K-report
 

Archive through 02.únor 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Nové tramvaje » Staré archivy » Archive through 02.únor 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1516
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 14:14:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Postižení si k tomu cestu najdou.

Znova - U NP vozidel nejde primárně pro postižené (těch je minimum), ale o rodiče s s kočárkama, malýma děckama a lidi se zhoršenou pohyblivostí (což můžou být klidně i čtyřicátníci po nějakém úrazu). A těch všech je poměrně dost.
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 14:21:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ, Absolut: Sorry, já to napsal pro vás špatně. Postiženými jsem myslel zejména starší méně pohyblivé občany.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1517
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 14:21:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaké výhody mají motory v nábojích kol. Hodilo by se to i pro Prahu?

Že to zabere málo místa. Nevýhoda a dost zásadní je ve velkých neodpruženách hmotách, což zhoršuje účinky vozidla na trať i jízdní komfort.
jj
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.154.56
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 14:34:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jediná spoůečnost co podala nabídku na 250tram byla škodovka, takže to i vyhrála
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 15:35:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ: Díky. Existují tramvaje s motory na střeše?
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 446
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 15:48:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Happy:

Mám malou otázečku:

Mám tedy těm lidem vysvětlit, že přijíždí tramvaj, do které se jich v tom vyšším komfortu tolik nevejde, a že v zájmu toho, aby to nebyl chlív a dobytčák, jich může nastoupit jen půlka. A ta druhá půlka ať jde pěšky. Tak jak?
Sbohem a díky za ryby.
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 511
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 16:26:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja bych udelal SC tram. linku treba 35 s priplatkem 60kc.A je to vyreseny ,lidi s tim moc jezdit nebudou, takze zadnej chliv a dobytcak
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1667
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 17:22:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

14T je špičková tramvaj. Nechápu, co vám vadí na tom, že oblouky projíždí pomalu. Pomalu by je měly projíždět i ostatní tramvaje.
MHD není závod. Jízda by měla být klidná a vyrovnaná. Že někteří jezdí s T3 jako s formulí není problém tramvaje 14T.

Ano, určitě bude pro stojící cestující interiér 14T stísněnější. Ono v soupravě T3 je 46 sedadel a v 14T je sedadel 67. To je snad špatně? Nároky na komfort cestování stouply. Že DP vozí lidi jako dobytek a soupravy T3 jsou našlapaný není problém tramvají!
Buďte rádi, že v Praze jezdí taková moderní tramvaj. Nabízí toho hodně.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 756
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 17:34:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hlavně v souvislosti s 14T nějak nesedí kecy DPP o tom, že do T3RP/V se z kapacit.důvodů nemůže dát 2+1...nebo je to jen kvůli bočnici?
tak či onak, minimálně kombinované sezení 2+1(vpředu)/1+1(vzadu) by doopravdy bodlo.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 17:36:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahoj, kde ve středu odpoledne potkám v Praze "Převrácenou popelnici" ?? Tak mezi 17 a 18 h budu mít v Praze čas, než se přesunu na Vltavskou kvůli promítání......
Víte něco o historii lodní dopravy na Hracholuské přehradě a Boleveckém rybníku u Plzně?
Ano? Tak mi prosím napište!

Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1655
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 18:35:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Buďte rádi, že v Praze jezdí taková moderní tramvaj.

Ale my jsme rádi. (Pravda, ne tak úplně všichni...)
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 515
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 18:36:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_k: Jízdní řád pro 14T je v článku na K-repu, přesně zde: https://www.k-report.net/Temp/3_20_PD.pdf

Podle něho by se měla v této době pohybovat mezi Karlovým náměstím a Modřany (obrat v Modřanech).
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 596
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 19:48:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Existují tramvaje s motory na střeše?

Tramvaje s motory na střeše v realu určitě neexistují, ale je libo tramvaj s motory ve spojovacim kloubu/ dílu a ještě ke všemu na stojáka tak doporučuji Vídeňské vozy ULF.

Jinak k problemu wana versus tramvaj koncepce 14T. Všichni tu prakticky melou dokola jak 14T a spol hoblují koleje a deformují koleje. Je pravda že provoz těchto vozů neni jednoduchý, ale ne zase nezvládutelný. Ona celá slavná wana má také své nevíhody. Už jenom jiná konstrukce skříně a sni větší hmotnost vozidla dává zase jiný pohled na toto vozidlo. Vyší nápravový tlak asi svršek více nezatěžuje že? A to nechci vidět nápravový tlak náprav podvozku pod kloubem u dvoj a troj wany!

Solo wanu nebo rekonstrukci na způsob KT3, v celku schvaluju. Ale troj-vana v takové podobě jako jsem viděl na webu, mě osobně přijde jako dost krutý ulet.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1083
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 20:46:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Praze jsem se 14T nejel, měl jsem jen to štěstí se kousek svézt v Plzni. Jízdní vlastnosti ale asi bude mít stejné jako Vektra a ta když jezdila na plzeňské lince č. 2 tak průjezd klikatým centrem Plzně byl také výrazně pomalejší a na Světovar se přijíždělo s cca 3 minutovým zpožděním. Něco se pak dalo dohnat na rovných úsecích.
Osobně považuji za 14T za moderní vozidlo vhodné na rovnější tratě, ale jak už jsem psal před časem, do centra Prahy s mnoha oblouky to nebude to pravé. A když nyní čtu jak se v praxi (ne) osvědčuje uspořádání interiéru ...
Ono ale když se podívám např na německé nízkopodlažní tramvaje, bývá tam obdobný problém. Ale těmi tramvajemu tam nejezdí tolik cestujících, případně jsou pak ještě vícečlánkové, ale se stojícími cestujcícmi se příliš nepočítá.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 301
Registrován: 12-2003
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 20:47:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: coze je to ta trojvana? Taky bych rad videl ...
Nemám rád gumokolisty, proto vždy vítězí VHD!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1658
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 20:59:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: coze je to ta trojvana? Taky bych rad videl ...

Kdo uvidi, bude litovat!
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 21:05:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem dneska natrefil na np kachnu 9082 na d-3. Jel v ní vozíčkář a bavil se tam s pár klukama o novým "Porsche". Řikal, že je to docela pěkná tramvaj, ale že když tam vjede, nevejde se tam už kočárek, protože je tam míň místa než v KT.
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 302
Registrován: 12-2003
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 21:09:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: tak ukaz :-) TKT Kvatro to snad neni ne? To je snad neco jako K3
Nemám rád gumokolisty, proto vždy vítězí VHD!
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1084
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 21:10:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trojwana - psalo se o tom už v několika diskuzích, hlavně v ostravské. Bude to tříčlánková tramvaj VarioLF3 (TKT Kvatro), se třemi nízkopodlažními prostory jako u T3 s nízkopodlažním středem či KT8D5 s nízkopodlažním článkem.
První vůz by měl Pragoimex nyní stavět v DPO a má být představen na Czech Raildays.

(Příspěvek editován uživatelem Honza_Šlehofer leden 31, 2006)
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 21:30:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad trojwana: To bude teprve to pravé Schodiště!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1659
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 22:23:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099: 1099: Doufám, že tím byla myšlena tramvaj (opravdu i KTK Kvatro; počet "wan" záleží na přání zákazníka - jak moc "kvalitní" výrobek bude chtít)...
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 303
Registrován: 12-2003
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 22:31:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: no ja nevim, prej tohle je starej navrh .... vypada to jako normalni K3
http://www.pragoimex.cz/cz/contents/tkt_quatro/page.htm
jinak je to tedka teda tohle http://tram-forum.prazsketramvaje.cz//files/3w_1.gif
Nemám rád gumokolisty, proto vždy vítězí VHD!
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 440
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 22:38:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

viz. diskuse na OV tramvajích, cca kolem vánoc...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.wz.cz
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1519
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 08:57:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A když nyní čtu jak se v praxi (ne) osvědčuje uspořádání interiéru ...

Doporučoval bych uvážlivost, je nemoudré hodnotit něco po jednom-dvou svezeních (zvláště při známé ultrakonzervativnosti mnohých šotoušů).

Ad MK - asi těžko.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 536
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 10:00:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi tak. Počkejme si na reakce běžných cestujících. Já jsem byl při včerejším svezení 14T z Modřan až na Lehovec spokojen. Jen co asi bude trochu problémem, je málo místa pro stojící cestující mezi podélně uspořádanými sedadly, která jsou dosti daleko od oken. Je otázka, zda by se s tím vůbec něco dalo udělat.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 448
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 10:01:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pawel: V Ostravě a Liberci 2+1 do bočnice jde, tak si udělej obrázek podle toho.

Ad Vladass: Na první svezení mě 14T uchvátila a stále jsem z ní nadšený. Je to super tramvaj a má strašně zmrvené uspořádání ve hnaných článcích. Ale já ji chci - a umím si představit linkuse samými 14T a vě zbytku sítě rozeseté plečky z dalších sérií s lepším uspořádáním - nakonec je to ptototyp a bude co vychytat.
VYSMÁTÝ ÚNOR SE ŠKODOU 14T
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 10:11:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle škodováků na sériových 14T nějaké úpravy budou.

Absolut: Hnané články: Když Tam DP chtěl mít co nejnižší podlahu, tak je to tam holt tak jak to je. Jinak to snad fakt nešlo.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 449
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 10:25:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já taky neříkám, že by to byla vina Škodovky, to ne. Naopak, s tak milým přístupem jako u pracovníků Škodovky, co jezdí ve 14T, jsem se ještě nesetkal.
VYSMÁTÝ ÚNOR SE ŠKODOU 14T
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 12:31:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dyž tak přemejšlim nad tim nestíhánim jízdních dob, některý velikosti zpoždění se mi moc nezdaj. Letmym propočtem průjezdu obloukama a křižovatkama 10 místo 20 km/h a šouránim než odjede celý vlak z výhybky se dostávám někam ke třem minutám na trasu trojky. Stanicování bude asi stejné (sice je to nízko, ale vevnitř je trochu stísněno a lidi s tim neuměj jezdit) a za jízdy v přímé by to nemělo ztratit nic, ba naopak . Vychází mi z toho, že se s tim trošku bojej jezdit.

Za problémy považuju oblouky, stísněnost, případně nevyužitelný výkon. Vše by řešil muj fantastický plán výměny prvního článku za větší vysokopodlažní tří- až čtyřnápravový, samozřejmě otočný. Buď dva dvounápravové otočné podvozky (jeden hnaný), nebo nějaké bizarní uspořádání. Nebijte mě
Bitevní_kočka_pitipačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 12:40:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trojwana: sme správně v debatě nové tramvaje?
T3 forever
MŇŇAAUUUUUU
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1520
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 12:57:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dyž tak přemejšlim nad tim nestíhánim jízdních dob,

Před cca 50 minutama jsem náhodou zahlédl 14T od "koně", mířící do Modřan. Měla asi 2 minuty náskoku. Ono to s tím nestíháním budekapánek složitější- včera jsem jí shodou okolností viděl taky a s +5ti, jenomže jela za chumlem takyzpožděných tramvají. A teď babo raď.

Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 450
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 13:05:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad RadekŠ:

To je zajímavý, přesně na tohle kolo jsem čekal s foťákem na Nádraží Modřany a měla +6 (fotil jsem ji na mostě ve 12:20 a odjezd ze zastávky Nádraží Modřany je 12:13 byla tam 12:19... tak nevím s tou babou, podle jaké časomíry jsi se orientoval? Nekoukal jsi do not minulého pořadí?

Mašinka: Aby Ti z toho nevyšla RT6 s hnaným prostředkem:-)
VYSMÁTÝ ÚNOR SE ŠKODOU 14T
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 451
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 13:12:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


z centra 12:20 ............................... do centra 12:33.
VYSMÁTÝ ÚNOR SE ŠKODOU 14T
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 13:13:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut:
Nesmysl, taková malá T3 vepředu a za ní kloubový nízkopodlažní vláček . Projede to všade, bude to velký i nízkopodlažní...
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 452
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 13:48:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, takže překročíš 33m délky a nevejdou se za sebou 2 na zastávku. Jo a se zadním článkem uděláš co?
VYSMÁTÝ ÚNOR SE ŠKODOU 14T
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1521
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 13:58:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nekoukal jsi do not minulého pořadí?

https://www.k-report.net/Temp/3_20_PD.pdf

Na Václavák to dnes dorazilo v cca 12:55, akorát jsem zahlédl mizející poslední 2 články a pohlédl na hodinky.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 453
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 14:17:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OK, tak to se vzdávám, máme stejné noty, jestli byla fakt na Černém koni 12:07 tak nevím, kde nabrala zpoždění na nadr. Modřany a hlavne jak ji predjela ta d-17 co jela pred ni. Prisel jsem na fotoflek, projela d-17, po 10 min druha d-17 a pak 320/3 14T a pak asi za 3 min dalsi d-3). Žeby šel pilot do Orionky na kafe a 6949+6948 ho předletěla? To je magie vyssiho razu. nejsi v nejakem paralelnim vesmiru?

Predjeti na Vaclavaku bych chapal, že se snazi na Modranech/Braniku/podoli nabrat predjeti aby byl pak akorát
VYSMÁTÝ ÚNOR SE ŠKODOU 14T
Malý_bůh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 14:31:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nemluvíte jedem o koze a druhý o voze?
Předpokládám, že Radek Š myslel, že na ní koukal od koně (=sv. Václava) na Václaváku, zatímco Absolut myslí Černého koně v Braníku
Není tomu náhodou tak?
Takže se asi opravdu pohybujete každý v jiném vesmíru (= části Prahy)
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 454
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 14:40:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jasně. To bude ono. Jsem vůl.
VYSMÁTÝ ÚNOR SE ŠKODOU 14T
Radim
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.100.19.26
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 14:42:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak to vypadá s druhým prototypem? Jezdí zkušební/cvičnou jízdu?
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 757
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 15:20:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

včera okolo 9,10 jsem na ni čekal na těšnově od lehovce a měla +7. pak jsme už někde kolem nádr. modřany potkali protijedoucí 119/3 do centra. tzn.že se muselo nabraný zpoždění zc projevit i na cestě dc.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 455
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 16:27:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera můžu potvrdit o kolo později v Modřanech na smyčce na příjezdu +10 odjezd +3
VYSMÁTÝ ÚNOR SE ŠKODOU 14T
Venca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 8-2004
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 16:35:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RadekŠ v 12:57 napsal:
>Před cca 50 minutama jsem náhodou zahlédl 14T od "koně", mířící do Modřan.
takže to asi nebylo 12:55, ale 11:55, a tento spoj měl jet 11:48, ne? 12:55 tam vidím směr na Lehovec.
Venca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 8-2004
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 16:43:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adam_R 31.1. 13:11
Co jsem pochopil, tak takovou tramvaj, jakou pozaduje DPP zatim nikdo nikdy nevyrobil (100%NP podlaha, vse hnane, vse otocne)

Je nekde k dispozici zadání? Já jsem našel akorát to na centrální adrese, a vzhledem k tomu, že jedním kritériem je využití adheze (6% váha), tak si nejsem jist, jestli je skutečně podmínka, že vše hnané. O ostatních paremetrech (%NP, otočnost) jsem tam nenašel nic, dá se to někde ověřit?
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1522
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 16:48:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Venca: Sypu si popel na hlavu. Bylo před 12ou.
Fikajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 19:37:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Venca:
tohle bylo na tram foru: momentálně na:
http://tram-forum.prazsketramvaje.cz/viewtopic.php?t=544&postdays=0&postorder=desc&start=555

text/plainZadání
zadani.txt (7.3 k)
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.89.210
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 20:39:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kde je uvedena podmínka otočných podvozků. Pojem "podvozky dílensky otočné" není totéž.
Isidor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 20:55:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale tohle je přece zadávací dokumentace pro soutěž, ze které vyšla 14T...
Venca
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 8-2004
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 21:01:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fikajs: díky, ale Adam zrejme psal o te soutezi na 250 tram, tohle je na 14T (jak pise Isidor)
xyz1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.215.117
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 21:04:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vyrazil jsem dneska do Prahy na svezení novou Škodovkou.Jel jsem z Palmovky do jindřišské a z Černého koně na Palmovku. Dojmy mám velice pozitivní,jelo se mi v ní příjemně. Je pravda,že jízda na rovných úsecích je skvělá a tichá, v centru mi přišla pomalejší než KT nebo T. Dokonce někdo používal na VN při nástupu plošinu. Jinak se mi líbí i barevné řešení interiéru,které tady všichni haní.(Co člověk,to názor)
Fikajs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 21:06:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Isidor, Venca: Sorry za OT, chybička se vloudila, nějak jsem nedohlédl až na původní příspěvek .
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 443
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 21:42:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Líbí se mi tato věta:
Opotřebení obručí tramvajových kol a kolejnic nebude v přepočtu podstatně horší, než u současně provozovaných typů tramvají.
...to jsem zvědav, jak toho dosáhnou. Že jim nevěřím, že se to podaří... Třeba na to mají nějaký speciální přepočet, který je lepší, než mazání
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.wz.cz
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 01. února 2006 - 23:05:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton: No to si piš! Vždyť je to vyrobeno ve Škodovce!

P.S. Ale kdyby projížděli oblouky rychlostí do 5 km/h, tak se jim to možná podaří!
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1523
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 08:12:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak se mi líbí i barevné řešení interiéru,které tady všichni haní.

No nelíbilo se to asi 2 lidem, což je úplně normální.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 890
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 10:36:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska jsem se tím svezl, a bylo to i revizorem, je vidět že se DP stará
Myslím, že oblouky to nějak zvlášť nezpomalují, spíš řidiči to nerozjedou. Např.na VN od Vodičkovy přijížděl výběhem a to už měl zpoždění.
Při výběhu je navíc nejnejpříjemnější akustický doprovod, jinak je vevnitř tichá.
Jedenapůl sedačky bych doporučil nahradit jednosedačkami, ať se trochu zvýší počet míst k stání.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 496
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 13:16:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V okolí VN je rychlost celodenně omezena na 20km/h,platí i když je řidič pozdě.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 758
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 18:23:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dnes těsně před polednem zahlédnuta na VL dc -> +4. ale byl to pěknej pohled, hlavně potkat ji takhle náhodou, člověk by měl skoro pocit, jako že je to něco normálního
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 600
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 18:34:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale kdyby projížděli oblouky rychlostí do 5 km/h, tak se jim to možná podaří!

Rychlost ve městech a obcích je stanovena na 50Km/h a platí i pro tramvaje! Těch oblouků o kterých je tu řeč je nejvíce v centru Prahy. A z hlediska bezpečnosti provozu je i padesátka na těchto místech skoro moc. Takže pomalá jízda je jedině plus!
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 949
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 20:42:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vždyť v tý 9111 není k hnutí (ani v NP části). Dnes jsem se nemohl namáčknout do posledních dveří, protože tam stáli 2 (jen dva) lidi. To se do Prahy moc nehodí, leda že už by se nepředpokládaly návaly. Průchod vozem je nemožný, přitom pro uvolnění zadních dveří nutný. Je to zralé minimálně na změnu uspořádání interiéru.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 519
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 21:04:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud vím, důvodem pro instalování podélných sedadel bylo to, aby se do těch článků (vysokopodlažních) nacpalo, co nejvíce lidí. Podle mě je to ale naopak, jelikož článek s podélným sezením je zacpaný nohami sedících. Uspořádání sedadel by chtělo v sériové výrobě jiné (nejlépe v nízkopodlažních 1+1, jinak 2+1). Rychlejší výměně cestujících by bezesporu pomohli dveře, které jsou u prototypu pouze pro řidiče. Jinak hodnotím tuto tramvaj kladně.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace