K-report
 

Archive through 24.leden 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Transformace DP Praha, a.s. » Archive through 24.leden 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Sobota, 24. prosince 2005 - 00:53:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stávka MHD v New Yorku, ale i před třemi roky v Praze, odhaluje řadu zajímavých vazeb. I když je vztah mezi dopravcem a cestujícím ve veřejné dopravě z právního hlediska (jak na těchto stránkách bylo uvedeno v diskusi k přepravnímu řádu) chápán jako VZTAH SMLUVNÍ, je veřejností (dle reakcí občanů na její vnitřní problémy v řadě měst) stále spíše vnímán jako SLUŽBA.

Lidé chtějí mít veřejnou dopravu co nejlevnější (dokonce to považují za své právo), zaměstnanci v tomto sektoru naopak nárokují právo participovat na bohatství společnosti.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Úterý, 27. prosince 2005 - 11:28:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V souvislosti se stávkou v New Yorku jsem se dozvěděl zajímavou informaci. Odchod do důchodu tam mají řidiči v 55 letech. Docela kontrast proti 65 létům, kterými u nás straší některé politické strany.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1420
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 27. prosince 2005 - 12:09:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odchod do důchodu tam mají řidiči v 55 letech.

Možná i proto ty nenávistné reakce veřejnosti, která tyhle výhody nemá (jaký že je v USA důchodový systém ?) a je rukojmím.

Jinak 65 let není pochopitelně ideologický výmysl politických stran, ale realita prodlužujícího se věku dožití a demografického vývoje s kombinací se státním systémem důchodového zabezpečení.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Úterý, 27. prosince 2005 - 16:03:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: S tím na mě nechoď. Když budu chtít, tak ti zdůvodním také cokoliv. Přání bývá nezřídka otcem myšlenky. Každý systém může fungovat a žádný nezávisí na demografickém vývoji. Ten slouží jen k "vědeckému" zdůvodnění politických cílů.

Ony nenávistné reakce veřejnosti nejsou specifikem jen USA, kde mají řidiči MHD "obrovské výhody", ale i Česka, kde vůbec žádné nemají. A zase musím podotknout, že vyprovokovat nenávist proti komukoliv není až zas tak složité.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 492
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 27. prosince 2005 - 17:34:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No... Ono to s demografií souvisí. Když byli lidé před 50 lety z práce oddělaní a šli do důchodu v 57, tak si ho užili max. 10 let. Dneska není výjimkou plnohodnotný život v 80. Čili ten člověk v 60 má často tolik sil, co před 50 lety měl v 45. Neboli jde zbytečně brzo do důchodu. A je v něm daleko déle. A stojí to daleko více peněz. I péče o jeho zdraví. Dřív prostě umřel, dneska se udrží hodně dlouho při životě s pomocí pilulí.
Jiná věc je , že roste produktivita práce, takže stále menší množství mladých uživí stále větší množství starých či jinak nepracujících. Neboli domnívám se, že krize důchodového systému nehrozí, a tak bych odchod do důchodu viděl v konečné podobě nějak variabilní mezi 55-65 lety. Je mi ale divné, že se prosazuje pozdější odchod, protože tím se zvyšuje nezaměstnanost mladých. Já bych do toho prostě nesahal.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Úterý, 27. prosince 2005 - 18:01:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, to souhlasím, ale každý systém se dá nastavit tak, aby fungoval, aniž by se měnila jeho podstata. Jádro podla je ale v tom, zda budeme podle nějakého klíče všichni platit a pak důchod dostávat, což jde nastavit i za současného důchodového systému nebo zda dostaneme jakýsi minimální paušál a k tomu uděláme z politického rozhodnutí obrovský obchod soukromým důchodovým společnostem a budeme si individuálně platit do nich. Proč, když spořit na důchod je možné již dnes? Proto si myslím, že půjde o ryze politické rozhodnutí.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1422
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 28. prosince 2005 - 06:57:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neboli domnívám se, že krize důchodového systému nehrozí

Což je jentak mimochodem v rozporu s názorem Vašeho chlebodárce.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1423
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 28. prosince 2005 - 07:03:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jiná věc je , že roste produktivita práce

Ta s tím definičně vůbec nesouvisí.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 495
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 28. prosince 2005 - 10:35:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: Můj chlebodárce je demokratický, ale nejsem si úplně jist, jestli se na toto téma vyjadřoval jinak, než že se do sociálního systému cpe moc peněz, z čehož plyne, že by do toho taky radši nesahal :-)
Produktivita s tím souvisí velmi - příklad odjinud - co myslíš že způsobilo že před sto lety živilo 70% zemědělců 30% obyvatel a dnes živí 3% obyvatel zbylých 97%?
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Středa, 28. prosince 2005 - 10:56:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: Myslí ti to velmi dobře. Za tím vším není nic jiného, než odlišné politické myšlení a sociální cítění. Opuštěním solidárního systému a přechodem na individualistický si slibují změnu chování společnosti: přiostřením sociálních podmínek "nastartují" ti nejchudší "dynamický" ekonomický růst, ze kterého budou něco málo mít i lidé na nejhůře placených místech (tedy "altruistický" důvod, že), a za to si přeci zaslouží něco i "hlavy pmazané", které to všechno vymyslely - o penízky, které jim takto rychleji potečou do kapes, se nebudou muset s nikým dělit.
TAK TO JE "NOVÝ" DŮCHODOVÝ SYSTÉM V KOSTCE.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Středa, 28. prosince 2005 - 11:09:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Obávám se, že produktivita práce s tím souvisí opravdu jen velmi okrajově (nejsem ekonom). Před sto lety měl můj děd jedny šaty a jedny parádní boty na celý život, nábytek se dědil, odpadky vyvážel jednou za rok - pár střepů a nějaké plechovky. O spotřebě elektřiny a vody ani nemluvě. To se s dnešním stylem života nedá vůbec srovnat. Dnes produktivita práce permanentně pokulhává za konzumním způsobem života roztáčenou spotřebitelskou poptávkou.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 497
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 28. prosince 2005 - 11:22:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MK: Jedeš-li se spřaženou soupravou, roste tvoje produktivita dvojnásobně než se sólem. Výměnou dvoutisícováků za T1 vzrostla produktivita tramvajové dopravy. Tohle je produktivita, nezaměňujme to za něco jiného.
Styl života asi těžko změníme ale můžeme poznat souvislosti a zařídit se podle toho.
Stoprocentně solidární systém nefunguje nejlépe, což jsem už musel přiznat i já. Tak se musí zkusit něco jiného. Nejlépe kombinace. Ale nemyslím, že by byla situace jakkoliv dramatická.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 499
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 28. prosince 2005 - 13:40:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V pražském DP vzrostou mzdy v průměru o čtyři až 4,5 procenta
PRAHA 28. prosince (ČTK) - Zaměstnancům Dopravního podniku
hlavního města Prahy (DP) vzrostou příští rok platy v průměru o
čtyři až 4,5 procenta, tedy asi o 945 korun měsíčně. Vyplývá to z
kolektivní smlouvy, kterou podepsali zástupci vedení podniku a
všech 14 odborových organizací. Zároveň se bude rychleji snižovat
počet pracovníků, řekl dnes ČTK personální ředitel podniku
Jaroslav Ďuriš.
Odboráři ještě začátkem listopadu ostře protestovali proti
tomu, že podle návrhu vedení DP údajně neměl růst objem peněz na
mzdy. Nyní jsou spokojeni. "Dosáhlo se docela rozumného navýšení
mezd za situace, kdy dopravní podnik prochází transformací a
šetří se, kde se dá," řekl ČTK předseda odborové organizace OSPEA
Antonín Dub.
Podle Ďuriše se v podniku zvýší tarifní mzdy o šest procent,
zároveň o něco klesnou příplatky za praxi. "Výsledkem je to, že
nárůst mezd by měl oscilovat někde mezi čtyřmi a 4,5 procenta. To
vše za dohody s odbory, že budeme snižovat stav zaměstnanců
rychleji, než bylo na příští rok plánováno," uvedl Ďuriš. V roce
2006 by tak mělo podle něho odejít kolem 250 pracovníků.
Podnik nyní zaměstnává 12.719 lidí. Průměrný plat v DP podle
Ďuriše činí 22.246 korun. Personální ředitel zdůraznil, že růst
mezd bude diferencovaný podle podle výkonnosti, odpovědnosti a
dalších kritérií. "Může se stát i to, že někdo nedostane přidáno
ani korunu," dodal.
Letos vzrostly platy v pražském DP v průměru o tři procenta,
tedy zhruba o 600 korun měsíčně. Zaměstnanci získali jednu novou
sociální výhodu, a to příspěvek 300 korun ročně na rehabilitaci.
Byla podepsána jedna kolektivní smlouva, v minulosti existovaly
čtyři. Zavedl se jediný mzdový systém a jeden systém sociálních
výhod.
mbc rot
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 00:51:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Možná by pro srovnání bylo zajímavé si přečíst meziroční nárůsty mezd i v jiných podnicích a sektorech hospodářství. Takto jsou to nic neříkající čísla. Informace má výpovědní hodnotu, až když ji máme k čemu vztáhnout.

S tou produktivitou jsi to trošku přepísk. Vždyť už za 1. republiky jezdily v soupravě tři, dokonce snad i čtyři tramvajové vozy. (Určitě si nemyslíš, že se strojvedoucímu zvedne dvojnásobně produktivita práce, připojím-li mu místo dvou vagónů čtyři, přičemž se cestující vejdou v pohodě do jednoho .) Ale nechme legrácek. Mě by opravdu zajímalo, o kolik si řidiči tramvají finančně polepšili na výplatní pásce, když se zrušili průvodčí, pak když se zrušili výhybkáři nebo teď když se zavádějí preference a zvyšuje se průměrná rychlost, atd. To všechno přeci zvýšilo "produktivitu" práce. Víš, Káeme, já jsem přesvědčen, že řidič Křižíkovy tramvaje a řidič dnešní tramvaje se měl a má, na dobu ve které žil nebo žije, přibližně stejně.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 500
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 09:16:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chichichi, tohle je pro srovnání dost dobrý:
ČTK: Piloti problémové americké letecké společnosti
Delta Air Lines v noci na dnešek schválili snížení svých mezd o
14 procent. Prozatímní dohoda mezi odboráři a vedením společnosti
připravuje cestu k jednání o finální dohodě, která má být
uzavřena v březnu a má pomoci aeroliniím pod bankrotovou ochranou
vyrovnat se s finančními problémy.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 501
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 09:33:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MK: Vážněji: Produktivita (připojení vagónů) a uznání nabídky (tedy výrobku) na trhu (obsazení těch vagónů) jsou různé věci.
To srovnání existuje, platy mají růst cca o 7%, ovšem ten růst dělají nyní žádané obory v elektronice a managementu kde je nedostatek lidí. Podstatnější je inflace, která by měla být kolem 3%... No, takže si někteří moc nepolepšíte, pravda.
K poslední větě: ono je to po hmotné stránce stejné se všemi profesemi, ten poměr mezi nimi. Ale řekl bych , že společenská vážnost řidiče Křižíkovy tramvaje byla vyšší než řidiče tramvaje Jílkovy. Ale to je asi složitější problém, který nezávisí do značné míry na těch řidičích.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 10:24:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: To souhlasím. Je-li profese nová, vytváří se kolem ní nimbus výlučnosti. Pak to postupně začne upadat. Jak se určitá technická vymoženost stává dostupná čím dál více lidem, upadá i prestiž jejích provozovatelů.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18215
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 11:51:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Strojvůdci Pendolin taky jsou (zatím) o třídu výše - ani se nedivím, oproti jízdě s peršingem/esem to musí být docela fuška...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 21:59:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fuška to musela být na páře při šíbování, ale na Pendolinu..., samý mikrospínač a servomotor.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18238
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 29. prosince 2005 - 22:11:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se ke mně dostalo, tak oproti 16x a spol. je tam docela primitivní systém řízení, o nějakém AVV apod. si na 680 můžete nechat leda tak zdát (např. volba rychlosti tam není tlačítková, ale provádí se strefováním páčkou). A stres tam možná bude taky vyšší.
Troufám si říct, že zatímco s nějakou 163 by po krátkém poučení odjel každý, tak s pendolinem by měl asi velké problémy.
Ale zatím jsem se žádným fírou, co s pendolinem v pravidelném provozu jezdí/jezdil nemluvil, tak přenechám posouzení radši jiným.
Věřím, že to zde opodstatnění má.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 512
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 30. prosince 2005 - 09:44:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já ano, heč. Říkal že nejvíc se bojí, když si to postaví hlavu. Že všechno s čim jezdil doteď při nějaké "stávce" prostě shodil, odpojil od proudu a nahodil a obvykle to pomohlo. Tohle prej ne :-)
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Pátek, 30. prosince 2005 - 10:31:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to je skoro jako T6, ta když si postaví hlavu...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 514
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 30. prosince 2005 - 10:55:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zlatý strašnický šroty, že? :-))))))
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 6-2004
Odesláno Pátek, 30. prosince 2005 - 11:07:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že by se sbírka pojmenování rozšířila o něco, co by naznačovalo mezkovité chování vláčku? ;)
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Pátek, 30. prosince 2005 - 14:18:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasně, není nad klasiku. Předevčírem, po té chumelenici, jsem zatahoval se soupravou T3M. Naštěstí už na dvoře vozovny, právě když jsem zmáčkl zpětný pohyb z krabičky, se ozvala rána a zablesklo se. Ani depáci s tím už nehli - prý skrat 600 V do 24 V. Tak se sunulo do depa.

Jasně, cožpak električky a vláčci nemají svůj vlastní život i se svými vrtochy. Kdo zná příběh strojvedoucího Zababy, vůbec se nediví.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1427
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 16:09:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opuštěním solidárního systému a přechodem na individualistický si slibují změnu chování společnosti: přiostřením sociálních podmínek "nastartují" ti nejchudší "dynamický" ekonomický růst,

Nikoliv - to je skutečně kosočtvercovina.

Celý problém je skryt v tom, že se neustále prodlužuje doba dožití a dosud zůstavaly doby odchodu do důchodu stejné. S produktivitou to opravdu nemá nic společného.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 518
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 17:02:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bože Radku Š. Kolikrát mám opakovat ten příklad s tím, že dnes živí 2% zemědělců 98% obyvatelstva, zatímco před necelými sto lety to bylo 70% zemědělců na 30% ostatních? Čím to asi je? To je produktivita, víte? Tohle mě vždycky stašně zdepresí, tohleto vysvětlovat v době tržního hospodářství.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 22:35:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Produktivitu práce snad chápeme všichni. Před sto lety byla proti dnešku nízká, bylo zas ale hodně lidí v produktivním věku, pravděpodobnost dožití důchodu byla nízká a málokdo tehdy také pracoval pod penzí (snad jen státní zaměstnanci).

RadekŠ: Asi sis toho nevšiml, ale odchody do důchodu se již prodloužily a dál se prodlužují. Jinak, to co jsi nazval "kosočtvercovinou" je ten skutečný důvod, jen se to propagátory individuálního spoření na důchod z pochopitelných důvodů zamlčuje. 28.12. v 10:56 jsem to zde dostatečně stozumitelně rozebral a nehodlám se opakovat.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 22:53:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bude to již čtyři roky, co se snažím soustavně vysvětlovat, že DP Praha, a.s. je špatně řízen. Nereagoval bych tímto způsobem tak často, kdyby se na těchto stránkách nevyskytovaly tak časté invektivy vůči řidičům tramvají. Proto si dovolím ocitovat slova nizozemského konzultanta na motivaci zaměstnanců, Dicka Vose: " Existuje jen pět možností, kde můžete ve firmě udělat chybu: v pokynech, materiálu, vybavení, procedurách a lidech. Management se sice často brání tím, že z 85 % jsou za chyby v jeho podniku odpovědní pracovníci, ale z praxe spíše vidíme, že právě z 85 % za to může špatné řízení".
Pokud se poměr kritických připomínek v neprospěch DP Praha, a.s. přehoupne z řidičů na vedoucí, budu v tomto roce spokojen.

P.S.: Přeji v tomto roce všem diskutujícím na K-reportu co možná nejvíce kvalitních vedoucích.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 09:08:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM:

Já to pořád říkám:
- základy ekonomiky už od první třídy,
- základy ekonomiky už od první třídy,
- základy ekonomiky už od první třídy,
- základy ekonomiky už od první třídy,
- základy ekonomiky už od první třídy,
...

Třeba místo tělocviku.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 527
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 09:43:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No , MK, existují podniky, které jsou očividně řízeny ještě hůř. Jakkoliv se tu o Praze píše nejvíc, tak bych jí zařadil jak řízením tak zaměstnanci do horní třetiny kvality. Proto mě rozčilují drobnosti, které to image kazí. V Banské Bystrici jsem byl rád, když něco někdy přijelo.
K produktivitě: Ano, ale holt se ukazuje, že p. roste rychleji než faktory, které snižují její působení.
Ale abych zas jednou pochválil - všiml jsem si, že v neděli visely na zastávkách ještě platné JŘ a v pondělí už TAKY!!! To znamená, že se měnily během večera a noci. Vida že to jde, když se chce.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 10:11:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: To snad né! To už by se děti vůbec nehýbaly. Leda že by vstoupily do oddílu ke Káemovi (to by zas ale nesměly všude jezdit veřejnou dopravou, tak nevím...).


Zajímavé je, že se tolik mluví o důchodech. Přitom důchody nikdo nezneužívá (s výjimkou invalidních).
Co je ale permanentně zneužíváno, je nemocenská. Znám spostu lidí, kteří jsou zaměstnavatelem přímo nuceni, aby šli marodit (firmy mají už i své podplacené doktory).
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1428
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 10:11:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle mě vždycky stašně zdepresí, tohleto vysvětlovat v době tržního hospodářství.

No ehm, Káeme, já se hlavně dobře bavím, jak nosíte dříví do lesa a ještě k tomu to provádíte nesprávně.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 529
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 10:39:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: V čem to provádím nesprávně?
MK: Ale mohly by jezdit. Ba dokonce musely. Jednou měly za úkol nasbírat otisky označovačů ze všech vozů na lince, která nám jezdí kolem klubovny. :-)
Nemocenská se zahrnuje pod bordel zdravotnictví. Tam to bude třeba řešit dynamitem.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 11:12:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Tak také určitě zjistily, že některé strojky tisknou velmi slabě. Osobně to vždy píši do vozové knihy jako závadu.

Máš pravdu, produktivita opravdu roste a proto se i zvyšují reálné platy. U důchodové reformy mi ale vadí, že se zastírají skutečné "důvody", proč ji některé strany chtějí. Rozhodně to není proto, že populace stárne. Předělám-li důchodovou reformu ze solidárního na individualistický systém, nenarodí se nám tu více dětí a nezpomalí se stárnutí populace. Jen se přeskupí suma peněz od jedné skupiny lidí k jiné skupině, chcete-li, od chudých ve prospěch bohatých.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 533
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 11:37:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MK: o důvodech - souhlas. Dyť sem tu několikrát psal, že panika není nutná, že jí jen někdo vytváří.
No já už si chystám psaní na pražské popeláře. Dneska jsme 8!!! minut čuměli s 26 na Strossu, než pánové vysypou popelnice. Proti nám 8 zadním vozem v křižovatce. Nevím, jestli se taky někde nemám zeptat, jakto že těch 8 minut nevadilo tvému strašnickému kolegovi, jen tak seděl a koukal. a za námi 4 další soupravy. V ranní špičce, v 7,08-7,16! Tohle myslím vytváří povědomí o MHD daleko silněji než opilci v 5X, to by se za Lacka nestalo, substrát musel být dovezen k píchačkám včas za každou cenu :-) ale vážněji - fakt jsem běsnil...
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 11:59:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jenže pokud na ně zazvoníš,tak oni se "zabejčí" a stojí tam ještě déle.Rozhodně by při výběrovém řízení na odvoz odpadu měla být podmínka,že z ulic,kde je TT,musí být prováděn jen v nočních hodinách.A kontrolovat to a případně zrušit s firmou smlouvu.Ale to se mezi managery nedělá.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 534
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 12:05:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akri: On je to trochu problém zas na druhou stranu, protože to zas bude řvát obyvatelstvo, že je popeláři buděj. Večer by to asi měli dělat - mezi 20-22 ještě nikdo nespí, a tramvaje mají intervaly už velké. Jenže ve 20.00 jsou už popeláři namol. Stálo by za to, na ně někdy poslat policajty s trubičkou. Myslím že během jediný kontroly ráno by se město vyčistilo - od popelářů... Fuj, ještě mě to drží. 8 minut ráno je docela dost.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1429
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 12:35:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

čem to provádím nesprávně?

To bych se prozradil (-:
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 535
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 12:45:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: vy jste tajemnej jak hrad v Karpatech. Helejte, ale definici produktivity nepředěláte. Právě tak jako důsledky růstu produktivity. To popsal již Marx a i pravicoví ekonomové se k tomu hlásí. :-)
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1432
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 13:01:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Helejte, ale definici produktivity nepředěláte.

Já to přeci vůbec nezpochybňuju, akorát říkám, že to nemá přímo nic společného s důchodovou reformou (páč to je primárně o demografii). Asi tak.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 13:22:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Postranní ulice ať dělají klidně ráno, ale kde jezdí tramvaje by odpad měli odvážet od těch 20 do 22 hod. Ve špičkách je např. na Strossu takový provoz, že ani nemohou uhnout do protisměru.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 536
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 13:32:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: Primárně o demografii by to bylo, kdyby se ostatní aspekty to ovlivňující neměnily. Ale ony se mění, a právě ten jeden rozhodující hodně - produktivita. Jestliže rozhodnete zákonem že se do důchodu půjde ve 40, nebude to mít s demografií nic společného, ale bude to záviset jen na tom, jestli dokáže pracovník dělat "na sebe" třeba jen desetinu doby, co dělá dnes. Taky můžete rozhodnout že se pro důchodce rozdělí stejná částka, ať jich bude kolik chce - pak budou důchody klesat. Tím "vaši" demografii nechci nijak snižovat... :-)
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 13:37:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: Hranice odchodu do důchodu je možná o gerontologii - vědě o stárnutí (o demografii už vůbec né). Ale zas jak v kterých oborech (zedník půjde asi těžko do důchodu v 70 letech, u vysokoškolského profesora to však nebude problém). Jinak, státem stanovený způsob přidělování důchodů nebo místo toho politické rozhodnutí o dobrovolném individuálním spoření na důchod nemá vůbec nic společného s jedním ani druhým. To je spíše o sociální vnímavosti.
Čmelda
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.106.210
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 18:50:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KáeMe, smím-li se zeptat, jak bys řešil příhodu s popeláři Ty, sedíc za panelem? Šel bys toho vohnouta za kolečkem poučit o tom jaxe má chovat? Výsledkem osvěty by v lepším případě byl kelímek od kafe nebo flusanec v oku, v horším obtisklá spodní část dveří sračkovozu ve Tvém xichtě. Jestli se tem blb zabejčí, jak psal Akribius, tak s ním prostě nehneš, bude z tebe mít jen prdel. A přesun odvozu do nočních hodin toho taky moc nevyřeší. Tam i pitomý tři čtyři minuty rozhodějí čekačky a nadělají víc bordelu než osm ve špičce.
Na druhou stranu - za času monopolu Pražských komunikací bývalo hůř, o hodně. A byl to jeden podnik.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 11:00:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Blokování nad 2 min. doporučuji hlásit na dispečink. Osobně to tak dělám. Popeláři mají povinnost v co nejkratší době uvolnit trať a pokud to neudělají, je to jejich nedisciplinovanost. Chodit je prosit není naše povinnost, ale pokud jen sedíme a nezúčastněně čekáme a neinformujeme patřičná místa, bude to čím dál horší.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 547
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 11:42:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čmelda: Chichichi, pravidelně ťukám řidiči kukavozu na sklo, pravda, on na mě se*e. Při posledním incidentu jsem sdělil chlapum u popelnic, že mě se*ou, protože jedu do práce a že to o nich někam napíšu. Mám dva metry a 100 kilo (že se neumím prát nikdo neví :-)))
Být řidičem tramvaje, tak buď zvoním, nebo vyjdu ven a upozorním je že mám jízdní řád a 200 lidí za sebou, a pak zavolám na dispečink. Ten nepomůže, ale bude aspoň evidovat. Já celkem chápu, že ten řidič tramvaje se s tímhle setká jednou za dva tři měsíce díky turnusu, směnám a podobně, já to vidím dvakrát týdně. Proto mě to rozčiluje asi víc, než se zdá těm řidičům.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 548
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. ledna 2006 - 11:44:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě Čmelda - už jsme to tu psali - jako optimální vychází čas 20-22 protože to ještě není noční klid )řvali by občani) a tramvaje mají 20 min, čili 10 min. obvykle nic nejede. V případě ulice MH.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 565
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2006 - 09:28:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen zdánlivě odjinud...
ČTK: Odboráři londýnského metra zahájili v neděli večer v
19:30 SEČ druhou letošní 24hodinovou stávku na protest proti
zavedení nových rozpisů služeb. Protestů se podle odborového
svazu RMT zúčastní kolem 4000 zaměstnanců.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 303
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2006 - 10:36:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mozna, ze by se CTK melo naucit pocitat. Predchozi stavka byla o silvestrovske noci, takze jeste lonska.

Jinak problem te dnesni akce je jeji vetsi rozsah, ze stavkuje jak stanicni personal (jako na Silvestra), tak i cast strojvedoucich (na jedne lince).
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 569
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2006 - 12:00:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podrobněji:
Druhá letošní 24hodinová stávka v
londýnském metru dnes ráno uzavřela asi 40 z celkem 275 stanic
podzemní dráhy, do desáté hodiny SEČ však bylo uzavřeno již jen
24 těchto stanic. Provoz byl narušen jen v omezeném rozsahu a
projevoval se zejména zpožděními, uvedlo dnes vedení metra.
Stávka začala v neděli v 19:30 SEČ a odboráři touto formou
protestují proti zavedení nových rozpisů služeb. Účastní se jí
asi 4000 členů odborového svazu RMT z celkem 6000 zaměstnanců,
nikoliv však například řidiči.
Část řidičů však nenastoupila do práce v jiném pracovním
sporu na lince Northern Line, kde tak dochází k největším
zpožděním. Zde řidiči stávkou vyjadřují podporu propuštěným
kolegům.
"Stávka RMT má dosud na služby londýnského metra jen malý
vliv. Metro poskytuje náležité služby na většině linek," uvedl
provozovatel podzemní dráhy.
Londýnské metro denně přepravuje až tři miliony cestujících.
Předchozí stávka na Silvestra a Nový rok způsobila uzavření více
než 30 z celkem 275 stanic metra. Všechny soupravy metra však
zůstaly v provozu.
Odbory žádají zrušit nebo pozastavit nové rozpisy směn, které
podle nich snižují bezpečnost provozu. Odboráři hrozí stupňováním
protestů a varují, že by mohli na konci ledna dosáhnout uzavření
celé sítě metra.
Provozní ředitel metra Mike Brown však uvedl, že nové rozpisy
služeb již byly dohodnuty na 90 procentech stanic. "Tato stávka
je zcela zbytečná," řekl. K odvolání stávky rovněž vyzval
londýnský starosta Ken Livingstone, který rovněž připomněl, že
dohodu o rozpisu směn většina zaměstnanců přijala již před rokem.
hp hlm
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2006 - 12:50:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jelikož u DP Praha, a.s. je skoro 20 odborových organizací, z toho většina v intencích "mírného pokroku v mezích zákona", není třeba se v nejbližších letech něčeho podobného obávat.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 19:35:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není to tak dávno, co mne Káem ubezpečoval, že obavy o transformaci DP Praha nejsou na místě, a že nemám ani ponětí, co tací "specialisté" na restrukturalizaci podniků dovedou. Aby si každý mohl udělat obrázek, co specializovaná firma CS PROJECT za milióny daňových poplatníků předvádí, doporučují si přečíst článek OUTSOURCING na www.dp-arena.cz.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1493
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 10:56:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

co specializovaná firma CS PROJECT za milióny daňových poplatníků předvádí, doporučují si přečíst článek OUTSOURCING na www.dp-arena.cz.

Jo to je krom pěkných fotek tramvají úžasný odborářský sračkobití ať je transformace jakákoliv.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 14:11:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: Kupodivu s tebou musím i částečně souhlasit. Ze světa je dostatek názorných příkladů, jak ODBORY takovéto zastírací "transformační" manévry managementu řeší.
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 417
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 17:53:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě v tom článku zaujalo "hodnocení" střídaných přestávek. To je podle mě jedna z dobrých věcí té "debordelizace", ovšem autor to odsoudil mně naprosto podivným způsobem a ptá se pořád kde se co uspořilo. Asi ho štve, že se mu ty úspory neprojevily na výplatní pásce.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 10-2002
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 20:37:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud vím co nám bylo prezentováno, tak firma České teplo přišla s projektem, že nejenže bude topení provozovat, tak provede rekonstrukce a úpravy, nutné pro dosažení úspor ve vytápění, které jí pokryjí investice do topných systémů, jež jsou mnohde v děsném stavu. Protože prý takovýmto způsobem již někde topí a jsou distributorem tepla, nakupují ho od výrobce za výhodnější cenu než samotný uživatel, což také přináší úspory. Je zde samozřejmě otázka jak proběhl výběr firmy nebo alespoň ověření, zda někdo na trhu takto komplexní službu poskytuje levněji (pokud vůbec) a jak jsou vypořádány investice Českého tepla do majetku DP. Ze zkušenosti vím, že je to celkem složité a pokud to není dostatečně ošetřeno ve smlouvě, v případě odstoupení nastávají problémy. A že DP umí dělat smlouvy ve svůj neprospěch. V depu Hostivař, a myslím že i na ostatních depech, měla topení a vodu dlouhá léta v údržbě firma Unirex. Vypovězení smlouvy na topení proběhlo neobvykle rychle (na rozdíl od heren v metru, které tam budou ještě desítky let). Kromě občasných odstávek kvůli pracím, které se maximálně přizpůsobují provozu, jsem žádnou změnu v kvalitě topení nezaznamenal.
Díky transformaci začíná být na jednáních veselo. Nejen že se díky rozstřílení některých útvarů zvýšil počet účinkujících (výsledek transformace měl být prý pravý opak), tak už ani nikdo neví, kdo je nositelem smluvního vztahu s externími firmami. Čili kdo je kontroluje, případně úkoluje. A bude hůř...
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 23:13:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Způsob komunikace s veřejností a zaměstnanci DP firmou CS-PROJECT, a.s., která řídí transformaci, je naprosto skandální. Co je to za odborníky, kteří se neobtěžují sdělit, jakých konkrétních cílů má jejich práce dosáhnout? Co je to za zadavatele draze placené práce, kterého to ani nezajímá? Zatím to vypadá, že jejich cílem je jen inkasovat peníze. Management DP má plná ústa motivace zaměstnanců (zas opět módní slovo nebo spíš fráze, tak dobře známá z minulosti ). Každý ví, má-li se motivovat, musí znát výchozí stav a cíl, který má dosáhnout. Možná to ví každý, šéfům DP Praha, a.s. a CS-PROJECTU, a.s. to ale nic neříká . A miliony vesele tečou dál...
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 10-2002
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 07:07:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Někde jsem zaslechl, že transformace bude letos stát už jen 9mil. Kolik to tedy stálo doteď, když 9mil jsou už jen drobné, zřejmě zpropitné pro CS-project.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 17:33:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odbory operují částkou 40 - 60 mil.

Proč né, dva roky vysoce odborné a kvalitní práce. Taková práce je i patřičně drahá, třeba i za desítky milionů... Pak ale nerozumím, proč momentálním výsledkem je přehazování problémů jako horkých brambor, místo aby pracoviště měla jasně definované úkoly a podnik šlapal jak dobře seřízený stroj. Nejnovější učené debaty co je to zastávka, kdo má co uklízet, kdo za co zodpovídá, kdo o čem rozhoduje, kdo koho řídí spíš svědčí o diletantské práci firmy CS-PROJECT, a.s. a vyhozených penězích ze strany DP Praha, a.s.. Už jen čekám, kdy si najdou obětního beránka. Nejlépe takového, který se už nemůže bránit - ideální bude osoba bývalého GŘ.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace