K-report
 

Ukrajina - tramvaje, trolejbusy, marš... Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Ukrajina - tramvaje, trolejbusy, maršrutky ... « Předcházející Další »

  Dialog Autor Příspěvky Stran Posl. příspěvek
Archive through 13.březen 2006Martin60  13-3-06  16:46
  ClosedUzavřeno: Další dialogy již nemůžete zahájit.        

Autor Příspěvek
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3123
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 18:28:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nezná tu někdo fígle, jak na policajty, když mi seberou pas a budou mě nutit zapltait za razítko, které "mi údajně schází"?

Já bych hlavně moc nevěřil historkám různých pisálků, které jsou dost přitažené za vlasy...

V roce 1999, i v době potřeby různých razítek AB-Služebnaja nebo AB-Obměn, jsme na Ukrajinu přicestovali úplně v pohodě, žádné úplatky nikdo nepožadoval. Na Ukrajinu se dá přicestovat samozřejmě úplně normálně, jako do jakékoliv jiné země.
...bude třeba zvládnout zákony po našem...
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 14. března 2006 - 06:55:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na hranicích se během našich návštěv od celníků nic takového nestalo i když z nás loni řidiči busu vymámili nějaká eura, aby jsme prý dlouho nečekali a celníci si busu nevšímali - byl plný "dárků" ukrajinských dělníků cestujících domů. Mám v tomto případě však podezření, že to byl od řidičů zejména jejich trik....
Rada - to záleží na Vás, jestli dělat slušně že nevíte vo co de a nebo rovnou něco zaplatit....
P.S.: Bacha však na kontroly policajtů ohledně údajných falešných eur ve vaší peněžence - natvrdo hned nahlašte kolik přesně tam máte a nenechte se během "kontroly" vyrušit !!! V Simferáči na to mají policajti již vypracované triky - vždy se nějaká ta desetieurovka zatoulala !
Víte něco o historii lodní dopravy na Hracholuské přehradě a Boleveckém rybníku u Plzně?
Ano? Tak mi prosím napište!

Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.23.93
Odesláno Úterý, 14. března 2006 - 07:28:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex : Osobně jsem to zažil mockrát a nejen na Ukrajině.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 14. března 2006 - 08:52:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud mě ovšem paměť neklame, ta vízová povinnost byla stažená jenom v létě (+-) během sezóny, aby přilákala více turistů (peněz)... Nebo je to už zase jinak?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1697
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 14. března 2006 - 10:32:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex:
To nebyly historky o nějakých pisálků, ale od lidí co znám osobně už léta. A co se týká přicestování, tak 3 lidi ze 4, co jeli na Uk autem, mi potvrdili čekací dobu na hranicích kolem čtyř hodin. A to normální opravdu není.
www.kostnidren.cz
výpravčí
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.226.212
Odesláno Úterý, 14. března 2006 - 11:06:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já z vlastní zkušenosti doporučuju přejet hranici v časných ranních hodinách, kdy je nejmenší provoz a celníci jsou ospalí....
My jsme dojeli večer před hranici a ráno jsme si přivstali. Odbavení trvalo i s jedním autobusem před náma asi 40 min.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 14. března 2006 - 11:14:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S Ukrajinou je bezvízový styk natrvalo - rsp. než přijde nějaký jiný prezident než Juščenko.
Víte něco o historii lodní dopravy na Hracholuské přehradě a Boleveckém rybníku u Plzně?
Ano? Tak mi prosím napište!

Frank 810+010
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.222.101
Odesláno Úterý, 14. března 2006 - 16:52:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ukrajina:

Ukrajina je bezvízová. Napřed to bylo na léto, v srpnu přišli na to, že turisti jsou vhodným zdrojem příjmů, tak to mají všichni občani EU na pas, bez víza, voucherů atd. Lísteček na hranicích se fasuje, chce ho to vyžadovat (nám ho na Ščeginách nedali a pak ho jedna z celkem pěti policejních kontrol vyžadovala (povedlo se ukecat), na hranicích zpátky je to nezajímalo.

Autem je to místy dost problém, alébrž silnice jsou katastrofální a místy neznají ani asfalt. Navíc to není o moc rychlejší, než busem, který je v pohodě, akorát o dost dražší než vlak.

Lístky na vlak se obvykle kupují na nádraží, nevím jak v Rachově, ale třeba ve zmíněné Lazeščině to nebyl problém. Akorát se přitom předkládal pas, protože se vydávají na konkrétní jméno (aspoň ty, co se tisknou z počítače).

Pro výstup na Černou Horu je lepší než z Luhů vystoupat z Lazeščiny (zastávka vlaku mezi Jasinjou a Vorochtou). Za dobrého počasí, což je ovšem vzácně, se dá na Hoverlu (nejvyšší hora Ukrajiny) vystoupat za cca 8 hodin. Postavit stan lze leckde, třeba u bázy asi tak 20 minut pod vrcholem Hoverly (tábořiště). Do zapovědniku se platí vstupné, nijak drastické (asi 10 hřiven = 1 flaška průměrné vodky).

Mapy nejlépe v KIWI v Jungmance, Čornohory tam mají přímo z ukrajinského zdroje (jen ty značky na mapě nejsou v reálu moc patrné).

V Užhorodu ke skanzenu? Pěšky. Je přímo v centru, na svahu hradního kopce, a vážně stojí za to. Srovnatelný třeba s Rožnovem, akorát menší.

Suma sumárum: Ukrajina je OK, jen to chce trochu černého humoru :-)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1699
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 14. března 2006 - 17:49:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Frank:
Nejprve díky za info. Autem to problém bude, ale protože pojedeme aspoň 3, vyjde to levněji. Silnice - chápu. Pořád, ale nejsem blázen, abych jel 9 hodin do Rachova na stojáka v LAZu s výfukem vyvedeným do vozu. Já bych to ještě zvládnul, ale mladá ne.

Pro výstup na ČH je prý opravdu lepší z Luhů - je to kratší a méně vysilující.

Skanzen v Užhorodu jsem uvedl jen tak. Chci se svézt tamní MHD.

v Kiwi jsem už byl mockrát. Mapy opavdu mají, jen ne Užhorodu. Včera jsem si koupil mapu Rachovské oblasti - ta zelená maďarská a je dost podrobná.
www.kostnidren.cz
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1700
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 14. března 2006 - 17:50:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

výpravčí:
Co je to časně ráno? V osm ráno je asi už dost pozdě, co?
www.kostnidren.cz
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4760
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 07:30:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na stojáka v LAZu s výfukem vyvedeným do vozu - to zas někdo přeháněl.....
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Frank 810+010
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.222.101
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 08:20:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad autobusy: na Ukrajině jezdí na linkách vesměs rozumné busy, třeba z Chustu do Černovců česká zájezdová karosa (ještě s nápisem Čedok :-), z Černovců do Kamence asi 10 let starý MAN... Není to luxus, ale taková popradská MHD byla horší. Výfuky do vozu jsou spíš z říše "rybářské latiny". Na stojáka berou dálkové linky jen vzácně, při všech přesunech jsem seděl, někdy dokonce sám na dvojce - konkurence značně levnějšího vlaku dělá své.

Z Luhů je lepší, když chcete jít na Pop Ivan (někdy taky zvaný Čorná Hora; 2026 m), tedy bývalý nejvýchodnější bod Československa. Nejvyšší hora Ukrajiny, Hoverla (2061 m), je lepší z Lazeščiny; dá se pak pokračovat hřebenovkou, ale to je ještě celodenní pochod. Chcete-li jen na Pop Ivan, pak jsou Luhy blíž. (Každopádně s sebou pořádnou pláštěnku.)

Užhorod je taky na slovenské padesátce (teď nevím, který list z harmanecké řady, ale v rámci přesahu zachytává celé město). Je to ale jen 1:50 000, byť pro základní orientaci stačí.
výpravčí
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.226.212
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 09:28:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No 8 hod ráno je fakt pozdě ...
My jsme vstávali ve 4 hod. ráno , po přejetí hranice se mění čas + 1 hod., takže na UA území jsme slavnostně vstoupili v 5.46 hod.
Naše trasa vedla přes Polsko:
-Chotěbuz
-Cieszyn
-Medyka
-Šegini
-Sambor
-Drogobič
-Stryj
-Lvov
Silnice celkem O.K., kvalita jako na našich okreskách III.třídy, nejhorší byl úsek asi 70 km "dálnice" před Lvovem - takový tankodrom jsem ještě neviděl - výtluky hluboké 30- 50 cm o prměru 2 metry zasypané občas štěrkem. Místní si troufli jet tak 80 km/h, my nejvýše 50...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1702
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 10:04:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Frank:
Ano, na Černou Horu... Průvodci se dost rozcházejí v názvu. Pop Ivan totiž existuje ještě jeden. A právě do toho nejvýchodnějšího bodu býv. ČS chci dojít.

výpravčí:
No my chceme přespat na Šíravě a ráno přejet hranice. Takže to chce vstát v ty čtyři ráno?
www.kostnidren.cz
výpravčí
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.226.212
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 13:38:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo v kolik vstávat, to nevím...
Jen říkám, jakou mám zkušenost já.
Zghk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 7-2002
Odesláno Středa, 15. března 2006 - 20:46:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad auto na UA. Ve voze by mel jet jeho majitel, jinak pry na hranicich mohou byt celnici zvedavi a rypavi a stouravi. MMCHD, pry toto plati i pro Polsko:-))
Jinak provozu na UA silnicich se clovek rychle prizpusobi, napr. mne se hrozne zalibila interpretace dvojite plne cary: "pouze pro informaci".

Jinak silnice na UA naprosto v pohode, tedy pokud se clovek nepusti nekam mimo hlavni trasy, ze...
Ze vseho nejhorsi bylo sestihodinove cekani na prechodu v Kralovci (UA->PL)
M.Drábek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.82.134
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 16:01:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby měl někdo zájem, mám pár železničních fotek a MHD ve Lvově, Kyjevě a trolejbusy na Krymu. Z tech. důvodů nevystaveno na netu, ale můžu zaslat.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1758
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 25. března 2006 - 15:45:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nezná někdo, prosím, odkaz na jízdní řády železnice a autobusů na Zakarpatsku? Někde jsem ho viděl a teď ho nemůžu vygooglovat. Zajímají mě vlaky z Rachova do Jasině.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1958
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 19:20:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Potřebuju sehnat jízdní řád autobusů z Luhů do Rachova. Nevíte, kde bych našel aspoň odkaz? Ukrajinské azbukové vyhledávače nejsou pro mne to pravé ořechové :-)
Díky
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2242
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 20:39:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pár postřehů z výletu s přítelkyní po Ukrajině (výlet byl více turistický než šoto, snad mi to prominete) :

Sobota 1.7. : Ostrava - Košice Cassovií bez problémů, SADistou do Michalovců na žst, tam již čekalo asi 50 Čechů na linku SAD Michalovce 12:00 do Užgorodu. Řidič sice vrčel že stojící nebere, nakonec se všichni nějak vešli s tím, že stojící (což jsme my nebyli) byli vykopnuti před hraničním přechodem. Cena 65Sk/os + 20Sk/bágl. Na přechodu odbavení v busu, buzerace nulová, poze vyplnění "vízovoj ankěty". Půlku vám vezmou, půlku ponechají (a seberou při odjezdu). Někde se to zaseklo a stáli jsme tam 3 hodiny jen tak, zatímco nadbyteční stojící už dávno hranici překonali pěšky. Tím pádem nám ujela Oděsa, vzali jsme za vděk passažirskim 632 Užgorod - Vinnicja (plackart 53,25GRN). Ložní prádlo nabízeno v dvojí verzi za 6 a 11 GRN, to druhé jako "ljuks" obsahuje froté ručník místo hadrové utěrky, hotelové mýdlo a balíček papírových kapesníků; vcelku zbytečné.
Osobáky na Užocký průsmyk jezdí v "električkách", alespoň co jsme viděli.

Neděle 2.7. : ve Vinnici flákání po městě (MHD tram KT4 + trol ZIU9 po 50 kopějek), "klasické" vlaky na Oděsu vyprodané, použit noční passažirskij 173 "pidvišennoj komfortnosti" - souprava se sedacímí místy a klimou dle vzoru evropskách IC/EC pendluje sem tam Vinnica - Oděsa, na noční přesun nic moc (6h jízdy), ale lepší než bus; tarifováno jako obščij (!) za 22,71GRN.

Pondělí 3.7. - úterý 4.7. Oděsa : ubytování v docela slušné "kvartíře" v totálním centru na 1 noc za 30USD, široká nabídka a konkurence "bábušek". V případě zájmu volejte Lauru, mobil 8-067-315-27-29, nabízí i nějaké domečky na pláži Arkadija. Projížďka po přístavu za 20GRN/os, mhd 50 kopějek (T3, ZIU, JUMZ), příjemně strávene 2 dny válením se na pljaži + light šocením MHD. Na lince 18 jako bonus 1ks T6B5 z Tatra Jug + 2ks "Tramvaj K-1", což je T6B5 z TatraJugu (resp. jeho následovníka) s úděsnými plastovými čely. Skoryj kupějnyj do Simferopolu za 108GRN/os, dokonce rabótal kondicioněr.

středa 5.7. - pátek 7.7. Krym : na vlako+avtovakzálu v Simfáči pracují profíci kapsáři (turistický vzhled), použili klasickou fintu jeden se těsně před vámi zastaví, druhý zezadu projede kapsy a ihned předá třetímu co zdrhá; toho už jsem bohužel nestihnul, ale odnesla to jen "obětní" peněženka s menším množstvím GRN, víc nestihli, neb jsem hned poznal o co jde a spustil bengál. Taktická chyba že jsme se rozdělili (je lepší se vzájemně krýt), bacha na potvory. Maršrutka do Jevpatorie 14,38GRN (električka zrovna nejela). V Jevpatorii moře "bábušek" na ubytování, začátek vyjednávání na 200USD, nakonec 35USD za "domeček" - přístavek ve dvorku v centru na 2 noci. Volejte Ludmilu Alexandrovnu, mobil 8-066-223-26-54; byli jsme letos první Češi, jinak prý hafo Němců. Středa a čtvrtek válení se na pláži v obci Moločnoje asi 10km od Jevpatorie - maršrutkou za 1,5GRN/os, pendlující tramvaj 2xGotha od penzionatu Beregovoj na pláž za 50 kopějek, "PAZik" z návsi na pláž za 1GRN, na pláži prázdno, ceny pro místní, průzračná voda, žádná řvoucí hudba, přítelkyně spokojená, naprostá pohoda. V Jevpatorii MHD za 0,75GRN - KT4 + Gotha; pro linku k nádraží upravena KT4 038 doplněním druhého stanoviště, Gothy s řídícím vozem nespatřeny. Proveden test bankomatu (karta Visa Electron ČS) - rabótajet v pohodě, nabízel mi GRN, USD a EUR :-) V pátek ráno električkou do Simferopolu 3,09GRN/os, drobné šoto trolejbusů (9Tr, 14Tr, JUMZ - obvyklé menu), v 13:12 skoryj kupějnyj do Lvova za 118,89GRN.

Sobota 8.7. Lvov - příjezd ve 14:03, drobné šoto po městě, prohlídka, žraní. MHD za 0,50GRN, KT4 + úděsné T4, trolejbusové dráty nalezeny ale nejel žádný trolejbus (???). Večer passažirskim (z Vinnice) do Užgorodu za 34GRN.

Neděle 9.7. - ve 4.50 příjezd do Užgorodu, zjištění, že ukrajinský bus v 6.00 nejede, taxík 15GRN na granicu, bezproblémový pěší přechod, v 5:20 prvním SADistou na Sečovce a dále pak Michalovce - Košice. Z Košic domů prázdným a klimatuzijícím Košičanem, který se postupně změnil na příšerně narvaný a vydýchaný bordel, ze Žiliny na chodbičce dvojstup, v grossraumech stáli lidi mezi sedačkami, romové jedoucí za prací do Prahy obsadily přechodové můstky se slovy "tuná je alespoň daaký kyslík", klima absolutně nestíhala, díky kontrole totožnosti a zoufalému stavu tratě od Mostů u J. vesele narůstalo zpoždění (viz Babitron), do Bohumína vjezd v oblacích dýmu z hořících kotoučovek, diskuze oranžových džisek zda hořící vozy vyřadit nebo ne, hysterický záchvat čety "já se na to vys**u kam ty lidi jako mám dát"... no prostě nejhorší vlak z celé cesty.

Ještě pár faktů : za 1 USD kolem 5GRN, za 1EUR kolem 6,3GRN. V Užhorodu stále žádná směnárna na avto+vlakovakzalu, ale veksláci slušní. Běžné ceny : MHD 0,5GRN, maršrutka 1-1,5GRN, taxi po městě do 20GRN, cigára místní do 2GRN, Davidoff 6,30GRN, Bonaqa 1l 2GRN, Cola/Franta/Šprajc 1l 3GRN, pirožek 0,7 - 0,8GRN. Policejní kontrola jen 1ks, vyloženě ze zvědavosti, žádná buzerace. POZOR - autonomní republika Krym zavedla jakousi registraci cizinců, nám bábuška řekla že na 2 noci "ně náda", ale bůh ví, jak to je. Do domečku totiž dorazila jakási úřednice, ale bohužel ve chvíli, kdy jsem šel do produktov pro malako a chlěb; opsala si od přítelkyně údaje z pasu a chtěla zaplatit 30GRN, jenže přítelkyně nic neměla, tak soudružka odkráčela a už nepřišla (resp. možná druhý den, ale to už jsme byli pryč). Focení MHD v pohodě, focení železnice jsem moc nezkoušel. Mobilem s foťákem neohromíte, má ho tam každý :-)
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1282
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 08:42:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moc hezké. Závidím hlavně ty bonusy v Oděse, my jsem tam zastihli před dvěma lety pouze T3 a ty jejich modernizace.
A KT4 s druhým stanovištěm v Jevpatorii musí být také něco.
Píšeš Gothy s řídícím vozem nespatřeny. A jezdilo něco také na lince č. 4 tedy s konečné "Dispečerskaja" na pláž? Tam také jezdívala Gotha s řídícím vozem.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 09:52:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta obousměrná KT4 byla jen jedna Jenki??
P.S.: Moločno bomba že - pohodička, písková pláž, tramvajky premávajú a v tej restauraci u vchodu na pláž - maj tam ještě tu pěknou tmavovlasou servírku??

P.P.S. Po zbytku pionýrky co vedla od konečné Internacionalnaja v Jevpatorii směrem za jezero Mojnaki jsi nepátral ??
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2243
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 10:13:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na vaše otázky nemám odpověď - věnoval jsem se více "děvočce" než tramvajím :-)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5009
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 10:42:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jaké ponaučení plyne z výše uvedeného? Nebrat si svoji děvočku na Ukrajinu
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2244
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 11:56:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Náhodou já jsem spokojen - Gothy na 4ce a 3ce v Jevpatorii mám z minula, doplnil jsem si Moločnoje, v Oděse jsem si zafotil dostatečně, prostě pohoda :-)

A k tomu 2 dny na pláži v Oděse a 2 dny v Moločnom - no nekup to :-)
Zghk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 7-2002
Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 17:11:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mno, v sobotu vyrážím na IGK-nešoto-expedici obdobným směrem, jehož zlatým hřebem, dá-li bůh a car Smirnov I., bude Tiraspol.

Po návratu snad také podám report:-))
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 420
Registrován: 10-2005


Odesláno Středa, 12. července 2006 - 11:55:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Kyivu zbořili čtrnáctku:
http://www.mignews.com.ua/en/articles/213238.html
Zghk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 7-2002
Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 16:30:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože jsem se dnes nad ránem šťastně vrátil, posílám slíbený report z cest. Na akci šlo o vše možné, jen ne o šoto, takže promiňte jistou stručnost.

Oradea - v nedělní podvečer provoz T3 s vlekem, zajímavostí bylo, že místo zadní linkové orientace byl jakýsi dlouhý text, asi v rumunštině

Cluj - v provozu spousta elektrifikovaných Agor

Piatra Neamt - celkem dost vysokopodlažních trolejbusů s kosočtvercem Renaultu vepředu, že by nějaké domácí bastlení nebo snad nějaký second-hand?

Iasi - tramvaje snad nějaké německé (zase takový znalec, abych je poznal, nejsem), trombelus žádný, místo nich minimálně 50 částčně nízkopodlažních běloruských MAZů.

Cestovatelská vložka I: Nákup tranzitních víz do Moldávie v Sulceni po 30 USD bez problémů, navíc ještě jakési nesmyslné poplatky za IGK ve výši cca 300 CZK, ale s kvitancí. Krom toho, Moldávie snad od 1. 1. 2007 zruší pro občany EU víza, takže tam bude režim jak na UA.

Kišiněv - ve městě provoz neuvěřitelného množství trombelusů snad veškeré představitelné produkce bývalého sovětského impéria.
Jinak pro případné bydlení doporučuji echt komo hotel Kišiněv, kde se bez patřičné bumážky snad ani ne******te.

Tiraspol - zahlédli jsme snad pouze nezničitelné ZiU v pohledu zvenčí v celkem dobré kondici.

Cestovatelská vložka II: Do Podněstří snad raději ani nejezděte, nic tam není a na úplatcích jsme za cca 4 hodiny pobytu zaplatili 45 USD. Ani s tím bolševismem to tam není až tak horké, sem tak sice nějaký Lenin či komunistická propaganda, ale jinak město celkem pěkné, základní služby (banka, pošta, hospoda) fungují spolehlivě. Ale v září tam snad má být referendum o tom, co s tímto podivným územím dále. Takže možná bude příští rok lépe.

Oděsa - viz Jenki. Snad jen pro ty, co nechtějí bydlet v žiljó mohu doporučit kemp Delfín u pláže Lužanovka. Kemp je evropských parametrů a 25 UAH za stan a noc je přijatelných, na pláž cca 500 m, stejně tak na tramvaje a na maršrutky do města. Jen ti komáři...

Kijev - z šoto věcí mohu prezentovat pouze Mitiščiny typu E z šedesátých let v celkem dobré kondici doplněné o monitory mezi stropními světly s reklamami, zprávami a předpovědí počasí. Žeton na jednu jízdu za 0,50 UAH.
U trolejbusů se na místo škodovek začínají prosazovat elektrifikované MAZy a LAZy.

Lvov - viz Jenki, trombelusy rozněž nespatřeny (ale ani dráty:-)), tramvaje v příšerném technickém stavu, u jedné T3 jsem měl pocit, že se musí každou chvíli zlomit.
Jinak střed města rozkopaný, probíhá celoplošné předláždění.

Cestovatelská vložka III: V Užgorodě příšerné čekací doby při cestě IGK, doporučuji zkusit Ublu (i když i tam to může být podobné).

Vedle úplatků v Podněstří pouze jedna policejní kontrola v Moldávii, vyřešeno drobným úplatkem a pak vymyšlený poplatek za parkování před hotelem za cca 60 CZK.
Ukrajina úplně v pohodě až na jeden štraf za nezastavení na STOPce, který byl navíc oprávněný (vyřešeno za 10 UAH).
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1301
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 19:34:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krásné fotky z cesty po Ukrajině jsou tady (je tam několik galerií). Kdybyste se náhodou chtěli tamtéž pochlubit, můžete si tam přidat vlastní galerii
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Yks82
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 7-2006


Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 08:09:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechtěl by někdo v září tak na 2-3 tejdny na ukrajinu? Odjezd bych viděl na 8.9. přímým vlakem do Kijeva a pak hned na Krym chytit ještě počasí na koupání. Chtěl bych procestovat Krym, prohlídnout si Kijev a další dle domluvy... tak pokud se někdo najde nebo o někom víte, tak můj mejl yks82@seznam.cz, icq 281697740
ikarusy forever
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1129
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 22:12:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tm-oprav si procím u fotek z TMB že u foto č 28 to není 7 Tr, nýbrž 9 Tr.
Makrelu neumeješ.
Tohle mi řekne, no to je něco, já mám naježděno 1,5 mil km bez nehody a tohle mi řekne, já si asi něco udělám, až přijdu domu, tak si asi hodím mašli, tohle mi řekne, no to je něco.
Nejdokonaljším přibližovadlem osobním je Škoda 1000MB
Mpenc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 18:23:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Letní info z Jevpatorie:
linka č. 1 - KT 4,
linka č. 2 - sólo Gothy, některé po GO (nově obložený interiér, místo původních 4 oken 3 okna Thorax ex KT 4),
linka č. 3 - zobousměrněná KT 4 ev. č. 38 (určena speciálně pro provoz na této lince se 3 zastávkami),
linka č. 4 - Gotha + řídící vůz (také s okny Thorax).

Lvov: v centru za pomoci BKV panelů zlikvidována splítka.

Obnoven zastavený provoz ve městě Konstantinovka.

V Doněcku asi skončil provoz scepek ze ZiU 9.

V Charkově a Doněcku stále v provozu dvoudveřové T3.
Šimša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 10-2003
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 09:50:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pár fotek z naší letošní dovolené:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 310
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 10:05:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmmm, Lvov a Dněpropetrovsk - Tramvajnaja ulica:-)))
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Šimša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 10-2003
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 10:11:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 681
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 19:19:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neví někdo jestli ještě vyráží z čr nějká linka na ukrajinu kde je možné jet ikarusem 250??vim že jedna taková jezdila z Prahy do Lvova ale i jinam..
AV 15-30
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2714
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 16:39:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že už na Ukrajinu Ikarusy nejezdí, možná ale vyjímečně.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1501
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 18:41:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na lince 000404 jsem Ikarusa viděl ještě v létě. Ale jestli jezdí stále, to nevím. Každopádně to už je velká rarita.
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1357
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 04. listopadu 2006 - 20:10:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K těm různým policejním hlídkám. Ze zkušeností známého, co jel letos na UA vozem značky Škoda 100, tak pokud zastaví policajt, tak většinou dá sumu x tis. USD, pak se to smlouvá na nějakou malou částku a pokud člověk řekne, jdeme na velvyslanectví, tak mu popřejí hezký den a propustí. Mají malé platy a shání "úplatky"
Makrelu neumeješ.
Tohle mi řekne, no to je něco, já mám naježděno 1,5 mil km bez nehody a tohle mi řekne, já si asi něco udělám, až přijdu domu, tak si asi hodím mašli, tohle mi řekne, no to je něco.
Nejdokonaljším přibližovadlem osobním je Škoda 1000MB

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace