K-report
 

Archiv do 26.ledna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Hradci Králové » Staré archivy » Archiv do 26.ledna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2724
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 11:09:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Solarisy nědělají ostraváci, ale poláci.
Času Dost.
mestskadoprava.com / VDP v SimTr
C954E a ARWAY 12M 4ever
#429-705-009
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2830
Registrován: 8-2002
Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 13:00:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, nemohu s Vámi souhlasit. Je sice hezké, že navrhujete "ozkoušení" průjezdu podjezdem, ale i kdyby se tam nakrásně ten trolejbus vešel (jako že by se vejít neměl), pak vědomě porušujete předpisy, stejně jako by vědomě porušil předpisy DP a každý řidič, který by tam vjel s vozidlem vyšším, než povoluje značka. Ta cedule tam není pro legraci, stejně jako není omezení rychlosti na 30 km/hod od Ulrichova náměstí k mostu (tam tro je kvůli otřesům na domech). Každá dopravní značka by měla mít své opodstatnění a až na značky typu "rozsviťte světla" je v HK také mají. Proto nelze vyzkoušet tento typ ani tehdy, pokud by to byl jen pokus, protože jestli je päpírově vyšší, než dovolen á výška vozidel, které do podjezdu smí, tak tam prostě nemá co dělat a myslím si, že kdyby to dispečer vypravil a pak v tom někdo začal vrtat, tak ho to může stát židli. A myslím si, že o to nikdo nestojí.
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2831
Registrován: 8-2002
Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 13:01:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dnes na náhradní dopravě Irisbus ev.č.143 na linkách 17,5 a 1.
Vít_javůrek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 15:06:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím pánové. Dovoluji si taky přispět do diskuze na téma nové trolejbusy apod... S Kuklenama bych to tragicky neviděl - souhlasím s Petrem, že není dobrý porušovat předpisy, i když by se tam něco "na oko vešlo". Nejsem stavbař, ale zastávám laický názor, že podjezd by určitě prohloubit šel a myslím že by stačilo tak 0,5m až 1m (nastřelená hodnota). Výluku čd nahoře však ani náhodou, to bysme mohli rovnou celé hlavní nádraží na měsíc odstavit :-). Ale hlavně - sice mě Petr za tohle zabije, nicméně do Kuklen jezdí jak víme linka 3, což nebrání provozovat nové trolejbusy (krátké) na linkách 6, 7 a o víkendech též na 1, 2. Pokud jde o trejsinu, tak dp už měl dávno udělat to, že koupí jednu 24 tr nebo ještě před pár lety 21 trACI (např. ev. č. 49 se nabízí :-) ). Ta by jezdila s 50 střídavě, no a vždycky ta druhá by mohla jezdit někde 6 nebo 7. V Plzni takhle jezdí fůra vozidel s agregátem běžně na linkách, kde se tento pohon neuplatní. Obecně o nových trolejbusech - je mi celkem i jedno co ale hlavně "něco" a "rychle". Stav kloubových vozů se dost zhoršuje, neboť generálka se přeci jenom nerovná nákupu nového vozu (stav 80 a 81 bez komentáře :-) ). 21tr už taky začínají pomalu reznout, neboť jsou v provozu pořád a kdypak byly asi koupeny poslední vozy klasické dc výzbroje...? Zatím se to ještě dá přežít, ale pokud se to jenom drží v rámci jakési "konzervativní" politiky a není jasný plán co s trolejbusy dál (jak je vidět tak plán co s autobusy je), začal bych se pomalu bát. Je nutné si uvědomit, že už se vyřazují busy jako 197 apod., kdežto vozidla jako 73 a 75 ještě jezdí.
Vít Javůrek
Vít_javůrek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 15:19:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě takový příběh k novému odbavovacímu systému:
Nedávno jsem jel linkou 14 od magistrátu na ulrichák. Přijel autobus a na terminálech měl "centrálka". Přiložil jsem kartu a odečetlo se 10 kč. Jak jel autobus dál, hlášení nebylo a centrálka zůstávala pořád. A právě v tom je ten háček - pokud se zastávky nehýbou, nemohl bych si na ulricháku nechat odečíst 5 kč - systém si totiž myslí že jsem ještě "nikam nejel" a tudíž nemám právo na odečet, ale pouze na info. Tohle se taky na ulricháku samozřejmě stalo. No tak jsem šel dopředu a začal jsem řidičovi vysvětlovat, že mám krátký přejezd, nicméně na panelech je furt centrálka (račme si spočítat kolik je to zastávek do magistrátu :-) ), a že mi to teda nic nechce odečíst. Řidič byl v pohodě, akorát to nějak asi nepochopil a tvrdil mi, že si to mám přiložit u něho. Když zjistil na moje upozornění, že centrálka je na všech vozech, posunul ručně hlášení na "dům L", takže už jsem si mohl odečíst 5 kč. Je pravdou, že jsem absolvoval trasu "magistrát - ulrichák" a nikoliv "centrálka - dům L". Je otázkou, zda řidič dále hlášení posouval, a nebo zda se dojelo s domem l až do jungmanky. Poenta je ale následující - tento systém potřebuje být spolehlivý a rychlý, tudíž má být hlavně jednoduchý a kompaktní. Je to sice hezké, že koupím systém "nadčasový", který má výkonný počítač na mnoho funkcí a je programovatelný do různých podob na přání zákazníka. Když ale používám jen např. 10% funkcí, je mi zbytečná složitost kvůli tomu co nepoužívám spíš na obtíž. Srovnejme např. pouze velikost terminálu EM test a počítače BUSE, který umí s podobnými systémy také pracovat (např. v plzni). Kvůli těmhle hajtrám se musely někde i vyřezávat okna a na stanovišti to vypadá pomalu jak v letadle (a to tam eště ty buse zůstaly jako "záložní"). :-))
Vít Javůrek
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1673
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 15:36:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad podjezd: Dopravní značky jsou často přehnaně přísné a pokud by se ukázalo, že je provoz toho kterého vozidla bezpečný, tak prostě dostane výjimku. Určitě by to město udělalo daleko ochotněji než investovat x milionů do předělání podjezdu. Přehnané dodržování předpisů není vždy ta správná cesta. To by teoreticky do podjezdu nesměl žádný trolejbus s klacky na drátech, protože ty botky jistojistě jsou výše než určená výška... Ale jak říkám, výška Trollina bez nástavby a 21Tr je skoro stejná.

21272: Solarisy sice dělají Poláci, ale trolejbusy z nich dělají v Ostravě. To bych o 24/25Tr mohl stejně dobře říct, že je dělají Francouzi, ačkoliv velký kus práce se na nich dělá ve Vysokém Mýtě a samozřejmě v Plzni...
Nesa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 946
Registrován: 9-2003


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 17:42:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Petr: 21tr má výšku od země k vrchní části "kontejneru" 3323 mm. (Např. oka na klacky eště o nějakých 200mm výš). Čili podle tebe by měli všechny z DP zavřít :-), páč je tam myslim značka 3,2m. Tím chci říct, že dovnitř v podstatě vjede každý trolejbus, ale rozhodující faktor je jak se zachovaj sběrače. (jestli můžou být takhle nízko, jestli se nebrousí "klacek" o trolej a imho nejhlavnější je výjezd z podjezdu).

Zkouška pod odborným dozorem může jít proti předpisům (občas to dopadne blbě - černobyl :-) ), ale jinak by se nic nikam nevyvinulo dál.
http://fotogalmhdhk.unas.cz - fotogalerie všech -1 vozů v Hradci Kr.
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2832
Registrován: 8-2002
Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 18:59:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Padl návrh na to, abychom se domluvili mezi sebou a domluvili si termín u vedení DP, kde by nám k tomu řekli stanovisko. Tak si to rozmyslete.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 618
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 20:16:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud je v tom podjezdu 3,2 m, tak bude stačit obrousit par vrstev asfaltu. V Pardubicích jezdí 24Tr podjezdem s výškou 3,3 m.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2833
Registrován: 8-2002
Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 20:26:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale ten váš je o 20cm vyšší...
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1132
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 20:50:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad no stejně si myslím že by koupily Solaris v DPHK je asi stejná utopie jako,že budou růst švestky v hlíně.
Jinak ta výška je uvedena z bezpečnostních důvodů k trolejovému vedení nikoliv k mostu,neb je to vedení trvalá překážka.Pochopitelně je tam ještě rezerva,na to určitě je ČSN o kolik tam musí být rozdíl.
To vše musí být je-li vedení kolaudováno.A předpokládám že je.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Šumachr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.176.252
Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 09:11:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes v rádiu slavnostně oznámili,že DPmHK letos nakoupí 13 nízkopodlažních autobusů, z toho 6 kloubových. Ale řekl bych,že kloubové autobusy jsou mladší,než kloubové trolejbusy,tak by měli koupit trolejbusy místo autobusů. ŽE?
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2834
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 17:17:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

autobusy se v Hk vyřazují po 12. letech, u trolejbusů je ta životnost vyšší- i díky generálním opravám. I tak ale 15Tr už jsou dost staré...
Šumachr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.176.252
Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 17:28:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím,že např. autobus č. 230 vyřadili tak po 10 letech,ale nejsem si tím zcela jistý
nejezdím MHD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.176.252
Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 17:52:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové brzy jistě dojde k výraznému zlepšení přesnosti dopravy LEO dostal do kanceláře novou hračku
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2837
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 18:08:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Šumachr: Bylo to přesně po 12. letech. A shodou okolností jsem ho spolu s 232 viděl před pár dny u vrat vozovny- snad připraven k převzetí novým majitelem (?).
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2735
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 21:15:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tímto se s vámi loučím, nevzpomínejte na mne ve zlém .
Času Dost.
mestskadoprava.com / VDP v SimTr
C954E a ARWAY 12M 4ever
#429-705-009
Nesa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 947
Registrován: 9-2003


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 22:42:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 21272: Vo co gou? Zní to trochu strašidelně... (ale to mám spíš z emerickejch scifi-akčních seriálů :-) )

Na druhý straně, to že se bus vyřadí dřív než trolejbus, pak defacto smazává jejich cenový rozdíl při nákupu. A já třeba furt nechápu, proč se v trolejbusech nezatěsní "volné" klepací plechové části, typickým příkladem budiž kastle nad dveřma s bzučákem. Nalepením několika molitánků, či něčeho takovýho by se eliminoval "bordel" při jetí po kostkách, nebo při vibračních otáčkách (při určitejch otáčkách se všechno rozklepe). Hned by to bylo tišší.

Co to je za hračku? Že by nějaký program ukazující reálnou polohu vozidel?
http://fotogalmhdhk.unas.cz - fotogalerie všech -1 vozů v Hradci Kr.
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2838
Registrován: 8-2002
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 11:17:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska 14TrM na lince 1! Odjezdy od nádraží vždy v 05.
nejezdím MHD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.176.252
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 12:56:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nesa no jasně to bude buzerace ten se tím bude přímo ukájet
Šumachr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.176.252
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 16:42:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ráno nějakou dobu jezdily na lince 3 trolejbusy ze SL.Př. po Hl.Nádraží a do Kuklen jezdily autobusy. Na Bláhovce byla porucha na vedení. Asi tím větrem.
nejezdím MHD: Ten se má
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2839
Registrován: 8-2002
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 17:58:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad šumachr: a nevíte, co tam bylo za autobusy?
Robin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 18:06:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem zahlédl na trojce na Hl.n. Citelis e.č. 153 při přejezdu na linku 24R.
14/15TrM - toť nejlepší trolejbusy,které znám
České nezávislé dopravní sdružení
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1678
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 18:31:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Robin: Ale to byl s největší pravděpodobností posilový vůz, který jezdí takto běžně.
Šumachr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.176.252
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 18:32:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr nosek: Tak to bohužel nevím. Zkusím si příště všimnout
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1679
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 19:25:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rozhodl jsem se udělat si jasno a vyhledat přesná čísla ve věci "podjezd vs. nové trolejbusy". Nutno podotknout, že výšky trolejbusů se udávají různě (výška karoserie, výška se staženými sběrači...) a i v hodnotách, které by měly být shodné, jsou mezi jednotlivými zdroji rozdíly. Za směrodatný údaj jsem tedy vzal výšku se staženými sběrači a vyhledal hodnoty, které vypadaly nejdůvěryhodněji. Bohužel jediný výrobce, v jehož prospektech jsem našel řádně okótované nákresy, je Škoda Ostrov...

Takže... Maximální dovolená podjezdná výška v kuklenském podjezdu je 3,25 m. Pardubický podjezd údajně má 3,30 m, takže to je rozdíl jen 5 cm, nikoliv 20, jak tu kdosi říkal. A teď výšky trolejbusů... Protože jde o výšky se staženými sběrači, je výška "krabic" na střeše o něco menší. Nicméně tento údaj dostatečně vypovídá o poloze základny sběračů, a tedy o schopnosti trolejbusu bezpečně projet podjezdem.
14TrM ...................... 3 410 mm
21Tr ........................ 3 364 mm
24Tr ........................ 3 466 mm
25Tr ........................ 3 580 mm
ST12 bez nástavby .... 3 220 mm
ST12 s nástavbou ...... 3 450 mm

Co vidíme? Jistě překvapivá je poměrně vysoká hodnota u 14TrM, která v Hradci jezdí a podjezd jí problémy nedělá. Oproti 24Tr je nižší o pouhých 5,6 cm. A další překvapení? Trollino bez nástavby je s přehledem ze všech nejnižší, takže z jeho neprojetí bych strach rozhodně neměl...
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2840
Registrován: 8-2002
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 19:57:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak pokud se na 24Tr dají takové zahnuté sběrače, jako v Pardubicích, tak by neměl být problém.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1681
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 20:25:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr Nosek: To mi právě vrtá hlavou. Když 24Tr je o cca 5 cm vyšší než 14Tr a kvůli tomu na ní museli v Pardubicích dávat zahnuté sběrače, jak to, že v HK jezdí 14Tr podjezdem o 5 cm nižším než je ten pardubický a zahnuté sběrače nepotřebují... Takže ono to s těmi výškami bude komplikovanější. Stačí vzít v potaz, že výška karoserie nad vozovkou se u moderních vozidel dá regulovat, takže uvedené hodnoty výšek vozidel jsou zřejmě hodnoty maximální... A o přesnosti značení omezení výšky bych si taky nedělal iluze. Nicméně pro základní představu a srovnání to stačí.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 620
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 20:53:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všichni zapomínáte na jedno - čísla výšky podjezdů s trolejovým vedením nejsou skutečné vzdálenosti mezi vozovkou a hranou mostu, ale jde o maximální povolenou výšku projíždějících vozidel, která je o pěkných pár centimetrů nižší než podjezd, protože existuje nějaké bezpečnostní pásmo pod trolejemi, kam nesmí zasahovat profil projíždějících vozidel. Detaily po mně nežádejte, jednak je nevím a druhák sem chodí diskutovat profesionálové z oboru, kteří nepochybně dodají jak přesná čísla, tak správné termíny pro výrazy, které jsem použil výše.
Nicméně je evidentní, že skutečná "výška" podjezdů je větší než číslo uvedené na dopravní značce, díky čemuž tam ty trolejbusy projedou. Co se týká sběračů 24Tr s pardubickém podjezdu, co jsem viděl fotografie, tak problémem klasických sběračů bylo, že se při vjezdu prohnuly a zhruba uprostřed se dotýkaly trolejí. Zahnuté sběrače tenhle problém z pochopitelných důvodů nemají.

Teď trochu OT: Co se týká přesnosti značení výšky, u nezatrolejovaných podjezdů to může celkem přesné číslo. Před pár lety se řešil dost kuriózní incident pod mostem u Teplic nad Bečvou (trať Hranice n.M.-ValMez-Horní Lideč). Dlouhá léta tam byla značka odpovídající realitě a řidiči kamiónů tam bez problémů projížděli. Pak ovšem byla vozovka opravena tím, že na ni bylo nalito dalších pár centimetrů asfaltu, ale silničáři se vykašlali na úpravu dopravního značení. Nikdo z projíždějících netušil, že je nyní pod mostem o pár centimetrů méně místa. Přišel na to až řidič kamionu s novými škodovkami, který tudy projížděl a ke svému zděšení zjistil, že zatímco dřív pod mostem projel, teď zřejmě došlo k nějaké změně, protože 6 aut z horního patra má rozervanou střechu. Netuším, jak tento incident skončil, narazil jsem na něj v nějaké právnické diskuzi, kde to uváděli jako sporný případ, protože silničáři nechtěli platit škodu, i když bylo evidentní, že za chybnou značku nesli vinu oni.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1683
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 21:35:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolleybus: Ale nezapomínáme. Je jasné, že když podjezdem, u něhož je značka omezení výšky na 3,25 m jezdí trolejbus, který má 3,41 m , nějaká bezpečnostní mezera tam musí být. Nicméně já používám ty hodnoty výšek jako srovnávací - když v Pardubicích je značka 3,30 m a v HK 3,25 m, nevíme přesně, jak vysoko jsou ty troleje, ale víme, že pardubický podjezd je cca o 5 cm vyšší než hradecký.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1142
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 23:24:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mě by se tam vešel i tr24 bez velkých potíží.
Jinak podobný most je jak píše Troleybus v Nové Pace u polikliniky.Kdo to tam znáte v¨íte který mám na mysli.firma Transcentrum vozící kasle na škodovky do Vrchlabí to léta objížděla přes Lázně Bělohrad.Jenže městu se podařilo přesvědčit policii že přes ně jezdit nesmí a začali je pokutovat v Lázních Bělohrad.Během měsíce firma snížila návěsy o pár centimetrů a už podjedou.Zažil jsem tam i případ kdy řidič odpustil na návěsu měchy a poté je dofoukal.ale vrátím se k podjezdu.
Připomínám že ani ta značka nemusí být přesná.Srovnávání s Pardubickým podjezdem je liché.Přesnou výšku by měl znát vlastník komunikace (správa silnic?)Škoda že to není v Libereckém kraji tam mám známé,tady ne.Ale třeba tady někdo takový je.I když ta informace by neměla být nijak tajná.
Opravdu nehledte na tu značku to je jen munimum pro podjezd Kamionů ale skutečnost zná jen dokumentace.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
CHiP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.25.15
Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 12:54:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už nějakou dobu v HK v podjezdu není 3,25 ale pouze 3,2m Nevím proč to snížili, ale už je to tak rok.
Šumachr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.176.252
Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 16:54:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z jedné strany tam bylo 3,25 a z druhé 3,20
Chip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 00:51:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šumachr: Dřív bylo 3,25 z obou stran, dneska je z obou 3,2m.
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2841
Registrován: 8-2002
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 09:10:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na náhradní dopravě na lince 3 ev.č.135.
Robin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 351
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 17:34:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ND také na lince 2, nějaký Citybus.
14/15TrM - toť nejlepší trolejbusy,které znám
České nezávislé dopravní sdružení
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2842
Registrován: 8-2002
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 20:24:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na lince 2 místo ev.č.73, které prý mělo incident s vozem DOSIO na Brněnské třídě, jely dokonce 2 vozy náhradní dopravy, a sice citybus ev.č.109 a irisbus ev.č.135.
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2745
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 10:41:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak prý můžu zpět .

Jednou jsem tu navrhoval, že by stálo vytvořit takové ty souhrnné jízdní řády z jedné zastávky pro více linek (příklad). Tak jsem si taky něco udělal takového. Zde je ke stažení souhrnný jízdní řád linek 1, 2 a 28 ze zastávky Hotel Garni na Hlavní nádraží. Linka 2 sice s nimi nemá společnou cestu, ale končí na nádraží a mě to stačí. Komu by se to nelíbilo, tak si to může smazat. Samozřejmě takových kombinací by se našla kupa, takže si to každý (podle návrhu uživatele Nesa ) může vyrobit sám. Velikost písma si lze samozřejmě přizpůsobit. Zatím tady je jenom pro pracovní dny.

application/vnd.ms-excelDownload
Hotel Garni na nádraží.xls (24.6 k)


Pokud by se soubor chtěl uložit jako *.unk, tak ho tak uložte a poté v PC přejmenujte na *.xls

(Příspěvek byl editován uživatelem 21272.)
administrator @ mestskadoprava.com
Stránky o MHD / Virtuální DP / stránka o autobusu Citelis
Tento příspěvek je můj názor. Ostatní ať si myslí, co chtějí.
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2844
Registrován: 8-2002
Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 18:40:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dnes na lince 1 opět 14TrM ev.č.32. Nedělá to na mě dojem, že by počet kloubových trolejbusů stačil...
Chip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 21:42:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na lince č.6 dneska dopoledne jezdil citibus
Pikohk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 376
Registrován: 11-2004


Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 22:02:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ráno za 32 na 1 jezdila i 196 s cedulí náhradní doprava. A 102 odpoledne na ND do Kluků.
Když si myslíš, tak si myslíš! A když blázinec, tak pořádnej!
Když umíš parádičky, jsi král...JOGA BONITO aneb QuiA Freestyle 4Ever
Nesa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 948
Registrován: 9-2003


Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 13:57:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můůhehehé, to je skvělý počasí :-). Hrabačky, smyky, klouzání při brždění, skoro zapadnutí. Nejlepší byl jeden driver na 16, kterej ostřejší zatáčky projížděl fakt smykem, takhle se má jezdit. . Collin MacRally hadr :-)
Nejlíp na tom jsou kloubový trolejbusy, 2 hnaný nápravy jsou prostě znát, za to takovej Citelis 18 a tak tak vyhrabání se v poledne z "obřího sněhového jazyku" u Střelnice bylo aspoň na druhý straně trochu napínavý.
http://fotogalmhdhk.unas.cz - fotogalerie všech -1 vozů v Hradci Kr.
Robin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 352
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 15:55:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes odpoledne na 6 též Citybus,nejspíš za e.č. 47 která stála ve trochu vychýlené poloze na nádraží se staženými bidly a vedle vyšetřování "čehosi" v policejní dodávce.
14/15TrM - toť nejlepší trolejbusy,které znám
České nezávislé dopravní sdružení
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2749
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 16:06:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ev.č. 47 mělo dnes dopravní nehodu na nádraží. Dle stupně zasněžení sběračů soudím ostavenost asi na 30 minut (bylo k půl čtvrté). Na jednotce jezdí stále ev.č. 102. Zpoždění jsem zpozoroval jen na lince č.2 asi 3 minuty.
administrator @ mestskadoprava.com
Stránky o MHD / Virtuální DP / stránka o autobusu Citelis
Tento příspěvek je můj názor. Ostatní ať si myslí, co chtějí.
Nesa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 949
Registrován: 9-2003


Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 17:05:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 21272: Ta 47, tam stála minimálně od 12h :-) 4 metry za ní nějakej tranzit s urvaným zrcátkem, tak nevim jestli kvůli tomu.

Prej nám kvůli katám ubylo černejch psažérů, halelůjá.
http://fotogalmhdhk.unas.cz - fotogalerie všech -1 vozů v Hradci Kr.
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2752
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 17:12:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm, tak ten sních opadal trošku.
administrator @ mestskadoprava.com
Stránky o MHD / Virtuální DP / stránka o autobusu Citelis
Tento příspěvek je můj názor. Ostatní ať si myslí, co chtějí.
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2852
Registrován: 8-2002
Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 19:04:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na lince 6 na náhradní dopravě ev.č.119 a 140.
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2754
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 08:01:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska jezdí na trojce myslím 213 a 1x9 (asi 129).

(Příspěvek byl editován uživatelem 21272.)
administrator @ mestskadoprava.com
Stránky o MHD / Virtuální DP / stránka o autobusu Citelis
Tento příspěvek je můj názor. Ostatní ať si myslí, co chtějí.
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2853
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 10:51:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a na lince 7 by se na odpol,ední části šejdru měla objevit 14TrM ev.č.32. Ach jo...
Chip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 12:15:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_nosek: Proč "Ach jo..." ??
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2854
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 14:33:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

protože linka 7 je přednostně nízkopodlažně vypravena, resp. má být, ale 14TrM kritérium nízkopodlažnosti nesplňuje.
- na lince 6 staženo ev.č.40 a 42, nahrazeno ev.č.45 a 54.
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2755
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 15:31:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě na trojce Citelis z loňské dodávky a na jedničce stále 102.
administrator @ mestskadoprava.com
Stránky o MHD / Virtuální DP / stránka o autobusu Citelis
Tento příspěvek je můj názor. Ostatní ať si myslí, co chtějí.
Šumachr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.176.252
Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 20:02:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi v 9,45 byly u podjezdu 2 policejní auta z nehodovky a tahač s prázdným vlekem. Předtím,asi v 7 hodin na Nádraží projížděla okolo haly na Hl. nádraží linka 3 směr cihelna. To už zase byl s tím tahačem v podjezdu?
Chip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 20:30:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_nosek: To píšou kde, na dpmhk.cz o tom nic není a nebo jsem slepej.
Nesa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 950
Registrován: 9-2003


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 21:09:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Chip: Ale jo, je to tam, je to uvedený na jízdních řádech (na zastávce, webu i v knížce), že linky 6,7,9,14 a částečně 24 jsou přednostně nízkopodlažní. To znamená, že za normálního stavu by tam mělo být patřičné vozidlo, což při dnešní přesile nízkopodlažních sól je v podstatě hračka. :-)

Na druhý straně, kdy se poštěstí si vyfotit za krásného zimního dne "čtrnáctku" na nadjezdu v Malšovicích v pozadím se stadionem... (třeba už nikdy) Kua, že mě to napadlo až teď :-)
http://fotogalmhdhk.unas.cz - fotogalerie všech -1 vozů v Hradci Kr.
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2758
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 21:24:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen aby ty čtrnáctky nepřežily některé jednadvacítky :-).
administrator @ mestskadoprava.com
Stránky o MHD / Virtuální DP / stránka o autobusu Citelis
Tento příspěvek je můj názor. Ostatní ať si myslí, co chtějí.
Nesa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 951
Registrován: 9-2003


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 23:19:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska je vlastně ples Tyla (první z velkých plesů :-)) , ke všemu všední den, asi se nedá očekávat, že si DP vzal moje slova z loňska k srdci a na nulku pošle kloubák...
Holt rito budou mít taxikáři.
http://fotogalmhdhk.unas.cz - fotogalerie všech -1 vozů v Hradci Kr.
Chip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 03:42:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

21272: Já myslím, že přežijou :o)

Nesa: No dobře, jsou přednostně zajišťovaný nízkopodlažníma, ale není to zaručený, narozdíl od nějakých spojů. Kde je přímo v JŘ napsaný, že pojede nízkopodlažní vůz. Tuším linka 23 (27?) a možná i další.
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2856
Registrován: 8-2002
Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 10:14:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedná se o přednostní NP vozidel, z čehož vyplývá, že DP by sem měl alespoň od rána vypravit Np vozidlo. Jenže tomu se tak neděje. Je OSTUDA, že náš Dp, ač má cca 85 nízkopodlažních vozidel, NENÍ GARANTOVÁN JEDINÝ NÍZKOPODLAŽNÍ KURZ!!!!
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2857
Registrován: 8-2002
Odesláno Pátek, 26. ledna 2007 - 10:19:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

aD Chip: Ani na lince 24 to není zaručené, jen jsou tam přednostně NP vypravené jen 2 kurzy v JŘ + na lince 28 tůrák a na lince 27 šejdr, které v JŘ ani nejsou jako NP uvedeny. A stejně se nedodrží vždy! Pro DP to je jen obyčejný cár papíru, gesto. Protože ten, kdo říká, "my děláme přednostní nízkopodlažní vypraveníů, které se stejně u trolejbusů neudržuje už od rána, tak je nesmysl si vůbec něco takového vymýšlet. Je v tom uričtá míra neschopnosti, resp. Dp by byl schopen zajistit garantované spoje, jenže nechce, protože proč by si vedení dělalo práci navíc, že.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace