K-report
 

Archiv do 24.ledna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Student Agency » Staré archivy » Archiv do 24.ledna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Wokodobe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 10:43:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Někdo má marketing, někdo Ondrůje
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 16:28:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdo má kreditovou jízdenku, toho lze považovat za stálého zákazníka. A těch si civilizované firmy váží, tedy aspoň většinou. Takže to nezdražení lze chápat jako bonus za věrnost.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29453
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 16:49:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže jinými slovy už SA o nové zákazníky nestojí?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Ondřej_pokluda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 19:21:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v 10. ledna 2007 - 11:09:20 Schválně jsem si to o víkendu zkusil (musel jsem ošotoušit novou dálnici) a pobavil jsem se s lidmi kteří tama jezdí častěji. Dospěli jsme k názoru, že otevřením D11 se situace na trase AB-HK-OL příliš nezlepšila, pokud nedošlo dokonce ke zhoršení.

Pourquoi? Ona situace na I/11 nebyla zdaleka tak tragická, jak nám bylo prezentováno. Kolony sice byly, ale celkem to odsýpalo, obcí tam zase tak moc nebylo, připočtěme k tomu provizorní ukončení a dospějeme k závěru, že tady to ta dálnice pro autobus s omezovačem moc nezrychlí. Jiná je situace pro osobák bez omezovače.

Takže jsme v Hradci a co dál. Čeká nás I/35 směr Mohelnice. A to je kámen úrazu. Specielně v úseku HrKr - Vysoké Mýto je to jedna z mých nejneoblíbenějších silnic. Je na ní velmi hustý provoz, bohužel nezřídka charakteru příměstský Aviatik (z mně neznámého důvodu se asi na I/11 báli, tam to problém nebyl) a míst k předjíždění tam moc není a pro 15m autobus asi už vůbec ne. Naopak D11 tam natáhla další dopravu, například kamarád jezdil Praha - Rýmařov trs Brno, teď říkal že to bude asi jezdit na Hradec.

Velmi nutně to chce R35 aspoň v úseku Hradec - Mýto (ten je snad nesporný), do té doby nemá Severní trasa smysl.
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 21:59:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_zlivsky: to není tak docela pravda - stát se "stálým zákazníkem" SA znamená např. na trase Praha - Liberec předplatit si cca 5 jízd. Ty prachy pak můžeš projezdit. Naproti tomu stát se "stálým zákazníkem" ČD znamená vyhodit 600 Kč jenom proto, abych s nima mohl začít jezdit za smysluplnou cenu. Něco jako kdyby po tobě někdo chtěl koupit si vstupenku do supermarketu.
Řečnická otázka: který z uvedených dopravců víc stojí o nové stálé zákazníky?
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2535
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 22:57:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ondřej: Díky za průzkum bojem. :-) Podle mě by to z celé R35 nejvíc chtělo úsek od D11 u Opatovic aspoň po Holice (ovšem o jeho brzké výstavbě jsem zatím nic neslyšel). Zbytek I/35 si pamatuju spíš matně - sice nic moc, ale proti pokračování ze Svitav do Brna to bývala pohoda. Ze Svitav do Mohelnice to už je docela slušný, ne? Kromě líznutí Mor. Třebové je to bez vesnic a do kopců i se stoupacím pruhem.

Ono to chce osobní zkušenost. Posledních 8 let hledám nejlepší trasu do Terstu a pořád objevuju další varianty. Nejnovější z nich je o 100 km kratší než dálniční, ušetří 10 litrů benzínu, časově vyjde stejně a je hezčí (přes alpské průsmyky). To jen pro příklad, co všechno je možné.
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 07:31:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v: Moc by mě zajímaly ty cesty do Terstu, můžu Tě poprosit, rozepiš se trošku, případně na maila... Vyměním za mé poznatky o nejvýhodnějších cestách do Milána.:-))
Fanfán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 16:00:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdo má kreditovou jízdenku, toho lze považovat za stálého zákazníka. A těch si civilizované firmy váží, tedy aspoň většinou. Takže to nezdražení lze chápat jako bonus za věrnost.

Ale na to jsem nenarážel. Šlo mi o to, že Jančura se v médiích tvářil, že kvůli elektronickému mýtu se cena průměrné jízdenky zvýší o 40 Kč, ale pravda je taková, že je to o 16 Kč, ale tak, že někomu se nezvedne, zatímco jinému o 40 Kč...
Liberté! Égalité! Sexualité!
Fanfán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 11-2005


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 16:03:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wlasta: Pro příležitostného cestujícícho je přístup SA vs. ČD prašť jak uhoď...
Liberté! Égalité! Sexualité!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29464
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 17:42:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fanfán to vystihnul naprosto přesně... (A vůbec to nebylo v reakci na ČD.)

Ale plně to odpovídá tvrzení, že expanze autobusů SA končí a uvolňuje se místo pro další dravé dopravce (byť by to asi měli dost těžké).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 10:01:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V nejnovějším čísle (č. 3/2007) časopisu MF-PLUS vyšel pod názvem "Vpád do monopolu" rozhovor s Jančurou z SA. Zmiňuje tam i své plány na podnikání v oblasti osobní dopravy po železnici. Vyznění je ale dost naivní. Následuje článek o sympatických satanistech.
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 13:12:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak sem si přečet ten jeho článek, a musim uznat - je to magor. Zvlášť na konci když tvrdí že na trase LB-PR stoupnul počet cestujích díky němu na trojnásobek. Za prvé upřímně pochybuju o trojnásobku. A za druhé to kvuli SA, ale kvuli ceně. Skoro zadara by jezdil každej. Ale řekl bych že jeho vozy už nejezdí tak obsazené jako dřív. Stačí se podívat na některé spoje ve všední den odpoledne z liberce - vyjímkou není rezervace max. 5 míst.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3127
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 13:33:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A za druhé to kvuli SA, ale kvuli ceně.

A nižší cenu zavedl na této trase kdo?!
Jsem Helenkofil a nestydím se za to!
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 13:43:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

První zavedlo nižší cenu ČSAD LB, SA se až přizpůsobilo. SA rozhodně za ty prachy jezdit nechtělo. Ale to málo kdo ví. Proč taky SA zveřejnilo ceník asi 2 dny před spuštěním linky? Protože ČSAD ho zveřejnilo 2 dny před nima.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3129
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 13:56:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

První zavedlo nižší cenu ČSAD LB, SA se až přizpůsobilo.

Poté, co viděli, co SA udělalo na trase Praha - Brno, tak už se raději připravovali předem...

SA rozhodně za ty prachy jezdit nechtělo.

Neodporujete si s tím, co jste napsal níže?:

Proč taky SA zveřejnilo ceník asi 2 dny před spuštěním linky? Protože ČSAD ho zveřejnilo 2 dny před nima.

Protože, proboha, konkurenční boj!
Jsem Helenkofil a nestydím se za to!
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 14:02:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co si na tom odporuje. Prostě chtěli nasadit vyšší cenu než nakonec nasadili. Konkurenční boj ano, tak ať ale SA neřiká že je všechno jenom díky němu. Za takovou cenu jezdili lidi jenom díky tomu že čsad si nesedlo před sa na prdel, ale zkusilo bojovat - nový busy, stewardky, cena atd. Nikde jinde sem si toho moc nevšimnul.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3131
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 14:23:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co si na tom odporuje. Prostě chtěli nasadit vyšší cenu než nakonec nasadili.

Aha, takže jste patrně insider, anebo já si vaše formulace vykládám nepřesně.
Nejprve píšete "SA rozhodně za ty prachy jezdit nechtělo." z čehož mi vyplývá, že původně chtěli jezdit dráž. Ale následně píšete "Proč taky SA zveřejnilo ceník asi 2 dny před spuštěním linky?" - takže kolik ceníků vlastně zveřejnili? Jeden (s vyššími cenami) a následně nový s nižšími, anebo pouze jeden rovnou s nižšími (tak jsem to pochopil já)?

čsad si nesedlo před sa na prdel, ale zkusilo bojovat

A bojovalo by ČSAD i kdyby konkurence již nebrala za kliku? Jinými slovy, kdyby žádné SA neexistovalo, ČSAD nemělo na trase Praha - Liberec žádného vážnějšího konkurenta, změnilo by se to všechno i tak? Ano, nebo ne?
Jsem Helenkofil a nestydím se za to!
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 14:56:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jelikož se´o to zajímám, tak mam i některé informace, které se v novinách nedočtete. V žádosti o licenci byl návrh ceny okolo 90Kč.

Samozřejmě že by nenasazovalo na linku zájezdové many a stewardky (které jsou podle mě stejně nelegál, protože v zájezdovém busu je zákaz stání). Ale řekl bych že cestování aresama a c955 by byla celkem dobrá kvalita.

A např. cena by se nezměnila, protože když byla linka v ZVS, tak cenu určoval kraj.
Karel007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 14:58:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No asi takhle, původně chtěla SA jezdit na lince Liberec-Praha za 80Kč. To si ještě pamatuju ten jejich leták. "Luxus za standardní cenu" nebo tak nějak. Potom to snížila.
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 15:01:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo to možná bylo na letáku, ten sem neviděl. Ale v žádosti o licenci bylo prej 90Kč a pouze max 8 spojů, to asi aby se kraj nebál konkurence pro čsad.

Nyní taky chtěli zdražit, ale kvůli komu nezdražili? Takže na lince LB-PR nediktuje cenu SA, ale někdo jinej
Karel007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 15:05:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Liberečák: to s tou licencí, o tom nic nevím, ale ten leták vidim jak teď

SA se ČSAD prostě bojí no - to je fakt
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3134
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 15:05:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to jo.
Ale i tak bych nebral údaje z žádosti o licenci jako písmo svaté. Bral bych to jako řádový návrh, který bude upřesněný za základě konkrétní situace a tedy i potřeby.
A přece také nevyděsím konkurenci tak brzy.

A nyní linka není v ZVS a cenu neurčuje kraj. Proč?
Jsem Helenkofil a nestydím se za to!
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1167
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 16:53:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sa s zvykla že jí každej ustoupil a radši toho nechal.ČSAD se jí postavilo hrdě a ukázalo kde je kvalita.Ta je na straně ČSAD (a to hlavně dodržováním AETR)což se o Sa říct nedá.Bohužel to cestující moc nezajímá ty mají jiné priority než bezpečnost.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 17:01:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SA asi ani neví co to AETR je, protože to co předvádí na lince LB-PR je fakt do nebe volající. Proto tam jezděj jen starší vozy s papír. kotoučky - daj se lehce obejít. Až tam budou vozy s digit. tach. tak to asi bude jinej oběh busů, nebo se budou muset střídat řidiči.

Až se někde vyflákaj tak bude akorát nějaká jedna zpráva v televizi a pak to radim zamete pod koberec. Jako tu nehodu na lince z Ostravy, když převrátili bus do příkopu. Nebo snad vyšel nějakej oficiální závěr z vyšetřování. Rozhodně to nebude kuželem na silnici jak tvrdí řidič.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1171
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 17:12:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v nových vozech jsou digi tachografy povinné takže je to bič na takové dopravce co to rádi porušují.Hlavně aby to také policie kontrolovala.Bohužel se zaměřuje na blbosti a tohle jí utíká.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Karel007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 17:18:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mimochodem co je to to AETR, to jsou ňáky povinný přestávky nebo co?
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2184
Registrován: 3-2005
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 17:24:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jen upřesním, že AETR se používá už jen vně EU, uvnitř EU jsou to nařízení 3820 /85, 3821/85.
Achzarit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 11-2006


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 17:25:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Karel007: vysvětlení například zde - http://www.proridice.atlasweb.cz/aetr.htm.
Zlatovánek = nejlepší dopravce v ČR
www.zlatovanek.cz
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 17:31:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ok. beru na vědomí. stejně si SA s předpisy hlavu neláme. Co vy si myslíte o legálnosti stewardek? Zajímal by mě jiný názor, abych nežil v nevědomosti.
Karel007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 18:04:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Achrazit: díky za info

to Liberečák: Myslím, že přítomnost stewardek v autobuse není nic špatného, či dokonce nezákoného. Vždyť ty busy jsou na to počítaný např 63+1+1 (tzn. 63cestujících, 1 řidič, 1 stewardka). Akorát ta její práce je dost nebezpečná (skoro nikdy když sedí není připoutaná - by prolítla čelním sklem jen to fikne, no radši nemyslet , a když pobíhá po buse taky nic moc bezpečnýho, asi bych tuhle práci nechtěl dělat...)

(Příspěvek byl editován uživatelem karel007.)
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 18:51:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a neni to náhodou 63+1+1 - 63 cestujících, 1. řidič, 2.řidič? Já teda nevim, ale moc se mě nezdá, že by to bylo takhle kvůli stewardkám
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1641
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 18:54:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberečák: Není to úplně jedno? Osoba jako osoba...
Přeberte si to, kdo chcete, jak chcete...

Nebo se podívejte k nám, ať víte, do čeho jdete!

Stránky opatovické kopané.
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 19:00:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to asi nebude jedno, protože jestli to je místo pro 2. řidiče, tak to je jenom jako sedačka. Ne jako povolení že stewardka může chodit po buse. Prostě si nemůžu pomoct, ale v zájezdových busech kde je zákaz stání cestujích, by neměla stát ani stewardka.
Zghk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 7-2002
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 19:10:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně se strašně líbí, jak tady především Liberečák neustále omílá, že SA porušuje snad úplně všechny předpisy, co jich kolem autobusové dopravy je, aniž by uvedl jediný důkaz, kde ke svým tvrzením přišel (tedy vyjma tvrzení, že to slyšel od nějakého řidiče, případně v dílně).
Pokud budete takto pokračovat, tak bych si mohl třeba myslet, že si bohapustě vymýšlíte...
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 19:19:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Zghk: A vy si myslíte že vám tady asi předložim čestný prohlášení řidiče SA, že něco porušil? Nebo co bys chtěl za důkazy. Stačí se přece koukat trochu kolem sebe. To že řidič jezdí od rána do noci, to uvidíš v reálu. A to že jede další den zase, tak to uvidíš taky. Jezdim celkem často a tak se koukám.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1172
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 20:32:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Zghk bohužel má ve většině věcí pravdu Liberečák.Pokud řidič otočí X krát linku bez přestávky tak bohužel porušuje vše co jen jde.Opravdu se stačí jen koukat.Víte vy co by udělal se zaměstnancem který by si stěžoval?vykopne ho.nebudte iluzionista takhle to ve světě chodí.Já mám s Sa bohužel špatnou zkušenost kterou tady nebudu ventilovat,ta se řešila jinde.
zkuste se pane dívat kolem sebe
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 6-2006
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 20:40:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad ares1: díky za zastání. Opravdu to je v tom koukání, protože žádný řidič to neřekne oficiálně, ale mezi starými známými si postěžuje.
Busman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 631
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 11:40:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mě jsou taky stewardky ilegál. Zájezdový bus má opravdu místa jen k sezení. V Evropě je jen za lehnutí si do uličky pokuta 100 euro.
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 12:22:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle takové logiky by v busu bylo zbytečné WC a kávovar, protože by ho stejně za jízdy nikdo nemohl použít a když se někde zastaví, obvykle tam záchod i občerstvení jsou. Zakazuje zákon o provozu na pozemních komunikacích pohyb po busu během jízdy, nebo během jízdy po dálnici?!
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 12:26:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

POdle mě je to taky pitomost. To bychom mohli na dveře WC napsat "Záchodu lze použít POUZE ve stanici"
Já si myslím, že přítomnost stewardky (pěkné) zvyšuje kulturnost cestování.
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 12:44:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A tak proč je v těch busech zakázáno stání? Asi protože se to nesmí. Stejné to bude asi i se stewardkou!!!

ad Goldfinger - Zakazuje zákon o provozu na pozemních komunikacích pohyb po busu během jízdy, nebo během jízdy po dálnici?!}

tak to rozhodně nevim, ale v době kdy SA přišla do liberce tak první z kritik na čsad bylo, že přepravuje cestující na stání (což někteří tvrdili, že se nesmí). Akorát čsad mělo vozy na to přizpůsobené - linkové vozy.}
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 12:50:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja nevím, ale při mých občasných jízdách nach Pilsen, stewardka po roznešení všeho potřebného sedí... Tak nevím, je možné, že se něco změnilo, ale stát jsem ji ještě neviděl. Je fakt, že s tím připoutáním, by se to mělo řešit, je to nebezpečné.
Pokud ani nesmí roznášet noviny, k čemu tam jsou tedy WC?
Mimochodem, to vám fakt tak ty stewardky lezou krkem??? Proč?
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 12:55:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože když získáváš konkurenční výhodu "nelegální" cestou, tak to asi někomu vadí. A myslíš že je rozdíl jestli chodí nebo stojí? A u kávovaru určo stojí!!

A podle tvého názoru na "chodí-stojí" můžou být přepravováni cestující v zájezd busech i na stání, ale musí při jízdě chodit po buse, aby se neřeklo že stojej?
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 13:03:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1) My si tykáme?
2) Já prostě nevidím důvod, pokud to nezakazuje zákon, aby tam stewardka nebyla. pro mě jeto jednoznačně plus a nevím, proč se tomu bránit. Pokud jde o stojící cestujicíc, tak ty bych nepřepravoval už jen proto, že by překážely při chůzy stewardky a při chůzi na WC...
Navíc ybch si nedovolil prodat stojícímu cestujícímu lístek za stejnou cenu. A jednodušší než vymýšlet zlevněný tarif, je přepravovat jen sedící a zaručit jim určitý nadstadart.
3) Pokud to jednoznečně nezakáže zákon, pak tvrdím že stewardka je JEDNOZNAČNÉ PLUS!

Mimochodem, v letadlech lze přepravovat stojící cestující?
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 13:11:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1) se vám velmi omlouvám, že sem použil tykání
2) já sem se tady jenom ptal jestli jsou stew. povolené, a tvrdim že pokud je zakázaná přeprava cestujích na stání, tak nechápu proč stew. by stát mohla
- a hlavně většinou sedící cestující platili víc-kupovali si místenku

- mimochodem, co sem pletete letadla
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 13:22:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě tykání nevadí, ale nejdřív bych se zeptal.
No stojící cestující bych nepřepravoval kvůli kulturnosti, hlavně pro ty sedící, ono není příjemné mít dvě hodiny někoho nad sebou, který při každé zahoupnutí vás něčím přetáhne (uznávám extrémní případ), to bych si příště vybral společnost, která stojící prostě nepřepravuje.
No v letadlech se stewardky také pohybují, ne?
A nakonec, Váš názor na prospěšnost stewardek (odmyslíme spor o to zada nebo to není legální a zda pokud je stewardka, tak proč ne stojící cestující), jen jednoduchá odpověď:
a) jsem pro, zvyšuje to kulturnost cestování
b) jsem zásadně proti, cestující má v BUSe sedět a ani se nehnout, ještě nějakou kávu, nebo časopis, co by proboha chtěl???
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1182
Registrován: 4-2006


Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 13:30:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Iaya budu vám radši vykat (to většinou požaduje člověk který nemá argumenty)
Opravdu srovnání s letadlem je nesmyslné.(tam totiž musí v určitých chvílích být lidé připoutáni)
nevím zda je stewardka povolena,určitě to je na hraně zákona.a opět to srovnávat s chůzí na wc je zavádějící.
V zájezdových busech stání není možné neb to neumožnuje konstrukce autobusu.To by mělo být napsáno v tech.průkazu.
zajímala by mě zkušenost někoho kdo jezdí do Německa nebo podobných států busem,kde za to jsou značné postihy (za přestupky)
a ještě jste mě rozesmál pane jak říkáte,že by jste neprodal jízdenku za stejnou cenu stojícímu.Jak by jste toho dosáhl.jako řidiči vám řeknu já budu stát a pak se uvolní místo a já si sednu.to pak budete vyžadovat doplatekopravdu jste mě pane pobavil.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 13:36:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já teda využívám bus proto abych se někam přepravil, ne proto abych dostal kafe, noviny a čuměl na stewardku. A takové kafe vylité na oblečení při zkoupnutí busu je taky příjemné. Až se vám to stane, tak změníte taky názor.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1089
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 13:40:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co takhle "zákon o provozu" - § 9: přepravovaná osoba je povinna být za jízdy připoutána bezpečnostním pásem, pokud je jím sedadlo povinně vybaveno podle zvláštního předpisu (zákon o technických podmínkách způsobilosti vozidel 56/2001 Sb.)

Přičemž přední sedačky autobusů jsou vybaveny pásy už podle technického zákona někdy z roku 1985
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 13:40:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky by mohlo jezdit v buse 45 lidí na stání a 0 k sezení. Aspoň by ušetřili.

A hlavně dopravce tim že budete stát nic neušetří - to jenom na vysvětlenou, proč by jste neměl jezdit na stání levněji. V MHD taky nemam slevu na jízdenku, když si nesednu. Asi zajdu na dopravní podnik a budu vyžadovat slevu z průkazky na bus, protože rád stojim v buse.
Liberečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 6-2006
Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 13:45:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se nám to vyřešilo. Je to nelegál.

Očekávám argumenty typu, že stewardka není přepravovaná osoba. To je ale podle mého každý mimo řidiče.
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 15:48:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Technická poznámka: kdo měl ještě na té lince PH-LB stewardky? Kromě SA?

Mimochodem, přeprava stojících cestujících na dálnici na dálkových linkách v "zájezdových" busech je u některých společností běžná, přitom v jízdním řádu "se stojící cestující" nepřepravují, zřejmě jim vybrané jízdné vyváží případná rizika jízdy na pár desítkách km dálnice. Oproti tomu mi jedna stewardka navíc jako zaměstnanec dopravce přijde docela v pohodě.

Co se mi ovšem nelíbí, jsou ti řidiči SA, je-li to tak jak píšete. No, třeba až se budou někteří reportéři z TV nudit, tak to můžou zdokumentovat
www.minibox.webz.cz

ICQ 262 816 345
Busman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 632
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 16:03:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iaya a spol: Ono je něco jiného když jdete jenom na WC a zpátky a hned si zase sednete (i když i to by se podle mě nemělo), než když stewardka neustále po buse chodí a něco roznáší...a jak už tady někdo podotknul, chtěl bych vidět, jak by se na to dívali ve vyspělejší Evropě. A když už si ta stewardka sedne, taky to není vždy na sedadlo, co si budem namlouvat.

Já rozhodně nejsem ten, který po celou dobu sedí a ještě k tomu připoutaný, to se přiznávám, občas sedím na schodech u šoférů, abych si pokecal, ale nezpochybňujte tenhle zákon, protože je naprosto jasné, že stewardky jsou ilegál.
Zghk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 221
Registrován: 7-2002
Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 19:50:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Liberečák: Pokud máte jasno o tom, že SA porušuje AETR či jak se to teď jmenuje, tak proč o tom ještě neví kraj či PČR?

Ad stojící cestující: Pokud má BUS v techničáku napsáno u stojících cestujícíh nulu, pak je nesmí přepravovat.
Karel007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 20:27:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to liberečák: však můžeš podat trestný oznámení, když ti to tak vadí, aspoň bude sranda...

Co se mě týče, tak mě rozhodně stewardky v buse nevaděj ba naopak - je to lepší (nápoj, noviny, případně sluchátka -> dost to zkrátí cestu)
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 4-2004


Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 20:31:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K stewardkám bych doplnil to, že na lince Pha-Ova má stewardka vždy rezervováno místo č.2 a většinu cesty tam také sedí. Je to i u spojů Ova-Brno.
První úsek D47 otevřen už letos !!!!
Busman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 635
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 21:33:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Budulinek: Opravdu většinu cesty? Nevšiml jsem si. A sedět by tam měla když už celou cestu. A když je autobus plný, a jedou dva šoféři, věř tomu, že nikde jinde, než na schodech pro ni místo není.
Nejsem zaujatý proti stewardkám, je to příjemné, že tam jsou, jen chci zdůraznit, že to není zákonné.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 08:13:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobře, dobře pánové.... Dostali jste mě. Je to nelegální a zavrženíhodný špinovokonkureční postup SA, která soustavně rozvrací autobusovou dopravu v ČR...
ARES:ad Iaya budu vám radši vykat (to většinou požaduje člověk který nemá argumenty) To musíte uznat, to není od Vás hezké, to si nezasloužím. :-D
Mě tykání nevadí, ale doma mi říkali, že je slušnost se zeptat. Ba dokonce jsem ochoten i uznat, že se mýlím a přijmout názor oponenta, ruku na srdce pánové, kdo z Vás na tomto fóru je toho schopen???
Občas se mi zdá, že někteří zdejší diskutující si jakýkoliv příspěvek berou jako výzvu, jak co nejlépe na diskutujícího útočit a pořádně ho zdeptat.
Shrnuto - pokud je stewardka nelegální, tak nic nebudu namítat proti tomu, když SA zaplatí za porušování předpisů pokutu. Ale na druhou stranu musíte uznat, že je to docela příjemné, no ne?
Ad ta menší cena za stojícího, je samozřejmě nesmysl. Já jen, že vlastně nabízím hosrší službu za stejnou cenu. Na stadionech (kde je to ještě povoleno) je na stojáka taky za míň. MYŠLENO LEHCE V LEGRAČNÍM TÓNU, ČILI NEZASYPÁVEJTE MĚ, PROSÍM, ÚTOKY TYPU: "JAK MŮŽETE SROVNÁVAT BUS A STADION".
Berte to z větším nadhledem, já Vás v diskuzi nechci porazit a hřát si pak peří, já o tom jenom chci s humorem diskutovat, mysklíte, že to půjde?
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 11:09:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U dálkových spojů (OVA, D, NL, I) má stevardka místo v první čtyřce, u linek BM, LB, PM sedí na služebním sedadle vedle řidiče, neb druhý řidič není třeba. Takže žádné nezákonné počínání. Jestli si občas sedne na schůdek nebo se nepřipoutá, je její riziko a společnost s tím nemá nic do činění. Přepokládám, že byla proškolena v BOZP.
Busman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 636
Registrován: 10-2005


Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 14:12:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iaya: No tak příjemné to bezesporu je

Goldfinger: A mně se stalo, že jeli dva řidiči a cestou jsme ještě přibírali další stewardku, která nastupovala směnu po té zrovna sloužící, tudíž jedna z nich prostě místo na sezení neměla a seděla na schůdku

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace