K-report
 

Archive through 12.březen 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Liberci a trať do Jablonce » Archive through 12.březen 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 861
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 17:36:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil: To jestli si sem vyjedeš, ochotně bych šel s tebou :-) (kdyžtak mail, ICQ bo MSN)
O tom reku jsem taky někde něco četl, ale zas takový zákulisní informace nemám, nejsem příliš u zdroje Ostatně jen bych to přivítal, aspoň už by konečně vyjela. Takový klenot si nezaslouží hnít ve vozovně. :-)
Ve waně se nekoupe, ve waně se jezdí!
Pikohk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 21:35:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo tak to dejte vědět, až to bude jezdit. Jábych se do Liberce tak rád po dlohý době podíval...
Když si myslíš, tak si myslíš!
A když blázinec, tak pořádnej!
Hever
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 16:43:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ondris: To asi počítáš něco jinýho!
S debilama je to těžký.
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 21:13:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hever :
Můžeš upřesnit?
Tommy82
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 2-2004
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 20:09:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

46+78-Lidové sady 46+78
46-Lidové sady 46
Nastupte do MHD......... Určitě jede Vaším směrem.
jáááááá
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.86.82
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 15:57:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

správné typové označení tramvají v Liberci :
T-3, T-3 SU - vozidla s odporovou regulací (zrychlovač)
T-3 M - vozidla s výzbrojí IGBT Plzeň
T-3 R.P - vozidla s výzbrojí Progress
T-3 R.PLF - vozidla z výzbrojí Progress, částečně nízkopodlažní skříň (viz. foto výše v příspěvku).
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 22. ledna 2006 - 23:51:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jáááá: v Liberci nejsou žádné vozy s TV Progress bez nové skříně => označení je T3R.PV . Vozy s plzeňskou výzbrojí jsou T3M.0 neboli 01T.
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 12:08:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vozy s plzeňskou výzbrojí jsou T3M.0 neboli 01T.
Nene, T3M.04 neboli 02T. (T3M.0 neboli 01T má Plzeň)
A také se označují T3m vozy které prošli modernizací interiéru bez nové výzbroje.
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 13:13:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co bylo poslední dobou s T3 č.36? Podle tabulek Petra Dvorského na ČNDS byla na prohlídce, teď už ale zase týden jezdí. Co se na ní dělalo, VP to určitě nebyla?
Kotelník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 291
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 05. února 2006 - 09:21:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč vlastně ještě nejezdí ty 2 wany dodané také v prosinci????Co T2 26+27?
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 19:58:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč vlastně ještě nejezdí ty 2 wany dodané také v prosinci????Co T2 26+27?
To by mě také zajímalo, a co ty dvě wany které měli být dodané na konci ledna?

Jinak dnes v Jablonci pod zastávkou brandl (směrem na LBC) spadla odpoledne lavina na koleje a zablokovala na několik hodin tramvajovou dopravu na lince 11. Celý den se tu proháněla souprava 75+74 s pluhem, před chvílí dokonce s lidma.
vikifox
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.196.64
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 11:50:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na úvod přesun diskuse z mailů:
Můj článek v dnešní MFD: 1. díl

Co může přinést nový terminál?

V posledních dnech se v Jablonci znovu rozběhla velká diskuse o záměru vybudovat ve stávajících prostorách areálu ČSAD v Pražské ulici dopravní terminál, dle upraveného řešení doplněný o obchodní zařízení umístěné na střeše uvažovaného autobusového nádraží. Namísto věcné diskuse, o přesné podobě takovéhoto záměru, názory diskutérů sklouzly k osobnímu napadání, obviňování z nekompetentnosti a dokonce ke zpochybňování demokratických principů.
Jako člověk, pro kterého se jedná o „srdeční“ záležitost, nemohu mlčet a musím říci, že se mi takové hádky vůbec nelíbí. Po všech, již delší dobu trvajících, odborných i laických diskusích a na základě uvážení všech možných pro a proti jsem dospěl po změně svého původního názoru k přesvědčení, že dopravní terminál, i v kombinaci s rozsáhlými obchodními a zábavními prostory, je v tomto místě vhodný. Je však naprosto nezbytné, aby byla vyřešena řada problémů s tím spojená, počínaje požadavky památkářů, přes hledání nejlepšího řešení napojení na okolní ulice a sladění s projektem Regiotram, až po vyřešení přístupu cestujících z centra města přes velmi rušné silnice I.třídy dělící zvažované prostory nesporným bariérovým efektem od vlastního centra města.
vikifox
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.196.64
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 11:55:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můj článek v dnešní MFD: 2. díl:
Ve fázi stávajících zatím stále jen úvah a ne příliš jasných záměrů je ještě myslím si velmi mnoho prostoru vše důkladně zvážit a posoudit, vedení města Jablonec má nyní velkou příležitost celý záměr podrobně představit svým občanům a vést s nimi diskusi o výsledné podobě celého prostoru této části jižního centra města. Dosavadní určité „tajnůstkaření“ vede pouze k tomu, že provokuje samozvané „vůdce lidu“ k napadání vedení města za nekompetentnost a k výzvám na odstoupení toho či onoho. A je také třeba respektovat působení státních institucí, které dohlížejí, aby nedocházelo k devastaci kulturního dědictví nešetrnými zásahy a rovněž, aby nové stavby odpovídaly kvalitou požadavkům doby a zdejšího drsného podnebí. Dále předpokládám, že vedení města si uvědomuje, jak málo máme díky krátké historii v Jablonci památek a nedopustí jejich úbytek přílišným ustupováním zájmům investorů, blýskáním na lepší časy je mi v tomto směru probíhající, Městem zajišťovaná, citlivá rekonstrukce kostela sv. Anny. A rovněž to, že v Jablonci je poměrně málo turistických cílů a přitom je jasné, že právě cestovní ruch má pro město veliké možnosti do budoucna, byla by tedy škoda si některé záměry v tomto směru znemožnit. Mám v tuto chvíli na mysli zejména zvažovanou muzeální expozici veřejné dopravy, která by mohla spolu s obchodním zařízením velmi zatraktivnit projekt dopravního terminálu v Pražské ulici a získat Jablonci nový, dopravně výborně dostupný turistický cíl.
Dovolte mi, abych na závěr vyjádřil přesvědčení, že se nakonec přeci jen najde dobrá vůle a přes všechny peripetie s tím spojené vznikne v Jablonci unikátní projekt, který mu bude okolí závidět. Projekt, který Jablonci přinese nejen kvalitní víceúrovňový přestupní terminál všech druhů veřejné dopravy, ale i nové obchodní a zábavní centrum obohacené o pěknou turistickou atrakci.
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 296
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 21:46:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nic proti terminálu v Pražské, ale proč neudělat něco podobného spíše mezi Dolním náměstím a součastným autobusouvým nádražím, je to přeci jenom blíž k centru. Ale někteří si nepřejí mít tramvaj, i když už jen v provedení tram-train, v centru. Proč? To bych rád věděl, ale moderní město by mělo mít moderní veřejné dopravní zařízení v centru.

Problém Jablonce je že jeho geografická poloha mu nedovoluje lépe řešit silniční dopravu za přijatelných finančních podmínek, a tím se blokuje i rozvoj veřejné kolejové dopravy v centru protože by stávající situaci jen zhoršila. Jiné vysvětlení nevidím.
vikifox
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.196.64
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 16:45:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Problém je v tom, jaxe dostat do prostoru současného gumáku, jsou tam značné komplikace v tom, že ulice Budovatelů (po které vede trať k Lázním a kterou by vedlo i pokračování do dolního centra) je zároveň silnicí I.třídy a dokud nevznikne jižní obchvat v části "Západní tangenta" (a to je zatím v nedohlednu) těžko lze čekat že s vedením trati dál do centra bude souhlasit ŘSD, hlavně kvůli úzkému průjezdu u hotelu Merkur. Problém je i dál, ulice Soukenná je dosti ouzká a po současném zklidnění i pro autobusy zřejmě nadobro zapovězená. No a posledním problematickým místem je vytočení z Dolního náměstí do Lipanské, to by byl asi největší kámen úrazu. Proti vedení tram-trainu do dolního centra mluví i to, že by vedl dosti blízko jeho železniční větvi. Proto se nyní rozvíjí spíše úvaha přesměrovat městskou větev RTN po Liberecké ulici až k divadlu, poště a dál nahoru Gen. Mrázka ke kinu Radnice, kde by vznikl pěkný přestupní bod na/z busy do Mšena, výhledově pak (za přízně osudu) pokračovat s kolejemi ku Mšenu :-) Spojení mezi přestupním bodem Radnice a terminálem (ať bude kdekoli) by zajistily mšenské busy přesměrované do Poštovní (ve směru ze Mšena) a výhledově opět Poštovní tram-train (vznikla by tak městská linka Mšeno - terminál :-))
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 297
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 13. února 2006 - 19:58:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Problém je v tom, jaxe dostat do prostoru současného gumáku, jsou tam značné komplikace v tom, že ulice Budovatelů (po které vede trať k Lázním a kterou by vedlo i pokračování do dolního centra) je zároveň silnicí I.třídy a dokud nevznikne jižní obchvat v části "Západní tangenta" (a to je zatím v nedohlednu) těžko lze čekat že s vedením trati dál do centra bude souhlasit ŘSD, hlavně kvůli úzkému průjezdu u hotelu Merkur.

To jsem si právě myslel, ta magistrála je v nedohlednu kvůli tomu že by byla velmi nákladná, nebo složitá, protože tu už není místo.

Proto se nyní rozvíjí spíše úvaha přesměrovat městskou větev RTN po Liberecké ulici až k divadlu, poště a dál nahoru Gen. Mrázka ke kinu Radnice, kde by vznikl pěkný přestupní bod na/z busy do Mšena, výhledově pak (za přízně osudu) pokračovat s kolejemi ku Mšenu :-) Spojení mezi přestupním bodem Radnice a terminálem (ať bude kdekoli) by zajistily mšenské busy přesměrované do Poštovní (ve směru ze Mšena) a výhledově opět Poštovní tram-train (vznikla by tak městská linka Mšeno - terminál :-))

Jsem rád že takové úvahy vznikají, už jsem měl pocit že Jablonci jde jen o to, jak se definitivně zbavit tramvaje. Jen doufám že nezůstane jen u úvah (tak je tu často zvykem).
vikifox
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.196.64
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 08:25:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Špatné zprávy: podle dosud neověřených informací spadla dnes v noci střecha dílenské budovy, nevydržela tíhu sněhu... Jakmile budu vědět víc informaci doplním.
Je to šok pro všechny nejen jablonecké dopravní fandy...
vikifox
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.196.64
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 09:02:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Upřesnění od kamaráda který byl u toho:
Cca někdy mezi 2 a půl3. se propadla střecha nad dílenskou halou která byla již několik dnů vyklizená a uzamčená právě v obavě z možného zřícení střechy, které se prý čekalo…
Zůstaly stát štítové stěny, kupodivu se tlakovou vlnou nevysypaly okna směrem do dvora. Prý snad také přežila přesuvna, kamarád prý zahlédl že její ovládací pultík pád střechy přestál… Celé okolí, i Pražská jsou posypány černým prachem ze zhroucené konstrukce…
Areál je nyní střežen ještě víc než dosud, je snaha zamezit přístupu médiím ač k žádnému porušení bezpečnosti nedošlo, firma si byla vědoma rizika…
Nechť je dílně zem lehká, myšlenka muzea v jejích prostorách byla rozdrcena masami sněhu…
LuPl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.24.81
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 09:39:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pitomost! To by to muselo spadnout celé. Ale to nespadlo. Nevydrzelo par nosniku ve stredni casti lodi, kde bylo bedneni a krov oslaben svetliky. Kolem takovych mist vznikaji casto vetsi zaveje snehu, a tudiz pusobi i vetsi tiha. 1/4 strechy bez svetliku zustala nadale stat a rovnez zdi se jevi byt neporusene. Drevo se da jeste celkem snadno nahradit, plany jsou... je to sice komplikace, ale pohrbivat kvuli tomu cely zamer je jeste predcasne. Navic v rizeni o prohlaseni arealu za pamatku se nejedna pouze o budovu novych dilen, ale i o starou vypravnu, nakladni depozit, vlastni remizu, stare autobusove garaze, a kotelnu. Takze nic nekonci.
vikifox
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.196.64
Odesláno Úterý, 14. února 2006 - 09:51:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak sorry, nevěděl jsem jaký je přesně rozsah škod, až nyní jsem viděl fotky a trochu jsem si oddechl... Důležité nyní bude aby už pokud možno nesněžilo a nespadl i zbytek střechy, lépe se něco zachraňuje když alespoň něco zůstane než když je to úplně v troskách, ač jsou dochované plány...
Kamera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 15. února 2006 - 10:30:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spadl historický dům

V Jablonci se včera pod sněhem zřítila unikátní sto let stará autobusová vozovna

Jablonec nad Nisou - Hukot, hřmot a praskot odstartovaly v noci z pondělí na úterý v areálu ČSAD v Pražské ulici v Jablonci nad Nisou poprask. Téměř celý prostředek střechy asi sto let staré vozovny se propadl. Jen o pár hodin později vyjížděli jablonečtí hasiči k další spadlé střeše. Tentokrát nevydržela nápor sněhu bývalá pila v Nádražní ulici. Při nehodách se nikdo nezranil.

„Náhle se ozval obrovský hukot a praskot. Zaměstnanci nám řekli, že si při tom zvuku představili padající lavinu,“ řekl obchodně technický ředitel ČSAD v Jablonci Jan Fabinyi. V tu chvíli však nespadla lavina, ale střecha. Zůstaly stát prakticky jen obvodové zdi a oba štíty. Na střeše v té době leželo asi šedesát až osmdesát centimetrů sněhu.

Na místo dorazili hasiči i policie. „Požádali nás o technickou pomoc při kontrole následků propadlé střechy. Jednotka na místě zjistila, že je hala vyklizená. Vypnuli jsme jen elektrický proud,“ uvedla mluvčí hasičů Iva Michalíčková.

V hale, která sloužila jako dílna a stávala tu také část autobusů nebo osobní vozidla, v době události naštěstí nebyl žádný člověk. V areálu byl v té době vrátný a služba, která připravuje autobusy na ranní výjezdy. „Techniku jsme několik dní předtím vyvezli ven a přestěhovali do areálu v Rýnovicích. Odmontovali jsme také vše, co šlo. Dřevěná konstrukce již byla stará a podepsal se na ní zub času,“ konstatoval technický ředitel dopravce. Stěhování ČSAD dokončilo již v pátek. Uvnitř však zůstaly historicky cenná posuvna a koleje. V jakém jsou stavu zatím dopravce neví. „Čekali jsme, že budova spadne. Proto jsme takto reagovali. V některým místech se totiž střecha prohnula o několik desítek centimetrů,“ uvedl Fabinyi.

Majitel poničeného areálu: Nemohli jsme nic dělat

„Vše zavání podivuhodnou nedbalostí majitele areálu, když hala byla vyklizena několik dní zpět s tím, že se to čekalo. Čekalo se až to spadne, než aby se sníh odklidil,“ komentoval událost jablonecký zastupitel Jindřich Berounský.

Podle Fabinyho však s problémem nešlo nic udělat. „Kvůli prohnutí jsme nemohli na střechu poslat lidi, kteří by sházeli dolů sníh. Riskovali bychom jejich zdraví,“ upozornil ředitel. „Neporučili jsme počasí. Navíc, vždyť máme škodu. Stavba nové haly přijde na desítky milionů korun,“ upozornil Fabinyi. Letošní zima je problematická a odnáší to právě střechy. Do tohoto týdne totiž nepřišla žádná větší obleva, díky níž by část závějí na střechách odtávala. Sníh se nahoře jen kupil a těžkl.

Areál jablonecké ČSAD byl včera uzavřený. Dovnitř se dostalo jen několik zaměstnanců. Ostatní lidi posílala ochranka pryč. „Dovnitř nemůžete. Máme takový příkaz,“ konstatoval černě oblečený pracovník ochranky. „Je to kvůli bezpečnosti. Štíty se zbytky střechy ještě stojí a mohly by spadnout. Nechceme, aby se někdo zranil,“ zdůraznil Fabinyi. Budova je prý uzamčená, aby se dovnitř nikdo nedostal. „Kolem vymezíme bezpečnostní pásmo,“ doplnil opatření technický ředitel. Vozovna byla stará asi sto let. Radnice má s areálem plány. Zastupitelé nedávno schválili záměr vybudovat tu dopravní terminál autobusové i vlakové dopravy a obchodní centrum. Podle místostarosty Petra Karáska událost plány neovlivní. „Záměr zřícení haly nenaruší. Je možné jej realizovat i za této situace, přestože jsme chtěli z vozovny udělat nástupní a výstupní halu,“ konstatoval místostarosta. Obchodní centrum má stát v zadní části areálu.

Druhé neštěstí se stalo v Jablonci v půl páté odpoledne. „Spadla asi dvacet pět metrů dlouhá hala v Nádražní ulici. Zřítila se celá střecha a zůstaly stát jen obvodové zdi,“ popsal událost operační důstojník jabloneckých hasičů Luboš Vojtíšek. Místo zajišťovala policie, hasiči i majitel objektu. „Zřícenou budovu jsme zajistili. Zřejmě ji majitel nechá zdemolovat,“ řekl hasič.

Již minulý pátek spadl i sál hostince U Kašparů ve Velkých Hamrech. V té době byli v sousední místnosti hosté. Nikomu se nic nestalo. Hasiči vyjížděli i ke spadlé střeše bývalé budovy Seby, která je určená k demolici.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - liberecký kraj
Autor: KATEŘINA FROUZOVÁ
http://pocasi.cap-net.cz/
Dejvy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 10:12:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Těšte se - z ostravských dílen právě vyjely 2 wany (ne samy, ale na kamionech).
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2048
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 10:28:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro doplnění i obrázek :

Poznámka pro sledovače : co je na ulici je veřejné!
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 598
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 18:21:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A cestou byly zachyceny ve Vysokém Mýtě:

Další fotky tady > http://www.trolejbus.cz/liberec.htm
Naším zámyslem je dostat vědomosti do vojáka v to. VÚ 3992 :: LP 1991
MHD: http://www.trolejbus.cz - železnice: http://pshzd.wz.cz - ICQ 269-400-981

Bobes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 18:58:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A prdelama xobě...
Rada
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.44.3
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 19:51:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberec má dnešním dnem již šest Wan. Sledoval jsem reakci cestující veřejnosti v provozu -je vemi dobrá, ptají se kdy jich bude více. Dle mého názoru se jedná o ekonomické řešení zavedení částečně nízkopodlažních vozidel v malých nezpolitizovaných DP které peferují osvědčené plně otočné podvozky. To pochopily i úředníci z MD kteří podobně jako na astry nebo tria umožnily čerpat na Wany státní dotaci.
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 892
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 20:13:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Potvrzuji, těsně před úderem 19. hodiny jsem je viděl ve vozovně vykládat z traileru :-)
Ve waně se nekoupe, ve waně se jezdí!
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 850
Registrován: 8-2004
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 20:28:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rada: To pochopily i úředníci z MD kteří podobně jako na astry nebo tria umožnily čerpat na Wany státní dotaci.
To je snad jenom vtip, ne? Proč by měli být na "oprašování" 50 let starých tramvají stejné dotace jako na tramvaje nové? Vždyť je to nehoráznost vůči těm, kteří skutečně kupují nové vozy. Kam to půjde dál? Budou se snad dávat dotace na rekonstrukce Karos?
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 21:40:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: a jak bys to řešil v provozech, které nemají na tzv. nové vozy (i wana je prakticky nové vozidlo - liberecká sice méně, ale i tak)? Zdražit natolik, aby se to dalo zaplatit? Vyhlásit mezi lidmi sbírku? Zrušit provoz, když si na sebe nevydělá? O peníze jde až na prvním místě...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.wz.cz
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 717
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 22:04:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: Proč je na to dotace? No protože to je NP, a to je na těchto tramvajích nejdůležitější. Na rekonstrukce starých Karos nikdy peníze nepůjdou, neb nesplňují emisní normy a nelze z nich udělat NP vůz. Pro Liberec jsou Wany podle mě ideální tramvaje (ač s koncepcí wana moc nesouhlasím). Jsou NP, mají otočné podvozky, moderní výzbroj a jsou "levné". Touto investicí Liberec jedině získal. Nebude si likvidovat svůj kvalitní kolejový svršek a lidi budou mít tramvaje bez schodů. Jediné, co mi na těch libereckých vozech nesedí je design. Liberec by si jistě zasloužil "bulvu", ale na druhou stranu by to byly peníze navíc...
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 855
Registrován: 8-2004
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 22:17:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě nejde o Wany jako takové. Souhlasím že když není na nové vozy, je tohle dobré řešení. Ale nesouhlasím, aby na to dostávali dotace od státu nebo (pánbůh chraň) z EU. To je nehorázné plýtvání našich peněz.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Rada
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.13.78
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 22:30:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno, pro pochopení si přečtěte "Pravidla pro poskytování dotací na rok 2006" které jsou k disposici na WWW.mdr.cz. Jedná se o program podpory obnovy nových vozidel MHD.Nejedná se tedy o rekonstrukce ale o Wany legislativně zcela nové, které se prodávají pod označením VarioLF např. do Olomouce.Tzn že pokud se jedná o rekonstukci původních vozidel řady T nelze stejně jako na karosy uplatnit dotaci /vyjma náhrady odporové výzbroje/ ale pokud se jedná o zcela novou Wanu tam je uplatněn rovný princip s ostatními výrobci. Co se týče designu tak v Liberci v rámci maximalizace nízkopodlažních spojů jezdí v sekci} Wana a klasická T3 - vzhledově stejná vozidla, Bulva a T3 spojená do tramvajového vlaku by jistě designéry nepotěšila.
Martins
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 431
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 22:36:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolik wan jezdí v současnosti v Liberci v pravidelném provozu ?
Všiml jsem si z různých fotogalerií, že wany ev.č. 47 a 54 byly (nebo jsou) nějakou dobu odstaveny ve vozovně. Jsou tam stále nebo už zasáhly provozu ?
Ženy bez mužů vadnou, muži bez žen blbnou :o)
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 857
Registrován: 8-2004
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 22:43:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, tak pokud jde o nové tramvaje, které jsou i jako nové schvalovány, pak je to v pořádku. Jenom nevím, jestli je o moc levnější než Anitra/Trio. Připadá mi to podobné, jako SOR BN12. Ale tak jako se smiřuju s ním, tak jsem schopen se smířit i s Wanou jako novou tramvají.
A jedna oprava. Ministerstvo dopravy má web www.mdcr.cz
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Kotelník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 297
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 23:02:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martins:Na wanách 47 a 54 se dělají úpravy vyplývající ze zkušebního provozu prvních 2 wan-jedná se hlavně o izolaci spodku NP části,vyndání sedadel..atd.Až bude ukončen zkušební provoz,tak se "zajeté" wany podrobí stejným úpravám,zatímco upravené začnou jezdit..

Docela by mě zajímalo jestli nově dodané wany už budou z výroby upravené podle LBC představ??(Jenki)
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2055
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 22. února 2006 - 07:53:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, Wany nejsou moje zakázka, sleduji je jen tak z povzdálí. Žádných změn jsem si nevšiml, možná že tam přibyly nebo ubyly nějaké sedačky, ale to nesleduju.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 721
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 22. února 2006 - 22:51:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: To je nehorázné plýtvání našich peněz.
Skutečně? Takže když si koupím tramvaj za 20 milionů (Wana), místo tramvaje za 30 milionů (Astra/Trio) a získám to samé, ale prakticky "lepší" (otočné podvozky), tak jsem vyhodil peníze z okna? To snad ne!
(upozorňuju, že ceny vozů jsem odhadnul)
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 858
Registrován: 8-2004
Odesláno Středa, 22. února 2006 - 23:24:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_r: Myslím že tohle už se vysvětlilo. Myslel jsem, že se dávají dotace na rekonstrukce. Ale jestli jdou dotace na Wany, jakožto skutečně nové vozy, pak je to v naprostém pořádku.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 528
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 22. února 2006 - 23:30:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Recyklace" vozů nemůže probíhat na věky (kolik to je dní/let? věčné časy a déle - to už tu někdy bylo ), ale když si vezmete OV vzhled wany (liberečáci prominou, jde mi o názornost), čím vám připomíná to staré vozidlo?
-Skříní? ...je nová, NP, radikálně překopaná (MG tam stěží dáte);
-Vzhledem? ...a co kdyby se vzhled upravil po vzoru Tria/Vektry, pořád by to bylo totéž? Jaké čelo se na formě udělá, takové bude. Boční plechy+okna - totéž v bleděmodrém. A nebo rovnou vzhled T6, co vy nato?
-Jízdními vlastnostmi? Nevím, ale posun k horšímu si ne... A ve srovnání s Triem/Astrou to snad ani netřeba rozvádět.
-Životností? Novostavba skříně Tria a VarCB3LF se z tohoto hlediska liší?
-Ekonomičností provozu? Sežrané oblouky jsou jasnou odpovědí.
-Kvalitou přepravy? Projeďte si Brno Anitrou a porovnejte s otočnými podvozky. Že to má schody? A která zdejší NP tram. ne? A není dobré zapomenout, že 1 schod v 14T je větším problémem, než 2 menší...

Ať myslím, jak myslím, stále mi to na naše finanční poměry vychází jako jediná možnost pro menší (čti: chudší) provozy. Ale to už se tu opakujeme po X-té.
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.wz.cz
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 22. února 2006 - 23:37:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_r: Cna Libereckých wan musí být do kolem 4 mil., astra 33 mil.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 723
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 00:25:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: Ok. Ikdyž nechápu ten náhlý myšlenkový zvrat. Chvíli ti vadí, chvíli už zas ne a to jen díky informaci, že na to je dotace jako na nové vozidlo .
Manil: Ceny jsem opravdu jen plácnul, abych nějak vyjádřil ten rozdíl. Ale 4 mil. za Wanu mi přijde teda dost málo. Čekal bych tak 10... Aneb, co na to Jenki?
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Martins
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 436
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 00:37:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tuším, že něco málo přes 10 milionů stojí ostravská verze wany. V případě liberecké wany se mi zdá, vzhledem k klasickým čelům, výzbroji Progres a dalším ochuzením, reálná cenová relace kolem 8 milionů za wanu.

Čtyři miliony jsou hodně málo. Za tuhle cenu se dála před 10 lety koupit T6.
Ženy bez mužů vadnou, muži bez žen blbnou :o)
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 860
Registrován: 8-2004
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 01:21:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_r: To není myšlenkový zvrat. Prostě se mi nelíbilo, že by měl někdo dostávat dotace na rekonstrukci tramvají. Pokud jde o skutečně nové tramvaje, pak je mi jedno jestli jdou dotace na Wany nebo třeba na Combina. To že se mi ani jeden typ tramvaje moc nelíbí v tom nehraje až takovou roli. BN12 se mi taky nelíbí, ale to že se kupuje a jsou na něj dotace beru prostě jako fakt který neovlivním, byť bych se sebevíc vztekal. Souhlasím s názory, že pro chudé provozy jako je Liberec je Wana vcelku ideálním řešením obnovy vozového parku.

(Příspěvek editován uživatelem peno únor 23, 2006)
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 893
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 07:35:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zvrácený názor zvráceného domácího šotouše: Wany beru, dodávka ať se dokončí, jak má, dotace jen dobře. Po růstu tramvajové sítě v Liberci (Rochlice, reko Jablonec), nepočítaje teda RTN, líbilo by se mi tady něco jako Kvatro od ČKD Pragoimex... Proč ne - střední článek NP, otočné podvozky... a na můj vkus pěkný vzhled. :-)

Vím, beru to trochu jednoduše, ale no co, šotouš na to právo má..
Ve waně se nekoupe, ve waně se jezdí!
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 14:11:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Začíná v tom být strašný zmatek. Wana verze Liberec přece není schválitelná jako nové vozidlo. Nëbo je ???
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2059
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 14:14:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mě to je rekonstrukce anebo obrovský podfuk. Proč jinak by chodily příslušné liberecké vozy do Ostravy na rozebírku?

Krom toho v nových vozech nemají co dělat části ze starých vozů, třeba motory...
Host
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.122.220.4
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 15:15:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všechny doposud vyrobené Wany byly určeny pro rekonstrukce - žádný podfuk.První nová vozidla z Wan půjdou letos do Olomouce kde Wana-bulwa s přehledem vyhrála soutěž nad Astrrou a jí podobnou tramvají z Ostravy
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 15:28:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_r: Na té waně není nic moc drahého: Kastle cca 1,5 mil, výbroj 1 mil. ,potom už zbytek komponent. Myslím, že by se cena wany neměla přehoupnout přes 5 mil.
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2060
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 16:29:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Host : v tom případě je tady dost velký rozpor - pokud potvrzujete, že jde o rekonstrukci, a zároveň platí to, co napsal Rada v příspěvku z 21.února 2006 22:30 - tedy že dotace lze jen na nová vozidla, nikoliv na rekonstrukce - tak se to navzájem hezky vylučuje.

Kde je pravda?
Honza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 17:14:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Manil: Rekonstrukce jednoho vozu stojí dopravní podnik 8,45 mil. Kč, na rekonstrukci vozu s novou elektrickou výzbrojí přispívá stát i město Liberec formou dotace. (dle DPML)

(Příspěvek editován uživatelem Honza únor 23, 2006)
Dejvy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 17:56:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Host: zajímavá dezinformace. Pokud wana vyhrála soutěž nad Astrou a "jí podobnou tramvají" z Ostravy, proč se tedy tyto "jí podobné tramvaje" pro Olomouc vyrábějí?
Rada
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.49.140
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 20:26:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenky,kdy už konečně pochopíš že Wany mají velkou šanci na realizaci v menších DP. Tramvaje které mají neotočné podvozky se prostě technicky neosvědčily. S tím musíš souhlasit. V rámci konkurenčního prostředí bych spíše očekával že přijdete s novým technickým řešením a tím utlumíte expanzi Wan.
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 531
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 20:46:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rada: jsi nepochopil otázku:
- jsou-li LBC wany "jen" reko, jakto, že se tady pořád mluví o dotacích na ně jako na novostavby (na reko by dotace být neměla).
- jsou-li LBC wany novostavbami, jakto, že jsou na nich použité původní díly?

Buď popřete, že je na ně dotace jako na novostavby nebo popřete, že jsou rekonstrukcemi...
Toť vše.
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.wz.cz
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 728
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 21:55:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: OK. Chápu. Z předchozích příspěvků mi to nebylo tak jasné.
Manil: Tramvaj levnější než trolejbus, tak to je zajímavý a dost mě to překvapuje - mile. Osobně bych chtěl vědět skutečnou cenu libereckých Wan. Nyní je zde hned několik údajů. Asi to zprůměruju .

A kde je tedy pravda? Jsou to rekonstrukce, nebo nové vozy? To nyní vapadá na celkem záludnou otázku...
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 863
Registrován: 8-2004
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 22:36:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm, asi by to chtělo Sherlocka Holmese. Nicméně pokud se tady dávají opravdu dotace na rekonstrukci, tak už nevím kam to s tím našim státem spěje.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 732
Registrován: 12-2004
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 23:16:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: Mno. Ono se nyní dávají dotace na MHD hlavně z programu EU SROP, takže přímo státní dotace to nejsou (nebývají). Rozhodně lepší, když budou peníze z tohoto programu použity na GO tramvají, než aby zase zbyly, jako za minulý rok.
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 865
Registrován: 8-2004
Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 23:44:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, to je vlastně taky pravda. Na druhou stranu, ono to bude i o tom, jestli jsou města a obce schopné (a ochotné) vypracovat dobrý projekt, který má šanci ty dotace získat. Ale to už hodně odbočuju od tramvají.
Lepší jeden Citelis, než čtyři SORy BN12.
Říkejte si co chcete, ale SOR likviduje konkurenceschopnost autobusové dopravy na Hodonínsku (a zřejmě i v celém Česku).
Honza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 14:28:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cena LBC Wany je 8,45 mil. Kč
http://http://www.dpml.cz/novinky_detail.php?id=47
Jedná se o novostavbu, je tedy jedno, že to má staré čela, když voz. skříň je nová.
http://www.pragoimex.cz/cz/contents/var_cb3/page.htm
Host
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.122.220.4
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 14:33:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Liberecké wany jsou rekonstrukce a žádnou dotaci spojenou s novým vozidlem DP nedostává. Dostává pouze dotaci na výměnu výzbroje a to je možné u rekonstukcí. Co je na tom k nepochopení Peno?
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 733
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 18:27:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: Přesně tak.
Honza: Novou vozovou skříní nemůžeš určovat zda jde o novostavbu. T3RP.V mají také novou skříň a jsou to GO.
Host: Asi vznikl menší mítus. Někdo si asi špatně vyložil dotaci na výzbroj jako dotaci na celý vůz. Takže hádanka rozluštěna (snad).
SOR BN12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace