K-report
 

Archiv do 06.listopadu 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Metro a spol. » Archiv do 06.listopadu 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 13. října 2006 - 23:56:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opravte mě někdo, jestli říkám bludy, ale všiml jsem si, že ve většině (né-li všech) vestibulech metra mají kanceláře i sloužící státní policisté. Ti ale vytáhnou paty ze svého kanclu tak maximálně na svačinu nebo oběd. Časem přibudou v dalších kanclech sedící městští policisté... Zvyk je totiž železná košile. Ono je to ale spíš k pláči.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 6-2004
Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 00:22:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli tam fakt někdo je nevím, když jsem zase jednou zkoušel upozornit na kapsáře, tak dozorčí jednoznačně prohlásila, že to není její problém, ať jdu za roh na policii (Národní třída). Zvoním, buším, čekám a nic... tak nevím.

Narvanost řešit určitě jde. Určitě ne za darmo. Jestli to za to stojí, to ať si rozhodnou zodpovědní člověci. Že by DPP mrhalo prostředky, by mě až tak nepřekvapilo je tomu ta ve většině větších (post)socialistických podnicích, mě celkem stačilo nějaký čas pracovat v nemocnici, abych pochopil, že jedním z největších problémů českého zdravotnictví je příliš mnoho peněz (čím větší přetlak, tím rychleji tečou ven...)
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 446
Registrován: 10-2002
Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 11:46:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cimry policie ČR jsou v každý stanici (mimo jedný). Nikdo v nich neslouží. Oddíl policie ČR Metro snad čítá ve službě pouze 4 lidi. Občas se tam zašívají nebo tam sepisují protokoly, jinak tam nikdo není. Nejvíce snad sedí na Muzeu. Kdysi se osazovaly u cimer hlásky kde se dalo dovolat na nejbližší služebnu, ale nevím jestli ještě fungují a u nových myslím už nejsou. Oddíl metro MP je početnější. MP má myslím cimry jenom na sedmi stanicích, pokud jim policie ČR nepřenechala druhou cimru na některých dvouvestibulových stanicích a taky v nic nejsou trvale. Zašívají se většinou v technických.
Lidi na stanici mají s přivoláním policie své zkušenosti, většinou nepřijede, proto se naučili i přiměřeně reagovat.
Vztah k bezpečnosti ilustruje i to, že jsme snad jediné metro na světě, kde neexistuje možnost přímé komunikce ze stanic nebo ze souprav. Sice se nyní začaly na nástupiště dávat sloupky, ale z nich se lze dovolat do informačního střediska a to jen v pracovní době myslím 7-21h. Mimo tyto hodiny je to v metru asi víc v pohodě. Dovedu si živě představit, jak informátor školený na vyhledávání spojení a poskytování informací předá nouzové hlášení. Asi jako telegrafista Titaniku hlášení o ledu. Stejně se sloupky osazovaly za účelem aby si firma (a samozřejmě i celé korupční kolečko), která je udržuje, lízla z DP několik mega ročně. Co to umí a k čemu se to používá je věc nepodstatná, jako všichni cestující. A bezpečnostní úsek DP? To je odkladiště vyhořelých manažerů a lidí, kteří jsou jinde nepoužitelní.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 447
Registrován: 10-2002
Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 12:19:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zatím jsem se nesetkal že by někdo brblal když revizor někoho vykáže bez jízdenky, jako jsem se nesetkal že by někoho vykázal z jiných důvodů. Před ukončením provozu metra často s vypuzením (a někdy i vynesením) jedince či celé skupiny ze stanice musí staničnímu personálu pomoci pracovníci čekající na výluku.
Jednou jsem upozornil revizory na Můstku lovící nad přestupními schody, že za rohem v chodbě sedí žebrající muž. Ač mě původně asi nechtěli kontrolovat, tak mě dva zastoupili cestu, zkontrolovali a když jsem vytáh zaměstnaneckou jízdenku, tak jeden se zeptal o co mi jde. Odpověděl jsem že o h....o a radši pokračoval. Za roh z nich nikdo nešel. Příště to asi neudělám. To spíš se dočkám toho, že na upozornění vyrazí dozorčí, ale záleží na jedinci jak moc se chce angažovat.
Je evidentní že přepravní kontrola má špatný název, měla by se jmenovat tarifní kontrola. Tak je systém jejich práce nastaven, protože musí uživit Sokolíky aspol.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 929
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 12:21:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

milky pátek, 13. října 2006 - 20:51:47

turisti z francie - tak to asi nebyli z paříže a nepoužívají vůbec, protože co člověk potká v pařížském metru (různé hudebníky, kejklíře, ale i velmi podivná individua zejména směrem pryč z centra), to jsem jinde neviděl.

jinak si myslím, že bezdomovce z placeného přepravního prostoru vyloučit lze. jinde už to je těžší, protože jak mu dokážeme, že se tam jen krátkodobě nezdržuje jako všichni ostatní? a navíc je to problém dotýkající se celého města, státu a zejména společnosti. to ale samozřejmě neznamená, že bychom to měli hodit za hlavu a říct "tohle ať to řeší Stát".
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 20:12:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pawel: Dnes už se nesmí na veřejných místech kouřit, časem se to možná bude vztahovat i na popíjení alkoholických nápojů. Po celý den kempující skupinky popíječů krabicových vín a lahváčů mne deprimují. Měl jsem je možnost pozorovat na Vltavské, a skutečně tam vydrží v létě celý den.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 448
Registrován: 10-2002
Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 21:20:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: To si asi nebyl v Portuglasku. Tam se takto poflakuje snad polovina chlapů v produktivním věku. Asi je to tam tradice, 2 dělají a 10 jim do toho kecá.Zda jsou to houmlesáci se moc poznat nedá. Je fakt, že MHD nejezdí, ale vzhledem k klimatickým podmínkám asi nemají potřebu. Jen nevím z čeho žijí, možná je platí EU jako folklór. Na sbírání šrotu jsou moc líní. Občas uloví v moři mutanta, něco si vydělají jako samozvaní hlídači místa na parkovišti, kteří hlídají místo pro každýho kdo tam přijede. To se divím že to sem ještě nedorazilo. Houmíci asi málo navazují zahraniční kontakty a když, tak směrem odkud inovace nelze očekávat.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26547
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 23:24:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

>>> Nehledě na to, že svým postojem a vzhledem
>>> připomínají spíše nějaké panoptikum různých
>>> podivínů, takže pohled na ně člověka
>>> nemotivuje k opětovnému použití služeb DPP.

Správně, do koncentráku s nimi, že... ostatně i s ostatním, jejichž vzhled slušného člověk uráži, protože: mají tvaší pleť, delší nos, málo peněz, moc peněz, špatné názory... Ostatně potkávat je na ulici člověka vyloženě odrazuje vycházet z domu.


Potkávám snad někoho takového při cestách IGK? Musím k autu procházet kolem heren?

Asi tak...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2843
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 23:48:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A sedne si někdo takový vedle mne jedu-li IGK?
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 6-2004
Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 10:05:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A sedne si někdo takový vedle mne jedu-li IGK?

Jo, stává se to, ale pak Vás většinou brzy vyhodí a usedne za volant. I když v ČR asi zatím (naštěstí) jev snad neobvyklý.

IGK je samozřejmě lepší, protože si vedle mě nesedne (čím ráno jezdíte, že si sednete? Já myslel, že úspěch je se vůbec vlézt) člověk, který je mi jakkoliv nesympatický, nebo v chřipkové sezóně člověk infekční. Prostě je to doprava individuální a proto odpadají všechny možné problémy z toho, že se někde sejde hromada lidí.

Potkávám snad někoho takového při cestách IGK? Musím k autu procházet kolem heren?

To asi bude záležet na tom, kde bydlíte. Stejně tak, jako na tom záleží, koho potkáte cestou na stanici "svých" stanic MHD. Nehledě na to, že se Vám někdo může snažit šmudlat okno.

A u nás jsem to zatím moc neviděl, ale v zahraničí (tedy vybavuji si rozhodně Itálii a USA) potkáte žebráky, co se proplétají stojícími auty s rozličnými cedulemi. Já bych to tak jednoznačně neviděl. :-)

Myslím, že oni problematizovaní prodejci NP a jehovisti opravdu nejsou tím důvodem, podle kterého se člověk rozhoduje, jak dnes pojede do práce.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 26562
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 11:13:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jistě, horší to může být vždycky... :-( (Buďme rádi, že to zatím máme „jen” ve VHD.)

Prodavači NP (resp. hlavně ten na Wágusonu na začátku podchodu) jsou tím posledním, co by mi vadilo (ale ještě jsem ten plátek nečetl).

Docela by mne zajímal názor ostatních na různé prodejce nabízející zboží, kteří se pohybují po dopravních prostředcích.
Co třeba ten chlápek procházející soupravy a nabízející Mladou frontu s magazínem apod.?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 449
Registrován: 10-2002
Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 12:01:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Docela by mne zajímal názor ostatních na různé prodejce nabízející zboží, kteří se pohybují po dopravních prostředcích.
Sice nás to asi štve, ale oni tam jsou protože si to od nich někdo koupí a tím jasně řekne svůj názor. Od prodejce NP po pultového vetešníka. Pokud nebudou mít kšefty, tak tam nebudou.
Noviny zdarma není náš patent, my jsme k nim přidali pouze rozdavače, protože mizely po balíkách. A lidi si je berou, čímž dávají najevo že jim to není proti mysli. Původní myšlenka byla že když si je cestující přečtou, nechají je u výstupu z metra pro další cestující. Je dobře že je u nás proti mysli číst recyklované noviny, v zemích kde to tak chodí je v dopravních prostředcích slušně podestláno.
S hernama bych to už to tak jednoznačně neviděl, ty těží z gemblerů, kdo normálni by ty bedničky krmil. A Jehovisti, ti tam budou stát do soudného dne. Pokud ne tady, tak jinde.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2847
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 12:35:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že oni problematizovaní prodejci NP a jehovisti opravdu nejsou tím důvodem, podle kterého se člověk rozhoduje, jak dnes pojede do práce.

Těch důvodů, na základě kterých se člověk rozhoduje, je celá mozaika, a toto je jeden z kamínků, který do ní zapadá.

Pokud nebudou mít kšefty, tak tam nebudou.

Anebo pokud jim DPP dá vale.
To, že si jeden člověk z řekněme padesáti jehich "zboží" koupí, neznamená, že ostatních 49 je z té možnosti nějak odvázaných.
"Já vítám déšť, aleluja, já vítám déšť,..."
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 450
Registrován: 10-2002
Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 20:10:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Těch důvodů, na základě kterých se člověk rozhoduje, je celá mozaika, a toto je jeden z kamínků, který do ní zapadá.
A každý kamínek má u každého jinou váhu. Jsou samozřejmě kameny, které vadí většině.
Anebo pokud jim DPP dá vale.
Určit míru, pravidla a dohlížet na dodržování. Jenže to je ohraná písnička a důvod proč to nejde se najde vždy, zvláště když je motivace.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 23:59:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, o těch, co dokáží každé ráno vstát, jít do práce, starat se o rodinu, večer jít spát a ráno to samé, se nepíše. Já pokládám právě tohle za skutečné hrdinství. Místo toho se sdělovací prostředky i instituce vyžívají na nejrůznějších patologických osobnostech. Ale můžeme i říci: "máš ten dar, že jsi normální a musíš se starat o ty, kteří ho nemají". (Dnes i alkoholismus se pokládá za nemoc podmíněnou geneticky.) Pro nás je to novum, proto to asi silněji vnímáme než "zaběhnuté demokracie". Tam to funguje už léta. Kdo na to má, může se separovat a občas dát něco na charitu, ostatní se s tím musí naučit žít. Univerzální recept asi nikdo nezná.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 00:05:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď se vybíralo na školu v Etiopii. Manželka dala 50 Kč a byla myšlenkou nadšená. Já to vnímám silně skepticky, její nadšení nesdílím. Ale vnímám to spíš jako svou opotřebovanost a ztrátu ideálů.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7541
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 09:14:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď se vybíralo na školu v Etiopii. Manželka dala 50 Kč a byla myšlenkou nadšená. Já to vnímám silně skepticky, její nadšení nesdílím.

Mě tohle taky dost vadí. Téměř každou jízdu metrem (několikrát týdně) jsem u výstup z některé stanice atakován nějakými prodejci charitativních předmětů. Vše si opravdu kupovat nemůžu. (Navíc si ani nemyslím, že tím někomu pomáhám).
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 09:33:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Mcbain - ale pomáháš
90% z těch peněz zůstane v kapse nějakého frajera v Etiopii, který za to nakoupí AK-47 - tomu se každá koruna hodí, takže mu pomůžeš :-(
Skeeve
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 12:00:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jehovisty vídám skoro každý den na IPP a stojí vždy bokem, takřka splývají se stěnou. Stejně tak prodavači NP, ani ten ukecaný co stává na Palmovce nijak neblokuje provoz. Horší už je to s "prodejem" zadarmózních novin, když se tři panáčcí postaví proti sobě na nejužší místo podchodu, což v kombinaci s lidma, kteří musí mít všechny tři tituly, vytváří slušnou zácpu.
Neatraktivitu MHD ale spíš tvoří její pomalost. Dlouhé intervaly a jízdní doby. Jak je sakra možné, že jsem autem z Jižního města na Palačáku rychleji než MHD?!
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 957
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 12:04:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě se líběj takový ty sbírky, který vykonávaj středoškoláci (-čky). Někdy je to velmi příjemné setkání. Aspoň se naučej somrovat, třeba se jim to v životě bude hodit. Já sem se to nenaučil a tak musim praccovat.
Ale věřim že vybrané peníze dou na užitečný věci.
Jehovisti mi nevaděj. Jakožto křesťan méně exotické konfese jsem se jednou s nimi dal do řeči a bylo to korektní a oboustranně poučné. Dozvěděl jsem se že tam jsou, "aby když je někdo má tu potřebu, věděl kde je najít"
Skeeve
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 13:31:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odpověď P.Béma na otázku které stanice metra myslí ve své předvolební kampani:
10 nových stanic metra - IV.C2 - Střížkov, Prosek, Letňany budou zprovozněny v červnu 2008; prodloužení trasy metra A - Červený Vrch, Veleslavím, Petřiny - zahájeny 2009; trasa metra D - Pankrác, Nádraží Krč, Nemocnice Krč, Nové Dvory, Písnice - zahájeny 2009.
[www.lidovky.cz]
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 451
Registrován: 10-2002
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 13:45:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iiii: nikdy nevíš kdy budeš potřebovat spasit duši
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 509
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 13:46:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Skeeve:
Jestli počítám dobře, myslí tím tedy 11 stanic, z toho 3 hotové?
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Skeeve
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 14:05:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Jo, nějak mu ty počty nevycházejí. 10 stanic rovná se 3 hotové + 3 které ještě nejsou ani v územním plánu a není na ně projekt + 4 na které taky není projekt. Navíc větu "10 stanic metra do roku 2010" bych chápal jako deset otevřených, nikoliv jako tři otevřené plus osm děr v zemi :-)
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1163
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 14:46:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3+3+4=10. Není to do voleb trochu skromná matematika?

A kdo tomu nerozumí? - asi jenom zelení:


Bém v dnešních Lidovkách

Ve věcných tématech, jako je dostavba metra nebo dopravních okruhů, panuje shoda napříč politickým spektrem. Tedy s výjimkou pražských zelených. což jsou prakticky jediní zelení v Evropě, kteří bojují proti metru.
Skeeve
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 15:25:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Eh, samozřejmě +5 nikoliv +4. Sorry
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1164
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 15:44:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jsem zase od někoho opsal

3+3+5=10. Není to do voleb trochu skromná matematika?

(tím překlepem ale pointa vyprchala)
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 20:44:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trochu z jiného soudku: Proč se u nás opravují závady "zodpovědnými" pracovníky až tehdy, když se to hodí jim, a né okamžitě?
Řidiči totiž při závadě SSZ vesměs vesele jezdí dál, jako by se nechumelilo, tak proč spěchat. Čekal jsem na opravu na odbočení od Hradčanské na V.N. přes 30 min. Když pán z ELTODO přijel, v životě jsem tak vláčného a otráveného člověka neviděl. Můžeme si za to ale v podstatě sami
.
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 685
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 13:05:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Novinky.cz-Srážka v římském metru, dva mrtví a desítky zraněných
V Římě se v úterý dopoledne srazily dvě soupravy metra. Podle informací agentury AKI zahynuli dva lidé a přibližně padesát dalších má vážná zranění. Vlaky se srazily v 9:35, v době, kdy bylo metro plné lidí, kteří z předměstí mířili do centra.

17.10. 2006 10:29 - 11:08 Aktualizováno
ŘÍM - Desítky lidí utrpěly různě vážná zranění, když ve stanici Piazza Vittorio Emanuele narazila pomalu jedoucí souprava metra do stojících vagónů.

Agentury se rozcházejí v tom, zda v rozbítých vagónech někdo uvízl, nebo ne. Svědek médiím sdělil, že se zřítil stropní pilíř.

Podle prvotních poznatků odborníci považují za možnou příčinu nehody zkrat.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 453
Registrován: 10-2002
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 13:33:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: Smlouvou by mělo být minimálně ošetřeno, za jak dlouho po nahlášení musí firma opravu zahájit, případně doby odstranění podle závažnosti a samozřejmě případné sankce za neplnění. Pokud tomu, kdo si tu práci objedná nevznikají přímé škody, třeba mu nestojí výroba, tak je nutná kontrola. Nevím jak je na tom TSK, ale DP je na tom bídně, proto jsem bez nastavení kontrolních mechanizmů proti outsorcingům (podle mě to ale není vhodné slovo zavedené transformátory) činností majících dopad na provoz.
Vždycky mě zajímá jak toto chodí jinde. Oficiálně je nám vždy řečeno, jak to funguje, ale někdy je vidět opak. V Oslu jsme se přimotali k poruše výhybky ma trati, kde jezdí metro a tramvaj dohromady. Řidiči museli vystupovat a přetáčet si výhybku klikou. Firma přijela tak odhadem za 15min (to je interval tamního metra ve špičce), chvíli koukali do přestavníku, přičemž soupravám výhybku přetáčeli. Pak začalo pršet, tak opraváři zalezli do auta, řidiči museli zase vystupovat a točili si sami. A to na rozdíl od opravářů neměli pláště do deště. Ty seděli v autě a měli asi splněno zahájení opravy ve smluvním čase. Je to samozřejmě případ od případu, zatím jsem nikde neviděl ideál.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 678
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 10:13:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trochu odbočím.V depu hostivař vlevo stojí odstavená souprava 81 71 ve více než pěkném stavu nový lak dokonce má natřená i obruče kol.To je ta budoucí historická 2159 a spol?čísla vozu nevím.
AV 15-30
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 457
Registrován: 10-2002
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 15:18:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnešní Metro:

Dopravní podnik zrušil tendr na rozdávání deníků zdarma v metru

VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ, v němž hodlal vybrat vydavatelství, která budou do budoucna v prostorách metra rozdávat své bezplatné deníky DP hlavního města Prahy nakonec předčasně zrušil.
Dosud je tento prostor vyhrazen smlouvou pouze pro deník Metro, v Praze jsou však nyní k dostání zdarma i další dva deníky – 24 hodin od Ringieru a Metropolitní expres společnosti Mafra.
Bezpečnost především
V Mafře vzbuzuje zrušení tendru pochybnosti, protože se tak podle jejích zástupců stalo na poslední chvíli. Podle DP k tomu ale není důvod.
„Důvody (zrušení) byly bezpečnostní,“ řekl ředitel DP Tomáš Jílek. Podle jeho slov se nepodařilo vyřešit rozmístění případného zvýšeného počtu kovových košů, z nichž si lidé noviny berou, tak, aby vyhovovaly bezpečnostním předpisům a lidé o ně například nezakopávali při ranním spěchu do práce.
Jílek uvedl, že Dopravní podnik má zájem o to, aby v prostorách metra bylo k dostání více titulů než současný jeden. V průběhu tendru ale zjistil, že v některých stanicích by se například kvůli bezpečnostním požadavkům nevměstnaly všechny tři bezplatné deníky a některý z nich by v dané stanici nemohl být k dostání.
K výběrovému řízení se podle Jílka podnik vrátí ve výhledu několika měsíců.
Pochyby
„Máme pochybnosti. Nezdá se nám, že by to byl formální krok,“ řekl na zrušení tendru ředitel divize multimédia Mafry Stanislav Holec.
ČTK


Moc tomu nerozumím, proč by měl DP vyhlašovat tendr na rozdávání novin. Leda že by vydavatel za místo rozdávání platil o čemž pochybuju.

Ať je to jak chce, tady to máte přímo od GŘ že DP má zájem na rozdávání novin.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2216
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 15:26:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drak:
Já bych řekl, že by vydavatel za místo rozdávání platit měl.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 458
Registrován: 10-2002
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 17:20:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co si pamatuju, když tady začínalo Metro měl za to DP a magistrát stránku. Nevím jestli se to změnilo. Dokonce vím, že jsem to slyšel v rádiu když jsem stál v koloně na Strakonické. Já si pamatuju takový doprovodný hovadiny.....
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 459
Registrován: 10-2002
Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 18:23:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco k propíranému tématu http://www.dpp.cz/cz/ankety/ank.asp . Myslím že většina námětů není nereálná.
Redheat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 3-2006
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 15:35:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaký typ spřáhla používají 81 71? Je to klasický ruský SA 3?
neregPetrS.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 13:24:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Propánakrále nééé Konstrukčně je to Scharfenberg, tipoval bych, že si to prostě okopírovali.
Redheat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 09:34:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky - a tohle spřáhlo je použito i mezi všemi vozy v rámci soupravy a nebo je to vždy jen na krajních vozech?
vjkm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.194.88.26
Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 09:41:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U 81 71 je použito všude.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1012
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 17:57:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz na znalce: Kde jezdí tmavě modré vlaky řady 81 71 se žlutou klikatou čarou na boku?
Jsou v reklamě na Wella New Wawe
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 460
Registrován: 10-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 18:21:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že by Kyjev? http://metro.zarohem.cz/kyjev/04-soupravy/040140.html

(Příspěvek byl editován uživatelem drak.)
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 16:16:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spřáhla:
Ečs měly stejná spřáhla všude, poněvadž se vozy mohly ocitnout na konci i uprostřed soupravy.
81-71 mají uprostřed soupravy úplné Schaky, na čelech pak jen mechanické a vzduchové spojení (tzn. bez el. kontaktů).
81-71M mají uprostřed soupravy tzv. tuhé spřáhlo (od Dellnera, ale ten dodává i Schaky) a el. propojení je pomocí normálních hafovodičových kabelů s konektory, vzduch jde hadicemi. Na čelech pak mají stejné zjednodušené spřáhlo jako původní 81-71 (tj. mech. a vzduch)
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 463
Registrován: 10-2002
Odesláno Úterý, 31. října 2006 - 21:43:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: v takové kamufláži ještě jezdí v Sofii.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2911
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 22:49:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pomalé jízdy jsou zavedeny převážně z důvodu výměny kolejnic, pražců nebo sanace kolejového svršku, kde práce spočívají v kompletní výměně kotevních šroubů, podkladnic a podkladního plastbetonu vždy ve zhruba ve 200m úseku.

(viz. http://www.metroweb.cz/novinky/novinky.htm)

Mohu se zeptat, co to je plastbeton?
"Já vítám déšť, haleluja, já vítám déšť,..."
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1016
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 07:46:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Draku, díky za info. Ta mašina v reklamě skutečně vypadá jako na kyjevské fotce - snad je jen víc tmavě modrá (jenže to může být tím, že reklamní film je točený uvnitř stanice, zatímco fotka na odkaze je na denním světle).
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 464
Registrován: 10-2002
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 11:00:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: našel jsem definici: Plastbeton je stavivo, v němž jsou místo cementu jako pojivo použity plasty. Myslím že na "hrobečky" se používá pryskyřice.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2914
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 12:03:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky moc!
"Já vítám déšť, haleluja, já vítám déšť,..."
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27162
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 03. listopadu 2006 - 22:49:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hokejoví fanoušci řádili v metru, linku C zastavil zkrat
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7722
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 04. listopadu 2006 - 10:26:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na peronu stojí většinou jeden nebo dva policisté, ale ve vagonu tyhle lidi nikdo nehlídá.
Jak by řekl Zdeněk Bambas - policisté nemohou být na každém rohu.
Tady je přesně vidět, jak je pražské metro zranitelné a kdyby tam někdo chtěl provést něco "většího" tak nemá absolutně žádný problém.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 467
Registrován: 10-2002
Odesláno Sobota, 04. listopadu 2006 - 17:40:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A které metro není zranitelné? Když někdo chce, provede to i jinde. Ale to nemění nic na faktu, že bordel tupých hovad se předpokládat dá, tak by podle toho mělo vypadat nasazení policie. Náklady bych klidně dával k úhradě zúčastněných klubům nebo svazům.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7725
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 12:05:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A které metro není zranitelné?

Možná že každé, nevím. Kolik působí v pražském metru policistů?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 470
Registrován: 10-2002
Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 13:26:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedině odbavovat jako na letišti, pak snad by to šlo. Jako vedlejší produkt by bylo metro bez houmlesáků a jiných smraďochů, černých pasažerů a jiné havěti. Jen si nejsem jist zda by se zvládlo převézt potřebné množství substrátu.
Co vím, tak oddíl metro Policie má ve službě pouze 4 lidi, MP nevím, ale odhaduju to tak kolem 10hlídek ve službě.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7727
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 18:56:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co vím, tak oddíl metro Policie má ve službě pouze 4 lidi, MP nevím, ale odhaduju to tak kolem 10hlídek ve službě.

To bude asi ono, ne? Takovýhle lidský dobytek se nemá do metra vůbec dostat, a už vůbec nesmí dostat příležitost metro demolovat a dokonce ohrožovat jízdu vlaků (ten zkrat). Kamer je snad v metru dost (nebo ne?).
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27235
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 21:39:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale sleduje ty kamery někdo on-line?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2746
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 22:14:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není snad na každém nástupišti dozorce stanice, který sleduje kamery?
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27243
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 22:34:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Budka jo, ale nemohu se zbavit pocitu, že minimálně ve večerních hodinách v ní nikdo nesedí... Leda že by tam někde byla ještě jedna kukaň.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 471
Registrován: 10-2002
Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 23:22:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: Máš pravdu, nemá se tam dostat. To by mělo být v režii policie, která si myslím má prostředky takovou situaci předvídat a zasáhnout. Nevím kde nastupovali, ale dost takových hovad nastupuje na Vltavský. To jim má bránit vlatním tělem dozorčí, který zrovna tam slouží sám a mnohdy je to žena? Kamery jsou mu k ničemu když se pomoci nedovolá. Teď na metrowebu probíhá na toto téma diskuze, že MP-oddíl metro nemá ani vysílačky a nedávno jim rozdali mobily. Pokud dozorčí volá v zoufalé snaze přivolat pomoc na všechny strany dostane ještě vynadáno. Prostě bezpečnostní podpora provozu není nulová, je v mínusových hodnotách, proto se nedivte, že někdy staniční personál dělá mrtvého brouka. Je to jen instinkt přežít.
Obrázky z kamer se on-line sledují na stanici a to většinou na stanovišti ve vestibulech, protože tato jsou obsazena na každé stanici. Stanic kde se slouží v jednom je docela dost. Jsou výjimky, kdy jsou monitory i v budce na nástupišti nebo na stavědle.
V metru je přibližně 800 kamer, z toho se nahrává asi 60! Na obnovu PTv v zatopených stanicích nám byla určena firma, která neměla s tímto oborem žádné zkušenosti, rozrejpala 18 stanic, zkásla prachy a nyní je v konkurzu, tak ani nevíme jestli se to někdy dodělá. Firmu jsme si nemohli vybrat, vybrali si jí soudruzi z magistrátu. Ani zadání jsme nemohli ovlivnit, což je výsměch letitým zkušenostem lidí od PTv z metra, proto nám tam nacpali celkem slušný sračky. V době zvýšených bezpečnostních opatření opravdu skvělý přístup a aby toho nebylo málo, tak soudruzi uspořádali v Praze konferenci o kamerových systémech, kde se chlubily svými úspěchy. Je možné že jako zlatý hřeb byla návštěva penzionu majitele oné zkrachovalé firmy. A dotyční soudruzi mají své jisté i po volbách. Novináři o kauzu PTv v metru neměli před volbama zájem, hlavně že na popud předem neúspěšných uchazečů roznesli na kopytech každý pokus o vypsání soutěže na nový systém před povodněmi.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 27247
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 23:34:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak asi začnu jezdit výhradně šalinou, když to tak čtu...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 7735
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 08:41:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drak - To jim má bránit vlatním tělem dozorčí, který zrovna tam slouží sám a mnohdy je to žena? Kamery jsou mu k ničemu když se pomoci nedovolá. Teď na metrowebu probíhá na toto téma diskuze, že MP-oddíl metro nemá ani vysílačky a nedávno jim rozdali mobily. Pokud dozorčí volá v zoufalé snaze přivolat pomoc na všechny strany dostane ještě vynadáno. Prostě bezpečnostní podpora provozu není nulová, je v mínusových hodnotách, proto se nedivte, že někdy staniční personál dělá mrtvého brouka. Je to jen instinkt přežít.

Já přece nic nevyčítám zaměstnancům metra. Od dozorčího jsem opravdu nic nečekal . Ale jak sám píšeš je "bezpečnostní" situace v metru opravdu zoufalá. Jsem zvědav, kdy dojde k nějakému opravdovému pr*seru.
Doufám, že u toho nebudu. Pražským metrem se snažím jezdit opravdu minimálně.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 772
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 09:11:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, vono to je asi vsude stejne s temi to pocity, protoze tady v HH ted nedavno delali kampan o bezpecnosti U-bahn. Rozdavali letacky, promitali v soupravvach reklamni soty. I kdyz je to mozna i o tom, aby lide ty hejblatka pro jejich bezpecnost urcene mozna vedeli pouzit.
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace