K-report
 

Archiv do 27.května 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Metro a spol. » Archiv do 27.května 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5698
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 14:45:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud pojedu já a budu vědět z rádia,kde jsou zácpy,tak taky zvolím pravděpodobně jinou trasu.

no oni totiž v centru existují různá omezení (například do šesti tun a podobě), že. Já si spíš myslím, že ta jejich otřesná Líza (ktero jsem dnes zase viděl, prázdnou) naložená prostě Baranďák nevyjede...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 15:22:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: Nevim kde čerpáš své informace, ale do dílen metra v Hostivaři vlečka samozřejmě vede !
Ptrrr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.167.110
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 16:09:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: Vlečka do depa Hostivař sice "vede" ale není sjízdná. Holt místní skupina hnědočechů přemístila část kolejí do Kovošrotu a DP Praha nyní váhá, zda opravit či ne, když se prokázalo, že vlastně vlečka není potřeba.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5727
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 08. dubna 2006 - 21:58:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3 a vlečka do dílen: kolejově je na síť SŽDC napojena zkušební trať depa Hostivař (přes vlečku Kovošrot a Barvy Laky), ale toto napojení je nesjízdné, jak píše Ptrrr. Navíc mám dojem, že toto napojení je vhodné pouze pro návoz vozidel metra z a na koleje SŽDC, ale nejsem si jist, zda by takto šly přepravovat železniční nákladní vozy na síť kolejí metra.
Prostě nevím, jestli je možné po zkušební trati a přes depo přešíbovat nákladní vagon až do dílen (například jestli by nedošlo ke kolizi s napájecí kolejnicí). Určitě tam ale nějaký problém bude, když na Kačerov je vybudována splítka kolejí zvlášť pro vozy metra a zvlášť pro "normální" železniční vozidla.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4864
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 10. dubna 2006 - 07:26:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

asi by byl problém v tom, že by na vagoně nemohl stát posunovač a mávat práporkem - já bych si tam teda nevlez, když by se jelo kolem napájecí glajzy....
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 10. dubna 2006 - 09:54:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

bobo, ehm, to myslíš vážně? Copak by ta glajza při posunování byla pod proudem?
Jinak splítka na Kačerově je skutečně proto, že napájecí kolejnice zasahuje do průjezdného profilu.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4867
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 10. dubna 2006 - 10:09:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no pokud by ta glajza měla bejt bezpečně vypnutá, tak tam musí být někde viditelně umístěná zkratovací souprava a vypsanej příkaz B.
teda pokud to metro nemá jinak, sice to neni vn, ale je nějak to být řešený musí.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 471
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 18:41:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od pondělí začne platit nový grafikon. Konečně vyjedou dvě 81-71M na B, zatím ve zkušebním provozu. Najet musí 1500km, pak už mohou s cest. :-)
http://www.metroweb.cz
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 664
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 20:26:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tom: To je dobrá zpráva. Takže posílení přetíženého B na okrajích by nemuselo proběhnout za dlouho. Teda pokud to vůbec má DP/Ropid v úmyslu
Tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 472
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 22:25:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ropid to má v úmyslu, nícméně... nicméně ještě to bude za dlouho... :-)
Problém je stále v počtu vozů, nyní je tam cca 17 vozů vyřazených, které stále jezdí... A pak cca každý měsíc se vyřazuje cca 1 sv. Prozatím zprovozňování vypadá (můj odhad):
duben: 2 sv.
květen: nic
červen: nic
červenec: 1 sv.
srpen: 1 sv.
září: 2
říjen: 2
listopad: 2
prosinec: 2

což je 12 sv. a do prosince se musí vyřadit 12 sv.: výsledek je tedy 0 souprav navíc do konce roku). Zvyšování intervalu nastane až na B bude 48 sv. Nyní je 37 sv., Takže chybí 11 sv., Tudíž by to vycházelo na listopad 2007, spíše od celostátní prosincových změn 2007. Dřív určitě ne.
http://www.metroweb.cz
K_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 8-2002
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 09:13:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě nám prozraď co je to záhadné sv.?
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 666
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 09:18:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tom: Díky. Musím říci, že rychlost rekonstrukce je vskutku závratná

K_k: Že by souprava?
Tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 473
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 10:28:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K_K: sv.= souprava (81-71M)
http://www.metroweb.cz
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1853
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 13. dubna 2006 - 22:31:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pod označením 81-71M je míněna "udírna" MARS? Přiznám se, že už jsem nadobro ztratil přehled, kolikrát se kdo odvolal, a kde se teď nachází výběrové řízení na nové zabzař. na B. :-(

Existuje nějaký reálný harmonogram, kdo ho kdy postaví, nebo je vše ve hvězdách?
Kulík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 4-2004
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 11:18:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad M-v: zatím je vše ve hvězdách - připravuje se nové výběrové řízení...
A označeni 81-71M je klasická rekonstrukce s tím, že na B bude jezdit ve dvou skoro totožných verzích, kterým se říká MARS - to jsou rekonstruované vozy původně vybavené vlakovým zabezpečovačem PA135 (MATRA) a druhá mírně odlišná rekonstrukce, které se říká BARS - a toto jsou rekonstrukce přímo určené pro provoz na trati B s vlakovým zabezpečovačem ARS. Jinak ty první dvě soupravy jsou obě MARS a na B moc najíždět km nebudou - v případě poruchy je poněkud problematický přejezd zpět do depa Hostivař, kde je zatím pro rekonstrukce jediný servis (na depu Zličín má být údržba rekonstrukcí možná až v průběhu května).

(Příspěvek editován uživatelem Kulík duben 14, 2006)
Tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 478
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 08. května 2006 - 22:53:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na B již začaly pravidelné jízdy souprav 81-71MARS... (zatím bez cestujících).
http://www.metroweb.cz
Šari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 12:05:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím.Chystám se po dlouhé době do prahy a chtěl bych vědět,zda je už zprovozněna nová stanice Depo Hostivař,zda se tam už jezdí pravidelný provoz???Díky moc!
Bez dopravy by neexistovala komunikace!Važme si toho!
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 12:08:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šari: Stanice bude zprovozněna až tuším 26.5., zatím tam probíhá pouze zkušební provoz bez cestujících.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1044
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 12:35:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A je vůbec depo Hostivař v Hostivaři (natož ona nová stanice)? Vzniká názvový nesmysl (a už to zřejmě nikdo nezmění).

(Na kterém katastru je stanice metra Zličín a depo Zličín).

Do depa Hostivař se už s cestujícími kdysi jezdilo. Má někdo kompletnější údaje?
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 12:55:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: Stanice depa Hostivař je na katastru Strašnic, depo Zličín je tak napůl ve Zličíně a napůl v Třebonicích, stanice Zličín je ve Třebonicích.
O provozu s cestujícími do DH nic nevím...
Tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 479
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 14:00:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: jezdilo se na zadní nástupiště v DH... (ale bylo to jen pro zaměstnance)

http://www.metroweb.cz/metro/zajimavosti/odstrojena1/P3310026.JPG

dnes je tam pouze úvraťová kolej...
http://www.metroweb.cz/metro/vystavba/depohostivar-stavba18/P4200370.JPG
http://www.metroweb.cz
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 15:02:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tom:Pro zaměstnance se jezdilo i přímo na první kolej v hale depa, tj. na opačný straně, než bude stanice...
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1045
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 15:04:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zaměstnance čeho - jen depa? Kdo to kontroloval a jak? V kterých letech?
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 568
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 16:25:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD Borovička: jezdilo se a jezdí se před sedmou hodinou ranní jede ze Skalky vlak do DH a je to pouze pro zaměstnance DP a jsou k tomu určeny první dva vozy.Kontrolu vlaku provádí ve stanici Skalka dozorčí stanice.Jinak to samé se dějě i na trase B a C.Slengovně se tomu říká v DP "pentagon"
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1046
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 11:36:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady to možná bylo zajímavé v době, kdy to jezdilo jako pentagon ze Želivského, což byla poměrně dlouhá vzdálenost a agentura JPP tehdy tvrdila, že to možná bylo i pro jiné zaměstnance.
Petrumr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 18:12:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tyhle přivezli z plzně? a odváží taktéž do opravny? http://petrumr.rajce.net/loko/ ?
http://petrumr.rajce.net/namesti_06/
Tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 10:20:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petrumr: ano, je to tak... všecko to jelo do Plzně... (modernizované jeli na montáž ARS udírny..)
http://www.metroweb.cz
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6195
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 14:21:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ví se, jak to bude v pátek probíhat?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 14:42:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi tak do 14h... tam má být ten přípitek atd... a pak by mělo přijít otevření stanice pro cestující... ofic. ale pro cest. od soboty.
http://www.metroweb.cz
Tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 482
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 14:43:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes vyjela poprvé 81-71MARS na B s cestujícími
http://www.metroweb.cz
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3357
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 15:00:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vždycky to bývalo okolo 18 h... Jinak depo Hostivař je na rozhraní katastrů Malešic a Strašnic, ale s Hostivaří opravdu nemá nic společného... Je to pozůstatek nesystematického a ignorantského zavádění nových názvů v 60. a 70. letech - např. sídliště Ďáblice (ve skutečnosti v katastru Kobylis, Ďáblice v té době ani nebyly součást hl. m. Prahy) a našly by se další příklady...
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6197
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 15:02:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bém tam má být v poledne.
Viz http://www.praha-mesto.cz/
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22386
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 01:00:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jel jsem takhle nedavno z Vltavský posledním krtkem a když jsem fáral dolů, tak tam byl šíleně silný protivítr. To se před koncem provozu „profukují” prostory, nebo to byla náhoda? Ten proud vzduchu byl natolik silný, že jsem se musel radši držet madel...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 09:09:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_z: Náhoda. Někdy doporučuju návštěvu stanice Roztyly, tam to fouká skoro pořád
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2230
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 17:53:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aby ty průvany nakonec někoho neodnesly ... člobrda rozpláclej na předním skle metra ...
MHD na Hané - www.mhdnahane.net - poslední aktualizace 12.května 2006, ICQ #277-439-754
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1425
Registrován: 8-2004
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 18:43:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martzin:
Nebo Háje - výstup směr Galaxie.
Zpoždění nehledej, najde si tě samo. A jak rádo!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22402
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 20:05:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Roztylech (tam jsem byl sotva desetkrát, ale ono i jinde) fičí taky, ale nikdy tolik.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 820
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 23:35:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jooo, jinonice taky stojej za to - horsi nez zapad Acka, ktery znam moc dobre.. nakonec asi zjistime, ze je to uplne vsude. hlavne v zime je to duvod, proc se pokud mozno maximalne vyhybam metru (vichr ve stanici + 8171 = brzke nachlazeni), moc se mi to ale nedari.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5011
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 06:58:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

lepší průvan, než aby se tam nedalo dejchat....
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 821
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 13:16:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

souhlas. viz řím a další města na jihu, ale i třeba boston...
Vlakpage
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 18:03:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes po půl čtvrté byla otevřená nová stanice Depo Hostivař pro cestující. Návštěva nebyla tak velká jako třeba při otevření Kobylis a Ládví, ale ty byly otevřeny až v 19h. Ve špičce bude určitě plno, jelikož má stanice dost úzké nástupiště.
Fotoreport zde: http://foto.vlakpage.cz/reportaze/060526/
141.047 | Sháním info a fotky bobin 141 pro web http://bobiny.vlakpage.cz | Ať jezdí bobiny!
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1429
Registrován: 8-2004
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 18:30:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlakpage:

Zpoždění nehledej, najde si tě samo. A jak rádo!
Pavel_h
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 7-2005
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 18:58:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad průvan: Já myslím, že ten průvan k pražskému metru prostě patří. Bez něj by to nebylo ono.
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 977
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 19:29:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No co mě letos potkalo v metru na Kolbenově, to se nedá popsat. Já jsem doopravdy nemohl dojít ani na eskalátory a málem jsem letěl!!
Ve waně se nekoupe, ve waně se jezdí!
Fotoweb městské hromadné dopravy
Skeeve
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 20:04:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen by mne zajímalo, jaké jsou další plány, páč v UP je stále zaneseno pokračování metra do Šterbohol a to tak, že mimo Depo Hostivař. Je mi jasný, že to je otázka deseti let, minimálně, ale i tak. Bude se trasa A větvit třikrát - Depo Hostivař, Dubeč, Hostivař, nebo se stanice za miliardu zruší?
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 824
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 21:37:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

docela tam chybí nějaký lavičky, vzhledem k tomu intervalu.. jinak pěkný, ale nad smyslem stanice se pořád - alespoň pro mě - vznáší otazníky.

ad pokračování A dál:

nevím, jestli je to technicky proveditelné, ale mě by se asi nejvíc líbilo pokračování A dál za DH směrem na Štěrboholy, aby nemuselo docházet k větvení (znamenalo by to asi podobný sešup pod zem, jako v případě Cčka za Holešovicema).

hlavně si ale myslím, že by se metro mělo stavět tam, kde zatím kolejová doprava není. jako příklad správného trasování beru třeba B na Prahu 13 (nesprávně by bylo pod Plzeňskou, kde by vznikl souběh s tram a pak by se řešilo, jak napojit N. Butovice a spol. + budoucí obytné zóny mezi Radlicemi a Jinonicemi). stejně tak se mohlo postavit C přes Bohnice a mimo Prosek II, B místo na ČM (kde je optimalizovatelný vlak + tramvaj na segregovaných tratích, jejíž protažení za Lehovec by vyšlo levně) zhruba v trase Českomor. - Nádr. Vysočany - Prosek - Letňany - Kbely.

Pro A z toho plyne východní směřování na Štěrboholy, tramvaj do Petrovic s maximální návazností na železnici + protažení C Háje - Petrovice - Nádr. Uhříněves. Na západním konci Ačka se v tomhle světle nejeví ani tak špatně "chalupoida", ovšem s předpokladem lepší návaznosti na současnou MHD (stanice Vypich/Nem.Motol) a realizace železničního spojení letiště-centrum a Kladno-centrum.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 709
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 21:47:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro A z toho plyne východní směřování na Štěrboholy, tramvaj do Petrovic s maximální návazností na železnici + protažení C Háje - Petrovice - Nádr. Uhříněves

Takže z Hostivaře či Měcholup (á 10 tisíc obyvatel) po mnoha pročekaných minutách a několika přestupech za slabou hodinku tam, kde občan chce být. Z vilových Štěrbohol (kolik lidí i po dostavbě všech rozestavěných a plánovaných domků?) prázdné metro, protože místní občan přece nepolezou do socky, do té nelezli ani za "vyspělého -ismu".

Pawle, kde bydlíte? Taky bych určitě našel způsob, jak Vám co nejvíce znepříjemnit dopravu.
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.196.48.153
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 22:34:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Do Štěrbohol by mohlo vést metro, pokud by bylo dostatečně vytěžované návštěvníky tamního Shop. Parku. Co se týče Hostivaře, vede tam slušná tramvajová trať, která kapacitně postačuje.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1136
Registrován: 8-2004
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 23:23:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na dvou fotkách na Vlakpage jsem si všiml, že v tom voze 81-71M, který byl ve stanici Depo Hostivař, jsou televizní obrazovky. To je teď normální součást rekonstrukcí nebo je to nějaký speciální "reklamní" kus?
Kuřáci jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 562
Registrován: 6-2002
Odesláno Sobota, 27. května 2006 - 00:12:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: To neni normální, snad jen tenhle kus - čirou náhodou jel jako první.

Ve stanici se ještě uklízel dopolední raut a cestující v prvním vlaku se (kromě schotouschů) rekrutovali hlavně z osob, které by jinak byly na Skalce probuzeny a možná i po svých odešly do nejbližší herny... K tomu několik lidí, odvezených ze Skalky nechtěně na druhou stranu a též první odvážlivci, čekající na návazné autobusy (snad jim teď není zima). Zkrátka na otevření metra dost podivná komorní atmosféra...

Jinak po stránce designu i kvality provedení stanice budí značnou důvěru. Akorát škoda, že podsvětlená písmena s názvem stanice už nejsou klasického střihu - taková pěkná tradice. Místo toho jsou tu třeba lcdčka namísto televizí a bizarní opěrátka místo laviček. U nástupiště ale stejně nejspíš skoro pořád bude nějaký vlak, tak je to asi šumák.
Citytrans
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.156.217
Odesláno Sobota, 27. května 2006 - 00:53:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Několik fotek z otevření stanice Depo Hostivař též na http://www.citytrans.info
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 710
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 27. května 2006 - 08:33:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V.Š.David: "Co se týče Hostivaře, vede tam slušná tramvajová trať, která kapacitně postačuje."

O dostatečné kapacitě TT do Hostivaře nikdy v minulosti nebylo pochyb - neboť tramvají do této pražské čtvrti od zavedení busu 136 skoro nikdo nejezdil (aby mne někdo nechytal za slovo: obsazenost 136 z Maraťáku bývala 4, občas 5N, obsazenost tram až před Sídl. Zahr.město max. 2). V posledních letech se přece jen využití tramvají zvedlo díky centru Spar, ale to je protisměr proti lidem jedoucím do/z práce.

Do Štěrbohol by mohlo vést metro, vytěžované návštěvníky tamního Shop. Parku

Proč by daňoví poplatníci měli platit dopravu do několika vybraných obchodních domů?
P_s
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 8-2005
Odesláno Sobota, 27. května 2006 - 14:18:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V územním plánu to stejně je, takže pokud se nezmění...
http://wgp.urhmp.cz/tms/urm_ver/index.php?client_type=gis_hr1&strange_opener=0&client_lang=cz_win

Nejezdili by tam zřejmě jen zákazníci, kteří jsou mimochodem také daňoví polatníci, ale především návazná doprava. Navíc při nezměněném územního plánu by metro odtud pokračovalo do Dubče.
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1223
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 27. května 2006 - 15:24:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


Na výřezu téhle fotky focené dnes z dálky je kromě Křižíkovo osmnáctky vidět také souprava metra. Jely asi dvě soupravy se žlutou lokomotivou uprostřed, ale zaráží mě že byly už modernizované a jely směrem do škodovky. To je k vůli montáži nějakého toho zabezpečovacího zařízení? Či vo co go?


(Příspěvek byl editován uživatelem Honza_Šlehofer.)
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 625
Registrován: 12-2003
Odesláno Sobota, 27. května 2006 - 15:54:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honza_Šlehofer: terminy neznam, ale jinak reka jezdej zpet do Plzne na montaz zabezpecovaciho zarizeni ARS, ktere se tam dava ze starych souprav, jako provizorium i do tech rekonstruovanych. Jelikoz stav vozoveho parku na trati B je kriticky a nove zabezpecovaci zarizeni je v nedohlednu. Melo by se jednat jen o celni vozy. Podrobnosti jiste bude vedet Tom.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 483
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 27. května 2006 - 16:50:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolik ta souprava měla vozů? Měli by to být jen čelní vozy.
Ale tahle akce mi jaksi unikla. Respektive sem pouze tušil, že má něco přijet i odjet.
http://www.metroweb.cz
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 573
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 27. května 2006 - 17:17:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Tom: 3188-3189-3191-3194.....takže 4
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1224
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 27. května 2006 - 17:24:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já víc nevím, viděl jsem to jen takhle z dálky v Plzni na nádraží, po dofocení Křižíka na jednokolejce přes rekonstruvaný most U Jána. Tak jsem to cvaknul takhle se zoomem na maximum. Ale jedna žlutá mašinka byla i někde mezy vozy metra.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 484
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 27. května 2006 - 17:35:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nin: díky :-)

otázkou ještě je zdali něco přijede... Měla snad přijet 3178-3498-3600-3601-3179. (první 81-71BARS vybavená udírnou)
http://www.metroweb.cz
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2092
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 27. května 2006 - 21:26:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem se svezl po "novém" úseku a napadá mě několik otázek a poznámek:
- Nebyla původně ona stanice plánována velkoryseji - reprezentativní vstup, pohyblivý chodník...?
- Na co je pokračování "traťové" koleje ještě x desítek metrů od obvyklého místa pro zastavení až ke vstupu?
- Co symbolizuje ono sousoší u autobusových zastávek?
- Menší prosklený objekt před vstupem bude sloužit pro komerční využití?
- Ony tyčové polotovary na nástupišti slouží k čemu? Snad ne k opření při čekání...

- Střídmý, leč účelný industriální design stanice není špatný.
- Je to nezvyklý pocit jet pražským metrem po otevřené trati; stejně jako pohled do depa není špatný, snad chování DP a jeho zaměstnanců bude odpovídat tomu, že jsou na očích.

- Tato stanice - podle mého názoru - v celku určitě prospěje cestujícícm PID od Uhříněvsi, Říčan a spol., protože metro urazí vzdálennost z Depa na Skalku výrazně rychleji, než autobusy přes x křižovatek, sice odpadne návaznost na některé autobusové linky, ale naopak přibyde na jiné, no a v případě reálné potřeby bude možné zavést nové.
...when you're alone and life is making you lonely you can always go Downtown.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace