K-report
 

Archiv do 28.října 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » MHD v Olomouci » Staré archivy » Archiv do 28.října 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2094
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 11:36:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Parkování tam je zakázáno. I když je tam značka parkoviště, parkovat se tam nesmí. Není tam dostatečná mezera od koleje. Nejsem právní expert a analytik, ale značka o parkovišti, tento zákaz snad neruší.

cihla: Tak tak, fáčko je navíc lehký. Stačilo párkrtá zhoupnout a bylo by na straně. Ve dvou lidech to jde v pohodě!
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 11:42:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen tak mimochodem : Parkování na invalidech není za body, ale rovnou půl roku bez řidičáku a flastr 10000,-. Teda pokud to nějaká politická duše zase nezměnila...
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1319
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 11:51:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vzdálenost od koleje je sice jasně daná, ale ono je toho v Olomouci víc, co není zrovna v souladu se zákonem (třeba "psí vyhláška"). Takže v praxi se spíš dá na místní nařízení (neboť trestači za rohem...)
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 507
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 20:29:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: Právně je to do jisté míry v pořádku. Místní úprava situace, což dopravní značka IP 11g - Parkoviště (částečné stání na chodníku podélné) nepochybně je, je totiž ze zákona nadřazena úpravě obecné, tedy ustanovení zákona o zákazu stání v minimální vzdálenosti od tramvajových kolejí. Je to ovšem trochu sporné, protože v té obecné části chybí formulace "pokud není místní úpravou stanoveno jinak".
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
tatrman
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.161.187
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 04:12:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milí šotouši,
doufám, že vy, nadšenci dopravy, nejste stejně divní jako pan Vavrda (JVa), jenž poskakuje s fotoaparátem po tram. trati a hlasitě komentuje provoz a popřípadě jakoukoli nepředvídatelsnou událost v dopravě. Vypadá jako pacient. Takovýto člověk Vám jen dělá ostudu. Lidé by si na Vás mohli utvářet nepěkný názor. Přeji Vám vše dobré
Mvck
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 611
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 07:46:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě malé připomenutí Varia na d-2 a Tria 205 na d-1 (206 v neděli na zkušebce).
 
 
 
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 961
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 10:41:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážený Tatrmane,

Děkujeme za názor, v každém oboru lidské činnosti se pohybují různí lidé a jednou z nejlepších lidských vlastností je tolerance. Ta Vám bohužel asi chybí.

s pozdravem Absolut Šotouš
10/1991-10/2006 ... Absolut má 15. narozeniny :-)
Mvck
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 612
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 12:14:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak, lidé jsou různí... Nechci na dopravním serveru příliš rozšiřovat doskusi na toto téma (to sem asi nepatří), ale pokud můžu ještě něco dodat, tak: s názory "Jva" většinou souhlasím, mám ho za odborníka a zapálenho fandu do MHD. V žádném případě nedělá ostudu, naopak oboru prospívá, už jen proto, jak často sem nebo do časopisů píše články (a to články na úrovni, na rozdíl od některých jiných).
A když jsme v "terénu" a chceme ulovit dobrý snímek, poskakujeme s foťákem každý, ne?
Tatrman
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.161.187
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 13:28:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení pánové,
nezmiňoval jsem u Jva jeho příspěvky na tento server a tady nemohu souhlasit s Mvck, že jsou vždy fundované (ponechejme to stranou), ale jeho chování při focení vozů MHD. Nebavme se o poskakování s foťákem. Když při tom ale vykřikuje jako pomatený a kritizuje snad úplně všechno, vypadá jako by byl propuštěn z nějaké psychiatrické kliniky. Toť můj názor.
For Absolut: A tolerantní opravdu jsem.
Jim08
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 15:40:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravim, chtel bych si osotousit olomoucke tramvaje - mohl by mi tu nekdo mista znaly poradit, co kde projet, nejake zrusene useky projit, atd.? budu vdecny a pak se podelim o zazitky :-) Diky
Tom_tužín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 20:48:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud někdo nadává na Olomoucké tramvaje, respektive na kulturu cestování v nich, a to i někdy nahlas a ne vždy spisovně, tak to můžu být docela klidně i já, nebo jeden z mnoha "zákazníků", kterým třeba ujela tramvaj (třeba čtvrtá v pořadí), protože se do ní nevešli.
No a co se týká této diskuse, i když ne vždy s každým souhlasím, tak se mi zdá být vcelku na úrovni a diskutující se mi zdají být docela erudovaní (včetně Jva). O jejich psychické pohodě nijak nepochybuju.
Pokud bych se mohl nesměle přimluvit, řešme tu raději tramvaje a všechno kolem nich, ne sami sebe vzájemně.
Zdraví Tom.
Vlaky, kde počet cestujících každý den převyšuje ve většině trasy počet míst k sezení, by MĚLY PŘIJÍT O VEŠKERÉ KRAJSKÉ NEBO STÁTNÍ DOTACE! Cestující nejsou brambory, vlak není tramvaj a do kupé se 8 lidí nevejde, aniž by byli jak čuníci v chlívku
Tom_tužín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 20:55:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jim 08:
Co se týká zrušených tratí, tak doporučuju Horní náměstí (to hlavní s radnicí), kde jsou stopy kolejí vyznačené v dlažbě (i přilehlé ulice), potom zrušený trojúhelník v Hodolanech u zastávky Hodolanská, opuštěné koleje jsou i v areálu fakultní nemocnice na Nové ulici a možná je ještě něco k vidění na místě zrušené tratě mezi konečnou Neředín a letištěm, i když po rekonstrukci ulice jsou zbytky asi hodně nepatrné, pokud jsou vůbec nějaké. Možná tam všechno zakryli navážkami, naposledy jsem tam zkoumal před rekonstrukcí, a to tam bylo ještě k vidění dost.
Vlaky, kde počet cestujících každý den převyšuje ve většině trasy počet míst k sezení, by MĚLY PŘIJÍT O VEŠKERÉ KRAJSKÉ NEBO STÁTNÍ DOTACE! Cestující nejsou brambory, vlak není tramvaj a do kupé se 8 lidí nevejde, aniž by byli jak čuníci v chlívku
131
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 20:56:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tatrman- Jva je skutečný odborník v tomto oboru, který má přehled a ví narozdíl od některých co a jak.Jestli dělá ostudu při focení a že něco drmolí pod nos tak o tom nevím a myslím si, že nikdo z kolegů o tom neví a před námi se tak nechová.Když jej vidím při focení ve městě tak sem se nesetkal s tím,že by dělal něco mimo lidské chápání.Takže otázka jak to vidíte vy!a jestli tady nedrmolíte nějaké nesmysly vy!
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 09:05:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Při "archeologické" vycházce v areálu nemocnice mě trochu namíchlo, že když jsem došel až dolů, na "parkoviště pro dárce krve", tak jsem se musel stejnou cestou vracet, jinudy se ze spodní části nemocnice asi odejít nedá. Ale ty pozůstatky kolejí v původní dlažbě jsou tam moc pěkné.
Jim08
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 09:51:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vyborne diky - do arealu nemocnice k tem kolejim je volny vstup nebo bych se mel kryt? :-)
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 967
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 10:25:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do areálu nemocnice je vstup volný a dokonce tam jezdí autobus - nějaká SORka, linku z hlavy nevím
10/1991-10/2006 ... Absolut má 15. narozeniny :-)
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 515
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 10:42:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

linka 42, takový busíček, co staví před každým vchodem v areálu, takže cca po 100m.. Odjíždí z tramvajové zastávky "Fakultní nemocnice" - linky 1,4,6, odkud se tam dá ale dojít i pěšky (nahoru do kopce)
Celý život je jako střední škola. Jen se tomu říká jinak:-).
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 968
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 11:08:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasně:-) Já jsem tam byl akorát jednou v létě 2002 s ženou a ona měla tehdy nějaký akuťák, takže jsem si během nervózního čekání udělal pár fotek kolejí a Sorky, ale číslo linky mi v hlavě nezůstalo... a je to ještě těsně na filmu, takže do digitálního archívu jsem se podívat nemohl...
10/1991-10/2006 ... Absolut má 15. narozeniny :-)
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 969
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 11:20:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Cogwheel: Ze spodní části nemocnice se dá odejít, asi 100m před koncem kolejí odbočíš vlevo a dá se projít do Hněvotínské ulice, není to sice nejblíž, ale poznáš větší část areálu.

Ad Jim08: Staré koleje jsou v ulici I.P.Pavlova. Nová trať vede Brněnskou ulicí.

 
10/1991-10/2006 ... Absolut má 15. narozeniny :-)
Jim08
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 16:40:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No vida, koukam, ze tady je to asi nejpohodovejsi diskusni skupina :-) Uz se do Olmiku tesim, mam to z PV par km a jeste jsem tam nebyl, to je ostuda...
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1320
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 18:17:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tatrman: No, jestli jsem duševně zdráv, to nemohu sám posoudit, nicméně většina si myslí (či mi aspoň v mé přítomnosti říká), že ano.
Jen mám v povaze, že si neberu servítky. A pokud tam vidím debatní kroužek s ne zrovna malými pravomocemi, který již po x-té zdlouhavě řeší problém jinde vyřešený podstatně jednodušeji, pak se neudržím. A uznejte, že někdy je to asi lepší nahlas komentovat (třeba nedávné škubání bezpečnostního pásu v Solarisu) než držet hubu, zavírat oči a pak jen smutně koukat třeba na počmáraný interiér zánovních 205 i 251.

Ostatním děkuji za zastání, bohužel musím odpovídat veřejně, když oponent zvolil inteligentní anonymní přezdívku, ač mé jmého si vyhrabat nezapomněl.
Bohužel mě tato zkušenost (jako nedávno třeba posílání fotek lidem zrovna nectícím autorská práva) vede k tomu, že blokuji běžný přístup k mailu. Otevřenost se asi nevyplácí.

(Příspěvek byl editován uživatelem jva.)
Lumík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 5-2004


Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 19:34:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera byla zastupitelstvem města odsouhlasena rekonstrukce centra. Teď už se to může zaseknout snad jen kvůli majitelům domů, kteří nesouhlasí s ukotvením trolejí na svých domech. Každopádně snad se to všechno zvládne připravit tak, aby se začátkem roku 2008 mohlo jezdit na novém.
Tatrman- Všichni, včetně Jva jsou tady myslím zcela normální. Jva se jen nebojí vyjádřit svůj názor.
...aneb Kdo chce kam, pomožme mu tam...
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1321
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 20:17:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lumík: díky, ale napadání nemá smysl...

Spíš bych se na to podíval takhle: Tatrman byl na místě, předpokládám tedy, že dispečer. Proč raději nevysvětlí, jak přesně v takových situacích postupovat a zabrání tak různým dohadům. Pokud vím, je jistá dohoda s Policií, že při dopravní nehodě stačí jako důkaz fotografie od dispečerů a označení polohy vozidel při střetu, pokud jsou na místě dříve než policie, aby mohla být doprava co nejdříve obnovena. Proč tedy nejde stejně postupovat i v tomto případě? Či ještě jednodušeji, odskákat překážející auto je mezi motoristy dost běžné.

Včera byla na zkušebních jízdách po modernizaci 147.
Tatrman
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.161.187
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 20:57:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jva:
1. S DPO nemam nic spolecneho - nastesti.
2. postup, po me nechtej, nerozumim tomu. Jen jsem popsal tve prapodivne chovani, ty jelimane
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1323
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 21:14:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

bod 1: souhlasím, mám stejný názor
bod 2: husy jsme spolu nepásli, vážený pane. Ani po internetu si nedovolím tykat.

Howgh
Jbotysek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 21:32:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak vypadala trať na Novou ulici okolo nemocnice v době provozu.
 
 
 
131
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 22:40:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jbotysek - Nemáte více fotek z oblasti Nové Ulice a Fakultní Nemocnice? Opravdu tyto fotografie už nejsou ani pomalu pravda.Jak se celá oblast změnila.
Jbotysek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 07:19:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

131 -Já se podívám když nějaké fotky najdu tak je sem dám!Je to zajímavé pro srovnání jak se některá místa uplně změnila!
Mvck
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 613
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 18. října 2006 - 08:32:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fotky ze staré Nové Ulice jsou skvělé. Zvlášť pro ty, co to tam trochu znají. Díky za jejich zveřejnění!
Jbotysek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 18. října 2006 - 19:09:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady ještě několik fotek ze vzdálenější historie!
 
 
 
 
 
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1324
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 04:46:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nádhera... Díky.
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1326
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 05:30:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak hodolanští se v předvečer VŘSR dočkají, 6.11. bude otevřen podchod z nádraží:
http://www.cd.cz/index.php?action=article&id=38556
Jbotysek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 12:28:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady je ještě mapa z roku 1927,jsou tam vyznačené tramajové trati!Je tam vidět kudy se v té době jezdilo do vozovna a okolo nemocnice a přes náměstí...
 
Jim08
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 16:28:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Udelali jste mi radost, fotky i mapa je perfektni!
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2649
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 20:38:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pěkné fotky. Díky za uveřejnění.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Tom_tužín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 331
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 21. října 2006 - 11:23:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jbotysek:
Na mapě jsem si všiml vlečky u nádraží Ol- Nová ulice, která se taky asi křížila s tramvají poblíž dnešního přejezdu. Jejím zbytkem je asi kusá kolej za plotem nádraží, která se (z dnešního pohledu nelogicky) stáčí právě směrem, kterým je v mapě vyznačená vlečka. Co to bylo za vlečku a kdy byla zrušená, tušíte někdo?
Ještě je zajímavé vedení tratě z Ol- Nová Ulice na Hln, a to od teplárny přímo ke starému (železničnímu) hodolanskému mostu. Zbytkem této tratě je vlečka bývalého Tosu.
Taky mám obdobnou mapu doma a výhledově budu zřizovat scanner, takže se máte na co těšit
Vlaky, kde počet cestujících každý den převyšuje ve většině trasy počet míst k sezení, by MĚLY PŘIJÍT O VEŠKERÉ KRAJSKÉ NEBO STÁTNÍ DOTACE! Cestující nejsou brambory, vlak není tramvaj a do kupé se 8 lidí nevejde, aniž by byli jak čuníci v chlívku
Tramvajak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 4-2006


Odesláno Sobota, 21. října 2006 - 12:13:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nevím, jestli o tom víte, tady o tom zmínka není:
Doneslo se mi, že ve čtvrtek mělo Trio ev.č. 206 nehodu s IGK na křižovatce u městských hřbitovů (názvy ulic neznám ), odnesla to pravá bočnice - IGK nedal při odbočování přednost tramvaji. Asi týden bude odstavená ve vozovně.
Praha zdraví Olomouc a přeje brzké uzdravení.
tramvajakovy webové stránky > www.tramvajak.wz.cz
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2660
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 21. října 2006 - 12:29:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tom_tužín: ano ta kusá kolej byla součástí vlečky. Ale nezjišťoval jsem co to bylo zač.

Tramvajak: to bylo Trio číslo 206, které jsem včera na lince nepotkal. Podrobnosti nevím.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1327
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 23. října 2006 - 10:48:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám pocit, že mezi dnešními ulicemi Wolkerovou a Štítného na Nové Ulici byla kdysi městská plynárna. K ní vedla vlečka.

Tak se nám na autobusech (762, 776) těsně pod oknem před předními dveřmi začala objevovat evidenční čísla... že by umístění dle původního návrhu nové grafiky nebylo ideální?
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1329
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 07:04:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V dnešním regionálním tisku jsou články (všeobecné) o preferenci MHD v Olomouci, v MFD pak i pár slov o Variu, druhé by mělo být "koupeno" v pátek.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 977
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 09:38:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JBotysek: Take diky za fotky, OC je srdeční záležitost mého dětství :-)
10/1991-10/2006 ... Absolut má 15. narozeniny :-)
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 622
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 14:27:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak na d-7 už druhý den nejezdí ani jedno TRIO místo toho 2 X T3SUCS.
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 19:55:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nin: Dnes jsem viděl TRIO na d-7... Cca kolem 15:00 na Okresním soudu...
Mvck
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 614
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 08:30:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V MF DNES se v regionální příloze objevil článek o instalaci nového systému na vybraných křižovatkách, který umožňuje přednostní průjezd vozidel MHD. Dále tam byl článek o tramvajích Vario, prý mají v Olomouci přezdívku "ocumlaná". (Která chytrák na něco podobného proboha přišel?) A to nejdůležitější: další Vario přijde tento PÁTEK! :-) :-) Ale nebylo řečeno, zda po železnici nebo silnici...
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 625
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 15:45:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a kdy přijede třetí TRIO čísla 207 ?
Mvck
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 615
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 25. října 2006 - 16:04:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To tam nepsali.
Dejvy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 25. října 2006 - 23:54:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

8.11.
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1333
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 13:11:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pák aktualit:
Ráno na d-7 vyjelo Trio 205, v 9:30 bylo nahrazeno na smičce Fibichova Triem 206, teď už jezdí Tria obě. Vyjela také 4. Astra, tedy snad poprvé je trať přes tržnici v PD (pokud pominu prázdniny) bez souprav té trojek.

Na 1/a-17 jezdí 763 po SO
Na 607 je odlepen levý přední roh CVR. Asi přitlačili na kartáč.
Jura_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 13:49:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už se tu objevilo pár fotek z historie tak taky jednu přidám , je to sice nedávná historie , ale stojí za připomenutí, už jen proto že příštím rokem to bude 10 let....Mno, mužem jen doufat , že nová vozovna bude dřív než další povodeň
 
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2698
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 15:23:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jura_b: historická souprava se tahala až na konec? Kolik tramvají ještě stálo v době tažení 223 pryč?
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3686
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 21:57:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem si udělal výlet k vám. TRIA opravdu jezdila obě. Wna byla bohužel ve vozovně, prý kvůli problémůs s protisluzovou ochranou.
 
 
 
Pak jsem se chtěl zeptat na tyto vnitřní panely.
 
Jejich výrobcem je JKZ?
Pak jsem se ještě trochu divil předním cedulím linky 2, na kterých bylo i číslo linky. U ostzatních linek byla vepředu pouze konečná zastávka. Čím to? Historický vývoj?
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2699
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 26. října 2006 - 23:53:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na předních cedulích by měla být jen konečná zastávka bez čísla linky. Těch cedulí jak popisuješ (číslo linky a konečná zastávka jsem si všiml jen u linky číslo 2). Těchto cedulí by mělo být minimum.
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754,
Karosa C734.00 odkaz1, odkaz2
:o)
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 08:37:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ostravak:
Je to důsledek toho, že levá ruka neví, co dělá pravá. Inu, Olomouc. :-)
Jura_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 9-2006


Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 11:22:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bart:To už si přesně nepamatuju, protože v té době sem byl malej, ale skusím se poptat.
Jakub_kedroň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 16:20:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k fotkám: má někdo nafoceno přednádraží, Fibichovu a Neředínskou trať PŘED rekonstrukcí a dále smyčku TRŽNICE??? Do Olomouce jsem začal jezdit až v r. 2004, kdy byla nejlepší doprava v historii, a sice okruh Tržnice - Kosmonauté - centrum.
Mvck
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 616
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 17:44:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes kolem 14.30 prasklo vodovodní potrubí v Denisově ulici. Provoz přerušen pouze ve směru od nádraží.
Když už jsme u té Wany, která poslední dobou nejezdí - třeba to je tím, že už je po volbách a není takový tlak na to, aby byla tramvaj vypravena. A šibalové z ČSSD použili Vario jako jeden z předvolebních triků...
Trio 206 dnes jezdilo na d-7 a nevšiml jsem si ničeho podivného.
A ještě ke světelné signalizaci - nově budou semafory také u obou přechodů na tržnici.
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1334
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 06:50:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To potrubí asi prasklo o něco dřív, těsně před 14. hodinou jsem na špici zadlédl bus s nápisem Náhradní doprava, provoz byl obnoven asi po dvou hodinách.
Včera byl lampionavý průvod, kolem 18. jezdilo vše přes tržnici, když jsem viděl ten sled tramvají, uvědomil jsem si, jak trať přes Kosmonautů odlehčila centru...
S wanou bych to tak radikálně neviděl, možný byla snaha vyjet před volbami, ale zase nějaká velká kampaň na to vázana nebyla (na rozdíl od Trií). Spíš dětské nemoci.
Přece jen je teď Vario jako jediný vůz pod drobnohledem, je třeba si uvědomit, že výprava T3 či modernizací je po letošních nákupech pod 60%, tedy se i týdenní odstavení lehce schová. Kdo si všimnul, že 170 nebyla přes dva týdny venku?
U tržnice jsou i tlačítka pro chodce. Nevím, jak lze skloubit pregerenci dvou zcela odličných skupin požadavků - tedy průjezdu MHD a přecházejících....
Rovy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 10:21:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím všechny známé z OL a diskutující. Zítra dopoledne bych měl v plánu fotit Wanu, kdyby vyjela, tak na jakém kursu a mohli byste mě sem prosím napsat odjezdy (např. od Prioru)? Díky moc! Robin
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1336
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 10:52:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zítra dopoledne těžko, o víkendech zatím jezdila na polodenní čtyřce, začíná 13:21 u Prioru, pak 14:28+72min.
midar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.9.40
Odesláno Sobota, 28. října 2006 - 13:04:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doufal jsem, že se DPMO ukáže v Neředíně na d-7 s Trii a nic. Na d-7 jenom sóla!!! - dopoledne.
Rovy: Nespoléhal bych, že bude zítra Vario jezdit na lince. Dnes dopoledne jezdila L.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace