K-report
 

Archive through 11.únor 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Metro a spol. » Archive through 11.únor 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 20. prosince 2005 - 13:46:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin: To je vše otázka času. Já jsem taky před pár lety čuměl jako vejr, když v olomouci na nějakém T3SU měli poprvé vnitřní jednořádkový transparent. Byl na kabince T3SU a běžícím textem na něm běhaly reklamy a pouze reklamy. Měl to snad jen jeden vůz, nevím. Všechna nová technika se nejdřív používá tam, kde vydělává peníze, než se dostane pro praktické užití - s tím se prostě smiř. Myslím (a doufám), že jednou ve všech vozidlech bude dotykové LCD s možností "zobraz trasu linky, kterou jedu" "zobraz mapu sítě" "zobraz jízdní doklady" a v klidové poloze že to bude ukazovat trasu stylem vnitřního papíru z T3, kde bude barvou a šipkou zvýrazněno místo na trase a směr a nad tím 3 stavové řádky s obsahem typu "Linka 19 - směr Na Kovárně - příští zastávka Absolutí utopie - datum 20.12.2015 - čas 05:58"
Krásné svátky mrtvých ryb a dobré světlo v roce 2006 přeje Absolut.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1179
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 20. prosince 2005 - 13:59:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut:
Já si myslím, že to taková utopie není. Nevím o kolik je dražší LCD monitor než jeden dvouřádkový diodový transparent BUSE? Pamatuji si v Londýně, jak se na podobném monitoru zavěšeném od stropu zobrazovaly mezi zastávkami tyto informace v následujícím sledu:
-Next stop Tower Bridge (fotografie padacího mostu) a pod fotografií byly sepsány všechny navazující linky s časy odjezdů!!!
-Pak tam naběhla barevná mapa a do ní zakreslená čárka dané linky, která se přizpůsobovala přesně dané trase v daný okamžik spoje. (potřeba GPS)
-Další informace byla o cílové zastávce a to opět s fotografií a s předpokládaným časem příjezdu!!
-Když jsem se tou samou linkou vracel večer, v dolní části monitoru běžel text, že jedna linka metra není a nebude hodinu z technických důvodů v provozu.

Zíral jsem na to jak vejr asi podobně, jako v roce 1998 v Ústí, kam přijely na prezentaci německé autobusy s vnitřními teploměry. A hle první teploměr dorazil do Prahy už v roce 2000 a dnes je to naprosto běžná věc.

Ale něco podobného co jsem spatřil v Londýně bych si tu přál a to moc. Aspoň teď do nových tramvají. Nebylo by to krásný, na takové lince 17, přeblikávající fotgrafie Národního divadla, Karlova most nebo Výstaviště? Sice si nedovedu představit co by to mělo zobrazovat na Jižním Městě, ale i tak by to byla paráda. Doufám, že se to do několik let rozjede naplno.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 20. prosince 2005 - 14:11:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já tam fotky nepotřebuju. Mě by bohatě stačilo kdyby nová technika (právě LCD se mi líbí) uměla zobrazovat seznam všech zastávek, aktuální polohu vozidla na lince, přestupní body a základní info jako čas, pásmo apod. Všechno hezky pohromadě v úrovni kam je dobře vidět. Vnitřní jednořádkové buse schované za tyčema v T3R.P ve mně budí dávicí reflex a vnitřní teploměr se šesti příštími zastávkami je z hlediska informačních systémů proti papíru krok zpět.

Jo zapomněl jsem napsat že ten první diodový transparent s reklamou jsem viděl v roce 1994, to není pár let, ale 11

Co se týče GPS a posílání údajů z vozidel do centrály a zpět na infosystémy, tak to už v Praze umíme! Mají to některé busy Connexu, Polkostu a snad pomalu už i OAD Kolín - testovalo se přenos informací v reálném čase a šlo by to - s přenodem před GPRS T-Debilem.
Krásné svátky mrtvých ryb a dobré světlo v roce 2006 přeje Absolut.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 472
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 20. prosince 2005 - 15:05:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tyhle monitory s dopravními informacemi jsou i v Berlíně v metru,ale jen v nových soupravách-jen by to chtělo základní info i v angličtině.
Teploměry v T3R.P a ten samý je i v nízké kachně mi připadá taky o krok zpět.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1180
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 20. prosince 2005 - 15:20:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius, Absolut:
Teploměry jsou také ve všech nových autobusech dodávaných od roku 2001. Nemyslím si, že je to krok zpět. Papírové tabulky měly sice orientační smysl lepší, ale výhody operativních informačních systémů jsou velké. A když chci mít linkové vedení v palubním počítači, nemůžu chtít papírové tabulky, které budu měnit při každé výluce. V tomto ohledu jsou teploměry určitým kompromisem. Ale teď, když existují monitory LCD, které se nacházejí v každé pražské trafice, neváhal bych s jejich nasazením, ani minutu.

Fotka tam sice být nemusí, to je pravda, ale mně by se tam líbila aspoň u význmnějších bodů jako je Karlovo náměstí, nádraží, Můstek, Anděl apod.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 20. prosince 2005 - 15:36:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasně, fotka kentusáků s krabicovejma vínama u Anděla by byla super
Krásné svátky mrtvých ryb a dobré světlo v roce 2006 přeje Absolut.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 725
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 20. prosince 2005 - 20:20:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

stačí zajet kousek za humny - do drážďan (viz aktuální fota v mopově fotožurnálu).

taky by se mi to zdálo dobré, prozatím ale aspoň vylepšít fce standardních vnitř. buse (zobrazovat několik příštích zastávek, a to např. v pařížském stylu, tj. přes zastávky: Malostranská (3 min) - Pražský hrad (6 min) - Malovanka (13 min) - Vypich (21 min) - Bílá Hora (25 min) apod.
taky hlášení by se mohlo zlepšít.. je toho doopravdy hodně. co je ale úplný výsměch jsou některé busy (a není jich málo) s pouhopouhými dvěma údaji - číslo linky+konečná zastávka. to je doopravdy smutný.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 10-2002
Odesláno Středa, 21. prosince 2005 - 08:49:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už jsme u těch teploměrů, napadlo mě jestli by nebylo lepší než 10 následujích zastávek zobrazit třeba tři bezprostředně následující a pak jen ty důležité jako je to na tabulkách. Nějak by se zvýraznilo že jsou nějaké ve výčtu vynechány. Jak by se jelo, počet následujících by se zvyšoval, až by se tam ke konci linky vešly všechny. Většina linek má více zastávek než se tam dá zobrazit. Sice lze namítat, že průjezdní body běží na panelu nad řidičem, ale proč nemít informace na jednom místě a doplnil bych k tomu ještě hodiny.
Mop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 21. prosince 2005 - 09:03:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

drak: to by sice bylo super, ale obavam se, ze ten software co by to mel na starosti by nebyl zrovna nejlevnější + potřeboval bys výkonné vybavení. navíc bys potřeboval mít u všech zastávek v databázi poznámku, zda je od daného bodu v síti kde se nacházíš významná či nikoliv.
to já vidim spise reseni v zobrazovani pouze pristi zastavky a pak jen vyznamne, ktere by byly samozrejme jiz prednastavene pro kazdou linku extra - tedy ty, co jsou na klasickych papirovych cedulich z 90. let.
udaje jako datum, cas + treba i zpozdeni vidim jako standard a nemíním to dál pitvat. dobrý nápad je ta jízdní doba uvedená u pawla (samozřejmě pouze okleštěná verze dle standardních JŘ, ať to není drahé).
Fotožurnál, toť mé dítko
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 835
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 21. prosince 2005 - 10:10:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No on není žádný ani primitivní sofware "nejlevnější". Ale že by nezvládl zobrazovat v podstatě statické údaje nasávané ráno z aktuální databáze třeba 10 let starý mikropočítač (pochopitelně ne 10 let vopotřebený)?
Já vidím mnohem větší problém v tom zobrazování. Že by to zobrazilo všechny zastávky linky a stejně čitelně jako klasické plechové, plastové a papírové cedule, toho se nedočkáme a je to věc hw.
Co by bylo na drahý sw pro výkonný hw a ještě důmyslnější zobrazování, kdyby mi to automaticky vyhodnocovalo aktuální možné přestupy. Tedy před příjezdem na zastávku by mi to ukázalo, že linka x pojede za xx min., linka y za zz min.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 10-2002
Odesláno Středa, 21. prosince 2005 - 10:14:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nepřipadá mi to jako velká změna SW a zvýšené nároky na HW. Jako je v databázi záznam o tom, že je zastávka na znamení, tak by tam bylo že jde o významný bod na trase a bude se zobrazovat v přehledu. Mám dojem že jsem to někde v cizině viděl a nemůžu si vzpomenout kde. Následující zastávky se přesouvaly a důležité body zůstávaly do doby, dokud se neprojely. Potom se zvýšil počet následujících zastávek nebo přibyl další vzdálený průjezdný bod. Bylo to i podpořeno grafickým provedením panelu, takže bylo srozumitelné, že jsou některé zastávky mezi průjezdními body vynechané. Kromě šikmých displejů tam byly vodorovné na kterých běžely přestupy i s časama odjezdu (nevím zda podle jř nebo skutečnýma). Samozřejmě se to pomalu stává přežitkem, protože poměr cena a možnosti zobrazení budou stále více příznivější pro monitory.
Ještě k hlášení, možná by nebylo špatné hlásit následující zastávku nejen před příjezdem do zastávky, ale i po odjezdu ze zastávky pro ty kteří přistoupili.
Mop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 21. prosince 2005 - 11:01:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

sw - ano zadny soft neni nejlevnejsi. souhlasim s vasimi reakcemi, pouze si myslim, ze mnou zvolene reseni by bylo jakymsi kompromisem mezi tim ceho bychom chteli dosahnout a tim co mame.

hlaseni - no, zde si myslim to neni az zas tak vhodne. osobne nemam rad nemecky zpusob - nachste halt blablabla pri odjezdu ze zastavky a pak uz nic. tim, ze bychom pridali nove kecani by mnozstvi hlasovych informaci mohlo cestujici uz silne obtezovat az zacit s*at (vcetne me).
Fotožurnál, toť mé dítko
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.108.70.226
Odesláno Čtvrtek, 22. prosince 2005 - 12:54:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co tohle: "Ostorožno, dveri zakryvajutsa. Sleduščaja stancia imeni lenina!"
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 8-2004
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 10:25:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

arj (7.12.):
Tak jsem vyhrabal par fotek ze San Jose. Posudte sam, je tohle light-rail nebo tramvaj?
SanJose1
SanJose2
SanJose3
a detail
SanJose4
:-)
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 839
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 23. prosince 2005 - 12:12:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pobavil mě článek
Hned tak ho něco nevykolejí
vydaný v časopisu ČMN - České motocyklové noviny
A tak pár ukázek:
Dlouho jsme hledali mašinu, která by byla do rušného velkoměsta opravdu ta pravá....Bytelnou městskou mašinu jsme však nakonec přeci jen našli.
Festovní ocelové mašiny vyráběl tehdejší sovětský výrobce Mytiščinský strojírenský závod speciálně pro pražské metro. Vyvinul vozy typu 81-717.1 a 81-714.1
...
Nerovnosti kolejí, prudké změny převýšení na trati či kroucení naklápěných kolejí mezi zatáčkami jsou tak podvozkem tlumeny a vyrovnávány.
...
Ovládání motorů není právě jednoduché. V řídící kabině je totiž plno různých pák a tlačítek.
...
Proud je čerpán na levé nebo pravé straně podvozku ocelovými sběrači z oranžovým nebo žlutým plastem zakryté troleje umístěné asi půl metru od kolejí. (Poznámka pro elektrikáře: v troleji je fáze, koleje jsou "zem".)
....
Konstrukční tabulková maximálka je prý 90 km/h, ale podle ostřílených chlapíků z depa, kteří pamatují zajíždění strojů a tratí, se prý tyhle soupravy nechají rozhulákat i na 130 km/h, což je výkon velmi slušný.
...
Jeli vám zimno, seďte raději po pravé straně sedadel ve směru jízdy. Náfuky na střeše vozu totiž studený vzduch směřují na stranu opačnou. Je-li naopak léto, strany obracejte, poněvadž chladný vzduch z tunelu vás příjemně osvěží.
...
Design kabiny je velmi zdařilý, je to strohý funkcionalismus. Boční štráfky, které můžeme chápat jako tzv. rychlé pruhy, dotvářejí ostrou sportovní linii vozů. Celkové vnější tvary soupravy jsou oblé, ale nepříliš aerodynamické.
....

Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 551
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 24. prosince 2005 - 13:17:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad light-rail versus tramvaj:

V USA jsou provozy charajterově blízké tramvajové dopravě a stejně to nazívají Metrem. U provozů kde jsou použity částečně nízkopodlážní ( viz příspěvky J_p ) by se dalo mluvit o rychlé tramvaji. I tratě jsou podobné Pražskému Barandovu, rychlodráze Most - Litvínov, nebo Brněnskym tratim. Pak jsou provozy kde neni problem mít i zvýšené nástupiště a jezdit po ulici. Obrázek o americkýcké soudobé městské hromadné dopravě ať si každý udělá sám. Odkaz je zde v odstavci Light-rail/ streetcar. Je tam řada amerických měst kde jezdí klasické tramvaje nebo jsou typické americké systemy light-rail.

A že takové provozy nejsou ničim nové ani v Evropě dokazuje Německo. Města Stuttgart nebo Hannover svědčí sami za sebe. Pro zvědavce odkaz na ně najdete zde. Tady se jedná o provozy se zvýšenýma nástupišti a s charakterem blíže k Metru. Ale asi nejvzorovějším křížencem Metra, rychlé tramvaje a klasické tramvaje je nové metro v Portu. Na zdejších rychlodrážních tratích se používají vozy "Eurotram" jezdící také ve Francouzkém Strasbourgu a Italském Milaně. Řada fotek z tohoto zajímavého provozu je zde.

Tady je otázka: "Co to je?" doopravdy na místě. I když podstatný je aby to dobře sloužilo cestujícím.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 225
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 28. prosince 2005 - 11:07:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimo jiné, nejsou už někde snímky zelené M1 s paňťákem?
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1266
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2006 - 19:38:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak teď jsem se díval na TN na TV Nova a byla tam reportáž o jízdě 81-71 s otevřenými dveřmi. Nějaké osoby vymyslely jak to udělat, aby se dveře otevřely za jízdy/zůstaly otevřené po odjezdu ze stanice. Bylo tam něco o hazatdování. Mluvčí DP zdělila, že to co TV Nova natočila je blbost a že je technicky zajištěno, aby nešly dveře za jízdy otevřít. Když to TV Nova chtěla DP ukázat, odmítl. Docela by mně zajímalo jak je možné, že může jezdit metro s otevřenými dveřmi a nikdo si ničeho nevšimne. Nejvyšší pokuta je prý 500,-.
schémata, budoucnost, historie, nákresy, zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 10-2002
Odesláno Pondělí, 09. ledna 2006 - 21:32:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mluvčí a Nova spadly z nebe. To zas byl okurkovej den. S 8171 to není problém a občas někteří exoti objeví zeměkouli.
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 485
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 10. ledna 2006 - 08:42:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je stary jak metro samo.
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 10. ledna 2006 - 11:59:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale pouštět to do televize, za to bych vraždil! Teď má zase návod k zábavě několik dalších slabomyslných jedinců, které by to samotné nenapadlo
Modrák - to nejlepší z Karosy
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 871
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 10. ledna 2006 - 12:26:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby alespoň ty blondýnky, co je jejich blondýnkovost předurčuje ke kvalifikaci na tiskové mluvčí v různých firmách, byly alespoň vizuálně přitažlivé pro ta média (a uměly správně artikulovat).
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 683
Registrován: 8-2004
Odesláno Úterý, 10. ledna 2006 - 19:49:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kejvačka: Já si naopak myslím že je dobře že to odvysílali, protože tak aspoň budou lidi k podobným cvokům ostražitější.
Mimochodem, skandál nabírá mezinárodní rozměry, reportáž na toto téma totiž dneska odvysílala i Markíza. Snad aby Slováci při příští návštěvě Prahy věděli, že mají jezdit raději tramvajemi a autobusy.
Kuřáci jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti!!!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1382
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 10. ledna 2006 - 20:13:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kejvačka:
Souhlas. Já bych zas natočil reportáž o škrcení podobných volů jakými redaktoři naší bulvární televize, bezpochyby jsou Tuna, Kolečkář a spol. Ať mají ostatní návod. Pamatuji si před léty reportáž, kde televize radila jak poznat a jak se vyhnout revizorům a nebo jak obelstít znehodnocovače jízdenek.
Dveře se samozřejmě u starých souprav otevřít dají, ale normální člověk ví, že to dělat nemá a taky to dělat nebude. Za podobné reportáže bych redaktorům nakopal prdel...
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 257
Registrován: 12-2003
Odesláno Úterý, 10. ledna 2006 - 20:49:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno: tak s tvym nazorem nemohu souhlasit. Tato vec je jen a pouze navod na tuto zhovadilou zabavu. Normalniho cloveka by takovyhle kraviny ani nenapadly. Viz priklad reditele a jeho vzkazu k detem ve skole, aby neolizovaly zabradli ve filmu Obecna skola. Tato televize ve svych zpravach ma plno takovych srack*znich reportazi. Misty mi to nepripomina ani reportaz, ale jakesi trapne nataceni sceny z nejakeho filmu. A je to jedno na jake tema je ona reportaz. No Markiza spolecne s Novou patri do skupiny CME, takze me to neprekvapuje.
Nemám rád gumokolisty, proto vždy vítězí VHD!
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 10. ledna 2006 - 22:15:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Těším se na reportáž o tom, jak snadno se dá dostat do depa a nerušeně tam demolovat odstavené soupravy, což je dobrá zábava. Hlavně radno uvést, kde jsou díry v plotě. Možná už taková reportáž byla...
Modrák - to nejlepší z Karosy
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 22:09:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohl bych se zeptat na technickou stránku věci?
Předpokládal jsem, že fíra pozná, jestli jsou všechny dveře zavřené. U M1 to pochopitelně je, vždy svítí červené světlo nade dveřmi, když nejsou všechny zavřené.
471015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 11. ledna 2006 - 22:14:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To světlo vedle dveří zhasne, když se zavřou dveře a tím se pohne jakási pojistka uprostřed dveří nahoře. No a samozřejmě, když někdo podrží otevřené dveře a prstem tu pojistku přestaví do určité polohy, zhasne světlo a fírovi se tak zdá, že jsou všechny dveře zavřené a odjede.

Tolik aspoň laicky řečeno.
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 526
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 14:59:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

od 9.1.2006 jsou provozu s cestujícími na trase C další nové vlaky typu M1 a to čísel 4191-4192 , 4193-4194
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 528
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 16:40:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v sobotu 14.1.2006 odjel na reko do Plzně další vlak 81-71 a to čísel 2333-2620-2621-2622-2328.
Jirka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 17:56:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nakonec bude 3333 v provozu dřív než 4444 :-)
Jirka.
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 543
Registrován: 10-2003
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 22:15:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dle infa na strankach RATP (dopravni podnik Pariz) prave dorazila prvni souprava uplne noveho typu pro parizske metro. Tyto soupravy budou nasazeny na linky metra cislo 2,5, a 9.

http://www.ratp.fr/actualites/une/3016.shtml
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 610
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 12:24:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavý článek v REFLEXU...

Rozbijte sklo...
.. a stiskněte tlačítko. Tenhle nápis najdete ve starších vozech pražského metra. Jmenuje se to Signalizace v nebezpečí a její zneužití se trestá. Se třemi vykřičníky. Nikdy jsem sklo, pod nímž najdete červené kolečko, neměl možnost rozbít, ale vždycky jsem přemítal, jestli bych ho dokázal roztříštit jedním úderem. A jestli bych se při tom nepořezal.
V Praze je plno zapadlých míst na periférii, která se stále posouvá, a má tudíž proměnlivou, věčně mizející atmosféru. Na jednom z nich, ve Štěrboholích, poblíž Depa Hostivař, najdete odstavné koleje jak z Naumanových Pohádek o mašinkách. Nestojí tu ovšem lokomotivy, nýbrž vagóny metra. Těžko říct, kdy sem dojely, či spíš byly dotaženy. Jediná kolej s výhybkou mířící do těchto míst je už zarostlá trávou, dvoumetrový kus kolejnice dokonce chybí. Vozy jsou uvězněny v čekárně na smrt, jež nastane kdovíkdy.
K vagónům, kterých je tu víc než desítka, se dá pohodlně dojít ze stanice metra Skalka (viz popisky). Do areálu vstoupíte po můstku nad tratí, jehož asfaltová cestička míří odnikud nikam. Nemusíte ani překonávat plot. Nikdo vám taky nezabrání, abyste si do vozů nevlezli a neprohlédli si je. Moc z nich nezbylo, jsou to jen skelety, kostry na podvozku. Kam se asi poděly ty červené podélné lavice? Kde jsou reproduktory ukončující výstup a nástup? Kde dveře, které se zavírají? A kde skončily masívní tabulky s názvem výrobce: Mytiščinskij mašinostroitělnyj zavod?
Pohled na tu zkázu není veselý, ale je rozhodně zajímavý. Především skleněné tabule oken. Jsou skoro všechny rozbité. Nádherně rozbité! Bezpečnostní sklo se někdy úplně vysypalo, jindy popraskalo tak, že vytvořilo nekonečné paprsky linek. Je to taková struktura-nestruktura, pukliny běží pokaždé jinak. Asi záleží na tom, jak do skla udeříte, jakou silou a čím. Když vrhnete kamenem hodně prudce, sklem proletí a udělá jen díru. Když hodíte mírně, sklo nerozbijete a udrží se. Když do skla praštíte tyčí podélně, asi se vysype celé.
Ale to jen teoretizuju. Jen jsem vozy procházel, nerozbíjel. Byl jsem překvapen duchem místa a potvrzoval si, že věci pozoruhodné se dají najít všude. Na okrajích i slepých cestách.
Foto popis| 1. Do těchhle míst se dostanete, když vystoupíte na stanici Skalka trasy metra A
Foto popis| 2. Odtud projdete Dürerovou ulicí až do Rabakovské, kterou z levé strany lemuje les
Foto popis| 3. Budete pak pokračovat asi 800 metrů až k mostu Jižní spojky
Foto popis| 4. Před ním zahnete vlevo do lesa, kterým projdete, je to asi sto metrů
Foto popis| 5. Před sebou byste měli mít trochu zarostlý můstek, pod ním vede železnice
Foto popis| 6. Přes můstek přejdete a jste u vagónů. Cesta trvá asi dvacet minut. Hezkou chůzi!
Foto autor| FOTO ANDREJ HALADA
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18763
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 17:11:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řidiči metra zkracují na Smíchově peron, aby viděli
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Aussig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 523
Registrován: 7-2004
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 14:09:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavé záběry petrohradských stanic z roku 1968 zde - Petrohrad.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Ústecké tramvaje - historie ústecké kolejové dopravy
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 952
Registrován: 9-2004
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 14:52:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aussig: je sice chvalyhodne, ze chcete i ceskemu ctenari priblizit svetova metra, ale jen co jsem si vsiml: Oslo nepouziva pouze treti kolejnici, ale i trolejove vedeni (zapadni cast mesta), zdaleka ne vsechny linky parizskeho metra jsou na pneumatikach. Dale bych doplnil nove provozy - Kodan (ta zas tak nova uz neni) a Kazan (od lonska).
Pro ty, co se chteji skutecne neco dozvedet o svetovych "metro" provozech:
http://www.urbanrail.net/
Aussig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 526
Registrován: 7-2004
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 14:59:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano to je sice pravda, ale někde se začít musí. navíc na zmiňovaných stránkách nějak nemohu najít podobné snímky z Leningradu a věřím že jich bude více. inu všude chleba o dvou kůrkách a rozhodně nikdo nikde neřekl, že si děláme patent na kompletní a na 100% přesný seznam. U pařížského metra je zmíněný rozchod 1435 mm což určitě každý pochopí, že není rozchod gumových kol. Ono místo kritiky bych uvítal doplňující informace na mail. Víc hlav víc ví, jen kritizovat dokáže každý!!

(Příspěvek editován uživatelem Aussig leden 20, 2006)
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Ústecké tramvaje - historie ústecké kolejové dopravy
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 953
Registrován: 9-2004
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 15:26:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aussig: OK, poslal jsem mail. Omlouvam se za ponekud nevhodny ton, jen jsem zde chtel uvest ten odkaz. Tam se da najit skutecne hodne informaci a linku na dalsi stranky, vcetne fotogalerie petrohradkeho metra http://metrowalks.ru/spb
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 921
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 15:35:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubrt: Možná je to v Oslu trochu složitější. Metro skutečně používá tu třetí kolejnici, ale v centrální části využívá tunel i předměstká železnice (nejhezčí ta na Holmenkolen). V roce 1993 jsem jel tou železnicí i přes město na pantograf. V roce 2001 se na vjezdu do tunelu krátce zastavilo a dál se jelo na třetí kolejnici. Mohli bychom celý tento systém prohlásit za metro a pak by skutečně některé trasy v části používaly i trolej.
Tento systém je propojen na předměstí i s tramvají. Někde jsem tam jel tramvají po kolejích, kde v noci jezdí "metro".

Co by tomu řeklo sdružení Chceme metro a ne rychlodráhu netuším. Asi by se zděsilo :-) A to si myslím, že tam něco v té žule zakopat není problém.

Jinak na tramvaji jsem tam ještě zažil jinou zběsilost, kdy na zbrusu nové konečné řidiči jednosměrných tramvají se je-li otočit po protisměrných kolejí dost daleko na traingl o stanici dříve, zatímco šťastnější kolegové na obousměrných nových vozech si mohly dát cigárko.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1579
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 15:57:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mohu se zeptat, z jakého důvodu byl zrušen (resp. nebyl obnoven) výstup z podchodu stanice Můstek-A-směr Václavské náměstí před budovou Forum?
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 954
Registrován: 9-2004
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 16:01:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovicka: tak tak, Oslo je slozitejsi a velmi zajimavy provoz. Jak tomu doslo je uvedeno pod mapkou zde http://www.urbanrail.net/eu/osl/oslo2.htm
Dneska jsou i ty byvale "predmestske zeleznice" (dnes by se jim reklo light rail) soucasti sytemu "metra". Na dotcenych linkach 2 a 4 se ve stanici Majorstuen zaklapne packa na podvozku, zvedne se sberac a jede se dal. Trolej je zachovana i v tunelu, ale myslim, ze v dnesni organizaci provozu se uz nepouziva.
To propojeni metra a tramvaje je na konecne tramvaji Jar, pro "metro" jen nacestna zastavka. Je to tam docela divocina. Tramvaj i metro (s napajenim z troleje) se kousek pred stanici (v doliku uprostred lesa) sjedou na jedny koleje a dojedou do stanice. Tam jsou dva perony, tramvaj zastavi u maleho, metro zastavi kousek dal, kde ma svuj vysoky. Tramvaj po odstanicovani projede kolem vysokeho metroperonu, na vyhybce odboci doprava (metro rovne) do levotocive smycky. Ta je vedena krizem pres metrokoleje, takze tramvaje udela kolecko a napoji se opet vyhybkou do druhe metrokoleje a jede zpet do mesta. To vse mezi smrky, travou, drevenou cekarnou, za stav nastupist by se nemuseli stydet ani na Ukrajine. Nekde mam fotky, ale jen na papire.

Jedna webova, smycka tramvaje odbocuje vpravo, koleje metra uprostred. http://trikkogbane.info/bilder/1032.jpg
Na zapdni strane (byvale zeleznice) je vse vedeno po povrchu, na vychodni (klasicke metro s postrani kolejnici) vetsinou taky. To je ostatne vyznacene na te mapce v odkazu. V zule se kope skvele, nektere podzemni stanice (Furuset nebo tam nekde) nemaji osteni, skala staci.

Spousta fotek tramvaji a metra v Oslo, a nejen fotek
http://trikkogbane.info/cgi-bin/side.pl?id=1&lang=2

(Příspěvek editován uživatelem Kubrt leden 20, 2006)
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 10-2002
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 20:59:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: pokud jde o výstup s bývalou "myší dírou" mezi domem a zídkou výstupu, tak si ho tam prý majitel domu nepřál.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 10-2002
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 21:16:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To se tématicky povedlo. Zrovna tu mám rozepsaný článek o Oslu . Bude to časem na metrowebu i s fotkama.
Z Jaru taky jezdí tramvaje manipulačně po kolejích metra do vozovny u stanice Avlos, což je 7 stanic. Ta smyčka přes koleje metra je hustá.
Přechod z napájení třetí kolejnice na trolejové vedení se provádí ve stanici Froen a Montebello.
V tunelech trolej není. Mají tam něco jako my dvoulinku, ale už jí nahrazují štěrbinovým kabelem.
Dj_tisíc_sluncí
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 10:11:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo, kam se vyvážela vytěžená zemina z metra do Letňan?
...dnes večer v Klubu 19 na Kladně...
Aussig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 533
Registrován: 7-2004
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 13:32:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dostali jsme od čtenáře zajímavé fotografie z jeho sbírky. Je to průžez vozy moskevského metra. Co vy na to? Docela zajímavá kolekce pro laika mého typu. Odkaz zde - Ruská federace - Moskva
České Nezávislé Dopravní Sdružení
Ústecké tramvaje - historie ústecké kolejové dopravy
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1115
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 12:24:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte, jak to vypadá s jednotkami VAL pro Turín ze Zličína. Olympiáda za dveřmi a zprávy žádné...
Díky
Šari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 12:02:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak nad tímto mě zůstává rozum stát...!
1)ta kolejová splítka....
2)Proč má 8171 ten pantograf????

Bez dopravy by neexistovala komunikace!Važme si toho!
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 469
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 12:45:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Šari? To je někde v Cerhenicích?
VYSMÁTÝ ÚNOR SE ŠKODOU 14T
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 12:55:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je ve Škodovce v Plzni.
Temsor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 2-2004
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 13:01:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to ve Škodě Plzeň a slouží k napájení nových 8171M další foto tady
Pochybuji, tedy myslím. Myslím, tedy jsem.
http://prazskamhd.own.cz/
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 470
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 13:12:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky hoši, asi jsem to tam loni nějak přehlíd... nebo vytušili přítomnost šotouše a někam to schovali :-)

btw šari to tvoje foto, nebylo by v lepšim rozlisheni?
VYSMÁTÝ ÚNOR SE ŠKODOU 14T
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3041
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 13:28:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo, kam se vyvážela vytěžená zemina z metra do Letňan?

Nevíme, ale z úseku do Ládví se vyvážela na deponii do Letňan, na haldu za bývalým areálem Vojenských staveb a betonárkou IPS. Taky mě to tehdy zajímalo, tak jsem jednou svým IGK sledoval Tatru Subterry...
...bude třeba zvládnout zákony po našem...
Šari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 14:43:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Absolut:Není to moje fotka,fotil to můj strýc-dával to do jakési encyklopedie na netu-víc nevím.V větším rozlišení ji mám možu ti ji poslat na e-mail-pokud chceš.
Bez dopravy by neexistovala komunikace!Važme si toho!
Šari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 14:45:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo díky všem za info!
Ale ty koleje jsou fakt fascinujícíVůbec netuším proč to tak je!
Typoval bych to na 1000mm+1435mm+15XX??

(Příspěvek editován uživatelem Šari únor 09, 2006)
Bez dopravy by neexistovala komunikace!Važme si toho!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5257
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 14:49:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vůbec netuším proč to tak je!

Zkus přemýšlet - kdysi velký výrobce lokomotiv, kdysi dodávající na skoro všechny kontinenty...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Šari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 14:51:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ted mě to trklo-asi to bude tak:-)
Bez dopravy by neexistovala komunikace!Važme si toho!
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 472
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 16:18:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Šari - no můžu-li o to foto poprosit, pak mejl je absolutsotous(zavináč)centrum(tečka)cz
VYSMÁTÝ ÚNOR SE ŠKODOU 14T
Šari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 17:03:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

myslíš jako absolutsotous@centrum.cz??
Máš to tam!
Bez dopravy by neexistovala komunikace!Važme si toho!
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 08:20:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl jsem včera napsat (pro ty hůře chápající), že jedna kolej má rozchod normální, druhá bolševický. Jelikož mezi rozchody 1435 mm a 1520 mm je jen malý rozdíl, nedá se výhybka řešit v tříkolejné splítce (jako třeba v případě 760 + 1435 mm), ale musí se to řešit takhle. A v případě vhodného odsazení osy těch dvou rozchodů vznikne uprostřed ještě použitelný rozchod třetí - třeba těch 1000 mm.
Mimochodem, ještě loni při exkurzi do nyní již asi opuštěné správkárny DKV Ústí nad Labem nám na hale ukazovali zbytky tříkolejných splítek z doby těsně po válce, kdy se tam opravovaly parní lokomotivy určené jako válečná kořist do SSSR. Kolejnice slabších profilů tam byly na jedné straně těsně u sebe, s minimálním prostorem pro okolek. Tam by se výhybka s dostatečným prostorem pro pohyb jazyka, srdcovku atd. jednoduše udělat nedala.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 607
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 11. února 2006 - 11:44:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Splítky rozchodu 1520+1435+1000 jsou také na halách v SKV. Řešení svršku je různýmy způsoby, buď podobnym způsobem jako ve škodovce nebo v případě rozchodu 1435+1000 tak podobou čtyřkolejné splítky. Na některých místech je splítka 1520+1435 řešena použitim kolejnic pro velkoplošné panely. Tato kolejnice má na straně k ose koleje zbroušenou část žlábku. Pro rozchod 1520 pak slouží klasicky hlava koleje, pro rozchod 1435 výše uvedený zbroušený zbytek.

V areálu SKV je také i zkušební tramvajová trať pro rozchody 1435+1000 která se v současnosti nepoužívá, ta je řešena pomocí klasické tří- kolejové splítky. Vyhybky jsou také dvourozchodové, ale v současnosti lze použít jen normální rozchod. Na vyhybkách nejsou namontovány srdcovky pro uzký rozchod.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace