K-report
 

Archiv do 22.ledna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Pražské autobusy » Staré archivy » Archiv do 22.ledna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Paes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 16:51:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K.O. - Teď přiznávám, že by to svůj význam mělo. Lidé z dotčených oblastí by mohli jezdit na jeden jízdní doklad do Prahy.

Jahu: Linky 400 jsou spíše problémeme Středočeského kraje. Na území Prahy nejezdí.

Linky 300 - Některé tyto linky pro Prahy mají význam. - Linky 300 vzniklé převedením bývalých MHD na třístovky prodloužením jejich trasy či zajišťující dopravní obsluhu okrajových oblastí jako je např. 312,329,355,352,301,324,363,385. Zde došlo ke zrušení původních jalových kilometrů.
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 963
Registrován: 12-2003


Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 16:52:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Paes: pekna volovina ... "integrace" tam je, ale SID, jehoz zony konceji na uzemi Prahy. Ono je to spise o penezich a o tom, ze Kladno do PIDu nechce. Jinak by uz davno mohlo byt cele MHD Kladno a primestska doprava na Prahu v PIDu. Staci se podivat na mapu PID ... kde je asi PID nejvic useknut a defacto konci jiz ve 2 pasmu.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Paes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 21:35:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Připojení Kladenska do PID by asi bylo velmi složité (zejména by mě zajímalo, do jaké míry by byla preferována železnice). Také by mě zajímalo, jak by byla řešena doprava mezi Prahou a Kladnem, kdy dopravu zajišťuje několik autobusových společností, kterým se to taky líbit nemusí.
Jinak SID a PID má být propojen v roce 2015.

P.S. - integrováno není také Neratovicko.
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 965
Registrován: 12-2003


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 07:09:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Paes: zeleznice az do Kladna v PIDu je, konkretne do zastavky Kladno-Ostrovec je mozno pouzit i jednotlive jizdenky PID, ale prave navazna doprava tedy MHD Kladno ne. A v SIDu nejsou integrovany vlaky.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Paes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 09:23:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V PIDu není integrovaná žádná MHD v okresních městech vyjma Prahy. Nepočítám úsek linky č. 384,kde lze jet v úseku Hostim - Aut. nádraží jak za tarif PID tak na tarif IDB. Pokud nastupuješ od Hostimi směrem k Berounu platíš za IDB, pokud nastupuješ před Hostimí platíš za PID nebo taknějak.
Jahu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 09:50:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Paes: Já vím, že linky 400 nejedou po území Prahy. Ale (až na nějaké účelové výjimky) plní funkci návozu k vlaku nebo k linkám 300.

K propojení PID a SID. Na stránkách Středočeského kraje je sekce věnovaná SIDu a mj. je tam i vysvětelno, proč kraj nechce další pásma PID a vůbec výhrady k PIDu. Pokud jednou opravdu vznikne jeden jednotný IDS pro oblast Prahy a Středočeského kraje, bude to asi muset být něco mezi - ideálem by asi bylo víc pásem, než má PID, ale méně zón, než má SID.
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 966
Registrován: 12-2003


Odesláno Čtvrtek, 18. ledna 2007 - 17:45:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale je ... a to Praha :-) Jinak Napr. MHD Brandys nad Labem a Ricany. Kde jedna linka 4xx je linkou MHD a plati na ni tarif MHD dotceneho mesta i PID.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Jahu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 08:27:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099: Malý detail. Říčany ani Brandýs nejsou a nebyly okresními městy. Jinak o těchto jejich linkách pochopitelně vím. V Brandýse je to 478 a v Říčanech po několika úpravách tras a počtu linek 499.
Paes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 08:31:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD: 1099 Přečti si první větu. - Jinak o tom SIDu jsem četl. - Pro zájemce:
http://www.kr-stredocesky.cz/article.asp?thema=2152&category=

Jinak - přiznám se, že by se mi zamlouvalo, když by PID prošel změnou na zóny. Systém pásem je nespravedlivý.
Př.
Trať 093 je podle PIDU ve třetím pásmu, kdežto podle SIDu jsou to 4 zóny.
Jahu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 09:51:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Paes: Vnější pásma PID byla od začátku "stavěna" pro cesty z okolí Prahy do Prahy a zpět a mluvilo se tehdy o tzv. "zájmovém území Prahy".

Ale při společném IDS už nebude součet všech vůči Praze tangenciálních cest zanedbatelný a dnešní pásma PID ve tvaru prstenců by pro tangenciální cesty přinášela ztráty, které by kraj musel dotovat.
Příklad: cesta Kladno - Kralupy - vlakem 25 km v PID celou dobu pásmo 3. Cesta Kladno - Praha, Masaryk. n. - vlakem 31 km (oba údaje o vzdálenosti z jř vlaku) počet pásem PID: 6 (3,2,1,0,P-počítáno jako 2 pásma).

Jednou jsem slyšel, že jednou ze zásad návrhu IDS je tzv. "tarifní spravedlnost" spočívající v tom, že za přibližně stejně dlouhou ujetou vzdálenost by měl cestující zaplatit stejně drahé jízdné. Což ve výše uvedeném příkladu není splněno ani omylem.

Takže pokud společný IDS, tak mimo Prahu se zónami. Podobně jako Jihomoravský kraj, Ostravsko, okolí Vídně atd. atd. Otázkou bude počet a velikost těchto zón, protože SID jich má, podle mého názoru, příliš mnoho.
pedro74
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.127.73
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 12:09:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ak to vypadá, že zanedlouho zvítězí alespoň v něčem zdravý rozum. Pokud totiž nedojde k neočekávanému zamítnutí, od začátku března se můžeme těšit na podstatnou změnu v chápání pojmu "zastávka na znamení". Praha se tak přiblíží zas o krůček k efektivnější a srozumitelnější podobě veřejné dopravy. Pokud totiž budete čekat v zastávce na znamení a nebudete se řidiči schovávat v přilehlém křoví, autobus vám zastaví, i když nebudete mávat. Pro cestující uvnitř autobusu se nic nemění. Cílem novinky je prevence stížností a úspora nákladů, byť to zní nelogicky. Jenže připravovaná změna je základem pro rozšiřování počtu zastávek na znamení, čímž se jistě ušetří nemalý peníz. Spokojenost tak bude panovat na obou stranách. Dopravce ušetří peníze za naftu a cestujícího nebude bolet ruka ani nebude muset mít oči na stopkách a nervy v kýblu z vyhlížení toho pravého autobusu. Pokud totiž bude v zastávce stát už nějaký autobus, ten další má povinnost zastavit také. pokračování>>>
pedro74
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.127.73
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 12:11:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

>>>
Předejde se tak následujícím zážitkům: na zastávce Kutnohorská čekaly v odpolední špičce dvě cestující na linku 229. Jenže těsně před ní jel autobus linky 266, který pozorujíce mávající paní poslušně zastavil. Jenže autobus jedoucí těsně za ním už ne, takže paní byly očividně nadšené, že budou čekat další půlhodinu. Navíc zastávka byla dříve stálá, takže tuto změnu nesly zdejší cestující dvakrát nelibě. I když na mnoha místech dojde ke zdržení nyní projíždějících autobusů, zejména v místech souběhu více linek, myslím, že to stojí za drobný ústupek. Večer, v mlze nebo na rychlejších silnicích není co závidět vyhlížejícím lidem, lovícím svůj autobus. Například charakter zastávky Na Proutcích byl změněn na stálou právě z důvodů stížností na špatné rozhledové poměry cestujících. Také již nebude docházet k trapným situacím například v zastávce Výstaviště Letňany, kdy dvacetihlavému davu nezastaví autobus jen proto, že se nedomluvili a nikdo nemávl. Prostě změnu hodnotím jednoznačně pozitivně už proto, že se otevírá cesta ke zjednodušení charakterů zastávek. Konečně by tak mohly zmizet různě časově omezené zastávky na znamení, různé i pro jednotlivé dny v týdnu a časem může klidně dojít i k úplnému sjednocení charakteru všech zastávek, jako je tomu třeba u našich západních sousedů.
pedro74
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.127.73
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 12:13:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

>>>
ZDROJ obou předešlých příspěvků:
http://mhd.zastavka.net/fd-uvod/
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 967
Registrován: 12-2003


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 12:50:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jahu: jeste mensi detail, nebylo to adresovany tobe a ze nebyly okresnimi mesty je zcela jasny, navic sem nic takovyho nerekl a do poznamky sem dal Prahu. On jaksi jiny pripad neni.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Jahu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 13:06:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"ze nebyly okresnimi mesty je zcela jasny, navic sem nic takovyho nerekl"

1099: Pardon, beru zpět. Přehlédl jsem slovo "jinak např Říčany..."
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 14:13:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad zastávky "Na znamení". Tak už jen z principu jsem proti všemu, co by nějak mělo ulehčovat ježdění cestujícím, jelikož jsou už příliš rozmazlení (nástup předními dveřmi, doplňkový prodej jízdenek aj...) ale chtě nechtě si musím přiznat, že plánovanou změnu vítám, i když pokud budu mluvit za řidiče, budou to mít zase o něco "veselejší" za stejné peníze.
Příklad: Autobus jede podél frekventovaného chodníku, na chodníku je také zastávka. Autobus tam tedy bude zastavovat pokaždé a pro jistotu i když někdo půjde zády a daleko od zastávky, neboť ten někdo by si určitě okamžitě stěžoval, že přece čekal na autobus. Při zoufalém boji řidiče o prémie bude těžké dokazovat CO je vlastně prostor zastávky a co už nikoliv, a že cestující se jen procházel a jak už to bývá, jeho výplatní páska to prohraje...

Tedy: výrazně označit prostor zastávky, nebo alespoň konec- něčím takovým, jako u tramvají a v tomto prostoru zkrátka zastávka je a autbusy lidem staví.
A nebo to chce, pokud je cestující otočen zády, nebo očividně bus nevnímá, krátce troubnout a čekat na jeho reakci po zvědavém otočení se v ten směr. Takto jsem to dělal já a k plné spokojenosti obou stran. Mávnul- stavím, seděl dál bez zájmu- nestavím...
Na závěr opakuji, že nové řešení zastávek na znamení je z mého pohledu -lepší-, ale až po vychytání určitých nesrovnalostí... Že by svitla naděje na přeměnu zastávky Lahovice "na znamení"?
pedro74
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.127.73
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 16:31:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už je i seznam http://pidservis.ic.cz/data/pdf/report_1169139697.pdf bohužel se o tom diskutuje i v tématu Tramvaje a metro > Optimalizace, tak nevím, abychom zde nezačínali duplicitní diskuzi.
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 968
Registrován: 12-2003


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 17:55:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pedro74: Este ze nebydlim napr. v Kyjich kde zustanou staly snad jen 2 zastavky.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 17:55:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pedro74: Díky, ani si nedovedeš představit, jak mi to zvedlo náladu, ani pořádně nevím proč, když se mě to v současnosti ani tak netýká.
--
A na 165ce hodit pětku, přivalit se na Strakonickou, našlápnout šestiválec a sypat a sypat pěkně až před sjezd na Výpadovou a pohoda, klídek, tabáček. Žádné krocení koní na zastávce Lahovice, která je většinou prázdná.
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 430
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 19:18:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně se krajně nelíbí, že kdejaká poměrně významná zastávka má být na znamení (např. na Pískové se mezi 5. a 20. hodinou vždycky najde někdo chtivý přepravy), zatímco na lince 173 zůstávají stálé (resp. stálé vyjma noci a víkendu) zastávky Lehárova a K Vystrkovu s velmi nízkým využitím. Buď tuto linku ROPID nezná, protože v něm nepracuje nikdo z Modřan, nebo se předpokládá, že na linkách provozovaných podnikem ČSAD se stálé zastávky v případě nezájmu kaštanstva o jejich využití projíždějí plnou rychlostí (pak je ale otázka, proč bude na znamení třeba Sychrov, kde je praxe stejná).
Možná to není žádná novinka, ale v Trabantské ulici u žel. přejezdu mezi zast. Kbely a Dřevařská a v ulici Do Říčan u křiž. s Litožnickou mezi zast. Nádr. Běchovice a Škola Dubeč jsou "nalinkované" nové zastávky, tak snad budou v nejbližší době zprovozněny. Ovšem v lednových změnách na stránkách ROPIDu jejich zřízení není

ML636, 6120: Opět máte "svého" řidiče na "svém" autobusu (1332) Jo a 1305 jezdí na 240 a vzhledem k umístění té potvory na odečet mejta by tam mohla zůstat nastálo
Řada 700 - to nejlepší z Karosy
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 969
Registrován: 12-2003


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 19:30:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kejvačka: mi se treba nelibi Pavovske namesti ... Btw. Sychrov, kterej byl nedavno zarazen mezi stale, tak zpet na znameni

(Příspěvek byl editován uživatelem 1099.)
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1682
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 20:59:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ml636: S tím projížděním Lahovic na 165ce to je pravda. Jednou se mi to stalo a pěkně mě to naštvalo, protože jsem měl v úmyslu tam přestoupit na jinou linku. Než se člověk stačí rozkoukat, autobus kolem zastávky projede plnou rychlostí, takže není šance ho nijak zastavit... To už by bylo lepší, aby tam 165ka stavěla na znamení, protože jedině tak by cestující ve voze mohli dostatečně jasně dát řidiči najevo, že chtějí vystupovat.
Paes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 21:13:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad: Kejvačka. - V Kbelích má být zastávka Nymburská. Tuším, že zastávkový záliv je i o kousek dál v ul. K Cihelně mezi zastávkami Vojická a Satalice (linka č. 269) a tenhle je tam už minimálně 2 roky.

Souhlasím s tím, že některé zastávky jako Zátišská, Ruzyňská škola či Ruzyňská tam určitě být nemusí. Na druhou stranu mě napadl důvod, proč zde právě tyto autobusy jsou - zastávky mohl být zvoleny na trasách, kde může docházet ke zpožděním autobusů a tak je snaha aby autobus alespoň částečně dohnal zameškanou ztrátu. (či vytvořit si alespoň minimální náskok, který by se cestou snížil.
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 19. ledna 2007 - 22:14:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pedro74 : Ten odkaz již neplatí, což je škoda. Rád bych se mrknul jak na tom budou Čakovice, Letňany a okolí
Jinak s tímto sytémem zastávek na znamení mám zkušenosti ze Zlína a je to určitě dobře, že to někoho napadlo konečně i v Praze.
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 00:25:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kejvačka: Fakt? Tak to musím hned omrknout! Taky je možné, že 1332 jen zaskakovala za jeho novou devítistovku, která může být v poruše... Jo a s tou 1305 strkat ji na 240, to se mi jaksi nezamlouvá. Já se těšil, že na mě bude čekat a přivítá mě za to, že jsem ji tak pěkně vydrhnul, než jsem ji opouštěl. Tak snad se dočkám alespoň 1316...

Jenda z HK: Některý z řidičů se příliš nechal unést. Já když jsem tam jezdil, tak mi jako na potvoru pokaždé pěkně hráli v rádiu a když se to celé pěkně rozjelo a svištělo, že bych jel až do Příbrami a dál do pryč Salzburg, Innsbruck, Bolzano, Bologna..., tak jsem musel dobržďovat do zastávky a poté znovu na tu chvíli, než se sjíždělo, chytat znovu pořádný dech. (já byl poctivý a zásadně neprojížděl) Teď bude o to více možností, jak si ten kousíček rychlejší silnice užít, protože za celý den tam 165 použije 5 lidí...
Paes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 08:22:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad: Richad. - Ve Zlíně je zajímavá věc. - Jsou tam sice zastávky na znamení a od dvaceti hodin na znamení ale v tom není rozdíl. Mě se několikrát stalo, že jsem úmyslně tlačítko STOP nezmáčknul, na zastávce nikdo nebyl (byť to byla stálá) a řidič nezastavil. (jen tak na okraj)
5444
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 08:23:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tady jsou ty zastávky:
application/pdf
report_1169139697.pdf (53.7 k)
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 5-2006


Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 08:46:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Paes : V přepravních podmínkách MHD Zlín je taková kouzelná větička že "před výstupem je cestující povinen dát včas znamení k řidiči" (teď nevím jaká je ta přesná formulace) a tak se klidně může stát, že řidič legálně nezastaví na zastávce i když není na znamení pokud tam nikoho nevidí čekat a nikdo nedal znamení .
Ovšem od 1.2.2007 se mění přepravní podmínky a systém zastávek na znamení bude ten co je teď v Praze, tak nevím co od toho mám čekat
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 952
Registrován: 4-2005


Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 11:14:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ML636:v jakém období si zhruba tak jezdil s tou 1305?
Kejvačka:podle mě je tam jen jako záskok za 1292 jak řiká ml636.
Už jste viděli bohužel poslední B 961E?vypadá perfektně!
AV 15-30
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 12:05:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120: S krátkými "přestávkami" na jiných vozech 14 dní v srpnu 2006, poté jsem opustil i Connex (čehož lituji a napravím). Ale 1305 byla nejlepší a také 1316 mám oblíbenou i když tak dobře nejela. mj. také C 734 jsem se svezl, nevím číslo ani SPZ, kterou jsem v poledne odstavil a druhý den byla na dílně, kde ji vyřazovali. (jen doufám, že představenstvo CP nečte tuhle diskusi, aby mě nepoznali)
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 953
Registrován: 4-2005


Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 12:29:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ML636:čte no nevim ale možný to je ale však zas tolik nepomlouváme ne..
Teď je u CP a hlavně na 165 hodně novejch řidičů ale většina tam asi dlouho nezustane protože jít jezdit 165 jen proto že neni nic jinýho nejsou zrovna lehce vydělaný peníze.
AV 15-30
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 553
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 13:37:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahoj, myslíte, že by byl někdo schopný vyřídit údržbě na Kačerově, že na utírání není v autobuse jenom podlaha? Včera jsem se svezl na 136 vozem 6515, který byl (zvlášť v kloubu) tak humusoidní, že každý člověk trochu citlivější na prach se tam musel okamžitě rozkýchat a rozslzet. Vzduch byl vidět a měch kloubu měl barvu spíš černou než šedivou.
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 15:18:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6120: Nováčci jdou na 165 pokaždé, 173 je po několika nehodách z nezkušenosti, už jen pro vyježděné. Hodně jich na 165 bude jenom brigádníků a skutečně, dlouho se tam většina řidičů neohřeje. Moje úmysly byly jiné, ovšem jisté okolnosti mě donutily zachovat se jako ta většina brigádníků, ale hodlám to napravit a za "kolo" se vrátit.

Syverin: Kéž bys byl vyslyšen, ovšem, celkem o tom pochybuji a bude záležet spíše na konkrétních řidičích, jak s přiděleným autobusem naloží.
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 431
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 20. ledna 2007 - 17:39:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hoší, už jste viděli B 731 se čtyřmi řadami sedadel po celé délce vozu? V Praze máte možnost u Jaroslava Štěpánka na lince 110, vůz 1038. Je to jediná B 731 tohoto dopravce a zároveň aspirant na budoucí jediný dvoustupňový automat v PID, pokud bude mít Connex tendenci vytlačit Hotlinerovo B 731 vlastními vozy (nenechte se mýlit novějším typem sedadel, je to vůz z r. 1990, původem snad z Budějic).

 
Řada 700 - to nejlepší z Karosy
Paes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 08:40:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co jste četli, ale nevšimli jste si toho.

OD 4.3. - má být na lince č.
181 - 16 zastávek na znamení pro všechny spoje,
183 - 12 zastávek na znamení - " -
246 - 10 zastávek na znamení - " -
192 - 9 zastávek na znamení - " -
147 - 6 zastávek na znamení - " -
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 09:26:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Paes: Ale sranda bude, že se teď přijde na to, v kolika autobusech, hlavně Karosách sedmičkách, nefungují některá (nebo všechna) tlačítka znamení k řidiči. U DP jsem zastávky na znamení dosud téměř nepoužíval, takže to nemohu tak posuzovat, ale u dalších dopravců je běžná nefunkčnost tlačítek i u B 932 a SORek - většinou se jedná o zadní tlačítko a u kloubů o tlačítka za kloubem. Často tlačítka fungují, ale jen při mačkání, které připomíná snahu o proražení střechy. To si řidiči užijí nadávek - stejně pak raději budou s plnějším vozem stavět všude A pro osoby menšího vzrůstu či se sníženou pohyblivostí bude v klasických autobusech jediným řešením sednout si dopředu k řidiči a pak mu říct "Budu vystupovat", protože na střechu se nenatáhnou.

(Příspěvek byl editován uživatelem Kejvačka.)
Řada 700 - to nejlepší z Karosy
Paes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 10:09:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S těmi starými lidmi - ono by to chtělo, aby byla nějaká osvěta, že nemohoucí dosad chodit nemají. - Koneckonců mají pro sebe označená místa vepředu, aby řidič dostatečně viděl, zda člověk s omezenou schopností pohybu už vystoupil či ne a nepřiskpřípl vzadu vystupující důchodce, jako se to už nějak stalo. - Vytisknutí informačních letáků apod.. V některých německých městech mají řidiči na svém stanovišti obrazovku propojenou s kamerami u dveří. Má tak dokonalý přehled o nástupu a výstupu cestujících. Toho se však v nejbližších letech u nás asi nedosáhne.

(Příspěvek byl editován uživatelem Paes.)
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 443
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 10:59:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Paes:
Ta osvěta by byla skutečně nutná - jednou jsem v autobuse zažil staříka, který chtěl znamení o výstupu tak, že se postavil do dveřního prostoru u středních dveří, lehce se pootočil k řidiči mrknul a lehce si posunul rádiovku. Samozřejmě to na autobusáka nemělo žádný vliv. Stařík pak vystoupil na další zastávce, loudal se směrem zpět a bylo vidět že si něco brblá pod fousy.

Druhou zkušenost mám se svoji starší maminkou, kterou jsem jednou upozornil, aby přestala mačkat to tlačítko na sloupku a dostalo se mi překvapené odpovědi: "Jé, tak to je to tlačítko - znamení k řidiči?"

Ergo, myslím, že podobně zmatených lidí bude od března více ...
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 970
Registrován: 12-2003


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 11:18:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Paes: U me blizke 181 sem si toho vsiml a u ni bych rekl, ze hodne prestrelili co se napr. Kyji tyce. A jinak si myslim, ze zmena charakteru "na znameni" by mohla mit efekt presne opacny nez je cil. Aby to nahodou neskoncilo tim, ze se bude pro jistotu stavet vsude. Aby si nahodou nekdo pak nestezoval a ridic nemel po premiich.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Paes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 12:13:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když jezdila X-12 a zavedly u ní zastávky na znamení mezi Zlíchov a Dreyerovou (resp. K Barrandovu), tak se mi ze tří jízd stalo, že dvakrát řidič nerespektoval to, když někdo dával znamení.

Můj názor:
1) Zastávky na znamení by mohly fungovat za předpokladu, že bude správně fungovat hlášení zastávek a ve správnou dobu.

2) Na určitých linkách si myslím, že zastávky na znamení budou určitě k užitku na linkách č. 112,107,147, kde velké množství cestujících jezdí mezi dvěma body (zpravidla na koncích trasy).

3) Mohly by se udělat nové typy zastávek na znamení - jen pro určité linky (příměstské). Vhodnými kandidáty jsou zastávky na Vídeňské, Mladoboleslavské a Ústecké.

(Příspěvek byl editován uživatelem PaeS..)
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 16:19:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych celý problém tak nedramatizoval, to nejjednodušší, co na Karose může být, je kabílek spojující tlačítka "Znamení k řidiči" a zapíchnutý přes pojistku č. X do bzučáku, takže dílenským stačí pilník na očištění kontaktů a trocha důvtipu- což si myslím, že určitě mají.
Pro cestující ve voze se z mého pohledu nemění vůbec nic, budou muset zkrátka dávat větší pozor, než dosud a osoby menšího vzrůstu budou muset požádat o stisknutí někoho většího- totéž co dnes. Pokud bude vůz poloprázdný a nebude mít kdo pomoci, nebude problém včas na řidiče zahejkat "huééé výýstupujůůů"!! to také cestující bravurně zvládají i dnes a to i na běžných zastávkách, kde se zásadně připravují k výstupu se zavíráním dveří...
Problém vidím, jak už jsem výše naznačil, právě s nastupováním ze zastávek na znamení, ale stačilo by pár miniúprav a problém by to být nemusel.
Dále, v nových autobusech je tlačítek pomalu více, jak sedaček, tak není problém "Na znamení" udělat paušálně všechny zastávky v Praze- kdo vystupuje, tak si zkrátka zazvoní stejně tak samozřejmě, jako vstane ze sedačky. No a u starých busů- jsme přeci lidi, tak si v plném autobusu požádáme o zazvonění někoho jiného kdo má nad sebou tlačítko.
Dále by bylo vhodné u 9xx, SOR, Agora přestat odpojovat "pískadlo" a případně zájemcům zrušit pouze přívod od blinkrů (na který zapojit klasické cvakací relátko), nebo pískadlo obalit molitanem, aby z toho úděsného výmyslu řidiči nezačali bláznit. (popř. na varovné signály napojit bzučáky jako u 7xx a na ty blinkry zapojit cvakání). Žádná z těchto věcí není v případě kompromisu neúnosnou investicí a prací, chce to jen víc -akce-.
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 16:57:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Syverin: nejen 6515, ale vůbec všechny autobusy DP jsou takový humus, že se ani nedivím, že plno lidí odmítá do toho nastoupit a radši jedou autem. Kéž by byly všechny autobusy v takové čistotě, jako bývají ty volně přístupné při dnech otevřených dveřích v DP Praha. Dále bych DP doporučil, aby u všech vozů vyměnil oranžové potahy sedadal za nějaké, které se méně špiní. Mytí plastové hrubopovrchové skořepiny sedadel by taky nebylo na škodu.
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 17:54:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mr proper: Nejen DP... Ale na druhou stranu musím říct na obranu dopravců, že ať se vyčistí co chce, jen se od toho člověk otočí, může to dělat znovu. Příklad z vlastní zkušenosti: Nechal jsem umýt podlahu svého autobusu (a to tak, že se z ní dalo jíst!!) a další hodinu z volna jsem tam křepčil s hadrem, vonítkem, leštítkem a vším možným, takže vnitřek autobusu vypadal jako výrobna potravin, když jsem vyjížděl na odpoledního šejdra. Po !prvním! kole jsem myslel, že omdlím. Jediné!! sklo nebylo zapatlané, na podlaze se válela prázdná láhev, obal od bonbónů a na poslední sedačce rozsypané sušenky, obal zastrčený mezi sedačky. Stejná situace se opakovala s různou intenzitou každý den... Cestující jsou totiž tak neuvěřitelní že si to sami ani neumějí představit a potom vidí už jen dílo zkázy, které si ovšem z velké části dělají sami.
Jinak ovšem uznávám, že některé autobusy jsou skutečný extrém a opravdu je tam zážitek cestovat. Pokud jde o oranžové potahy sedadel, tak byly dosazeny i do jedné (?) generálkované B 741, číslo nevím, možná 6009. Staré dobré jednoduché, koženkové, snadno ošetřovatelné sedačky bez skořepin...
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 971
Registrován: 12-2003


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 18:15:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mr_proper: Ten bordel delaj cestujici sami neb dost z nich sou neuveritelny prasata, muzes mit bus nalestenej jak chces, ale pockej jak budes plakat az dojedes na konecnou. Nechapu jak si nekdo muze dovolit jak uz cmarat po cizim majetku, ktery mimo jine slouzi vsem. Pripadne v autobuse neco jist nebo si tam delat odpadkovej kos.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 434
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 19:53:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ML636: Oranžové potahy mají 6013 a 6014, jiné, myslím, ne.

Prasáckost (zajímavé podstatné jméno) kaštanstva je problémem - čím dále od řidiče, tím větší zaprasení a u kloubových busů to platí dvojnásob - za kloubem je to takový prasečák, že tam řidič chodí jen za účelem oživování busu pomocí hrabání se pod zde umístěnými dekly A kdyby někdy ve firmě otevřeli měch, to by se divili, co tam cestující veřejnost naházela. K oblíbeným kratochvílím školních dítek patří házet si tam čepice a pak se domáhat od řidiče jejich navrácení
Zase je fakt, že si řidič nemusí u metra brát noviny, protože za sedadly jich najde dost


Tohle je 1172 a škoda, že nevím, kde mám fotky 6013 s těmi světlými potahy
Životní prostøedí kaštana obecnéhoŽivotní prostøedí kaštana obecného

(Příspěvek byl editován uživatelem Kejvačka.)
Řada 700 - to nejlepší z Karosy
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 19:58:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099: ano, lidi dělají bordel, to jo, ale špína, která je zažraná do potahů nebo do plastové skořepiny sedadla je viditelně staršího data a jejím původcem je běžný provoz. Každý den (obden) jezdívám stejnými busy v majetku DP Praha a všechny mají špínu (vrstvu prachu) na rantlu u okna. Když se chytnu výše umístěného madla kam dosáhne málokdo, tak mám černou ruku. A úplně nejvíc do očí bijící záležitostí jsou zaprasený schody od oleje po opravě ovladače dveří a megavrstva prachu na blatníku pod sedadly.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 958
Registrován: 4-2005


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 20:08:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oranžové potahy má asi ještě taky 6012.6009 má určitě černé.ta 1172 je fakt hezky zníčená to u minulého dopravce jí bylo líp vůbec mě příjde že Uherovi vozy jsou asi nejčistčí v celé PID!
AV 15-30
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 972
Registrován: 12-2003


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 20:26:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mr_proper: no nevim se kterejma garazema jezdis. Co se mi a DPP tyce tak jde hlavne o Hostivar a Klicov a smulu sem nemel. Vynechavam teda zcmarany skorepiny ap. Tim nechci rici, ze je vzdy vsechno 100%. Obcas nejakej ten zaprasenej okenni rantl nebo ty vysoky tyce v Citybuse, ale urcite to neni pravidlo.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 21:01:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099: podle mě je největší špína v již zmíněných Kačerovských kloubových citybusech, kterýma jezdím každý ráno na 271. Ale dá se říct všeobecně, že každý NP bus má v prostoru nad motorem pěknou vrstvu prachu, což pro mě, alergika, není vůbec dobrá zpráva
Tombus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 21:30:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mě jsou nejhorší kačerovské noční vozy. Jelikož na Kačerově panuje nedostatek kloubáků, tak vůz po noční jen projede dílnou, natankuje a hurá na ranní. Dneska třeba 6238, poblité (a zaschlé) sklo vedle druhých dveří, ve vleku počmárané snad veškeré obložení, skla poškrábaná.

Dopravní blog
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 21. ledna 2007 - 23:53:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To snad ani není pravda... Ale na některých skupinkách lidí je vyloženě vidět, že čekají na to, kdy budou moct něco cizího poškodit a zničit. Já si jen stále nemůžu přebrat, proč to vlastně dělají a co se jim odehrává v hlavě. Asi jsem na takové chápaní "generačně" nevyzrálý.
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 10:12:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je bohužel šílený sociologický problém. V hlavě se jim může odehrávat dejme tomu vlastní vize svobody a vlastní výklad demokracie s trochou vzrušujícího napětí, které asi vzniká z přetlaku nudy a osobnostní podměrečnosti. Jde možná o to, kdo má v kompetenci tomuhle zabraňovat. Škola od toho dává ruce pryč (co je za dveřmi školy, už se nás netýká) a pokud by do toho zasahovala, hned se ozvou rodiče. Potom každý rodič má přece doma svatouška, co na tom, že po večerech není doma, aniž se ví, kde je. Represe od policejních složek je stejně tak směšná, asi jako kontrola tarifní kázně v pražské MHD. Pubertální čmáraři a drápaři prostě nemají pocit, že jde o ústa, pobyt ve vazbě (ti starší), trojky z chování, velké finanční náhrady.
Kontrolní otázka: za jak dlouho je znovu počmáraný podchod na Ládví po vyčištění a přemalování...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2467
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 12:14:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tracy:
Souhlasím, ale ve městě, kde to vše vzniklo dnes nenajdeme jediný tag nebo poškrábané sklo. Mluvím o New Yorku. Ptám se, jestli by nebylo vhodné se tam trochu přiučit? Vanalismus je v Praze rok od roku horší.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1164
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 13:57:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

stačí tak málo po přistižení takového hajzlika.
Potrestat ho VPP a uplně nejlepší je dát mu v jejich rámci čištění těchto věcí.A věřte že to už neudělá
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 994
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 14:22:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já bych je nenechal jen čistit jejich čmáranice. Ideální by bylo dobré se domluvyt s nějakým výrobcem a nechat je odpracovat tresty v useku povrchové upravy. Třeba týden na tryskání hrubé stavby, týden na kytování a následném broušení a další týden na samotném lakování. To by byla pro ně chuťovka a o barvičky by zaručeně nepřišly. Aspoň by poznaly zač je toho loket pracovat na pracovyštích povrchové upravy, které navíc patří mezi ryzikové pracoviště.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 16:04:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Věřte tomu, nebo ne, ale pár takových sprejových výtvorů jsou skoro umělecká díla (nechci tím říct, že to je oprávnění, aby se nacházela všade možně). Například na pilíři Barrandovskýho mostu se jeden takový povedený nachází. Je tam vyobrazeno přístání UFO v Praze a je to fakt pěkný. Co je ale zarážející je to, že v nedávném rozhovoru na ČT 24 s nějakým mluvčím tagerů, či co, jsem se dozvěděl, že tyhle koukatelné a jesně čitelné výtvory jsou odpad jejich "umění" a tvorby. Jasně tvrdil, že to, o co jim jde, jsou ty nesmyslné klikyháky na z dech a v MHD. Prý je to dokonce styl života vyrejt něco do skla a zdrhnout.
Já si myslím, že na jejich hlavičky má vliv reklama. V TV a jinde se každá firma zviditelňuje a oni pak patrně dostávají pocit, že jsou méněcenní a tak chtějí mít taky vlastní "reklamu".
Pokud jste si někdo všiml, tak snad nejčastější čáranicí ve skle je slovo "TAOK". O původcích jsem se dozvěděl, že pocházejí z Petrovic a tak není divu, že nejvíce jejich podpisů nalezneme v autobusech vypravovaných na linky 271, 154, 183 a hlavně na metru C.
Problémem je, že policie nemá žádnou autoritu, nikdo nikoho nechce postihovat, nikoho nic nezajímá. Ostatně nedávno jsem jel na 271, kterou při plném obsazení začali podepisovat děti našich snědých spoluobčanů. A myslíte, že jim někdo něco řekl ? Ne, protože těch šesti cigorek, který každý z těch lidí potkává na ulici denně se prostě báli, včetně mě.
Další věcí je přístup k odstraňování těchto malůvek. Je chyba říct, že DP nemá peníze a tak to tam nechá. Tyhle věci by měli mizet co nejdříve. Jedině tak se snad dočkáme toho, že to dotyčné "tvůrce" přestane bavit, protože svůj výtvor nikde neuvidí. To, že něco jezdí rok s poškrábaným sklem je jedině vizitka naší společnosti, která nehodlá s ničím a s nikým bojovat a neustále se přitom ozývá věta "NEJSOU NA TO PENÍZE".
Penize
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.88.91
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 16:10:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale oni ty penize vazne nejsou, to neni jen hola fraze, to je smutnej fakt.

A nebo se budou okamzite odsttranovat vsechny cmaranice, zamestname na to X desitek lidi nebo nejakou firmu (ta asi taky nebude pracovat za dobry slovo) a pak Ti ale nesmi vadi, ze tva 271 bude jezdit jednou za dve hodiny, zkratka nekde se usetrit musi
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 16:22:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Penize: no jo, ale takhle se to nikdy nevymýtí. Těm lidem prostě dělá dobře, když mají svojí tvorbu denně na očích a povzbuzuje je to k další činnosti. Proč se třeba na okna nelepí nějaká fólie ? Vždyť přeci v metru na céčku pár souprav je má. Tak proč je nedají do všeho ? Tím by se odstranila možnost poškození drahýho, mnohdy lepenýho, okna.
Já chápu, že nejsou lidi a ty peníze konec konců taky ne, ale donekonečna se na to odvolávat nelze.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1166
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 16:43:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad No čistící prostředky at si koupí ze svého.Přece je ještě za to nebude DP platit.Ono to odstranění a vyčištění vozidla je lepší trest než cokoliv jiného.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 20:19:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vy si tu sedíte u počítačů a debatujute o vandalismu a zatím vám na 165 jezdí 1080 - dnes poprvé nasazená B 732 z r. 1988, ex DP Teplice, ex DP Praha, v modro-bílém teplickém laku. Digitály odstranili a je cedulová (z hlediska šotoušského , z hlediska praktického ). Jet se mi s ní žel zatím nepodařilo.

Na 562 1175 - to je nápad kloubák na takovou linku (ne že by tam byl poprvé!). V nejvytíženějším úseku před konečnou v Počernicích jelo šest kaštanů a vůz měl díky svému "velmi vhodnému" provedení zpoždění 12 minut Mimochodem tento kloubák je tak zničený /nový lak není všechno/, že 1172 proti němu září novotou a údržbou. Aby se nenachladil, měl čelo oplácané listy z novin metro přichycenými snad namočením ve vodě. Jeden z nich se záhy poodlepil a plně pak překrýval RZ.
1175
Až Connex přestane pronajímat vozy od Hotlinera (a doufám, že to bude co nejdříve), zasloužila by si rozebrat nebo alespoň prodat někam, kde si já budou víc vážit
Řada 700 - to nejlepší z Karosy

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace