K-report
 

Archiv do 05.ledna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy a autobusy v Teplicích » Archiv do 05.ledna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
jg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.153.58
Odesláno Pondělí, 01. ledna 2007 - 19:41:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když se podívám na stránku http://www.mestskadoprava.net/ na seznam nových autobusů u Connex Praha, tak to vypadá, že DP Teplice si od Connexu vozy nezapůjčil kvůli rozšíření vozového parku, ale spíš je jen vyměnil, aby měl místo městských busů busy v linkovém provedení na provozování příměstkých linek. Jinak si nedovedu vysvětlit, proč by se v současné době DPT městských busů zbavoval. Trochu mě ale zaráží, že se DPT zbavil linkového vozu č. 505 a pak si půjčil vůz B961 pocházející z BBDS, aby ho mohl provozovat v příměstské dopravě.
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 13:10:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

odposlechnuto v Nemocnici:
- přijeli jsme později, on ( řidič ) vůbec neuměl s kasou - no jo, jsou noví
- teda jak budou dělit 1. a 2. pásmo při nástupu??

Poznatky:
- školní ucpaná v době kolem 7:00, protože neustále platí - vše přes Benešák

ad: jg - co je to za vtip?? příměstské busy DP má a tyto si půjčoval pod záminkou nedostatku autobusů. JInak zapůjčené jsou dost obstarožní.
jg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.63.119
Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 13:30:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No právě, že DPT má linkové vozy půjčené od Connexu a Connex zase nově zařadil vozy od DPT - viz odkaz ... a o to mi šlo, že pokud si DPT půjčil 11 vozů, ale 5 prodal, tak rozšířil svůj vozový park jen o 6 vozů, a navíc se zbavil kloubového linkáče, což prostě moc nechápu (navíc ty prodané vozy jsou podle mě v poměrně dobrém stavu - po GO a s transparenty BUSE).
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1435
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 15:36:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, vozů nedostatek, tak se teď DPT (doufám že dočasně) uchýlil ke kvantitě, místo kvalitě... Myslím, že 5 Connexu prodal a získal 10 - B 961 bych do toho nepočítal. Zřejmě nic jiného nezbývalo, přiznávám, že 505 mi bude líto, dokázala jezdit jak drak, ale s ekologií to bylo horší. :-) Aspoň že vozy budou stále jezdit, když už je vystřídaly na pohled jetější kolegyně.
Nepořádkem ve stanici to začíná, srážkou vlaků to končí !
D O P R A V N Í P O D N I K
města Ústí nad Labem a.s.

_________________________________________________________________
České Nezávislé Dopravní Sdružení

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 17:54:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Při projíždění nových jizdních řádů mne upoutaly nepřípoje k vlakům na Moldavu a souběhy s linkou 120. Jen rýpavá poznámka. Jde o náhodu, opomenutí nebo úmysl????

Stejný dotaz posílám na DP
Pavlik_65
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 20:09:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přípoje linek 23,24 na Moldavu se budou ještě podle mého infa upravovat a to díky nejísté budoucnosti tratě.Až ČD udělají JŘ tak DP udělá přípoje.
ICQ 330-946-196
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 02. ledna 2007 - 21:18:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moc se o tom nemluví, ale dopravní obslužnost na Moldavu je tak trochu nedovařený polotovar. Prostě železnice i autobusy - ani jedno neodpovídá představám o dobře sestavené dopravě. Původně se přeci počítalo s tím, že na Moldavu v pracovní dny vlak nepojede, pak nastal protest a něco se tam v pracovní dny poslalo, jenže jen něco a zároveň s tím se nerealizovalo autobusové spojení a to ani to, které mělo nahradit již v současné době neprovozované vlakové spoje. Podle mě teď Kraj dost dobře neví, kam má v dopravě na Moldavu prioritně vložit peníze.
http://cnds.cz
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1583
Registrován: 2-2005


Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 00:16:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Jmx: A varianta Moldava-Most v režii vlaků a Moldava-Teplice v režii busů neexistuje? Pokud možno tak, aby se to prolínalo (typu co dvě hodiny vlak, co dvě bus)
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 9-2003
Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 07:13:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zaslal jsem dotaz na DPT, odpověď byla rychlá a vložím jí sem.
V podstatě DP má zájem tuto situaci řešít.
Protože JŘ MHD schvaluje také kraj, musí nyní žádat o změnu.
Kraj nedal změny vědět včas, takže přípoje DP udělal k původnímu návrhu a teď je to paskvil.

Takže z odpovědi je znát, že dle DP je na vině kraj. Ještě budu pokládat doplňující dotaz a pak to sem dám.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2200
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 18:17:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Franta: No vida, rychlá odpověď.
Holt v Ústeckém kraji jde v dopravě všechno těžce.

Trati na Moldavu tahle zima taky moc nepřidá. Vytíženost vlaků je bez sněhu o poznání menší. ČD se taky ukázaly. Včera dopoledne pro pár lidí (což se dalo předpokládat) poslali soupravu 2x742 + 3x010.

Nestavěl bych vlak proti busu. Souběh tu byl asi vždy. Každý druh dopravy má svůj význam a své přednosti a nevýhody. Holt 24/21 Kč jízdnému vlak konkurovat nemůže.
Velmi by pomohl nějaký přestupní terminálek bus-vlak v Dubí. Všechny vlaky přece nemusí jet do Mostu. Pokud by linka 124 (případně i 123, ale 123 se dost courá okolo) měla přímý přestup, společnou jízdenku atd.
Romanero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 12-2003
Odesláno Středa, 03. ledna 2007 - 21:38:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to už by bylo IDS a to zas ne
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 09:37:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jednou třeba IDS bude, nebo spíš bude muset být, ale zas tak rychle to nejde. Na konci roku jsem se byl dotazovat na Krajském úřadě a ptal se na vzájemné návaznosti spojů jednotlivých dopravců (zde musím zdůraznit, že se moc nejednalo o železniční téma). Věci se mají tak, že Kraj sice teď může přijímat podněty, ale řešit návaznosti a integrace bude možné až po druhém kole koncesního řízení (to jsou ty zbytky "příležitostné" a nebo ta "bílá" místa z prvního řízení, které mají mimokrajští dopravci - příklad ZDAR), které proběhne letos v červnu. Pak teprve bude možné začít v jízdních řádech koordinovat všechny dlouholeté dopravní partnery.
http://cnds.cz
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 09:54:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes napsal: No jo, vozů nedostatek, tak se teď DPT (doufám že dočasně) uchýlil ke kvantitě, místo kvalitě
Já si to vysvětluju trochu jinak a to tak, že na některé linky pro příměstské dopravy se víc hodí linkáče, které DPT nemá. To že DP prodal městské vozy v dobrém stavu není všechno, protože třeba ani nezařadil zpět do provozu odstavené 344 a 345, které stále fyzicky existují, ale asi se už nehodí. Pokud jsou v provozu dvoudvéřáky, mohl by to být teoreticky přínos pro trolejbusy, protože rozumný člověk se v městském provozu nebude cpát do dvoudvéřáku ... bohužel čeští cestující, zejména důchodci v tomto ohledu moc logicky neuvažují a to bez ohledu na dopravce . Každopádně si budou muset zvyknout, protože dvoudvéřáky se budou kupovat nové.
Jinak linkáče skutečně jezdí masivně na 136. Dále jsem ho zaregistroval i na 143.
http://cnds.cz
T.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.239.235.61
Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 10:31:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na počátku týdne ještě nebylo rozhodnuto zda-li se autobusy z Teplic do Prahy jen půjčí, nebo prodají. Odhaduji, že se spíše prodají, ale vše ukáže čas. Momentálně jsou stále odstaveny bez využití.
Několik snímků z Teplic je zde.
Romanero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 12-2003


Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 20:49:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já nevím, co před rokem přejmenovali stanice do nového formátu, vůbec se mi to nelíbí. Zbytečně jsou tím znepřehledněné směrové popisky vozidel - vepředu je podle mě nejlepší co největší nápis cíle, nácestné stanice mohou přebíhat po straně. Navíc mi leze na nervy, že teď máme dvě konečné Řetenice (Tolstého a V Břízkách - kdyby aspoň Břízky), třeba ze Starých Srbic jsou Srbice,Staré Srbice,náves (kdyby aspoň s mezerami za čárkami). No a ať se na mě nikdo nezlobí, ale Rtyně nad Bílinou,Velvěty,Kozlíky,hostinec je neskutečný. Já jsem na to zvědavej, až jednou spustěj zvukové hlášení stanic.

Taky nechápu, proč uvnitř vozů běhaj na panelu dokola jen hlavní nácestné stanice na trase, které navíc ani postupně nemizí. Absolutní dezorientace pro neznalé!
Jenik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 10-2006


Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 21:11:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Romanero: máš pravdu, hezká idea poválečného značení stanic v TP se zvrhla tím, že přidali značení vesnic podle mustru čsad- nejdřív vesnička středisková a pak místní část. Bylo by dobré, kdyby mi někdo vysvětlil, jaký to má smysl.

A ještě něco: kdy už bude teplická mhd dostupná na portálu idos.cz?
ICQ 424-802-051 Město bez tramvají jako by ani nebylo.
jg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.153.58
Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 21:27:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Linkáče jsem viděl i na 129, kde však jezdí také třídvéřové městské vozy. Dnes jsem na 139 viděl Karosu B 961 ex BBDS. Dále jsme včera i dnes spatřil minimálně na jednom kurzu linky 137 krátký autobus a ještě k tomu v třídvéřovém městském provedení (tím spíš nechápu, že se DPT zbavil vozu 505, který právě na 137 často jezdil).
jg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.153.58
Odesláno Čtvrtek, 04. ledna 2007 - 21:35:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad názvy zastávek:
Již dlouhou dobu jsem uvažoval, že se k názvům zastávek v TP vyjádřím. Takže co se mě týče, tak se mi taky moc nelíběj, navíc v nich panuje výrazná nejednotnost co se týče stylu - např. existují zastávky "Trnovany,Modlanská" a naproti tomu "Šanov II Trnovanská" nebo "Šanov II škola" - mělo by to být jednotné, buď vše s čárkami nebo vše bez čárek (správně by to mělo být vše s čárkami, viz např. názvy zastávek v Brně - př. "Bystrc, Ečerova", nebo - i když to není z hlediska pravopisu vlastně správné, ale u názvů zastávek to lze tolerovat - vše bez čárek - viz např. názvy zastávek v Ústí n.L. "Bukov Rondel", "Všebořice obchodní centrum" apod.). Navíc když už se používá čárka, tak by za ní měla být opravdu správně mezera (viz např. již zmíněné Brno).
Franta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 9-2003
Odesláno Pátek, 05. ledna 2007 - 08:21:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plním svůj slib a zveřejňuji mé dotazy zaslané Ing. Havlíkovi a jeho odpovědi. Jeho odpovědi mne také přiměly k zamyšlení, které dávám na konec článku.

1) Na podrobný dotaz ohledně nepřípojů a souběhů autobusů jsem dostal následující odpověď:

Dobrý den,

S přípoji na Moldavu je to složitá situace. Nový jízdní řád moldavské tratě nebyl znám v době vyhlášení koncesního řízení na provoz autobusových linek od 1.1.2007. My jsme nyní vázáni výsledkem koncesního řízení a změny můžeme učinit až po odsouhlasení Ústeckým krajem. Jednání začneme hned v lednu, aby příslušné
úpravy mohly být provedeny co nejdříve. Bohužel nás ani České dráhy ani Ústecký kraj nepovažovaly za nutné informovat o připravovaných
změnách v dostatečném předstihu, abychom je mohli uskutečnit zároveň se změnami platnosti vlakových jízdních řádů.


Názor na práci "schvalovačů" jízdních řádů nechť si udělá každý sám...

2) Nedalo mi to a poslal ještě jeden dotaz k souběhu busů a vlaku, který existoval již za dob DPÚK.
Můj dotaz:
Neodpustím si ale jednu poznámku, která, doufám, po vyjasnění na krajském úřadě ztratí smysl.
Souběh vlaku a busu na lince 120 byl ještě před novým JŘ.
Předpokládám, že spoje 120 před novým JŘ byly jen převzaty z JŘ DPÚK a upraveny potřebě DPT.
V opačném případě bych si musel myslet, že tvorba JŘ 120 před 10.12.2006 byla schválností ze strany DPT.


Zdravím, jsem dohodnut s obcemi Moldava a Mikulov, že v průběhu ledna vyspecifikují své představy o jízdním řádu autobusové linky č. 120, případně další navrhované linky. Z prozatímních jednání jsem však nabyl dojmu, že obyvatelé Moldavy a Mikulova mají zájem zejména o rychlé spojení do Teplic, které jim vlak zřejmě nedokáže zajistit. A statistika přepravených osob na přípojích k vlakům z loňského roku - když ještě fungovala návaznost - je také dost žalostná. }

Na to musím bohužel konstatovat, že p. ředitel Havlík má pravdu a vlaky byly plné jenom v případě, že bylo tolik sněhu, že se autem nevyplatilo jet. A je to také zaviněno naší pohodlností, i když někdy tvrdíme, že je to nevhodnými spoji.

Doufám, že se situace uklidní natolik a napadne sníh, aby bylo vhodné a výhodné využívat městskou dopravu a vlak.
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1286
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 05. ledna 2007 - 14:30:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím 100%ní vlastníky DPT. Ono už to asi lze nazvat jen jako dokončení procesu.

http://www.connex.cz/ConnexTemplates/NewsPage____22242.aspx
jg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.153.58
Odesláno Pátek, 05. ledna 2007 - 16:01:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opravdu zajímavé, takže to, co se spíš jen tušilo, se stalo skutečností.
Jeden postřeh z dneška: původně jsem se domníval, že DPT si od Connexu zapůjčil jen linkové vozy. Jaké ale bylo mé překvapení, když jsem dnes viděl na lince 29 autobus č. 303 a zjistil jsem, že se jedná o třídvéřový vůz typu B732 (takže tím méně chápu ony "šachy" s výměnou vozů mezi Connexem a DPT). Jedná se o vůz zapůjčený od Connex Morava, protože má SPZ začínající PRA ... (Přerov). Na tomto voze je mj. zajímavé, že má laminátové zadní čelo shodné s řadou 900, které již některé standardní vozy řady 700 (od r. výr. 1994) měly (např. v Praze, Brně, Olomouci, Ostravě).
Mirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1288
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 05. ledna 2007 - 16:51:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jg: tak vypadá to podivně ta výměna vozů mezi provozy Veolia, třeba existovaly rozumné důvody proč se to takto řešilo.

Zadní čela řady "900" byla poměrně běžná i u jiných dopravců než jen DP velkých měst. Spíš si užijte méně obvyklých C734.1345 s kulatou zádí.

Může někdo sdělit, které všechny vozy Connexu Morava tam u vás teď jsou? Já z různých fotek vím zatím o:
BRA 00-04 C734;
NJA 62-54 C734;
OLB 01-96 B732;
OLB 02-55 C734.1345;
PRA 24-07 B732;
OVD 28-15 B731.

nějaké fotky z domácích působišť

 
 
 
 
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2205
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 05. ledna 2007 - 17:23:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No vida, tak DP má nového vlastníka. No nechci malovat čerta na zeď, ale po tom, co jsem viděl dneska ve městě, přístup města, nový vlastník, osud trolejbusů je zpečetěn

Stačí se podívat do města. Trolejbusy obsazenost (píšu o odpolední špičce). Většina vozů ani plná sedadla. Trochu plnější maximálně spoje na lince 2! Zatímco autobusy narvané k prasknutí, trolejbusy jsou na okrasu.
Zatím lidé nevědí, že některé 1xx linky vykrývají jejich směr. Až to zjistí, trolejbusy přijdou i o zbytek cestujících. Nerad to píši, je to tak!

Jinak, Benešák naprosto přetíženej a zacpanej. Takovýmu provozu neodpovídá ani propustnost komunikací, ani velikost zastávek. Kapacita a velikost zastávek je i jinde po městě problém.
Některé autobusy naprosto přeplněné.
T.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.239.235.61
Odesláno Pátek, 05. ledna 2007 - 17:24:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doplním ještě:
C734 OVC 16-34 ev.č. 974
C734 PRA 18-45 také model 1345 ev.č. 977
C734 KIA 68-35 ev.č. 979
jg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.153.58
Odesláno Pátek, 05. ledna 2007 - 18:50:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky jsem se začal o trolejbusy znovu obávat. Vzpomínám si, že asi před 1-2 lety se v Jihlavě uvažovalo, že město prodá tamní DP společnosti Icom Transport, provozující linkovou dopravu. V souvislosti s tím panovala obava, že by to mohlo znamenat konec trolejbusového provozu, protože by se novému provozovateli provoz trolejbusů bez podpory města nevyplatil a navíc neměla společnost Icom Transport na provoz trolejbusů licenci. Takže můj dojem je stejný jako v příspěvku výše, a sice, že trolejbusy v TP končí.
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2811
Registrován: 8-2002
Odesláno Pátek, 05. ledna 2007 - 18:54:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz: kde se dá sehnat nějaká statistika evidence vozů, které jezdí pod DPT od ledna?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace