K-report
 

Archive through 12.leden 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » SPZ » SPZ - diskuse » Staré archivy » Archive through 12.leden 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 610
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 10. ledna 2006 - 10:37:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedna úvaha k těm vojemským:
Je evidentní, že nejsou v jedné číselné řadě, takže nějaké členění bude. Že by jednotlivé útvary měly čísla nějak moc pohromadě jsem si taky nevšiml. Logicky by členění RZ mělo odpovídat organizačnímu uspořádání armády . Takže si proto myslím, že by to možná mohlo být podle druhu zbraní (1. číslo=druh zbraně, s 0 na začátku by mohly být nějaké centrální, proto velký výskyt u GŠ).
Jiná možnost je, se to člení podle druhu a použití vozidla (jako to bylo u SNB).
Asi by stálo za to, pokusit se tyhle dvě možnosti prověřit pozorováním.
Čistě územní členění armáda určitě používat nebude.
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3914
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 10. ledna 2006 - 12:01:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vše žluté, některé z nich mi ale přišly jako nějaká domácí výroba na koleně:









...výřezy z fotek. Tady to máte, hrajte si, zkoumejte, analyzujte.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2724
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 10. ledna 2006 - 14:22:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pajdo, poznač si: 5S6 86xx, návěs, dneska na D1 mezi Brnem a Rousínovem
ICQ: 321725091
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 655
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 10. ledna 2006 - 14:44:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos: Z jakého důvodu se začal u vojenských značek přidávat sedmý znak?
Vario LF: Kardause ničím nenahradíš...

www.spsstav.cz
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 611
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 10. ledna 2006 - 14:45:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pajda: Žádný pražský moped tam zatím nemáš. Dnes jsem viděl tři, tenhle je nejvyšší:

Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 612
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 10. ledna 2006 - 14:49:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_l: Podle mě z kapacitních důvodů. Jestli to i nějak souviselo s nějakou reorganizací nevím, ale v rámci kódovaného roku ještě nějaké další členění skoro určitě bylo.
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 613
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 10. ledna 2006 - 15:31:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě upřesnění - ten dnešní moped je v Karlíně na Sokolovské.
Když teď na to koukám, tak tahle, stejně jako středočeská (06.leden 2006 - 14:47) mají horní řádek zarovnán k levé straně. Mám pocit, že A0, co jsem dnes též viděl (ale nefotil) bylo symetrické (zarovnání na střed)
Symetrická je i tahle mopedová z Litoměřic - focená už v dubnu 2004:

Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 10. ledna 2006 - 16:28:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K mopedovym RZ: Jsou povinné nebo dobrovolné.Já sem míval Jawa Babeta 207/500 (1qalt) a v tý době začínali mopedový RZ ale nevim už jestli se museli dát na všechny mopedy a nebo to bylo na majiteli jestli si to přihlásí (třeba jako opatření GEGEN DIEBSTAHL). Páč chvíli po tom co sem viděl 1. v šuplíku v krámu s ND na motorky (kralovice) sem "bábu" prodal a koupil si fichtla.
A nemusí se náhodou plati s RZ pov.ruč.? Já sem tenkrát nic platit za bábu nemusel.
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK
Trustno1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 10. ledna 2006 - 16:41:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_100: Povinný ručení v dnešní době za babetu platit musíš, stejně tak, jako je např. za vysokozdvižný vozík (také nepodléhá registraci).

Mé stránky jsou přesměrovány k Pajdovi.
http://RZ.zde.cz/ - nejvyšší spatřené registrační značky

TrustNo1 ~ nevěřte nikomu!
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 10. ledna 2006 - 17:46:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrá platit se musí přihlašovat se nemusí.Tož je teda na dobrovolnosti jestli motorista chce nebo ne RZ?
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK
Xanosz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 7-2005


Odesláno Úterý, 10. ledna 2006 - 20:26:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nazdar, tak jdu zas po dlouhé době něčím přispět: 1) vyšší motorkovou než je v Pajdově tabulce jsem vyfotil už někdy v létě v Italské ulici na Vinohradech a asi byla zaregistrovaná v dubnu 2005, neb má technickou do 04/2007 (teda pokud motorky získávají technickou taky na 2 roky):




Za další tu mám Hradecký US formát, obě 2řádkové, náhodou nalezeno dnes na www.tipcars.com:




No a když už jste tu řešili vojenské, posílám taky něco do sbírky (foceno v červnu 2005 v Praze na jižní spojce):



a nakonec bonbónky z Iráku, které jsem nalezl na www.army.cz: Vysvětlete mi, proč 2 takřka identičtí Defendeři mají jeden žlutou vzor '87 a druhý bílou? Že by to bylo tím, že ten s tou bílou je vojenská sanitka a druhý normál?



(Příspěvek editován uživatelem Xanosz leden 10, 2006)
Trustno1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 10. ledna 2006 - 22:31:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_100:

Doregistrování malých motocyklů
(15. 11. 2001 14:32)
Od 1. července platí nový zákon o podmínkách provozu na pozemních komunikacích. Ten mimo jiné nově řeší i registraci motorových vozidel. To znamená, že do konce června 2002, musí být zaevidována i taková vozidla, která doposud být nemusela. To se týká i malých motocyklů, známých pod názvem Babet. Na podrobnosti jsme se zeptali Josefa Pokorného z oddělení schvalování vozidel do provozu na Ministerstvu dopravy a spojů. " Zákon číslo 56, který je platný od 1.7.2001, stanovuje vlastníkovi a provozovateli vozidel typu Babeta, jednu novou povinnost - doregistrovat tato vozidla. Zapsat je do registru a nechat si vystavit registrační značku. "

Vlastník takovéhoto vozidla, který dříve nebyl registrován, se musí obrátit do 30.6.2002 na okresní úřad příslušný jeho místu trvalého bydliště. V Praze tyto věci řeší dopravní inspektorát. " Na okresním úřadě požádá vzetí do registru. Musí mít s sebou technický průkaz. Pokud jej ztratil nebo je poškozen a průkaz neexistuje, požádá výrobce vozidla o vystavení duplikátu. Dalším potřebným dokladem je potvrzení o technické způsobilosti, které nesmí být starší než dva měsíce."

Může se stát ale, že výrobce vozidla již neexistuje. to je přesný příklad již zmiňované Babety. Co v tomto případě dělat nám řekl Josef Pokorný. " Například u zmíněné Babety je zde stále zástupce výrobce na našem území. Je to moravská firma, která vydává duplikáty za výrobce. V případě výrobců, kteří opravdu zanikli, tak poté žádá o vystavení duplikátu přímo okresní úřad. Pokud tento typ byl v České republice schválen, tak okresní úřad duplikát vystaví."
zdroj:http://motozurnal.centrum.cz/clanek.phtml?id=191

Registrace Babety
(20. 06. 2002 13:05)
Dobrý den,
zajímalo by mne, zda se musí zaregistrovat Babeta. Pokud ano, dokdy tak musím učinit.
Děkuji
Střihavková, Brno

Zákon 56 v posledním znění říká, že takový moped, jakým Babeta je, musí provozovatel zaregistrovat. Lhůta pro tento úkon je do 30.6. roku 2004.
zdroj:http://motozurnal.centrum.cz/motoporadna/clanek.phtml?id=423


Souhrn: registrace se řídí § 89, odst. 10 zákona č. 56/2001 Sb. (Zákon o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích). Jelikož byl od vydání v r. 2001 několikrát novelizován, je jeho aktuální znění následující:

(10) Vozidla, na která se nevztahovala povinnost registrace podle právních předpisů platných do účinnosti tohoto zákona, musí být zaregistrována v registru silničních vozidel nejpozději ve lhůtě tří let od účinnosti tohoto zákona. Pokud takovým vozidlem je dvoukolový moped nebo motokolo (vozidla patřící do kategorie L podle přílohy tohoto zákona) nebo pracovní stroj samojízdný (vozidlo patřící do kategorie S podle přílohy tohoto zákona), registruje se jen na žádost vlastníka. Na dvoukolový moped kategorie L1 a LA nepodléhající registraci se nevztahují ustanovení § 38 odst. 1 písm. b), c), e) a f) a § 39 a na motokolo kategorie LM a pracovní stroj samojízdný nepodléhající registraci se nevztahují ustanovení § 38 odst. 1 písm. b) až f) a § 39.

Závěr: registrace je tedy v současné době dobrovolná, ale povinnost mít uzavřené a platit ručení se vztahuje na oba případy. Navíc s neregistrovaným mopedem nemůžeš jet za hranice.

(Ufff, to jsem se po dlouhé době zase rozepsal)
http://RZ.zde.cz/ - nejvyšší spatřené registrační značky

TrustNo1 ~ nevěřte nikomu!
Trustno1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 10. ledna 2006 - 22:46:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pajda: Jinak díky za převzetí, rozšíření a průběžné aktualizování původně mé tabulky. Nyní je to plně ve Tvých rukou...

Martin_j, Xanosz, Dědek a další: Viděli jste už někdy "vojenské RZ"? Tedy bez pomlčky mezi posledními čtyřmi čísly??? Musím se přiznat, že já si nic takového nevybavuji.
http://RZ.zde.cz/ - nejvyšší spatřené registrační značky

TrustNo1 ~ nevěřte nikomu!
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 10. ledna 2006 - 22:46:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navíc s neregistrovaným mopedem nemůžeš jet za hranice
A ještě že už Babku nemam já sem s ní jezdil na víkendy do Pákistánu a to bych s ní teď už nemoh.Zlatá Škodovka.
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 10. ledna 2006 - 23:42:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Viděl jsem už vojenské RZ ve verzi bez pomlčky na reflexní podložce, dokonce jsem jí marně na magistrále od volantu fotil. Z fotky se nedal poznat ani typ auta. (Nějaký pažout)

U vojenských se bude muset vyřešit, co vlastně brát za nejvyšší. Myslím z hlediska typu značky. Zapisuji jen ražené a už bych se vyhýbal 87.

(Příspěvek editován uživatelem pajda leden 10, 2006)
hledám další SPZ/RZ do své sbírky spz.euweb.cz nejnovější RZ
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 818
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 10. ledna 2006 - 23:53:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


------------------
Halančíci - tvrdá konkurence tohoto fóra
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 819
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 00:00:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pajdo, přeber si ty fotky jak chceš:




------------------
Halančíci - tvrdá konkurence tohoto fóra
1714
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 848
Registrován: 6-2004


Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 07:15:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260: To jsi s tím příspěvkem čekal na půlnoc?
Kačeny s budníky, toť opravdová lahůdka pro
šalinové fajnšmekry.:-)
====================================
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 820
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 09:59:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, požádal jsem Kaizra France ať to tam vloží a omylem to dal pod mým Nickem...
------------------
Halančíci - tvrdá konkurence tohoto fóra
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1239
Registrován: 11-2004


Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 11:40:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Xanosz: 2H4 9876 stava v Prostejove, taky mam nekde fotky.
http://studyhoweb.wz.cz - stránky o prostějovských autobusech.

I LOVE YOU PV 57-09
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 11:51:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle jsem našel na netu na fotkách:
2A 7738
2B 5762
1C 7947
2H 3842
1L 5647
2M 1515
3S 2736
2T 5419
1U 9708
2Z 0801

Je to vesměs z akcí v roce 2005,Ústí a Brno(CAGIVA CANYON) jsou inzeráty.V motorkách se moc nevyznám,takže typ mám jenom od Brna(byl u toho popis).
Přidám jednu trvale manipulační:
1T 0644 , Ford Ranger , standard , (taky z netu)
A mám dotaz na Pajdu:
V tabulce máš u zkušebních značek zápis ve tvaru F 43-56.Nemá to být u RZ už bez pomlčky?
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2727
Registrován: 1-2005


Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 11:58:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera jsem potkal v PV tohoto Civica. Návštěva z Východu...
f
ICQ: 321725091
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 614
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 12:11:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dědek: 1T 0644 , Ford Ranger , standard , (taky z netu) To je nějaký divný formát, určitě je na začátku ta jednička?
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 821
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 12:17:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Toho Civica znám. Jednou jsem v Blansku potkal hned tři mongolský auta, pohybují se i v Brně
------------------
Halančíci - tvrdá konkurence tohoto fóra
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 426
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 12:33:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak vám ty vaše série novinek, vojáků a exotiky přeruším a maličko zpestřím malou špetkou české (ještě přesněji pražské) espézetkové nostalgie, ačkoli vesměs na "zápaďackých" auťácích. Všechno mé úlovky z podzimu a zimy 2005/6 v pražských ulicích, ke své nelibosti jsem pro zachování čitelnosti SPZ musel ty bouráky poněkud oříznout:


Guldys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 12:48:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám dotaz. Dá se z anglických spz zjistit kromě roku i místo zařazení do provozu (něco jako okres)?
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5030
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 13:18:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jef - trochu jsem ti to poeditoval (velmi remotely...).
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 918
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 13:50:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jef: muzes dat fotku vozu a jeste vyrez s SPZ Jinak velmi pekne vozy, zejmena ta Simca, vice takovych fotecek

Jak si psal k soudedum o tech T 603, ja jsem taky trisvetlovou nikdy nevidel, jen na obrazku, a byl jsem asi podobne vyjeveny, co to je za hybrid, 603 se svetlama z T 87
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 615
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 14:16:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Guldys: Dá. Ale stejně jako u toho roku to není 100%, protože u placených to neplatí. Dříve to bylo skutečně něco jako okres (s pevnou vazbou na bydliště), dnes je to výdejní úřad. Územní příslušnost k úřadu podle bydliště není nijak stanovena, každý může jít na který úřad chce (Třeba Londýňan si může klidně auto přihlásit ve Skotsku a tak dostat skotskou značku, tj. se S na začátku)
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 616
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 14:28:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak jsem viděl ještě o trochu vyšší mopedovou, opět v Karlíně na Sokolovské A1 931
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 658
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 14:58:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos: Mini se kterým jezdí Mr. Bean, má značku SLW 287R. Znamená to, že je hlášené ve Skotsku?

Karlovarské motocyklové jdou opravdu, ale opravdu pomalu - 1K 5xxx a už s europroužkem.

Když teď na to koukám, tak tahle, stejně jako středočeská (06.leden 2006 - 14:47) mají horní řádek zarovnán k levé straně. Mám pocit, že A0, co jsem dnes též viděl (ale nefotil) bylo symetrické (zarovnání na střed)

Zarovnání horního řádku na střed je vzor 2001. S nástupem vzoru 2004 byl horní řádek posunut nalevo. Bylo tak učiněno nejspíše proto, aby se doprava dala nalepit známka STK - už jsem viděl pár vz. 2001, které ji měli jaksi narvanou mezi oba řádky. Jinak v P-kraji jsou registrované mopedy poměrně vzácné. Viděl jsem jen P0 7xx
Vario LF: Kardause ničím nenahradíš...

www.spsstav.cz
Guldys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 15:19:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos: Měl jsem pocit, že to lze. Bavil jsem se o tom s tátou a ten mi tvrdil, že to nelze. Tak jsme se vsadili a mám zjistit, kde bylo přihlášeno auto L154 AAC. V techničáku to napsaný je, takže se to dá zkonrolovat... Jak to vidíš ty?
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 617
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 15:36:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Guldys: Podívám se na to, ale kompletní kódování mám doma. Bude to proto asi až zítra večer nebo až v pátek, protože dnes večer mám příjemnější zábavu
Martin l: Ne to platí až u novějších od 2001, ve formátu AA51AAA. U starších je kód oblasti druhé a třetí písmeno v třípísmenné skupině. Tam to navíc s tím S neplatí tak přesně.
Pro vysvětlení příklady:
červeně kód výdejního místa
zeleně kód roku
černě pořadové "číslo"
SLW 287R
L154 AAC
AA51AAA
U těch nových se ten roko pozná snadno: 02/52=2002, 03/53=2003 atd.
Některé kódy se během doby měnily, takže pro přesnou identifikaci je nutné brát i v závislosti na kódu roku.
Něco málo o britských SPZ je i v mém článku Dopravní postřehy z Velké Británie
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Xanosz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 7-2005


Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 16:03:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Study: To odpovídá, ten Jeep je na tipcars prezentovám pod jedním Prostějovským autobazarem.
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 16:45:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos:
Koukám,že máš pravdu.Ta jednička se mi tam vloudila nedopatřením.Takže OPRAVA:
Trvale manipulační: T 0644 ...
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 427
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 17:33:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Guldys: troufám si tipnout, že "AC" je Leicester, kde jsem před pár lety nějakou dobu pobýval. Jinak ty série skoro neznám, ale tuhle jsem myslím někde četl a taky mnohé starší vozy v Leicesteru (které mě tam tou dobou docela zajímaly) se s tou sérií vyskytovaly dost. Ale mám obavu, že zrovna v devadesátých letech (L154 AAC je z roku cca 1993, ne?) ty kódy moc nefungovaly... tak schválně.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 428
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 17:37:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt: Tak jo, rád pošlu pár svých fotoúlovků-celých vozidel do auto-diskuse.

McBain: Děkuji za editaci, myslím, že takhle se to nejen pěkně vejde, ale je to i velice estetické, zadky pěkně nad sebou a čumáky taky
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 223
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 17:46:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Před chvílí jsem viděl u škodovácký zdi zajímavou feldu.Byla podle MPZ z Velké Británie,SPZ - N73 ESP.
Pěkný udržovaný kousek.Nejvíc mě na tom nesedělo pravostrannné řízení a obrácené stěrače,je to tim že na to prostě nejsem zvyklý.Vzadu měla klasické označení FELICIA (na levé straně) ale na pravé straně,kde se označuje motorizace,byl plastový nápis BOHEMIA!
Bohužel fotka není.(nemám digit.foťák a klasiku jsem sebou neměl)
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3931
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 18:06:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...a až budete někdo hledat ty britské SPZ, přidávám ještě jednu.


A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 18:39:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_j: ...na kterou jsem už mezitím reagoval v auto-diskusi - že je to Severní Irsko a podle mě něco jiného než oblast Derry/Londonderry, takže třeba Belfast...
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 19:28:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnešní úlovky:
5S7 4433 , Mazda , Brněnská P-4 , standard
1K9 1359 , Méďa , Brněnská P-4 , standard
5A7 2480 , X , Brněnská P-4 , standard
3U5 8548 , X , Svatovítská P-6 , standard

020 CD82 , VW Passat , M. Horákové P-7 , standard


Zajímalo by mě,jak je to s těmi zkušebními značkami.Na parkovišti STK Chodovec jsou dvě nebo tři Octavie,které mají značky ve tvaru F 4X-XX,tedy stejně,jako je ta v tabulce(s pomlčkou).Vedle nich stojí Fabia,ta už má na značce EU-pruh a kód F 2083(bez pomlčky).Jsou oba typy RZ nebo jsou ty s pomlčkou SPZ-"vzor 94"?
To samé hrozí u trvale manipulačních,těch s pomlčkou jezdí poměrně dost a tím pádem se lehce může pomíchat "pomlčkové A"(bývalý Středočeský kraj) s "nepomlčkovým A"(nyní Pha).U ostatních "starých krajů",(kromě Ostravy-z O změna na T)kterým původní kód zůstal,by se rovněž mohly oba typy navzájem plést.
Ale o pomlčkách už dneska raději pomlčím...
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 675
Registrován: 1-2004


Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 20:06:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malinko hejbnu s U: 3U5 8625, Kia Clarus, UL, standard. Viděno včera, ale než se dostanu k tomu to sem napsat, už je to skoro out... Dědek řádí
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3934
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 20:27:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jef: Já se omlouvám, z blbostí sobě vlastní jsem to dal do obou diskuzí, ono se náhodou v obou províraly bristké SPZ a já si to neuvědomil
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 618
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 21:04:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže jsem se k tomu nakonec ještě dnes dostal. Vezmu to popořadě:
L154 AAC mezi 8/1993 - 7/1994, Coventry
SLW 287R 8/1976 - 7/1977, Greater London
N73 ESP 8/1995 - 7/1996, Dundee (Skotsko)
TCZ 1686 Severní Irsko, kód roku se u nich nepoužívá. Kód je sice Belfast, ale od roku 1974 jsou SPZ pro severní Irsko přidělovány centrálně bez rozlišení vydávajícího úřadu.
Jinak znova připomínám, že kód SPZ nemá žádnou vazbu na bydliště nebo sídlo vlastníka vozidla, ale pouze označuje úřad, který vozidlo prvně zaregistroval. Autobusy se sevoirskými SPZ se vyskytují celkem hojně (v poměru k ostatním vozidlům se severoirskými SPZ). U nás je jich možná vidět víc než osobáků, jinak třeba jsou vidět i na vesnických linkách ve Skotsku.
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 21:39:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

N73 ESP 8/1995 - 7/1996, Dundee (Skotsko)
Ten rok by odpovídal podle typu Feldy.
Ale divim se mpz GB.Ono Skotsko je tak šetřivý že nemá ani vlastní?
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18568
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 22:56:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já to zase trochu pošteloval 3260ovi, každý prohlížeč to vidí jinak...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 23:00:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pomlčky: pokud na značce jsou jako na té F v tabulce, tak jsou zaznamenány. V případech zelených značek asi bude nutné zaznamenávat obě varianty.
Doufám, že denně nebude taková smršť značek jako byla dnes.
hledám další SPZ/RZ do své sbírky spz.euweb.cz nejnovější RZ
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2732
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 00:12:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin100: A jakou bys tam chtěl? Copak Mnichováci mají na vozech značku Bavorska, Vyškováci Moravy nebo Barceloňané Katalánska? MPZ se nepřidělují podle pravidel FIFA, kde fotbalisti v GB mají několik asociací
ICQ: 321725091
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 12-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 00:32:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Počkat skotsko není nezávyslej stát?!?
To by na mě učitelka zeměpisu ze ZŠ koukala...já takovej zeměpisovej premiant....ale to už ja dávno.
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2735
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 00:34:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No těpic, premiante (Y nevyjímaje ) Mrkni na mapu, budeš přesvedčen...
ICQ: 321725091
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 2933
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 07:57:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Počkat skotsko není nezávyslej stát?!?

To myslíš vážně?
...bude třeba zvládnout zákony po našem...
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 619
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 10:15:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jedna malá oprava k tomu Severnímu Irsku. Nevím proč jsem byl přesvedčen, že to rozlišení úřadu bylo zrušeno, ale není tomu tak. V tom roce 1974 byly pouze zrušeny oblasti příslušejícím k těm úřadům. Kódy tudíž stále odpovídají vydávajícím úřadům, jen platí, že se každý může zaregistrovat u kterého úřadu chce a to v rámci celého UK. Takže si Londýňan nebo Skot může klidně přihlásit vozidlo v Severním Irsku nebo i naopak severní Ir třeba v Manchesteru. Akorát že asi naprostá většina lidí to tak dělat nebude
Takže TCZ 1686 je vydaná v Belfastu.
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 620
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 10:20:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Guldys: Tak čekám, co bude v tom techničáku Sám jsem napnut, jestli to tak fakt platí
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Xanosz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 7-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 11:35:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Martin_100: Což o to, GB felcka není až zas taková výjimka, ale jestli jsi na ní nebyl zvyklý, tak schválně mrkni na tohle, to jsem našel taky bůlhvíkde na netu, to kilo je foceno myslím v Aucklandu na Novém Zélandě, svého času je tam montovali v licenci:
Guldys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 11:47:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos: tak jsem vyhrál Je to opravdu Coventry a je registrováno červenec 1994
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 11:54:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nej pražská standard 5A7 3007 nejstarší Toledo na Karláku. Na špinavém autě zářící nová značka.
hledám další SPZ/RZ do své sbírky spz.euweb.cz nejnovější RZ
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 13:38:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos: tak to jo, já bych se divil, kdyby to v Severním Irsku nemělo žádnou vazbu na regiony - byl jsem v Derry na podzim 2005 a skoro všechny značky obsahovaly měkké "I" (které se v britských SPZ jinak vůbec nevyskytuje), v Belfastu zase "Z".

Martin 100: Se divíš, že je Skotsko součást VB, ale vůbec ti nepřišlo divný, že tam zaregistrovaná Škoda má britskou značku?
Jinak ve Skotsku má dost aut nálepky "SCO", "ECOSSE" (francouzsky "Skotsko") nebo aspoň vlaječky...

Xanosz: Ta fotka je z http://auta5p.car.cz/katalog/skoda_nz/skoda_110_01.htm . Docela zajímavé, jak na těch stránkách píšou o montáži embéček a stovek na Novém Zélandu nebo o výrobě užitkových vozů TREKKA na podvozku Škoda, které kastlí trochu napodobují klasický Land Rover...
1714
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 861
Registrován: 6-2004


Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 13:53:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je až s podivem, že některé slečny rozpoznají rozdíl mezi RZ a SPZ. Dneska v zábavním centru Olympia rozhlasem slečna vyzývala majitele vozidla s "registrační značkou" 2B6 k přeparkování. Zajímalo by mě, jestli, kdyby tam stálo auto se SPZ např. BMZ, hlásila, že tam stojí auto se "státní poznávací značkou".
Kačeny s budníky, toť opravdová lahůdka pro
šalinové fajnšmekry.:-)
====================================
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 661
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 15:06:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je až s podivem, že některé slečny rozpoznají rozdíl mezi RZ a SPZ

No, kdyby slečna hlásila BMZ jako registrační značku, tak by přece neudělala chybu! V roce 2001 byly všechny dosud vydané tabulky přejmenované z SPZ na RZ. To znamená, že všechny tabulky od roku 1960 se nyní oficiálně jmenují RZ!

Tabulka
B 7234 Ford Mondeo. Fotografie s ním vyšla 18.11.2005 ve Světu Motorů.

TM značky
V P- kraji končí TM značky ve formátu P xx-xx zhruba u 18-xx, zaznamenány jsou P 19xx ve formátu bez pomlčky. Nejvyšší viděná byla P 23xx, do tabulky se to však nehodí, údaj budu upřesňovat.

Aktuálně z P-kraje
Plzeň vydává stále stejný blok. Postoupila na hranu 2P7 25xx. Domažlice jsou nejspíše stále u 2P3 6xxx.

platí, že se každý může zaregistrovat u kterého úřadu chce a to v rámci celého UK

Je tedy možné, že když nějakému úřadu dojdou kombinace kódu, který má pro dané období přidělený, může "zavřít krám" a poslat lidi jinam, kde mají ještě volno?
Vario LF: Kardause ničím nenahradíš...

www.spsstav.cz
1714
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 863
Registrován: 6-2004


Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 15:19:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin I: Dobře, tak aspoň je obdivuhodné, že zná nový termín na označení těchto cedulí.
Kačeny s budníky, toť opravdová lahůdka pro
šalinové fajnšmekry.:-)
====================================

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace