K-report
 

Archive through 15.duben 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » SPZ » SPZ - diskuse » Staré archivy » Archive through 15.duben 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 458
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 06:57:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky si myslím.

A navíc mi to opět připomnělo, jak "málo" by nám stačilo - prostě "jenom" v každé ORP mít podobného regionálního korespondenta...A není o čem.

Jedna regionální zajímavost, zejména pro Správce pokladu :

...včera 2M1 8241 , něco jako VW Caddy

(že by se PV konečně nějak "rozjel" ?)
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3541
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 08:22:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dědek: Ano, taky jsem včera potkal 2M182xx, stará Toyota Corola. Ano, rozjeli jsme se, čekám jen, kam až dojedem...
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1418
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 08:24:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jelikož jsem si sám na sebe ušil bič v podobě vysokého rekordu u JM-typu 155 (B00 5005, Kuřim, 18.3.2006, traktorová vlečka, typ 155), tak to aspoň napíšu sem:
B00 1987 a B00 1988 - krásné nové silničárské traktory - asi ORP Brno - lepili konečně olbřímí díru na zastávce Zvonařka
Nový tabulkový procesor • Bobyk • ICQ: 321725091
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 705
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 09:55:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a dvě generace Trábošů tamtéž (aspoň podle značek ):

Já bych řekl, že ten LN-90-79 je naopak novější (resp. aspoň jeho kastle) než ten druhý, ač je provozován na papíry někdy z počátku 70. let - ta jinobarevná střecha a některé detaily (plast lesklý a nikoli matný, nárazník, přídavné světlomety) nasvědčují tomu, že jde o "pozdní kus" z 80. let, kdy už se k nám Trabant nedovážel. Docela dost takových si ale přičinliví spoluobčané (a v severním pohraničí zejména) dotáhli z ex-NDR před deseti a více lety, kdy se jich východní Němci houfně zbavovali téměř zadarmo (dnes tam prý, úměrně vzácnosti dobře zachovalých kousků, ceny Trabantů opět rostou...), a vzhledem k u nás v té době platným předpisům na dovoz vozidel vlastně nebyla jiná cesta než je legalizovat na papíry shnilých, ale stále registrovaných trabošů... stoprocentně to samozřejmě říct nelze.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3196
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 10:12:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jef: Je to tak, houfně se sem taky vozily karosérie pro výměnu...
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1587
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 11:22:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260, Dědek - óóó, děkuji velice. Mohu si to nechat zarámovat? Jinak zvolna začíná nabíhat lázeňská sezóna, takže bude spousta zajímavostí... O jednu se v brzké době možná postarají Leškovi.
...celý tendle kultůra je jenom pro hujery...
neregistrovaný martinel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.7.100
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 12:09:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jef: Věkově na tom mohou být oba trabukové stejně, rozdíl je jen ve výbavě (S oproti S de luxe). Chtělo by to další viditelná poznávací znamení - přístrojovka, uchycení sedaček, kličky na otevírání dveří, zadní náprava. A dovážely se nejen karoserie, ale i komplet s motorem. Jednoho v barvě papyrus weiss jsem měl. Jen se komplet hodil na CZ papíry. Papírově 1972, ve skutečnosti červenec 1986. Mlhovky vpředu i vzadu, závěs, couvačka, vyhřívané okno, koženkové sedačky s opěrkama... Ještě žije a k vidění je na www.trabi-me.cz, sekce 601 a majitel Tommy Forsage.
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 820
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 17:03:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedávno mě napadla nová teorie ke skoku AM-ABA:
Všichni jsme to totiž až dosud považovali za nějakou pražskou specialitu. Jenže to není pražská specialita. Obdobný úkaz se vyskytuje i v jiných okresech.
Když bylo rozhodnuto o zavedení třetího písmene, tak bylo prostě rozhodnuto, že se po dočerpání poslední vydávané (vyrobené) série v daném okrese přistoupí k přidání třetího písmene k již použité sérii. Série danému okresu sice přidělené, ale dosud nepoužité se zatím vydávat nebudou. Prostě ty okresy, které sice měly přidělenu druhou (nebo třetí) sérii a dosud jí nepoužily, místo jejího použití zavedly třetí písmeno.
V první polovině sedmdesátých let se pak udělala změna a ty série, které mezi tím z rozdělovníku nebyly vyřazeny, se mohly opět vydávat.
Teorii musím ještě trochu dopilovat ve vztahu k různým typům SPZ. Vysvětluje to, proč některé původně zavedené série, nebyly nikdy použity. Když jí okres nestihl použít do zavedení třetího písmene, tak se už pro daný typ vozidla nepoužila.
100 let SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 821
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 17:07:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak jsem se dozvěděl, že AZ-00-98 byla vydána dopravním inspektorátem 24.1.1979 (na mé 9.narozeniny)
100 let SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5761
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 18:40:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všichni jsme to totiž až dosud považovali za nějakou pražskou specialitu. Jenže to není pražská specialita. Obdobný úkaz se vyskytuje i v jiných okresech.

zajímavý . Něco podobnýho mě totiž napadlo zrovna včera - ale samozřejmě ne tak precizovaně...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 504
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 18:47:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB-a dvě generace Trábošů tamtéž (aspoň podle značek ):
Mohl bych tě poprosit o zaslání fotky těch 2 trabíků na jednom obrázku ve většim formátu.
Kuju.
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK http://tupavacka.wz.cz
www.liaz.cz/forum
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 837
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 19:06:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos: To by vysvětlovalo, proč se v Plzni nevyskytuje PN na žlutých značkách a motocyklech...

Policejní 3B0
A co takhle přesun z jiné krajské správy?

Pro Pavla2: Kasejovice v současnosti patří do ORP Nepomuk. Ta 1P0 ale byla vydána ještě OkÚ Plzeň-jih.

P.S.: Traktory lepili - shoda podmětu s přísudkem veškerá žádná...
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 460
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 20:00:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos :

Ad AM-ABA

...piluj, piluj, je to zajímací.
Určitě to pak zmíníš v další kapitole Historie SPZ ...

Také osud černobílých BI , (FI) , (KR) , (OM) , (OS) , PC a US by se tím mohl jednou pro vždy vyjasnit.

Taky by mě zajímalo, proč se BOB po dokončení této série v roce 1978 nevrátilo k BI, tedy stejně, jako se Praha v roce 1976 vrátila k AN.
Rovněž tak dokončená PZB v roce 1977 - místo návratu k PC si potvůrka tvrdohlavá jela dál PZC.
Zřejmě už bylo pozdě ( ty série už jim asi byly vyřazeny ), zatímco Praha to ještě v roce 1976 stihla.


Ad AZ 0098 :



...a zajímavé informace k tomuto tématu podal nedávno Ptrrrr, viz. 8. 4. 15:21:58
(Pokud jsi to už nečetl)
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3543
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 20:28:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám několik zpráv z Kroměřížska

Viděl jsem nejvyšší 106, 1Z3 3734,, leč jen v ruce nějaké ženské, takže nic...

Kamoš si tam dneska registroval nové auto (původní BZH 30-28 mi dát nechtěl, ani jednu...), dostal 2Z5 7387, datum výroby 21.11.2005, výr. číslo 2583701150. Instaloval jsem ji osobně, tudíž nevylučuji, že ji brzo najdete někde na silnici

Jinak krásný rekordík z Vysočiny je, společně s ostatními, již v tabulce
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 822
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 20:42:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dědek: proč se BOB po dokončení této série v roce 1978 nevrátilo k BI
Praha se vrátila k dalším sériím až po když dolšla k ABZ - podle mě se třetí písmeno dojelo u dané série až do konce. Takže po BOZ by se tam třeba vrátili. Pak už se to řešilo asi individuálně, takové ostravské řešení postrádá jakoukoliv logiku. Pořadí bílých bylo OV, OT, OVA-OVZ a pak nelogicky od OSB. Samotné OS podle mě ale nebylo vůbec použito pro žádný druh vozidla, takže v té době vlastně ani neexistovalo. Nelogičtější by bylo přejít na OTA a až po OTZ jít na OS, OSA, ...atd.
Já myslím, že jednotlivé objednávky SPZ byly prováděny z úrovně okresů, takže později asi záleželo, co místního náčelníka zrovna napadlo
100 let SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 462
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 21:12:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk :

...ta Vysočina, ( mimochodem moc pěkná ) by dle mých propočtů měla být buď Třebíč nebo Velké Meziříčí, druhý EU balík.

Bobyku, řeknu ti jedno - kromě toho, že se víc než vzorně staráš o tabulku, tak se z tebe stává čím dál větší Dědek. Moravskej Dědek.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3550
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 21:19:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nazdar, teď nevím, jak reagovat... Ale takový 3260 je zatím přece jen výš, já jsem například ještě nezavedl notýsek (Který kdybych měl, tak jsem ještě přidal rekord z jihomoravských 118, Kawasaki vedle resataurace Szeged v Brně, 2B 6 a víc jsem si nezapamatoval )
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5763
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 23:59:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin100 - došlo?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5764
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 00:01:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k třetímu písmenu - kde a kdy se tedy objevilo poprvé? V Praze ABA po AM, nebo někde jinde?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1420
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 06:57:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A včera do mého notýsku přibyla druhá policejní 3B0 a to hned o jedno vyšší - tedy 3B0 9934 (felicia pickup). Dále jsem zaznamenal velmi vysokou vojenskou:
992 10-89 - vzor 87 (vyšperkovaný Peugeot a za volantem člověk vzezřením generála nebo majora)
Nový tabulkový procesor • Bobyk • ICQ: 321725091
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 817
Registrován: 3-2005


Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 09:12:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky tu mám jednu vojenskou, ale vypadá nějak "pofidérně". Asi vyrobená stylem "udělej si sám". Starý rezlý favorit a ani řidič moc vojensky nevypadali

http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie....
ICQ: 271 444 785
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5766
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 09:15:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260 z vedlejší diskuze - 2M0 3453, vozík, 12.4.2006, Brno-Křenová, typ 104

zajímavý, typ 104 s dvojkou na začátku. Zřejmě se konečně blíží moment vydání i tohoto typu s E-proužkem.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3200
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 10:03:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zlín 24: Favorit z roku 1993...
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5769
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 10:16:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V té době pravidlo "+50" ještě platilo?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3201
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 10:26:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, jo, rok 1993 byl právě poslední...
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 823
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 15:38:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem dnes v Dejvicích zahlédl Octavii 999 xx-xx (pravděpodobně 999 69-53), SPZ vzor 1987. Bylo to z tramvaje a hned zahnul mimo, takže na fotku nebyla šance.
100 let SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 824
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 15:45:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k třetímu písmenu - kde a kdy se tedy objevilo poprvé?
ABA je nejpravděpodobnější, bylo určitě dřív než BMA a BAA. Vyloučit ale nelze OVA nebo nějaký okres, který nepoužil svou původně přidělenou druhou sérii, např. PZA, KVA, KIA , FMA, BOA...
100 let SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Volker
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 17:22:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karviná nepoužila svou druhou sérii?




Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 464
Registrován: 12-2005


Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 18:56:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad třetí písmena :

...trochu jsem to probral a vyšlo mi, že Praha zřejmě byla ( cca v roce 1967 ) skutečně první, kdo použil třetí písmeno.

U ostatních SPZ mi všude vycházely nejlépe roky 1968 až 1970.

Překvapivě jediným, kdo by mohl prvenství ABA "ohrozit", je PZA, kde mi vychází 1967/68.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 708
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 19:19:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že by Dědek dnes dědkoval na "oddechové lávce" u PaKulu?

Jinak pražské tempo (a Dědkovo zejména) je teď vskutku vražedné. Když se tu tak hrabeme v té historii, tak se mi zdá neuvěřitelné, že třeba někdy v tom roce 66 (před třetími písmeny a když už byly určitě vyměněné všechny Ox-Rx) se všechny osobáky registrované v Praze vešly do pouhého AB, AC, AD, AE, AH a AJ, možná ještě AK... sedm sérií se dneska vydá za půl roku a kousek...
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 465
Registrován: 12-2005


Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 19:45:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jef :

...jo, ten třetí zleva, malej tlustej s brejlema, tak to jem byl já.

(Nechtělo se mi dneska koukat u nás, na Jižáku je teď na mostech docela kosa)

Za třičtvrtě hodiny 11 rekordů, ( 10x small , 1x big ), 3x atyp do tabulky , 4x SK rekord

Praha (bohužel) nemá konkurenci ani mezi nejsilnějšími kraji.
Nůžky už se neúprosně začínají rozevírat i mezi A a S.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5774
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 19:49:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Volker - tak KA dnes vidím přesně poprvé v životě


Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 825
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 20:14:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Volker/McBain: Omlouvám se, série KA existuje, jak dokládá i Volkerův obrázek. Ty příklady jsem psal bez velkého přemýšlení. Narychlo jsem se si snažil vybavit možné série, napadlo mě FMA a pak si říkám, že přeci KIx došlo dál (= asi dočerpalo první sérii dřív) a už mi nedocvaklo, že tam byly použity obě série.
100 let SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 826
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 20:26:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Překvapivě jediným, kdo by mohl prvenství ABA "ohrozit", je PZA, kde mi vychází 1967/68

Podle mých odhadů mi taky vycházelo nejpravděpobnější PZA nebo OVA. Ale nemám samozřejmě tak přesné podklady jako Dědek
Že PZA muselo být relativně brzy by podporovala i tahle dost vysoká rezavějící PZA na Dacii (stojí to na parkovišti mezi přejezdy na Špejchaře)

100 let SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1424
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 21:00:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

4B0 3082 ORP Brno - HIGH}
Nový tabulkový procesor • Bobyk • ICQ: 321725091
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1425
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 21:21:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak sem zas něco nasypu i fotograficky:

Odkud bychom to vzali?

Tak třeba nějaká starší série z mateřského regionu. Není to žádná extra třída jako KA, ale snad oko Pražákovo potěší




dále tu mám jednu z nejvyšších duplicitních žlutých a jednu neduplicitní modrou z Bžžžžžžeclavi (ako by povedal Miro Meky Drevokocúr)



U břeclavské značky si můžeme udělat představu o velikosti díry na tuto specialitu. Mám už fotku z dříve BVH 89-23 (na fotce vidíte BVH 87-74)
Nový tabulkový procesor • Bobyk • ICQ: 321725091
Volker
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 21:25:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A já jsem viděl KA poprvé 30.3.2006 - byl jsem s kamarádem v T-kraji, (nejen, ale i) hledat poslední dvoupísmennové auta...

Tak mám další:




a zajímavou KIA:






Pokud chcete, pokračuju postupně...
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1426
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 21:26:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokračujeme třeba vozíkama, tady zase zaplesalo moje oko (MO není na ivančicku až tak často k vidění...), druhá fotka je pro mě klasika...



následuje traktor (již jsme jej zmiňoval)



a jeho vlečka (série BO vzoru 60 vydržela dlouho, konec BO už je vzor 94)



Jeden JM-evergreen (vzor 87 a Octavia) a číselně nejstarší viděná Fabia


Nový tabulkový procesor • Bobyk • ICQ: 321725091
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1427
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 21:29:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

již zmiňovaná policejní postupka do žolíka...



...a na závěr MILÁŠŠŠŠŠŠŠŠCI:



Nový tabulkový procesor • Bobyk • ICQ: 321725091
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1428
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 21:30:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak a ještě ořežu tužku na zítřejší dědkování u hypermarketu, vyčistím si papulu a du šláfčit...
Nový tabulkový procesor • Bobyk • ICQ: 321725091
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 418
Registrován: 1-2006


Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 23:21:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska jsem si byl trochu zafotit autobusy v Praze

Tvaru zadní značky jsem si bohužel v zápalu soustředění na focení nevšiml (něco jelo hned za ním). Dávám ji sem ale aspoň jako další exemplář k pokusům o odhalení systému vojenských SPZ (Praha, Černý Most)
www.fotodoprava.com
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1841
Registrován: 8-2002
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 00:27:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vamosi, muzu poprosit o celou tu dacii 1300 PZA na mejl pavel2>at<volny.cz? diky moc:-)
napis co za ni chces.

dnes jsem si nasel pekny misto k dedkovani v zpc. metropoli, jen tu konkretni lokaci budu muset dopilovat aby fsimavym duchodcum nevypadly oci z brejli
odchytil jsem par navesu a privesu a jednotlivy serie RZ se zacinaji doplnovat... :-)
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1429
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 06:41:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel2: trošku Ti závidím, že v P-kraji nejste tak daleko - líp se to sleduje. I 15 ORP je lepší než 21.

Zjistil jsem, že nejdůležitější je analyzovat začátky a konce bloků. Což se mi teď podařilo u JM-bloku 3B9-4B1 (3B9 19xx je Vyškov, pak mám díru až k 3B9 67xx Brno - teoreticky může být před Brnem něco pro Blansko a Boskovice. Celá série prozatím vypadá takto: 3B9 67xx - 4B0 30xx Brno, 4B0 90xx - 4B1 01xx Hodonín, 4B1 05xx - 4B1 11xx Hustopeče, 4B1 23xx Kyjov, 4B1 59xx - 64xx Znojmo, 4B1 73xx - 4B1 83xx Židlochovice)

Když se do toho člověk hodně ponoří a odchytává ty série pěkně za čerstva, tak to není až tak náročný.
Nový tabulkový procesor • Bobyk • ICQ: 321725091
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3559
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 13:52:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Potkal jsem dneska v Olomouci oktávku s PRA 0x-xx, víc bohužel nevím, ale je to první vzor '60 na oktávce, co jsem kdy viděl. Byla samozřjemě modrožlutá (vzadu dvouřádek), ale i tak. Fotit se nedalo, bylo to na křižovatce v protisměru
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1437
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 14:36:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk: Já nedávno zaznamenal BMB 0x-xx _vzor 60 na Fordu Siera - tedy ještě dělení na Západ-Východ???)
Nový tabulkový procesor • Bobyk • ICQ: 321725091
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3561
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 16:03:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi jo, netuším. Mě zarazil hlavně ten vzor, to jsem málem spadl ze sedačky autobusu, když jsem to viděl. Ale je to možné, protože to byl nějaký Vietnamec
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 840
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 18:50:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nůžky už se neúprosně začínají rozevírat i mezi A a S.

Upřímně řečeno, někde ve středních Čechách můžou rozbalit třeba 6S7 a nůžky sklapnou. Problém je v tom, že Praha jede postupně, kdežto ostatní kraje po blocích.

Stínové značky
A nyní si pohovoříme o možných soustavách českých značek, jejichž základem je zcela nové kódování.
"Staroitalský"
Každá ORP má jeden dvoupísmenný kód, některé dva či tři (jako okresy), Praha všechny od Ax. Začíná se od XY 00001 po XY 99999 poté XY 0001A atd...

"Polský"
Bývalé okresy mají dvoupísmenné, ORP třípísmené kódy, prvním písmenem je vždy kód kraje za ním mezera a víceméně jakékoli číslo.

"Německý"
V podstatě stejný jako polský, pouze s rozdílem, že kódy neobsahují kód kraje.


Martin_j (z vedeljší diskuze):
Do roku 2002 se vydávaly trvale manipulační značky na úrovni starých krajů ve formátu A 12-34. Po vzniku nových krajů se začaly vydávat ve formátu A 1234. Písmena existující i v minulém systému pokračovala tam kde skončila (A, B, C, H, U), nová (E, J, K, L, M, T, S, Z) od 0001 a O a X se přestaly vydávat.

(Příspěvek editován uživatelem Martin L duben 14, 2006)
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 466
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 20:49:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin l :

ad "nůžky sklapnou" :

Musel bys to vidět na grafu, který si na pokračování maluju vždy na konci každého měsíce od začátku vydávání RZ. Ten trend je jasný a nezadržitelný. Teď už právě nastává doba, kdy se "esko" čím dál méně a zároveň o méně dostává přes "áčko", ještě k tomu jen díky "nesportovní taktice" rozbalování nových, vzdálených bloků čísel.
O skutečném počtu vydaných RZ ani nemluvě, to je trochu jiná kapitola, která ovšem s tím zmíněným trendem úzce souvisí.

Jako příklad výcuc z grafu :

(Praha tam přitom v určitých měsících nemá započítaný právě vládnoucí typ 102)

4/2002...1S9 5780...1B4 6211...1A3 9940
8/2002...2S2 2002...1A8 1194
12/2002..2S7 1250...2A1 3052
4/2003...3S0 9888...2A5 1101
8/2003...3S6 9652...3A0 2156
12/2003..4S0 0160...3A3 0003
4/2004...4S1 7754...3A6 5079
8/2004...4S1 7754...4A1 2761...("S"= zametání regálů před EU)
12/2004..4S7 8705...4A4 1908
4/2005...5S0 8002...4A8 4206
8/2005...5S2 6094...5A2 5716
12/2005..5S7 0999...5A6 8363

1/2006...5A7 7592...5S7 4499
2/2006...5S9 4712...5A8 7400
3/2006...5A9 9911...5S9 4712
4/2006...6A0 6868...5S9 4712

- když ty hodnoty skoukneš, třeba stejně jako já uzříš ony "nůžky"...

...a zkus si představit, jak to při tomto vývoji bude vypadat za dalších čtyři až pět let.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5777
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 15. dubna 2006 - 02:49:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

4/2002...1S9 5780...1B4 6211...1A3 9940

jen doplním, že již v dubnu 2002 (04/2002 ) jsem ve Velkých Přílepech pravidelně vídával Formana 2S2 xxxx. Tzn. že "nůžky" bývávaly ještě mnohem rozevřenější než dnes (ve prospěch S-kraje).
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5778
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 15. dubna 2006 - 02:53:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A pro zajímavost - z kraje týdne jsem v sousední diskuzi hlásil rekord 6A0 4000, spatřený na D5. Včera jsem na téže tepně spatřil starý Peugeot 205 červené barvy 6A0 4001, jen o kousek později - až za Berounem směrem na Prahu.
Že by nějaké znamení?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1441
Registrován: 10-2003


Odesláno Sobota, 15. dubna 2006 - 12:00:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Další zprávy regionálního analytika 3260:

Ivančická dvouřádková anomálie
Dosud jsem při svých cestách na ivančicko spatřil celkem 4 RZ série 3B2 02xx (tedy dosud nejvyšší před EU-proužkem. Zde jsou výsledky:
3B2 0222 - úzký dvouřádek
3B2 0251 - ???? dvouřádek
3B2 0266 - široký dvouřádek
3B2 0267 - úzký dvouřádek
Takže celkem MIŠ MAŠ

Ivančický protekční osamělý blok
Společně s Mcbainem jsme odhalili systém posloupnosti 101-102-101-102. Byly to soupravy s návěsem
3B4 9994 - typ 101
3B4 9995 - typ 102
3B4 9996 - typ 101
3B4 9997 - typ 102
k nim jsem dnes doplnil na 100 % také ivančickou:
3B4 9999 - typ 101
Na celém faktu mě zaráží, že jsem dosud nevystopoval jiná vozidla (ani 3B4 97,98, 3B5 00, 01 - prostě nic, jen tyto evidentní protekčáky mimo pravidla soutěže...)

Nový ivančický blok
Již dříve jsem do svého deníčku s otazníkem zaznamenal 4B1 17 a 4B1 16, bylo to však na území královské JM-ORP BRNO, takže jsem si je netroufnul lokalizovat.
Nyní k nim na území ORP Ivančice přibylo:
4B1 1456
4B1 1476
4B1 1544
4B1 1588
4B1 1666

Čili se nám v Ivančicích vyloupnul další blok. Krásně nám zapadá abecedně za Hodonín a Hustopeče a před Kyjov (4B1 23xx), jsem zvědav zda se tradiční souputník Ivančic - ORP Kuřim také zúčastní hry v tomto bloku.
Nový tabulkový procesor • Bobyk • ICQ: 321725091
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3568
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 15. dubna 2006 - 12:53:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aktualizace provedena.
McBain: Pěkné rekordy, U Prazdroje, Nová Hospoda...
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 842
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 15. dubna 2006 - 13:26:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dědek: Já samozřejmě nepopírám, že Praha dlouhodobě dohání střední Čechy (ono ani dost dobře nejde čelit tvým záznamům), nicméně si nemyslím, že by v budoucnu bylo hlavní město výrazně před Středočeským krajem. Vždycky budou víceméně na stejné úrovni. Nesmíme také zapomínat, že v oblastech kolem Prahy dlouhodobě přibývá obyvatel, což může výhledově S-kraj zase poposunout kupředu.
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 843
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 15. dubna 2006 - 13:55:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak takhle může vypadat "mapa" kraje:
application/octet-stream
Plzeňský kraj.xls (27.1 k)

Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1447
Registrován: 10-2003


Odesláno Sobota, 15. dubna 2006 - 14:12:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_l: skvělá regionální práce!!!!

Mohl bych od Tebe zakoupit layout a následně jej obohatit o další barvy a použít pro JM-kraj?
Nový tabulkový procesor • Bobyk • ICQ: 321725091
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 467
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 15. dubna 2006 - 14:20:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin l :

Jasně, uvidíme.
Taky bych si moc přál, aby mělo konečně hl.m. Praha aspoň jednoho vážného "soupeře"...

Přesto jsem prozatím toho názoru, že Praha ne že dlouhodobě dohání, ale spíše natrvalo předhání "ES-kraj". Myslím si, že tomuto kraji nebudou v brzkém budoucnu platné ani nově načaté balíky značek k tomu, aby se vůbec na chvíli dostal před Áčko.

Svědčí pro to nejenom ten trend, který jsem naznačil výše v diskuzi, ale i "rozborka děravosti" č.ř., o které jsem taky nedávno psal.
Podle té nemá teď S-kraj 5S9 4712, ale ve skutečnosti jen přibližně 5S4 00XX , tedy o 5 5000 méně. Praze bychom mohli odečíst od stavu 6A0 6868 pouhých cca 1500.
Když tedy spočítáme reálný čistý měsíční přírůstek u obou, má Praha průměr na měsíc 9534 , S-kraj 8301.

Za rok je to u Prahy 11 4408 , u S-kraje 9 9612.

Za pět let je to 57 2038 : 49 8060 ( to by mělo být letos v listopadu )

Za deset let - 114 4076 : 99 6120

Když se zkrátka pojede podle těchto zaběhlých kolejí, bude to v roce 2011 o 15 sérií.
A na to už určitě nově rozbalené Votice stačit nebudou.

Ale jak správně píšeš, kdoví co udělá v budoucnu expandující koupěschopnost přibývajícího Středočeského obyvatelstva...
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1448
Registrován: 10-2003


Odesláno Sobota, 15. dubna 2006 - 14:34:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trochu jsem si zase snil a udělal si kódování podle systému „3260“,

tedy
krajská města: 1písmenný
okresní: 2písmenný
ORP - 3písmenný.

Okresy: viz jako v předchozím systému.

ORP-priority: v pořadí vyjdeme z Vámosova článku:
1. první tři písmena (pokud je obsazeno: třetí písmeno se posune o jedno)
Příklad: IVA - IVAnčice
2. dvouslovné ORP: první dvě písmena z prvního slova, třetí písmeno z druhého slova (pokud je obsazeno: třetí písmeno se posune o jedno)
Příklad: UHB - Uherský Brod
3. tříslovné ORP: každé slovo první písmeno (pokud je obsazeno: třetí písmeno se posune o jedno)
Příklad: VNM - Veselí Nad Moravou
4. Vyjímka pro Aš - kód ASA.

Vznikly by na oko krásné značky:
BOS 122A
ZEB 235C
MNH 003A
RIC 296C
BK 155BA
LN 215AS
C 1235AA
A 9965TY


Dědku, proč jsi se nestal ministrem?}

(Příspěvek editován uživatelem 3260 duben 15, 2006)
Nový tabulkový procesor • Bobyk • ICQ: 321725091
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 469
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 15. dubna 2006 - 14:55:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...poněváč sem ve škole nedával pozor na učytelůf víklat.

( Dej pokoj, jsem rád, že jsem....Dědek. )

Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 470
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 15. dubna 2006 - 15:11:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale přecejenom, já být tím ministrantem, jak píšeš, tak udělám všechno pro zavedení tvého systému s odkrytým názvem: "3260".

Ten se mi totiž líbí ze všech zde dosud uvedených nejvíc!

Dokonce jsem spočítal, že Praha by se v tomto tvaru vyčerpala ( A99 99ZZ ) až za 42,5 roku.
Pak třeba posun "A" o jedno místo...a je vystaráno.
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 471
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 15. dubna 2006 - 15:28:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...nebo spíš A99 99ZZ , A99 ZZ99 , A99 9ZZ9...= cca 127,5 roku.

To aby písmeno zůstalo první, je to tak hežčí. A vůbec - před nálepkama bych s tím neveksloval.



...si mě teda pěkně načal.

Odcházím psát tajné kódy.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace