K-report
 

Archiv do 05.září 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » SPZ » SPZ - diskuse » Staré archivy » Archiv do 05.září 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
že by?
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 02:39:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin I:
A ještě jsem zapomněl, že v tehdejším Sovětském svazu měli soudruzi mužici značky v konfiguraci čč-čč-bukvabukva, tedy jen šestimístné. Takže v mnohem menší a patolízalské těškoslovenské republice by si nikdo ani nedovolil pomyslet na sedmimístné SPZ. Vždyť by to vypadalo že v té postburžoazní republice máme v roce 1961 více aut než v kolébce socializmu. To musela být někdy v sedmašedesátém těžká volba: pozlobit soudruhy v CCCP sedmimístnými značkami, nebo valit na každé nové pražské auto monogram Soudruha (tak se tehdy v příslušných kruzích AN říkalo).
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 03:01:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin, podle mě dvě písmena v RZ nebudou nikdy, takže mi připadá reálné 010 V000, ale to je hodně vzdálená budoucnost, to už taky můžou být nové značky a jiný systém kódování.

(Stejně se mi ta nedávná změna kódování 01-Praha apod. nelíbí a připadá mi nedomyšlená, to rovnou mohli místo té 01 dát A).

Příklad:
1AV 0001
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1104
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 10:10:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dědek: Takže nakonec nemá jistotu třeba ani Žďár , Jihlava , Benešov , Praha...
Zas tak černě bych to neviděl. Třeba ten Benešov tu jistotu má. Neb jsem napsal: "nemohlo být třeba i ZR nebo jiná volná série" BN není volná série, protože existovala jako náklaďáková a způsobila chaos u tohoto druhu SPZ. Jen s tím rozdílem, že chybějící nebyly dovyrobeny a skočilo se rovnou na BNA.
Ale zůstaň v klidu. Podle mě AB, JI a i to ZR od 00-01 šly, protože v systému 1953 jako bílé nebyly s vysokou pravděpodobností nebyly.
100 let SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1105
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 10:34:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že by ?: rád bych zažil celou bláznivou akci postupného uvolňování jednotlivých sérií a následného obsazování těchže sérií na druhém konci republiky. To musela být docela makačka na bednu
Zas taková makačka na bednu to nebyla. Princip byl celkem jednoduchý.
Tenkrát to ale vůbec nebylo bráno jako změna systému, ale jen jako přizpůsobení stávajícího novému správnímu uspořádání. Začalo se na tom dělat asi až potom, co se zjistilo, že úpravou správního uspořádání vznikl neskutečný zmatek v rozdělení sérií na kraje a číselných řad na okresy.
Třeba taková Čáslav: Původně byla v Pardubickém kraji, takže měla pardubické série. Pardubice přešly do východočeského kraje, takže jejich série pod SVB Hradec Králové. Čáslav se ale stala součástí okresu Kutná Hora a přešla do Středočeského kraje. Okres Kutná Hora byl předtím v Pražském kraji a tudíž používal i nadále stejné série. Navíc do okresu Kutná Hora přešlo i pár obcí z okresu Ledeč nad Sázavou, kde byly předtím jihlavské série, nyní ovšem patřil do okresu Havlíčkův Brod. Bylo ještě trochu složitější, ale choas jsem už snad tím popsal dostatečně.
100 let SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1106
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 10:37:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že by?: Hezká jawa s hezkou SPZ Rozhodně jsi mě potěšil
100 let SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1108
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 11:38:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že by?: Teorii skoku AM - ABA kvůli prezidentu AN dnes už považuji za překonanou a patřící spíše do starých pověstí českých. Prostě došlo ke změně způsobu přidělování sérií. V roce 1967 se zavedla praxe "Pokud měl okres přiděleno více sérií a dosud pro daný typ SPZ nebyly použity, bylo třetí písmeno přidáno k použité sérii a další dvoupísmenná série už nebyla použita". Později se to ale zase změnilo.
Bylo to i jinde, stejný skok je i u osobákových PZ-PZA (vynechání PC) nebo u žlutých brněnských BZ-BS-BSA místo BM (které u toho druhu nikdy nebylo). Takových příkladů by se našlo ještě mnohem víc.
100 let SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25264
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 17:48:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná se to tu už řešilo, nebo je to všeobecně známé (stačí odkázat na příslušnou sekci Tvého megačlánku), ale jak vznikla anomálie CB - CE?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2212
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 18:37:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V ORP diskuzi jsem nadhodil něco z Pohořelic - budu pokračovat:

Traktorová typu 105:
 
 

Vzor 87 - typ 103, vzor 94 žlutý typ 103
 
 

Vozíková Břeclav a pohořelický typ 103
 
 
Strojvedoucí v zácviku - největší přítel DKV Brno
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1110
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 18:43:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Není to anomálie. Větší okresy prostě dostaly původně přiděleny dvě série. viz tabulku
100 let SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2213
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 19:54:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Holabrunská v Pohořelicích:
 

Vyškovké dvouřádky:
 
 

Žďárský vozík a jedna z nejvyšších BIA
 
 

A na závěr vojenská:
 
Strojvedoucí v zácviku - největší přítel DKV Brno
Xanosz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 7-2005


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 03:04:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravim z Karibiku, jen kratce jsem stihnul prolitnout diskuzi a chci se pripojit k Rulovi: Cely tenhle system je na pytel, zajistovani oblastniho kodovani pro veteranske znacky je pitomost a treba opravdu jednou v budoucnu to dojde i nekteremu ministrovi dopravy a kodovani zrusi a bude pokoj. Pak sice zmizi i tahle diskuze,coz mi bude lito, protoze s takovymhle systemem pujde nutne ruku v ruce Slovenske znasilneni, tj. povinna vymena vsech znacek stareho typu. Skoda,ale kazda mince ma 2 strany, hlavne uz se pak nebudou stavat pripady jako napr. me kamaradce pred rokem, kdy ji nekdo v Brne pred VUT na kapotu vyryl kosoctverec a pod nej napsal "vrat se domu ty p*** Prazska" jenom kvuli A na poznavacce.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25284
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 03:36:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos:
Takže i jiných se začalo např. BB a BC, pak BBx a pak (by) následovalo CEx? Nebo se ty CE (BC) používaly jen pro některé typy vozidel? Např. CE jsem snad jinak než ve „žluté” variantě neviděl...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2218
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 07:23:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: někde se to používalo tak jinde onak. Obecný model neexistuje, pravisdlo o nelogičnosti je jediným nosným prvkem.
Strojvedoucí v zácviku - největší přítel DKV Brno
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1112
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 09:43:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Pokud vím, tak CE bylo použito u třech typů: bílé osobní, žluté nákladní, žluté nákladní přívěsy. Na traktorech a motocyklech to podle mě nebylo, s vozíky si nejsem jist.
CE bylo vždy až po CB - logické pořadí CB-CE-CBA (u jiných okresů to ale takhle jednoduše logicky často neplatí)
100 let SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25290
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 11:15:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Fido
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 7-2006


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 16:44:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Muzete mi napsat jak se rozdeluji SPZ taky bych se rad pridal v hledani.
I LOVE LIAZ
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 7-2006


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 19:07:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hoši, zítra na 2 týdny odjíždím do Danemarku a do Sverige. Máte nějaké speciální přání, co se SPZ týká?
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2222
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 19:22:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já mám přání na skandinávské dvouřádky a taky ať se Ti tam na severu líbí
Strojvedoucí v zácviku - největší přítel DKV Brno
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 7-2006


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 19:59:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OK, budiž tvé přání splněno.
(Snad tam taky nafotím nějaké ty sněhové frézy).

(Příspěvek byl editován uživatelem rul.)
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2185
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 20:06:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

rul: dobre si prohlizej nakladaky a kamiony, maji tam zajimavy soupravy, napr. nakladak s almarou + jednonapravovej prives s tocnou + klasickej naves. udajne to EU chce zavest i ve zbytku evropy. nekdy bych to chtel videt i na vlastni oci, nejen na fotkach :-)

ale koukam, ze to s SPZ moc nesouvisi...:-)

ledaze bys okouknul jestli ma kazdy pripojny vozidlo vlastni tabulku spz a pripadne i s jinym kodem nez vozidlo s motorem :-)

jinak se dobre oblikni a drz si cepici, u more to fouka :-)
libit se ti tam bude urcite, to se vsadim :-)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7189
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 22:43:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Xanosz - me kamaradce pred rokem, kdy ji nekdo v Brne pred VUT na kapotu vyryl kosoctverec a pod nej napsal "vrat se domu ty p*** Prazska" jenom kvuli A na poznavacce.

Obávám, se že

za 1) "A" na autech registrovaných v Praze nezmizí v žádném systému.

za 2) brněnský "pražský" mindrák je též asi věčný .
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 22:44:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: BB a BC se používaly jak u bílých (osob.) tak u žlutých (bus, nákl.). Nejvyšší bílá BC byla kolem BC 49-00, pak už existovaly jen žluté BC a BCA. Bílé pokračovaly BBA, BBB, etc.
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 22:47:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem viděl nejvyší pražskou 6A5 7770 (Audina). Kdyby se pokračovalo podle starého systému, bylo by to ANR 77-70
Xanosz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 7-2005


Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 23:56:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rul: Mrkni v Dansku na to, jestli uz zacali s novym typem znacek s europrouzkem. Loni jsem se o tom bavil s jednim Danem na lodi z Estonska do Finska a rikal, ze by je meli zacit vydavat nekdy na jare 2006, tak jsem zvedav, jestli to nebyl jen kec. A libit se Ti tam bude, to se vsadim, ja byl z Finska nadsen, cela Skandinavie je krasna :-)

McBain: Jo, to mas asi recht, to je na dlouho. Kdyby se ale celonarodne kodovani zrusilo, Praha by svoje A ztratila taky.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7193
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 00:18:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nestle - 6A5 7770 (Audina). Kdyby se pokračovalo podle starého systému, bylo by to ANR 77-70

Zapomínáš, že ALB skončilo cca u 90-00 a ALC jen u cca 40-00.
Tedy 1A0 0000 se nerovná ALD 00-01. A navíc má každá současná série o jednu tabulku víc, právě o tu 0000.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1076
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 01:10:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tedy, pokud k ANR 77-70 přičteme 56 značek za každé "0000" ve všech seriích a odečteme zbytky, které by se musely dovydat v ALB a ALC, tak se dostaneme na ANP 98-29. Jenže, zapomínáme na motocykly a jejich 33 468 vydaných tabulek, nemluvě o 2 828 traktorech a samojízdných strojích. Podle mých propočtů by tedy pražská značka okresního formátu odpovídající 6A5 7770 měla být ANU 61-30, Škoda, že u ostatních měst, nelze udělat takovýto "jednoduchý" propočet. Nicméně odhaduji, že Plzeň by vydávala PNA, možná PNB, Brno by po BZZ přešlo k BSI, BSJ...
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz
RegioMap Plzeňského kraje - stav k 2.7.2006
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1114
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 10:53:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nestle: Nejvyšší bílá BC byla kolem BC 49-00, pak už existovaly jen žluté BC a BCA
To je zajímavá informace. To je anomálie, která by mohla něco vypovídat o použtií sérií BB nebo BC (nebo obou) v systému 1953.
Žluté BB byly? A co třeba bylo na traktorech a nákladních přívěsech, BB nebo BC?
Škoda, že na Slovensku byla povinná výměna a nedá se touž studovat v reálu.
100 let SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Freelander
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 11:14:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejvyšší spz v okrese Jeseník: JEB 58-75 modrý mercedes 190AMG
Freelander
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 11:21:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už jste viděli 2M2 2222? Jestli jo tak mi dejte proím vědět co to je za auto. Je to typ 101 a byla vydána v březnu 2005 v Jeseníku. Dík
Freelander
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 11:24:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Specializuje se někdo z vás na RZ? Třeba že si tvoří vlastní registr spatřených vozidel? Jestli ano,tak se ozvěte
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2189
Registrován: 8-2002
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 13:26:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

freelander, 2M2 2222:
ČKP mlci... https://ic.ckp.cz/ic_www/servlet?_page=searchSPZ&lngID=1

vlastním registrem spatřených vozidel myslis neco takovydleho? :-)

(Příspěvek byl editován uživatelem pavel2.)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7197
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 16:02:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak mi v pondělí v Brně těsně utekl rekord zlínské "stošestnáctky", tak jsem neměl štěstí ani dnes v Praze s pardubickou...

 
 
 
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 18:59:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos: žluté BB byly taky (viz třeba http://www.imhd.sk/bb/index.php?w=3329302f30eff2212c24293a2f36ef1f&id=181)Pokud si dobře pamatuji, nebyly už žluté BBA, BBB etc.
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1115
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 19:41:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nestle: Díky!
Mám dnes nějak dlouhé vedení. Stránky imhd.sk znám, jen jsem si na ně nějak nevzpomněl A přitom je na nich ohledně SPZ tolik zajímavého
100 let SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1041
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 21:02:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Nicméně odhaduji, že Plzeň by vydávala PNA, možná PNB , Brno by po BZZ přešlo k BSI, BSJ..."

...a Frýdku-Místku by touto dobou pomalu ale jistě musela být přidělena ( vrácena ) série FI...ačkoliv - kdoví, tohle se nápadně podobá jistému motoristickému logu, takže by to mohlo být spíš třeba FR , FY , FS,...
Je pravděpodobné, že i přes oslabení o Třinec, Jablunkov a Frýdlant nad Ostravicí ( dohromady cca 100 000 obyvatel ) by se v tomto "okleštěném okrese" (ORP) v současnosti vydávala série FMZ.
Rozhodně Frýdek-Místek by byl první, kdo vyčerpá přidělené kombinace v "systému 1960 - 2xxx"...

Freelander : o té Jesenické JEB 58-75 vím, ačkoliv jsem jí ještě neviděl. Troufám si tvrdit, že tato SPZ je srovnatelná svým významem s ALB 89-99 (případně ALB 90-00).
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1079
Registrován: 1-2006


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 11:32:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kladno, 1.9.2006:
(když jsem si doma prohlížel čerstvé snímky autobusů, myslel jsem, že jen tak mimochodem budu mít rekord v RZ ale vidím, že prd.)
 
Kdo není aspoň trochu blázen, ten snad ani nemůže být normální.

www.fotodoprava.com
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4725
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 17:43:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: Komu to patří? vypadá to na exBado Bus
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4727
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 18:11:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na základě čeho dostalo toto úplně normální Polo žlutou SPZ?

 
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7211
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 18:27:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Praha je jen velká vesnice. Tohle byla moje první "stošestka" s E-proužkem loni v qětnu. Dnes jsem stejný vůz potkal na Vyšehradě.

 

Poznáte budovu v pozadí?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1119
Registrován: 6-2002
Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 18:32:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk - Komu to patří?
RZ je rakovnická
100 let SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 781
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 19:51:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na základě čeho dostalo toto úplně normální Polo žlutou SPZ?

Na základě toho že bu´d jezdí na papírech z "nákladního" pola (2 sedačky v předu a pak přepážka a vzadu náklad)
nebo jiný značky zrovna neměl po ruce.
Evoluci nezastavíš...
Tak jako člověk pochází z tupý a smrdutý opice, tak pochází ŠKODA 100 z odfláknutý a šeredný 1000 MB
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4730
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 20:02:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine, díky za potvrzení. Přesně to (pididodávkovy papíry) jsem si myslel taky
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1087
Registrován: 1-2006


Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 20:35:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk: Ten Autobus provozuje nějaký Kalivoda, nic bližšího o něm nevím, viděl jsem ho poprvé, tak ani nevím, jestli má i jiné busy. Jde o smluvní dopravu zaměstnanců.
Kdo není aspoň trochu blázen, ten snad ani nemůže být normální.

www.fotodoprava.com
Guldys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 07:22:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V sobotu jsem poprvé potka žlutou "typ 104" série LBM:
 
(omluvte kvalitu - foceno mobilem)
Doteď jsem viděl jen jedinou žlutou LBM a to LBM 99-99 na dodávce o který jsem si myslel, že je první neduplicitní LBx. Každopádně těhle moc nebude...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1135
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 08:39:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem viděl nejvyší pražskou 6A5 7770 (Audina). Kdyby se pokračovalo podle starého systému, bylo by to ANR 77-70

Samo je to mimo Prahu pouze velmi hrubý odhad, ale taky mně to napadlo, hihi, když jsem byl na jaře přihlašovat IGK, tak jsem odhadoval něco kolem PUT 4x-xx
Vzhledem k hávarii serveru je troska titulní stránky trolejbus.cz umístěna zde www.choltice.eu/doprava
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 867
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 09:27:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poznáte budovu v pozadí?

Asi Jedličkův ústav na Vyšehradě. Ale možná si měli zasoutěžit spíš přespolní...?
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1082
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 09:51:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle byla moje první "stošestka" s E-proužkem loni v qětnu. Dnes jsem stejný vůz potkal na Vyšehradě

To já už jsem počtvrtý potkal rekordní 103 2P3 3868 a kolem nejvyšší 105 1P0 6424 jezdim denně.
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz
RegioMap Plzeňského kraje - stav k 2.7.2006
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2230
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 10:07:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já potkávám všech 6 dosud viděných JM-106-epruh po Kuřimi pořád dokola už několik týdnů. Holt malá ORP
Strojvedoucí v zácviku - největší přítel DKV Brno
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2196
Registrován: 8-2002
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 16:58:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vcera jsem byl u kamarada a nahodou vytahl stary velky technicaky, taxem ihned zacal opisovat :-)
tudiz zpravy predevsim pro vamose a dedka.

nejdriv zluta nakladakova spz:
24.02.1961 dostalo nový RTO u ČSAD Klatovy, závod Sušice žlutočernou KT 00-76. tedy možná máme začátek systému 1960 na okrese Klatovy. po několika změnách majitele dostal bus 15.05.1991 PS 83-23 vzoru 87.

další vůz je Octavia Combi model 993-C, 30.07.1967 dostal RO 36-06. jezdi s puvodni spz dodnes.

třetí vozidlo, Š 1000 MB model 1966, dostalo 19.01.1967 PN 01-81.

čtvrtej a poslední vůz je nejzajímavější: na TP jsou razítkem natištěný 3 SPZ, přičemž na prvních 2 je navíc razítko ZRUŠENO. druhá značka je jasná, ta byla vyměněna později při převodu na novýho majitele, ale ta první...

uvnitř na straně 3 to samý, první razítkem natištěná SPZ RM 27-71 je přeškrtaná asi červenou pastelkou. vedle je o5 razítkem vytisknutá PM 69-37. datum 29.09.1960.

koneckonců viz příloha:
 
(proč sem sakra nejde vložit GIF?!?
JPEG má dvojnásobnou velikost...)


takže to na mě dělá dojem, že techničák byl jaxi připravenej dopředu a Š Octavia 985 měla dostat ještě značku systému 53, ale nakonec už dostala fungl novou plzeňskou systému 60. zřejmě jsme tedy narazili na přelomový období. každopádně z toho pro mě vyplývá, že PM rozhodně nezačínalo od 00-01. domnívám se, že zelená tisícovka PM 62-12, kterou jsem kdysi fotil i dával sem, je starší než naše profláknutá červenohnědá oktávka PM 09-89.

co vy na to?

nakonec další značky tý oktávky:
03.07.1967 PJ 54-94
10.01.2001 ROD 51-42

--ende--
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2235
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 18:47:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem trošku brouzdal po Brně a tak se podělím své úlovky:

Cizinecké: pražská neduplicitní AKV, BOA vzoru 87 a BMA vzoru 60 (znalci aut by mohli doplnit, kdy se vůz vyráběl a kdy byla SPZ zhruba přidělena)
 
 
 

Zahraniční: Dánsko, Lotyšsko a Švýcarsko
 
 
 

Pro Brno trochu exotiky a jedna namačkaná 106 v US prostoru:
 
 
 

Evergreen posledních dní: BVK (o něco vyšší než Mcbainova ) a brněnská typu 105:
 
 
 
Strojvedoucí v zácviku - největší přítel DKV Brno
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 787
Registrován: 12-2005


Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 19:20:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel 2 vcera jsem byl u kamarada a nahodou vytahl stary velky technicaky
Tady byl někdo u Libora :-) A teď šplhá.
Evoluci nezastavíš...
Tak jako člověk pochází z tupý a smrdutý opice, tak pochází ŠKODA 100 z odfláknutý a šeredný 1000 MB
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 868
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 20:41:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Modrožl. BMA-09-39:

Auto je Toyota Corolla z let 88-92, která se právě v tomhle provedení (sedan) těsně před revolucí začala za těžký peníz prodávat v Tuzexu (nebo dokonce v Mototechně?), což byl po dlouhé době průnik Japonců na oficiální český trh.

Ten kousek na snímku je ale zjevně z USA (nebo Kanady), o čemž svědčí nejen prostor na SPZ, ale i typové označení a emblém dealera. Takže tipuju, že se na naše územní dostala částečně ojetá třeba v roce 1992 a ještě v této době jí dali tu staromódní espézetku. Nebo to bylo jinak?
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2197
Registrován: 8-2002
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 21:38:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

martin_100: za prvý nešplhám, ale pouze doplňuju střípky do mozaiky pokud mám co nabídnout a za druhý tebe libor se zcestným názorem na 1000 MB nemá rád, taxi nestěžuj :-)
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1126
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 22:11:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel2: Skvělé údaje, jen víc takových
Tu zobrazenou stránku ovšem interpretuješ zcela chybně (proto jsem vždy nejradši, když techničák přímo vidím sám):
RM-27-71 byla vozidlu skutečně přidělena 29.9.1960 a vozidlo s ní pár let jezdilo.
PM-69-37 byla přidělena až při povinné výměně a to asi až v roce 1965. Datum výměny bývá zaznamenámo tuším na straně 8 a rozhodně by bylo zajímavé. Možná by stálo za to, pokusit se ten TP znovu vidět (ale viděl jsem i pár TP, kde záznam o datu výměny chyběl )
100 let SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1127
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 22:34:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PS: tedy možná máme začátek systému 1960 na okrese Klatovy pro typ SPZ "nákladní" (= žluté). Každý druh začínal trochu jindy.

Jinak o tom, že PM šlo víceméně chronologicky od 00-01 jsem stále přesvědčen. Datum přidělení série PM 29.9.1960 naprosto vylučuje použití této série v systému 1953, navíc jako výchozí. Technicky je zcela vyloučeno zvládnout výměnu všech SPZ série PM (několik tisíc) v bývalém Banskobystrickém kraji za 3 (tři) dny - pokyny zavádějící změnu systému byly vydány totiž 26.9.1960(!), navíc podle mě začaly fakticky platit až v říjnu. Navíc by se v těch dnech muselo stihnout i převézt zbytek SPZ z Banské Bystrice do Plzně!
Ale i kdyby to byla série v systému 1953 neexistující, tento zápis v TP - podle mých zkušeností - znamená vždy dodatečnou výměnu a datum se vztahuje k té starší SPZ. Pokud byl majitel pozván na povinnou výměnu a žádné další údaje se v TP neměnily, přepsalo se to jen takto a mělo se to zaznamenat do dalších záznámů (ale ne vždy se tak dělo). Viděl jsem takto zapsány dokonce tři SPZ přes sebe - šlo vždy o výměnu za poškozenou. Někdy se též dalo razítko s novým datem vedle té nové SPZ.
Záznamy v TP bývají občas dost zmatené a někdy je velký problém je správně interpretovat - docela mi trvalo, než jsem se to naučil a pořád si nemůžu být jist, že mě něco nepřekvapí
100 let SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1128
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 23:09:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel:
Takže k sérii RM můžeme Plzeňský kraj přiřadit s naprostou jistotou. Dosud jsem to považoval "pouze" za "velmi pravděpodobné"
Tabulku asi zase bude chtít brzy doplnit - za poslední měsíc se nám ujasnily další tři osobákové série:
RH - SVB Hradec Králové
RK - SVB Brno
RM - SVB Plzeň
100 let SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2198
Registrován: 8-2002
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 00:43:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vamos:
jaxem psal mejlem, TP RM-27-71 jeste casem prolustruju a udaje poskytnu. a uvidime...

jeste prolezu stary fotky, ktery jsem ruzne nasbiral a treba se vyvrbi dalsi kody systemu 53. ono kdybych byl v duchodu a mel tedy fůru času, zalezl bych do vedecky knihovny v plzni a objednal si svazany stary noviny. neco by urcite na povrch vyplulo...

s ruznyma datama pocatku systemu 60 v ruznych okresech pocitam, to uz nam vtloukas do hlavy dostatecne dlouho :-)
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2199
Registrován: 8-2002
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 00:51:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260: me pro zakladni orientaci vetsinou staci starej znamej autokatalog na novy adrese http://www.auta5p.eu

ofsem na jefa nemam a na džaponce specialista nejsem :-)
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 463
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 08:45:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nic převratného: AC-05-23, Škoda Octavia Super, přidělena 29. 12. 1962. Škodovka byla s touhle značkou v roce 1987 vyřazena z evidence.
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1129
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 10:05:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Syverin: Nic převratného?
Já to považuju za velice zásadní. To posouvá termín zavedení série AB na osobácích někam do léta 1962!
Musím to důkladně porovnat s ostatními známými daty. Když AD-49-53 je z 3.4.64 tam mi to připadá docela brzy.
100 let SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace