K-report
 

Archiv do 17.ledna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Pražské autobusy » Staré archivy » Archiv do 17.ledna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 973
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 13. ledna 2007 - 18:08:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak dokud bude vyrabet ty sragory co tedka, tak mu taky preju cestu do Iveca ci podobnym smerem,

Pokud by k něčemu takovému došlo tak snad to nebude ještě větší srágora. Před vánocema se prováděla přejímka dvou Citelisů pro MHD na Kladně, vozy však přejaty nebyly. Důvod byl špatně nalepená podlahová krytina a špatně namontované obložení. V rámci produkce Iveca se zdaleka nejedná o ojedinělí případ, podobné závady byly i na vozech řady 950E a to se nejedná o závady mechanického nebo elektrického rázu.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1375
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 13. ledna 2007 - 18:58:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: O (ne)kvalitách Iveca si netroufnu pochybovat. Slyšel jsem už lecos. Ale to nic nemění na tom, že ty hračky které si dovoluje SOR prodávat jako autobusy, jsou stejné nepodárky. Jen to bohužel není vidět hned při dodávce.
A když už jsme u těch historek z přejímky vozů. Jeden nejmenovaný dopravce si u SORu objednal autobusy s vysokými sedačkami. SOR však v rozporu se smlouvou dodal busy s klasickými sedačkami. Busy putovaly zpět do Libchav, kde je obratem prodali jinému zákazníkovi a poškozený dopravce musel 2(!) měsíce čekat, než mu SOR vyrobí de fakto nové busy.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 412
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 13. ledna 2007 - 19:08:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: Ale to je naopak velmi dobré. Když reklamovaný bus neopravili, ale dodali úplně nový dle přání zákazníka.

Třeba v Táboře také měli problémy s přejímkou, tentokráte u Citelisů. Inu, typická Karosa (toto prý tehdy zaznělo ).
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1376
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 13. ledna 2007 - 19:21:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fousekx: Mě šlo spíš o to, jak vůbec SOR mohl dodat autobus s jinými specifikacemi než bylo ve smlouvě. To by se opravdu stávat nemělo.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 13. ledna 2007 - 19:26:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když tu čtu příspěvek od Dandyho, tak musím říct, že Karosa má asi velké problémy s kvalitou lepení podlahových krytin všeobecně. Hlavně u B 961 se odlepuje krytina na točně. U B 951 (E) zase u zadních dveří u motoru. Svár dvou kusů taky nic moc nedrží.

Téma SOR - je třeba si uvědomit, že vyrábí necelých 12 let (!) Chtěl bych vidět jiné, dnes vyhlášené výrobce, kde by byli po 12ti letech výroby v dnešním světě. Asi by nebyli vůbec.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1075
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 13. ledna 2007 - 19:35:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Peno to já tě potěším u nás jsme se Sorem skončily a už nám vozy nedodává.Zlatá karosa
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 974
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 13. ledna 2007 - 19:57:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě šlo spíš o to, jak vůbec SOR mohl dodat autobus s jinými specifikacemi než bylo ve smlouvě.

Bohužel tohle není problem jen SOR-u, ale celého dopravního průmyslu bez ohledu jaký dopravní prostředek vyrábí. Tyhle přehmaty jsou někdy zaviněny špatně stanovený smlouvamy zvlášte termínama dodávek. Další možností je že SOR neměl ty správné sedačky a protože času moc nebylo tak se tam šouply ty co byly k mání, přejímka se prostě ryskla buď to zákaznik vezme nebo ne.

je třeba si uvědomit, že vyrábí necelých 12 let

Ano, necelích dvanáct let v celku divokém světě a né zrovna jednoduché době. Další věcí je že razí svojí cestu, svuj vývoj a podletoho i strategii firmy. Někdo může argumentovat tím že třeba Solaris také vyrábí Autobusy teprve osum let, ale v délce výroby vozů to neni! Solaris než začal vyrábět současné autobusy tak montoval vozy Neoplánu a měl tedy i přístupk jeho technologiim. A právě tyto technologie později z uročil při výrobě vlastních autobusů. Jenže co měl SOR? Zázemí kde se vyráběla zemědělská technika a několik přeběhliků z Karosy kteří měly zkušenosti z výroby/ projekce řady 700 a možná i některých prototypů. A to je také třeba zohlednit při hodnocení autobusů SOR.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 413
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 13. ledna 2007 - 20:30:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: Stávat by se to nemělo, ale zas tak kriticky bych to nebral. Je to spíše k zasmání
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1378
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 13. ledna 2007 - 20:46:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fousekx: Ne pro dopravce, který už měl 2 měsíce jezdit s novými busy a místo toho musel udržovat staré vraky
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 948
Registrován: 12-2003


Odesláno Sobota, 13. ledna 2007 - 21:12:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fousekx: sotous nesotous ... Ja jako bezny cestujici SOR nenavidim teda predevsim tu kraksnu jmenem BN12. Ccko este mozna preziju, teda kdyz se nezebleju ze zpracovani a "designu", ale to jsme uz jinde a nebudem to pitvat.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 415
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 13. ledna 2007 - 21:15:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale jaké vraky... přece tvé milované Karosy řady 700, ne?

Ale ty jsi před chvílí tvrdil, že SOR je vrak. Tak jak to tedy je?

PS: Předpokládám, že odběratel měl ve smlouvě nějaké penále za pozdní dodání, či tak něco. Takže by tě to nemělo příliš trápit.
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1276
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 13. ledna 2007 - 21:17:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je pořád dokola
Každopádně na NC18 jsem zvědavej, nechci vidět co to bude za bastl. Ale myslím, že nejdřív by se měla konečně sériově vyrábět NB12/NB18, než se začnou vymýšlet takovéto fóry..
SOR je ve skutečnosti velice kulturní výtvor.
Jízda je drama, vzhled tragikomedie, převodovka je tragédie, uspořádání interiéru parodie.

Fotoweb městské hromadné dopravy
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 425
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 13. ledna 2007 - 21:19:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ML636, příspěvek 87 (asi 100 příspěvků v diskuzi mezi ním a tímto s nimi naprosto nesouvisí):
"Můžeš to na linku 240 brát oklikou pomocí 165 a užiješ si sedmistovek"
No, ono jediné přímé spojení Modřan s Jižákem zas takovou oklikou není. Pol. Modřany - Háje 165 13 km, 32 min ve špičce, 157 a kol. + =MC= 11 km, cca 28 min. Spojení 165 je mnohem pohodlnější, člověk si vždycky sedne, odpadá nutnost fárání (při použití 139 či 150 dolů do podchodu, nahoru k metru, dolů do metra, na Hájích nahoře z metra až na nadchod k zastávce 240, dolů z nadchodu), nebezpečí zácp v Krči. Když si domyslím vytížení autobusů z Modřan na Kačerov, složení vozového parku na těchto linkách i na trase C, nechápu, že by někdo mohl jezdit v relaci Modřany - Jižák přes Kačerov a metrem s výmluvou, že 165 je "oklika"
To je jako jezdit z Modřan do Radotína 253 + 204/244 - může tak činit jen zarytý odpůrce Connexu
Řada 700 - to nejlepší z Karosy
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 949
Registrován: 12-2003


Odesláno Sobota, 13. ledna 2007 - 21:27:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kejvačka: tim se z jistych duvodu asi brzo stanu ...
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 13. ledna 2007 - 22:02:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kejvačka: Velká omluva za velké nedorozumění. Já jsem si neuvědomil, že 240 jezdí z Hájů, přitom to vím, neustále je tam vídám. Zkrátka jsem v rychlosti vystřelil větu v domnění, že jezdí v okolí Černého Mostu. Samozřejmě uznávám pro cestu na Háje také jako nejvýhodnější linku 165.
-

Jak se tady rozběhla ta diskuse o autobusech, tak jen pro doplnění -Solaris- považuji za druhý SOR, jenom možná s větším renomé Neoplanu. I když jak pro koho, například v Německu mnohý dopravce Neoplany zásadně nebere- údajně nejhorší autobusy vůbec a ani bych se tomu nedivil (i když možná dnes už se chytli za nos a předepisují dotahovací momenty na podvozku a meziokenní sloupky nejsou z "papíru"?). V Českých Budějovicích jezdí pár Solarisů a nikdo z nich není zrovna nadšený. V dopravních kruzích došlo k neskutečnému jásotu, když DP neschválil nákup trolejbusů od Solarisu a bere Škoda/Citelis Tr 25. Jde i o bezpečnost, Agora/Citelis je proti SORu a Solarisům víceméně tank. Například bych to v SORce -BN- nechtěl čelně chytit ani od Trabantu.
Ale já v tomhle nejsem hodnověrný posuzovatel, protože pro mě stejně existují jen 2 nejlepší přepravní stroje: Karosa 7xx a Škoda Tr(M) 14/15.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1379
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 13. ledna 2007 - 22:21:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fousekx: Já jsem nenazýval SORy vraky ale hračkami
A jinak, narozdíl od většiny šotoušské veřejnosti, já zas tak velkým příznivcem Karos 700 nejsem a věřím že se dožiju toho, kdy budou jezdit pouze jako historické.
Ml636: No, Budějice pokud vím jsou jediné co mají se Solarisy problémy. Jinde si je naopak nemohou vynachválit. Porovnávat SOR se Solarisem je jako porovnávat bižuterii s drahokamy.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 426
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 09:55:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ML636: " jen 2 nejlepší přepravní stroje: Karosa 7xx a Škoda Tr(M) 14/15"
Já bych si jejich počet dovolil rozšířit: Karosa 700, Škoda 14/15 Tr, Tatra T3, 81-71, a kdybych k tomu měl přidat ještě nějakou drážní klasiku typu 810+Btax, 451/452, byl by to už celkem slušný nejlepších dopravních prostředků Č(SS)R
Řada 700 - to nejlepší z Karosy
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 976
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 11:49:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I když jak pro koho, například v Německu mnohý dopravce Neoplany zásadně nebere- údajně nejhorší autobusy vůbec a ani bych se tomu nedivil

No oni to jsou hlavně nejdražší autobusy v Německu, to už je levnější i EvoBus. Jinak v Budějovicích neni problemový jen Solaris, maji tam i Citelis 18M z roku 2005 který zatim více nastál ve vozovně než najezdil po městě.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 15:23:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kejvačka: Jó, přesně tak! V mém seznamu nejlepších vozidel nic z toho nechybí! U tramvají ČKD/Tatra, trolejbusů z Ostrova a starších lokomotiv Škoda Plzeň bych si směle dovolil použít slůvko "na světě", u ostatních vozidel nesměle, ale přesto. Fandím také řadě 363 (ES 499) a jejím odnožím, ale to už není k tématu.
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3144
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 21:51:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bart:dříve patřil dopravnímu podniku Hlavníhoměsta Prahy a SPZ byla AS 87-24
je to rok výroby 1984


Jaké měl tento autobus evidenční číslo?
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 857
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 14. ledna 2007 - 21:54:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bart:seš v jiné diskuzi ale měl evidenční číslo 3672
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 427
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 18:32:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tyjo já jsem první, kdo to sem napíše:

DNES VELBLOUD 1339 NA 223 (pořadí 22). Jedná se o první nasazení autobusu tohoto typu na tuto linku i do provozní oblasti Connexu Praha - východ (což je pouze můj soukromý termín pro linky převzaté od Hotlinera). Není to garantované pořadí, na tom jezdí stále Citaro L 1091 nebo o víkendu Citaro 12m 1084. Jsem zvědav, jestli tam velbloud zůstane natrvalo (doufám, že ano, protože na 165 by se patrně musela nastálo usadit nějaká ze starších B 732)...

Well, bloud.

(Příspěvek byl editován uživatelem Kejvačka.)
Řada 700 - to nejlepší z Karosy
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 958
Registrován: 12-2003


Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 19:03:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kejvačka: no to prdlajs, ten kram si nechte ve Vrsovicich
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1388
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 19:40:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099: Však on ve Vršovicích zůstane, akorát z nich bude vyjíždět na a-223
Každopádně, je-li pravda co je uvedeno výše v příspěvku od Connexáka, tak těch hrbáčů na ex-Hotlinerových linkách bude přibývat, protože něčím ty garantované spoje jezdit musejí. Je taky možnost, že ty garanty zruší, ale to by se asi ROPIDu nelíbilo.
Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 959
Registrován: 12-2003


Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 19:59:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: no takhle sem to teda fakt nemyslel ... Jen mi muze utesit, ze se ty sracky budou objevovat jen na garancich 221 a 223 jimz nastesti nejezdim. Na 240 to nehrozi a s 303/304 taky doufam nebudu mit tu smulu.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
7036
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 7-2003


Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 20:09:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kejvačka: Fuj, to je hnus , ale otevírá to docela velký prostor pro sedmistovkování na 165
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 21:28:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přidat ještě nějaké ty mostečáky a může z toho být maxi-renesance sedmistovkové řady na 165! Velbloudy rozprchnout po všech linkách Connexu, aby se nám na 165 nepřemnožily a odpůrci na nových linkách prominou, takhle bude jejich stav vyvážený a všude budou i staré Karosy, kterých právě na 165 začalo zoufale ubývat.
Dnes jsem viděl 1272 s jakýmsi novým řidičem, pak ještě jednu 732 jejíž číslo nevím a už dispoziční 1332 s řidičem, který běžně sedával myslím právě na 1339 a samozřejmě i 1255. Zbytek rozkřaplané 932...

Mostečáci, na trať a přesvědčit šotoušstvo, že ještě není čas na šrot, ale na shot!!
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 949
Registrován: 4-2005


Odesláno Pondělí, 15. ledna 2007 - 21:46:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pak ještě jednu 732 jejíž číslo nevím
to byla 1324

(Příspěvek byl editován uživatelem 6120.)
AV 15-30
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 961
Registrován: 12-2003


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 07:18:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ml636: na novych linkach odpurci neprominou, jelikoz ty hruzy nahradi Citarka :-(
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 417
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 08:22:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099: Cestující nejsou šotouši.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1774
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 08:45:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes v LN - Praha článek o noční dopravě na sídl. Košík (nebude) a je zmiňován K-r a šotouši. Bohužel se mi nedaří elektrifikovat text... :-(
Budoucnost patří bagrům!
Kulík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 4-2004


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 09:25:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak už vyšel oběžník (ODŘ12/2007) o tom, že komerční linky OCL, T, E, S, C, O přebírá od 1. února tohoto roku od DP firma HOTLINER - tak si myslím že tímto dnem Citara definitivně skončí na linkách Connexu v oblasti Počernic...

Pravdou je, že asi nejen já bych Citara na městských linkách PID viděl dále.
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 09:26:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jsou teda výrazy v tom článku... "dopravní inovátor, nadšení laikové". Však budoucnost a poptávka ukáže!
Fikajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 09:47:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káemem zmiňovaný článek
Tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 523
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 12:18:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je víc možností: protáhnout 506 malešicema a pak někudy dolů směr Košík.

505 by mohla pokračovat dále z JM směrem na Košík.

Nejsou to sice nejlepší řešení... ale aspoň něco.
http://www.metroweb.cz
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 13:32:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ropid je kapitola sama pro sebe. (viz. nestíhací jízdní doby 165 a pohodové na 253 atd. atd.) Mám takový dojem, že si jejich zaměstnanci upravují jízdní řády a návaznosti jen pro sebe a svoje známé, na ostatní lidi zvysoka, ale skutečně zvysoka kašlou a je jim to tak vřele tolerováno, až se mi z toho točí hlava. Za co všechno se dnes dají vydělávat nemalé peníze..

6120: Nevíš náhodou, jestli 1324 jezdí i dnes a na jakém pořadí? Musím si ji oťukat.
Pavel_blaha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 7-2004


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 13:53:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za co všechno se dnes dají vydělávat nemalé peníze..

No nevím co jsou pro vás "nemalé peníze", ale já osobně bych za 15-18.000,- hrubého, což je bežná mzda v organizacích typu ROPIDu, nikde nepracoval... Opravdu "nemalé peníze"...
"Přišel jsem se rozloučit a připomenout Ti, že jsem nezapomněl... na osmačtyřicátej!"
Jahu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 14:00:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ml636: Pár poznámek k Vašemu příspěvku:
JŘ linky 165 by skutečně měl být dílem Ropidu. Ale 253 provozuje DP a ten si pro "své" linky sestavuje JŘ sám. Jinde jsem znal naopak případy, kdy měl Ropid pohodovou jízdní dobu a DP nestíhací. U 253 si nejspíš dost lidí stěžovalo na zpoždění kvůli zácpám na Bar. mostě, tak někdo prodloužil jízdní dobu možná i na časy, kdy to tam již ucpané není. Jinak Ropid je příspěvkovou organizací a nemalé peníze se tam rozhodně nevydělávají (alespoň ne řadoví zaměstnanci, pár jich osobně znám).
Allegro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 14:06:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevim, jestli v pripade zavedeni nocni dopravy na Kosik vede cesta za uspechem pres ROPID, mozna by bylo vhodnejsi se obratit na mestskou cast. Az se postavi Slunecni vrsek (nekolik novych panelaku u zastavky Presticka), zase stoupne potreba novych spoju, a to jak pres den, tak v noci.

Jinak ROPID obecne nepusobi jako prilis kompetentni organizace (nelze sice usuzovat podle jednoho zamestnance, ale je az zabavne precist si nekolik jeho prispevku na jinem velkem diskusnim foru, jde mj. take jednoho z "otcu zakladatelu" K-reportu, je to dobry priklad celkove rezignovanosti a bohuzel take te nekompetentnosti).
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1777
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 15:41:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale zase až tak strašně bych ROPID neviděl. Má nehynoucí a už neodpáratelnou zásluhu na zcivilizování busové dopravy okolo Prahy - dokud nebyly linky 3XX a 4XX opravdu jsem si netroufl odjet autobusem večer nebo o víkendu do pražského okolí. Dneska se i v té největší p*deli klidně spolehnu na poslední spoj v JŘ. Kdyby nebyl Ropid, dál bychom nemohli do vlaku bez lepenkové jízdenky a autobusy na venkovských nádražích ujížděly vlakům o 15 minut. Bez Ropidu by si DP dělal trasy tramvají a jízdní řády podle svých potřeb a dočkali bysme se opět intervalů 11/17/23 minut.
Problémem Ropidu je přílišné dogmatické trvání na dělitelnosti/násobcích intervalu a nezřízená obliba prokladů.
Budoucnost patří bagrům!
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 15:50:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jahu: Těmi "nemalými penězi" jsem samozřejmě nemyslel mzdy řadových zaměstnanců, kteří zapisují, vypisují apod. Šlo o jejich nadřízené, kteří jistě za 15- 18 tis. dělat nebudou.
Dobrá, dejme tomu, že JŘ si DPP dělá sám, ale to nic nemění na tom, že ROPID zcela ignoruje cestující a potažmo řidiče právě na 165 (nevím, kde se vzala jízdní doba např. Hrnčířský hřbitov- Šeberák 4 minuty. No kdo tohle mohl vykouzlit, když jen polovina z toho se prostojí na Stopce u Kunratické spojky??)
A pokud Ropid nemá v kompetenci linky DPP- což mi přijde divné, jestli je to opravdu tak; proč potom nepředá řešení "dopravních fanoušků", nebo jak to bylo v tom článku, ale zkrátka pošle zamítavou odpověď a nazdar. Nikdy to nebylo, nikdy to nebude, my bychom museli pracovat, asi tak.
Já tu nechci rozjíždět hádavé debaty na jedné straně se zastánci Ropidu, na straně druhé s lidmi, kteří vidí ty zmatky. I kdyby se debatovalo a hádalo, Ropid bude pořád stejný a nic na tom nezměníme. Jen jsem napsal svůj názor na ně. (na práci organizace, ne na jednotlivé osoby)
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 15:53:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Samozřejmě i dobré věci udělal, to je bez pochyby. Ale tak by to přeci mělo být zcela samozřejmě.
pedro74
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.95.127.73
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 15:53:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Allegro: jiná možnost než poslat nějakou žádost o změnu na ROPID stejně není. Pokud pošleš cokoliv na jakýkoliv odbor dopravy MČ, tak ti vždy stejně odpoví, že oni nejsou proti, ale rozhoduje ROPID. Pokud je to schopnější úředník, tak maximálně tvoji prosbu přepošle na ROPID a vyžádá si od nich stanovisko. Né kažý to ale udělá. Si kolikát řikám, proč ty odbory dopravy vlastně existujou...
Allegro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 16:00:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Urcite zasluhy na integrovane doprave ROPID ma, ale v poslednich letech se tempo dost zpomalilo - vypada to, jde uz prakticky jen o kosmeticke upravy (nocni linka s 1-2 spoji, privozy, prejmenovani zastavek), ale to mi prijde trochu malo. Samozrejme velkou cast viny nese dualismus Praha - Stredocesky kraj. Markantnim prikladem pasivity Ropidu (netyka se autobusu) bylo tolerovani neprijatelneho stavu na trati 221. Na trati 231 dlouhou dobu jezdily (mozna ten stav jeste trva) rano naprosto precpane vlaky.

Dalsi kapitolou (ted se tyka i autobusu) je tarif, ve slozitosti svetovy unikat. Napr. minuly tyden mi prodal na Depu Hostivar ridic jedne integrovane linky spatnou jizdenku a debatu ukoncil tim, ze je nepravdepodobne, ze by prisel revizor. Opravdu prase aby se v tom vyznalo.
Allegro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 16:04:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pedro74: Samozrejme budou oni, kdo o tom rozhodne, ale v kontaktu s nimi bude mestska cast vystupovat jako rovnocennejsi partner, napr. mam pocit, ze posileni linky 25 take prosadila P7. Ale jasne, ze zavisi na tech kterych urednicich na mistnim urade.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 951
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 17:53:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ML636:nevim o ní jen 1251 tam byla určitě
když jen polovina z toho se prostojí na Stopce u Kunratické spojky bych chtěl vidět toho co to vymyslel jak tu KS přejíždí a zvládá ten úsek za čtyři minuty
Jahu:jízdní doba 253 je 22 minut už od doby co jí brázdili uplně jíné stroje než 941E..

(Příspěvek byl editován uživatelem 6120.)
AV 15-30
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 428
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 18:14:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tož dnešní ranní 223:
1053, Connex 1062, 1085 (původní Hotliner!), 1091, 1175 a velbloud 1339. Connexí samolepky dostávají další ex HOT vozy, např. C 734 1095 nebo C 954 1099 Zvěsti o rozdělení autobusů mezi oběma společnostmi se mění den ze dne, tak nevím, jak to dopadne
Jak vidno, dvojí obsazování ev. č. dopravci Hotliner a Connex nikomu nedělá starost - určující je stejně RZ. Tak se na 223 prohání původní automat 1085 a nová connexí 1085 jezdí současně 221

ML636 + 6120: Já jsem dnes na 165 registroval 1251, 1255, 1272 a 1324. Pokud by se tam vyskytla i 1332 (mohl jsem ji minout), bylo by na lince 5 ks B 732, tedy více než velbloudů
Na 303 jsem jel 1305. Špičková modernizace, autobus jede pěkně a vypadá vně i uvnitř jako nový. Jen je škoda, že použili černé potahy místo barevných nebo alespoň šedivých, takhle vypadá autobus v interiéru mnohem starší


(Příspěvek byl editován uživatelem Kejvačka.)
Řada 700 - to nejlepší z Karosy
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 962
Registrován: 12-2003


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 18:29:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kejvačka: foto meho milacka by nebylo ? Posledni dobou mam na nej smulu.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2455
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 18:43:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Allegro:
Není náhodou stopstav rozvoje PIDu způsoben nějakou neexistencí integrované dopravy Středočeského kraje? Já mám pocit, že ano. A Praha se tak s krajem nemůže dohodnout co a jak dál.

ROPID má velkou zásluhu na to, jak v Praze doprava vypadá a nemusíme se za ní před světem stydět. Toho pozitivního se za těch 10 let udělalo mnoho, ikdyž je pravda, že jsou věci, které se nepovedly. Určitě tarif, ve kterém se nevyzná ani šotouš a řidiči natož běžný cestující. Sám vím, jak je fajn zaplatit 1,5 Dolaru za New Yorské metro nebo autobusy ať jedete kam jedete a ať jste v metru hodinu nebo celý den a to má aglomerace NYC 18 milionů obyvatel. Tady když jedu do Brandýsa platím z Černého Mostu jinou částku než z Vinoře apod.

Určitě mohl Ropid udělat více v návaznostech a přestupech hrana/hrana, které se v Praze jen těžko hledají - obzvláště noční doprava je tímhle úplně zprasená. Snad ani neexistuje nařízení vyčkat na noční tramvaj a to má být podle mého názoru naprostý standart aspoň tam, kde je to možné - Divoká Šárka, Lehovec apod. Aby nějaký nočák s interval 60 minut ujel o 3 minuty dřív tramvaji, která se v centru zpozdí, je těžko zkousnutelné sousto.

Když začínala PID, pamatuji si, jak mělo vše jasný řád - všechny linky musely hlásit zastávky a zobrazovat je na vnitřních transparentech, všechny zastávky měly nové označníky s JŘ za sklem. Čím více linek bylo zaintegrováno, tím více se na tuto kulturu kašlalo. Když dnes vidím úroveň hotlinerovských Citar s jednou plastovou tabulkou za oknem nebo zrezlé oznančníky s roztrhanými jízdními řády klidně i měsíce nevyměněné, připadá mi, že úroveň velice poklesla.

V cizině se začínají objevovat LCD monitory ve vozidlech, které zobrazují skutečnou polohu vozidla zakreslenou do mapy se všemi přestupy, u kterých je napsána návaznost, čekací doby apod. Někde si dokonce vyhráli tak, že zašli až k zobrazování fotografií následných zastávek. Přičemž tady ve vozidlech visí dražší diodové transparenty, na kterých svítí JEN linka a cílová zastávka s nulovovými potřebnými informacemi. A když se takový LCD monitor zkouší (metro 3141) zobrazuje reklamy nebo je vypnutý. Ach jo.

Ropid udlělal v Praze ohromný kus práce, hlavně za povodně mu patří velký můj dík. Dnes se mi ale zdá, že nám integrované systémy např. v Německu utekly mílovými kroky a to co je ve světě naprostým standartem je v Praze vnímáno jako zbytečný luxus či něco na co si budeme muset počkat dalších 20 let. Tady narážím hlavně na mizerné návaznosti, přestupy hrana/hrana, nereálné jízdní doby a co mě úplně vytáčí je nástup předními dveřmi na linkách 300 v pásmu 0. Na co máme v Praze revizory? letiště je taky kapitola sama pro sebe
Paes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 21:41:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Případ přestupu hrana-hrana není jen vinou ropidu. V některých případech dokází ke křížení autobusového vedení jedoucími zprava nalevo (na zastávkový ostrůvek). Což není zrovna ideálně bezpečné - jinak já bych řešil obsluhu Košíku takto - Domnívám se, že po postavení hypermarketů v Chodově a Novodvorské je linka č. 328 zbytečná. V tomto případě by mohlo dojít k úspoře - např. o víkendu na interval 15 minut přes den mezi Čestlicemi a Opatovem. Ušetřená kapacita by se mohla přesunout na linku č. 515 s jednoduchou trasou Jesenická - Hlohová - Na Groši - Na Košíku - Donovalská - Opatov - Ke Smrčině - Průhonice. Obsluha Malešic je řešena linkou č. 55, obsluha skalky 57,58. - V Praze je více případů, kdy to mají obyvatelé sídlišť na zastávky daleko (možná ještě dál) - okolí zastávek Českolipská, Šimůnkova, Cílkova, Sídl. Homolka, Strahov.
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 429
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 21:56:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: "co mě úplně vytáčí je nástup předními dveřmi na linkách 300 v pásmu 0. Na co máme v Praze revizory?"
- Revizory máme v Praze patrně ku kontrole jízdních dokladů, ale pokud by zde byl zaveden na regionálních autobusech nástup všemi dveřmi, musela by se (dnes naprosto sporadická) působnost revizorů rozšířit i na území Středočeského kraje, protože zadními dveřmi by nastupovaly davy s pražskou legitkou nebo úplně bez jízdenky a jezdily si do Říčan, Kostelce, Kutné Hory, Mníšku, Dobříše, Berouna atd. Takhle lze přejíždět s pražskou legitkou nebo jednotlivou jízdenkou na méně pásem také, ale jen v plném autobuse a přece jen ne každý si to dovolí, protože řidiči se většinou tváří, jako že je údaje na jízdenkách zajímají (skutečnost je až na výjimky jiná). Možná by byl schůdný nástup všemi dveřmi v pásmu 0 jen do směru "do Prahy", ale byl by v tom bordel, už takhle je pro mnohé kaštany problémem pochopit, že do úplně stejného autobusu s cedulí 221 se nastupuje vzadu (a přední dveře řidič neotevře), zatímco při osazení cedule 323 se leze vpředu. Já bych to nechal, jak to je a ještě bych motivoval řidiče víc k tomu, aby důsledně vyhazovali každého, kdo se na regionálním pokusí nastoupit vzadu

1099: Zatím ne, ale pokusím se v příštích dnech záležitost napravit.
Řada 700 - to nejlepší z Karosy
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2456
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 22:59:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kejvačka:
Ať je nástup předními dveřmi i nadále, ale ať se pak vrátí doprava tam, kde projíždějí linky 300 k původní obsluze. Jak přijdu v Třeboradicích k tomu, že jsme měl před deseti lety obsluhu autobusem, který jezdil jednou za 15-20 minut, ve kterém jsem si pohodlně sednul a dnes mám k dispozici autobus jezdící také jednou za 15-20 minut, ale mám problém se do něj nacpat a ještě k tomu mě řidič kontroluje, co kdybych náhodou nebyl černý pasažér. Stejně tak to platí o Újezdu u Průhonic nebo o Sobíně.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2457
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 16. ledna 2007 - 23:05:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Paes:
V některých případech dokází ke křížení autobusového vedení jedoucími zprava nalevo (na zastávkový ostrůvek)
A proto je bezpečnější vystoupit na chodník, vrnout se do dvouproudé silnice a dobíhat tramvaj, která samozřejmě nečeká.
Jaký by byl problém, kdyby například linka 510 zajela úplně normálně do tramvajové smyčky a tam vyčkala příjezdu linky 51. Ve dvě ráno to snad k hustotě provozu není problém? Stejně to platí o 507 na Smíchovském nádraží nebo o 502 na Kulaťáku. Přestup hrana/hrana se dá řešit i na mnoha denních linkách. Teď honem mě napadá např. Vypich, kde bylo smrtelných úmrtí několik. A nemusely by autobusy stát frontu v zácpě a ještě by mohly jezdit na křižovatce na čočky, pokud by se přidal směr >Motol. Dnes tam ve špičce chytají i 10 minut sekeru. Co brání tomu, aby autobusy ve směru Dejvická najely u vozovny Střešovice na koleje, zastavily na tramvajové zastávce a předjely frontu aut až k Prašňáku a tam na čočkách odbočily vlevo? Chápu, že tohle není jen věcí Ropidu, ale někoho daleko výše. Jenže mě přijde, že s tím nikdo hnout ani nechce. Jde to na Synkáči nebo na Míráku, tak proč to nejde jinde? A neodpovídejte mi, že kompetentní lidé to dovolit něchtějí nebo, že se to tak nikdy nedělalo. Organizace Ropid tu je přeci i od toho, aby přinášela nějakou osvětu, lobbovala za nové přístupy a přesvědčila ty kompetentní lidi o změně názoru.
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 01:06:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Ale o tom to právě bohužel není. Bohužel na vysokých dopravních postech sedí lidi, kteří až na zářivé výjimky tuto práci nedělají ze zájmu o dopravu, ale zkrátka proto, že je kdysi rodiče šoupli na školu, a poté se jim naskytla příležitost tohle dělat, tak to "dělají".
A proč by se měl Ropid snažit o osvětu a lobbovat za změny a novinky, když jeho lidi své mají jisté, místo i důchod, nikdo je nevyhodí, nikdo nad nimi se nezeptá, jaktože je to tak a ne tak? Proč by se měli chtít více namáhat, když tohle zjevně bohatě stačí managementu města? Navrch se vybere několik pokut od chudáků řidičů (a dopravců), ty se rozdělí půl na půl, aby bylo na bábovičky a všichni jsou spokojení. Město i Ropid a že cestující remcají a chtěli by jezdit ještě lépe? Jejich problém, můžou si koupit auto. Stoupne prodej PHM, ND, obraty servisů- odvody daní, výstavba parkovišť- nájmy od provozovatelů, tak proč je cpát do MHD? Nikdo je nenutí, aby vyběhnuvší z metra, sledovali koncová světla ujíždějícího posledního autobusu...
Paes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 09:48:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad: Kejvačka - V některých oblastech, kam byly zavedeny Příměstské autobusy došlo k výraznému zlepšení dopravní obsluhy okrajových oblastech Prahy. Újezd u Průhonic (před tím - 60 minut, potom 20-40).

Další věc je to, že souběhy příměstských linek s MHD (linky 100,200) umožnily převést mrtvé kilometry (když jede regionální linka po trase MHD, ale nikdo do této linky nenastupuje, protože v ní neplatí tarif MHD) na možnost posílení autobusové dopravy do obcí mimo Prahu (porovnejte počty spojů třeba do Dolních Břežan, Tuchoměřic, Rudné, Šestajovic, Hovorčovic apod. před PID (zde přidejte pár spojů, protože se v těch obcích něco postavilo po zavedení PID a po PID). Mimochodem právě PID přinesl výrazné zjednodušení autobusové dopravy v oblastech mimo Prahu. (V Connexu je na dispečinku jízdní řád ČSAD-Vršovice z pětadvadesátého tuším).


Jinak - já bych se vydal opačnou cestou. - Do oblastí, kde moc lidí nejezdí bych zavedl nástup předními dveřmi i na městských linkách (zejména souběhy s regionálními linkami) -
např. 173,256,249,230,257,161,254,116,160,103,269, 228,229,264,265,266,268,232,104,120,128,172.

Jinak souhlasím s tím, že u extrémů, kdy třístovky jedou většinu trasy s linkami MHD je to leckdy divné - příklad linky č. 359 (souběh se 147) i ty Čakovické linky by se to mělo řešit jinak.

Ad: Martin. - Kdysi vyšel v MFčlánek o dopravní obsluze Baby (linka č. 131), kde se psalo, že ke schválení těchto změn je potřeba stanovisek POLICIE ČR či TSK (takže ropid je v některých věcích trošku nevinně)

Jinak v případě přestupu hrana-hrana mi přijde důležitá např. zastávka Moráň (kde by mohly zastavovat linky č. 176 a 291 v zastávce TRAM)
Zdeněk1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.53.123
Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 11:49:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Paes: byl ses na Morani nekdy podivat ? Ne ze by to neslo, ale pro soucasne osove vzdalenosti TRAM koleji a vzdalenosti od nastupni nebo manipulacni zastavky zminenych BUS linek, pri soucasnem provozu TRAM, chodcu a aut to vidim velmi velmi skepticky. Riziko srazky BUS TRAM dle mne vysoke.
Paes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 11:51:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Druhým odstavcem je míněno to, že Mrtvé kilometry jsou ty, kdy jezdily ČSAD třeba mezi Braníkem a Zbraslaví a dále do Břežan (ale nikdo od Zbraslavi směrem na Braník nenastupoval, protože zde neplatil tarif MHD, ale autobus musel kvůli možnosti přestupu do centra jet, byť třeba byl prázný. Zavedení PIDu mohlo tyto spoje zařadit jako regulérní spoje. Spoje souběžných linek MHD jedoucí ve stejnou dobu se mohly zrušit a přesunout na jiné období dne nebo posunout o pár minut. Tím bylo umožněno bez zvýšení nákladů zlepšit dopravní obslužnost. Nástup předními dveřmi nebude jen problém ropidu ale taky Středočeského kraje a obcí dotujících ztrátu, aby měly co nejlepší přehled o tržbách. Mimochodem - Revizor Vám nebude jezdit do Neratovic či kam, když by se pak neměl kudy vrátit nebo by to trvalo pěkně dlouho. To by třeba za den udělal jenom čtyři spoje.

Taky je možné se stočit k diskuzi o MHD zadarmo, což v Praze podle deníku Haló prosazovala kandidátka komunistů do zastupitelstva MHD. (Byly diskuze o MHD zdarma v Bratislavě)
Jahu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 13:09:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

- Já nejsem ani zastáncem ani odpůrcem Ropidu. Pokud nějaký odbor dopravy něco zamítne s odůvodněním "to by Ropid nepovolil", může být chyba i v tom odboru dopravy MČ. U příměstských linek se požadavky obcí v úvahu v různé míře berou (ale ne vždy se pochopitelně může všem vyhovět, pokud chce každá obec na trase jedné linky něco jiného). Občas jsem taky posílal na Ropid nějaké připomínky a nikdy jsem nedostal odpověď typu "tím se nebudeme zabývat". Na lince, kterou jezdím, již byly provedeny různé úpravy jízdní doby nebo časové polohy spojů, o kterých jsem se ve svých připomínkách zmiňoval.
- Problém terminálů hrana - hrana určitě není vinou Ropidu. Podle mého názoru je největší problém v policii, která by takové projekty posuzovala a psala by na ně převážně zamítavá stanoviska.
- Stopstav rozvoje PID bude dán neshodami Ropidu se Středočeským krajem. Taky se mi pochopitelně nelíbí, že např. z Unhoště jedou do Zličína linky PID a na Hradčanskou pouze linky SID. A obyvatelé Unhoště tak nemohou jezdit se stejnou předplatní jízdenkou vším. Jasně, že má linka SID po Praze jalové kilometry. Jenomže její integraci do PID by Praha 6 nepovolila, protože by musela platit km projeté na území P6. Takhle neplatí nic.
- (To Ml636)"pokud Ropid nemá v kompetenci linky DPP": U linek provozovaných DPP by to mělo fungovat tak, že Ropid dá požadavek na intervaly, rozsah provozu atd. a DPP podle těchto parametrů sestaví JŘ.
- (To Martin) V Sobíně může být těch 5,5 lidí rádo, že přes ně jezdí 306 do Hostivic. Při nedávné výluce, kdy jezdila 306 po Pražském okruhu, zde vozila vzduch linka 257 a interval ve špičce byl ve srovnání s běžným stavem dvojnásobný.
Paes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 14:46:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Integrace linek z Kladenska, Novostrašecka a Unhošťska ad. je naproto zbytečná, protože pro Prahu nemají žádný význam a ani žádnou pomocnou linku, které by pomohly s obsluhou okrajové městské části.


Praha 6 má smůlu na infrastrukturu. Růžek Prahy 6 obsluhují 2 stanice metra. Přičemž v katastru původní Prahy 6 (vč. Suchdola a Ruzyně) jsou 2 Univerzity (ČZU,ČVUT), Jedny velké vysokoškolské koleje, jedno mezinárodní letiště a jedna velká nemocnice.
Jahu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 17. ledna 2007 - 15:44:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Integrace linek z Kladenska, Novostrašecka a Unhošťska ad. je naproto zbytečná, protože pro Prahu nemají žádný význam"
Paes: Tak s tímhle přístupem by nevznikla vůbec žádná linka 300 / 400.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace