K-report
 

Archiv do 11.září 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Modely a modelářství » Modely, modelářství - všeobecná diskuse » Archiv do 11.září 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 322
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 21:47:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mno, uprimne receno, DK model me nadchnul vic, protoze mi pripada, ze ma i presnejsi bocnice, aspon co jsem z fotek videl.
Dale bych poprosil nekoho o radu, vim, ze Kuber dela i brejlovce, ale ve svetle porovnani Kuber a DK bych rad vedel, jestli nedela lept i nekdo jiny.
A nakonec, jaky je ten pomeranc od Kubera? Odlitky od cize mi sice nepripadaji spatny, ale ta prace...
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 19:16:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K patinování používán patinovací pudr z Agama,barevné křídy ,tuš,tuhu a jako prase sliny a matný lak.
Další fota na www.vlaky.net.- Klusáček
 
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 537
Registrován: 4-2005


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 19:50:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

potřeboval bych píchnout, možná se to tu už řešilo, ale nechce se mě to hledat
takže, potřebuju odbarvit poněkud tmavší barvy (vínová, černá apod.) na bílém plastu o tloušťce do 1,5 mm a vzápětí nabarvit jinými barvami. Je toto technicky možné a jaké barvy doporučujet? Mám zkušenosti jen s Rewelem.
To je můj názor a hotovo.
ICQ : 247-365-770
mejl pod nickem :o)
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 21:11:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moje zkusenosti s cervenou jsou desny. Je to barva, ktery se jde zbavit jen obtizne, ale s trochou snahy nad ni clovek vyzraje.
Predpokladam, ze ta cervena je na polystyrenovym vylisku, takze se nabizi pouzit bud roztok louhu sodnyho nebo draselnyho, a nechat tu barvu sezrat. Pruser je, ze v mistech s tlustsi vrstvou ta barva stejne zustane. Trochu se tomu da pomoci paratkem, ktery na konci trochu rozzvykam, jinak potom je dobre pri oplachovani to vydrhnout starym zubnim kartackem, a nakonec, posledni oplach vzit octovou vodou.

Alternativa tomuto postupu v pripade, kdy mi nevadi tlustsi vrstva barvy, vzit stribrnou (Revell 99, odstin hlinik) barvu, ktera dela matny povrch, a prestrikat s ni tu cervenou. Nez aby se jednalo o nastrik barvy ve vrstve, jde spis o to, aby se to tou stribrenkou poprasilo, aby ta stribrna barva co nejrychleji zasychala, aby "nezvedala" tu spodni cervenou. Po nastriku stribrne doporucuji pockat tak tyden, aby se barva skutecne vytvrdila, ale i tak bude nachylna na ohmatani, a na hranach muze zacit prosvitat cervena.
Konecny povrch doporucuji nakonec udelat nastrikem akrylatkama, ale radeji ne Gunze, ale agama, ty totiz jsou na bazi vodni disperze, a nehrozi, ze by narusily stribrnou.
Nerikam, ze by to neslo udelat i se syntetikama, ale je to "vo hubu".
Pokud stetcujes, nezbyde Ti nic jineho, nez pouzit Agamu. Nekdo na ni nadava, ja ji na letadla obcas pouzivam, a spokojenost...
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 21:20:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Tempotaxi:

Vypada to pekne, ale dovolim si maly tip:

Po nateru barvama natrit sidoluxem, aby to melo takovy pololeskly povrch, a potom napustit spary tmavesedou, hnedocernou apod - pochopitelne podle pouziteho odstinu, na hodne svetlych vagonech zkus stredne sedou olejovkou do spar (mezi perejky, do profilu apod) - neuveritelne to ziska na hloubce, a nevypada to jako kus nabarvenyho plastiku.
Kdyz vezmes podvozek misto cerne nejakou hodne tmavou sedou (sedocernou barvou), a do spar opet napustis umbru nebo skutecne cernou, a vezmes drybrushem hrany, bude to vypadat jako zivy.
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 539
Registrován: 4-2005


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 21:28:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Deka - ďík moc. Chtěl bych přebarvit/odbarvit modely SDV, nevím, co od toho mám čekat, nerad bych to zničil...
To je můj názor a hotovo.
ICQ : 247-365-770
mejl pod nickem :o)
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 21:31:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vyproštovací tank hasičů ČD Kralupy nad Vltavou VT-55A a model v mšřítku HO
 
 
 
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 332
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 10:17:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Kralupech maji RUZOVEJ tank????
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5242
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 10:40:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

božínku.
to natírali posranci v čele s havlem?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 536
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 15:36:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vy nepoznáte těžce vybledlou červenou?
AV 15-30
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 16:08:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale pánové to je jen základová barva dohledné době se bude natírat - barva jako jsou požární vozy, Na Moravě je prý modrý tank
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 18:10:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vyproštovací tank VT-55A hasiči ČSD a VT-55A nehodový tank ČSD jedou na velkou akci, zatim nejsou přilepeny.
 
Mazanov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 18:16:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řekl bych, že takový pohled se ve skutečnosti asi nemůže naskytnout. Jednak s ohledem na nosnost použitého vozu a druhak železniční nehodovka má asi tank připravený na svém voze a hasiči pojedou spíš po silnici (?). Takže bych to ani nelepil, protože u nehody se teoreticky mohou sjet oba, ale ne takhle ;-)
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 23:11:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vůz to uveze je to "Sp" pro tratovou a nehodovou službu, vůz řady Sas 453 6 140-7 depo Vršovice
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 23:24:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsou nehodovky jen krajských městech, Praha,Plzeň,Ústí nad Labem atd ,depa se ruší i nehodová souprava s tankem je jen pomocná souprava, Hasiči ČD mají tank VT-55A jen v Praze, Ústí nad Labem a České Budějovice a Kralupy nad Vltavou ho mají bez vozu,
Stínovlas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 19. srpna 2006 - 22:25:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Béďa mě poprosil, abych dal foto jeho 130tky(na mémk kolejišti) na K-report, tak teď činím
 
 
 
 
 
 ¨
Případné dotazy, nápady a postřehy posílejte "Béďovi" na ssvitek@centrum.cz
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 11:11:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dokončovací práce na modelech v měřítku HO.
Odlitek parní lokomotivy řady 434.1107, pojezd BR 55, ale jaký motor tam dát? Pojezd je skrácený aby umistění kol bylo správné.
Dokončovací práce na třínápravovém osobním vozu řady Bey 2-1980 - Buštěhradská dráha.
 
 
 
7tr4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 340
Registrován: 6-2005


Odesláno Neděle, 27. srpna 2006 - 18:49:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemáte někdo česky návod na stavbu tramvaje T6A2 od Herrmann und Partner?
Schotousch stirbt nicht !!!!

Máte nějaké informace o trolejbusech v NDR? Ano? Tak mi je pošlete na mail.
Zdenek Valter
Neregistrovaný host
Odeslán z: 15.203.137.72
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 18:44:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Tempotaxi:
Řekl bych, že to vůz to NEUVEZE!
Je to zrejme Sps (ne tedy Sas) a ten má ložnou hmotnost jen 55 tun. Viz:
http://www.parostroj.net/katalog/nv/formular.php3?ind=129&odkud=80&obdobi=0&ktere=0&razeni=0
Pro přepravu dvojic tanků se použivali 6-ti nápravové Pxx které mají ložnou hmotnost 87 tun. Viz:
http://www.parostroj.net/katalog/nv/formular.php3?ind=23&odkud=40&obdobi=0&ktere=0&razeni=0
Všimni si též komentáře k tomuto vozu.
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 07:59:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdenek Valter - Model je postaven podle skutečného vozu Depo Vršovice,Sas 453 6 140-7 a je opravdu jiné konstrukce než vůz Sps. V parostroji vůz Sas není. Sp - na podélníku vpravo vedle nápisu oobčasné technické prohlídce značí, že vůz je zcela nebo zčásti vyroben z jiného než běžného druhu ocelí.
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 08:14:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tanky se přepravují i na vozech "Paoˇ - dokonce i dva.Foto www.válka.cz.
 
 
 
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 562
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 08:27:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To taky nejsou ale tanky, aspon ne to prvni dva, ale BVP-1 ci 2 (bojove vozidlo pechoty) a to je mensi hmotnostni kategorie.
Pavel
Arogance znalosti, neodpustitelny prohresek proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 08:44:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plošínový vůz na přepravu tanku PV 94557
 
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 09:36:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bojové hmotnosti tanků: BVP-1_13000kg, BVP-2_14000kg, T 55_36000kg, VT 34_31000kg, VT 55A_35000kg, VT 72_46000kg
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 09:55:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Několik příkladů přepravy tanků "CMK" a "Attack hobby kits" a "Panet models-military vehicle"
 
 
 
 
 
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 11:14:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Model vozů Sas 453 6 140-7 v HO
 
 
 
 
 
 
  No nic moc ale jezdí....
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5341
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 12:50:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tvoje práce?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 13:46:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

BoBo: Ano moje začátečnické práce - předělávka z vozů SSbly - DR , dnes jsem v modelařině uplně někde jinde, má práce je na www.vlaky.net - modely HO /Klusáček/
šimek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 13:56:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tempotaxi: Dobrý den, se zájmem jsem si prohlédl vaše fotky. Mohl byste mi poradit, jakým způsobem vytváříte popisy na vozech, zvlášť mě zaujaly žluté a bílé stínované na osobních vozech. Díky.
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 17:38:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šimek: Vše je prosím děláno na počítači a ingoustové tiskárně.Písmenka a číslice a značky si sestavíte podle normy a pozadí dáte do barvy podle vozu a odvrstvíte papír a pak to vše přilepíte na vůz / vůz musí být hladký, přes peřejky to moc nejde papír je moc silný/ Potom bohužel musíte sladit barvu vozu s přetiskem barvy na papíře - nejjednoduší je ustáření vozu ale přesto budou přechody barev pod lupou vidět ale na běžné koukání to stačí. Dokonalostí získáte jen praxí, budete tiskat a tiskat než se vše povede podle toho jak potřebujete.
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 21:37:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte kdy přesně je letos v Lipsku veletrh?
Johny Z
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.175.65
Odesláno Středa, 06. září 2006 - 22:47:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

30.09.2006 - 03.10.2006
Wizardken
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 08:08:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tempotaxi : Prosim te, co to znamena "odvrsvtite papir ?" a na jaky papir to tisknes ?
Ja si ted objednal bily obtiskovy papir; chci zkusit udelat potisky na Es (uhlak) v TT.
Jinak se da sehnat i prusvitny obtiskovy papir a exituje i bily ingoust, ale s tim jsem si jeste nehral (a ani nebudu).
Honza
Rakman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 08:14:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravim.

Tempotaxi: odvrstvený papír mě také zajímá, prosím o podrobnější vysvětlení.

Wizardken: bílý inkoust??? jak to funguje???

Jinak používám také obtiskový papír a jsem spokojen ale netisknu na inkoustové tiskárně (drobné detaily se spijí) ale na laserové tiskárně (dá se docílit velice drobných popisů - pro TT ideální) inverzním tiskem tak jak to popsal tempotaxi.

RM
Wizardken
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 08:28:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rakman: ja ten navod obslehl z www.houmrovyvlaky.wz.cz
Jinak ten papir, co jsem si objednal je primo pro ingoustove tiskarny, tak uvidim.
Zatim jsem to zkousel na obycejny papir a bylo to citelne.
Bily ingoust - nekde jsem to cetl - snad Pelikan to dodava.
Rakman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 08:56:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Wizardken:

Myslim si, že budeš spokojenej. Mě se drobný texty spíjely, tak jsem přešel na laser a je klid. Měl jsem decaly z USA od p.Vinaře a pak mi tu někdo doporučil sportpropagteam. Ty maj papír ale jen pro laser. S obouma se mi prcuje výborně, cenově vychází stejně. Agama ještě dělá nějaké napínací a adhesivní emulze, také je dobré prý je využít ale to už jsem nezkoušel...
Bilý ingoust si teoreticky dokážu představit ale je v tom spousta ale... Tak to nechme plavat, ja myslel že s tím máš nějakou praktickou zkušenost... :-)

RM
Wizardken
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 09:02:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://apcdecals.vinar.cz/ - tak odtud jsem si ten papir objednaval, tak uvidim.
Jinak tye muze od Agamy - mam vuzkousene, ze funguji.
Honza
Rakman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 13:49:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Wizardken:
Emulze makají? Tak to je dobrý vědět, a zatáhne to obtisk i do reliéfu, třeba když bych dával něco na Glkovej vůz??? Jinak decaly mame ze stejnýho zdroje. Já jsem si bral oba druhy pro obě tiskové technologie. Předpokládám, že do papíru pro laser se bude inkoust hůř vpíjet, pokud vůbec. Opačně je to asi jedno. Budeš je ale mít ve formátu Letter, takže si je budeš muset zastřihnout pokud nebudeš jejich fragmenty lepit na A4kovej papír...

RM
Wizardken
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 13:55:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Rakman - tak to nevim - daval jsem to jen na Vsa a pod - takze vsechno plochy, ale na modelplacu si to letadylkari celkem chvali.
Nevim, jaky ma papir na laser upravu, ale kdyz jsem jednou nahodou strcil do ingoustovky folii pro lejzr, tak to byl z toho clkem bordel - prece jen to jsou nepatrne jine tiskove technologie :-))
Honza
Rakman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 13:59:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha, tak budu muset koupit emulze a zkusit... uvidim jaký bude výsledek... :-) Zatim jsem to do těch vagónů pěchoval štětcem, celkem skoro úspěšně, třeba mi to ušetří práci s tupováním...:-)

RM
Wizardken
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 14:33:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Rakman : No, na to bych se moc nespolehal, al ekdyz nic jineho, budes mit pocit, ze jsi pro to neco udelal :-)
prosim te, jak jsi pak upravoval ty obtisky ?
Cetl jsme ze vytisknuti striknout treba 2x slabou vrstvou bezbarveho laku a pak aplikopvat.
Honza
Rakman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 15:12:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Wizard:

1. vytisknu zamýšlený obtisk na obyčejný papír 80g/m2 A4
2. z obtiskového papiru vystřihnu potřebný kus, tak aby zakryl celý tisk a okolo zbylo cca 3mm místa a na toto místo ho nalepím
3. opakuji tisk na tento takto opravený list
4. aplikuji obyčejný matný lak na dřevo ve spraji (opět tip někoho zdejšího)
5. cca po 20ti minutách aplikuji obtisk mokrou cestou na model, než lak vytvrdne

to je celé RM
Wizardken
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 15:25:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Rakman: body 1 - 5 - dikes moc za tip.
Takhle me to nenapadlo - ja to chtel tisknout rovnou na ten arch a nejak podlepovat kvuli tiskarne zuby, co bych vystrihal.
Jestli mi ten arch do konce tydne prijde, tak nejak v tydnu poslu fotku meho pokusu.
Honza
Rakman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 15:40:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

:-))) tohle je to samý, akorát opačně:-)) Navíc zbytečně nenamáháš obtiskovej papír několikanásobným průchodem... Doporučuji dávat motivy na střed papíru aby neutíkal a dobře se zavedl do tiskárny. Jak to pak už jednou ty chytače drapnou tak už to prostě jede a pak si můžeš jen trhat vlasy. A nelep to lepidlem na bázi vody. Použí od pelikána takovou tu lepicí pásku. Sundavat to pak nemusíš. Za A neřešíš na co to dát když to lakuješ a voda se spolehlivě prosákne všude :-)))

RM
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 20:50:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poznámky: Bílý ingoust je blbost do ingoustových tiskáren se nedodává, jediná tiskárna je "OKI" kde je ingoust bílý a zlatý a tiskárna se do Evropy nedodává jen je v USA za 30 000 Kč. Díly se sem nedováží.
Od vrstvit papír se dá každý papír. Používám papír do ingoustové tiskárny a to matný nebo polomatný. Provedu tisk a požadovaný tisk trochu větší tak o 2 mm odstřihnu. Růžek papíru roztřepím a začnu ho odvrstvovat až dostanu cigaretový papír. Pak to odstřihnu na míru a přilepím a přelakuji lakem a potom se dělá patina a zase se lakuje
Tisk písmenek, číslic a čárek je celkem jednoduché. Na počítači na obrazovce si udělám text, který rozostřím tak o jedno procento a když to pak vytisknu tak dostanu tiskový vlas, musím počítat že ingoust se na papír plive.
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 21:03:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 Příklad tisku v HO
Wizardken
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 22:52:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Tempotaxi :
Dam krk za to, ze jsem to s tim ingoustem tenhle tyden nekde cetl. Prava je, ze i kdyby to bylo a mel jsi to v tiskarne, tak tisk by byl celkem problematicky.
K te OKI: je to treba OKI DP5000S a tam neni ingoust, ale specialni vosk ( je to tuha barva na pasce a sakra rychle mizi....).
Honza
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 02:48:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tisková barva bílá je jen pro tamponování. Na bílý papír není potřeba bílý ingoust.
Rakman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 11-2004
Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 07:46:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To tempotaxi:

Zdravím. No to je mi novina, Vás jsem se kolego ptal na to, jak odvrstvujete papír. Bílá barva ano ale bílý inkoust??? Nevím o tom, že by existoval...

RM
Wizardken
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 9-2003
Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 07:55:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ohledne bileho ingoustu:
To by se pouzivalo napr na transparentni obtiskovy papir.
Zkusim dneska najit, kde jsmem to cetl (nekecam - jeste tam by,o doporuceni nalit to napr. do HP - cartrige tam maji sve trisky).
Jestli to nenajdu, tak se omlouvam za mistifikaci, blud a kec
Honza
Rakman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 11-2004
Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 07:57:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Wizard:

přesně takhle to vypadá když tisknu, stejně jako na tom obrázku od tempotaxiho. Stejný je i postup při kalibraci barvy tisku s barvou modelu... Ukládám to jako BMP s JPG to nedělá dobrotu. Zdrojový obrázek dělám na ploše 800x600 a pak to co nepotřebuji oříznu. Plesknu to do worda a nastavím ve vlastnostech velikost obrázku...

RM
Rakman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 11-2004
Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 08:00:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to wizard:
Ahoj, nehledejto a nech to plavat :-))) Bílej ink v této podobě, jak by jsme si ho představovali, prostě není...:-))) Dělám v tom...

RM
Wizardken
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 9-2003
Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 08:24:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak jsem to nasel :-))))))
http://www.zababov.cz/wiki/index.php/Obtisky
A je to posledno odstavec.
Nevim jestli a jak to funguje. ja to budu , samozrejme, delat jak to psal Rakman, nebo Tempotaxi.
Honza
Rakman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 11-2004
Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 09:08:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to wizard:

:-))) jsi dobrej, to schválně vyzkoušim... to mě zajímá, zvlášť když je na čem... :-))) Jsem k tomu ale skeptickej, stejně jako k YETImu, Lochnessce apod... Kdyby to bylo 100% tak už to tak dělaj všichni... asi tak :-)) A tečka - toto je diskuze o medelařině a ne o bílem inkousu :-)))

RM
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 16:24:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rakman:
Od vrstvit papír se dá každý papír. Používám papír do ingoustové tiskárny a to matný nebo polomatný. Provedu tisk a požadovaný tisk trochu větší tak o 2 mm vystřihnu. Růžek papíru roztřepím a začnu ho odvrstvovat až dostanu cigaretový papír. Pak to odstřihnu na míru a přilepím a přelakuji lakem a potom se dělá patina a zase se lakuje. Je to jednoduché, každý arch papíru je složen z více archů papíru na sebe a tím se dostanu na požadovanou tlouštku papíru, tak se jednotlivé díly prostě odďělí od sebe. Kancelářský papír dokážu odvrstvit až na tři papíry. Tiskat na toaleťák prostě nejde a cigaretové papírky do tiskárny nejdou.
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 16:40:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tabule ke kotlovým vozům a popis pojezdu jsem dříve dělal tak jako jsem dělal titulky k filmu.Na černý papír si bílou barvou napíši text a značky a pak na dobré kopírce to znenčuji na požadovaný rozměr, jde jen o to vyzkoušet procento zmenšování, ale po vlastních zkušenostech to jde dvakrát zmenšit, například poprvé na 80% a pak třeba 50%, každá kopírka je prostě jiná. Barevně jsem to nezkoušel.
 
Tramvajak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 4-2006


Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 21:32:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tempotaxi:
proboha, to tam ale taky nesmíš mít hrubky...
tramvajakovy webové stránky > www.tramvajak.wz.cz
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 07:23:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tramvajak: Prosím dělám podle skutečnosti - deska kotlového vozu je takhle napsaná a kdyby tam byla babička s tvrdým ˇýˇ tak to tam bude. Někdy jsou i popisy na pracovních vozech umělecká díla...
Tempotaxi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 08:24:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosím vše je děláno na matném papíře na kterém se dělají fotky "pro lepší tisk" do ingoustové tiskárny. Akorát se špatně chytá požadovaný odstín barvy - sladit barvu v počítači s barvami /Revell, Agama, Humbrol / je prostě problém. Každý tisk je prosě jiný,
Zde jsou různé barevné příklady mé práce - každý si může udělat svůj vlastní názor - takhle mě to zatím vyhovuje. Pro štouraly tamponový tisk je prosím lepší ale tento stroj stojí od 30-50 000 Kč + barvy + štočky atd. Tento postup je prostě zatím nejlevnější.
 
 
 
 
 
 
Rakman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 08:15:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Tempotaxi:
Smekám nad Vaší dovedností v odvrstvování papíru... Skutečně a bez nadsázky. Pro mě je Váš způsob výroby obtisků/potisků příliš náročný a jakýkoliv pokus odvrstvení skončil roztržením... :-). Proto si já osobně radějí připlatím za obtiskový papír (A4 = 60Kč). Vše ostatní je stejné a náš postup se liší pouze v použitém médiu. Modelaření zdar!

S pozdravem Rak-Man :-).

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace