K-report
 

Archiv do 10.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Hry a simulátory » Staničář » Archiv do 10.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
sablik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.213.154
Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 15:32:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

chtěl bych se zeptat esi by někdo neudělal stanici Ostrava hl. nádraží, nebo Ostrava Svinov popř. Ostrava Bartovice, GVD kdyžtak udělám..
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 976
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 17:33:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

sablik:
Koleje Svinov-Polanka existují, Prochy dělá grafikon.
 

No a když se pustíš do některé z těch dalších stanic, bude to jen dobře :-) .
sablik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.213.154
Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 01:12:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Balik: a esi se mohu zeptat kdy bude asi vydána?? esi kdyžtak mohu porposit o zaslání jen na vyzkoušení..?
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 977
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 01:56:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasně, pokud na sebe necháš emila... .
sablik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.213.154
Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 21:47:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Balik: sablja@seznam.cz jinak díky otestuji a pochválím..
Pokornyjarda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 24. srpna 2007 - 21:28:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohu taky poprosit o test.verzi? Díky pkrn@volny.cz
Roecalf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 19:37:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pracuji na stanici Břeclav (myslím, že je dost zajímavá, i když je to jen stanice a ne oblast. Docela slušná vlakotvorba, končící a začínající vlaky, přepřahy ČD/OBB/ŽSK, ...)
Je to můj první výtvor v "nové" staničáři. Tak nečekejte nic extra. Navím mi moc připadá, že by mě návod na stavbu stanice nějak extra vedl. Tak pracuji spíče formou pokus-omyl-pokus

Jak řešíte seřaz. nádraží? Mít jen vjezd a výjezd mi příjde slabé... No, něco jsem vymyslel, tak uvidíme.

Ještě mám jeden problém no problémů by teda bylo...: Docela jsem se vyhrál s přechody souprav a HV končících vlaků na nově vznikající. Problém ale nastává při spuštění situace, kdy nemám soupravy a HV, který měli čas příjezdu před časem nastaveným jako start simulace.
A ještě dva dotazy:
Ve stagu nemám možnost zvolit LV vlak. Jak ho tam dostat?
Co je to rušící vlak.

Dík moc.
.: Roecalf má ted Dom. stan.: H O D O N Í N :.
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 982
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 20:12:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R:
, těším se.

1) Pokus-omyl:
To je OK, kdyžtak sem písni a kdo víme, poradíme .

2) Seřazovací nádraží:
a) Teď už je možné provádět ve Staničáři i řadící práce (ve Stagu lze při tvorbě grafikonu přiřazovat jednotlivýžm vozům značku cílové destinace - je ji pak vidět na .html sjetině ze Stagu a zažádáno je i o zobrazení do informačního okna F1 ve Staničáři). Takže nic nebrání, abys stanici nakreslil i se čtyřstovkovými kolejemi.
b) Na druhou stranu - pokud pak (takto rušnou) stanici hraje jeden hráč, posun na harfě naní zrovna tou nejzábavnější činností (odpojit, otočit, vyjet, postavit, otočit, odpojit, otočit, vyjet, pořád kontrolovat, jestli už stojím a můžu rozpojovat... apod.). Pouhý vstup/výstup do směrové skupiny taky celkem dobře řeší pravidelný přísun hotových souprav sestavených vlaků před jejich pravidelným odjezdem na trať.
(Konkrétně v Břeclavi má i současná reléovka na ÚS jen odjezdová návěstidla ze čtyřstovkových kolejí do středního zhlaví, severní harfa má indikaci i obvládání na samostatném spádovištním stavědle).
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 983
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 20:39:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3) Chybějící vlaky a soupravy po začátku simulace:
a) Záložní soupravy a lokomotivy můžeš přisunovat před každým vlakem (třeba 20 - 30 min.) od nějakého "náhradního" vstupu přímo ve stanici (typicky z depa). Tzn. do grafikonu zapíšeš náhradní soupravu ke každému vznikajícímu vlaku, který má delší obrat od předchozího výkonu. Přičemž uživatel, pokud záložní soupravu potřebuje, ji využije. Pokud ji nepotřebuje, jednoduše nepovolí její vstup do oblasti, promázne ji v pragotronu a pro vznikající vlak použije starší soupravu od předchozího obratu, kterou již disponuje.
b) Taky máš možnost neřešit záložní soupravy a na místo toho poskytnout uživatelům ke stažení rezehrané uložené situace se soupravami končících vlaků.
(Takhle jsem začal rozehrané "sejvy" dávat na stránky k jednotlivým stanicím na http://www.2koridor.cz & spol.)

4) Stag & Lv vlak:
Používáš aktuální Stag (1.22 z ledna letošního roku) ?
Kdyžtak na http://ptst.unas.cz/stag/.

5) Rušící vlak:
(Je takto označen přímo v sjř). V některém místě trasy koliduje jeho jízda s pravidelnými časy jiného vlaku. Proto - jede-li rušící vlak - je třeba učinit opatření ohledně těchto kolizních situací (např. poznámka v sjř "jede-li rušící vlak xxxxx, vyčká yyyy v ... jeho průjezdu..." apod.)
Roecalf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 13:17:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Balik:
1. Trošku tápu u vstupů - ty máš část vstupích kolejí v dolní části obrazovky. To jsem zatím nepochopil.

2. Prozatím jsem to vyřešil jako výstup na spádoviště a výstup z něj.
2.a: Končící vlak
Dispočerská loko převezme vlak ve vjezdové skupině a odjede s ním na spádoviště, kde vystoupí z oblasti.
2.b: Začínající vlak
Dispečerská loko vyjede z pahrbku do směrové oblasti - po určité době může souprava odjet do směrové skupiny a přepřahnout na HV dle trati svého smětu.
Dispečerská se vrací do vjezdové skupiny...

3. Aha, a já že, co to jsou za vlaky, ty "náhradní soupravy" ve tvých stanicích :-)

4. Měl jsem verzi 1.1.1.16 (stáhnutou s www.stanicar.cz), opraveno stáhnutím nové verze.

5. Aha, dík

6. Prozradíš, kde bereš oběhy HV a souprav a JŘ nákladní dopravy.
Já oběhy zatím vymýšlím. Jsou realistické, ač pravděpodobně né realné...

7. Tady je srceen
 

8. A tady rozpracovaná simulace. (verze 1.1; prozatím zpracována pouze expresní osobní doprava)

application/x-zip-compressedpracovní verze stanice Breclav
Břeclav.zip (31.5 k)

.: Roecalf má ted Dom. stan.: H O D O N Í N :.
Simtr_milujem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 8-2007


Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 09:23:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

teraz som si stiahol stanicar a neviem to hrat nevysvetlili by ste mi prosim niekto ako to mam hrat?
ICQ : 390-974-646
Skype : nemam
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 988
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 09:58:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Simtr:
Po spuštění ve Startmenu si vyber nějakou stanici (pokud ještě žádnou nemáš staženou do lokálu, stačí v tomtéž Startmenu rozbalit strom "Download" a poklepat na vybranou stanici, která se stáhne a dekomprimuje - pouze odsouhlasíš vyskakovací okna s dotazem), simulaci vybrané stanice spustíš tlačítkem Start.
Poté z horního menu obvyklým způsobem vyber Nápověda -> Help a otevře se ti krásný instruktivní návod (od Prochyho) v .pdf.
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 989
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 10:34:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Roecalf:
1. Vstupy mimo obrazovku - já tím řeším 2 věci:
a) Většinou se snažím "obkreslovat" podle skutečného zařízení v dané stanici, které někdy neindikuje obsazení všech jednotlivých traťových oddílů. [Postavení cesty ze sousední stanice a obsazení traťové koleje bych měl (dle ZTP JOP) poznat už ze změny barevnosti traťového souhlasu (to nám ve Staničáři funguje) a z přenosu čísla vlaku (resp. opět ze změny jeho barevností, což ale Staničář neumí), ale indikuje se třeba až obsazení traťových oddílů, které jsou blíže k mé stanici].
b) Staničář teď pracuje tak, že po odsouhlasení vjezdu vlaku do oblasti (jakmile jej odklepneš v "pragotronu") se obsadí vstupní bod a k němu přiléhající nejbližší kolejový obvod, současně se tím změní indikace traťového souhlasu (zapevní se a zmodrá). Protože se ale vlak nabízí ca 2-3 min před skutečným vstupem do oblasti, trvala by indikace obsazení nejkrajnějšího oddílu příliš dlouho (a objevila by se příliš brzy). Proto já při stavbě vymístím vstup mimo viditelnou obrazovku, hned za vstup vložím další "fiktivní" oddíl, případně ještě i skutečné traťové oddíly (které ale nemají být vidět "nahoře" ve viditelné části obrazovky). Tím se, myslím, dá dosáhnout reálného chodu simulace, při optimálním využití funkcí staničáře. (Aby mi bylo rozuměno - fungování Staničáře v tomto směru mi naprosto vyhovuje, právě to obsazování nejbližšího oddílu za vstupem umožňuje včas blokovat traťový souhlas a vynášet číslo vlaku - takže to vypadá, jakoby sousední stanice s předstihem postavila , atd. atd.; jenom prostě ten vstup musím postavit někam "mimo").

7. Obrázek vypadá chutně !
Simtr_milujem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 8-2007


Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 10:35:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Balik : ale kdyz otvorim tohle
 
tak se mi ukaze tohle
 
ICQ : 390-974-646
Skype : nemam
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 990
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 10:52:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Simtr:
Aha, tak to nemáš ve svém kompu nainstalované .NET Framework 2.0, pod kterými Staničář běhá.
Např. na stránkách MS zde, nebo z kteréhokoliv obvyklého downloadového portálu.
Simtr_milujem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 8-2007


Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 11:50:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Balik : da sa stiahnut aj presov?
ICQ : 390-974-646
Skype : nemam
Anonym
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.99.174.24
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 17:40:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Potřeboval bych poradit.Pustím si staničáře a něco si vyberu.Jenže se my v jízdním řádu nakupí vlaky ,ale nepřijedou a ani mně sousední výpravčí nežádá o souhlas.Co s tím?
Děkuju
anonymaus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.99.174.24
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 17:46:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den mám takový problém.Když si vyberu něco pustím, tak se mi v jízdním řádu nakupí vlaky , postavím jim VC ,ale oni nepřijedou(třeba jen jeden přijede) a u těch zbylých ani nepřijde žádost o traťový souhlas.Co s tím?
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 996
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 17:57:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Anonym:
1) Myší do okna v levém horním rohu (já mu říkám "pragotron") a odklepnout. Každý vlak si také před odklepnutím můžeš očuchat - [F1] otevře informační okno vlaku, nad kterým držíš myš.
2) Pokud budeš ještě na něco zvědavý, napiš příště prosím verzi programu, kterou používáš, a název a verzi stanice .
anonym
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.99.174.24
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 21:14:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuju . už to jde!
Roecalf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 13:19:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám už ve stagu dáno cca 170 vlaků a ted mi to začalo hlásit tuto chybu:
 
při spouštění ve Staničáři nebo Builder. Stanice se pak otevře, ale bez GVD
Pokud vymažu ve Stagu všechny vlaky a zadám nějaký znova, tak je po problému.
Ale zadávat znova všech 170 se mi nechce. A když si nechám vygenerovat tabulku vlaků a pak ji nahraju zpět, ztratí se mi poznámky a řazení.

Dky moc všem za pomoc.
.: Roecalf má ted Dom. stan.: H O D O N Í N :.
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 503
Registrován: 11-2005


Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 18:30:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahoj,
jdu sem s pár dotazy.

Mám v plánu stvořit jednu stanici, a proto jsem dělal pár pokusů a narazil jsem na "problémy".

Proč mi nejde stavět posunová cesta na obsazenou staniční kolej (jen proti vlaku, na konec vlaku jde)?

Potom proč mi střídavá loko jezdí pod stejnosměrnou soustavou? (dělám něco špatně? tedy já potřebuji aby pod ss. soustavu dojela, ale pak již by neměla pod ní jezdit )

Byl bych rád kdyby se mi dostalo odpovědí, předem díky
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 998
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 00:37:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Roecalf:
Pořešíme mailem, posílám kontakt.

Noltha:
K tomu by se měl vyjádřit hlavní šéf :-) .
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 504
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 09:19:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Balik:
no to asi měl. jen doufám že sem občas zavítá, a pochopí o co mi jde, jestli jsem to napsal dost srozumitelně.
bbf.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.100.43.4
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 19:57:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Roecalf:

ve tvem vozy.ini je chybne definovana hmotnost vozu

Bmpz-ds_OBB

na nejake cislo s desetinnou carkou. STAG i Stanicar berou hmotnosti BEZ desetinnych mist, pozor na to - viz soubor Vozy_ini_syntaxe.txt v adresari STAGu. STAG to ignoruje, ale Stanicar ne. Staci opravit vozy.ini, XML otevrit ve STAGu a znovu ulozit, hodnota se prepise.

Kdyz jsem zadaval ty tvy novy vozy do stag.stanicar.cz , opravil jsem hmotnost na cele tuny, takze hodnota na webovych vozy.ini je v poradku.
Roecalf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 12:59:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

bbf.:
Vytáhnul si z toho i obrázky těch nových novů nebo je mám poslat?
.: Roecalf má ted Dom. stan.: H O D O N Í N :.
Roecalf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 12-2005


Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 14:25:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Někdo na on-line hraní - ted?
ICQ: 224-520-235
.: Roecalf má ted Dom. stan.: H O D O N Í N :.
bbf.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.100.43.4
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 23:02:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Roecalf: muzes je poslat nebo (lepe) to naflakej po prihlaseni do Mantisu do http://stag.stanicar.cz/vini/index.php sam, diky
Sabados
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.73.226
Odesláno Úterý, 18. září 2007 - 16:52:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

niekolko otazok....
zacinam s tymto simulatorom po mojom rocnom hrani Brna je to v podstate celkom podobne akurat mi tu chybjau tie pekne obrazky z Brna ale po stlceni F je radenie vlaku zobrazenev okienku tak ako keby tma tie obrazky mali byt...problem je u mna alebo to este neni servicable?
dalsia vec ak yb som chcel urobit stanicu je to fakt moc tazke alebo sa to da zmaknut celkom v pohodke (hovorime o stanici na dvojkolajne trati poviem narovinu Sered (SVK))..diky az odpovede :-)
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1004
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 14:06:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sabados:

1) Pro pochopení:
Základní struktura hlavního adresáře ../Staničář/ obsahuje

- vlastní simulátor Staničář.exe,

- složku /Builder s programem Builder.exe pro tvorbu a editaci kolejišť (stavbu určitě zvládneš, podrobný návod v .pdf je přiložen ve složce, resp. po spuštění programu z menu Nápověda/Nápověda k tvorbě stanic; občas nějaké vychytávky zjistíš z praxe nebo když si "ohmatáš" již existující cizí stanici),

- složku /Stag s programem Stag.exe pro tvorbu a editaci jízdních řádů; v této složce jsou také v podsložce /vozy/ uloženy obrázky vozidel, které používá i vlastní simulátor.

Při kompletní instalaci se rozbalí všechny tři programy a jejich podsložky ve stavu, v jakém byly strčeny "do konzervy" při tvorbě instalačního balíku. Tím pádem nemusejí obsahovat nejaktuálnější položky.
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1005
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 14:19:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2) Pro doplňování nových vozů a jejich obrázků slouží webové rozhraní na vývojářských stránkách http://mantis.stanicar.cz .

Ty, jakožto uživatel, provedeš aktualizaci své lokální databáze vozů a jejich obrázků z programu Stag - v menu "Soubor/Update VOZY.INI z internetu": V okně Aktualizace definic vozů stiskneš nejprve tlačítko Update a poté i tlačítko Stáhnout definice vozů; (až se stahování dokončí, konec).

Další ovládání Stagu je opět popsáno i v přiloženém .pdf helpu (např. z menu "Nápověda/Nápověda F1").
Sabados
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.73.226
Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 15:12:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

takto asi sme sa s obrazkami voznov/rusnov neporozumeli ja by som chcel aby ich bolo videt priamo v hre Stanicar pri na kliknuti infa o vlaku (f1)tam obarzky nie su a pritom tam pristor na ne podla man je
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1006
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 19:43:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sabados:
Takto: Ne všichni jsme si neporozuměli :-) .
Hra Staničář (právě v onom informačním okně, o kterém mluvíš) používá obrázky vozů z podsložky ve Stagu, o níž jsem psal já. Skutečnost, že se tobě obrázky nezobrazují, jsem přisuzoval tomu, že autor stanice, kterou hraješ, použil novější obrázky (ty, které vznikly později, než instalační balík). Domnívám se, že tvoje instalace není aktualizovaná, (proto se tam, co my ostatní s aktualizovanou databází vidíme obrázky vozů, tobě zobrazuje nic), a proto jsem ti doporučil provést update. Pokud jsem mimo, omlouvám se .
Sabados
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.73.226
Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 13:23:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

prave to ze update je hotovo ale obrazky v stanicari nie su....teraz neviem mozno chyba bude medzi stolickou a monitorom :-)
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1008
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 14:22:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Posli na sebe kontakt mailem, nejak to vyresime :-) .
balik.zvenkova@post.cz
Maf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 14:59:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahoj, jsem v koncích. Návod i celou diskusi jsem prolistoval, ale nepomohlo. Prosím o radu.

Jak na přepřah na kusý koleji?

Situace: (Staničář 2.2.4.0, doz_Lo-Py_0-90) Spusím např. v pondělí 12:45. Přijede Os 6831 (klasika, ne jednotka), má psanou Uh 5. kolej (kusá). Pošlu ho tam, skončí, odpojí se loko (nebo jí odpojím). Dám F1 a čtu: Lv v X pro Os 6804 (13:42)…, Sv pro Os 6830 (13:06) . Protože jsem hru začal hrát ve 12:45, chybí mi loko pro Os 6830, což nevadí, jak už tu někdo radil, vložim si nějakou Lv a „půjčim“ si jí, změnim F11 na posun a pošlu na kolej 5. A teď…

Problém: Na kusé koleji stojí v pořadí zleva: nová „půjčená“ loko, pak zelená oOs6831 (Sv), pak červená oOs6831 (Lv) (stará loko) a pak je šturc. Pokud dám myš nad Sv (zelená) a dám F2 a „připoj“, tak se vždy připojí ke „staré“ loko vpravo u šturcu.

Nápad č.1: Když není jak říct, z kterého konce chci připojit loko, že připojim obě a pak odpojim „starou“. Jenže jakmile dám na Sv podruhé „připoj“, tak sice nastane pohyb a nová loko „zmizí“ z koleje, ale v soupisu řazení se neobjeví, ani v nabídce „odpojit“ není nic než stará loko a vagóny. A jsem zase na začátku. (Může být problém v tom, že „půjčená“ nová loko nemá vyznačenou řadu, zatímco Os 6830 má mít loko řady 163? Jenže mě peršani na vložení náhodné dopravy nechodí. Nebo se to prostě takhle dělat nemá? Jak teda?)

Nápad č.2: Nejdřív otočit celý vlak tak aby loko byla směrem k S5, pak poslat starou loko „pryč“ a pak tam poslat novou. Takže soupravu zase spojim na Os6831, pak jí F5 otočím, protože podle návodu to je způsob, jak „nepoctivě“ (mimo realitu) otočit celou soupravu – myšleno obrátit řazení (jestli jsem to pochopil dobře) Fakt se otočí, teda graficky – přesune se blíž k návěstidlu S5. Předpokládal bych, že teď mám (zleva) v čele loko, pak vagóny. Jenže to se nestane, pokud jedu po koleji myší zleva, tak nejdřív je zelená a pak červená, stejně jako před otočením. Ani v řazení na F1 se nic nezmění. Že je loko stále vpravo jsem se ujistil – po odpojení loko postavim z S5 posunovou cestu, ale nehne se. Zato od Lc5 do šturcu se rozjede ochotně. (Pochopil jsem špatně funkci F5? Ale třeba manipuláky ale i Nexy takhle běžně otáčím a jde to)

Jsem zmatenej, chyba je určitě mezi klávesnicí a židlí, ale už fakt nevim.

Pomůže někdo?
Dík.
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1009
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 21. září 2007 - 23:32:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Staronová stanice (nebo spíš kompletně upgradovaná - čerstvý grafikon i změněné kolejiště) k dispozici v downloadech (přímo ze Startmenu Staničáře).

Popis a instrukce i na stránkách stanic - Bohumín 2-00.

 
Kubajz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 6-2006
Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 09:10:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak musím říct, že nový Bohumín je super, akorát jeden výpravčí má co dělat aby to zvládnul. Nenašel by se druhý??? Když tak písněte na mail.
Sabados
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.73.226
Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 10:49:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mam taky litlle problem....Hram Parhu hl.n. 3.00 (inak je to super preprahy a podobne veci mam velmi rad )ale ked mi pride napr. nejaky Sv vlak a ma napisane ze sa ma zmenit napr. na 9104 ked dam CV cislo tam nie je tak dam Zmena/novy a zadam cislo rucne bohuzial vlaku sa nezmeni cas odchodu ani kam ma odist.....som v koncoch bud takyto vlak vypravim tak priblizne v case kedy ma odist alebo ho zmaznem. Druha otazka aj v reale sa vlaky otacaju F5 a menia sa na posun F11 :-) totiz skorej by som predpokladal ze to bude fungovat trochu inac...Diky za odpoved.
Prochy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 11:15:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vypadá, že se vyskytla chybička v GVD. Mohl by jsi prosím napsat, který Sv to byl a ve který den to bylo, popřípadě jestli jsi na to narazil i u jiného vlaku.
V reále se samozřejmě F5, odpoj a připoj neexistuje. Na to máš lidi, které však ve Staničáři mušíš nahradit, protože je to simulátor. F11 se jako taková v reálné JOPce nepoužívá, tam je na to funkce Zánik vlaku a nebo při postavení posunové cesty a uvolnění koleje číslo samo zmizí. Ve Staničáři je to použito opět z hlediska simulace.
Staničář je nejlepší simulátor řízení železniční dopravy. http://www.stanicar.cz
Sabados
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.73.226
Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 16:38:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prochy stava sa mi to u dost vela vlakov odteraz zacinam spisovat cisla ;) (je vsak mozne ze problem je medzi stolickou a monitorom) objavil sa mi vsak iny problem a to ten ze ked som v PH na kolaj 2a postavil 3*B a odpojil zehlicku a vyposunoval znovu sa na kolaj 2a nedalo naposunovat a tym padom ani odtial vytiahnut tie vagony teraz ma vsak napadlo ze som mohol pouzit privolavacku...bude to fungovat??
Prochy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 19:01:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha už asi vím kde bude problém. Když dáš volbu CV, tak nedáš Nový/Změnit, ale vybereš číslo vlaku z toho seznamu, který tam máš.
Co se týče toho posunu, tak je potřeba klikat kurzorem na začátek koleje hned za návěstidlem.
Staničář je nejlepší simulátor řízení železniční dopravy. http://www.stanicar.cz
Sabados
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.73.226
Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 20:46:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prochy prave v tom zozname to cislo nie je ak tam je neni problem a vsetko facha ako ma...;) aj tak je to super stanica aj simulator ja by som to nedokazal spravit.
Prochy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 23. září 2007 - 21:13:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tohle se občas stává, když pustíš Staničáře, tak se nezavedou čísla některých vlaků, které vznikají přiliš brzy. Ale pokud se to stává i během simulace, tak bude chyba v GVD. Můžeš poslat nějaký ty čísla vlaků u kterých se to stává?
Staničář je nejlepší simulátor řízení železniční dopravy. http://www.stanicar.cz
Lukashkm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 18:31:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Narazil jsem na problem. Po nacteni ulozene stanice se mi nechteji pohnout loko, ktere jsem mel samostatne po ruznu odstavene.
Maf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 26. září 2007 - 09:27:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čekal jsem nějakou odpověď, no :-(
Ne, v pohodě

Tak kdyby byl ještě někdo takovej tupec jako já - problém byl opravdu v lok. řadě, pokud "ukradnu" ř.163, tak všechno proběhne hladce podle "nápadu č.1". Nápad č.2 je pochopitelně hloupost, to jsem si uvědomil chvíli potom, co jsem to napsal.

Jinak pro Lo-Py je bezpečný start 8:30 (všední den), to přijede Os 6827 a po chvíli i Lv pro jeho obrat. Pak není třeba "krást" loko.
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1012
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 26. září 2007 - 23:07:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maf:
Kdo neví, neodpoví :-) ...

Fšem:
V downloadu ze Staničáře (i na stránce se stanicí) je opravená verze Bi_2-01 (odstraněny objevené chyby, zpomaleny nákladní vlaky).
Pipin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 8-2005
Odesláno Sobota, 29. září 2007 - 21:00:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maf:
Omlouvám se, že jsem nereagoval, ale teď jsem zaneprázdněn, nemám ani čas kouknout na ten problém, chystám se až bude dokončena celá rekonstrukce uzlu Ústí nad labem, že vytvořím vše podle nového, i s novým GVD. Ještě jednou se omlouvám, byl to jen pokus.
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 2-2007


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 17:28:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pomoc. Tak sem si stáhnul Staničáře, instaloval (potud vše v pohodě) a při spuštění se mi objeví hláška : Nebyla nalezena potřebná dynamická knihovna. Soubor MSCOREE.DLL nebyl nalezen. Dá se někde stáhnout a nainstalovat nebo mám smůlu a Staničáře si nezahraju?
2337 je super stroj!
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 2-2007


Odesláno Úterý, 02. října 2007 - 22:31:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jóóóóó a ještě jednou jóó. Jede mi to!!! Tímto moc děkuju Balikovi za jeho radu která mě navedla správným směrem. Akorát se mi to dýl načítá, ale to přežiju, hlavně že to jede. Chyba byla v tom, že sem neměl .NET FRAMEWORK 2.0, dokonce sem v komplu neměl ani 1.0 (nebo nějakej historickej) Tímto se přidávám k hráčům Staničáře a du číst Help
2337 je super stroj!
Fucida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 03. října 2007 - 17:22:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prochy> Narazil jsem tam na jiný problém - některé vlaky nepřijedou vůbec. Např jsem čekal s odpojenými spacáky ráno na R 610, kam měly být přilepeny, ale vůbec nedorazil. Ani při opětovném spouštění Staničáře.
A např R 277 (nebo co to jede ráno do Bratislavy) taky ne, ale nesledoval jsem, jestli je vůbec v seznamu vlaků.
Ale jinak hlavák hraju rád, protože se tam denně vyskytuju (cestou do práce a zpátky).
Prochy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 03. října 2007 - 18:48:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem teď taky vychytal nějaké chybičky na hlaváku. Takže bych chtěl udělat opravu. Pokud máte někdo někde nějaké chybičky napsané nebo si je pamatujete, tak mi je prosím pošlete na mejl prochy@stanicar.cz nebo pokud jich není moc, tak je písněte sem. Díky
Staničář je nejlepší simulátor řízení železniční dopravy. http://www.stanicar.cz
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 2-2007


Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 16:27:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdarec tak sem narazil na problém. Pařím Hranice na Moravě a když mě sousední výpravčí nabízí vlak, tak na něj v pragotronu kliknu, otazník se změní na vykřičník, udělím traťový souhlas, objeví se dlouhá modrá šipka. Postavím cestu do stanice a nic. Šipka je furt krásně modrá a když najedu na vlak v pragotronu (neb na traťový koleji jeho číslo není) a dám F1 tak vyběhne tabulka a v ní je, že vlak stojí!!!!!! Přitom se u mě nezobrazuje, mám ho jen v pragotronu. Dělají to pouze vlaky, u kterých se pokliknutí změní otazník na mezeru, hvězdičky to nedělají.!!!!! Co s tím?
2337 je super stroj!
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1021
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 05. října 2007 - 16:53:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vojtik:

Stačí chvíli počkat. Číslo vlaku se objeví v pragotronu (náhodně myslím ca 1-3 min.) před jeho pravidelným odjezdem/průjezdem sousední stanicí (stejně, jako je ve skutečnosti obvyklé žádat o přijetí či dávat předvídaný odjezd).

Symboly v pragotronu vedle čísla vlaku: nic - stojí, * - jede, o - odpojené hnací vozidlo.
Silesia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 596
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 06. října 2007 - 19:02:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahoj rád bych se přidal k tem co hrají staničáře. Přelouskla jsem zběžně návod hmm ale výpravčí ze mě asi nebude.
Mohl by mi někdo objasnit zkratky směrů?
Ještě chvíli a poctivý Ostravan bude chodit do školy pěšky, protože ho do školy nic nedoveze, a nebo hůř, do toho co by ho tam dovezlo, se prostě nevleze..
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 2-2007


Odesláno Neděle, 07. října 2007 - 16:06:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Silesia Když si otevřeš složku stanice tak u každé stanice je přiloženej plánek s vyznačením všech stanic a směrů s vysvětlením zkratek (aspoň u přerova a hranic na moravě to tak je)
balik moc dík
2337 je super stroj!
Silesia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 599
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 10:54:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jj dík já už jsem si hranice nějak odvodil protože je znám, jediné co mi ještě nejde do hlavy je hláška překročení času
Ještě chvíli a poctivý Ostravan bude chodit do školy pěšky, protože ho do školy nic nedoveze, a nebo hůř, do toho co by ho tam dovezlo, se prostě nevleze..
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 2-2007


Odesláno Pondělí, 08. října 2007 - 17:33:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

silesia To znám i z Brnosimu. Když klikneš na návěstidlo (VC i PC) tak normálně hned potom klikáš na kolej co potřebuješ. Jenže někdy zapomeneš nebo klikneš na návěstidlo omylem a po určitý době (v Brnosimu myslím 15s) se ti vyhodí ta hláška a zruší se začátek tý cesty. Ničemu to nevadí, akorát musíš zadat cestu znovu, protože ta původní byla "vynulovaná" Nevím jak to líp vysvětlit. Jo a ještě to chce potvrzovací sekvenci (ASDF)
2337 je super stroj!
Maf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 10. října 2007 - 12:48:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pipin: V pohodě, byla to moje chyba, jak jsem psal - stačilo jen mít správnou lok. řadu.

Už se těším na novou verzi. Ze všech "stanic" co jsem zkusil mě Lo-Py baví nejvíc, neni to tak dokolečka jako Holešky ale ani ne záhul jako Hlavák nebo CB.
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 2-2007


Odesláno Středa, 10. října 2007 - 16:18:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže opět prosím někoho chytřejšího o radu (no jo su začátečník) Zkusil jsem hrát Děčín a objevil se mi v Pragotronu nákladní vlak z seřazovacího nádru, které má čárkované koleje. Blikal u něj otazník a když sem na něj kliknul tak vlak ZMIZEL!!! Je chyba v počítaču nebo se na to musí jinak? Jo a když sem postavil PC z koleje tak vlak nedojel.
2337 je super stroj!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace