K-report
 

Archiv do 17.července 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Modely a modelářství » Velké malé trolejbusy » Archiv do 17.července 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 794
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 11. května 2006 - 16:11:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr-k , šlic je bohužel problém, který se mi nepodařilo zatím vyřešit, vím o tom. Dávám je defakto všude, no ostatně v krajní nouzi je pak můžu vyměnit. Ony ty šroubky vypadají blbě "velký" i kdyby byly šestihrany, leda by to musely být tak M2 nebo M1,6 (totoť M3), což se mi nepodařilo sehnat (v čemž hraje roli i lenost) a hlavně od toho požaduju nějakou pevnost.
Stěrače budou stírat a ostřikovače ostřikovat, že se vám do toho pletu, pane Klásek, ale ten klakson hlásit nemusíte. V tak velkém měřítku už považuju funkční stěrače za samozřejmost. Respektive když to řeknu trochu zjednodušeně, tak na modelu bude funkční téměř všechno co na skutečném trolejbusu, samozřejmě to tedy není možno brát úplně doslova.

Karbonyl, Bobo - špína u těchto tlumících přepákování jest defakto mé dílo. Poté, co jsem zjistil, že od vyjetí z fabriky se to nikdy nemazalo a vůle dosahují pozoruhodných hodnot, jsem se toho jal ujmout, aby se to nerozpadlo úplně. Bohužel i malá dávka vazelíny se v dešti takto porůznu roztentuje a vypadá to hrozně. Ale maže to. Občas to i utřu a vyčistím, ale to kolegové kroutěj hlavou, jestli tu práci prej neberu moc vážně. Tak nevím.
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 10-2005
Odesláno Sobota, 13. května 2006 - 23:01:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha:
kdyby takevejch pracovitejch lidi jako ty v tom podniku(teda hlavne v Pisarkach a Husowitzich :-) ) bylo vic, mozna by to tu vypadalo jinak

jinak ten model az bude, tak bude uplne fenomenalni, nemam slov, to je proste nadhera...a nechtel bys sem Veru hodit i nejaky fota tech chodnicku a sterace?
the best brněnská fotogalerie
Každý den aktualizovaná brněnská vypravenost
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 812
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 13. května 2006 - 23:46:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak ony ty stěrače asi na fotce zrovna nevyniknou, ale zkusím to blejsknout. Nutno vyčkat, nemám momentálně k dispozici foťák.
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 301
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 12:25:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: Ty si fakt borec. Keby som tu nechodil častejšie na tieto fóra a nič by som o tvojej stavbe nevedel tak by som povedal že ti to vyrobili v škodovke na objednávku Keď budem mat dostatok sučiastok miesta a času tiež by som sa do niečoho takeho pustil ale nevyzeralo by to tak ako ta tvoj trolik. Mam len 14 rokov takže asi si to vieš predstaviť a z elektrikou by nemal byť problem vieš otec je elektrikár
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@zoznam.sk
Stranka(Košicka sekcia) mojich dobrich kamošov http://kosice.ustecketramvaje.com/
Stranka o simTr jedneho mojho dobreho kamoša http://www.mhd24.ic.cz/index.php?c=4
Frank
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 10-2003
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 21:39:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peto5220: Běda, zbavil bys mě pozice nejmladšího konstruktéra MHD modelů :-)
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 990
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 21:59:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Frank: No jo, tak si Peto počká, až bude starší než ty. A jak pokračuje B 961 E?

Verusha: Už dlouho se tu neobjevila kompletní fotka Tr, jen detaily, nechceš sem umístit jednu komplet?
Jinak je celkem paradox, že model se vyrábí déle než samotný trolejbus 1:1. Ale na výrobě trolejbusů 1:1 nepracuje jeden člověk... :-) (kromě Rocarů samozřejmě).
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________

ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.

ÚSTÍ NAD LABEM SE DEFINITIVNĚ LOUČÍ S PROVOZEM, KTERÉMU VLÁDNOU DVOUMOTOROVÉ SPOLEHLIVÉ KLOUBOVÉ TROLEJBUSY. POMÁHEJ NÁM PÁNBŮH!
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 825
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 22:29:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Focení kompletu se plánuje, podmínkou je foťák (já nemám, půjčuji si od otce) a pěkný počasí + místo na zahrádce. Pokud bude počásko, zítra to shodou okloností plánuji, takže snad se dočkáte. Vyfotit to v pokojíku nemá cenu, nedá se to tam "zkuplovat".

Délka stavby - bohužel. Sám bych to měl už rád z krku. Teď to dost vázlo na soustruhu, ten však budu mít tak do 14ti dnů opět v provozu, takže budu moct makat na podvozku dál. Jaký rozdíl oproti 14TrM, kterou jsem vyrobil kompletně bez použití soustruhu... tady u 1:6 už se bez něj ale opravdu neobejdu.
Frank
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 10-2003
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 22:49:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes: Vzhledem k tomu, že jsem shodou okolností vlastníkem RC modelu auta, které plánuju upgradovat, tak mi zbyde RC souprava s regulátorem i motorem, takže jediné, co mi z elektroniky zbývá už je jen servo. Co se týče motorové části, na té teď pracuju, ale vzhledem k tomu, že do momentálně skládané třístupňové převodovky musím jít koupit ložiska a pro uchycení zadní nápravy potřebuju kuprextit a cín na spojování, přičemž ani jedno z toho nemám a sem línej to jít koupit, to bude asi trvat :-). No, do konce (letních) prázdnin to vyjede (z mého pokoje ;)).
Všechno záleží na chuti.
Jinak co se týče dveří, udělal jsem první krok a koupil řemeny pro ovládání. Narazil jsem však když jsem po Brně sháněl modurit popř. jinou obdobnou látku, ze které by bylo možné vyrobit něco jako řemenici.
Za všechny nápady budu vděčnej ;).
Frank
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 10-2003
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 22:51:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Btw, označení modelu je již teď B961Ex :-)
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 827
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 18:46:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže:
1) zohlednil jsem oprávněnou námitku Petra_K, takže po úspěšném shánění šroubků M3 se šestihrannou hlavou jsem je všude, kde jsou přímo vidět, vyměnil místo šlicoidních. Přiloženo foto, to první, na kterém se nenechte zmást šlicšroubky M2 - tytoť se mi již opravdu v šestihranné variantě sehnati nepodařilo, krom toho v těch chodníčcích nevypadají až tak zle ani ty šlicy.
2) sice skoro pršelo, ale celek 22TrAC/E se mi podařilo vyblejsknouti. Ze snímků jsa patrna i novinka - vyrobil jsem základ sběračové základny, na kterou včil budu dodělávat zbytek. Zatím koumejte, jakou součástkou nahradit bleskojistku







Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1378
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 19:45:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Člověče, to je model trolejbusu v měřítku 1:x nebo zahrada v měřítku x:1? Vypadá to fakt hezky...
Šotouš je taky člověk, i když na to nevypadá.
Kdyby škola začala hořet, tak bych ještě přikládal!!!
Nové stránky o pardubické MHD
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 999
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 20:54:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: Tak mně tak napadá.. Licenci na výrobu trolejbusů Škoda máš? :-)
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________
ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.
DPmÚL a.s. = Největší museum MHD v ČR
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1926
Registrován: 7-2003
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 22:53:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha SIDAC:-) a bude to i funkcni, jinak usmernovaci dioda
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 830
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 21:28:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aby bylo vidět, že stavba takového modelu není jenom "vezmi pilku a támhle to uřízni a támhle přišroubuj", přikládám, nebude to na škodu myslím, několik fotek různých plánků. Jedná se o náčrtkonárysy, jak tomu říkám, hodnotu mají jen pro mě, protože nikdo jinej se v tom stejně nevyzná. Přesnost nákresů občas veliká, občas žádná, občas je to jenom čmrkanice, návrh. Použité vybavení: papír, tužka, guma, pravítko, kružítko, úhloměr a hlava plná pitomých nápadů:

Touhle půl metru dlouhou čmáranicí to začlo:


Čep kloubu


Nárys kloubu v provedení pro maximální zlomení


Když chceš dělat skelet, musíš nejprv vědet, jak ti budou chodit dveře


Přístrojovka - náčrtek do budoucna, a stejně k prdu, když už si ji pamatuji nazpaměť...


Největší techno - hnaná Rába


Brzdovej válec pro zadní nápravy


Ložiska a kotoučové brzdy předních kol


Pro rýpaly: CADy a podobný nesmysly nevedu.
Flick007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 21:55:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Správný technik se vyjadřuje obrázky". Nemá to chybu.
Asi je to předčasný dotaz, ale z čeho budeš dělat pneu?
ICQ - 336 612 112
Stará moudrost praví:
Kdo pozdě chodí,...
...musí čekat na další...
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 831
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 20. května 2006 - 01:01:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je právě "v řešení". Mám několik verzí, vyhraje patrně materiál obdobný jako na 15TrM 1:10, jen způsob lepení na disk bude zcela odlišný (rozumněj lepší)
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1641
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 20. května 2006 - 16:22:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ver - taky evidentně razíš heslo, že "CAD je jenom pro technický onany"...
I když, já jsem si posledně už na rozkres vexlu "R5 25°" pro 0f (1:45, 13,5 mm) taky vzal illustrátora, tady už se každá desetina počítá...
...celý tendle kultůra je jenom pro hujery...
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 834
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 20. května 2006 - 17:10:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_K - přesně tak, já radši gumuju nebo případně mačkám papír, než všechno znova překresluju v nějakým CADu. Jedinej počítačovej program, kterej občas na stavbu modelu použiju, je Malování. To je pro mě vrcholná verze CADu . Zažil jsem už několik typů mongolů, kteří na výrobu věšáčku na bundu počítali i zakřivení zemského povrchu, načež na setiny stanovený rozměr stejně uřízli o centimetr vedle, křivě a ještě při tom vylomili půlku zubů v plátku v pilce a zničili svěrák.
David_pecina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 11-2003
Odesláno Neděle, 21. května 2006 - 09:26:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

verusha: velmi dokonale si popsal moji technickou zručnost
Všichni jsou blázni, jenom já jsem tramvaj T3.
Gor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 349
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 00:07:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha:
načež na setiny stanovený rozměr stejně uřízli o centimetr vedle
My se zname? :-D
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 446
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 19:40:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha, co na tom BUSE dělá vozovna komín? neříkal si, že tam bude jen nic, 26 novolíšeňská a služební jízda?
V příspěvku je vyjádřen osobní názor autora, mnohdy ověřený, občas také neověřený nebo částečně ověřený...
Nekamenujte mě za něj.

ICQ : 247-365-770
mejl pod nickem :o)
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 836
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 21:18:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mauricio - nakonec se mi po měsíčním úsilí podařilo vyrobit transparent, kde jsou nápisy na výběr čtyři - prázdno, 26 Novolíšeňská, X Vozovna Komín a (inverzně) Služební jízda. Stejně tak tomu bude i v bočních a zadním, který bude prázdný, 26, X a SLU.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 449
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 21:24:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha - aha...škoda že tam nebude mendlovo nám.
V příspěvku je vyjádřen osobní názor autora, mnohdy ověřený, občas také neověřený nebo částečně ověřený...
Nekamenujte mě za něj.

ICQ : 247-365-770
mejl pod nickem :o)
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 838
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 21:56:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bylo zvažováno, a velmi pečlivě. Nakonec jsem usoudil, že má-li model být někdy v budoucnu "brněnský" (páč pro začátek bude bez znaků jakéhokoliv DP a bez inv. čísel), tak 22Tr jezdí nejčastěji na lince 26, tak proto 26, a "mendlák" mi přijde takovej "ohranej" a navíc tam 26tka normálně nekončí. A "Kamenný vrch" mi připadá zase takovej název jako "Větrná hůrka u máselné lhoty". Takže Novolíšeňská.
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1007
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 16:53:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No dovol? :-) My máme v ÚL taky Kamenný vrch a za rok se tam možná tou 22 Tr bude moci dostat. Spíše ale tak za 1,5 - 2 roky.
Mimochodem, když tedy to bude neutrální vůz, hodil by se jeden nápis brněnský, jeden ústecký :-) (třeba 51 Skalka) a jeden z výrobního závodu já vím, já vím, nemám šanci a nemám sem cpát nějakou dědinu ze severu.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________
ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.
DPmÚL a.s. = Největší museum MHD v ČR
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 17:59:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes: asi ti ta SLUZEBNI JIZDA bude muset stacit :-)

Verusha: ja fakt nechapu jak to delas, tak dokonalej model snad nikdo nikde nikdy neudelal :-)
the best brněnská fotogalerie
Každý den aktualizovaná brněnská vypravenost
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1008
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 19:10:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Eda: Služební jízdu u nás nemáme. Při takovýchto příležitostech máme na displayi toto:

D O P R A V N Í P O D N I K
města Ústí nad Labem a.s.

České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________
ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.
DPmÚL a.s. = Největší museum MHD v ČR
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 840
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 23:09:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes - tož znaky DP tam pak můžu plácnout jaký chci, že, dodejte mi logo DPmÚL a bude 604 nebo co. Aby to nedopadlo jako s mojí 15TrM 1:10, ta totiž, ačkoliv to možná nevíte, pár dní jezdila pod číslem 52 DP Mariánské Lázně



Je taky otázka, kde vlastně skončí skutečná 22TrAC. Mám silné obavy, že ji:
1) nikdy naživo neuvidím
2) autogen sežere dřív než můj model vyjede

S nejvyšší pravděpodobností půjdu u tohoto modelu opět cestou brňyfikace a model bude 3610.
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1010
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 14:34:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak logo je samozřejmě vidět zde: www.dpmul.cz
Jinak mi na vozidlech moc loga nemáme, ale na 602 a 3 je takto (i z druhé strany) www.ustecketramvaje.com/ul/img/t602004.jpg
Mimochodem, je tam vidět ústecká verze nápisu "služební jízda"
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________
ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.
DPmÚL a.s. = Největší museum MHD v ČR
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 21:46:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

lidi, slozime se, koupime zavod Skody v Ostrove a zacnem vyrabet dvaadvacy, to sou tak nadherny vozy...

sorry za offtopic, ale pri pohledu na tu fotku 602...
the best brněnská fotogalerie
Každý den aktualizovaná brněnská vypravenost
Pes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1011
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 21:59:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, jestli to platí, tak dávám 500 Kč
Jinak s tou nádherností bych to nepřeháněl, tato fotka je zrovna při nějaké mimořádné a špatné události - viz. nápis na disp., viz dispečerská Fabka, viz Věžka Nissan.
A spíš než pro koupení Škody Ostrov nad Ohří jsem pro přejmenování na Škoda Brno nad Komínem.
České Nezávislé Dopravní Sdružení
_________________________________________________________________
ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD.
DPmÚL a.s. = Největší museum MHD v ČR
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 23:20:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mno...ja dam taky 500 :-D
me se ty vozy proste libi, dyz to treba srovnam s Karosoidni 25Tr tak jednoznacne vitezi, vcetne designu....ale nedivil bych se kdyby SKODA Verushu zazalovala, kvuli tomu ze nema licenci na vyrobu 22Tr :-)
the best brněnská fotogalerie
Každý den aktualizovaná brněnská vypravenost
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 848
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 23:50:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je tu jeden rozdíl, protože ve Škodě to nevyráběli, oni to tam spíš zbastlili, na což licenci nemají
Xxx15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 21:56:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Eda: lidi, slozime se, koupime zavod Skody v Ostrove a zacnem vyrabet dvaadvacy, to sou tak nadherny vozy...

V měřítku 1:1 nebo 1:6?
Trolejbusy jsou VAŠE budoucnost - jednejte podle toho
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4833
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 27. května 2006 - 00:16:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Xxx15: Ty se směješ, ale asi netušíš, že se velmi vážně uvažuje o tom, že Cihlové trolejbusy dostanou i svojí vozovnu, aby měly kde bydlet. Tahle myšlenka se zrodila nezávisle na sobě ve 4 hlavách, z toho tři z nich jsou z DP, dvě z toho z kanceláří a jedna dokonce ve vlivné funkci.
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Xxx15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 27. května 2006 - 00:19:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MJ: To vypadá zajímavě. A bude to ta naše nebo sci-fi?
Trolejbusy jsou VAŠE budoucnost - jednejte podle toho
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4834
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 27. května 2006 - 07:56:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Naše, samozřejmě!
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Xxx15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 27. května 2006 - 09:02:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MJ:
Trolejbusy jsou VAŠE budoucnost - jednejte podle toho
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1386
Registrován: 1-2005
Odesláno Sobota, 27. května 2006 - 10:14:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve čtyřech? Ty, Vašek, Lp, PS a já. To je pět, ne?
Šotouš je taky člověk, i když na to nevypadá.
Kdyby škola začala hořet, tak bych ještě přikládal!!!
Nové stránky o pardubické MHD
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4838
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 27. května 2006 - 19:56:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak šest. Ještě moje máma
A bus station is where a bus stops.
A train station is where a train stops.
On my desk... I have a work station.
Buggy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 10-2005
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 06:58:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

sedm sejc nevim o co go ale když to bude prospěšný pro MHD jsem pro
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1388
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 11:03:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to vidět, že nevíš o co go... Na těch šesti končíme.
Šotouš je taky člověk, i když na to nevypadá.
Kdyby škola začala hořet, tak bych ještě přikládal!!!
Nové stránky o pardubické MHD
Jamala_lichá
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 2-2004
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 15:03:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po delší době o5 i já přináším aktuelní foto. Mimo pár drobností (interier atd.) je zadní članek hotof.
Čest

Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 454
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 18:12:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jamala_lichá - co ty podvozky? posledně si nějak říkal, že si to rozebral kvůli a teď nevím čemu :-) už jsou hotový?
V příspěvku je vyjádřen osobní názor autora, mnohdy ověřený, občas také neověřený nebo částečně ověřený...
Nekamenujte mě za něj.

ICQ : 247-365-770
mejl pod nickem :o)
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 717
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 11:56:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdy budou nárazový testy? :-)
Fanclub 22Tr

Instalovali jsme novou rychloprůjezdovou výhybku. Projíždějte s maximální opatrností!
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 885
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 15:28:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jelikož se na mě už od výroby mého modelu 15Tr 1:10 stále kupí dotazy "jak na to", "z čeho to je", "jak to vyrábím" a podobně, řekl jsem si, že nebude na škodu k tomu něco říct.
Tak zaprvé je nutno se toho nebát. Moc nad ničím nepřemýšlet dlouho, mně se osvedčilo místo dlouhého rozkreslování součástek prostě nějak začít a von ten zbytek už nějak vznikne. Samozřejmě je potřeba mít to trochu promyšlené, ale není třeba zase z toho dělat vědu. Stačí vědět, co stavíte, jak to má vypadat, a pokud možno mít co nejvíc fotek a dokumentace, to není na škodu. I když i z jedné dvou fotek se dá udělat dobře vypadající modelová součástka. nyní se mi celkem osvědčuje jdnoduchý systém stavby. Prostě vím, jak součástka vypadá ve skutečnosti, a já ji vyrobim jenom 6 krát menší a je to. Samosebou že není možné takto dělat všechno, některé skutečné věci se blbě zmenšují, nutno místy hledat kompromis.
Abych zase nepsal půlhodinovej příspěvek, tak namátkou si třeba ukažme, jak vzniká schrána brzdových odporů na model 22TrAC 1:6. Je to součástka, která na modelu udělá velikou změnu vzhledu a díky ní je dvaadváca dvaadvácou. Opět není třeba v tom hledat nějaký složitosti. Víte tvar, víte vzhled, konstrukci schrány, takže šup na to. Není na to potřeba ani žádné spešl vybavení dílny, nářadí, které jsem na to potřeboval, snad není tak neobvyklé. Největší složitost je snad vrtačka, tu má dneska kdekdo, a stačí i nějakej relativní šmejd ze supermarketu.
Takže materiál - kuprextit. Dá se koupit, není problém, i na kravsky velkou na schránu ho nebylo potřeba až tak moc. Výhoda je ve snadném opracování, dá se letovat, má poměrně vysokou pevnost. Já používám nejčastěji jedno i oboustranný tl. 1,5 mm. Dá se stříhat nůžkama na plech, upnutýma do svěráku, a to poměrně s dost velkou přesností, stačí pak jen zapilovat hrany dílu. Aby to nějak vypadalo a navíc se zvětšila pevnost námi vyráběného komponentu, je dobré si z kuprextitu udělat nosníky, příčky a pod. Prostě kolmo k tenkému pásu kuprextitu naletuju druhý pás. Tím vznikne třeba L profil, T profil, U profil, a z toho se pak dá už zbastlit skoro všechno. K tomu doletujeme různé úchyty, vyvrtáme díry pro upevňovací šrouby a podobně. Ve finále to vypadá takhle:



Nesmíte se děsit prvotního vzhledu vytvořeného díla. Je to jenom polotovar a je na vás, co z toho ukuchtíte dál. Na vyobrazenou konstrukci jsem potřeboval hlavně ony nůžky na plech, pilník, a to jak velikej, tak i malý jehlový (ty se hoděj vždycky a všude), cín (trubičkovej, líp se s tím dělá a mnohem rychleji to odsejpá) a trafopájku. A ruce. Často se dozvídám od zájemců o stavbu modelu, že jsou nešikovní a kdesi cosi. Já myslím že na tom nic není, samozřejmě že když někdo drží poprvý v ruce trafopájku, že to nebude úplně krásnej spoj, ale druhej den už to bude lepší a za týden už budete pájet jako o život a lehce. Já jsem taky u soustruhu stál poprvý jako mongol a "bál se toho". Kdo se bojí, nesmí do lesa a do Škody Ostrov. Krom toho model není určen pro NASA, ale pro naši radost a potěchu. Není třeba spěchat, radši si to všechno vyzkoušet nanečisto a pak teprve začít něco plodit naostro.
No, čili, máme hotovou kostru čehosi, co má být schrána brzdových odporů. Tak směle dál. Jestli máme nějaké výhrady ke své práci, možmo doupravit šmirglem a přebrousit jak je libo a kde je libo. Kuprextit se k broušení brusným papírem přímo nabízí (akorát je z toho děsnýho prachu, ale to je prostě úděl). Jsme -li spokojeni, nezbývá než to nalakovat. Po přešpíchání základovkou už to vypadá poměrně jednolitě a slibně:



To už se samosebou nemůžeme dočkat, až to bude finální barvou:



No vida, už se to rýsuje. Nakonec to bude možná i vypadat k světu. Máme tedy hotovou kostru schrány. nyní ji zboku zaplechujeme, aby to vypadalo ještě líp. nějakej ten plech vždycky najdeme. Já používám nejčastěji pocínovaný ocelový plech 0,25 mm. Stříhat se dá nečekaně nůžkama na plech, ohýbat se dá rukama, ostré ohyby ve svěráku, kleštěma, kladívkem, paličkou, prostě plech je akorát "tlustší papír". Do plechu vyvrtáme na potřebných místech upevňovací díry a ve finiši to nalakujeme. Pak to celý přichytíme do kostry schrány. Já jsem to dělal prasácky bez závitů, šroubkama M 1,6 jsem se prošrouboval do díry v kuprextitu o průměru 1,4. Kuprextit se poddá, šroubek si nějaký svůj závit vyřeže a krom toho už to stejně nikdy nebudeme rozdělávat. Samosebou že pro šrouby M 2,5 a výš už je lepší tuto násilnou techniku "šroub napřímo do kuprextitu" nepraktikovat a radši si do kuprextitu udělat díru a zespodu neletovat matičku. Takže oplechováno bysme to měli, a hurá na přední a zadní nasávací mřížku. Ta je z plechu a z deseti kuprextitových svislých spojnic, v jejichž dírách jsou protaženy čtyři vodorovné měděné dráty tl. 1,5 mm. Celý sletovaný dohromady, nalakovaný a přišroubovaný do kostry schrány. Zbývají nám odvětrávací mříže na vrchu schrány. Jsou opět z plechu, porůznu zohýbaného ve svěráku. Jedná se o čtyři mříže, každá má celkem 21 "žaluzií". Žaluzie jsou jedna po druhé vletovány do obvodového rámu mříže a šmytec. Celý je to zae přišroubvaný do kostry a je to hotovo. Žádný složitosti a výsledek? Zde:



A teď mi řekněte, co je na tý modelařině tak složitýho? Že se toho spousta lidí bojí, byť by chtěli mít stejný model jako já nebo třeba jako kolegové jamala-licha (Anitra 1:10) a Marek Bureš (22Tr 1:13). Vždyť třeba model kolegy Bureše vznikl v paneláku, bez vybavení dílny, maximálně pár pilníků, pilka, vrtačka a ruce.
22Tr je moje mládí, u kterého zestárnu.
Frank
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 22:08:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: pěkný :-), jen připomínka - kdes vzal plech 0,25mm? Ve Feroně maj jenom 0,32ky :-). Jinak bezzávitově prásacky do kuprextitu mám kompletně celej kloub a div se světe, udělal jsem tak i odpružení, takže jak tak čtu, o víkendu se bude předělávat :-).
Frank
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 22:15:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro zajímavost - nezamontovaná pohonná jednotka B961Ex :-)


*ten vršek PET lahve je tam jen na udržení vstupu na kardan :-)

(Příspěvek byl editován uživatelem frank.)
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 884
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 22:29:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Frank - plech je ze starých dobrých zásob, které se pomalu ale jistě ztenčily na minimum a na další model už mi nevystačí. Budu rád, když vyjdou na tento. Jsou to (byly) pláty plechu, pocínovaného, z jedné strany lakovaného, tzv. konzervový plech. Přiznávám, že nevím, zda se dá někde sehnat.

Vidím že jdeš cestou náprav tamyia - na modelu Kolegy Bureše se nápravy víceméně osvědčily a myslím, že s nimi nejsou problémy, vyjma přední, kde jsou trochu blbé svislé čepy.
22Tr je moje mládí, u kterého zestárnu.
Frank
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 23:25:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: Ten můj plech je pocínovanej z obou stran. Jdu přes nápravy Tamiya, protože jiné se v podstatě nedají použít (alespoň o žádných jiných nevím) a ve svých podmínkách (ještě horší než u Burešů) vlastní nápravy nesestavím...
Skvělý taky je, že díky p. Oberreiterovi je možné si je v Brně vyzvednout a v případě problému si nechat poradit - a to jak v případě náprav, tak převodovky a jiných dílů.
No uvidíme jak se osvědčí mně. Na RC truck show 07 bych neměl chybět ;).
Fox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 00:14:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně jak říká Verusha, 22Tr 1:13 vznikal v dílně 2,5 x 1,5 m, která je vybavená na elektropřístroje. Po mechanické stránce je to mizerné - aku vrtačka, vrtačka ve stojanu, bruska, svěrák, nůžky na plech, hafo pilníků. Jinak, už vzniká podvozek 21Tr 1:6 a zatím nevím, jestli to pak celé dostanu ven. V nejhorším se probourám k sousedům.
Frank
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 07. června 2006 - 21:39:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska je opět den... odpoledne jsem ze školy přišel s ideou, že do večera bude model na všech šesti...
Na konci dne je - trochu paradoxně - snad víc práce, než bylo na začátku. Ale chybama se člověk učí že :-).
Taky se na modelu začíná projevovat mezinárodnost - nápravy jsou od Tamiye, kuprextit ještě z dob komunismu od nás, cín je tam jak německý, tak český a spodní deska zadní nápravy je z bezdrátového přijímače videosignálu miniaturní kamery z Japonska.


Jinak ještě k těm podmínkám, dá se tomuto říkat nějaké podmínky?
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 897
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 20:55:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Frank - vypadá to velmi slibně . Jak jsi řešil kloubové spojení?
To je votřesný.
Frank
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 15:06:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha - nenech se zmýlit, dneska du předělávat dvě ze tří náprav :D.
Kloub je zhruba jako na fotce výše. Tuto verzi mi ale PvvS zamítl, takže jsem udělal v podstatě stejnou "stavebnici", kterou sem chytil k interiérové podlaze a na předním článku ohnul tak, aby se do sebe obě části daly zasadit. Vypadá to velice funkčně, jenom ještě musim domyslet odpružení.
A až budou všechny nápravy po zátěžovém testu (který mimochodem zatím splnila pouze střední náprava, kterou jsem paradoxně montoval jako první - bez zkušeností), přijde na řadu zapojení motoru.
Když už se tak půl roku dívám na ten ohlej plech na skříni (čti střechu :-)), přemýšlím, kdy se dostane čas na ni :-).

(Příspěvek byl editován uživatelem frank.)
Frank
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 15:07:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ehm, tak teda ta fotka:
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 900
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 10. června 2006 - 13:13:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když to tak vidím, tak bych ti doporučil co nejdřív udělat střechu. Ta totiž jakýkoli skelet překvapivě zpevní.
To je votřesný.
Frank
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 10-2003


Odesláno Sobota, 10. června 2006 - 13:14:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi jo, ale jakmile udělám střechu, nikdy už do té podlahy nic nevyvrtám... Je tam takhle perfektní přístup...
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 902
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 11. června 2006 - 11:39:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je pravda, já měl u 15Tr výhodu, že podlaha byla papírová a u 22TrAC se mi tam dovnitř vrtačka vejde i pod střechu
To je votřesný.
Frank
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 11. června 2006 - 11:42:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


Já mám podobnou vrtačku, jak maj zubaři, akorát na konci nemám to zlomení. Takže se sice dostanu na hodně míst, ale pod střechu ne :-).
Jinak dneska se snažím zamontovat servo a musím pogratulovat výrobci Carson - vymyslet ještě horší tvar serva snad ani nejde...
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 10-2005


Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 22:47:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jak pokracuje stavba dvaadvacy Verusho?
the best brněnská fotogalerie
Každý den aktualizovaná brněnská vypravenost

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace