K-report
 

Archive through 06.duben 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Nové tramvaje » Staré archivy » Archive through 06.duben 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Anti Nemec
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.180.1
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 14:46:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvám se za OT Koe >
Souhlasím, mělo by se to tu promazat. Přesto si nemyslím, že by to byla tak vzdálená minulost. Sudetští Němci a jejich lobby v EU za navrácení majetků jsou dodnes slyšet. A to, že v Rakousku vyhraje volby Haider, opravdu nesvědčí o tom, že by se někod minulosti chtěl zbavovat.

Souhlasím s tydytem, že do budoucna je potřeba jít bez zášti a s nadějí, ale jaksi sudetoněmecká kancelář v Praze mě o tom jaksi nepřesvědčuje.
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 14:52:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte, jaká regulace je použita pro řízení asynchronních motorů u 14T?
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2088
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 17:22:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ke mně dospěly nějaké zvěsti, že nikoliv vektorová (jako všude jinde na světě), ale skalární. Nicméně tomu prd rozumím, takže pokud se k tomu může někdo znalý vyjádřit, tak jen do toho.
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1814
Registrován: 7-2003
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 17:48:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

co je pravdy na tom ze schadewerk ukonci dodavky neotocnych podvozku do konce roku a pak uz by mela vyrabet jenom to cosi NP otocny ?
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2089
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 18:55:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím. Ke mně dnes dospěly informace o tom, že Praha má tendenci maximálně omezit počet dodaných kusů 14T a že se určitě neodebere všech nasmlouvaných 20 a už vůbec ne "opčních" 60.
Zdá se, že se něco děje, ale zatím je to dosti zamlženo...

"Cosi np otocny" by bylo třeba nejprve vymyslet... i kdyby v Plzni seděli kouzelníci a dokumentaci kreslili 24h denně tak příprava úplně nového typu do výroby je záležitost nejméně jednoho roku (resp. manažerským rozhodnutím to lze ještě zkrátit, ale pak to smrdí průšvihem).

BTW co se týká aktuálního tendru pro Brno tak je nastavena jasná priorita cena a zároveň striktní požadavek na shodnost všech podvozků vozidla. Z toho logicky vyplývají možná uspořádání á la Vektra nebo LT38. To druhé by ale bylo nejméně o 6mega/vůz dražší, takže to asi nikdo nenabídne (leda nějaký sebevrah)...
Nobody
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 10-2003
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 18:55:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"co je pravdy na tom ze schadewerk ukonci dodavky neotocnych podvozku do konce roku a pak uz by mela vyrabet jenom to cosi NP otocny ?"

Jasně a výroba nepodstatného zbytku z šedesátky pro Prahu se v rámci humanitání pomoci převede zdarma na Inekon.
Pulitzer for Havlík
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20264
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 19:18:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohl by někdo prosím nastínit nějaký hlavní rozdíl mezi vektorovou a skalární regulací? S tímto označením jsem se ještě nesetkal... Existuje i něco jako tensorová?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1678
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 19:58:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki:
Můžeš uvést zdroj? Pokud vím, tak Praha naopak chce využít opci na dalších 40 kusů.
www.kostnidren.cz
Beňour
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.213.62.54
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 20:46:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám takový dojem, že o opci psali v DP kontaktu a myslím, že se to píše i zde v rozhodnutí ÚOHS k poslednímu tendru co poslal Jenki.


Zadavatel dopisem ze dne 7.11.2005 k žádosti orgánu dohledu o doplnění podkladů sdělil, že v lednu 2004 uzavřel se společností ŠKODA DOPRAVNÍ TECHNIKA s. r. o. smlouvu na dodávku tramvají s využitím opčního práva, které uplatnil na počátku roku 2005. Dodávka prvních dvou tramvají na základě této smlouvy byla sjednána do konce roku 2005. Poslední tramvaje mají být dodány v roce 2010.

Na otočných podvozcích už mohli pracovat dřív, ale pochybuju, že by to stihli dát do výroby takhle rychle...moc se mi to nezdá...

Jinak Jenki, co nabídne Inekon do Brna? Trojwanu nebo to co pro Prahu? Snad se to dá napsat už teď...
Beňour
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.213.62.54
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 21:59:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavně mají ještě dodat tramvaje s pevnými podvozky do Polska a Itálie, tak těžko ukončí výrobu...
A přišli by i o konkurenční výhodu, jelikož tramvaje s pevnými podvozky jsou levnější...
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1769
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 08. března 2006 - 23:21:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak já se domnívám, že Škodovka na vozu s otočnými podvozky už pracuje dlouho. Je to přece logické!
Chce nabízet co největší sortiment a vyhovět, co největšímu počtu zákazníků.
Bude nabízet jak 3-X článkové vozy s pevnými podvozky v různých modirikacích + s čely na přání.
A také vozy s otočnými podvozky, v různých modifikací + opět s designem čel na přání!

Já myslím, že se toto dalo čekat a Škodovka se bude snažit prosadit v celém světě!
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2090
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 09. března 2006 - 07:52:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Beňour : brněnskou nabídku specifikovat zatím nemohu.

Martin : zdroj je "uvnitř" DP Praha a rozhodně to není někdo typu řidič nebo depák.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 545
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 09. března 2006 - 08:51:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Jenki: Též jsem cosi slyšel o změnách po prvních 20 ks
BŘEZEN BEZ ŠKODOY 14T
Rada
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.2.5
Odesláno Čtvrtek, 09. března 2006 - 21:38:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Beňour: Pevné podvozky jsou levnější. Ano jistě, ale jezdí poněkud blbě.
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2093
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 09. března 2006 - 22:43:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rada : souhlas, ale když zákazníka zajímá akorát cena, tak co s tím, že...
Kerberos
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.67.82
Odesláno Pátek, 10. března 2006 - 07:09:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin Zlivský: Asynchronní motory se řídí vektorově (rychlost otáčení vektoru magnetického pole versus rychlost otáčení kotvy). Skalární řízení asynchronního motoru neznám.
Rozdíl v řízení může být podle toho, zda výstupem má být MOMENT nebo POLOHA, nebo jestli IGBT měnič pracuje s konstantní délkou pulsu a moduluje jejich počet v jednotce času nebo pracuje s konstantním kmitočtem a reguluje se šířka impulsu. Princip řízení ale musí vycházet z fyzikálního principu funkce asynchronního motoru a tím je unášení kotvy v rotujícím magnetickém poli pomocí reakce indukovaných proudů.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20296
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 10. března 2006 - 10:52:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji!
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Heky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 10. března 2006 - 14:02:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já teda skalární řízení znám, klasicky U/f. Řídí se tím většinou pomocné pohony, nevěřím, že by takto řídili trakční pohon :-)

Vektorové řízení je příliš široký pojem, navíc to vlastně nemusí být ani to, ale např. přímá regulace momentu.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 22:10:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dotaz, ze použít anitří (nebo jinej škodováckej) povozek pro NP K2 namísto středního podvozku? Je potřeba taková úprava, aby to bylo schopný fungovat na točně...a výška opdlahy nad TK něco kolem 700mm...je to reálný?

kdyžtak prosím adminy o přesun někam kam se to víx hodí
V příspěvku je vyjádřen osobní názor autora, mnohdy ověřený, občas také neověřený nebo částečně ověřený...
Nekamenujte mě za něj.

ICQ : 247-365-770
mejl pod nickem :o)
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 14. března 2006 - 01:16:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neda jelikoz K2 podvozek se musi otacet vuci skrini o vetsi uhel nez 2 stupne.
Go_go
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 14. března 2006 - 09:36:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad vektor/skalar:
Pod pojmem skalarni regulace se obvykle mysli rizeni ASM zadavanim napajecich velicin (napeti, frekvence - nejcasteji podle zakona U/f, aby se motor neprebudil) bez ohledu na jejich polohu v case a prostoru (mysleno v motoru). Proste se na vystupu menice nastavi "nejake" napeti a "nejaka" frekvence a ASM si s tim poradi. Takhle uplne jednoduse se to samozrejme nedela, ale je to princip.
Vektorova regulace (spravneji 'tokove orientovane rizeni') je postup, kdy se nejprve stanovi poloha magnetickeho pole v motoru a pak se menic ridi tak, aby byl proud do motoru spravne v prostoru natocen (zjednodusene receno, kolmo k magnetickemu toku) - asynchronni motor se tak 'kyblem matiky' predela na stejnosmerny cizebuzeny motor.
BTW, na 14T je pry pouzit pseudoskalar, coz spada do oblasti jiste modifikace vyse uvedenych zpusobu. Prima regulace momentu tam neni ani nahodou.
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 599
Registrován: 10-2003
Odesláno Úterý, 14. března 2006 - 10:15:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neda jelikoz K2 podvozek se musi otacet vuci skrini o vetsi uhel nez 2 stupne.
To ale neznamena, ze by se na anitri podvozek nedal pripevnit nejaky mezikus s cepem, na ktery by se otocne usadila skrin 'K2VAR'. Otazkou je, jak by takovyto mezikus byl vysoky ...
... tedy jaka by musela byt vyska podlahy nad podvozkem.
A taky kolik by takova sranda stala.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1015
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 08:42:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Článek v MF Dnes

Ukázalo se totiž, že jinak špičkové technické vybavení této supermoderní tramvaje má při provozu v pražských ulicích problémy, které se týkají především složitého počítačového systému. A tak se premiéra druhého vozu pro jízdy s cestujícími odkládá. Řidič tramvaje, který odmítl být jmenován, uvedl, že on a mnozí další kolegové vozu přezdívají „pražské pendolino“.


a samozřejmě je článek patřičně okořeněný vyjádřením tiskové mluvky.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 622
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 16:32:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, clanek v MF Dnes je "zajimavy", ale hlavne poplatny svemu ucelu - sebrat co nejvice argumentu, jak je nova tramvaj spatna. V jeho internetove variante http://ekonomika.idnes.cz/ekonomika.asp?r=ekonomika&c=465389 (v novinove variante se jedna o 2 clanky) je semleto pate pres devate, konkretne problemy T14, rekonstruovanych KT8 i neuspesne rady RT6 a neznaly ctenar stezi pochopi, ktera zavada se tyka ktereho typu.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 623
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 16:39:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale ja mam jiny dotaz - na Vas nazor, zda by mely byt jednotlive typy/rady "vzhledove" odliseny?

Treba bruselsky DP obdrzel prvni kusy nove rady 3000 ve stribrne barve a stejnym zpusobem zacina prelakovavat radu 2000 a nektere busy. Cela uprava se ovsem tyka jen barvy (sten z vnejsku i zevnitr), jinak zadna dalsi oprava ve prospech zakaznika (napr. precalouneni sedacek).

V Cesku se podobnym zpusobem kdysi zachovaly drahy, kdyz nejprve zavedly polomacene rekonstruovane vozy Am/Bm - a ty byly opravdu zvysenim kvality, ale nasledne stejne namocily do 2 ruznych barev staricke Bh, aniz bylo jakkoliv sahnuto na 30 let stary interier.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 16:57:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tak výrazně odlišným vzhledem čtrnáctek od dosavadních tramvají musel nutně přijít také nový nátěr. Jestli ale do budoucna přetírat také té trojky, budou asi lidé rozděleni do dvou nesmiřitelných táborů.
V Praze je dost lidí, kteří si T3 nedovedou představit jinak než jako "klasiku". Já osobně bych byl pro nový nátěr, třeba v těchto "poršáckých" barvách červená / stříbrná (ovšem liniemi individuálně přizpůsobenými tvarům T3, T6, KT8) aby měla Praha pokud možno jednotné, identifikovatelné barvy. Příklady z ostaních našich provozů ukázaly, že té trojkám moderní nátěry sluší a není třeba se jich bát.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 325
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 27. března 2006 - 17:07:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k tomu nátěru, samozřejmě že interiér musí být v souladu s vnějším nátěrem.
Teď mě napadá příklad tramvají T3 7162+7163 které měly s reklamním (žlutým) nátěrem krásně vyladěný interiér. červené tyče, oranžové sedačky..
Koe
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 08:19:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale Praha už přece jednou měla jednotné, identifikovatelné barvy. (A rozšířila je navíc do velké části ostatního světa.) V Prraze to narušily až T6.
Jenomže těm, co si potrpí na tendenční oranžová madla a šedostříbrné pruhy, těm prostě barvy, které jsou v souladu s městským znakem a praporem jaksi nevyhovují a snaží se pořád hledat vymyšlenosti. To je celé.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 336
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 09:26:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale Praha už přece jednou měla jednotné, identifikovatelné barvy

Možná se mýlím ale spíš se domnívám, že šlo o nátěr navržený výrobcem jako unifikovaný pro veškeré tramvajové provozy u nás. Ostatně pražské barvy jsou červená a žlutá (ne krémová).

Hlavně jsem chtěl poukázat na to, že na novější typy než T3 se stejně nehodí, což naštěstí odpovědní pochopili.
Já osobně ty tradiční unifikované nátěry autobusů, trolejbusů a tramvají nemám rád (vyjma vozidel muzejních a historických) snad proto, že je mám stále spojené se socialistickou jednotností a monotónností.
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 551
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 09:34:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit-a to se ti radeji libej tramvaje s celovozovou reklamou aneb kapitalismus????
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 576
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 09:52:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Gromit: To je téměř filosofická otázka. Mě dost štve, že se Praha nedrží jednoho nátěru. Nebo dvou s rozlišením NP a VP vozů. Úplně stejně tápalo před několika lety více měst, z tramvajových třeba Liberec (pamatujete unifikaci busů i tram do barvy plnotučné hořčice?) nebo Plzeň (minimálně 3 verze městského laku než se ustálila žlutá - určitě to má někde popsané kolega Šlehofer). Ale i v takovém čurbesinci jako je Plzeň se na nátěrech tram - bus - trolejbus dohodli a myslím že velmi dobře, plzeňský nátěr tbusů se mi moc líbí.

Co mě nejvíc krká na T3R.P je to, že nemají odlišný lak - bo hafo smetáků registruje změny uvnitř jen když je na to upozorníte.

Jo zcela offtopic - k vaší ikonce - takhle vypadal vůz 8200 v únoru 1998, formálně vyřazený, zamčený na řetěz a pomalu z něj byly odebírány díly (Buse, vybavení stanoviště řidiče...). Tehdá jsem myslel, že jej možná fotím naposled



(Příspěvek editován uživatelem Absolut březen 28, 2006)
Alkohol je dobrý sluha, ale špatný pán
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 624
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 09:54:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já osobně ty tradiční unifikované nátěry autobusů, trolejbusů a tramvají nemám rád (vyjma vozidel muzejních a historických) snad proto, že je mám stále spojené se socialistickou jednotností a monotónností

Jako priklad bych uvedl treba "cervene autobusy" (a kdysi cervene tramvaje a po nich cervene trolejbusy) v Londyne . Akorat ten britsky socialismus furt ne a ne prijit.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 577
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 09:57:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Našel jsem na stejném filmu i Liberecký "hořčicový" nátěr - snad nejhnusnější barvy na T3, zde vůz 47 budiž mu Wana lehká



Alkohol je dobrý sluha, ale špatný pán
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 10:07:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mmm: (menší)část voz. parku s reklamou - to z ekonomických důvodů.
Jinak raději osobitý jednotný nátěr. V podstatě souhlasím s Absolutem.
8200 - ač jezdí v běžném provotu, vnímám ji spíše jako "historické vozidlo", zajímavý prototyp, který bych zachoval ve své podobě.

Arj. Britové jsou přehnaně konzervativní od přírody, to není můj styl. Vzpoměňme na humbuk kolem rušení Routemasterů. A nebo na údajný podobný humbuk kolem jejich zevádění a tím rušení trolejbusů.
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 612
Registrován: 10-2003
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 10:17:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

8200 - ač jezdí v běžném provotu, vnímám ji spíše jako "historické vozidlo", zajímavý prototyp, který bych zachoval ve své podobě.
Spis bych si typoval budoucnost tohoto vozu T3R.P (Vzhled muze zustat zachovany). Az dojde na lamani chleba s nahradnimi dily ...

že šlo o nátěr navržený výrobcem jako unifikovaný pro veškeré tramvajové provozy u nás
Nejen u nas ...
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 13:22:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Barevné nátěry by měly být charakteristické pro každé město a měly by přinejmenším souznít s národním estetickým cítěním. ČSA také nemá u každého letadla jiné barevné provedení. Při té příležitosti si vzpomínám, kolik emocí vyvolávalo přestrojení hradní stráže dle návrhů T.Pištěka. I na mne to působilo příliš papouškovitě, než jsem si koneckonců zvykl. Přitom na Slovensku takovou potřebu zásadně měnit vzhled uniforem neměli, a jsou také spokojeni. Podle mne ale naší národní tradici odpovídají střízlivější, dle mne důstojnější, dekorace.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 338
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 13:31:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adam: Ta rekonstrukce 8200 na T3R.P prý už je víceméně schválená, ovšem o jejím barevném provedení si nedělám iluze. Já bych klidně v rámci zachování současného stavu oželel její nasazování do běžného provozu, kdyby byla místo toho vedena jako muzejní vozidlo a používána jen přílžitostně. Kdyby byl nedostatek vozů pro rekonstrukci, tak neřeknu ale vždyť je ještě tolik klasických T3 řady 6xxx.
(No nic, to ze mne jen mluví "šotouš" ).

(sorry za překlepy v minulém příspěvku ale pospíchal jsem na autobus v 10,15 za neodkladnou záležitostí)
Michal Pavlo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.80.200
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 13:34:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle posledních zpráv T 14 nejezdí. Několik let bude trvat, než se všechno doladí a bude vyhovavat provozu v Pze. V Budapešti, i když v Maďarsku existují strojírenské firmy s tradicí výroby tramvají, spolupracují s firmou, která má své výrobky v provozu (Siemens). Padesáti metrová žlutá tramvaj (Combino) asi nahradí velmi rychle značnou část bu tramvají. V Praze by to nešlo ? Nebo Siemens je pro Prahu z finančních důvodu nedosažitelnný ?
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1017
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 14:14:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co to je T14 nejezdí? Pokud je to ta dlouhá stříbrnočervená tramvaj, co se do ní nedá narvat zadními ani předními dveřmi, tak ta např. včera nejvejš předevčírem jela nahoru Žižkovem - snad školní jízdy.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 643
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 14:43:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Padesáti metrová žlutá tramvaj (Combino) asi nahradí velmi rychle značnou část bu tramvají.

Dobra aprilova zprava.
Kontrakt zni na 40 vozu. BKV ma vozovy park v radu tisicovky vozu.

V Budapešti spolupracují s firmou, která má své výrobky v provozu (Siemens)

Taky dobra hlaska. V kolika mestech D, CH a NL tento "kvalitni vyrobek" vedl ke stavu blizkemu kolapsu MHD a za jake penize pro mestskou kasu?
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 359
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 31. března 2006 - 16:49:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: ale tohle je prý úplně jiné Combino. Nové. Lepší ;-) A ve zkrácené verzi pro Prahu naprosto ideální ;-P
Aktivní blbec je horší než třídní nepřítel
Horymír
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 00:01:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejlepší tramvaj pro Prahu-T3 z Plzně!Nebo aspoň T3!Nebo aspoň z Plzně!Jinak e-e!:-)))))))
blue.seal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.158.129.166
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 09:19:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Vysmátý únor se škodou 14T", "Březen bez škody 14T", ale co Duben?
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 09:44:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera (nebo to bylo předevčírem?) před 15:00 spatřena 14T na Florenci (z magistrály, takže nevím číslo).
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 483
Registrován: 12-2003
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 11:44:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobek: číslo žádný, školní jízdy ....
SOR BN12 – Král nevkusu a nepraktičnosti aneb tragický pokus o nízkopodlažní autobus
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 12:54:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera k večeru 9111 na cvičné jízdě viděna od Voz. Střešovice na Stross.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 639
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 14:25:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No na osudu Budapeštského Combina záleží celý osud vyroby tramvají u Siemense, neb od doby co byl onen průšvyh je výroba spíš u ledu. Na projektu "repase" stavajících vozů se podílely i konstrukční kanceláře Siemense v ČR a nejspíš měly vliv na vyvoj vozů pro Budapešť. Každopádně změny na vozové skříni tam jsou určitě.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1848
Registrován: 7-2003
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 14:34:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavne tam nejsou neseny clanky, kazdej ma svuj podvozek. Zajimalo by me co to bude delat v uzkych protismernych obloucich .jinak je to combino s dvojitou vyzbroji, da se jet na 1/2 vozu
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 15:04:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099: já myslel evidenční, kdyby už náhodou vyjela 9112
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 10-2005
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 16:46:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:Kontrakt zni na 40 vozu. BKV ma vozovy park v radu tisicovky vozu.
A myslíš, že UV jezdí víc než 40?
Nobody
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 10-2003
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 21:40:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Zajimalo by me co to bude delat v uzkych protismernych obloucich"

Z tohoto důvodu to má ty delší měchy se dvěma klouby. Patrně se to nebude chovat o moc jinak, než by se chovala souprava 3x KT4.
Zcela jistě to bude mít na pytel průjezdný profil, viz délka představku.
Největší zhovadilost je ovšem uspořádání interiéru, vynucené koncepcí. Je to neuvěřitelná opičí dráha a více místa kromě všudypřítomných sedaček a nízkopodlažní uličky je prakticky pouze v prostoru dveří.
Patrně mě zde budete obviňovat ze zaujatosti, ale tohle je dle mého názoru největší shit, jaký může mezi 100% nízkopodlažními tramvajemi vůbec být.
Pulitzer for Havlík
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1849
Registrován: 7-2003
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 21:58:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no skoro je to mensi zlo jak porsetra . Souprava kt4 se aspon muze trochu lomit , kdezto pokud se nemylim tak u tehle potvory je vertikalne pohyblivy pouze 2 a 4 kloub. ostatni jenom verikalne.
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 640
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 22:12:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě to cele připomíná variaci brémské tramvaje, takže průjezd dle ČSN bude nic moc... A další sranda je ta že vozová skříň neni z hliniku, ale z nerez ocely! Takže někoho osvítil asi duch svatý...

na netu jsem našel tyto technické udaje:

Rok výroby: 2005 - 2007
Typ : obousměrná článková tramvaj
Počet částí: 6
Skříň vozidla: svařovaná nerezová ocel
Rozchod (mm): 1 435
Délka vozidla přes nárazníky (mm): 53 990
Šířka vozidla (mm) 2400
Výška vozidla (mm): 3300 od TK (bez sběrače)
Průměr kol, nová (mm): 600
Počet dveří: 8 dvoukřídlých dveří na každé straně (šířka 1300 mm)
Maximální zatížení nápravy (t): 10
Výška nástupního prostoru (mm): 320
Výška podlahy (mm): 350 (po celé délce vozidla)
Napájecí systém: stejnosměrný 600 V
Hnací výkon (kW): 8 x 100
Maximální rychlost (km/h): 70 km/h
Přepravní kapacita (při 4 osoby/m²): 353, z toho 58 míst k sezení

Jinak více je psáno i TADY

(Příspěvek editován uživatelem dandy duben 01, 2006)
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Nobody
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 10-2003
Odesláno Sobota, 01. dubna 2006 - 22:33:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"no skoro je to mensi zlo jak porsetra"

Nechci ti brát iluze, ale u obou dvou zmíněných vozů bude podvozek přenášet na trať i síly potřebné k natočení vlastního a částečně sousedního článku. Pokud si to dále přebereš s ohledem na nápravové zatížení (60t/30m vs 120t/53m), velice rychle ti vyjde, že asi soudruzi z NDR někde udělali chybu.
Pulitzer for Havlík
Quakeman
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.88.129.2
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 14:51:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Krnove sa už stavia Vario LF3,hrubá stavba je už prakticky hotová.
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2149
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 15:48:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To byla pravda asi tak před 4 měsící :-)
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 17:02:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Combino pro Budapešť: mě se v tom článku velmi líbí formulace "Nové Combino bude v Budapešti nasazeno na linkách 4-6, které mají celosvětově nejvyšší nárůst počtu cestujících na celém světě."
Fanfán
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 18:59:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A není to nějaký speciální typ - ÜberCombino, nebo PřeKombino, nebo tak nějak?
Liberté! Égalité! Sexualité!
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1161
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 20:35:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě spíš zaujal jeden článek (nevím odkud přišel mi mejlem):
Firma Bombardier Transportation spolu s německou Vossloh-Kiepe GmBH a polskou firmou Solaris Bus & Coach SA získala objednávku od městského dopravního podniku v Krakově na 24 tramvají typu Flexity Classic. Celková hodnota smlouvy je 42 milionů euro. Krakovský dopravní podnik již v současnosti vlastní 26 nízkopodlažních tramvají tohoto typu a Krakov je prvním polským městem, kde se tramvaje Flexity Classic objevily (již na konci 90. let minulého století). Jejich obliba se projevuje i na silném rozšíření například v Německu (Kassel, Essen, Schwerin, Dessau, Dresden, Halle, Frankfurt/Main, Bremen).

Takže když počítám 30Kč za €, tak to vychází na (42*30)/24=52,5 mil Kč za tramvaj. Kolik že stojí 14T ????
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 510
Registrován: 12-2003
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 21:01:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honza_Šlehofer: ta je ale preci kratsi a trochu uzsi.... ma jen 26m ... 14T snad o tech 5 mil vice.
http://www.bombardier.com/index.jsp?id=1_0&lang=en&file=/en/1_0/1_1/1_1_1_2_8.jsp

(Příspěvek editován uživatelem 1099 duben 06, 2006)
SOR BN12 – Král nevkusu a nepraktičnosti aneb tragický pokus o nízkopodlažní autobus

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace