezdí a spoustu času ve dne stojí.Ale jinak to většinou nejde.Prostě po odvozu zaměstnanců a školáků nastane díra kdy tolik spojů nejede.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 715
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 10. února 2007 - 10:54:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=035&r=mfkarl&c=683027
Cimolitik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 22:45:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

WC je zdarma

To už je ale trošku moc, ne? Tím chce autor článku říct, že jinde se za WC v buse platí nebo tím chce naznačit, že článek je zaplacený jako reklama?
http://www.zon.cz - lepší točenou jste nepili!
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1504
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 08:41:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavé. V jedné větě se se píše, že WC je zdarma a hned v následujícím odstavci se dovíme, že "v autobuse je toaleta". Ale nepíše se, jestli je taky zdarma .
www.fotodoprava.com
Jakub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 894
Registrován: 8-2003


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 14:58:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je proto, aby Radim nemusel zavádět hajzlbábu na vybírání pětikoruny. Leda by musela během jízdy sedět na schodech u zadních dveří. Ale kam by štosovala útržky s naporcovaným toaletním papírem nevím.
ICQ: 155-617-186
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30497
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 17:13:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím už, kdo (M_v?) se ptal, ale asi to bylo tady. Do silniční diskuse dám článek o dalších stavbách na I/4 (R4).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1440
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 20:52:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmm, tak KV se Studentům pomalu rozjíždí... Koukám, že už prodali pár lístků i na neexistující spoje.....:-):-)
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1719
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 14:09:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zato Ostravu pomalu likvidují... Viděli jste už nový JŘ? Co na to říkáte?
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1441
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 15:19:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak už napraveno...:-) Ostrava je podle mě krok vedle už od začátku.:-)
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 4-2004


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 20:34:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ostrava:
Podle JŘ to vypadá, že autobusy budou jezdit jen Ostrava-Brno a do Prahy bude nutný přestup nebo se pletu ???

Jinak je to zřejmě definitivní konec linky Praha-Ostrava.
První úsek D47 otevřen už letos !!!!
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3374
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 14. února 2007 - 23:04:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z Ostravy do Prahy je lepší jet vlakem ...
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 485
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 23:44:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bart: Samosřejmě. Totéž z Prostějova do Prahy,nebo ne?

Pokud si vzpomínám, tak linka do Ostravy byla natruc Českým drahám. Ona nová linka do KV je opět zavedená jen z důvodu "natruc". To je poněkud nekoncepční podnikání.

Na druhou stranu je to pozitivní zpráva- známe klíč k zavádění nových linek. Pokud byste chtěli linku SA třeba do ČB, je potřeba rozeštvat Jančuru proti Connexu, Jihotransu, či komu...a hned to půjde

(Příspěvek byl editován uživatelem fousekx.)
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2265
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 07:31:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Fousekx: Z PV ne, tam jsem ochoten volit pouze mezi BUS a IGK.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 4-2004


Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 08:24:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro Ostraváky je samozřejmě lepší jet vlakem, ale co takový FM nebo NJ ? Ti ztratí konečně kvalitní a přímé spojení s Prahou.

Jinak souhlas s tím, že linka byla zavedena natruc ČD, konkrétně to byla reakce na Pendolina.
První úsek D47 otevřen už letos !!!!
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 09:12:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jančura zjistil, že potřebuje busy někde jinde a tak se na ostravu vysral.

Nevíte někdo jestli na KV pořídil nějaký nový Beulasy, nebo to je něco staršího z vlastních zásob.
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 489
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 09:31:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Magiq: JD autobusu 3:55 až 4:05 hod. Mnohdy navíc s přestupem,i vícenásobným.
JD vlaku: 3:19 až 4:05 hod. Přestup jen 1, ale zato vždy. Zákaznické jízdné je stejné.

Neřekl bych, že jsou busy výhodnější.
Driver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 10:35:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doufám, že CE využije novou příležitost. Očekávání SA bylo přehnané od samého začátku. Zřizovat linky navzdor bez většího uvážení si nemůže dovolit každý.
Jinak mám pocit, že jsou daleko potřebnější linky než KV.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5799
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 10:40:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fousekx: Pro člověka, který do Prahy jede jednou za čas, je autobus výhodnější určitě. (a pro mě, který jezdí dvakrát do měsíce, taky:-) ) Nemusí shánět nějakou kartu, autobusem se přestupuje taky max. jednou, cena pak vychází mnohem líp (než obyč. jízdné vlakem). Minimum plného jízdného, za které se dá jet autobusem, je kolem 155 Kč, vlakem s kartou 190 Kč, bez ní bezmála 300 Kč...
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2268
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 10:50:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad.Fousekx: Výhodnější, nevýhodnější - já prostě zastávám stanovisko, že do Prahy buď BUS nebo IGK, vlakem jen s nutným sebezapřením. Vše se nedá posuzovat jen z jednoho pohledu a to svého.

ad.Bobyk: A nejlepší je to stejně P......m. Je to rychlé, levné, pohodlné.
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 585
Registrován: 12-2005


Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 20:11:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák:Dneska sem viděl nový Beulas 4B2 4373.
Zlatovánek=nejlepší dopravce v ČR

www.zlatovanek.cz
Karel007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 16. února 2007 - 11:53:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska jsem jel v 10hod z Lib do Prahy a sledoval jsem busy SA, který jezděj tuto linku. Jel jsem Ayatsem Bravo, ještě v LBC jsme potkali dalšího Ayatse u Boleslavi další Ayats, na Černáku jeden Ayats stál a druhej už odjížděl do LBC. Takže suma sumárum tuto linku jezdí celkem 5 Ayatsů. Ty Beulasy Aura a ta Scania Irizar PB tady byly opravdu jen dočasně. (Přesně tak, jak jsem předpokládal a jak jsem to zde asi před 14 dny říkal)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace