K-report
 

Archiv do 19.června 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » SPZ » SPZ - diskuse » Staré archivy » Archiv do 19.června 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1790
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 11:59:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel2: já mám nejradši malá sídliště v malé ORP, kde si říkáš: Tak tenhle šel pro RZ v pondělí ráno, tenhle odpoledne, tenhle až ve středu.

Kuřimská a Ivančická analýza - to je moje gusto. O víkendu mě čeká Ivančická.
Škopková: Táhne z tebe pivo, smrděj ti nohy, to je život...
Škopek: Dej mi pokoj, furt!
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1244
Registrován: 1-2004


Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 15:17:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak typ 102 v U kraji si velmi pravděpodobně zase převezme vedení. Před chvilkou jsem zahlíd 3U9 ale byl to jen okamžik, než mi zajel za roh. Původně jsem ho chtěl začít autmo stíhat abych si to potvrdil, ale nakonec jsem nebyl tak akční, protože vím, že jezdí pravidelnou trasu se štěrkem a že na nej zase natrefím(i když Murphyho zákony fungují...).
Jinak v ORP UL jsme běžně na 3U7 38xx - uvidíme jestli to spolu souvisí.
Aussiger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1245
Registrován: 1-2004


Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 15:34:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě pro centrálu: 3U7 1936 něčí malej rekord, čí? Chevrolet dnes v Ústí, s ústeckou podložkou prodejce Chevroletů.
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 791
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 17:55:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos :

???

Asi píšu moc dlouhé příspěvky.

Moje odpověď je v mém proslovu č. 790, 16. 6. 2006 , 7:29:59 :

Odstavec poslední, od "Téma nějakých zkratek..."
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 792
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 18:39:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos - PS. :

Pokud si chci pro sebe označit již zjištěnou domovskou příslušnost určité série v číselné řadě, používám výše zmíněné zkratky.
Ale taktéž je s dovolením použiju, jestliže chci dát do diskuze informaci o tkzv. "malých rekordech", tj. o nejvyšších stavech číselné řady v těch ORP, kde jsem si jistý, že jsou to opravdu "ony".

Než se k tomuto zjištění dopracuju, používám mimojiné toto -
(navíc je zajímavé, že jsem to už do diskuze dával ):

www.epusa.cz!!!

Zde si můžeš vyzkoušet i svoje Dolany.

Nejsem samozřejmě tak naivní, (ačkoliv tak asi vypadám), abych si myslel, že se katastry všech obcí u všech ORP vměstnají do hranic bývalých okresů.
Než jsem začal s celostátní anča-lízou, jedna z prvních věcí byla, že jsem si oťukl určité stránky a stáhl si k tomu potřebné materiály.
Díky nim vím, že pokud třeba zítra uvidím náklaďák s nápisem na dveřích Masna Dolany, RZ 4S4 6393, nejsou to Černošice alias Praha - západ, nýbrž : Kralupy n.V.
Atakpodobně - podle materiálů, které mám k dispozici, to samozřejmě zdaleka není problém jen Benešova a Plzně!!!
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 954
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 19:10:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ke zkratkám: Já osobně bych byl pro to, aby po případném RZ-převratu a nastolení ORP-kódování byly zavedeny dvoupísmenné kódy. Zkusil jsem to, vyjde to "tak akorát", samozřejmě se používají i "potrhlé" zkratky jako KX, PX, PF..., někdy se musí přidělit i zdánlivě "normální" písmeno, které ale v názvu obce není, protože už nebylo nic volné (BD-Boskovice, KZ-Kravaře...). Jednoduše by se u okresů navázalo tam kde v r.2002 skončily od následujícího písmena ve formátu XYZ 1234 (kvůli europroužku), ORP by začaly XY 0001, pak by se přidávalo třetí písmeno. Připraveny mám i "německé" zkratky - tedy 1 písmeno pro některá krajská města (Praha, Brno, Ostrava, Plzeň, Liberec, Jihlava, Zlín), 2 písmena pro všechny ostatní okresní a 3 pro nově vzniklé ORP. Ve hře je možná i "polský" systém, tedy kdy první písmeno je povinně současným kódem kraje (pikantní zkratky tedy vznikají zvlášť v Pardubickém kraji).
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4188
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 19:21:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Službu Úschova během přepravy zajišťovala dneska na výluce trati 300 mezi Nezamyslicemi a vesnicí u Brna (Vyškovem) Avia s touto pěknou značkou:

x
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 936
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 19:59:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dědek:
Samozřejmě používej zkratky jaké chceš Jen mi připadaly zbytečně komplikované - asi i proto, že pro sebe používám i ve své práci jiné zkratky ORP (a pro přiřazení obce k ORP používám náš podikový software). Byla to jen taková úvaha vyprovokovaná především tím HOO (to by mě nenapadlo ani náhodou
A když už jsem u těch Kralup - tohle stálo na jedné zahradě v Postřižíně, ORP Kralupy (KR), okres PH (a tvářilo se jako místní)


PS: Jen by mě zajímalo, jakou třípísmennou zkratku používáš pro
100 let SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 937
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 20:45:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dědek PPS:
Z toho, že by sis myslel, že hranice ORP sledují hranice okresů jsem tě rozhodně nepodezříval. Jen mi připadalo zbytečné rozlišovat ORP, kde bylo před rokem 2002 sídlo okresu a kde nebylo. Navíc ORP se stejným sídlem jako okresní úřad vůbec nemusela pokračovat v sérii vydávanou okresem - proto jsem jako příklad uvedl Benešov. To odlišení by mě naopak připadalo logické, aby bylo zřejmé, co ještě vydal okres a co už ORP.
Ale už to nechci rozvádět - že se z takové lehké úvahy o zkratkách ORP rozvine takováhle debata jsem rozhodně nepředpokládal
100 let SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1791
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 21:12:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ke zkratkám: systém 3260 je nejdokonalejší. Kombinuje rakousko-německo-československý systém. A jak už to bývá hybrid je hybrid... Je zásadový, má pravidla a jediná Aš ma vyjímku a kód ASC (z německého Asch )

Jinak k zavedení jednotného systému bychom měli dospět a systém 3260 čeká na spuštění do chvíle než mi někdo seřadí abecedně všechny mimokrajské a mimookresní ORP. Pak je postup následující:

1. Jednoslovné ORP - první tři písmena (samozřejmě bez diakritiky (např. MIK - Mikulov), je-li již obsazeno, posouváme o písmeno dále (např SLP - Šlapanice)

2. Dvouslovné ORP - první dvě písmena z prvního slova, třetí písmeno z druhého slova (např. MOK - Moravský Krumlov), opět je-li obsazeno, posouváme, druhé písmeno v prvním slově.

3. Tříslovné ORP - z každého slova první písmeno (např. NMN - Nové Město na Moravě), je-li obsazeno -posouváme v posledním slově o jedno písmeno (např. NME - Nové Město nad Metují)

Základní podmínkou je skutečně abecední pořadí ORP třetího řádu.

Tím se vyhneme nehezkým kombinacím z X, F, G apod... Přiřazené kódy tak své řeknou i průměrně se orientujícímu muži.
Škopková: Táhne z tebe pivo, smrděj ti nohy, to je život...
Škopek: Dej mi pokoj, furt!
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 793
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 21:13:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos :

To si pif, že budu!

Ad "komplikované" -
nemůžu si pomoc, mně připadají naopak velice srozumitelné.
To dvoupísmenné kódy podle mě při počtu 205 ORP rozhodně nemohou splňovat! (viz. Martin l.)

A chtěl jsem se vyhnout třeba i typu S-CB (Český Brod) - C-CB (České Budějovice), tedy rozlišení dvoupísmenných kódů krajským písmenem.

Hlavně je třeba si uvědomit, že ač moje nevinné zkratky zapůsobily na někoho jako rudá muleta na býka ,
tyto se nesnaží o nic zásadního a nemají ambice státi se předlohou nového zákona o dopravě!
Jsou to rozeznávací kódy pro celostátní analýzu čb. značek, tudíž nepadá v úvahu ani případná kolize kódu
HOO-5S1 7363 (označení malého rekordu ORP Hořovice) s čž. registrační značkou HOO xxxx ( královéhradecké trucktory a jim podobné potvory).


HOO by tě nenapadlo ani náhodou?

Havířov...HAV
Havlíčkův Brod...HB
Hlinsko...HLI
Hlučín...HLU
Hodonín...HO
Holešov...HOL
Holice...HOI
Horažďovice...HOR
Horšovský Týn...HTY
Hořice...HOC
Hořovice...HOO
Hradec Králové...HK
Hranice...HRA
Humpolec...HUM
Hustopeče...HUS

...budu rád, když se dozvím, co je na přidělení těchto zkratek tak "divokého, nepochopitelného a za oči tahajícího".


PS. :

Aš...ASA

(to je přece logický, ne...!?)
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 388
Registrován: 5-2003


Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 21:49:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_l, Dědek:
Taky jsem zkoušel dovupísmenné kódy, a ono to vyjde (myslím 100%), ale musíme se smířit například s tím, že Kroměříž bude KZ a Kouřim KM...čímý samozřejmě vzniká trochu zmatek... na druhou stranu ale zmatek v podstatě nevadí, protože zařadit značku potřebují jen cajti a šotouši - cajti si jí najdou v databázi a šotouši mají alespoň co dělat.
Robot 1-X please save my friends! ...and doctor Zoidberg!
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1792
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 22:06:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kódování systémem 3260 - písmeno A
pečlivě poznamenejte

Aš - ASA

zde jsme použili vzhledem k absenci třetího znaku ve slově Aš na návrh Dědka první písmeno abecedy

Kódování systémem 3260 - písmeno B
pečlivě poznamenejte

Blansko - BK
Benešov - BN
Beroun - BE
Bílina - BIL
Bílovec - BIO
Blatná - BLA
Blovice - BLO
Bohumín - BOH
Boskovice - BOS
Brandýs nad Labem - Stará boleslav - BSB
Brno - B
Broumov - BRO
Bruntál - BR
Břeclav - BV
Bučovice - BUC
Bystřice nad Pernštejnen - BNP
Bystřice pod Hostýnem - BPH


Vyjímku jsem museli udělat pouze u Bílovce, kde kód BIL zabrala Bílina

Specifickým příkladem je BSB, kde jsme vzhledem k dlouhému názvu vypustli přídomek na Labem a použili zbývající počáteční znaky
Škopková: Táhne z tebe pivo, smrděj ti nohy, to je život...
Škopek: Dej mi pokoj, furt!
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1793
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 22:10:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kódování systémem 3260 - písmena C a Č
pečlivě poznamenejte

Čáslav - CAS
Černošice - CER
Česká Lípa - CL
Česká Třebová - CET
České Budějovice - C
Český Brod - CEB
Český Krumlov - CK
Český Těšín - CEE

Vyjímka udělena Českému Těšínu, kde kód CET obsadila Česká Třebová

(Příspěvek byl editován uživatelem 3260.)
Škopková: Táhne z tebe pivo, smrděj ti nohy, to je život...
Škopek: Dej mi pokoj, furt!
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1794
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 22:14:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kódování systémem 3260 - písmeno D
pečlivě poznamenejte

Dačice - DAC
Děčín - DC
Dobruška - DOB
Dobříš - DOR
Domažlice - DO
Dvůr Králové nad Labem - DKL


Vyjímka udělena Dobříši, kde kód DOB obsadila Dobruška

Specifickým příkladem je Dvůr Králové nad Labem, kde jsme vypustli předložku nad.
Škopková: Táhne z tebe pivo, smrděj ti nohy, to je život...
Škopek: Dej mi pokoj, furt!
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1795
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 22:17:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kódování systémem 3260 - písmeno F
pečlivě poznamenejte

Frenštát pod Radhoštěm - FPR
Frýdek-Místek - FM
Frýdlant - FRY
Frýdlant nad Ostravicí - FNO
Škopková: Táhne z tebe pivo, smrděj ti nohy, to je život...
Škopek: Dej mi pokoj, furt!
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1796
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 22:26:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kódování systémem 3260 - písmeno H
pečlivě poznamenejte

Havířov...HAV
Havlíčkův Brod...HB
Hlinsko...HLI
Hlučín...HLU
Hodonín...HO
Holešov...HOL
Holice...HOI
Horažďovice...HOR
Horšovský Týn...HOT
Hořice...HOC
Hořovice...HOO
Hradec Králové...HK
Hranice...HRA
Humpolec...HUM
Hustopeče...HUS

Poopravil bych dle pravidel pouze Horšovský Týn - namísto HTY udělat HOT.

Tak mě napadá, že takhle vlastně mohly vznikat v minulých kódech dvojí varianty (BO/BI, KI/KA...)

Co takhle udělat Horšovskému Týnu HOT i HTY. Ať mají budoucí generace nad čím přemýšlet a diskutovat...


Už to vidím:

Vámosův vnuk:
Podle rozdělovníku bylo nejprve vydáváno HTY a potom HOT, ovšem data výdeje se mi podle toho stařičkého Roomsteru nepodařilo dopátrat.

Dědkova dcera:
podle otcových záznamů vycházelo HTY 25AB na květen-červen 2016

Pavel_8:
A navíc Regiomap z roku 2006 obsahuje pouze kód HT, tak mi to někdo vysvětlete?

Mcbain_2:
No a, ORP přece nemají logiku.
Škopková: Táhne z tebe pivo, smrděj ti nohy, to je život...
Škopek: Dej mi pokoj, furt!
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 795
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 22:47:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260 :

Nenuť jim to.
Hodnotné dílo samo si cestu mezi lidi hledá:
Vyhledala si jí Babička Boženy Němcové, vyhledá si jí i tvůj "Systém 3260"!



Teď mají někteří pro kód HOO jen slova pohrdání, ale počkej za pár let, až bude Vámos sepisovat další kapitolu svojí "Historie SPZ", kapitola devátá :
2020 - 2042
Ještě bude škrábat prstíkem, abys' mu svěřil kompletní seznam kódů.

Z tohoto důvodu bych byl dokonce pro "Tajný systém 3260/1953".
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 796
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 22:56:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ohledně Horšovského Týna (a ostatních dvouslovných názvů) jsem si vytvořil jiné pravidlo.
Je to tak trochu o češtině.
Za důležitější slovo je v tomto případě považováno slovo Týn (pídíme se především po Týnu, jedu do Týna atp.) a proto použiju z tohoto slova dvě písmena.
Podobně řeším Český Těšín (CTE) , Valašské Klobouky (VKL) , Novou Paku (NPA) atd.
Trustno1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 4-2005


Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 23:47:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6A3 1144 , Ke stáčírně P-11 , 16. 6. 2006 , Ford Fusion , typ 101

Panejo, to šlo ale rychle...
http://RZ.zde.cz/ - AussigerBobykova tabulka aktuálně vydávaných registračních značek

Trustno1 = trust no one ~ nevěř nikomu!
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1797
Registrován: 10-2003


Odesláno Sobota, 17. června 2006 - 05:15:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dědek: souhlasím s češtinou.

Opravte si, prosím, následující kódování:
HOT na HTY - Horšovský Týn
CET na CTR - Česká Třebová
CEE na CTE - Český Těšín

Je to opravdu logičtější a víc to napovídá...

Jinak k užívání systému 3260 nikoho samozřejmě nenutím, stejně jako jsme nikoho nenutili k osvojení si kultovního PDF či základní terminologie. Ovšem zavedením těchto pravidel se diskuze vždy zkvalitnila a zrychlila. Rozhodně je rychlejší napsat:

5S1 2546 typ 103, asi ORP BSB nebo CER


než

Viděl jsem 5S1 2646, vpředu standardní tabulka, vzadu taková ta široká dvouřádková, vypadá to na výdejní místo Brandýs nad Labem - Stará Boleslav nebo Černošice
Škopková: Táhne z tebe pivo, smrděj ti nohy, to je život...
Škopek: Dej mi pokoj, furt!
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 797
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 17. června 2006 - 06:43:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260 :

Souhlasím se zrychlením a myslím si, že to by měl uznat každý soudný člověk.
Obávám se však, že zqalitnění by mohlo být brzy mnohými pochybovači napadeno a zpochybněno.
Takže nezbývá než zatnout zuby a vydržet!
Vždyť málokterého světového velikána jeho současníci chápali...
Práci a projekty Leonarda da Vinciho, myšlenky Julese Verna i všestrannou genialitu Járy Cimrmana lidé doceňují
až nyní, po mnoha letech.
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 798
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 17. června 2006 - 08:36:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přeberte si to, jak kdo chcete...
...aneb - "pomoc kolegovi":



ABECEDNÍ ŘAZENÍ ČESKÝCH ORP
A NÁVRH NA JEJICH KÓDOVÁNÍ PRO VNITŘNÍ POTŘEBU TÉTO DISKUZE


1 - Aš...ASA
2 - Benešov...BN
3 - Beroun...BE
4 - Bílina...BIL
5 - Bílovec...BIO
6 - Blansko...BK
7 - Blatná...BLA
8 - Blovice...BLO
9 - Bohumín...BOH
10- Boskovice...BOS
11- Brandýs nad Labem-Stará Boleslav...BSB
12- Brno...B , BM
13- Broumov...BRO
14- Bruntál...BR
15- Břeclav...BV
16- Bučovice...BUC
17- Bystřice nad Pernštejnem...BNP
18- Bystřice pod Hostýnem...BPH
19- Čáslav...CAS
20- Černošice...CER
21- Česká Lípa...CL
22- Česká Třebová...CTR
23- České Budějovice...C , CB
24- Český Brod...CBR
25- Český Krumlov...CK
26- Český Těšín...CTE
27- Dačice...DAC
28- Děčín...DC
29- Dobruška...DOB
30- Dobříš...DOR
31- Domažlice...DO
32- Dvůr Králové nad Labem...DKL
33- Frenštát pod Radhoštěm...FPR
34- Frýdek-Místek...FM
35- Frýdlant...FRY
36- Frýdlant nad Ostravicí...FNO
37- Havířov...HAV
38- Havlíčkův Brod...HB
39- Hlinsko...HLI
40- Hlučín...HLU
41- Hodonín...HO
42- Holešov...HOL
43- Holice...HOI
44- Horažďovice...HOR
45- Horšovský Týn...HTY
46- Hořice...HOC
47- Hořovice...HOO
48- Hradec Králové...H , HK
49- Hranice...HRA
50- Humpolec...HUM
51- Hustopeče...HUS
52- Cheb...CH
53- Chomutov...CV
54- Chotěboř...CHO
55- Chrudim...CR
56- Ivančice...IVA
57- Jablonec nad Nisou...JN
58- Jablunkov...JAB
59- Jaroměř...JAR
60- Jeseník...JE
61- Jičín...JC
62- Jihlava...J , JI
63- Jilemnice...JIL
64- Jindřichův Hradec...JH
65- Kadaň...KAD
66- Kaplice...KAP
67- Karlovy Vary...K , KV
68- Karviná...KI
69- Kladno...KL
70- Klatovy...KT
71- Kolín...KO
72- Konice...KON
73- Kopřivnice...KOP
74- Kostelec nad Orlicí...KNO
75- Kralovice...KRA
76- Kralupy nad Vltavou...KNV
77- Kraslice...KRS
78- Kravaře...KRV
79- Králíky...KRL
80- Krnov...KRN
81- Kroměříž...KM
82- Kuřim...KUR
83- Kutná Hora...KH
84- Kyjov...KYJ
85- Lanškroun...LAN
86- Liberec...L , LB
87- Lipník nad Bečvou...LNB
88- Litoměřice...LT
89- Litomyšl...LIT
90- Litovel...LIO
91- Litvínov...LIV
92- Louny...LN
93- Lovosice...LOV
94- Luhačovice...LUH
95- Lysá nad Labem...LNL
96- Mariánské Lázně...MLA
97- Mělník...ME
98- Mikulov...MIK
99- Milevsko...MIL
100-Mladá Boleslav...MB
101-Mnichovo Hradiště...MHR
102-Mohelnice...MOH
103-Moravská Třebová...MTR
104-Moravské Budějovice...MBU
105-Moravský Krumlov...MKR
106-Most...MO
107-Náchod...NA
108-Náměšť nad Oslavou...NNO
109-Nepomuk...NEP
110-Neratovice...NER
111-Nová Paka...NPA
112-Nové Město na Moravě...NMM
113-Nové Město nad Metují...NME
114-Nový Bor...NBO
115-Nový Bydžov...NBY
116-Nový Jičín...NJ
117-Nymburk...NB
118-Nýřany...NYR
119-Odry...ODR
120-Olomouc...M , OC
121-Opava...OP
122-Orlová...ORL
123-Ostrava...T , OV
124-Ostrov...OST
125-Otrokovice...OTR
126-Pacov...PAC
127-Pardubice...E , PU
128-Pelhřimov...PE
129-Písek...PI
130-Plzeň...P , PM
131-Podbořany...POD
132-Poděbrady...POE
133-Pohořelice...POH
134-Polička...POL
135-Praha...A , AB
136-Prachatice...PT
137-Prostějov...PV
138-Přelouč...PRE
139-Přerov...PR
140-Přeštice...PRS
141-Příbram...PB
142-Rakovník...RA
143-Rokycany...RO
144-Rosice...ROS
145-Roudnice nad Labem...RNL
146-Rožnov pod Radhoštěm...RPR
147-Rumburk...RUM
148-Rychnov nad Kněžnou...RK
149-Rýmařov...RYM
150-Říčany...RIC
151-Sedlčany...SED
152-Semily...SM
153-Slaný...SLA
154-Slavkov...SLV
155-Soběslav...SOB
156-Sokolov...SO
157-Stod...STO
158-Strakonice...ST
159-Stříbro...STR
160-Sušice...SUS
161-Světlá nad Sázavou...SNS
162-Svitavy...SY
163-Šlapanice...SLP
164-Šternberk...STE
165-Šumperk...SU
166-Tachov...TC
167-Tanvald...TAN
168-Tábor...TA
169-Telč...TEL
170-Teplice...TP
171-Tišnov...TIS
172-Trhové Sviny...TSV
173-Trutnov...TU
174-Třebíč...TR
175-Třeboň...TRE
176-Třinec...TRI
177-Turnov...TUR
178-Týn nad Vltavou...TNV
179-Uherské Hradiště...UH
180-Uherský Brod...UBR
181-Uničov...UNI
182-Ústí nad Labem...U , UL
183-Ústí nad Orlicí...UO
184-Valašské Klobouky...VKL
185-Valašské Meziříčí...VME
186-Varnsdorf...VAR
187-Velké Meziříčí...VMZ
188-Veselí nad Moravou...VNM
189-Vimperk...VIM
190-Vizovice...VIZ
191-Vítkov...VIT
192-Vlašim...VLA
193-Vodňany...VOD
194-Votice...VOT
195-Vrchlabí...VRL
196-Vsetín...VS
197-Vysoké Mýto...VMY
198-Vyškov...VY
199-Zábřeh...ZAB
200-Zlín...Z , ZL
201-Znojmo...ZN
202-Žamberk...ZAM
203-Žatec...ZAT
204-Žďár nad Sázavou...ZR
205-Železný Brod...ZBR
206-Židlochovice...ZID
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 799
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 17. června 2006 - 09:38:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos :

Nevím, jestli ti to k něčemu bude, ale objevil jsem na stránkách :

http://www.khvopava.cz/

tři docela staré motocyklové se zkosením 45°:

OP 40-09 , PT 41-22 a OV 30-94.

Kdyby ses chtěl na ně mrknout, musíš zalistovat ve fotogalerii.
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 938
Registrován: 6-2002
Odesláno Sobota, 17. června 2006 - 10:05:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tyhle zkratky se teda rozhodně učit nebudu! Mám své lepší a navíc některé jsou mi vysloveně proti srsti (=vůbec neevokují vybavení si správného názvu). Nějaké HOO mi vůbec neevokuje Hořovice, musel bych to mít naučeno (a tokových je tam hodně). Mě navíc vůbec nevadí, že se bude ta samá zkratka opakovat ve více krajích. Takže tyto zkratky používat nehodlám; stačí, že už jsem převzal nesmyslné označení vzor 1987
100 let SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 939
Registrován: 6-2002
Odesláno Sobota, 17. června 2006 - 10:06:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dědek: Dík za Opavu, podrobně prozkoumám
100 let SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 940
Registrován: 6-2002
Odesláno Sobota, 17. června 2006 - 10:14:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě dám ukázku, jak to dělám já. V závorce je alternativa, protože se to nehodlám učit nazpaměť, tak prostě použiju, co mě zrovna napadne. Jde jen o pracovní rychlou identifikaci ORP. Po nikom nechci, aby to používal, ale mě to tak bohatě stačí
1 - Aš...Aš
2 - Benešov...BN
3 - Beroun...BE
4 - Bílina...BI
5 - Bílovec...BC (BI)
6 - Blansko...BK
7 - Blatná...BT
8 - Blovice...BL (BH)
9 - Bohumín...BO
10- Boskovice...BO, BS
11- Brandýs nad Labem-Stará Boleslav...BL
12- Brno...B , BM
13- Broumov...BR (BM, BV)
14- Bruntál...BR
15- Břeclav...BV
16- Bučovice...BU (BX)
17- Bystřice nad Pernštejnem...BP
18- Bystřice pod Hostýnem...BH
100 let SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 800
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 17. června 2006 - 11:19:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos :

Proboha - nikdo se nic neučte!!!
(Toho jsme si v životě užili už dost)

Jinak je moc dobře, že jsi nám svůj styl nastínil, alespoň může každý kdo chce porovnat, který systém je lépe zapamatovatelný, přehlednější a svými kódy více evokující správný název.


Apropó- samozřejmě ctím tvé pracovní metody, přesto si neodpustím drzé konstatování a otázku :
Nedovedu si představit, jak to může tímto stylem pokračovat až do "Ž" a potom - to se ti to bez pevně daných pravidel vůbec neplete?? Nechápu, jak se v tom můžeš vyznat.
Při vší úctě k nám diskutujícím si myslím, že bychom v tom tímhle stylem měli zakrátko "pěknej maglajz".

Ještě mám pro tebe jednu starou mopedovou : KI 372

http://cezety.wz.cz/fotky/5.jpg

Nevím proč, ale vždycky mi tyhle mopedovky připadaly tak nějak "falešný"...

(Příspěvek byl editován uživatelem Dědek.)
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 801
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 17. června 2006 - 11:36:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Před obědem chvíle pro trochu černého humoru :

http://auta5p.car.cz/vtipy/foto/vtip_001.jpg

http://auta5p.car.cz/vtipy/foto/vtip_004.jpg


3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1798
Registrován: 10-2003


Odesláno Sobota, 17. června 2006 - 16:28:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos:

12- Brno...B, BM
13- Broumov...BR (BM, BV)
14- Bruntál...BR
15- Břeclav...BV


pěknej maglajz

Tak mi připadá, že dle vlastních zkušeností to chceš někomu v budoucnu pěkně zavařit

A co takhle jednopísmenné kódy , to je jedno, že se budou opakovat
Škopková: Táhne z tebe pivo, smrděj ti nohy, to je život...
Škopek: Dej mi pokoj, furt!
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1799
Registrován: 10-2003


Odesláno Sobota, 17. června 2006 - 16:33:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dědek: skvělá práce

Je vidět, že to máš promyšlený a zmáknutý. Tedy, jestli se dostanou Tvé zápisky budoucím generacím, tak se nebojím, že se v těch ORP někdo ztratí... V podstatě jde o to se naučit pouze vyjímky. Ostatní si odvodíš podle tří základních pravidel, které tu někdo (a myslím, že jsem to byl já) tak skvěle nastínil...
Škopková: Táhne z tebe pivo, smrděj ti nohy, to je život...
Škopek: Dej mi pokoj, furt!
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 802
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 17. června 2006 - 17:00:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260 :

...jo jo, už pomalu píšu závěť.

Něco odkážu Vámosovi, něco tobě, zbytek dostane Pajda.
(Dle vaší specializace.)
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 958
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 17. června 2006 - 23:55:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už si tady všichni ješitně vylili svoje kódy, tak já musím taky. Jak jsem již říkal, mám v oblibě dvoupísmenné a to přesto, že vzhledem k počtu ORP vznikají drobně potrhlé... Pravidla jsou jednoduchá - první písmeno je počátečním v názvu, druhé nejbližší možné (u dvouslovných pokud možno počátečním druhého slova) - takže si je může každý odvodit. Uvádět budu tedy jen ty, ke kterým bylo nutno kvůli jejich různým specifikům přistupovat individuálně. Drobný problém nastal u písmen B, K a P kde bylo nutno druhá písmena různě prohazovat tak, aby bylo pokud možno obsaženo v názvu obce, proto si je uvedeme celé. Praha má samozřejmě AA - AZ. ORP, která byla dříve okresními městy mají všechny (tedy i dva, tři) původní kódy:

Aš - SA
B
Bílina - BA
Brandýs n. L. - St. Boleslav - BB
Blovice - BC
Boskovice - BD
Beroun - BE
Bohumín - BH
Bučovice - BJ
Blansko - BK
Bílovec - BL
Brno - BM, BS, BZ
Benešov - BN
Bystřice pod Pernštejnem - BP
Bruntál - BR
Blatná - BT
Broumov - BU
Břeclav - BV
Bystřice pod Hostýnem - BY
...
Český Těšín - CS
Český Brod - CY
...
K
Krnov - KB
Konice - KC
Kopřivnice - KE
Kuřim - KF
Kutná Hora - KH
Karviná - KA, KI
Kyjov - KJ
Kostelec nad Orlicí - KK
Kladno - KD, KL
Kroměříž - KM
Kadaň - KN
Kolín - KO
Kaplice - KP
Kraslice - KS
Klatovy - KT
Kralupy nad Vltavou - KU
Karlovy Vary - KR, KV
Kralovice - KX
Králíky - KY
Kravaře - KZ
...
Lysá nad Labem - LY
...
Moravské Budějovice - MU
...
Nové Město na Moravě - NM
Nové Město nad Metují - NT
Nový Bor - NV
Nový Bydžov - NZ
...
Orlová - OA
Ostrov nad Ohří - OR
...
P
Příbram - PB
Podbořany - PD
Pelhřimov - PE
Přeštice - PF
Písek - PI
Polička - PK
Pohořelice - PL
Plzeň - PM, PN
Pacov - PO
Poděbrady - PP
Přerov - PR
Prachatice - PT
Pardubice - PA, PU
Prostějov - PV
Přelouč- PX
...
Vysoké Mýto - VE
Veselí nad Moravou - VR
Velké Meziříčí - VZ


Tyto kódy byly primárně připravovány pro situaci po "RZ-převratu", neboť dvoupísmenné kódy jsou funkčně optimální. Pokud by někdo namítal, jak má z KF nebo PX poznat o co jde, odvětím, že kdo chce, ten se to naučí (jako BI - Brno-venkov, že) a zbytku lidí je to stejně jedno.

(Příspěvek byl editován uživatelem Martin L.)
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6361
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 11:52:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260 - Zdá se, že JM a T kraji vévodí typu 103 staré vykopávky - viz moje kuřimská Š 1203:-)

Však právě pro tyto typy vozidel je "stotrojka" především určena.

Bobyk - před chvílí jsem v Praze na magistrále viděl stříbrného Superba se značkou OPN 28-28.

Dědek - nedaleko tvé pozorovatelny, kousek od DHL na Chodově směr ven z Prahy stojí u "Brněnské P-4" oranžová Š-MB 1000 s reklamou Alimex. Dnes jsem si všiml, že má rezavou LB-xx-xx, nemohl bys místně prověřit? Jestli to není ta, co stávala na Újezdě.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4193
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 13:20:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McBain: Dík, Opava přišla s RZ docela pozdě. Kde se přestaly SPZ vydávat jako poslední? Tam by se podobné "anomálie" mohly vyskytovat častěji.
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 804
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 14:38:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcb. :

Kouknu tam, ale není to léčka ?

(Člověk musí být opatrný : Na mladého, pohledného hocha dnes číhá všude nebezpečí...!)

Aha, no jo vlastně. Takže mně se nemůže nic stát...


+ Bobyk :

OPN 28-28 je qětnová značka roku 2002. Jestliže to je Superb, pak tento typ vozidla může být
na "espézetkách" ještě v drtivé většině okresů.

Ale větší šance je přecejen u těchto opozdilců :

BEJ , CBU , JHJ , CHJ , (OPN) , JEB
(to je druhá půlka roku 2002)

a zejména :

MEM , PII , PTE , PEI a ZRJ
( u těchto okresů mám vážné podezření, že měly tak nadbytečné zásoby SPZ, že se jim je nepodařilo vydat ani do nejzaššího možného termínu - do 1. 1. 2003 )
RZ jsem potom od nich objevil až po tomto datu, od všech v rozmezí od 1. 1. - 24. 1. 2003.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4196
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 17:11:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle všeho pátek 16. června 2006 vstoupí do dějin. "Nová" C 935E firmy Vojtila Trans v tento den obdržela RZ s EP, pravděpodobně 2M2 88xx. Ještě upřesním
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 805
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 17:51:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain :

...tady jí máš -




Mimochodem - příjezdová cesta (viz poslední foto) je po louce, kde jsme před patnácti lety s dcerou pouštěli draka, a která teď pomalu ale jistě ustupuje zástavbě.
Jinak tohle "embaso" parkovalo mimojiné taky na Kulaťáku. Podle toho, jak je zepředu a z boku rozebrané, bude tohle jeho už možná poslední štace...
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 806
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 18:00:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyku, 2M2 88xx to nebude. Tam je už delší čas stará série od Olomóca.

Bude to spíš buď úplný konec 2M2 98xx nebo 2M2 99xx.
A nebo úplně něco jiného.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 5-2003


Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 18:21:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uděláme v tom ještě větší zmatek
(plně dvoupísmenné kódy - původní kódy okresů částečně ignoruju)

1- Aš...AS
2 - Benešov...BN
3 - Beroun...BE
4 - Bílina...BA
5 - Bílovec...BC
6 - Blansko...BK
7 - Blatná...BT
8 - Blovice...BL
9 - Bohumín...BH
10- Boskovice...BO
11- Brandýs nad Labem-Stará Boleslav...BS
12- Brno...B
13- Broumov...BM
14- Bruntál...BR
15- Břeclav...BV
16- Bučovice...BU
17- Bystřice nad Pernštejnem...BP
18- Bystřice pod Hostýnem...BY
19- Čáslav...CS
20- Černošice...CE
21- Česká Lípa...CL
22- Česká Třebová...CT
23- České Budějovice...C, CB
24- Český Brod...CD
25- Český Krumlov...CK
26- Český Těšín...CN
27- Dačice...DA
28- Děčín...DC
29- Dobruška...DB
30- Dobříš...DS
31- Domažlice...DO
32- Dvůr Králové nad Labem...DK
33- Frenštát pod Radhoštěm...FR
34- Frýdek-Místek...FM
35- Frýdlant...FT
36- Frýdlant nad Ostravicí...FO
37- Havířov...HA
38- Havlíčkův Brod...HB
39- Hlinsko...HS
40- Hlučín...HL
41- Hodonín...HO
42- Holešov...HV
43- Holice...HI
44- Horažďovice...HC
45- Horšovský Týn...HT
46- Hořice...HE
47- Hořovice...HR
48- Hradec Králové...HK
49- Hranice na Moravě...HM
50- Humpolec...HU
51- Hustopeče...HP
52- Cheb...CH
53- Chomutov...CV
54- Chotěboř...CO
55- Chrudim...CR
56- Ivančice...IV
57- Jablonec nad Nisou...JN
58- Jablunkov...JV
59- Jaroměř...JA
60- Jeseník...JE
61- Jičín...JC
62- Jihlava...J , JI
63- Jilemnice...JL
64- Jindřichův Hradec...JH
65- Kadaň...KD
66- Kaplice...KA
67- Karlovy Vary...KV
68- Karviná...KI
69- Kladno...KL
70- Klatovy...KT
71- Kolín...K
72- Konice...KN
73- Kopřivnice...KP
74- Kostelec nad Orlicí...KO
75- Kralovice...KC
76- Kralupy nad Vltavou...KY
77- Kraslice...KS
78- Kravaře...KE
79- Králíky...KK
80- Krnov...KR
81- Kroměříž...KM
82- Kuřim...KU
83- Kutná Hora...KH
84- Kyjov...KJ
85- Lanškroun...LK
86- Liberec...L
87- Lipník nad Bečvou...LB
88- Litoměřice...LT
89- Litomyšl...LM
90- Litovel...LL
91- Litvínov...LV
92- Louny...LN
93- Lovosice...LO
94- Luhačovice...LU
95- Lysá nad Labem...LY
96- Mariánské Lázně...ML
97- Mělník...ME
98- Mikulov...MI
99- Milevsko...MS
100-Mladá Boleslav...MB
101-Mnichovo Hradiště...MH
102-Mohelnice...MC
103-Moravská Třebová...MT
104-Moravské Budějovice...MU
105-Moravský Krumlov...MK
106-Most...MO
107-Náchod...NA
108-Náměšť nad Oslavou...NO
109-Nepomuk...NK
110-Neratovice...NE
111-Nová Paka...NP
112-Nové Město na Moravě...MM
113-Nové Město nad Metují...NM
114-Nový Bor...NR
115-Nový Bydžov...NZ
116-Nový Jičín...NJ
117-Nymburk...NB
118-Nýřany...NY
119-Odry...OY
120-Olomouc...OC
121-Opava...OP
122-Orlová...OA
123-Ostrava...OV
124-Ostrov...OS
125-Otrokovice...OT
126-Pacov...PA
127-Pardubice...PU
128-Pelhřimov...PE
129-Písek...PI
130-Plzeň...P
131-Podbořany...PY
132-Poděbrady...PD
133-Pohořelice...PH
134-Polička...PO
135-Praha...A
136-Prachatice...PT
137-Prostějov...PV
138-Přelouč...PC
139-Přerov...PR
140-Přeštice...PS
141-Příbram...PB
142-Rakovník...RA
143-Rokycany...RO
144-Rosice...RS
145-Roudnice nad Labem...RL
146-Rožnov pod Radhoštěm...RR
147-Rumburk...RU
148-Rychnov nad Kněžnou...RK
149-Rýmařov...RY
150-Říčany...RI
151-Sedlčany...SE
152-Semily...SM
153-Slaný...SL
154-Slavkov U Brna...SB
155-Soběslav...SV
156-Sokolov...SO
157-Stod...SD
158-Strakonice...ST
159-Stříbro...SR
160-Sušice...SI
161-Světlá nad Sázavou...SS
162-Svitavy...SY
163-Šlapanice...SP
164-Šternberk...SK
165-Šumperk...SU
166-Tachov...TC
167-Tanvald...TD
168-Tábor...TA
169-Telč...TE
170-Teplice...TP
171-Tišnov...TI
172-Trhové Sviny...TS
173-Trutnov...TT
174-Třebíč...TR
175-Třeboň...TB
176-Třinec...TN
177-Turnov...TU
178-Týn nad Vltavou...TV
179-Uherské Hradiště...UH
180-Uherský Brod...UB
181-Uničov...UN
182-Ústí nad Labem...U , UL
183-Ústí nad Orlicí...UO
184-Valašské Klobouky...VK
185-Valašské Meziříčí...VM
186-Varnsdorf...VF
187-Velké Meziříčí...EM
188-Veselí nad Moravou...VE
189-Vimperk...VI
190-Vizovice...VZ
191-Vítkov...VV
192-Vlašim...VL
193-Vodňany...VO
194-Votice...VT
195-Vrchlabí...VR
196-Vsetín...VS
197-Vysoké Mýto...VK
198-Vyškov...VY
199-Zábřeh...ZH
200-Zlín...Z , ZL
201-Znojmo...ZN
202-Žamberk...ZK
203-Žatec...ZA
204-Žďár nad Sázavou...ZR
205-Železný Brod...ZB
206-Židlochovice...ZI

kdybyste tam našli nějakou dubletu, tak mi to oznamte. Myslim, že to celkem vychází, až na pár podivností (EM pro Velké Meziříčí- například)

Dědek: takový malý protinávrh na ušetření písmen


(Příspěvek byl editován uživatelem 218.)
Robot 1-X please save my friends! ...and doctor Zoidberg!
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4197
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 18:33:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2M2 to je, ale právě mě zarazilo, že je na začátku osmička. Ale možná jsem z auta blbě viděl a byla to devítka. Omrknu, jak ten vůz potkám
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 807
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 19:26:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218 :...a já proč je "Horoměřicko" takové zamlklé...!

Dobrý, jsi autorem druhého nejkompletnějšího návrhu.
Jestli i druhého nejlepšího, to musí posoudit kolektiv v čele s "presidento" Vámosem a výkonným ředitelem Škopkem.

Jen tak zběžně jsem to prolít' - proč jsi Velkému Meziříčí nepřidělil VC ?
Bál ses protestních petic či snad občanských nepokojů ?

A Kolín jsi pasoval do role krajského města, že má jenom "K" ?
Jinak fakt dobrý, ale mně šlo při prezentaci kódů v "Systému 3260" o jinou myšlenku, než vám ostatním.
Později se to pokusím objasnit - až vášně utichnou a zpěněná krev se usadí...
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4198
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 20:09:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dědku, je to asi tak. Dneska jsem ostřil o něco dýl a vypadá to na 2M2 9805
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 809
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 20:27:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ze sportu :

DOBOJOVÁNO !
TITUL MÍŘÍ DO HRADCE KRÁLOVÉ.


BRNO - HRADEC 2 : 3 ( v prodloužení )

Jihomoravané nakonec nedokázali překonat krizi, v bitvě nervů prohráli šesté finále po prodloužení, a tím i celou sérii 2 : 4 na zápasy.
Hradec Králové se tedy po stříbrné a bronzové medaili z posledních dvou ročníků dočkal zcela zaslouženě pocty nejvyšší.
Brno dlouho vedlo nejtěsnějším rozdílem 1 : 0, Hradec dokázal otočit na 1 : 2, ale v samotném závěru normální hrací doby se Jihomoravanům při posledním zoufalém náporu podařilo vyrovnat.
Zdálo se , že v prodloužení bude psychická výhoda na jejich straně, ale opak byl pravdou. Hradec si s přehledem od počátku udržoval vedení a nakonec třemi malými rekordy proti jedinému brněnskému dovedl prodloužení,
a tím i celou finálovou sérii do vítězného konce.

Konečný stav série : 2 : 4 ( 8:9pp , 4:8 , 2:0 , 14:6 , 6:11 , 2:3pp )

Konečné pořadí 3. ročníku RZ-ligy 2005 - 2006 :

1 - HRADEC KRÁLOVÉ, kraj KRÁLOVÉHRADECKÝ

2 - BRNO, kraj JIHOMORAVSKÝ
3 - ČESKÉ BUDĚJOVICE, kraj JIHOČESKÝ

4 - LIBEREC, kraj LIBERECKÝ
5 - OLOMOUC, kraj OLOMOUCKÝ
6 - PRAHA
7 - kraj STŘEDOČESKÝ
8 - ZLÍN, kraj ZLÍNSKÝ

9 - KARLOVY VARY, kraj KARLOVARSKÝ
10- JIHLAVA, kraj VYSOČINA
11- OSTRAVA, kraj MORAVSKOSLEZSKÝ
12- PARDUBICE, kraj PARDUBICKÝ
13- ÚSTÍ NAD LABEM, kraj ÚSTECKÝ
14- PLZEŇ, kraj PLZEŇSKÝ
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 390
Registrován: 5-2003


Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 20:56:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen tak zběžně jsem to prolít' - proč jsi Velkému Meziříčí nepřidělil VC ?
Aby bylo poznat Valašské Meziříčí VM od vElkého Meziříčí EM. VC lze přidělit klidně oboum. Ale taky by to šlo.

A Kolín jsi pasoval do role krajského města, že má jenom "K" ?
Usoudil jsem, že je to lepší varianta než:
K-Karlovy Vary
KO-Kolín
KV-Kralupy nad Vltavou
a navíc jsem tak získal KO pro Kostelec nad Orlicí, u kterého jsem měl původně KB v domění, že jde o Kostelec nad Labem. Takže 1písmenný kód nerovná se krajské město, což mě přivádí k myšlence, že by se dal využít ještě u nějakého dalšího exponovaného písmene (třeba: M - Most (+MO-Mohelnice), S - Sušice).

Jinak je tam ještě pár věcí, který se dají upravit, třeba VD pro Varnsdorf místo VF Ale to je taková moje specialitka, tvořit kód prvním a posledním písmenkem, když to jde
Robot 1-X please save my friends! ...and doctor Zoidberg!
Viajero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 10-2005
Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 21:26:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rád bych se zeptal zdejších expertů na dobu, kdy mohla být vydána SPZ TU 01-83. Včera jsem před Novou Pakou dojel krásně zachovalého Fiatka 500 s dveřmi otvíranými proti směru jízdy a touto SPZ. Jak může být přibližně starý? Díky.
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 941
Registrován: 6-2002
Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 21:44:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Viajero: Úplně přesně se to říct nedá, v různých okresech se začínalo v různou dobu. První okresy začínaly s tímto systémem v říjnu 1960, ale tady bych spíš tipoval rok 1961, možná 1962. Pozdější to v tomto případě už asi nebude. Ale značka taky nemusí být původní.
100 let SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1800
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 22:00:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Ve svém návrhu nerespektuješ pravidla veřejné správy. Tvůj systém je neobjektivní. Je to jako by jsi v rakousku přidělil Vídni WI a W dal mnohem menší obci. Systém 3260 naopak výtečně řeší zažité tradice okresních kódů a nové tradice krajských jednopísmenných. Není prioritou „ušetřit“ jedno písmeno. Naopak, čím více se zkratky podobají celým názvům, tím více jsou i zapamatovatelné. Systém 3260, jenž jsem zprvu prezentoval z legrace , navazuje na tradice, elegantně řeší nově vzniklé ORP a zachovává bývalé okresní kódy.


Škopková: Táhne z tebe pivo, smrděj ti nohy, to je život...
Škopek: Dej mi pokoj, furt!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 391
Registrován: 5-2003


Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 22:31:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve svém návrhu nerespektuješ pravidla veřejné správy.
Kde je psáno, že systém SPZ musí dodržovat pravidla veřejné správy? Krajské město přece nutně nemusí mít kratší kód než okresní, navíc nutně krajské město nemusí být větší než některé okresní (třeba Most vs. Karlovy Vary). Ten Kolín s "K" je jediný mezní případ mého systému - vedeného navíc pragocentristickou zásadou "Čím je město blíže Praze, tím je důležitější"(=> takže "C" by vlastně měly být Černošice)

Tvůj systém je neobjektivní
To nedokážu posoudit, protože nevím, co je kritériem "objektivity" systému. Ale je neobjektivní v tom, že se kódy přidělují podle "citu", tj. podle toho, jak mi kód pasuje k názvu města, ne podle předem stanovených pravidel, která ovšem vytvářejí "zvěrstva" jako ASA nebo HOO.

Není prioritou „ušetřit“ jedno písmeno
Čím méně znaků, tím déle systém vydrží. Uznávám, že systém 3260 je vhodnější pro potřeby diskuze, systém 218 ale nebyl vytvořen k tomuto účelu, ale jako alternativa současného kódování s tím, že částečně vychází z okresního kódování a v široké míře ho respektuje, nicméně ho mění tam, kde jeho zachování není potřeba (využívám druhé kódy okresů(např. CE-Černošice), využívám kódy "bezprizorních okresů"(např. BO-Boskovice, PS-Přeštice), měním okresní kódy tam, kde se mi nelíbí (TU-Turnov, TT-Trutnov).

Systém 3260, jenž jsem zprvu prezentoval z legrace ,...
A teď už to legrace být přestala, nebo co?

Systém 218 je založen na snaze o přidělení nejlogičtějšího možného 2písmenného kódu a má představovat alternativu mezi příliš popisným Systémem 3260, který sice umožňuje jednoduchou identifikaci, ale popírá pravidla češtiny a tvoření zkratek, a Systémem Martin_l, který zase zkostnatěle trvá na (i dubletních) okresních kódech, čímž u něj vzniká nutnost vytvářet nelogické kódy typu "KF", "PX" apod.

To se mi líbí, jak jsem to napsal. Asi začnu psát projevy pro Paroubka a na vás si ještě došlápnu - vy agenti přisluhovači! (tím myslím přisluhovače 3260 a jeho systému)
Robot 1-X please save my friends! ...and doctor Zoidberg!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 392
Registrován: 5-2003


Odesláno Neděle, 18. června 2006 - 22:47:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takhle by mohla vypadat značka v "systému 218".
Všimněte si, jak číslicí na začátku respektuje krajský systém
znaèka 218
pozn. aut.#1: ten žlutý proužek vpravo/dole je tzv. "antieuroproužek" a je určený k nalepení STK a emisí - což ale předpokládám všichni pochopili
pozn.aut.#2: font (a písmo obecně) ignorujte, obrázek má vyloženě ilustrativní povahu.

(Příspěvek byl editován uživatelem 218.)
Robot 1-X please save my friends! ...and doctor Zoidberg!
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1801
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 08:05:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:
Ve svém návrhu nerespektuješ pravidla veřejné správy. Kde je psáno, že systém SPZ musí dodržovat pravidla veřejné správy?

Psáno to nikde není, ale proč asi u vzoru 1960 dostala Praha jen A??? I dnes berou krajské ORP více jak polovinu RZ v kraji. Proto si myslím, že ORP třetího řádu si mohou dovolit tři písmena. Toto je vpodstatě kopírovńí osvědčeného německého systému. Celý systém 3260 vychází ze zkušeností s již zavedenými praktikami. Znalost bývalých okresních kódů je u většiny občanů zažitá. Nové kódy pomáhají třetím písmenem.

To nedokážu posoudit, protože nevím, co je kritériem "objektivity" systému.

Neobjektivní je v přidělení K pro Kolín. A nelíbí se mi obsazování starými okresními kódy pro nové ORP - BM - Broumov apod...

A teď už to legrace být přestala, nebo co?

Je to zcela vážná věc...
Škopková: Táhne z tebe pivo, smrděj ti nohy, to je život...
Škopek: Dej mi pokoj, furt!
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1802
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 08:09:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám ještě výhradu k tabulce:

4B5 7777 - ač jsem se debat o protekčnosti neúčastnil a sledoval je z povzdálí, jako regionální analytik jsem očekával, že nám v tabulce vydrží pěkně dlouho. Myslím, že nikdo z nás ještě neviděl jinou 4B5 či 4B4. Tahle RZ je evidentní ZMP, kdy musela být načnuta krabice, na kterou by se normálně dostalo až za čtvrt roku.
Škopková: Táhne z tebe pivo, smrděj ti nohy, to je život...
Škopek: Dej mi pokoj, furt!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6367
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 09:14:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Parkoviště zaměstnanců závodu Škoda Qasiny minulé úterý. Holt ne každý si zde vydělá na Superba nebo Roomstera...




Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 301
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 09:36:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O víkendu jsem byl s dětma v Šumperku a tam byla nejvyšší viděná 2M7 22xx 101. Zřejmě tato řada je zde vydávána jako nejvyšší.
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 942
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 09:59:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad různé návrhy na nový systém RZ:
Pokud by měl být zachován počet zanků max 7, nelze používat třípísmenné kódy ORP, protože 4 znaky nemohou zajistit potřebné množství kombinací pro předpokládaná počet vozidel při zachování aspoň trochu zapamatovalné kombinace. Tento problém už nastal v Polsku - např: DKL 46L5 nebo POZ 5K80. A dočkáme se ještě horších, protože systém neběží dlouho. A navíc poláci budou přidělovat opakovaně.
Němci používají běžně 8 znaků, protože prostě se sedmi to nejde.
100 let SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 943
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 10:05:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PS: Návrhy 3260 a 218 (pokud jsem ho správně pochopil) jsou prakticky nepoužitelné.

PS2: Moje dřívě uvedené zkratky nejsou návrhem pro nový systém, ale pouze pomůcka pro označení ORP k RZ, když si to chci zapsat.
100 let SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3438
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 10:08:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Návrh 3260 je taky nepoužitelný z toho důvodu, že posouvá různě prolisy pro známky TK a ME - to je technicky nerealizovatelné.
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1803
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 10:52:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad různé návrhy na nový systém RZ:
Pokud by měl být zachován počet zanků max 7, nelze používat třípísmenné kódy ORP, protože 4 znaky nemohou zajistit potřebné množství kombinací pro předpokládaná počet vozidel při zachování aspoň trochu zapamatovalné kombinace. Tento problém už nastal v Polsku - např: DKL 46L5 nebo POZ 5K80. A dočkáme se ještě horších, protože systém neběží dlouho. A navíc poláci budou přidělovat opakovaně.
Němci používají běžně 8 znaků, protože prostě se sedmi to nejde.


A co posouvání těch čtyř znaků? To zajistí dostatek kombinací u obcí třetího řádu. A není podmínka 2 čísla 2 písmena. Může být klidně IVA 1236, IVA AAAC, IVA 23CS, IVA M25N...

Návrh 3260 je taky nepoužitelný z toho důvodu, že posouvá různě prolisy pro známky TK a ME - to je technicky nerealizovatelné.

V čem je problém? Současný typ 101 versus ostatní typy má taky prolisy pokaždé jinak. Se prostě prolisnou tři varianty... NA ty roky se to vyplatí. Není to kusovka...
Škopková: Táhne z tebe pivo, smrděj ti nohy, to je život...
Škopek: Dej mi pokoj, furt!
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 302
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 11:24:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pár obrázku ze Šumperka a okolí.

Nejnovější spatřená - asi místní serie:


Ne moc často viděná německá značka:



a ještě pár starších značek:



V mobilu je ještě uložena JE 00-74 na Š 120 a poměrně vysoká žlutá SUJ 22-05
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 303
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 11:33:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta značka - švýcarská vývozní viděna minulý týdn v Hodkovičkách by možná měla na ebay vyšší cenu než zbytek auta



doufám, že tenhle řidič nikomu neublíží, protože pochybuji, že by měl nějaké povinné ručení.
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace