K-report
 

Archiv do 09.června 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archiv do 09.června 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22741
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 04. června 2006 - 00:35:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Menší pozorování AE, výsledek horší než jindy: Před půl devátou jsme potkali u holešojckého výstaviště tuto linku v obou smrěech: dolů jen řidič, nahoru dva kousci (pár).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 888
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 04. června 2006 - 08:44:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mouser: Souhlas.

Martin: Vcelku slušný výsledek...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22750
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 04. června 2006 - 10:40:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Až jsem se leknul :-(. Asi to bylo víkendem a velmi časnou hodinou, v týdnu jsem tam lidí potkával „mnohem více”. Ono nejen v AE, ale i jinak bylo po městě extrémně mrtvo...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1906
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 13:26:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V neděli večer jsem se potřeboval dostat do Strašnic. Velmi jsem zariskoval, když jsem se rozhodl použít 119. Mezi 18:00 a 18:35 mají jet tyto spoje - 01,11,21,31. Na zastávku jsem dorazil 2 minuty před sedmou. Načekal jsem se až do 18:27, kdy přijely 2 119 beznadějně obsazené. Mezi tím kolem nás projely 2 prázdné spoje AE obsazené jen řidičem. Zbylo mi jen dojít na tramvaj a dokodrcat se 26 na metro. Výsledný čas v neděli Dědina-Dejvická = 65 minut.

Dnes ráno jsem zaspal na zkoušku, tak jsem si vzal auto. Bohužel, ulice Evropská po osmé ráno též beznadějně zasekaná. Stálo se od Dědiny až k vozovně, od Delvity na Hadovku a od Siemense až na Kulaťák. Nikde žádná bouračka. Jen totálně plno. Cestou zpět jsem zaslech z rádia, že na Evropské jsou nabouraná auta. Proto jsem neriskoval a jel přes Petřiny. Musel jsem se na otočku dostat do práce v 11.

Tam situace asi taková:
U obou informačních středisek DP se táhnul had čítající cirka 50 lidí. Zastávky linky 119 beznadějně obsazené lufťáky s desítkami báglů. 119 dnes mezi 11:00 a 12:00 odjížděly od terminálu Sever 2 na stupni 5-5N. Turisté nasedající do spojů končících na letišti o zastávku dále se dělili s těmi, kteří správně uhodli, kde mají nastupovat tak půl na půl.
Spojem linky 319 ve směru Jeneč v 11:25 odjelo asi 10 turistů!!!! Linka 100 odjížděla plná na st. 5.

Linka AE stále prázdná. Od minulého týdne, kdy AE zastavuje na Dejvické, k žádnému Káemovu 100% posílení linky 119 nedošlo a linka AE jezdí stále prázdná. Pobíhající turisty v zastávce Dejvická po příjezdu linky AE s letadýlkem s následným vypakováním pány řidiči lze vídat s pravidelnou přesností.

Kde udělali soudruzi chybu? No nic, nepovedlo se. Jen bych pánům zpochybňující volnou o 6 minut delší trasu, doporučoval, aby se na letiště zajeli podívat osobně a ne prstem na mapě. Nevím, jestli se mám smát nebo brečet nad názory Káema či Syverina. Každopádně jste oba naprosto vedle.

Na další názory typu polí a vyhlídkových jízd nemám ani sílu ani čas. Pozítří dělám zk. z daňového systému ČR, proto nemá smysl ani reagovat. Čist to nehodlám.
Přeji pěkný den
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 982
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 13:38:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zkouška z dańovýho systému! :-)))) Ty jseš Martine furt o krok pozadu. Den po volbách, kdy vyhráli jiní než co byli u vlády doteď budeš zkoušenej z něčeho, co už de facto neplatí.
Ale skoro bych ti ten příspěvek věřil, vystavěný je to dramaticky dobře. Jen jsi zapomněl dodat, že byla na sjezdu z R7 na Evropskou hlášena nehoda v 18.00, a další u nádraží veleslavín zc. víš? A nebo přistálo Jumbo B747.
No a jako jedinýmu ti zase z toho nevyšlo, že je potřeba víc propagovat AE v těch informacích na letišti.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 14:03:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine a můžete mi laskavě vysvětlit, proč tak úporně brojíte proti tramvaji na Dědinu? Vždyť by vyřešila naprostou většinu Vašich problémů. A jela by jenom o 4 minuty déle, ve špičce pracovního dne kvůli zácpám dokonce kratší dobu než 119. Rezerva kapacity na tramvajové trati stále existuje a Praha 6 by částečně vyřešila problém s autobusákem na Kulaťáku:-)
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 638
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 16:09:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože Martin nemá rád tramvaje
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 6-2004
Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 16:40:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:

Práci napsat ne zcela krátký příspěvěk do fóra jste si dal. Rovnou deklarovat, že se nehodláte obtěžovat s reakcemi, je neslušnost. Pokud nemáte na diskusi čas, je lépe zdržet se jí zcela.

Jinak koukám, že 119 5-5N, 100 na stupni 5. Vaše přání je prakticky splněno a hlavním problémem se stává KMův oblíbenec AE. ;)
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 657
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 17:03:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pobíhající turisty v zastávce Dejvická po příjezdu linky AE s letadýlkem s následným vypakováním pány řidiči lze vídat s pravidelnou přesností.
Kamarad ma podobny zazitek z Dublinu, kdyz se chtel dostat na letiste. Tam je to jeste okorenene tim, ze ta "normalni" linka s cislem 16A jezdi vyrazne hure nez 119, a v pripade, ze ridic nazna, ze autobus je plny, tak zabouchne dvere a zbytek lidi na zastavce muze cekat 20 minut, nebo jit na ten bus za 5 EUR. Jedinne plus je, ze v tom buse za 5 EUR plati vsechny predplatni jizdenky (coz ale zas neni nikde na zastavce napsane ...)
Mop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 10:20:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Linka AE stále prázdná. Od minulého týdne, kdy AE zastavuje na Dejvické, k žádnému Káemovu 100% posílení linky 119 nedošlo a linka AE jezdí stále prázdná. Pobíhající turisty v zastávce Dejvická po příjezdu linky AE s letadýlkem s následným vypakováním pány řidiči lze vídat s pravidelnou přesností.

Zrizeni zastavky bys mel brat pouze jako prvni krok k ceste za uspechem. Kdyz ty troubove co ji zridili nejsou schopni pochopit, ze bez srovnani tarifu mezi AE a PID bude AE jen prackou penez pro CSA, tak situace vypada tak, jak vypada.. Doufam, ze pristi zmena (ocekavam od noveho grafikonu v prosinci) bude konecne takova, ze bude mozne jezdit na klasicke jizdenky PID a vsude po letisti a na dejvicky rozesejou letacky a plakaty informujici o teto lince. do te doby maji hold vsici smulu..

No a pro dedinu je tramvaj jasna volba. Misto na smycku tam je, bylo by to 2 zastavky, ale efekt neuveritelnej. Take by se pak mohl zavest KMuv napajec 30 Dedina-Podbaba v solech a meli bychom vsichni klid.
Fotožurnál, toť mé dítko
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 889
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 15:28:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mop: ...a opravit trať na Evropské.

Jinak zrovna mluvili o tom, že ČSA se v posledních letech dostaly do slušného dluhu. Ale když investují do projektů jako AE, tak není divu...
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 641
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 15:37:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dědina v uličním profilu IGK průjezd zakázán a Evropská v klasice v trávě přejezdy Strail a Absolutí preference tram.... dejte mi těch několik desítek mega euro a jdeme na to!!!
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 18:34:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mop+Absolut:
Tu "Martinovu" Dědinu by tramvajová trať stejně nevyřešila. To by se musela na DŠ rozdělit (jedna větev přes Dědinu a Novou Šárku a druhá Vlastinou na Sídl. Na Dědině) a na Dlouhé Míli by se mohly zase setkat.
Robot 1-X please save my friends! ...and doctor Zoidberg!
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 839
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 20:02:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mně by se zdálo logický udělat smyčku pokud možno co nejseverněji, tj. někde u křiž. Evr. X okruh, přičemž na Drnovský by bylo víc zastávek, než nyní. pak by neměl remcat nikdo, i z Navigátorů by to byl kousek. ostatně i po stavbě metra budou muset lidé okolo zastávky "Dědina" docházet na metro.
nebo smyčka na Dl. míli plus pokračování na Dědinu, kde by byl kolejový přejezd
dvě větve se mi zdají zbytečné, navíc by ve výsledku jezdilo míň spojů přes Vlastinu(viděl bych to na 1+1 linku, což doopravdy není nic moc).

teď ale reálně: doufám, že prase 6 se stavbou "šestky" dojde, že TT na Dědinu je nutností a že důvody pro její zavedení obstojí i po zavedení metra. hlavním plusem je 100% vyrušení autobusové dopravy z Evropské vyjma úseku DŠ-Dědina, kudy bych vedl linky typu 108,179; tram dále zajistí krom návozů na nejbližší metro tangenc.spojení na letnou a především místní frekvenci na Evropské, která bude stále vysoká (šestka, 2 gymnázia a jiné školy, siemens a množství dalších kanclů podél E., dále vliv vedení A přes motol). osobně bych stavbu TT sladil s prvním úsekem západního Ačka, aby spolu s otevřením M na Nádr.Veleslavín už jezdily i tramvaje na Dědinu.

(Příspěvek byl editován uživatelem pawel.)
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 893
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 20:38:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Novou Šárku by mohla nadále obsluhovat 119-ka. Jinak tramvaj by mohla, jak píše Pawel, jezdit až zase k Evropské.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 375
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 22:30:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice: Mohla. Ale pak tu tramvaj nemůžeme prezentovat jako řešení problému pro "Martinovu" Dědinu - tam bude tedy stejně jezdit autobus.

Pavel: Větvení - no, ona by asi na každé větvi jedna linka bohatě stačila - zhruba to odpovídá frekvenci 119 a 218 (každou by nahradila 1 tramvajová linka), ve špičce by se tam dala navíc poslat třeba "2" (sólo). Ze 119 by se potom mohl stát expres, stavěl by na terminálu Dlouhá míle a pak až na Dejvický.
Robot 1-X please save my friends! ...and doctor Zoidberg!
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 840
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 22:59:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: ale jedna tramvajová linka pro sídliště nepředstavuje žádnou kvalitativní proměnu, proto bych raději TT koncentroval jen do jediné větve. stejně tak by efekty stavby TT na dědinu degradovala neoptimalizovaná TT DŠ-DE. proto bych taky zahájil provoz na TT na dědinu až spolu s IV.A1 DE-NV-?MO?, pokud má TT zůstat v současném stavu. návoz cestujících z dědiny tramvají po nepreferované evropské by nebyl úplně to pravé, ve spojení s metrem na nádr. Veleslavín už je to něco jiného. navíc by nebylo nutno přidávat žádné nové linky, ale jen jednoduše prodloužit 20,26 z divoké šárky. a vozokm proježděné mezi NV a DŠ by konečně měly větší smysl.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 376
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 23:44:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale jedna tramvajová linka pro sídliště nepředstavuje žádnou kvalitativní proměnu...
Tak částečně ano, přeci jenom má tramvaj větší kapacitu než jak sólo, tak kloubový bus.

stejně tak by efekty stavby TT na dědinu degradovala neoptimalizovaná TT DŠ-DE
100% souhlas. Kdyby byla trať prodloužena teď, bylo by to pořád rychlejší 218 přes sklady a Brodeckou než tramvají jedoucí Vlastinou. Otázka ale je, jestli se s tím dá něco dělat, protože na Evropské dostanou auta vždycky přednost.

a vozokm proježděné mezi NV a DŠ by konečně měly větší smysl.
Co by se dalo udělat hned - prohodit koncové úseky 2 a 20-ušetří se jalové kilometry.
Robot 1-X please save my friends! ...and doctor Zoidberg!
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 07. června 2006 - 04:49:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co zatunelovat auta na nadrazi Veleslavin a Sidlisti CV.
Asi jsem z jiného světa.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 986
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 07. června 2006 - 10:28:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na TT z DŠ bylo plánováno a naznačeno místo podél Evropské přes zastávky Nová Šárka a Dědina již při stavbě Evropské (tehdy Leninovy, předtím Kladenské)- to je ten pruh trávy vpravo vedle směrem zc.
Ovšem po výstavbě sídl. Dětina (chicht Martine) by TT měla jednoznačně vést Vlastinou a "nějak" se zatočit k nynější bus zast Dědina. Se zastávkou Nová Šárka bych si hlavu nelámal, lidi chodící na ní budou prostě jen chodit opačným směrem na Vlastinu, 90% se docházková vzdálenost nezvětší.
Ono to P6 dojde, že když se metro Liboci vyhýbá, že ta TT nabývá opět na aktuálnosti. Ne samozřejmě až na letiště (tam bude vlak, viz citace v jiné zdejší diskusi - snad o Letadlech nebo metru , Borovička citoval jednání jakéhosi úřadu) ale ke starému letišti by se to sneslo...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 987
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 07. června 2006 - 10:34:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Mě taky přijdou 2x2xT3 až na DŠ jako nadbytečné, ta 2 by to řešila v prac.den, večer se int. 20 snese, ale v so a ne by int 15 tramvaje silně zneatraktivńoval,v so a ne by tam asi ta 20 jezdit musela.... ?
Spíš abych ušetřil, když to s tramvajemi nejde, bych v so-ne udělal garantované přestupy z 218 na 119 v zast. DŠ a 218 zkrátil Dědina-DŠ. Aspoň by 119 jezdila vytížená a AE taky.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 727
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 07. června 2006 - 10:43:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám pocit, že dejvicko-veleslavínsko-dědinští občané prezentují postoj "not im my backyard". Pro většinu Prahy, podle nich, je dostačující metro + nějaké místní busy nebo tramvaj, zatímco pro obsluhu jejich jediné průběžné ulice je potřeba kapacitní tramvaj směrem na metro + kapacitní autobusy na stejné metro + kapacitní autobusy na opačnou stranu (letiště).

Martin: "119 dnes mezi 11:00 a 12:00 odjížděly od terminálu Sever 2 na stupni 5-5N ... Linka 100 odjížděla plná na st. 5."

To ovšem svědčí o tom, že kapacita (= vypravení) obou linek by měla být zvětšena minimálně na dvojnásobek.
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 661
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 07. června 2006 - 11:24:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

100% souhlas. Kdyby byla trať prodloužena teď, bylo by to pořád rychlejší 218 přes sklady a Brodeckou než tramvají jedoucí Vlastinou. Otázka ale je, jestli se s tím dá něco dělat, protože na Evropské dostanou auta vždycky přednost.
To neni az zas tak pravda. Naposled, kdyz jsem jel za babickou na Dedinu, tak u vokovicke vozovny nas dojela tramvaj, ktera jela z Dejvicke o 5 minut pozdeji, nez ta 218. Doby, kdy se Sidliste na Dedine - Dejvicka ve spicce jezdilo 218 za 15 minut jsou uz davno pryc.

Co se tyce tech aut, tak vetsina jich jezdi po Evropske v nekoliznim smeru s tramvajemi => nejaka preferencni opatreni by provoz aut ani moc neovlivnila.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 843
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 07. června 2006 - 14:23:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dnes AE dc u bořislavky - 1 cestující.

preference tram na Evr. - nešlo by tomu nějak pomoct úpravou rozmístění zastávek (ve vazbě na SSZ) ?

přestup tram-bus DŠ - nešlo by nějak přiblížit stanici bus k tramvajím/zřídit novou zast.?

KM: nebo prodloužit 2 a zkrátit 20 za cenu toho, že 2 pojede i o víkendu. po čemž ostatně P6 už léta prahne. ale to by se zase prodražilo
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 377
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 07. června 2006 - 16:57:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nebo prodloužit 2 a zkrátit 20 za cenu toho, že 2 pojede i o víkendu. po čemž ostatně P6 už léta prahne. ale to by se zase prodražilo
Tak by o víkendu nemusela jezdit 20. (nekamenovat! nekamenovat!)
Robot 1-X please save my friends! ...and doctor Zoidberg!
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 896
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 07. června 2006 - 17:27:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Šutry na tebe! Nebylo by lepší zakázat auta v Karmelitské a rozšířit vozovku u Letenských sadů?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 992
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 10:08:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218 a Dejvice: Jistě, napaječ 2, 2xT3 celodenně, celotýdenně, klidně i nestandardní int.4/6/10 je můj sen. Bejvávalo to tak, když jsem byl jinoch :-) To by umožnilo eliminovat nejen 20 v celé trase, ale i 18 ve většině trasy (úsek Karl.n-Pankrác by se nějak dořešil, třeba 21 nebo 16 nebo posílením 24 a 21 a zrušením 3) a 22 vést přes Hradč a Starom a z 23 udělat "turistický bagr" a vrátit zašlou slávu 12 a zatraktivnit 13. Mńam
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 378
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 10:28:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Dejvická je už tak nejvytíženější stanice, proč tam cpát ještě lidi z Petřin?

...zatraktivnit 13...
Myslíš třeba prodloužením na Anděl?
Robot 1-X please save my friends! ...and doctor Zoidberg!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 994
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 10:56:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: 13: Ale klidně a na Andělu ohnout do Řep a ubrat některou z tamních dlouhých linek - možná 10 nebo 4? anebo na Andělu ohnout na Palačák a spojit s 21 (býv.28-pobřežní hlídka) - to by zachránilo v mých koncepcích 3 :-)
Ta přeplněnost Dejvický je asi jediná věc, proč ta 2 tak není.
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 13:26:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Ne, to je proto, že:
1) z Petřin je cesta kratší (vzdálenost i čas) na Hradčanskou
2) poměrně dlouho již funguje tangenciální spojení na Letnou (linka 1), kam se jinudy než přes Hradčanskou nedá - linka 1 tak plní z části úlohu tangenty a zčásti úlohu napaječe, z čehož logicky vyplývá nemožnost jakkoliv hýbat s 18, protože je k 1-ce na Petřinách doplňkovým napaječem.
Linka 2 je na Petřinách čistě navíc a slouží především jako spojení do Dejvic (využíváno zejm.studenty (na Petřinách stojí VŠ koleje)).
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 13:37:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: A pokud bych se měl vyjádřit k vaší koncepci (co nejvíce tramvají jako napaječe), tak s ní nesouhlasím. Například posilovat 21 a rušit 3 je hloupost, naopak myslím, že 21 by mohla být zrušena i teď (tramvaje v Modřanech opravdu nejezdí příliš plné, jak si někteří, zpravidla neznalí jedinci myslí) a celkem nic by se nestalo. Ovšem když už tramvaje do Modřan, pak odtud do centra a ne jen na Palackého náměstí, protože jen blázen by tu přestupoval na metro. Sveze se tou tramvají do centra rovnou. Podobným příkladem jsou Řepy, ikdyž zde to není tak markantní. A myslím, že čistý napaječ by v Řepích neuspěl, naopak všichni víme, jak by Řepy rády CD a CT sedmičku. A teď bych se také Barrandov nesnažil svést v co největší možné míře do metra. Již z JZM jezdí soupravy plné a když bude víc lidí používat do centra tramvaj namísto metra, bude to jen dobře. Až bude na B přijatelný interval => ne tak plné soupravy, pak dejme tomu.
Zkrátka na mne Vaše koncepce působí dojmem, jako byste chtěl z centra tramvaje úplně vymazat a z každé okrajové větve je vést jen k nejbližšímu metru.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 13:54:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mouser:Myslim,že přesně to by Káem chtěl...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 996
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 14:41:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mouser: Výraz jako "tangenta" je šotoušský pojem, se kterým orgány rozhodující o dopravě (zastupitelstva) a každý, kdo tomu jen trochu rozumí, naprosto neoperují.
Moje koncepce je taková, že by se:
1) měly omezit souběhy (kde je metro, neměla by být kapacitní tramvaj, kde je tramvaj, neměl by být kapacitní bus - kapacitní píšu proto, že vykrývací linka tam být může - proto bych v Karlíně tramvaje nerušil, ale redukoval na 1 linku například)
2) centrum města by mělo být pro lidi, tedy zklidněno přesunutím dopravy pod zem
3) cestující by měli jezdit nejefektivnější a nejrychlejší dopravou (někde je to metro, někde je to tramvaj, někde je to bus, někde je to vlak ale určitě např. Anděl-Vysočany to není tramvaj a Radotín-Praha to není bus)
4) možnost výběru více prostředků na téže trase je luxus, na který nemáme.
Nebude-li VHD přísně efektivní a bude-li podléhat šotouštví, prostě zanikne na nedostatek peněz. Zejména po letošních volbách.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 753
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 15:24:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káeme, názory máš jak soudruzi v roce 1970. Přičiněním těchto soudruhů jsme přilšli o mnohé potřebné tramvajové tratě, které dnes magorstrát se zdráhá obnovit ( Příkopy, Václavské nám. atd ).
A redukovat tramvajový provoz na Sokolovské ulici na jedinou linku je také pěkná zhovadilost. Využity jsou obě linky dostatečně.
Naopak méně a méně jsou využité linky na tramvajové trati Střelničná - Ďáblice. Pominu li dnešní stav, kdy je v provozu jen část trati, tak tento trend se nezmění ani po jejím znovuotevření. Tam mi přijde více než luxusní, provozovat tramvajovou dopravu v podobě více než jedné linky. Je otázka, zda tam provozovat tramvajovou dopravu vůbec, když je zde souběh nejen s autobusy, ale za chvíli bude i s metrem.
Obdobně mi přijde jako luxusní provoz na trati od Libeňského nádraží dále na Lehovec. Totéž platí o trati od smyčky ve Vysočanech do Hloubětína. Jenže tam máme vozovnu, takže se tam bude vesele jezdit dál, že.
A také bych byl velmi rád, kdybys konečně začal rozlišovat centrum od předměstí. V centru je akumulace lidí daleko větší než na předměstích a metro, jenž slouží pro přepravu z předměstí do centra a naopak se lidé zdráhají používat v centru. Proč, to doufám víš. A nejen já si myslím, že tady jsou opodstatněné souběhy TT a metra. To co se uživí v centru, se ovšem neuživí na předměstích ( Vysočany/Nádraží Libeň - Lehovec ). Zde je situace jiná, méně veselejší.

A doufám, že mé názory nepovažuješ za šotoušství.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 731
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 15:28:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Výraz "tangenta" zavedl nejdéle šéfující šéf pražského DP, nikoliv šotouši. Tentýž nás ho i učil.

cestující by měli jezdit nejefektivnější a nejrychlejší dopravou ... Radotín-Praha to není bus
V případě oblasti kolem radotínského nádraží je možná vlak "nej". Ale třeba obyvatelům radotínského sídliště slouží vlak akorát jako náhrada budíku. Obyvatelé vilek směrem k Lochkovu znají tak akorát vlak nákladní (pokud cementárenská vlečka ještě existuje).

Jinak volby s vlivem na dopravu v Praze snad budou až na podzim, néé? Pokud ovšem dopadnou stejně jako národní, tak se následků bojím už předem.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 898
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 15:30:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Osobně jsem zastáncem buď omezení počtu linek a jedotného intevalu 6/7-8/10/15 a nebo pro rozdělení linek do dvou "kategorií" s intervaly 5, resp. 10 minut ve špičce kladiv. Ale nemůžu souhlasit s tou 20-kou. Podle mě je ideální linkou - přímá, nejkratší cesta, nedlouhý souběh s metrem. Naopak linky typu 24 bych "srovnal se zemí". Souběhy tramvajových linek přes půl města jsou samozřejmě chybou. Trnem v oku jsou především 12/20 (možno řešit 12-kou na Kotlářku), 22/23 (sloučení do jedné linky s 6/7-8/10), 4/10 (možno 4 zaměnit s 12 na Barr.), 15/25 (jedna linka)...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 997
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 15:47:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: No zavedl to, ale šotouši to zhusta zneužívají. On to myslel dobře. Vznikem tangent měly zmizet radiály, což se v současnosti neděje.
Dejvice: my bysme si koukám nakonec porozuměli :-) ale 22/23 bych nespojoval, protože od Kaštanu by to byl vzduchovozič. A 15/25 ze známých důvodů taky ne. Kdyžtak 25 zrušit a 15 do dvojic celodenně celotýdenně.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 754
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 15:57:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi tak, vracet slávu lince dvanáct, jak napsal Káem, nemá cenu. Ta už prostě pohasla. A jestli by něco bylo přínosem, tak ukončení linky 12 mimo špičky na Smíchovském nádraží a celodenní provoz linky 20 až na Barrandov. Je to daleko perspektivnější linka ( lidé se s ní naučili jezdit a nedivil bych se, kdyby byly na ní v budoucnu zkráceny intervaly ) než linka č. 12, neb její souběh s metrem je opravdu minimální a jakožto spojení Smíchova a Dejvic je rychlejší než použití metra A a B.

V případě vlakového spojení Radotína a Prahy musím dát za pravdu Káemovi. Je nejrychlejší a od nového GVD dojde k navýšení spojů na trati, takže bude zase méně lidí jezdit busem 244. Spíše než kecy typu "třeba obyvatelům radotínského sídliště slouží vlak akorát jako náhrada budíku. Obyvatelé vilek směrem k Lochkovu znají tak akorát vlak nákladní (pokud cementárenská vlečka ještě existuje)" by spíše posloužila na vlak návazná autobusová linka. Totéž platí i o vilkách směrem k Lochkovu.
Mmch, vlečka do cementárny je stále v provozu a nejspíše dlouho ( min 20 let do vytěžení ložisek v lomech nad Radotínem ) bude. Je to ale bohužel již jediná využívaná vlečka v Radotíně}.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 899
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 16:05:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: ale 22/23 bych nespojoval, protože od Kaštanu by to byl vzduchovozič

Řešením by bylo ukončení 15/25 o víkendu na Malovance.

Kdyžtak 25 zrušit a 15 do dvojic celodenně celotýdenně.

Přesně tak.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1000
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 16:14:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram: Tak tak. Autobusy 244,245 by končily u nádraží a z Radotína vyjížděl ku Praze jediný, 165, protože to je směr nezastupitelný. No a kdo chce mocí mermo busem, tak nechť ráčí 246. Ostatně, lidi z 245 to tak mají a přesedají, proč by lidi ze sídliště měli mít přímou linku. To by lidi z kopce mohli chtít 245 taky na Smíchov - a to je blbost očividná, u té 244 to tak do očí nebije.
Nebránil bych se ani tvé variantě 20 místo 12. A 12 jen v trase Výstaviště-Smíchov.
Dejvice: Tím by se na BH snížila směrová nabídka a navíc by se nejezdilo na Hradč. To spíš opačně 22 na Vypichu. Jenže to už tu bylo (někdy kolem 1990) a jak tenkrát lidi řvali. No a protože demokracie byla křehká, magistrát se hned lekl. Dneska by to možná už ustál.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 732
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 16:26:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kecy typu "třeba obyvatelům radotínského sídliště ... by spíše posloužila na vlak návazná autobusová linka

OK, zanechám svých úvah a zeptám se konkrétněji:
od nového GVD dojde k navýšení spojů na trati, takže bude zase méně lidí jezdit busem 244 a kolik lidí opustí autobus a přejde na IGK?
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 900
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 16:52:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Jezdím na Břevnov čas od času 15/25 z Hradčanské a žádná sláva to o víkendu není. Ale to ukončení by pravda možná bylo lepší až na Vypichu. 22-ka bývá zaplněna solidněji.

(Příspěvek byl editován uživatelem Dejvice.)
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 755
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 17:07:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Lidé nepřesednou do IGK. Nemají k tomu důvod. Vlak do Radotína využívá, mírně řečeno ( opravdu jen mírně ) tak polovina lidí jedoucích VHD na Smíchov. To už je dnešní stav, podotýkám. Spíš by vlak využívalo ještě více lidí, kdyby jezdil častěji. A to se stane od nového GVD. Prostě v Radotíně je takový trend. Necucám si to z prstu, ale je to pro mne v podstatě každodenní úkaz, neb v Radotíně pracuji ( teď ale ne, mám dovolenou ) a nebydlím tam, tudíž dojíždím. Linku 244 bych ovšem nerušil, obsluhuje v Radotíně také oblasti, odkud je na vlak už dost daleko ( areál Kondora, Brudry, Staropramenu, ... ). Dále je výhodná pro lidi, kteří přestupují u Lihovaru z linek 197, 198, 199, čili z oblasti Novodvorské a Braníka, a jejím zrušením bychom jim cestování ztížili.

Jen tak mimochodem, letmý pohled lidi vystupující z odpoledního vlaku od Smíchova vám dá počet nikoliv v desítkách, ale lze se dopočítat běžně přes stovku. Občas jsem si s tím dal práci a vyšlo mne ( asi ne zcela přesně ) i 152 lidí vystupujících z vlaku kterým jsem přijel od Prahy.
Mouser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 20:30:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram: Pro ty lidi ze 196-9 například by to zas až takový problém nebyl. Prostě by jeli dál na SN, kde by přestoupili na vlak. Osobně nechápu, proč se to tak nedělá i dnes, pokud si najdu příslušný spoj, musí být cesta rychlejší než pomalým zastávkovým autobusem...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6320
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 23:18:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové KM a MK - dnes jsem si na vás vzpomněl . Poprvé jsem dnes jel ráno do práce (resp. na místo pracoviště) a odpoledne z práce (z místa pracoviště) by .

Ranní situace - výjezd z domova na Praze 2 v 9:10, dojezd do cíle v Praze 1 v 9:19. Provoz (Nám. Míru, Anglická, Italská, magistrála a P1) hustý, ale plynulý. Odpoledne provoz skutečně hustý, magistrála zacpaná už od Štvanice, nicméně jízda magistrála - Bulhar - Italská - Nám Míru - můj domov v časech 16:08 - 16:24.

Co k tomu dodat - jízda MHD (pěší chůze - - přestup IPP - Metpo - Florenc - chůze) - pravidelně 27-29 minut. Je mi to líto, sám jsem jízdou očekával tak o 10 minut horší časy, +- srovnatelné s MHD.
Znova opakuji - jediný problém, proč i nadále zůstanu věrný MHD je ten, že v záměstnánání nemám kde zaparkovat. Jinak není o čem. Bohužel.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6325
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 08:39:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A teď jsem si to tradičně otestoval MHD. Opuštění domu v 7:35, příchod na zastávku 7:39. Pak čekání do 7:46 (!!!! - takovouto díru při třech linkách s intervalem 8 minut nechápu, ale to už jsem psal). Nástup do přeplněné tramvaje linky 22 (2 x T3SU vozovna SA). Výstup 7:49 IPP, přestup na Metpo, odjezd 7:54, příjezd Florenc 7:58, příchod před budovu zaměstnavatele 8:04. Takže tradičních 29 minut.
Na tom je nejzajímavější, že vlastní jízdou prostředky MHD jsem strávil pouhých 7 minut (vlastně srovnatelné s jízdou IGK ).
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 09:39:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McBain: Věřim, já včera ráno autem z blízkosti IPP do Malešic za 10 minut, večer zpátky za 14 min.+ 7 minut hledání místa na zaparkování. Dnes ráno MHD l.6 + pěší přesun z KN na Strašnickou (l.7 standartní předjetí 2min., takže nestíhám a další za 15 min.), pokračování l.26+11+238 (mohl jsem na A+238, ale časově by to vyšlo +- nastejno), celkově 42 minut.... Ale pak jsou samozřejmě trasy kam bych autem nikdy nejel (IPP-nám.Kinských).
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1002
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 10:38:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Nemyslím, že by se lidi z Radotína přesunuli masově do IGK - Strakonická je dost odstrašující.
Ostatně, po dokončení Nového spojení by průjezd pantografu přes hlavák mohl odlehčit metru B. (nesmějte se a vzpomeňte si na mě za 3 roky)
McB: Jak může takovejhle člověk šéfovat serveru o VHD??? :-))))
Inu i MHD se musí umět cestovat. Pro IGK máš povinný souhrn znalostí taky. Ostatně, myslím že se trápíš zbytečně. Kdybys jel 135.... A taky bys měl počítat ten čas potřebný na zaparkování na obou koncích.
To je přesně ono, v neděli v půl šesté ráno jedu ze Strossu na Orionku autem (12 min), ale odpoledne ve 4 by mě to nenapadlo ani ve snu.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6329
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 11:27:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostatně, myslím že se trápíš zbytečně. Kdybys jel 135...

135 jsem jezdil dřív, to je pro mě časově ještě horší. Resp. doba jízdy srovnatelná s IGK (delší jen o stanicování a okružní jízdu okolo Florence). Ale docházková vzdálenost na zastávku Mírák a z5 a z Florence a z5 jsou ještě horší než v případě varianty tram+metro.

A taky bys měl počítat ten čas potřebný na zaparkování na obou koncích

však píšu, že zůstávám u MHD, neb v práci podzemní garáže nemám. A u domu zaparkuji vždy hned.

To je přesně ono, v neděli v půl šesté ráno jedu ze Strossu na Orionku autem (12 min), ale odpoledne ve 4 by mě to nenapadlo ani ve snu.

Co je přesně ono? Já jel ve 4 odpoledne v pracovní den úplně zacpanou magistrálou 16 minut (oproti 27 normálně MHD).
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1004
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 11:41:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vzhledem k významu 135 (nula nula nic) si myslím, že by v oblasti Vinohrad a Vršovic nemusela mít zastávky jako v dobách kdy to byl překryvný expres. Ostatně, Smetanka a Italská taky přibyly, proč by nemohly přibýt Masarykova, Krymská a Ruská že jo.
Přesně ono je to, že v jistých extrémních případech je IAD někdy svým způsobem i jakoby rychlejší. Já někdy najdu i 5 km (20 min), než legálně zaparkuju.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6330
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 11:54:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč sem pořád taháš to parkování? O tom přece nikdo nepochybuje. Snad jsem to napsal jasně, že takto nemůžu jezdit, jelikož nemám v centru kde zaparkovat. Ale spousta jiných kde zaparkovat má (podzemní garáže nejsou v centru žádná vzácnost, jsou dnes pod každým kancelářským objektem), a pro ty je jízda IGK prostě výhodnější. Až mě včera přeqapilo, jak moc.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6331
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 11:56:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vzhledem k významu 135 (nula nula nic) si myslím, že by v oblasti Vinohrad a Vršovic nemusela mít zastávky jako v dobách kdy to byl překryvný expres. Ostatně, Smetanka a Italská taky přibyly, proč by nemohly přibýt Masarykova, Krymská a Ruská že jo.

Klidně. Cestu by mi to urychlilo tak o 2 - 3 minuty.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22900
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 11:58:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud ovšem musíš parkovat na ulici a nemáš místo třeba na dvoře, nebo vyhrazeném parkovišti.

A když to jede pěkně (třeba v sobotu ráno), nemáš VHD šanci ani s hledáním místa - jak byses např. chtěl dostat z Budějc (z Máje, tedy pěkný kus od nádraží) k holešovickému výstavišti za 1:45? To nebude možné ani po dostavbě koridoru, i kdyby dálnice nebyla. Pravda, 1:45 +15 minut na hledání místa...

Časem opravdu lze argumentovat jen málokde... A při jízdě MHD (zejména pražskou) neberu ani, že můžeš odpočívat; to platí až u vlaků nebo linkových busů, rozhodně ne v prostředcích MHD.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 737
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 12:00:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Strakonická je dost odstrašující.

Mám pocit, že "pražský konec" Strakonické není ten pravý cíl pro radotínské občany, kteří mají na pravidelné dojíždění autem. Já bych ho spíš tipoval někde na JZM (v tom případě asi omezení 244 ve prospěch vlaku nic nemění) nebo naopak naproti Radotínu za dvěma řekami (tam už rozdíl proti přestupu na Zlíchově může být patrný).

135 - proč by nemohly přibýt Masarykova, Krymská a Ruská

Kde? V tramvajových ostrůvcích? Navíc by to z ní zase udělalo "bagr", protože 135 vozí nejvíc (= po celou špičku) ze Slovinské/Kodaňské na NM, Ekonomka sice způsobuje přecpání, ale jednotlivých spojů (možná by se hodil expres S100 na Jiřák a "zakázat" studentům 135 směr NM ).
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1006
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 12:13:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: Já si myslím, že problém s parkováním řeší i v místě bydliště většina lidí, čili ty jseš spíš výjimka. Prostě já v pracovní den opustím parkovací místo jen v krajním případě, protože vím, že při návratu mám čtvrthodinu cenného času v p**eli a kdoví, kolik času strávim hledáním kde jsem auto zanechal, až příště pojedu :-)))) Parkování v podzemních garážích nebude zadarmo, že.
Arj: vy tam nemáte chodníky? Jako všechny busy , u chodníku.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6332
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 12:29:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si myslím, že problém s parkováním řeší i v místě bydliště většina lidí, čili ty jseš spíš výjimka

Myslíš, že Vinohrady jsou nějaká atypická čtvrť v rámci Prahy?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 739
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 13:20:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vy tam nemáte chodníky?

No nejsem si jist, zda to, co na (fyzicky) "dolním" konci Francouzské ulice (směr do centra) působí dojmem chodníku, skutečně odpovídá příslušné stavební normě. Naopak ve vinohradské části téže ulice byly relativně nedávno (po roce 2000) vyměněny všechny zbylé zákazy stání za zákazy zastavení. Ale třeba by tím - pro zdejší čtenáře, kteří kritizují její postoj - policie dokázala svůj vztah k preferenci MHD: auto o šíři 1,5 m překáží, autobus 2,4 m nikoliv. Akorát by DP musel vydat poučný list, že autobusy v těchto zastávkách nelze s tramvají objíždět.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 654
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 14:10:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stanicování 135 ve zmíněných zastávkách...

Prakticky: Blbost. 135 je spojení právě oblasti Slovinská s centrem. Ruská a Jana Masaryka mají tramvaj.

Teoreticky: To u té zdi není normově chodník, což nevadí, ale normová zastávka by se tam nenacpala. Navíc oddělenou bus zastávkou generujeme pobíhající lidi, což je nežádoucí. Do zastávek tram ten bus zase legálně nenacpu, jsou tam BKV se střeďákama, takže osovka 3,00 nebo 3,20; to v zastávce generuje pro bus jízdní pruh něco mezi 2,80 až 2,90 m, což sice samozřejmě vyjde prostorově, ale už ne tak dobře ČSN a už vůbec ne DP-A
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 380
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 14:41:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když tady padla zmínka o významu trati do Ďáblic, co byste řekli na myšlenku protáhnout ji jižně od ďáblického hřbitova a tunelem/mostem přes MÚK Cínovecká/Veselská/Kbelská kolem Teska do sídliště Letňany a Tupolevovou k budoucí konečné metra?

(Příspěvek byl editován uživatelem lord_Vetinari.)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 381
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 14:53:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P.S.: A z Letňan by klidně mohla vést i větev do Libně ke Kříži a na Palmovku.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace