K-report
 

Vlečňák VV60LF Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Vlečňák VV60LF « Předcházející Další »

  Dialog Autor Příspěvky Stran Posl. příspěvek
Archiv do 02.května 2006T 679.160  02-5-06  22:18
  ClosedUzavřeno: Další dialogy již nemůžete zahájit.        

Autor Příspěvek
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1914
Registrován: 7-2003
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 22:18:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V leccem na ni opravdu nejni. Lace , jednoduchost, navic nenici trate . panove si asi nevsimli ze az na LBC vsechny ostatni Dp krome wan nakupuji i NP tramvaje, vetsinou anitry, tria, porsata.
To by ste rovnou mohli drzkovat i proti K3, KT3 , KT8D5N /RN2, pac to sou taky jenom reko. A vzhled zustava.
Masivni investice jsou potreba, ale kdyz nejsou , tak se hledaji i jiny moznosti.
Tak se panove predvedte a vymyslete 100% np tram , pokud mozno s otocnyma podvozkama ,sedadlama bez podest , kapacitou 2*T3 a cenou do 20 milionu ? Pak vam Dp utrhnou ruce. Ovsem v dobe kdy trio/anitra s kapacitou 1,5 VJ (T3 a pul) stoji pres 30 milionu a porse pres 50 milionu, tak si maloktery Dp muze dovolit nakupovat POUZE np vozy . Holt budto to pujde postupne i s vlekama . wanama, nebo to nepujde vubec. Zapominate na to ze vetsina T3 ma dneska pres 20 let, lecktery se blizej 40. A rocne by jich bylo potreba vyradit/nahradit tak 20-50 (praha brno). To je radove miliarda rocne jenom za vozy. Kdo z vas to jen tak da? Aby zaroven nestala jedna jizdenka 50 kc ?
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Martins
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 497
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 22:54:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Auta jsem prezentací vlastního osobnosti, takže do jejich pořízení jsou někteří z nás ochotni investovat z rozmařilosti klidně i o těch pár set tisíc navíc. Dopravní podnik jako takový ale hospodaří z peněz nás daňových poplatníků a zde holt musí být efektivita a účelnost investic na mnohem vyšší úrovni, protože veškeré jeho aktivity jsou pod drobnohledem jak dozorčích orgánu, tak i médii a tím i veřejnosti. Když máte (čistě hypoteticky) ve vozovém parku 300 tramvají a každý rok můžete investovat do nákupu, modernizací vozidel 200 miliónů, kterou cestu si zvolíte ?

1. krajní varianta : Nakoupíte každý rok 8-9 Aster, Trií, takže obměna vozového parku bude trvat cca 40 roků bez výraznější modernizace stávajícího vozového parku.

2. krajní varianta : Veškeré finance vrhnu na modernizací stávajících vozidel, každý rok zařadím do provozu 20 wan či jiných rekonstrukcí.

Nebo nastoupí zlatá střední cesta, kterou se vydala většina dopravních podniků, tj. nákup nových tramvajových vozů (Astra, Trio, 14T, VarioLF3 atd.) a zároveň modernizace (znízkopodlažnění) současných vozů ať už čistě papírově nebo realně (K3, KT8D5R.N1(2), wana atd.).

Nejsme bohužel země neomezených možností, ale cestou určité účelnosti a improvizace jde úroveň a kvalita služeb dopravních podniků krok za krokem vzhůru.

Par dodatků :
Není wana jako wana. Kdo není blíže zasvěcen (což je drtivá většina cestujících), považuje ostravskou wanu za novou tramvaj.

Existuje určitě spousta značek aut, které se neustále vyvíjejí "skrytou" externí a interní modernizací jejich předchůdců či jasně hlásají, že jsou modernizací x-té generace (Volkswagen Golf aj.).

(Příspěvek editován uživatelem Martins května 02, 2006)
Ženy bez mužů vadnou, muži bez žen blbnou :o)
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 587
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 22:58:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Martins: Moc hezky napsáno, souhlasím. Opravdu nevím o kterých wanách se ostatní baví protože ty naše (ostravské) jsou fakt skvosty.
Chcete mít svůj vlastní dopravní podnik?...........Už brzy budete moct
Zabij bobra, zachraň strom
Martins
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 498
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 23:21:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už jsem chtěl jít spát neb mě čeká za necelých šest hodin ranní stávání, ale přesto mi to nedá, abych zde přítomným kritikům wany neposkytl ještě jednu úvahu k zamyšlení.

Jak zde bylo poznamenáno, wana slouží (nebo bude sloužit) hlavně na linkách, kde se vypravují sólo vozy. Existuje ve stádiu výroby nebo na papíře koncepčně nový vůz podobné obsaditelnosti ? Nejsem v tomto směru nějak znalý, takže uvítám jakýkoliv webový odkaz.
Ženy bez mužů vadnou, muži bez žen blbnou :o)
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1187
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 07:39:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad T 679.1, Bobes: Pánové, vám by možná pomohlo strávit 14 dnů na ekonomickém útvaru kteréhokoliv dopravního podniku... Řekl bych, velmi poučná zkušenost.

Jinak potvrzuji to, co napsali Martins a Mayg. Ostravská wana a wana pro Liberec, to je i z hlediska designu drobet větší rozdíl...

Mimochodem, víte, s čím jezdí tzv. lesní tramvaj v Bad Schandau...??? Kdyby tam měli modernizovat, už dávno byl na trati ukončen provoz...
Kudy chodil, tudy krad,
sociální...

S Č??D k horším zítřkům a nikdy jinak!
M
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.24.164
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 08:47:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano vime, stare dvounapravove tramvaje tusim ze Gotha. Jenze tam je to neco jineho, je to turisticka trat a tyto historicke vozy tam maji sve opodstatneni, nalakani hostu, zakazniku, turistu. Jel jsi tou tramvaji? jestli se nepletu tak interier s calounenyny sedackami v rozmisteni 2+1, protiskluzova podlaha, poptavka dveri, velka okna, tichy provoz, nase T3 se jim jaksi nevyrovnaji a myslim ze hodne provozu jim tuto historicky turistickou jednokolejku zavidi.....
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1188
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 09:07:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslel jsem modernizovat = vykašlat se na staré Gothy a koupit supermodernu...

ERGO: Také raději využili stávající řešení, které pouze vylepšili.
Kudy chodil, tudy krad,
sociální...

S Č??D k horším zítřkům a nikdy jinak!
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 331
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 09:43:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obnova vozového parku MHD je politická záležitost, buď do toho prachy nastrkám a DP nakoupí nové vozy, nebo na to kašlu a DP musí přežívat s reko T3.
Je zajímavé že na nové autobusy peníze jsou, na metro také, ale na tramvaje do nedávna nebyli. V dnešní době je přeci možnost získat dotace na obnovu vozového parku. Když bude chtít stát podpořit rozvoj a modernizaci MHD, tak do toho dá prostředky, jenže to se zatím moc neděje. Peníze se vždy najdou, jde jen o to jaké máme priority.
Souhlasím se všemi čtyřmi body které vypsal Pako, a dodal bych:
5) vozidla jsou pohodlná (pohodlný bezbariérový vstup, kvalitní sezení, klimatizace)
6) vozidla mají atraktivní moderní vzhled (to platí i uvnitř vozidla kde kombinace materiálů a barev musí vytvořit příjemné útulné prostředí kde se lidi cítí dobře)

Tyto dva poslední body jsou důležité. Sice někteří z Vás budou oponovat že důležité je aby mě to dovezlo z bodu A do bodu B. Pravda. Ale to zvládne i dobytčák, v dnešní době musí být to prostředí trochu kultůrní. Lidé jezdí MHD spíše z donucení (hlavně studenti a důchodci), protože nemají na výběr, ale ty co mají auto těžko přiláká nějaká T3. Jestli chce MHD zůstat konkurence schopná, a přilákat novou klientelu, musí se modernizovat. Kupní síla roste každým rokem, a auto si pořizuje víc a víc lidí. Jak už jsem psal, je to otázka politiky a priorit, není to jen o penězích, ty se vždy najdou když se chce.
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 590
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 09:53:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Ondrys: 5) Wana má pohodlný bezbarierový přístup, wajco dvakrát tak, kvalitní sezení taky. O klimatizaci se s Tebou nikdo nebude bavit už se o tom diskutovalo v Plzni, v Čr je tolik zastávek že by to bylo neefektivní
6) Wana splňuje, wajco taky, zkus mi dokázat opak :-)

Kupní síla roste každým rokem, cena benzínu taky
Chcete mít svůj vlastní dopravní podnik?...........Už brzy budete moct
Zabij bobra, zachraň strom
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.114.50
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 09:56:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono nejde jen o to pořídit nové tramvaje, ale také kompletně rekonstruovat svršek většiny tramvajových tratí a totálně překopat (či nově vybudovat) dílenské zázemí. A taky na nejzatíženějších linkách zkrátit intervaly (= přidat vozy, řidiče), protože to, co se našlape do KT8 nebo 2xT3 se do 14T nevejde ani náhodou. V Brně existuje plán "(až) 100 nových tramvají". Před volbami to zní pěkně. Ale je to v příštích 10 letech (což zhruba odpovídá potřebě obměny parku)a hlavně AŽ.
Už jsem slyšel z kompetentích míst, že program je pozastaven, protože by během těch 10 let nezbyly investice na nic jiného, třeba na trolejbusy.
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 10:15:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mayg: Wana nemá pohodlný bezbariérový přístup u všech dveří, já sice nejsem vozíčkář ani jinak tělesně postižen, ale nevím proč bych se měl v roce 2006 do nové tramvaje někam šplhat. Rychlost výměny cestujících je u nízké podlahy výrazně vyšší. "v Čr je tolik zastávek že by to bylo neefektivní " sorry ale nesouhlasím s Tebou, v tom případě to není efektivní ani ve městech kde jsem byl i žyl (Caen a Strasbourg).
6) "Wana splňuje, wajco taky, zkus mi dokázat opak" > Wana v ostravské verzi se mi vzhledově docela líbí, ostravské wajco už moc ne ale počkám si co udělají lepená skla na 302, ale ten liberecký paskvil nebo brněnský wajco? Fuj.
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 591
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 10:25:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ao Ondrys: S klimkou se hádat nebudu, ale argument že zastávky jsou nedaleko a výměna cestujících je vysoká se mi zdá pravděpodobný protože jinak by fakt musel být na podlaze sníh aby to fungovalo. Jinak šplhání do tramvají: šplháš ve waně, šplháš v nízkopodlažní kačeně, v k3, v astře, v triu a v poršetře nevím tou sem nejel ale tam si nesedneš. Pokud chceš 100% nízkopodlažní tram po vzoru západu tak se asi budeš muset přestěhovat protože kolejový svršek je na dvě věci (Olomouc,Most,Brno,Praha,(?Plzeň?)) nebo je to z kopečka do kopečka (Ostrava,Brno,Praha,Liberec,(?Plzeň?)) takže si nevybereš :-)
A wany ani wajca moc nesrovnávej mezi sebou (Liberec,Ostrava,Brno) protože když si CHCEŠ koupit starý model mercedesu tak pak nemůžeš nadávat že Ti prodali starý model mercedesu :-)
Chcete mít svůj vlastní dopravní podnik?...........Už brzy budete moct
Zabij bobra, zachraň strom
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2191
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 10:44:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

CO se týká klimy, tak třeba v Portlandu jsou zastávky ještě 2x hustěji něž v ČR a jde to. Ale stojí to peníze - ta klima si vezme skoro to samé, co vůz "projede" na trakci...
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 600
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 11:01:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ondrys:

Wana má schody proto, aby vůbec byla v LBC NP tramvaj.

Člověče já taky mám šotoušské sny o úžasných NP vozidlech, fungující příměstské železnici apod. Ty jsi navíc postižený a omámený tím, že jsi v takovém systému žil.

Bohužel stojím nohama na zemi a znám trošku české úřady. Tak nestojím kolegovi T 679.1 za odpověď.
Absolutí šotoflek je v baru Podraz.
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 334
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 12:09:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wana má schody proto, aby vůbec byla v LBC NP tramvaj. Zas bych nedramatizoval...
Můj předchozí příspěvek byl jen reakcí na Maygovi argumenty, a je fakt že vzhled je subjektivní záležitost, ale můj názor aspoň znáte.

Já také znám české úřady a stojím nohama na zemi protože jsem žil v jiném systému a mám možnost porovnat, proto jsem taky psal že když je vůle tak se ty prachy seženou, jenže ta vůle u nás zatím bohužel není. Ty frantíci taky museli ty peníze někde sehnat když ty systémy budovali, a taky se sehnali díky politické vůli, sice lidi nadávali na vyšší daně nebo jízdné, ale nakonec z toho byli nadšeni.
Jsem velmi rád že v Liberci je TT ve výborném stavu a údržba vozů na vysoké úrovni, jsem koneckonců rád i za tu wanu. Jenže tu wanu beru jako nevzhledné nouzové (a snad i dočasné) řešení které nabízí přístup i postiženým spoluobčanům ale v žádném případě nemůže být řeč o atraktivním a moderním dopravním prostředku.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 601
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 13:40:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No vidíš jak jsi hezky vyměkl. Takže asi nemá smysl dál se dohadovat...
Absolutí šotoflek je v baru Podraz.
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 336
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 14:42:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se nedohaduji, já diskutuji, od toho to tu je. Nemám pocit že bych vyměkl, každé vylepšení je dobré, pro mě je wana vylepšená T3, ale to neznamená že musím být z wany nadšený. Já se tu celou dobu bavím o tom že i T3 má svoje nedostatky, a ty se projevují i na waně Pelikán, a také že vzhled vozu má své opodstatnění. Takže můj největší problém je, že se nemohu smířit s tím, že v roce 2006 existuje něco jako je wana ve verzi pro Liberec (nikoliv že jsou v Liberci wany). Ten design mi vůbec nepasuje, je to pro šotouše možná velmi zajímavé, ale takto by nová tramvaj v dnešní době neměla vypadat. To je můj osobní postižený a omámený názor (jestli to není tím že jsem se předávkoval T3).
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 602
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 15:52:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nene. Rozhodně nejsi omezený, mě taky na T3 leccos štve. A není to vůbec design nebo schody u dveří.

Štve mě diskriminace vysokých lidí v T3, mlácení do hlavy o tyče a nemožnost výhledu ven z tramvaje vstoje. Štvou mě laminátové sedačky. Štve mě gumová podlaha, co vypadá věčně špinavá i kdyby jí zrovna uklízečka přetřela.

Ale štvou mě taky útoky na wany. Je to jediný mezikrůček ke kvalitnější tramvajové dopravě, který je momentálně v Liberci možný. Vím co říkám. Věřím, že lidi se na částečně nízkopodlažní vozidla naučí. Níkdy to nebude taková mňamka jako určitě znáš z Francie. Ale taky to nebude taková socka, jako by mohla bejt.
Absolutí šotoflek je v baru Podraz.
Beňour
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.165.166
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 23:02:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky souhlasím s Ondrysem ...
Nicméně vozy metra byly potřeba jako sůl, protože nebylo a na B ještě není skoro s čím jezdit (metro je páteřní doprava)a busy jsou holt levnější a politicky jsou líp vidět, no...
Sice nejsem věřící, ale modlím se, aby Praha měla peníze a polit. vůli a využila opce na 14T tramvaje a taky, aby konečně podepsala tendr na 250 nových kusů a všechny odebrala, ať se obnova konečně někam pohne....
Je smutné pokud Brno vypíše tendr na nové tramky a už spekuluje jestli budou odebrány....
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21918
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 00:48:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki:
A jaký efekt tam (za mořem) ta klima má?
Teď možná píšu blbost, ale co ten sibiřský vzduch pouštět do stropních dutin (existují-li)? Ono by snad ani nebylo třeba (a vhodné), aby bylo ve vozidle méně než venku, ale aby tam nebylo kvůli rozpálené karoserii výrazně tepleji.
Kolik tepla se do vozidla dostane okny? Mělo by to chlazení střechy nějaký valný efekt? Kdyby ano, tak by to snad bylo schůdné, bo by se jednalo o uzavřitelný prostor, navíc by tam ta sibiř (jako bonus třeba s vhodně umístěnými výdechy do vozu) nezpůsobovala cestujícím zdravotní problémy.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2196
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 06:34:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Efekt má ten, že bez ní by tam lidi nevlezli :-) Ale vážně - US problém není ani tak temperature (i když i tu to srazí tak o 8 - 10° C), ale hlavní viník se jmenuje humidity, což u nás moc neznáme. Výsledek je ten, že venku je prádelna, vevnitř je CZ teplý letní den a z vozu furt chčilou čůrky vody jak klima chladí a suší.

Stropní dutiny - když je zaizoluješ, není co řešit...


(Příspěvek editován uživatelem Jenki května 04, 2006)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21932
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 04. května 2006 - 09:40:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 22:47:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám, že to tu nějak usnulo.Je sice pravda, že jsem se už nechtěl s někým hádat, ale jednu poznámečku si nenechám pro sebe. Je možná pravda, že pro chudé DP jako je Most a pod jsou Wany určitým řešením, i když pro mě těžko stravitelným, ale třeba takový Lbc nebo Praha by prostě měly a musí mít na něco normáního. V případě Lbc je to z důvodu konání MS v klasickém lyžování. Když už pořádám takovou akci tak by MHD měla mít prioritu, jenomže v tomto nejvíce zkorumpovaném městě má prioritu hokej atd. V případě Prahy jste jaksi pozapoměli, že Praha je dost bohaté město, které přesahuje průměr EU. Jak je pak možné, že nemá za 16 let po revoluci moderní tramvaje, nepočítám-li ubohé dva kousky Porschete?Jsou snad například Drážďany s jejich vysokou nezaměstnaností bohatším městem?
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 385
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 08:15:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T679.1: Ve svém příměru k Drážďanům jsi zapomněl na to, že do DDR se ze západu cpou peníze ve velkém. Takže by mne taky zajímalo, jak by to tam vypadalo, kdyby si všechno měli platit sami.
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
1560
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 13:11:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T679.1 : kolega Syverin má naprostou pravdu. Do bývalé DDR bylo nasypáno tolik, že situace je poněkud jiná než u nás. Naopak bych mohl zmínit, že nad průměrem EU leží i města Bratislava a Budapešť, jejichž MHD nesahá po kotníky ani té pražské, o Brnu nebo Ostravě nemluvě.
Smiřme se s tím, že neexistuje město s kombinací ceny jízdenky do 0,8 EUR a vozového parku plného nových nízkopodlažních tramvají. Ačkoliv bych osobně nějraději viděl T3 a všechny jejich deriváty jen ve Střešovicích a v Líšni, raději budu jezdit wanou (Kvatro je jiná kapitola, která se doufam nikdy neotevře), než platit za lístek kolem 50 Kč, jak je v zemích západní Evropy zvykem.
Pod pojmem "progresivní" si nepředstavuji tramvaj T3 s výzbrojí Progress
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 14:05:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych si teda klidně připlatil, kdybych jel šalinou jako ve Štrasburku, ale na obranu Brna musím říct, že DP a jeho spřátelené dílny dělají, co umí. Nízkopodlažní kačeny sice nejsou tak vyšperkovaný jako cajzlovský, ale jezdí jich víc. T3 mají v cajzlově buď reko s nerez schodama nebo úplný vraky, brněnský jsou na tom celkově bych řekl líp. K2 srovnání nemá, K3 je kompromis ve správném směru - za přijatelné peníze zvýšení kapacity a nízkopodlaha. A vlek, abych nebyl offtopic je taky přínosem. Původně jsem trojče zavrhoval, ale jako posila při nedělních návratech študáků do kéniku se zřejmě osvědčuje.
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1915
Registrován: 7-2003
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 14:15:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Goldfinger: Mno ty si mozna pri jedny ceste priplatis, ale nezapominej, ze dneska uz se 2 lidem pomalu vyplati jezdit autem. I pres zdrazovani. A vyssi jizdny by je vyhnalo ven uplne. Pak by sme mohli mit vozy a intervaly jak v zapadni evrope. Apc na tech par lidi co by zbylo by to stacilo.
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 14:43:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Goldfinger: Obávam se že takových jako ty by asi moc nebylo, většina lidí bere MHD jen jako prostředek dopravy z bodu A do bodu B a je jim úplně jedno jedno jestli je tam přepraví prostředek typu T3 nebo 14T. Osobně bych řek, že třeba R.P nebo NP kačeny jsou pořád ještě evropský lehký nadprůměr a to včetně Evropy západní!
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 14:54:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud budu matka s kočárkem, invalida na vozíku nebo babička o holi, tak mi nebude úplně jedno, jestli přijede nízkopodlaha, i když se zvlášť babky pořád škrábou do schodů, hlavně že to je u řidiče. V žádném případě nezavrhuji postupnou modernizaci v rámci možností, naopak si myslím, že je lepší 3 K3 jak 1 porsche (nebo kolik je ten poměr). Štrasburk byl myšlen jako maximalistická varianta.A při rozhodování, jestli jet autem nebo MHD hraje roli nejen cena, ale taky interval, možnost přijet až do cíle své cesty, pohodlné parkování a další faktory. Jiná priorita bude např. ze Soběšic a jiná z Kr. Pole, kde to jezdí na dohled a není prakticky rozdíl mezi jízdní dobou v autě a MHD.Kulturnost dopravního prostředku ale taky nelze úplně pominout. Raději pojedu čistou anitrou, než nějakým ušmudlaným vrakem s porytými skly.Kvůli špíně necestuju vlakem.
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 21:53:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1560: Nevím, ale byly nějaké studie, že kdyby se neplatilo jízdné vůbec tak je to nula od nuly pojde. Nevím na kolik je to objektivní, každopádně si myslím, že hlavní zdroj peněz je městská, popř. státní pokladna a ne jízdné, jako je tomu třeba u fotbalu a pod. Ale tady se fakt dostávám na tenký led, poněvadž u DP nepracuji.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 944
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 11. května 2006 - 15:33:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T679
Nulové jízdné, to mne taky napaddlo, když jsem slyšel o tom, že jízdné je 30 procent nákladů a zbytek jde z dotací. Když si vezmeme, že bycho ušetřli na tisku lístků, prodeji, kontrole, revizorech a strojcích, tak jsme tam kde jsme dnes+možná bychom nalákali do MHD víc lidí a zmenšili počet aut ve městě. Problém je v tom, že dnes máto možnost vyhodit bezdomovce kvůli lístku, navíc vy asi vzrostl vandalismus - nikdo by si toho nevážil....
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1864
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 11. května 2006 - 17:36:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T 679.1:
Dovolím si oponovat.
1) Drážďany nemají metro, které Prahu stojí a stálo obrovské peníze. Jen od roku 89 se do metra vrazilo cirka 40-50 milirad korun (bez povodní). Nechci spekulovat o tom, jestli je správné, že Praha staví metro nebo jestli jeho výstavbu neměla dávno zastavit. Rozhodující je to, že kdyby byla po roce 89 stavba metra zastavena a veškeré peníze do něj investované by se přesunuly k povrchové MHD, tak si dovolím tvrdit, že tu máme 100% vozového parku autobusů nízkopodlažní a T3 by mizely z kolejí rychleji než Škody 120 z ulic. Byl by tu výrazně rozvinut S-Bahn a BKV by byly jen výjmečným připomenutím doby minulé.

2) Pokud se podíváte na rozpočty Prahy po dobu několik let zpátky (vše je možné si na netu vyhledat), tak zjistíte, že i Praha trpí nedostatkem peněz a schází tu peníze na základní opravy silnic, nemocnic, nádraží apod. Vše je o kompromisech. Pokud by býval chtěl minulý magistrát zachovat rozvoj metra a stávající rozvoj celého města, musel by si tak jako tak na nové tramvaje půjčit. Protože ty peníze na ně prostě nebyly.

3) O tom, jestli tu byla na trhu vhodná vozidla pro Prahu, ponechme stranou. Jedni tvrdí, že ne, jedni zase, že ano. Po problémech s Combiny a veškerá úskalí, která tu roky Jenki vysvětloval a maloval, jsem v rozpacích zda by unáhlený nákup většího počtu Aster, Combin či bůhvíčehoještě Praze spíše neuškodil.

Rozhodně, ale nelze srovnat Drážďany s Prahou, protože se jedná o diametráleně jiná města. Vše je o kompromisech a o prioritách magistrátu popř. státní pomoci. A za toho, kdo sedí na radnici si mohou voliči ať už v dobrém nebo ve zlém. Mimoto Praha sice má jen 2 Porschetry, ale dalších 18 objednaných s opcí na dalších 40 a VŘ na dalších 250 NPT leží na stole. Takže i tady se snad blýská na lepší časy.
Zlámalík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 22:51:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady to teda odbočilo na nějakou slepou kolej a pak došel proud...
Jak to vypadá s brněnským vlekem? Jezdí? V jaké sestavě? Dlouho jsem ho neviděl. Dík za info.

(Příspěvek byl editován uživatelem Zlámalík.)
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 517
Registrován: 4-2005


Odesláno Středa, 26. července 2006 - 05:33:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

měl by jezdit 1560+1302 a 1531+1301+1569, ale od začátku prázdin sem neviděl ani ty europulsy, ani vleky

(Příspěvek byl editován uživatelem mauricio.)
To je můj názor a hotovo.
ICQ : 247-365-770
mejl pod nickem :o)
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2394
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 23:38:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak to vypadá s vleky v současné době?
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 19:11:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Ostrave jezdi 1301+301 na ZJ a brneske soupravy 1560+1302 a 1531+1301+1569 stoji ve vozovne...
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2431
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 21:47:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dorazil již 302 do Ostravy?
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 560
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 21:48:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bart - ano, viz "MHD V Ostravě"
To je můj názor a hotovo.
ICQ : 247-365-770
mejl pod nickem :o)
Zdenek1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.250.144.210
Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 19:30:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drazdany maji tez 1. serii tram s neotocnymi podvozky, dalsi s otocnymi a se schodem v interieru.
Duš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 478
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 15:21:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes ráno byl před halou ústředních dílen v Brně složen další vlečňák VV60LF ... ev. č. 1303

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace