K-report
 

Archiv do 24.prosince 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Nové tramvaje » Archiv do 24.prosince 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Nádržák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 08:58:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč u vyjadřovaní k 14T ten minulý čas? ... ne že bych si to nepřál aby byla jen špatnou minulostí ...
Hawe a nice day! Váš Nádražák
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1040
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 10:16:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

14T a její odvozeniny je současnost a také budoucnost, smiřte se s tím :-)
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 942
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 10:43:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už od prvních T3M platí rovnice
čím modernější tramvaj = tím víc píská. Takže máme co dočinění se zatraceně moderní tramvají

Já osobně dost nelibě nesu to typicky "astrální" rachtání na vexlích, to by měli soudruzi z Leninových závodů trošku poladit
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 470
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 12:40:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pritom soudruzi ze ZVILu umeji delat podvozky, tedy umeli )),....zrejme neni takova doba a masina neni tramvaj. Bydlim 50m u tram vexlí....vim o cem mluvim:-)) Chrastru poznam podle řevu jiz pri rozjezdu z predesle zastavky pres zavrena okna....narozdil od "tichoucke" T3 a spol:-)
A s tim piskanim? Piskaji i jine menice nez ze ZVILu a o dost méně....viz reko T3M apod:-)
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 471
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 12:41:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nesmíříme...nikde neni psano, ze monopol na tramvaje budou mit chytraci ze Skody))
Nádržák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 3-2006


Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 10:52:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem mě ani nevadí tak to pískání, jako ten rachot, co 14T vydává ... je to takovej těžko popsatelnej rachot a ani jeho konkrétní zdroj není na první poslech určitelný ...
A když nové tram (najen) pro Prag, tak Škoda 10 T

(Příspěvek byl editován uživatelem Nádržák.)
Hawe a nice day! Váš Nádražák
Pepe83
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 15:19:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mne se tedy naopak zda, ze rachot je ve 14T v pohode - jen ma jinou "skladbu", jak uz tu nekdo rikal. Oproti tomu - svezl jsem se v reko KT8 a myslel jsem si, ze se kazdou chvili rozpadne - tam to piskalo a vrzalo snad porad - jet s tim delsi trasu, asi se zblaznim :o). Ale treba to byl uplne novy kus a az se trochu "ochodi", nebude to tak hrozne - nemohu to posoudit, protoze jsem ji jinak nejel.
Blueseal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 20:13:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám podobný pocit jako Pepe83. Reko KT8D5 je vydařené, ale ty zvuky uvnitř (hlavně v kloubech) jsou strašné - to v 14T je poměrně klid. Mimochodem kolik už je v Práglu rekonstruovaných KT8D5? Docela často na ně narážím - tak nevím, jestli už jich je víc nebo mám na ně štěstí
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 562
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 21:20:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tím hlukem 14T - jak jsem byl sám upozorněn, jde o hluk když jste venku a třeba jede okolo vás. Sám teď nevím, nepřišla mi nějak hlučnější než ostatní, ale musím si zas na ni někde počkat.
Blueseal: Už devět, ale v provozu jich je tak 4-5.

(Příspěvek byl editován uživatelem slimman.)

(Příspěvek byl editován uživatelem slimman.)
Pepe83
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 21:45:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mno, 14T kolem me uz taky parkrat projizdela a ani tehdy jsem si nevsiml niceho zvlastniho a ted nemyslim primou trat, ale naposledy jela kolem, kdyz jsem stal na Palackeho namesti. Taky se na to zkusim zamerit, az se zas nekdy potkame :o))
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 524
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 22:22:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem 14T zvenku potkal nějak výrazněji na Palmovce. Přišla mi tehdy o něco tišší, než ostatní tramvaje, zejména KT8. Dalo by se říct, že není hlučnější, jen vydává jiný hluk, na který není citlivé ucho zvyklé. Až jich bude víc, tak to nikomu nepřijde.

Zevnitř je to ovšem něco úplně jiného. Tam je hluk až nesnesitelný. Jistě, mohou za to "dokonalé" pražské koleje s desetitisíci vlnek, ale do velké míry také použitá kola ŽDB, která o sobě sice říkají, že jsou odpružená, ale realita je naprosto jiná. Ta přenesou na podvozek/skříň i ty vibrace, které by normální ČKD kolo už dávno ztlumilo.
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 23:08:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Syverin, Pepe: Tak jí slyšel zrovna na Palačáku a právě tam jsem právě zaregistroval strašnej rachot od podvozků, asi jak když jede žebřiňák po dlažbě. Zrovna tady se nedá přeslechnout a je bezkonkurenčně nejhlučnější ze všech pražských tramvají. Naopak vevnitř mi přijde relativně tichá, ve vnitřnim hluku jednoznačně vítězí NP kačeny a až v dálce za nimi si hučí T3M.
Ale časem si asi zvyknem, nic jinýho nám totiž nezbude...
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 476
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 14:04:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3...presne
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 21:22:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: souhlas. 14T je uvnitř tichá, pokud se nesedí vzadu. Tam je to strašný. Taky mi u ní vadí ty rozjezdy a to brždění, který se konají stylem - rozjezd - lidi padaj, brzda - lidi padaj. Ale to si nejsem jistej, zda to nemá na svědomí tramvaják, než tramvaj. Ale zase je fakt, že toto jsem pozoroval, ať už to řídil kdokoliv.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 21:45:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

imho je 14T uvnitř tichá a je v ní asi nejlepší svezení (zvlášť v nesených článcích)

nízká kačena se mi líbí, ale to vrzání je nesnesitelné (včera jsem jel 9082 a dnes 9111 tak můžu porovnat)

2Mr_proper - dnes jsem jel netradičně v 9111 úplně vzadu a hluk tam není
ad rozjezdy a brzda - je to pouze na řidiči, ale uvědom si, že ho žene jízdní řád (pokud má obratový čas v Modřanech 7 minut a strašnický svačinář mu to přiveze už na Palmovce o 5 pozdě, tak jak s tím asi může jet?)
z Modřan až na Nádr. Braník je čas, tak jede piánko, pak tomu začne šlapat na krk, aby vyjel JŘ a už to není ono (ale stále v pohodě, nikdo nepadá) - akorát jeden rozjezd je klasicky problém - pokud mu utečou světla na Přístavišti díky protijedoucí tramvaji, tak to pak skoro každý rozjede jak debil (už jsem to tam zažil asi s každým typem tramvaje a 14T a T3M jsou nejbrutálnější)

(Příspěvek byl editován uživatelem radek31.)
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 22:14:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek31: u 14T v posledním článku (vlastně ve všech, pod kterým je podvozek)mi ty zvuky připomínají chrastění podložky mezi uvolněnou matkou. To je ten zvuk, co mi vadí. Ostatní tramvaje při jízdě přes křížení jen duní a maximálně rezonuje něco uvnitř, ale u 14T to rezonuje hned na podvozku. On je to hlavně "psychlogický" zvuk, protože běžný cestující si může myslet, že je tam něco uvolněnýho, protože to tak zní. Kdyby to nechrastilo, tak řeknu, že je minimálně stejně hlučná, jako ostatní, ale takhle ne.
V nesených článcích je to úplná pohodička. V tom má 14T u mě jednoznačně plus. Jízda je hladká i na tom největším kolejovým zmetku.

Ale jak říkám, chrastění mi vadí moc a moc a je škoda, že stroj za skoro 60 000 000 má něco, co mi vadí (to nepočítám nesmyslné zvláštní dveře pro tramvajáka). Ale, co vadí mně není směrodatné a rozhodující}
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 23:56:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mr_proper: Ad rozjezd - kvůli častým stížnostem na brutální rozjezd se to zkoušelo upravit změnou softwaru, ale jak to dopadlo, to všichni víme. Takže po předchozích zkušenostech do dalších úprav nikdo nepůjde, teď se pro to teprve vymezují mantinely.
Zdenek1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.53.123
Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 11:03:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kvůli častým stížnostem na brutální rozjezd se to zkoušelo upravit změnou softwaru ...
Demon3: ma to nejakou souvislost s 9112?
M
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.24.164
Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 14:05:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nj tak si na to chrasteni a rinceni budete muset zvyknout delaji to i astry i nase brnenske anitry a delaji to i ( delali) RT6tky :-(
Jenik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 10-2006


Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 13:40:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná, že by měli Porsche nasazovat na nějaký nový koleje, třeba v Karlíně nebo na Barrandov, aby se ukázalo, jak umí bejt tichý. Ostatně soudím, že na drážďanských kolejích by bylo jako pěna. Ale kt8...rn2 už by nic nepomohlo, ani kdyby se vznášelo! Zlatý Astry...
Beňour
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.77.198
Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 16:40:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavý odkaz z jiné diskuse a odpovědi některým pochybovačům....

http://www.dp-arena.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=963&Itemid=1
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1069
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 09:14:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Beňour: Konečně jsou ty fotky z výroby venku, koukám, že původní zdroj je asi stejný, jako tenn můj :-)
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Beňour
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.77.198
Odesláno Pondělí, 20. listopadu 2006 - 20:47:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: To asi jo a nejsou to žádné spekulace a jsem celkem zvědavý co prozradí Pavel Tarant, rozhovor je pořád ve "výstavbě". V rozpočtu Prahy je návrh dát na nové tramvaje snad 820 - 840 mil, ale není z toho jasné jestli v tom budou i rekonstrukce. Pokud by to bylo "bez", nebylo by to tak špatné...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2330
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 15:23:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedávno tu probíhala diskuze na téma 3W v. 14T. Fundovanější odpovědi přinesl rozhovor s Pavlem Tarantem. Potvrdilo se i to, co tu napsal Jenki.
http://www.dp-arena.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=950&Itemid=46
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2978
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 17:55:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z rozhovoru s ing. Tarantem:
Na naše vozidla je mazání okolků běžně montováno. "Jezdí nám tramvaje takhle například v Ostravě. Máme k dispozici laboratorní výsledky, z nichž vyplývá, že pokud přimazáváme okolky vozidel s pevnými podvozky, tak je opotřebení přibližně stejné jako u tramvaje, která má podvozek otočný."

To je věta do pranice...
"Já vítám déšť, haleluja, já vítám déšť,..."
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 18:01:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To není věta do pranice, to je prostě názor prodejce (původně jsem napsal "blud") ! To co může nějakým způsobem fungovat v laboratorních podmínkách, nemusí úplně stejně vždycky fungovat i v provozu. To je skutečnost.

(Příspěvek byl editován uživatelem Demon3.)
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2980
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 18:12:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to ano, ale v tomto případě to funguje, anebo ne?
"Já vítám déšť, haleluja, já vítám déšť,..."
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 18:19:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Beňour: Podle návrhu rozpočtu (.xls) je 820MKč vyhrazeno na nové tramvaje. Na modernizace 454MKč.
Můžete si počíst i v důvodové zprávě (.doc), nicméně třeba u nákupu tramvají se tam píše o 10ks pro rok 2006

OT: Příjemné překvapení je pro mě 50 milionů nejen na přípravu M-A k západu, ale také dalších 50 na přípravu M-D.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bobek.)
And now for something completely different...
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 987
Registrován: 11-2004


Odesláno Úterý, 21. listopadu 2006 - 22:47:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

takže přečetl jsem si ten článek co sem dal Martin odkaz a měl bych pár dotazů (jako neznalec):

citace:
Jaká je životnost tramvaje 14T?

Určitě kolem pětatřiceti let. Na to bylo vozidlo konstruováno a pokud se s tramvají bude rozumným způsobem zacházet, tak vydrží i déle.

A těch modernizovaných tramvají?

To vám neřeknu, protože nevím, jakou technologií jsou přesně dělány. Obecně se tvrdí, že pokud vezmu starý skelet a vyvařím ho – tedy nevyrobím nový – tak životnost takových vozidel není delší než nějakých patnáct let.


Nějak mi z článku vyšlo že se srovnává 14T a "rekonstrukce" typu wana nikoliv, že vemu T3 dám ji Buse a hurá to je rekonstrukce. Takže mám pocit, že se prvni srovnali jabka s hruškama a pak jabka se švestkama podle toho jestli švestky nebo hrušky dopadly hůř.

citace2:
Nejsme na železnici, kde je trať rovná jako když střelí a jsou používány kuželové plochy dvoukolí, kde se podvozek na přímé trati v podstatě udržuje v kolejovém kanále v jeho centru. My jsme na tramvajové koleji, která má relativně rovný profil a spoustu oblouků, v BKV panelech podvozek různě naráží na hrany kolejí (a vliv má i stav tramvajových tratí), takže kolize nákolků s kolejnicí se dá předpokládat vlastně všude.

Tohle pro Ostravu asi neplatí (ten rovný profil)?

No mrzí mě že tam nepadlo to o tom povinném ručním řadiči co se vrací zpět jak tady nedávno Jenki citoval s norem, docela by mě zajímalo jak to tedy je :-) Hlavně že velká citace "ŽÁDNÁ Z NOREM NENÍ PŘEKROČENA!" . Snad tedy ne, nejsem odborník.

Trochu OT:
to zpracování formátování dp-areny je otřesné, člověk nepozná co je nadpis a co výkřik do tmy (takovéhle výkřiky vypadají dobře v novinách a ne na stránce která má malou šířku) je vidět, že je snaha použít co nejvíce druhů písem a velikostí
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Bobr je mrtev, ať žije bobr?
Kdo si přečetl, že poslední písmenko mojeho nicku je Q tak ať si to přečte znova :-)
Beňour
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.77.198
Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 00:38:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobek: Nějak jsem ty čísla o nových a rekonstruovaných tramvajích nenašel, našel jsem tam jen že dle smluvy se v roce "2006" koupí 10 nových tramvají...tak nevím. A 454 mil na rekonstrukce mi připadá nějak moc...820 vychází spíš na 15 ks nových tramvají, ale stejně schází minimálně 20 melounů, když 1 ks stojí snad přes 56 mil...
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 08:04:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Beňour: 454M na rekonstrukce se mi zdá taky dost... Jinak čísla jsou v kapitole dopravy (03), tj. v tom .xls souboru na listu "kap.03".
And now for something completely different...
Beňour
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.133.230
Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 16:17:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobek: Kam jsem koukal...je tam i 120 mil. na prodloužení Radlické a 1 100 mld na reko 81-71...Uvidíme do čeho půjde těch 454 mil...
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 22. listopadu 2006 - 21:43:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jak to tak počítam, tak těch 454 mega je na rekonstrukci nějakých 40 ks T3R.P, 5 ks T3R.PV, 5 ks T3R.PLF, 5 ks KT8D5.RN2P a k tomu nějaký ten nový podvozek na T6A5, tak akorát a ani toho moc nezbude...
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 08:45:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No vida, a máme to od odborníka. Díky
And now for something completely different...
Beňour
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.77.198
Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 20:09:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon: Kolik stojí reko KT8D5? To půjdou 4 do Parsu a 1 se bude dělat v ÚDD. A kolik se plánuje nových podvozků a cena za 1 ks? Stejně nechápu proč se budou dělat ještě T3R.PV a né už jen T3R.PLF.
Isidor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 20:53:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Beňour: při první (9082?) se tuším mluvilo o 22mil.
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 23. listopadu 2006 - 22:20:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám pocit, že bylo počítáno snad 19 milionů na kus. Takže prostě něco kolem 20. T3R.PLF vs T3R.PV ... asi setrvačnost
Pravda, když si to člověk spočte, tak 454M zas až tolik peněz není. Nečekal jsem, že se bude dělat tolik erpéček.
And now for something completely different...
Zdenek1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.53.123
Odesláno Pátek, 24. listopadu 2006 - 20:58:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Benour: bo PLF vybocuje
modiat
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.180.32.174
Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 20:58:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dávám to sem bez komentáře, asi poslední novinka.
odkaz
Zdravím
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 856
Registrován: 12-2005
Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 21:01:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyz to ctu, zajimalo by me, jak ty to "tendry" probihali tak v roce 1930 ....
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2327
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 11:41:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebyl zákon o veřejných zakázkách, takže podniky neměly povinnost výběrová řízení vypisovat. Nicméně toho velmi často využívaly, byl tam dost velký tlak obcí i veřejnosti na využívání "oferentního řízení". Navíc to samozřejmě bylo i cenově výhodné, konkurence dělá své.

Nevybavuji si žádný případ soudního projednávání výběrového řízení z 1. republiky, ale pokud se něco nezdálo býti v pořádku, bylo to neméně důkladně "propráno" v tisku a potom padaly hlavy (na rozdíl od dneška, kdy je to všem jedno).
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 958
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 08. prosince 2006 - 13:03:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jenki: no nevím, o tom by se dalo polemizovat (i když raději ne tady:-))). narážím třeba na to, jak právě státní zakázky i v pohraničí byly přiklepávány českým firmám na úkor německých apod. první republika symbolizuje možná v lecčems zlaté časy, ale bohužel se z toho časem stala nekriticky přijímaná "skutečnost".
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1260
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 20. prosince 2006 - 20:16:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Momentálně se jedna nová tramvaj veze na traileru ke svému novému majiteli. Je to první kousek pro Wroclaw.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

-mám novou poštovní adresu: stepan.esterle(a)dopravni.net
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 310
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 07:21:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do konec týdne bude na 99,9% minimálně jeden nový exemplář 14T i v Praze.
Blueseal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 21. prosince 2006 - 19:12:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nemluvili náhodou o sedmi do konce roku?
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 07:18:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řeči se vedou a voda teče... Italové jsou na tom finančně pořád ještě líp.
že by?
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 11:54:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že by ta jedinečná a pro Prahu tak skvělá a nepostradatelná škodoffka prošvihla nějaký termínek?
Neuvěřitelné.
Nebo je to jeden z důvodů, který donutil Ostravu vyrábět si tramvaje ve své maštali a zároveň důvod k odklonu od škodoffky v Liberci, Plzni, Ově i Olomouci?
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1283
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 12:58:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

22.12. V Praze jezdí jeden vůz 14T v pravidelné dopravě s cestujícími. Co je v různých kolnách a co jezdí s pytli písku nikoho nezajímá. Na druhou stranu ta vozidla nikomu moc nechybí. Kdo jezdí s kočárem nebo chodí špatně do schodů vítá postupně se rozrůstající flotilu KT8DN.
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 906
Registrován: 12-2003


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 15:15:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

213.192.29.34: Liberec nechce neotocne podvozky, Plzen nema prachy a do Ovy a Olomouce se dodava prevlecena Anitra za Trio. Vice netreba komentovat. Omo je to o necem jinem, kdyz DPO mel v Inekonu 50% podil.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Mr4k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 7-2004


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 15:25:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099: no ono v ty Plzni kdo vi jestli by koupili skodovku kdyby ty penize meli, po zkusenostech s Astrou se jim do toho predpokladam moc chtit nebude.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3931
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 17:30:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099: Do Ovy se už od roku TRIA nedodávají a dodávat nebudou. Poslední přišlo na začátku roku 2005.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 377
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 17:32:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1099: do Ovy a Olomouce se dodava prevlecena Anitra za Trio.
Kdyby to bylo Olomouci jedno, tak dál kupuje Škodovky. Ale byla tu určitá nespokojenost, tak už od ní nic dalšího nekoupili.
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 907
Registrován: 12-2003


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 18:20:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fousekx: mno predevsim olomouc zadny Anitry nema. Brno jich ma nejvic a Skodovky kupuje dale. S tema Astrama ... kazdej nak musi zacit.

(Příspěvek byl editován uživatelem 1099.)
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 315
Registrován: 2-2006


Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 18:50:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že by ta jedinečná a pro Prahu tak skvělá a nepostradatelná škodoffka prošvihla nějaký termínek?

To už asi jo a hned u pěti kousků, prý přijdou ke slovu i nějaký penále. To by bylo asi poprvé, co by k něčemu takovýmu u DPP došlo...
Pro Prahu tak sqělá a nepostradatelná - no s tim opatrně, s pochvalama šetřit !
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 378
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 22. prosince 2006 - 18:51:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pardon...Astry jsem myslel.
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1415
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 10:26:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plzen nema prachy
Jasně že se Plzeň (ale i ostatní města) netopí v penězích, ale povšimnětěe si kolik se v posledních letech kupuje nových trolejbusů a autobusů. Ale u tramvají nějak není co kupovat. K dalším vozidlům Astra je nechuť. Ať už k vůli škodovce (zejména vozovna), tak i k vůli koncepci s pevnými podvozky, takže ani Tria by nebyla řešením.
Krom toho údržba (náhradní díly) na Astry jsou několikanásobně dražší, než na klony T3. A DP s omezeným rozpočtem i tohle vnímá.
Vidím to tak,že dokud se na trhu neobjeví nějaká kvalitní ozkoušená tramvaj s otočnými podvozky, která by se mohla stát základem nového vozového parku, nic nového se z tramvají nekoupí bude se nadále modernizovat a i "wanizovat".
Garantované nízkopodlažní spoje máme již mnoho let na všech tramvajových linkách, kromě těch druhých dvou K3 se budou znízkopodlažňovat KT8 a začíná se mluvit o první "waně". Takže ani není tak nějak velký tlak na další nízkopodlažní vozy.
Takže pokud nenastane na městě třeba nějaké politické či "obálkově všimné" rozhodnutí, úplně nové tramvaje se v Plzni asi hned tak neobjeví.
Plzeňské tramvaje - aktuální zajímavosti z provozu již šest let na internetu
Tramvajové provozy - fotografie z různých měst včetně zahraničí
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 2-2006


Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 13:15:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle nemůžu hodnotit jinak než jako velmi rozumný a prozíravý postoj. Tedy je-li to skutečně oficiální stanovisko města k modernizaci vozového parku tramvají.
Je škoda že se Praha nechala dotlačit k nákupu neprověřeného pokusu s názvem 14T.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1267
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 20:30:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vozový park se obnovovat novými vozy musí jelikož znízkopodlažňování vozů KT8 je pouze nouzové a dočasné řešení. Tak jako KT8D5.RN si nikdo nízkopodlažní tramvaj nepředstavuje. A kvůli náhradním dílům přece nezastavíme čas! Nadruhou stranu si jako tramvaj s neotočnými podvozky nízkopodlažní tramvaj taky žádný DP nepředstavuje a tak stojíme na místě radši volíme menší zlo po finanční stránce. Já bych řekl, že tady nejde o pevné podvozky ale o peníze na údržbu kolejí,... Jinak si myslím, že s tím broušením kolejí to tak horké není např v Plzni se určitě nejedná o všechny oblouky, Praha má prudkých oblouků hodně, ale tam zase něco udělá to mazání.
Každý je šotouš, ale v jiné věci...

-mám novou poštovní adresu: stepan.esterle(a)dopravni.net
Nodes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 576
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 23. prosince 2006 - 23:55:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

HONZA SLEHOFER: Kosice su na tom este horsie. NP mame len 5 kusov KT8 a ked sa potvrdia famy z ostravskej diskusie o predaji dalsich KT8 - tentokrat do Ostravy - tak nebudeme mat mozno ani tie. Iste, aj ja by som nerad videl tram s pevnymi podvozkami. To fakt radsej vanu. Napr. ostravska verzia vany by bola na kosicke pomery az luxusne vozidlo. Zato NP autobusy sa kupuju vo velkom...
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3943
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 24. prosince 2006 - 11:56:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nodes: No další kačeny by se v Ově hodily, ale kd ví. Zatím to vypadá spíše na tu fámu.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace