K-report
 

Archive through 22.březen 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje Tatra typů T a K » Archive through 22.březen 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 651
Registrován: 6-2002
Odesláno Sobota, 05. listopadu 2005 - 09:36:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už se tu objevilo pár pozitivních ohlasů na knihu T2. Jako autoři jsme si vědomi několika chyb, které se do knihy dostaly a které se nám nepodařilo během definitivních oprav vychytat, ale zajímalo by nás, zda někdo ze čtenářů nenašel nějaké věcné chyby, které by mohl doložit existencí pádných argumentů.
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 07. listopadu 2005 - 08:34:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Věcná chyba je cena, pádný argument je pohled do mé pěněženky
estét
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.202.97.26
Odesláno Pátek, 18. listopadu 2005 - 16:11:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V tématu Časopis Městská doprava nedávno kdosi prohlásil, že fotka T2 č. 6002 na titulní straně MD č. 5/2005 je mňamózní. Není tomu tak. Projdete-li si tuto titulku zleva doprava a zdola nahoru, narazíte na následující neestetické detaily:
- sloup veřejného osvětlení v levé části snímku je polepen reklamními plakáty.
- zeď v pozadí mezi tímto sloupem a tramvají je zohyzděna grafitti.
- za tramvají je připojen vozík pro obsluhu kladky. Při skutečně estetickém šotografování by tento měl být odpojen a odtažen mimo záběr.
- za vozíkem neesteticky vykukuje policejní orgán.
- nad kladkou tramvaje ční moderní lucerna s pravoúhlými výložníky a policejní skrytou kamerou, která v prostředí pražské památkové rezervace rovněž působí neesteticky.
- horizont hyzdí lešení u kněžiště katedrály sv. Víta.
Z tohoto rozboru je patrné, že ošklivost na nás ve velkoměstech, jako je Praha, vystrkuje růžky na mnoha místech, takže už si jí mnohdy ani nevšímáme. Fotografie je jinak kvalitní, na titulní stránku vhodná, ale rozhodně není "mňamózní".
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 492
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 18. listopadu 2005 - 16:41:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta fotka spíš ukazuje eleganci 50 let starého vozu. A zároveň ukazuje jak eleganci ztrácí město v kterém v minulosti, byť krátce jezdil a je vlastně spolu z dalšíma vozy Střešovické sbírky artefaktem doby minulé. I ten vozík za nim ukazuje že Pražské tramvaje jsou jinde, než v době jeho vzniku. Jisté je jedno že ten vůz na denim světle vypadal hned jinak a lépe než v šeru Střešovické vozovny.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
miš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.191.108.149
Odesláno Pátek, 18. listopadu 2005 - 17:51:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Re: Estét a Dandy
Nafotit dnes historické vozidlo (a to 6002 je) v odpovídajícím prostředí je téměř nemožné. Můžete hledět do fotoaparátu zkušeným okem a stejně vám při prohlížení snímku vyleze nějaké překvapení...
Působivěji vypadala při křtinách knihy "Tramvaje Tatra T2" muzejní 6002 v Podbabě u bývalého hotelu Internacional. Tramvaj i hotel z éry socialistického realismu, ale k tomu fůra soudobých detailíků. Bohužel. Nafotit čistý dobový snímek se daří pouze při vyčištění města pro filmaře (pokud si to filmaři sami nezmrší) nebo na pár vzácných lokalitách, ale ty si většinou fotografové moc nesdělují dopředu. Raději pak trumfnou dobrou fotkou.
Ostatně podobně obtížný výběr lokalit byl i při nedávné jízdě soupravy 2x T3 6102+6149.
Kresta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 7-2002
Odesláno Sobota, 19. listopadu 2005 - 15:24:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Autorům knihy TRAMVAJE TATRA T2: Sice jsem ještě knihu nedočetl (jsem v polovině V. kapitoly) a už teď musím vám všem poděkovat za mimořádně pěkně napsanou publikaci. Jen takový dotaz. Je to sice možná prkotina, ale mně to nedá... Píšete tam o ozdobných "fousech", které byly na první části T2 (do 1960) z plechu, na dalších pak z laminátu. Ovšem už tam není zmínka o tom, že "fousy" na obou pražských prototypech jsou mnohem zdobnější; chci tím říct tvarově složitější než u ostatních (počínaje třetí T2 - pro Brno ev. č. 401). Z fotek to je dle mého jasně vidět. Pokud se mýlím, opravte mne. To je asi tak vše a jen tak dál, ať třeba vznikne kniha podobného rozsahu o tramvajích T1 a opravdu, jak píšete v podkapitole LIBEREC, vznikne samostatná kniha o T2 v Liberci (hlavně úpravy 26 + 27). Moc za tuto knihu děkuji.


KRESTA

(Příspěvek editován uživatelem kresta listopad 19, 2005)
Kresteš Jan
___________
S T3 na věčné časy a nikdy jinak!
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 665
Registrován: 6-2002
Odesláno Sobota, 19. listopadu 2005 - 21:11:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Potvrzuji jako spoluautor. Prototypy měly opravdu fousy odlišné. Byly tvarově složitější (kaskáda), byly chromované a byly v nich dokonce i prohlubně vyplněné červenou barvou.
U sériových vozů se používal stříbrný kladívkový lak a skutečně starší provedení bylo z plechu, novější z laminátu.
Rád bych ještě doplnil, že v knize toho není víc. Kdybychom tam napsali úplně všechno, co víme, byly by cena ještě vyšší a kniha by byla neprodejná.
Štve mě, že se tam nepodařilo nacpat celkem podstatnou informaci o tom, že tramvajové provozy Ostrava, Brno a Košice používají opačnou polaritu obvodů 600 V a že v Ostravě se dokonce několikrát měnila i polarita obvodů malého napětí. Snad se to povede dát do knihy o vývoji T1.
Kotelník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 20. listopadu 2005 - 10:48:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych taky chtel podekovat za vybornou knihu-prisla mi ve stredu a uz jsem skoro u konce, nelze necistKniha je nadherne graficky a obsahove zpracovana, kloubouk dolu,za ty penize to stoji.

Jinak nejaka mensi knizka o T2 v Liberci by vyjit mohla,take by me to zajimalo.
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 666
Registrován: 6-2002
Odesláno Neděle, 20. listopadu 2005 - 12:43:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Počkáme, až T2 v Liberci skončí.
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 968
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 20. listopadu 2005 - 16:52:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já si jdu vyzvednout knihu ve čtvrtek, ale bude mi zabavena a dostanu jí až pod stromeček. Takže jí trochu očuchám, ale budu mít alespoň důvod se těšit na vánoce
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již pět let na internetu
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 574
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 20. listopadu 2005 - 17:38:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honza Šlehofer: Kdybych měl tu knížku v ruce, tak už bych ji nedal, ani kdyby mě mučili. Ale knihu vřele doporučuji. Je super. Všem autorům ještě jednou děkuji. Hodně se jim povedla.
Ostravákovy stránky
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 21. listopadu 2005 - 11:24:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad estét:

Prohlásil jsem to já. Fotografie nevypadá jako v 50. letech a to v roce 2005 ani nejde. Ale ukazuje design 50. let v prostředí Prahy roku 2005 a to je na tom mňamózní, zejména to slunce na fasádách domů v Letenské ul.
Pár detailů k tvým připomínkám:
- Plakáty a grafitti a orgán v reflexní vestě patří k symbolům dnešní doby
- vozík tam patří - takto ta tramvaj jela a může jet, já nemám rát hraní si na něco, co není pravda.
- pravoúhlé výložníky ze 70. let kazí památkovou rezervaci, ale prostě tam jsou. Černé hlavice Eltoda z r. 2003 jsou taky hnusné. Ale jediné co mi na té fotce malinko vadí jsi neodhalil - přechod na BKV těsně před vozem.


Hele třeba tady. Vozík, BKV, bobíky a cedulka o míjení T-KT. A stejně pěkné.

Za knihu o T2 ještě jeden dík:-)
Absloutní galerie
m.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.191.108.149
Odesláno Pondělí, 21. listopadu 2005 - 13:07:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad všichni:
Pokud si ještě někdo nenašel cestičku k sehnání knihy Tramvaje Tatra T2, tak stále platí možnost zasílání na dobírku. Objednávky můžete adresovat na:
mirek.redakce@centrum.cz

Slova chvály nás všechny moc těší. Jen opatrně... Ať nezpychneme :-)

Dík.
m.
výpravčí
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.226.212
Odesláno Pondělí, 21. listopadu 2005 - 13:13:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové autoři - děkujeme!
Chrochtáme si blahem a je nám dobře.
Moc moc pěkné dílko.
Jen tak pro zajímavost- dal jsem si vedle sebe knihu o T2 a její starší sestřičku o T3....
Zajímavé srovnání - komentáře se zdržím.
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 506
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 21. listopadu 2005 - 15:05:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kniha moooc dobrá ,ale statistika resp. výrobní čísla to raději nebudu komentovat.Jednou až se mi bude chtít psát a psát čísla tak to sem hodím.Dostalo se mi nějakých údajů z Ruska od rusa.....
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 667
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 21. listopadu 2005 - 19:49:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak mi ty výrobní čísla komentuj privátně. Rád si přečtu další pravdivou verzi
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1635
Registrován: 7-2003
Odesláno Pondělí, 21. listopadu 2005 - 19:59:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdopak to loudil na http://tr.ru/forum v.c. T2SU ??

JInak svyho casu dobry http://e-tram.narod.ru/tramcars/t2.html
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 668
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 21. listopadu 2005 - 21:38:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je stejně jenom takový útržek. Proto jsme tam taky dali jenom série čísel.
Sled se poctivě dodržoval u moskevských T2 jenom u nižších čísel, pak v tom začal být b....l.
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 507
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2005 - 15:27:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Boris: už jsem Ti tu Moskvu jednou posílal...
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1027
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 27. prosince 2005 - 20:40:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak knížka T2 je skutečně supr, od vánoc jsem v ní často naložen
Občas mě tam i něco pobaví, třeba jsem netušil, že upadnutý motor z tramvaje (!) se vyprošťuje tak, že se motor odpojí, pod tramvají se v dlažbě vyhrabe díra do které motor spadne a pak tramvaj může odjet.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již pět let na internetu
Lumík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 31. prosince 2005 - 21:01:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se hrabu v té knize a nemužu si ji vynachválit. Prostě
Vlado_msts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 2-2006
Odesláno Neděle, 19. února 2006 - 22:34:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolik stojí???
A já si hulákám hula hej....
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 822
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 18:46:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

949 Kč
Ale komu se to nelíbí, může si ji koupit za 55 Euro.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 380
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 20. února 2006 - 19:10:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

949 Kč
Ale komu se to nelíbí, může si ji koupit za 55 Euro.

A vatikánská měna se taky bere???
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK http://tupavacka.wz.cz
Vlastimil Leška
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.45.98
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 11:58:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin 100: To jako, že by sis tu knihu vymodlil?
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 21:41:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

néééééééé vatikánská měna je: "Pán Bůh zaplať"
TUPÁ VAČKAteam_Škoda tuning racing a piving grupa
[PLZEŇ] I love IGK http://tupavacka.wz.cz
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 316
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 27. února 2006 - 09:33:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Boha bych tu nezmiňoval ten dluží kam se podívá. Jenom u mě to dělá docela slušnou sumu.
Vlado_msts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 11:44:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sákryš, taková pálka... Škoda jak
A já si hulákám hula hej....
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 12:48:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravim,
da se nekde dotycna kniha koupit na poslani postou s platbou prevodem ?
Pripadne i jine knihy tohoto zamereni ? Letecke vim kde, zeleznicni nee.
Dik, Pavel
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 14:14:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pripadne beru i odpovedi na pjp(zavinac)rur.cz ;-)
Pavel
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Škoda_7_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 12. března 2006 - 16:31:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemá někdo fotografii nehody prototypu T 3, ale už jako služební vozidlo tj. s číslem 5513?
pruvodcijakub@seznam.cz
Moje VDP: DP Škoda Ostrov http://dpso.cz24.cz/
Škoda_7_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 12. března 2006 - 20:33:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejzajímavější na tramvajích Tatra T 3 je, že se dá vyměnit přední a zadní čelo.
Moje VDP: DP Škoda Ostrov http://dpso.cz24.cz/
Anti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 10:00:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD 7 TR: Asi takhle ??

...I KDYBY JSME PADLI VŠICI, VSTANOU NOVÍ CHAOTICI :-) ....
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 549
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 15:13:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Anti:
BŘEZEN BEZ ŠKODOY 14T
Škoda_7_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 18:05:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta fotka je výborná, můžeš mi ji poslat na mail? Dík. pruvodcijakub@seznam.cz
Moje VDP: DP Škoda Ostrov http://dpso.cz24.cz/
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 18:40:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad první dotaz od 7Tr: vždycky jsem měl za to, že služební vozy 5511-5518, kam patřila i 6101, byly přečíslované jenom papírově a na skříních zůstala původní čísla (taky ty vozy jezdily jenom rok). Pokud ale má ta fotka tohle vyvrátit, prosím...
Aktivní blbec je horší než třídní nepřítel
Škoda_7_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 20:29:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem to nemyslel.
Moje VDP: DP Škoda Ostrov http://dpso.cz24.cz/
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 351
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 20:56:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jak jsi to tedy myslel?
Aktivní blbec je horší než třídní nepřítel
Škoda_7_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 23:33:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prostě jestli někdo nemá fotky nehody prototypu T 3 v roce 1985 čili těsně před šrotací a pokud ji někdo má tak ať mi ji pošle na mail pruvodcijakub@seznam.cz
Moje VDP: DP Škoda Ostrov http://dpso.cz24.cz/
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 14. března 2006 - 01:20:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V knize Tatra T3 je fotografie vozu 6101 behem jeho likvidace.
Škoda_7_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 14. března 2006 - 19:29:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tu už mám, ale při nehodě jsem myslel ne po nehodě.
Moje VDP: DP Škoda Ostrov http://dpso.cz24.cz/
Milis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.60.157
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 16:58:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaké odstíny barev se používaly na T3 koncem 60 let?
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2099
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 17:53:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaké zrovna vylezly z plechovky. Obecně se nejméně do poloviny 70. let nedá hovořit o žádné barevné přesnosti, natož o barevné stupnici ČSN nebo snad dokonce RAL. Prostě byla červená světlá, normální a tmavá (vínová) a tak všelijak to oscilovalo podle toho, co zrovna soudruzi v n.p. Barvy Laky namíchali. Totéž krémová - někdy byla žlutší, někdy šedší, někdy bělejší...
No a už vůbec se nedalo hovořit o barevné stálosti. Něco se nastříkalo cihlově červeně a za půl roku z toho byla vínová, nebo taky naopak... prostě počet barev asi jako v základu Windows (16ks) s tím, že působením povětrnosti a stárnutím barvy odstíny oscilovaly plus mínus autobus.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1780
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 18:13:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki: Když už tady jsi. Rád bych se zeptal. Nesouvisí to tedy s barvami, ale s podvozky T3. Zajíma mě, jak se chovají podovzky "komfort" na rychlodrážních tratích? Zda se to dá srovnávat s Astrami apod. nebo je to jen o trošku lepší klasika T3 podovzku. Předem díky.
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2100
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 18:43:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Shrnul bych to asi do tohoto srovnání s T3 :

- rázy ve svislém směru tlumí velmi dobře (kříže, výhybky)
- rázy v příčném směru (zubaté oblouky apod.) srovnatelné s T3, spíš háže jinde a jinak
- v nízké rychlosti jsou chodové vlastnosti velmi dobré, hlavně prvních 10tis.km než se vymačkají gumy
- ve vysokých rychlostech má tendence různě "plavat" či dokonce vibrovat - to je závislé na profilu kol a kolejnic, stavu tratě a technice jízdy, nelze dopředu odhadnout (stejný syndrom jako 2stupňově vypružené T6 - taky to malovaly stejné osoby...)
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1782
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 18:50:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki díky.
Mě šlo o použitelnost mezi Mostem a Litvínovem. Zda to při rychlosti 50-60 Km/h je použitelné nebo je to krok stranou.
Milis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.60.157
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 21:51:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki;Děkuju.Stavím model,tak jsem chtěl, aby se to podobalo.
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 04:45:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD skoda 7 tr
1)Ja vubec netusim jakou nehodu myslis ?
2) Pradni a zadni celo se zamenit neda , ale vymenit za jiny typ ano, ostatne jako u vetsiny ostatnich tramvaji na svete.
Škoda_7_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. března 2006 - 13:18:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím tu kvůli, které byl již jako služební vůz sešrotován. Četl jsem to v nějaké knížce.
Moje VDP: DP Škoda Ostrov http://dpso.cz24.cz/
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 02:49:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vuz 6101 nemel zadnou nehodu kvuli ktere mel byt sesrotovan. Vazne nehody mela souprava 6102+6103 ale ne 6101. Ten dojezdil s puvodnim celem z roku 1962
Kresta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 7-2002
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 13:07:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl bych se zeptat na jaký techničák T3-ojky (myslím ev. č.) byla postavena T6 A5.3?
Také mám ještě otázku, kde skončila nedokončená T3 č.8206 (ex T3 SU č. 7005)? Ve šrotu???
Díky!
Kresteš Jan
___________
http://www.22.wz.cz - NAVŠTIVTE
S T3 na věčné časy a nikdy jinak!
Škoda_7_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 12-2005
Odesláno Pátek, 17. března 2006 - 22:00:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kresta:jedna T3 byla modernizována s použitím karosérie z typu T6A5, má číslo 8600.
ad Brejšín:v knize Kolejová vozidla pražské městské hromadné dopravy se v kapitole o prototypu T3 píše:Na linku byl naposled vypraven 10.10.1984,po vyřazení z provozu byl vyčleněn jako služební a bylo mu administrativně přiděleno číslo 5513, ale krátce nato byl při nehodě poškozen a posléze zrušen.Co o tom víš?
Moje VDP: DP Škoda Ostrov http://dpso.cz24.cz/
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 637
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 15:04:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kresta: Ta nedokončená T3R č.8206 zkončila ve šrotu ještě dříve než byla dokončena, spíš teda její torzo. Rekonstrukci začalo dělat ČKD DS ale byla přerušena, no a tomu torzu se stal osudný příchod Siemense. Více je psáno zde

U vozu 8600 jsem jsem někde četl že byly použity podvozky a nějaké díly z T3SUCS č. 7005. V malém atlasu MHD z roku 2001 se uvadí že tento vůz byl v roce 1998 odprodán do ČKD DS.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Kresta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 7-2002
Odesláno Sobota, 18. března 2006 - 23:37:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, to je možné, ale oficiálně byla 7005-ka rekonstruována a měla se z ní stát 8206. Jenomže mě jde o to, že vůz T6 A5.3 č. 8600 je brán jako modernizace T3 a tudíž to číslo T3 v techničáku musí mít - tedy 8600 ex xxxx. Nějaká T3 se prostě musela vyřadit, ne, když je to vedeno jako rekonstrukce???
Kresteš Jan
___________
http://www.22.wz.cz - NAVŠTIVTE
S T3 na věčné časy a nikdy jinak!
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 564
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 20. března 2006 - 08:01:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kresta: Možná nemusela. Rok 1998 jsště nebyl obdobím masových modernizací. Popravdě řečeno tímhle jsem se ještě nikdy nezabýval, ale zkusím o té 8600 zjistit víc, tipnul bych si spíš, že má normálně výrobní číslo ČKD a je to celý nový vůz. Ale jak říkám - nevím to.
Kopřivu a Šotouše ani mráz nespálí.
Škoda_7_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 19:24:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to úplně nový vůz s výrobním číslem 180320/1998. Má elektrickou výzbroj TV 14.
A také jsou v Malém atlase městské dopravy spolu s tímto vozem vykazovány dva vozy patřící výrobnímu závodu s čísly 0030 a 0032. 0030-výrobní číslo 180160/1996 (51. vůz 2. série T6A5 pro Prahu), ss. výzbroj TV 14. 0032-výrobní číslo 180161/1998 (52. vůz 2. série T6A5 pro Prahu), as. výzbroj TV 30. A vůz 0030 měl mít zakrytované podvozky tj. bez výřezů pro podvozky. Vozu 8600 pracovníci Pražského DP dali přezdívku ,,kočkopes". Více na www.prazsketramvaje.cz -pod příslušnou položkou a tj. T6A5.3
Moje VDP: DP Škoda Ostrov http://dpso.cz24.cz/
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 569
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 07:50:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jojo. 0030 a 0032. Jejich Pražský osud končí r. 2001, kdy byly vráceny do ČKD, pak byly určeny na šrot, nicméně zachráněny a odvezeny do Pars. Mluvilo se o tom, že se upraví do Bratislavy, ale už je to rok zpátky a kontakt do Parsu nemám.

Vůz 0030 měl ty zakryté podvozky asi až od roku 2000 myslím. Určitě mám někde foto.
Kopřivu a Šotouše ani mráz nespálí.
Čmelda
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.24.88.82
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 09:18:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

6101 měla už v době coby služebák nějaké vykolejení nebo vjetí do nesprávného směru. Čili zvenku na první pohled nebylo nic vidět, ale podvozkové části asi poškozeny byly. A vzhledem k tomu, že přicházely desítky nových esuček a tramvají byl nadbytek, nebylo co řešit.
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 607
Registrován: 10-2003
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 11:33:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

k 0030+0032: dnes 7957+7958 v Bratislave.

http://imhd.sk/ba/index.php?w=2f2c24293a2f36eff2212c24293a2f36ef1f&id=5282
http://imhd.sk/ba/index.php?w=2f2c24293a2f36eff2212c24293a2f36ef1f&id=5283
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 571
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 13:57:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Adam_r: Nenašel bys kdy byly v Blavě zařazeny (stačí měsíc a rok, na data si nehraju).

Jinak je zajímavá ta změna výrobních čísel, resp přidělení úplně nových z řady ČKD. To jsem tedy nežral. Zmíněné vozy měly v Praze č. 180160-1 a teď mají dle imhd.sk 180247-8
Kopřivu a Šotouše ani mráz nespálí.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace