K-report
 

Archive through 20.duben 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » SPZ » SPZ - diskuse » Staré archivy » Archive through 20.duben 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 478
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 02:14:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Volker :

Tvoje FM 12-70 a VS 18-13 jsou po dnešku mými nejnižšími spatřenými SPZ těchto okresů.
Za to ti patří můj dík!



Abych měl do svojí evidence nejnižších SPZ ode všech alespoň jeden startovací dvoupísmenný záznam, objížděl jsem kdysi podobným způsobem, jako to popsal včera kolega Volker, všechny okresy s nulou na kontě.( Asi 20 míst různě po republice).
Tuto akci jsem pracovně nazval "Last chance".
Okresy se tohoto výhrůžně laděného hesla zalekly a všechny do jednoho mi alespoň jednu svojí dvoupísmennou SPZ hned na první pokus poskytly.

Nebylo to však zadarmo:

V Berouně jsem, jdouce po chodníku, náhodou koutkem oka zahlédl malou škvírou ve vratech na dvoře zaparkovaného modrého Spartaka. Abych se dozvěděl jeho SPZ, bylo nutno přiložit celý můj obličej co nejtěsněji ke zmíněné škvíře. To jsem také neprodleně učinil, bohužel právě v okamžiku, kdy k té samé škvíře, ovšem z druhé strany, právě přiložil svojí tlamu řádně rozvzteklený dobrman. V jedné jediné chvíli se pak událo současně několik věcí. Zahlédl jsem : BE 08-01, uslintanou tlamu , pes zařval , já taky , načež jsem decentně, ale pro jistotu co nejrychleji, poodstoupil od vrat ( dalo by se možná říci, že jsem v té chvíli bez jakéhokoliv tréninku
bleskově vytvořil nový světový rekord ve skoku vzad sounož ).
Výlet do Berouna jsem pak zakončil na nejbližším veřejném WC kontrolou čistoty svého spodního prádla.

V Lounech jsem zase chodil po městě dobré 4 hodiny a nic. Navíc leden, třeskutá zima, nudli jsem měl jak syčák šálu. Už to vypadalo na kapitulaci, když v tom - vidím, že za popelnicemi vyčuhuje Trabant 600.
"Teď, nebo nikdy", říkám si a jdu po něm - nic jiného v ten okamžik nevnímaje...
Takový držkopád na ledu jsem v životě nezažil. Nohy mi obě dvě naráz vystřelily někam vysoko do vzduchu a než jsem se vzpamatoval, už jsem se potupně válel. Nutno podotknout, že kolem těch popelnic nebylo zrovna moc uklizeno...takže než jsem na tom smetišti našel svojí čepici, kterážto byla katapultována zároveň se mnou a zároveň daleko ode mě, chvíli to trvalo. Také moje oblíbená a životně důležitá propiska se mi při tom nechtěném tělocviku kamsi zakutálela.
Trochu mě zmátlo, že po nějaké době pátrání jsem našel místo jedné čepice a jedné propisky - dvě čepice a tři propisky, z toho jednu zlomenou. Právě, když jsem dokončoval výběrové řízení, ucítil jsem na sobě zpovzdálí upřené pohledy dvou, cosi si opovržlivě šuškajících, starších Lounských občanek. (Byly to dvě staré, hloupé a ošklivé čarodějnice). Nebylo již třeba otálet. Dělaje "jakoby nic" jsem opatrně vyklidil - co noha nohu mine - bojiště a přes rameno se ohlédl po Trabantu 600. Měl LNC.
Kapituloval jsem tedy a po cestě zpět k autobusovému nádraží jsem pak zcela bez námahy viděl jedoucí:
LN 61-96 , LN 61-83 a z okna autobusu na okraji okresního města ještě LN 47-01. Odjížděl jsem z Loun s úsměvem na líci, se třemi úlovky a s velikánskou modřinou na .

Zkrátka - my šílenci : to někdy nemáme jednoduché, jsme osudem krutě zkoušeni, ale když se šílí s láskou...hned jde všechno líp.
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 479
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 02:41:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Volker, Jef :

...dle nejnovějších výzkumů se přikláním k názoru, že u "vícesériových" okresů a Prahy byly první na řadě tyto série :

AB , BM , BO , CB , FM , HK , KI , KD , KV , LI , OL , OV , PY , PM , PU , PZ , UL

- ovšem s tím, že si vyhrazuju právo na maximálně... 17 omylů.



...MBC 00XX...5-6/1978
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1459
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 08:03:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dědek: U BO série se v bílém provedení vydávalo právě jenom BO, BI se nikdy na bílé nepoužilo.

Volker: krásné fotky

Mcbain: víc se mi líbí Mcbainův paradox a i ostatní veličiny opsané Trustnem jsou krásné

Bobyk: 3B2 0002 je taky Šildova Karosa, stejně jako 3B1 9999, 3B2 0000 a 3B2 0001. Ivančice byly odjakživa hodně na protekční...
Nový tabulkový procesor • Bobyk • ICQ: 321725091
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 08:22:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260 :

Já vím. Napsal jsem tam pro jistotu všechny, u kterých se v určité době o další sérii byť jen uvažovalo. Tedy i Vary (KR) a Frýdek- M.(FI).
Dále se v bílém provedení na osobáky(kromě BI) nepoužilo: OM , OS , US a asi i PC
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 428
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 09:44:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dědek: Ty zážitky z lovu espézetek se hezky čtou . A navíc jsem rád, že existují i další jedinci, co berou své nekonvenční hobby tak vážně. Já jsem taky často, zvlášť v malých městech u místních obyvatel za exota, když se tam motám po ulicích a nádražích a fotím autobusy a vlaky.
Ostatně, kdo není aspoň trošku blázen, ten snad ani nemůže být normální .

(Příspěvek editován uživatelem Gromit duben 17, 2006)
www.fotodoprava.com
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 12:32:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koho by zajímaly staré fotky z přelomu padesátých a šedesátých let, zde jsou :

http://home.tiscali.cz/cz461936/obrazky.htm

(je tam například dobře patrné prolínání starého systému - OO , OE , OF , OI , RC , staré PH ...atd. s novým systémem - JI , JN , CR ...)


...a jednu z těch fotek si dovolím zvláště vyzvednout, neboť se jedná o kultovní SPZ mého rodiště :

http://home.tiscali.cz/cz461936/SM78.jpg

(to mě na mě mrzí, že jsem takový byrokrat a do "Nejnižších viděných" si tohle zakážu uznat.)
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 830
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 12:47:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dědek: Fotky jsou krásné. Jen škoda té silné komprese
100 let SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3594
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 13:08:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pohyboval jsem se dneska po Přerovsku a Vsetínsku, a podle všeho se v Hranicích vydává (vydávalo) 2M1 4xxx, během pěti kilometrů jsem zahlédl 2M1 4494, 4496 a 4498

Aussiger: Dík za aktualizaci
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 831
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 13:09:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Volker: Krásné fotky
K tomu pořadí sérií - s těmi prvními je to tak, jak píše Dědek.
Třetí písmeno bylo zavedeno až dodatečně. Původně (1960) se předpokládalo, že budou jen dvoupísmenné série. Když se ukázalo, že to stačit nebude, tak se přidalo třetí písmeno (1967).
100 let SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Volker
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 14:26:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky

Jen jsem myslel, že logičtější KArviná, OLomouc, PArdubice byla první, a tím jsem se zeptal, proč nepokračovali KAA, OLA, PAA.
Ale vím - nehledat logiku...


MBC: Díky, tak je následující Ford dost nevyhovující:




A v Opavě jezdí druhá Fiesta úplně načerno:





Nálepky nejsou nejhorší kopie, ale z jiného okresu -
Hildesheim = HI, MI = Minden...
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 845
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 14:38:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohl bych od Tebe zakoupit layout a následně jej obohatit o další barvy a použít pro JM-kraj?

Já jsem to tady zveřejnil právě proto, aby ostatní regionální zpravodajové měli inspiraci. Jinak mnoho políček by zůstalo bílých kdyby neexistovala evidence Pavla2. Děkuji.

Aktuálně z P-kraje
V sobotu odpoledne jsem podnikl "výjezdní dědkování" do ORP ležících mírně jihovýchodně od Plzně, tedy Blovic a Nepomuka.
Na Blovicku se prakticky nevyskytují europroužkové značky a pokud ano, jsou to plzeňští chataři. Nicméně se objevily serie, jejichž "koncentrace je vyšší než náhodná":
2P0 95xx - 2P1 02xx
obzvlášť zajímavá 2P2 72xx - 74xx - těchto 300 značek obklopuje z obou stran Plzeň a já jsem tudíž pojal podezření, že si je Blovice od krajského města vyžádaly v době nouze.
Nepomuk je poměrně jasnější - značný výskyt zde mají serie 2P4 02xx - 2P4 08xx, které tak navzdory původnímu předpokladu nepatří Nýřanům. Aktuálně vydávanou nepomuckou však bude nejspíše 2P6 54xx - 55xx.
A jen tak mimochodem se mi podařilo určit začátek druhého bloku okresu Plzeň-jih - začíná zhruba od 1P1 42xx.

McBainův paradox
Já jsem jednoznačně za zachování tohoto názvu. Jak známo, paradox je něco, co se vymyká, popírá zažité představy - a přesně to se stalo.

Stínové značky
I já jsem si samozřejmě vytvořil svůj kódovník...


Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 846
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 14:45:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)



Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 933
Registrován: 5-2004


Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 15:23:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)




Ta Oktávka a Kia stály vedle sebe,akorát ta cizina nevým odkuje,vše vyfoceno včera
Opavě.
Pak výjdeš do parku a celou noc se touláš noční Opavou a opajíš se představou jaké to,bude v ráji. V pět třicet pět jednou z pravidelných linek,
sedm zastávek do Kateřinek, ukončete nástup, dveře se zavírají.

PŘES 360 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz/
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 430
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 15:29:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Locutus: Ten Citroen je určitě nizozemský.
www.fotodoprava.com
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5804
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 15:46:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem před chvílí viděl značku 4A4 4444. Můžete si tipnout, na jakém byla...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 832
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 16:13:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Začal jsem zkoušet tahat informace o přidělení SPZ od majitelů různých vozidel (resp. TP k těm vozidlům), co lze nalézt na netu. Pokud je na těch stránkách nějaká diskuze, tak zkouším hodit dotaz tam.
Zatím jsem se trochu chytil tady
100 let SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 936
Registrován: 5-2004


Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 16:19:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos:díky,ale cestují byly ožralí jako Dáni.
Pak výjdeš do parku a celou noc se touláš noční Opavou a opajíš se představou jaké to,bude v ráji. V pět třicet pět jednou z pravidelných linek,
sedm zastávek do Kateřinek, ukončete nástup, dveře se zavírají.

PŘES 370 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz/
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 833
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 16:52:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Locutus: Předpokládám, že reaguješ na Gromita

Ještě k tomu odkazu v mém předchozím příspěvku - ty informace od Satyho jsou super
Takhle cenné informace musím překopírovat i sem

Trabant 601S >
PME 62-83, v Plzni 13.10.1982

Trabant 601 >
TC 21-57, v Tachově 19.5.1966

Barkas B1000 >
B 40883, v Praze 25.10.1968 (Min.vnitra)
PMH 17-91, v Plzni 21.5.1984
1P0 3856, v Plzni 12.12.2001

Jawa 550 >
PL 836, v Plzni 21.3.1958

Jawa ČZ150 >
KZ 79-49, ve Stodě 28.11.1955
BL 42-47, v Přešticích 10.9.1956
PS1 01-29, v Plzni-severu 2.5.1966
PMA 14-73, v Plzni 29.7.1998

Potvrzuje se můj předpoklad, že pátá číslice u motocyklových SPZ byla dřív než třetí písmeno na autech (až dosud to byla jen nepodložená intuitivní hypotéza)
Dále se objevila další negativní série - BL. A to už v roce 1956. Znamená to i to, že tudíž nemohla být žlutá náklaďáková. Blava proto asi začínala po roce 1960 na náklaďácích a busech s touto sérií.
I ten policejní Barkas je super!
100 let SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
miš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 17:31:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad OL, OC, Š 100:
Například bílá OC-O4-xx je z roku 1966, to už byly bílé OL vyčerpané.
Je časté, že Š 1000/1100 MB, MBG, MBX byl překarosovávané v 70. a ještě 80. letech na Š 100/110. Oficiální nákup nové karoserie. Š 100/110 - ukončena výroba r. 1977 + 10 let produkce náhradních dílů. V 90. letech se začaly objevovat ze západu dovezené Š 105/120/125/130/136 přihlášené jako soubor náhradních dílů na TP starých Š 1000/1100/100/110. Proto se i oficiálně objevují rozličné zajímavé kombinace SPZ a typů vozidel. Zezačátku to policajty dráždilo, než zjistili, že legislativa je dál, než jejich rozhled.
miš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 17:39:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Žluté OL:
Zdroj: kniha "Olomoucké autobusy 1927 - 1999" (kniha je ještě ke koupi)
ŠM 11, r.v. 1981 - OLA-04-32
ŠM 11, r.v. 1980 - OL-98-74
Š 706 RTO, r.v. 1960 OL-00-23 (ale bus měl evidenční číslo 24...)
Š 706 RTO, r.v. 1959 NN-55-77, později OL-09-36
Š 706 RTO, r.v. 1963 OL-09-13
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 483
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 17:48:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámosi, jsi muž činu!




Já můžu nabídnout jenom jednu malou dnešní zajímavost:

PUP 9689 , tkzv. "nostalgický rekord" (po čtyřleté pauze).
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 834
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 17:55:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

miš: skvělé!

Od matky jsem se právě dozvěděl další cennou informaci: Je přesvědčena o tom, že Trabanta se SPZ ABA-11-30 získala naše rodina na poukaz dne 19.10.1967! Je to tak na 95% (matka tvrdí, že si to bezpečně pamatuje), doklad o tom asi už žádný k nalezení nebude. Není taky jasné, jestli datum registrace nemohlo být třeba až o pár dní později, nicmémě se domnívám, že to muselo být ještě v říjnu.
100 let SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 484
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 18:07:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...a v pořadí bílých OL-OC je stále jasněji...

Zírám, co hodných lidí, ochotných pomoci, čte diskuzi...
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 366
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 18:43:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle jsem tu už taky někdy psal, ale nejnižší Pelhřimovská (nevyfocená, jako 12letý capart jsem v létě roku 1998 nějak SPZ ještě nefotil) se vyskytla na Horním náměstí v Humpolci na Trabantu 600 a byla to PE-00-01
Aktivní blbec je horší než třídní nepřítel
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 485
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 19:03:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Foto Trabantu PE-00-01 je např. zde :

http://boskovice.org/akce_foto/050625/37.jpg
751040
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 23:12:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Existovala prosím bílá OLA-xx-xx? Já mám z dětství zafixováno, že jsem v Olmiku takovou viděl na Oktávce combi. Může někdo poskytnout kvalifikovanou odpověď?
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 714
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 00:23:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

751040: Pokud by něco takového existovalo, byl by to naprostý unikát. I přes heslo č. 1 této diskuse (="nehledej v SPZ přílišnou logiku!) a veškerou nesystematičnost přechodu na 3. písmeno (někde přidali třetí písmeno ke starší sérii - HK,PU,PM,OV,BM; někde naopak k novější - LB,PH,OC,KL; někde si nechali jinou pro náklaďáky - LI,CE,GV,BS atd., jinde ne - HK,PH...) bych byl velmi velmi překvapen, kdyby někde rozjeli 3. písmeno na dvou různých sériích bez vyčerpání té předchozí.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1460
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 08:27:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Velikonoční lehce satirická RZ příhoda.

Na Velikonoční pondělí jsem byl pozván poprvé do rodiny mé přítelkyně. Byl jsem ohlášen na čas oběda. Nervozitu cestou od vlaku jsem si zpříjemňoval promrskáváním kuřimských sérií. Na objevování něčeho nového nebyla nálada. Oběd proběhl důstojně včetně aperitivu. Po obědě si moje potencionální tchýně šla na chvíli lehnout. Moje vytoužená žena mě mezitím provedla po domě... Z pochopitelných důvodů mě nejvíce zajímala garáž... Když jsme v rychlosti prolétli sklep, zahradu, bazén a podobné zbytečnosti, následoval onen vysněný prostor. Po otevření malých dveří ze dvora se z garáže pousmálo klasické trojúhelníkové Peugeotí světlo. Nakoukl jsem za ženino rameno a v rychlosti louskal místo, kam se všichni kdo tu jsme díváme nejdřív. Stálo tam: 3B1 špalek na dřevo 88. Ta nejdůležitější informace stála ukrytá za tím kouskem dřeva... Bylo mi hloupé ověřovat si sérii před mojí ženou, ačkoliv o mé zálibě již ví. Počkal jsem tedy až odejde z garáže a nenápadně pošoupl špalek od auta. Zpoza špalku se mi odkryla krásná nová regionální informace. 3B1 7388 a pěkně mi zapadla za ivančickou sérii 3B1 63xx - 70xx. Budu si muset tuto sérii ještě potvrdit dědkováním v terénu, nicméně bylo to krásné velikonoční pondělí, kdy jsem v Kuřimi vymrskal další sérii.

Příběh berte prosím s nadsázkou...
Nový tabulkový procesor • Bobyk • ICQ: 321725091
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 12:40:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260 :

...moc pěkná historka. Zvláště se mi líbil špalek na dřevo...

Já měl dneska příležitost zůstat v nezvyklý čas a nezvykle o něco déle na svém štaflu, takže následky této události se brzy projeví ve vedlejší nediskuzi.

Navíc mám pár zajímavostí i sem. (Nutno podotknout, že jsem si připadal jak v Brně.):

- 4B0 2907 , 3052 , 3090 , 3291 , 3464(Ford Focus)...to je výběr z těch "novějších" od Brna.

- dále se objevila poměrně blízko pod současnou "velkorekordní" 4B3 49XX nová "malá série": 4B3 2940 , 3041

- 4B1 1433...Ivančice ?

- 4B1 1274...ještě stále Hustopeče ? ("www.mossplus.cz" - měl na boudě)

- poměrně vysoké žluté VYH 0084...jednořádek , "skříňák" fy Fornetti Bohemia, Holubice u Vyškova

- 2M1 8385...nejvyšší od PV (mám tam díru až do 2M2 00XX , takže zatím píšu dál, dokud budou přibývat)

- žlutá PHN 0310...bus Volvo ( pro představu, kam až se minimálně došlo)

Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5808
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 12:45:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

poměrně vysoké žluté VYH 0084

nejvyšší by mělo být VYH 00-90
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 680
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 13:23:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámosi, SPZ "ABA 11-30" a datum v říjnu 1967 může být pravda. Protože naše AM 96-06 bylo 12.10.1967 (se zárukou, protože na moje "x a půlté" narozeniny), vyzvednuto ráno na Harfě a přihlášeno ještě ten den večer na Míčánkách. A klidně lze předpokládat, že čísla začínající na nulu byla "vyhrazena pro vybrané zákazníky", takže faktický rozdíl mezi oběma SPZ může být v řádu 500 aut.

Akorát nesouhlasím se slovy "na poukaz", protože tehdy už auta nebyla na poukaz, ale jen na pořadník (který na některé typy vydržel až do jara 1990).
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1595
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 13:48:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K těm nejnižším SPZ - jistý jeepista z Chebu měl/má (dlouho jsem ho neviděl) na svém Willysu M2 espézetku CH 00-19 (ale už "hliníkovou"), což mj. ukazuje, že to je auto na původních papírech...
...celý tendle kultůra je jenom pro hujery...
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1461
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 13:53:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dědek: 4B1 1433 souhlas - Ivančice aneb Vančáci jedó zétra do Prahe.
Nový tabulkový procesor • Bobyk • ICQ: 321725091
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3206
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 14:05:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Já bych řekl, že v osmdesátkách už ani pořadníky neexistovaly, myslím, že byly zavedeny na přechodnou dobu až u favorita v roce 1988, po výjevech u Mototechen typu "samospráv front" a přeplácení nových aut - ty pak vydržely skutečně do jara 1990...
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 682
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 14:22:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quexi, pravda. Pořadníky oficiálně skončily po úpravách cen a masových dovozech žígulíků na počátku 1970s, pak se pár let přijímaly objednávky na čtvrtletí (s tím, že některé typy už zcela volně a k dodání ihned), pak vše zcela volně, a na konci -ismu opět zavedeny pořadníky na "lepší Žigulíky" (nakonec snad na úplně všechny) a Favority.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3212
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 16:12:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neví někdo, co znamená u vozidel Vojenské policie nálepka s písmeny "PX", popř. "PV"? Má rozměry MPZ a černá písmena na zeleném podkladě...
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 510
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 18:01:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

4A4 4444. Můžete si tipnout, na jakém...
No já dneska viděl Fakera s ??? 4444 tak že by třeba na trabantu

Jináč viděl sem v Blovicích škodovku 1Z7 ???? a tak mě napadlo že až bude 7Z7 7777 tak to bude po grafický stránce dost libová RZ.
Nezkusil by jí nějaká šikula zfotošopit na nějaký auto?

(Příspěvek editován uživatelem martin_100 duben 18, 2006)
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK http://tupavacka.wz.cz
www.liaz.cz/forum
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 18:12:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

7Z7 7777 - Tahle značka bude určitě prodaná dřív, něž bude vůbec vyrobená
www.fotodoprava.com
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1462
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 18:59:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stejně zajímavě může vypadat 8B8 8888...
Nový tabulkový procesor • Bobyk • ICQ: 321725091
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 488
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 19:49:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Vámos :

RY-18-48 , v Praze , 31.7. 1961

MO-36-72 , v Mostě , 8.9. 1964

Techničáky máš tady:

RY-18-48

MO-36-72

Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 512
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 19:50:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slyšel sem že se prej nechá udělat značka s libovolnym nápisem...prej legálně stojí 35kKč...neni to kec?
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK http://tupavacka.wz.cz
www.liaz.cz/forum
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5809
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 00:11:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera odpoledne v Kaprově ulici hned u metra Staroměstská:

6

6

Zřejmě dobrá čtvrť...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 489
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 06:52:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260 vedle :

Ano. Stoprocentní souhlas, navíc to - zvláště se mnou - nemají jednoduché!

Prostě - firma BOB & AUSSIG se o tabulku stará velice svědomitě !
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1467
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 08:56:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi si budu muset změnit podpis na:

BOB & AUSSIG Company – rychlý tabulkový procesor evropské úrovně...

Jinak dnes spatřen další ivančický dvouřádek 3B2 02xx (opět na náklaďáku v úzké variantě...z toho plyne, že Ivančice postrádají široký dvouřádek, který naposledy použili na Transbusí Karosy Romana Šilda (3B2 00xx)
Nový tabulkový procesor • Bobyk • ICQ: 321725091
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 835
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 10:15:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dědek: Díky. Na tuhle stránku jsem už koukal. Dva techničáky tam už byly, psal jsem mu a slíbil, že tam přidá časem další. Ten RY je tam teda nově, byly tam předtím MO a OP-17-93(Š1201 STW), ten jsi přehlédl
Ale dík za spolupráci
Dostal jsem nějaké další výpisy z TP mailem, musím to ještě probrat.
100 let SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3617
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 11:04:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260: Však brzo uvidíme, jak si Šild přehlásí tu zelenou LC 735
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 490
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 13:30:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos :

Normálka, co můžeš čekat od starýho dědka...

A jinak - RY-18-48 , v Praze dne 31.7. 1961...lze to chápat tak, že ještě na konci července 1961 v Praze po sérii AB ani "vidu", možná jen trochu "slechu"??

Nemáš v tomto už zase trochu jasněji ?

Hloubej, hloubej historiku, já si to pak od tebe "vopíšu", jo?
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 491
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 13:46:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos :

PS.:...koukám, že sérii RY nemáš uvedenou u Prahy ve svém Článku, kapitola šestá: 1953-1964.
Existuje pro tuto skutečnost nějaké vědecké zdůvodnění nebo jsi o existenci "RY" doposud nevěděl?
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 836
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 15:07:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dědek: O existenci RY jsem dosud nevěděl. Ale protože výměna SPZ u osobáků končila minimálně při AJ, možná dokonce AK, tak jsem měl silné podezření, že v Praze by měla být ještě jedna série, i když asi ne celá. To podezření podporovalo i to, že mi začátek výměny osobákových (i náklaďákových) SPZ aproximací pozdějšího vývoje vychází tak na rok 1962. Tím odpovídám i na další část - že ještě na konci července 1961 v Praze po sérii AB ani "vidu", možná jen trochu "slechu". Naopak by mě to spíš překvapilo, kdyby nějakého vidu bylo.
Podle mě se první AB v Praze objevilo na motocyklech (to asi 1961 bylo), protože bylo třeba vyměnit především motocyklové KL, KM a KT, série na autech byly nezávadné.
Zatím jsem nikde neobjevil žádné fotografie s AB na autech, které by byly datovány před rokem 1963!
Pražské busy z roku 1961 mají DN.
100 let SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5814
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 17:09:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pár dnešních "úlovků" (vše P1 a P2):

jedna z nejvyšších osobních tachovských

6

pěkná série žluté PHN

5

5

a na závěr jeden typ 115

5
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 492
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 18:50:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...hefký.

Tenhle Dodge Durango jsem si onehdy na Stalince - pardón - na Vinohradské třídě poznamenal, leč doma jsem zjistil, že v tabulce jest více ( 5A2 84xx ).

A Tachov je jenom o 00-42 méně, než můj nostalgický rekord.

Dneska ve mně docela hrklo, když jsem na magistrále zahlédl na návěsu žluté RAE 02XX.
V prvním okamžiku mě blesklo hlavou : "Že by přece ?"
Ale hned jsem zase vystřízlivěl...
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 838
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 20:45:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K mému příspěvku vedle v nejvyšších:
V tom rozlišení to není moc dobře čitelné, ale na té spadlé modré ceduli je napsáno "STÁTNÍ RESERVACE LEVÝ HRADEC"
100 let SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Guldys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 07:15:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K mému příspěvku vedle v nejvyšších:
Tak jsem koukal do tabulky a Liberec má konečně taky nějaký to prvenství. Typ 136 nebyl doposud v jiném kraji spatřen...
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1501
Registrován: 11-2004


Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 07:36:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vcera sem videl na privesnem voziku za autem xx-BM-xx ne v cerno-bilem ale v cerveno-bilem provedeni. Co to znamena?
Web o prostějovských autobusech

Rezoun PV-67-39 je nesmrtelny vuz, ktery je schopen si to na rovine rozdat i s kamionem, ale na PV-57-09 nikdo nema!
Karlos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 09:03:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, jestli to tu bylo, ale třeba se to hodí. Tahle diskuse už je hodně rozvinutá, tak nemám čas všechno pročítat.
ŠKODA 1201 STW - r.v.1957,OP-17-93
ŠKODA 1000 MB - r.v. 1964,MO-36-72
no a zbytek je tady:
pragos.cz
Čus bus Karlos
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3630
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 09:23:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Study: Přívěs z půjčovny

3260: Dík za startovačku k olomoucké 400. CO to je za žihadlo? Nissan?

Jinak moje úchylka už postoupila tak daleko, že jsem si včera odmotnoval svou 1M6 9180 a opsal si údaje vzadu. A zjistil jsem, že byla vyrobena na den přesně půl roku před vydáním, 14. ledna 2004, a její kód je 2583701150
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Michal_d
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 10:32:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco pro zdejší historiky - Škoda 1202 stw


teď koukám, že je to špatně čitelné, takže PM 97-60 dne 25. září 1966.

(Příspěvek editován uživatelem michal_d duben 20, 2006)
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3634
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 13:37:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pardon, byla vyrobena o rok dříve, tedy 14.1.2003
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1470
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 20:21:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)



Takhle by mohl vypadat systém „3260“. Vyznačoval by se třemi úrovněmi: Krajská, okresní a ORP. Kódy obcí by zůstávaly na svém místě, ostatní znaky by se mohly libovolně posouvat, čímž by byla zaručena nevyčerpatelnost systému. Vydávalo by se samozřejmě neduplicitně.

Takhle by mohl vypadat znojemský US vzor:


Dědku, to by bylo rekordů...

(Příspěvek editován uživatelem 3260 duben 20, 2006)
Nový tabulkový procesor • Bobyk • ICQ: 321725091
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 494
Registrován: 12-2005


Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 21:04:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260:

To si piš

...už jsem to psal, mně se tenhle "Systém 3260" líbí zatím nejvíc ze všech navrhovaných.
Dle tvého návodu jsem si onehdy hodil jen tak cvičně na papír, jak by vypadaly kódy.
Jen párkrát jsem byl na vážkách, co přidělit. Vždy se to týkalo více, než trojslovných názvů obcí. (Brandýs nad Labem-Stará Boleslav , Nové Město na Moravě , Dvůr Králové nad Labem a Nové Město nad Metují ).
Takže to vybrousíme, vypilujem...a až bude někdo od nás tím ministrem dopravy, tak to snad i prosadíme.

Karlos :

Sice to tady nedávno bylo, nicméně snaha pomoci se cení !!!...:...a dík.

Michal_d :

...ač nejsem zdejší histerik, znamenám si, a za sebe, i za historiky, velice děkuju !
Tyhle údaje z TP jsou prostě k nezaplacení.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace