K-report
 

Archiv do 11.září 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » Přístavy a jejich technika » Archiv do 11.září 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1301
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 09:12:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že ten Jumboship je přímo specializovaný na přepravy podobných vehiklů. Na jejich webu je mj. tato fotka - přeprava "ertégéček" - čili portálových jeřábů na pneu.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1932
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 10. května 2006 - 23:28:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainspot: Ale jeřáby přepravují i jiní, třeba tahle lehce orezlá čínská loď Zhen Hua 7:
http://www.scctportsaid.com/images/gal523.jpg
http://www.scctportsaid.com/images/gal524.jpg
http://www.scctportsaid.com/images/gal525.jpg
http://www.scctportsaid.com/images/gal611.jpg

Vypadá to dost podivně, ale řekl bych, že těžiště si pohlídají. Určitě mají tyhle lodě dostatečné možnosti balastování.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1302
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 11. května 2006 - 09:02:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stejmě je pěkný, že v kontejnerovém byznysu je Čína No. 1 - což je logické, vzhledem k tomu, odkud a kam většina kontejnerů směřuje. Prakticky veškeré ISO kontejnery jsou vyrobeny zde, pak určitě většina nábřežních jeřábů, o lodích nemluvě. Pouze "drobnější" mechanismy jsou převážně z jiných končin. Třeba reach stackery jsou v naprosté většině z Evropy, ovšem ty už souvisí s námořní dopravou kontejnerů jen částečně.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1933
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 11. května 2006 - 10:29:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainspot: No zrovna lodě se v Číně dělají zatím spíš ty menší. Velké jsou buď z Koreje:
Hyundai - http://english.hhi.co.kr/Biz/Shipbuilding/Ship/ship_b.asp
Samsung - http://www.shi.samsung.co.kr/eng/product/01.asp
Daewoo - http://www.daewooshipbuilding.com/eng/business/commercial/commercial03.jsp
z Japonska - IHI - http://www.ihi.co.jp/ihimu/images/seihin/pl07_1.pdf
nebo z Dánska - Odense - http://www.oss.dk/

Ale nepochybuju o tom, že dříve či později se i tahle produkce přesune do Číny.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1938
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 11. května 2006 - 16:04:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady je dobrý joke na téma "přístavní technika". V Rotterdamu zavádí počítače: :-)

http://www.ccs.de/de/Aktuelles/11470994112767518/
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1324
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 16:17:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malé srovnání, jak je na tom železnice při odvozu TEU z některých přístavů:
Rotterdam - 10%
Hamburk - 20%
Bremerhaven - 37%
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1998
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 16:32:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady je zajímavý fotoseriál z vykládky přístavních jeřábů. Jak vidno, tak jsou k lodi docela festovně přivařeny, aby přežily i bouři:
http://www.ntb-bremerhaven.de/englisch/cb2002/bruecken2002.htm

Trainspot: A co ten zbytek? Předpokládám, že dominují kamiony (i když v Rotterdamu mají přes 30% říční lodě).
filip jevič
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.180.229
Odesláno Pondělí, 12. června 2006 - 22:31:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den všem lodním nadšencům. Studuji divadelní režii na DAMU a připravuji českou premiéru novely od Chilského autora Luise Sepúlvedy. Celý příběh se odehrává v přístavu v Hamburku. Neměl byste někdo fotky, články, zajímavosti, odkazy atd. o tomto přístavu a okolní infrastruktuře? Případně "námořních vlků" a lidí, kteří tam žijí. Budu vděčný za každý sebemenší příspěvek, hledám inspirační zdroje, nepohrdnu ničím. Děkuji Filip Jevič
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 12. června 2006 - 22:37:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to Vas muzu potesit, jednak jej mam u "tlamy" a jednak me to prostredi aj docela fascinuje, stejne jako jine technicke zalezitosti. Takze fotek je, ze by se s tim dalo dlazdit a infrastruktura ? Ktera ? Zanikla, zanikajici, cosik, fungujici ? Zkuste konkretizovat. Pripadne aj to rozsirte klidne na cely HH.
Pavel
P.S. Pripadne kontakty "pod carou" ... ;-)
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 12. června 2006 - 22:38:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a jakesi fotky na ochutnavku zde vyse ...
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2066
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 14. června 2006 - 09:16:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp: Tak to přidám jednu kvízovou otázku: V kterém roce a v které zemi byl pořízen následující snímek (napovím, že tématicky su správně, bylo to focené v přístavu):
barak No2
filip Jevič
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.180.229
Odesláno Sobota, 17. června 2006 - 13:27:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den,
děkuji za reakci i zájem, pokusím se konkretizovat infrastrukturu. Mám zájem hlavně o to zaniklé, či zanikající, objekty, ze kterých už jen cítíme odér dávné slávy. Různé typy mol, kotvišť, piloty (nebo jak se jmenuje ta kulatina trčící z vody) odstavných ploch (dá-li se to tak říct), vybydlené domy, stále ještě obývané bůhví kým, skládky, kam se hází vše nepotřebné, místa na řece s naplaveninami hnusu, starší zrezivělé přístavní jeřáby, po kerých lezou už jen kočky,atd. To je poetika, kterou hledám. Teď pár konkrétních míst, které se objevují přímo v příběhu: Harryho přístavní bazar, kde najdete veškeré haraburdí světa, italská restaurace čpící rybinou, trhy, dům s byty velmi levné kvality, ve kterých jedině může bydlet básník (jedna z hlavních postav novely), přístavní ulice plné temných zákoutí, dvory rozdělené zídkami, majáky, hejno racků posedavající kdekoliv a všudypřítomné krysy které doprovázejí činnost lidí na každém kroku. Nyní pár konkrétních míst z HH (rozumím dobře Hamburk?)Čtvrť červených luceren St.Pauli, kostel sv. Michaela, ulice Reeperbahn, a mosty (prý jich má Hamburk nejvíce v Evropě).

A kdyby se daly sehnat fotky lidí, kterým je přístav dením chlebem...

Snažím se popisovat vše tak, aby z toho dýchala základní atmosféra, kterou bych chtěl inscenaci vtisknout. Celý příběh chci udělat jako jevištní báseň a mám dojem, že nejlépe vyzní to krásné uprostřed zašlého, smutného a zrezivělého.

Děkuji, Filip Jevič

P.S. co se týče ankety nemám tušení, ale poetikou je tento dům z těch, ve kterém může bydlet básník z příběhu (nejspíše tam nahoře v jednom tom malym okýnku)

P.P.S. co to znamená "cosik"?
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 332
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 17. června 2006 - 16:15:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravim,
asi Vas v nekterych bodech zklamu, je to dano smutnym faktem, ze HH (oficialne Freie- und Hansastadt Hamburg) je povazovano a tvari se za bohate, mozna i jednu z nejbohatsich casti Nemecka.
Takze kde zklamu:
1. Vybydlene domy, potkal jsem snad akorat jeden prumyslovy areal, co se tak da nazvat, ale jinak nee. I kdyz uznavam, ze nektere domy se k tomu blizi, ale do "Chanova" to ma velmi daleko.
2. Skladky a naplaveniny, nemohu vazne slouzit, neco malo se sice obcas potka, ale zase nikterak velkeho rozsahu a spise vyjimecne.
3. Zrezivele pristavni jeraby, mno, viz. predesle, sice obcas nejaky je, lec je to budouci turisticka ci muzealni atrakce a tudiz je to pak zpravidla demontovano a ceka na dalsi. Ale neco se tak tvarit muze, budiz.
4. Vsudypritomne krysy, no, posledni krysu jsem osobne (samozrejme jako zvire) potkal tak 1979 v Plzni na sidlisti tehdy i dnes zvanem Lochotin ... HH dnes nema rybarsky pristav ...
5. Nevim co vsici maji s tou "ctvrti" St. Pauli, protoze ulice Reeperbahn a "ctvrt" St. Pauli je jedno a to same a tech cervenych luceren tam teda moc clovek nepotka, pardon ... ;-)
6. St. Michaela by nemel byt problem.
7. Bohuzel, nemam pristup do pristavu a mam obavy, ze byste stejne ze soucastnosti byl akorat hrozne zklaman i v tomto smeru takze lidi max. okolo turisticna.
Nevim jak moc na tyhle fotky spechate, lec me nezbyva nez se blbe vymluvit na nedostatek casu a slibit to tak na cervenec. Staci to ?
Co se tyce rybarskeho pristavu, tak to uz v HH je jenom o tuseni, mohl bych prihodit fotky z Cuxhaven, coz by melo byt uz "bezbrehe" Labe. S tim ze bych to udelal formou prezentace v ppt souboru. Bohuzel pps neumi OpenOffice, ktery na to pouzivam.
Jinak tento "kvizovy" dum netusim kde je, ale asi v HH nee. Prece jenom potencionalni mista nejsou tak prostorna, aby se tam tento barak vesel. Ale treba Karlin ?
Jinak na HH je znat, ze totu spojenci nakonci valky "vycistili" radne ...
Pavel
P.S. Pripadne - pavel@rur.cz
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 17. června 2006 - 16:21:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.bildarchiv-hamburg.de/
Neni to moje ;-) ale pro prvni seznameni s mestem dobre, ostatne je tam obcas i to "historicno".
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 334
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 17. června 2006 - 16:28:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a to "cosik" to je takove nedefinovane, kdy to jeste slouzi k necemu, ale uz je videt, ze to pobori a bude neco jineho. Pripadne to zije jen proto, ze na prestavbu jeste nedosla rada ci nejsou penize ci napad neboli investor. Ostatne takove mista jsou i v CR ci v Praze.
Cili v podstate misto s nedefinovanym stavem ohledne pritomnosti a navaznou budoucnosti ;-)
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2082
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 17. června 2006 - 23:12:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Barák No2 na snímku není Magadan let padesátých, ani žádný čínský přístav z období kulturní revoluce, je to Trieste (Terst) focený tento týden. Tedy žhavá současnost EU!

Nevím, zda tam kdy žil básník, ale tato budova starého přístavu (spolu s asi deseti dalšími podobného vzezření) se dokonce ucházela o pořádání světové výstavy Expo 2008 (neúspěšně). :-)
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1398
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 16:45:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak loni se jedničkou ve středomořských kontejnerových přístavech stal Algecíras, čímž předstihl do té doby vedoucí Gioia Tauro. Co se týče železnice, oba přístavy jsou napojeny jen neelektrizovanou jednokolejkou a prakticky veškeré rozvozy tak zajišťují feedery + silnice.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2179
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 22:39:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainspot: No jo, ale to jsou typické přístavy pro "transhipment" protože zajížďka velkých lodí na trase Suez - Gibraltar - Severní moře je malá. Za pozornost spíš stojí skok Port Saidu z 13. místa ve Středomoří na místo šesté. Proti němu vede Algeciras i Gioia Tauro bratrovražedný boj (všechny patří APM) a tam není zajížďka vůbec žádná, navíc průplavem stejně všechny lodě plují pomalu.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 860
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 11:35:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle je přístavní super technika:
 
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 861
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 11:37:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Detail plavidla
 
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 862
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 11:38:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A překládání z velké lodi
 
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6624
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 11:52:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co to je, nějací novodobí Sandokani?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2183
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 11:52:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: No to je síla!

Odkud to je? Nějaká Afrika? Konečně jsem pochopil, co to je feeder service. :-)
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 618
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 14:14:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)



Na té třetí fotce jsou dobrý i ty auta jen tak volně na horní řadě kontejnerů
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 418
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 14:20:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to uz jsem videl i vyplouvat s HH, teda meli tam lozeny nakladak. Nekde bych aj vyhrab fotku.
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 869
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 16:57:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dostal jsem to od kolegy, kterému to přeposlal syn z naftařské branže a jemu zase jeho kolegové. Někde v textu těch mnoha mejlů je firemní podpis "BP America" (s tím, že "nápad je dobrý, ale britské Health and Safety předpisy vyžadují helmy a reflexní vesty atd" - tak nevím, jestli to patřilo k těm fotkám, nebo k nějakému úplně jinému dotazu); údajně to má být z Keni.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 421
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. července 2006 - 10:32:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 filip Jevič - vim, cosi jsem na tenhle mesic sliboval. Bohuzel jako obvykle cela aktivita narazila na zoufaly nedostatek casu, takze omlouvam a snad pristi mesic :-(
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2229
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 16:48:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavou kontejnerovou loď "Maersk Boston" (první z celkem 7 objednaných) vyrobili v loděnicích ve Stralsundu. Podle rozměrů obyčejný PANAMAX, ale neskutečně rychlý (přes 29 uzlů).
fotka
http://www.ship-photo.de/modules/myalbum/photo.php?lid=10482
Nástavba s kajutami je posunuta doprostřed lodi a záď je též netradičně tvarovaná. Nasazena je na lince z Jižní Karolíny přes Panamský průplav do Číny a zpět (TP12). Jak se jí asi bude dařit při dnešních cenách paliva?
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6961
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 21:00:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pěkné. Docela mě ale přeqapuje, že se jim vyplatí takhle obeplouvat USA, že to raději neřeší takhle

 

s překládkou až na západním pobřeží. Ale asi to svůj důvod má.
A taky stojí za pozornost, že skoro všechny označené kontejnery na palubě (Maersk, MaerskSealand, Sealand, P&O, P&ONedlloyd, Safmarine) patří k jediné firmě.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2230
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 23:15:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Docela mě ale přeqapuje, že se jim vyplatí takhle obeplouvat USA, že to raději neřeší takhle s překládkou až na západním pobřeží.
Asi to lodí bude levnější. To bych se mohl ptát, proč k nám kontejnery z Asie plují kolem celé Evropy a pak vlakem ze severu Německa, když by nábřežníci mohli vzít dva brejlovce, zapřáhnout za ně Sgnss (česká analogie té fotky ) a vozit kontejnery z Kalábrie, kde jsou o týden dřív.

skoro všechny označené kontejnery ... patří k jediné firmě.
Tady taky: http://www.rvccr.cz/foto/melnik04.JPG (když nepočítám bagry :-)) S náskokem největší firma už asi žádné kooperace nepotřebuje. A to od září plánují nasadit velkoloď "Emma Maersk", která uveze ještě o třetinu víc krabiček než největší současná (hodně přes 10 000 TEU).
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6965
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 23:35:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

když by nábřežníci mohli vzít dva brejlovce, zapřáhnout za ně Sgnss (česká analogie té fotky ) a vozit kontejnery z Kalábrie, kde jsou o týden dřív.

No jo, jenže US nábřežníci takhle fungují, Ameriku kontjenreovce křižují "coast to coast" už dnes (a dávno tomu). Ale to je jedno, určitě vědí co dělají.

než největší současná (hodně přes 10 000 TEU).

Těch 10 kTEU má ta současná, nebo je bude mít ta Ema?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3556
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 07:56:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To bych se mohl ptát, proč k nám kontejnery z Asie plují kolem celé Evropy a pak vlakem ze severu Německa, když by nábřežníci mohli vzít dva brejlovce, zapřáhnout za ně Sgnss (česká analogie té fotky ) a vozit kontejnery z Kalábrie, kde jsou o týden dřív.

No to už se tu kdysi řešilo, že by kontejnery z Asie se mohly vykládat třeba v Terstu (ale tam by byla zajížďka na Jadran) nebo v Janově či Marseille - ale asi se fakt vyplatí obeplout celou Evropu a vyložit to až v Hamburku...
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1272
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 09:35:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vyplatí takhle obeplouvat USA

Není problém v kapacitě west coast pŕístavů? Jinak pěkný vláček i lodička
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 963
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 10:04:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že by se mohly vykládat třeba v Terstu

Neznám současné cenové poměry, ale (snad si) pamatuji aspoň řádově čísla za jeden železniční obchodní případ (1992) - ruda z Brazilie do Ostravy:
cena celého obsahu lodi (= nakopání v Brazilii, přeprava na loď, převoz přes 1/2 zeměkoule) se rovnala +- ceně přeložení na vlaky a to se rovnalo +- ceně přepravy vlakem z Rijeky/Terstu do Ostravy.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1441
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 10:50:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.rvccr.cz/foto/melnik03.JPG

Mno, název projektu mi přijde lehce nadnesený - kolikpak kontejnerů se tam asi bude překládat na loď?
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 940
Registrován: 1-2006


Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 16:49:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že by kontejnery z Asie se mohly vykládat třeba v Terstu

Jenže hlavní evropské tratě jsou vesměs zatrolejované, což by neumožnilo ty krabice vozit ve dvou vrstvách a efektivita by byla proti tamtomu na obrázku poloviční.
"Double-stack Container Trains" jsou v Americe běžné, protože dálkové železniční tratě jsou tam až na vyjímky neelektrizované. A vlaky delší, mašiny silnější...
www.fotodoprava.com
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2232
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 17:09:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex: Proto jsem zmínil Kalábrii (=špička italské boty), kde již dnes mnohé lodě zastavují. Jde ale většinou jen o překlad z velké lodi na menší.

Trainspot: Primárním účelem je povodňová ochrana plavidel. Možnost překladu je jen sekundární, asi umožnila čerpat na stavbu i jiné fondy.

Gromit: Nejsu si jist, zda jedna či dvě vrstvy jsou tu rozhodující. Z Hamburku či Brém se vozí taky v jedné vrstvě, ale je to po rovině, takže stačí jedna lokomotiva. Z jihu by musely být na většinu trasy minimálně dvě, přes Rakousko ještě mnohde třetí na postrk (25 promile a víc).

Mcbain+Emma: 10 kTEU obě, přijde na to, jak se to počítá. :-) Je v tom děsný chaos. Největší kontejnerová loď v červnu trošku chytla (při svařování ve strojovně): http://www.containershipping.nl/images/website/odense_fire.pdf Je poměrně široká (22 kontejnerů vedle sebe - zatím nejvíc bylo 18).
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1443
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 09:42:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v - ten Mělník je mi jasný - právě proto mě zarazil ten trochu zavádějící název - "překladní zeď kontejnerového terminálu". Ono ani technologicky nepůjde po dostavbě překládat kontejnery z lodi - pokud tam buď nedají portálový jeřáb nebo něco podobného.

Jinak s těmi kontejnery z Itálie má myslím částečně pravdu jak Gromit, tak M_v. Samozřejmě v Americe znamenaly dvě vrstvy kontejnerů na sobě úžasný skok dopředu a hnacím motorem k tomu byly právě rejdařské společnosti - především kvůli přepravám pobřeží-pobřeží. Na druhou stranu v Evropě spojení s baltickými přístavy po železnici je stále poměrně slušné, ve srovnání s tím, co nabízí jak třeba jih Itálie, tak koneckonců i jih Španělska.

Jsem spíš zvědav, kdy a jestli se realizují alespoň částečně plány na suchozemské spojení s Čínou po železnici.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1444
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 09:45:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten požár Odense se taky "povedl" - podle těch fotek tam ani neměli moc šancí na ten můstek dostříknout..
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2237
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 00:06:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp sem před časem dával fotky z Hamburku. Já na něj navážu a přidám tři z opačného konce Evropy.

Nejvýznamnější terminál v Terstu je S.I.O.T., kde se vykládá z tankerů ropa (necelých 40 mil. tun ročně), která pak proudí ropovodem TAL přes Alpy do Ingolstadtu (a část skrz IKL může do Kralup). Celkem jsou k dispozici 4 polohy, na snímku jsou dvě obsazené, třetí tanker po vyložení právě odplouvá. Maximální ponor lodi je 16,5 m.
 

Další významnou částí přístavu je Riva Traiana, odkud odplouvají trajekty a Ro-Ro lodě do Turecka (190 000 kamionů za rok).
 

Kontejnerový terminál - Molo VII - dovoluje ponor 15-16 metrů, jeřábů má taky dost, ale množství přepravených kontejnerů dlouhodobě stagnuje kolem pouhých 200 000 TEU/rok (tedy míň než v Uhříněvsi).
 

Další přístavní aktivity v Terstu už je spíš jen paběrkování.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1445
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 09:25:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U toho Ro-Ro terminálu jsou vidět taky jen samotné návěsy - jezdí se do Turecka tedy taky bez tahačů?
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2238
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 10:17:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainspot: Můj dojem je, že Ro-Ro (roll-on/roll-off, tedy překládka bez jeřábů najetím nákladu po ose) značí nedoprovázenou dopravu a ferry (trajekt) doprovázenou. Kdysi se tu doprava do Turecka diskutovala a podle jednoho odkazu jsou turečtí řidiči přepravováni letecky do Ljublajny a turecké tahače bázovány v Terstu. Varianta s tahači bez řidičů mi připadá nepravděpodobná. Když ještě jezdil ANEK Lines z Terstu s trajekty do Řecka, tak vše bylo s tahači a řidiči, maximálně jeden až dva samotné návěsy tam šoupli přístavním tahačem. Ti tenkrát odjížděli z nábřeží v samotném středu města. Nový přístav je bohužel uzavřený a není do něj odnikud pořádně vidět. Tyhle obrázky jsou foceny dlouhým ohniskem ze vzdálenosti 4-5 km z ruky kapesním foťákem, čemuž taky odpovídá kvalita. :-(

Ve statistikách se ro-ro a ferry z roku na rok různě přelévá, podle mě je to spíš formální. Snad někdo znalý námořní dopravy bude vědět v čem to je. Že by podle definice osobní a nákladní lodě?
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1447
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 13:51:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je asi pravda, že Ro-Ro lodí se myslí spíš pouze nedoprovázená doprava ať už návěsů nebo Maffi-trailerů(kontejnery, stroje, role papíru). Ro-Ro rampa se pak ale technicky neliší od té pro normální trajekty.

K tomu odpojování tahačů - je sice pravda, že jejich odpojením se ušetří kapacita lodi a mělo by se zlepšit jejich využití v "činné službě", na druhou stranu zase manipulace v přístavu - odpojování, připojování tahačů a terminálových traktorů a jejich posun - překládku pěkně prodraží. No ale když už mám takhle na jednom místě takové hafo návěsů bez tahačů - to by se to hezky překládalo na vlaky. Bohužel si nedělám iluze o použitelnosti tureckých návěsů v kombinované dopravě.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1460
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 10:42:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rotterdam hlásí za první pololetí růst TEU pouze o 1%. Díky kolapsu počítačů u ETC prý přišli o 50 tis. TEU. Hlavní konkurenti - Antwerpy a Amsterodam.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1478
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 14:02:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Emma nemá maso, Emmu má Maersk:

Biggest
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2263
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 19. srpna 2006 - 00:20:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainspot: Hmmm... Emma je fakt maso!
S tou očouzenou nástavbou se moc neštvali, prostě ji uřízli a jeřábem oddělali: http://www.odensehavn.dk/c.php?id=35
Rozměry jsou opravdu úctyhodné:
délka 400 metrů, šířka 56 m, ponor 15,5 m patrně limitován hloubkou přístavů. Diesel řadový 14-válec 80 MW, k tomu 8,5 MW plynová a parní turbína na výfukové plyny...
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 493
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 19. srpna 2006 - 09:18:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podobny jerab maji i v Cuxhaven (konec Labe) a nekolik (mensich) nastaveb na molu v Amerika Hafen vedle Hapag Halle ...
Ostatne obcas si zajede na vypomoc do HH do doku Blohm+Voss.
Pavel
Arogance znalosti, neodpustitelny prohresek proti dobrym mravum ...
http://www.pjp.cz
ICQ: 30831569
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2264
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 19. srpna 2006 - 13:26:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp: A podobný jeřáb přepravovali minulý týden v Tokiu ve vztyčené poloze, servali jím dráty VVN a způsobili black out pro půlku města...
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 495
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 19. srpna 2006 - 19:48:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemci jsou asi uz pouceny, protoze tu je jedinny most (a vedle draty), ktery podjizdi namorni lode a to driv teda padne tem most, jak ty draty ...
Ale o kousek dal je bomba vec - katwybruecke, most, co celej jezdi nahoru a dolu, teda stredni pole, jeste je tu jeden podobny, lec ten je starsi a jezdi celej. A co je na tom bomba ? Ze ten Katwybruecke je kombinovany silnice/zeleznice a to elektrifikovana. Ostatne presto jezdi nektere krabicky s CR do sudeterlbe hafenbahnhof ... ;-) ten druhy je taky kombinovany, lec pouze neelektrifikovana pristavni vlecka + spojka hafenbahnhof Sud & Hohe Schaar.
Pavel
Arogance znalosti, neodpustitelny prohresek proti dobrym mravum ...
http://www.pjp.cz
ICQ: 30831569
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 544
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 20:19:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravim,
takze po delsi prestavce zas nejake fotky s HH.
Nejdrive jedny velkonecky co me tak zaujali.
 
 
 .
No a pak tam dojel jakysi podivny vystredni multimilionar s jednim takovym divnym zmetkem, ktereho s povzdali sledoval jeste podivnejsi mensi zmetek .... ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
No a okolo se porad motal jakysi divny poletajici predmet ... ze jsem si obcas rikal, kdy se ozve kulometna davka ... ;-)
 
 
 
No a cil byli doky, kde to je momentalne zakotveno a mam za to, ze tam je jeste treti zmetek jakysi, lec stoji v takove casti, kam moc videt neni, proc asi ... ;-)
Pavel
P.S. Doky jsou civilni ...
Arogance znalosti, neodpustitelny prohresek proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.pjp.cz
ICQ: 30831569
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1521
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 15:05:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na té druhé force té nevzhledné šedivé jachty se zatím tyčí nějaká kontejnerová hora jestli vidím dobře. Nebyla by její fotka?
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 552
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 18:07:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, chvilku me to trvalo, nez jsem ji na te fotce nasel, ale tady je :-)
 
Bohuzel lepsi nemam, mozna s jineho dne. Bo vyjel driv s HH nez ferry 62 s Finkeru (pristaviste je tam v zalivu mimo hlavni reciste Labe).
Pavel
Arogance znalosti, neodpustitelny prohresek proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2283
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 23:42:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trainspot: Je to docela pěkný macek. Technické parametry.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1523
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 09:05:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jo - takových 100 ucelených vlaků.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 580
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 21:24:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak kdyz se posledne libily krabicky ...
 
 
A co me zaujalo v Blohm+Voss Dock 11
 
 
 
 
A jeden cisternovy clun ... ;-)
 
Taky vcelku drobecek.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 581
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 21:37:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kdyz uz jsem v tech fotkach.
Predpokladam, ze si kazdy vybere podle sveho ...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 1531
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 11:14:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hezké, ale na výlet královnou Marií bych asi nejel.

A na copak je ta kocábka v doku s těmi portálovými jeřáby?
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 585
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 11:16:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, kdyz jsem videl prvne QMII, tak me napadl "reklamni" slogan - Bydlite v panelaku ? Pojedte na dovolenou s panelakem ... !!!
A ta kocabka je podle me asi kontejnerova kocabka s moznosti vykladky bez nutnosti pozemni vybavy. Obcas se tu takove ruzne kocabky s podivnymi "hebly" ukazou.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 594
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 08:56:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nord-Ostsee-Kanal ...
Fotky nic moc, bohuzel "moderni" klimatizovane vozy jsou k fotografum krajne nekamaradske ... :-(
 
 
Tohle je s vlaku HH-Altona - Husum s mista zvaneho Hochbrücke Hochdamm. Mimochodem docela slusna vejskova zelezna estakada. Bohuzel bez pristupu pesich ... ;-)
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2285
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 00:40:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp: Pěkný feeder! Zajímavé tam jsou asi všechny mosty. Už proto, že jsou "hoch" v ploché krajině. Ty fotky jsou z mostu Hochdonn? Prý ho mají letos přestavět.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace