K-report
 

Archiv do 01.srpna 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Modely a modelářství » Modely, modelářství - všeobecná diskuse » Archiv do 01.srpna 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 11. dubna 2006 - 18:57:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Otázkou je proč firma ES Pečky investuje nemalé peníze do takových "modelů". A to už nemluvím o stavebnicích vozů Bai. Zejména ty vypadají značně podivně už z dálky.
Rozum stát mi zůstává nad rychlíkovými okny pro vůz BDs, jejichž forma prý stála okolo 30 000 Kč. To se nemohlo udělat podle výkresu, když to bylo tak drahé? Jde o to, že ta střední příčka je o dost výš, takže to spíš připomíná okno M 152. Atd., atd.

Stavebnice vozu Bai se údajně chystá z leptu, já si radši počkám na tuto, byť bude stát tisícovku.

Jinak k zasklívání oken:
Já používám taky folii do tiskáren. Je tenká, dá se ohýbat (např. čelní okna Balmů), jen se musí zbavit drsné vrtvy, která je méně průhledná.
U odlitků je potřeba vyrobit každé jedno okno (nejlépe podle šablony), které se pak vlepí do stěny odlitku. K lepení používám jedině dispersní lepidlo. Sekundové se nehodí - výpary fólii zbarví do bíla. Acetonové se taky nehodí - naleptá okraje.
U leptů stačí podlepit okna pásem fólie, tady je ideální to acetonové, nebo gelové lepidlo.
Fotky na mých stránkách
Stránky o skutečné a modelové železnici
http://modely-tt.wz.cz
Mazanov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 12. dubna 2006 - 08:07:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petře, bohužel mám jen KAMAZ, LIAZka je dávno slepená a spálená. Dobrou boudu měl myslím i ten okruhový závodní tahač, i když onu krátkou verzi...

jinak ty LIAZky Es mi připomínají spíš JELCZe, možná proto, že KAMAZ jsem viděl v životě dohromady asi tak dvakrát a už hooodně dávno... Možná by stálo za to to prodávat do Polska v nezměněné podobě pod tímto názvem. KAMAZy byly pokud vím jen tahače a valníky a to vždy třínápravové, takže do Ruska by to stejně vyžadovalo úpravy...
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 359
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 11:48:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak vy tady bude pomlouvat Dvořáčkovi KAMAZy jo?
No podle mě jsou nejlepší Lízy od Igry.V tom prostě vidim LIAZ a navíc celkem zalevno jenže v HO.Ale i tak mám radši v kolejišti Liazku za 100,- i když je v HO než Kama3 za 400,-
AV 15-30
Zdenek R
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.18.58
Odesláno Pátek, 28. dubna 2006 - 08:53:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím a dostal jsem se po delší době na diskuzi k modelům.
- Katalog modelů je pěkný,ale je tam jedna věc k opravení,která je zásadní.U modelů Škoda706RT(trambus)je fotka"paskvilu",který má představovat spíš řadu MT(nová kabina,ale dlouhý vzduchojem na podvozku z provedení RT).Spíš by tam měla být fotka modelu RT,který je ale taky nedokonalý(má sice masku kabiny s vodorovným"křídlem"a 4 světly vepředu,ale špatné disky kol,které mají mít tzv.trilexy-hvězdicovité náboje kol).Jinak na auta RT se později dávaly i kabiny MT(jako je na fotce),ale podvozek by měl mít trilexy a pod čelním oknem vidět hrdlo chladící kapaliny(MT ho mělo schované pod dvířky jako u té šedé kabiny).Fotky rozdílů mezi typy RT a MT jsou na www.liaz.cz nebo www.liaztrucks.com v galeriích RT a MT.
- Jinak souhlasím s článkem o modelech aut LIAZ z Peček,která jsou hodně nepovedená.Připomínají opravdu KAMAZy nebo v něčem Pragy UV,ale s hodně velkou dávkou fantazie"lízy".Ale je vidět,že i domácí výrobci(IGRA)a zahraniční(Permot)si s"dotažením"modelů hlavy moc"nelámou".Nejlepším modelem z Igry(pokud jde o nákladní auta)je asi T815,kde toho k dodělání je hodně málo.Na druhé straně(pokud jde o povedenost-spíš nepovedenost)je právě LIAZ.Ne proto,že by model nebyl tvarově podobný skutečnému"náklaďáku",ale chybí preciznost provedení.Např.kabina má jen čelní okno a okna ve dveřích(z nejen mně neznámého důvodu nejsou další boční okna a zadní okno),chybí prolisy na zadní stěně kabiny,podvozek taky není moc povedený(zvláštní tvary nádrží na naftu a vzduchojemů)a ani výlisek interieru není moc dobrý.Další modely jsou"něco mezi",pokud jde o kvalitu.S3,vzduchojemy,palivové nádrže,interier,...).
Zdenek R
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.18.58
Odesláno Pátek, 28. dubna 2006 - 08:54:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Např.Avia má rovné čelní okno(místo zaobleného jako např.u LIAZu)a divné jsou i vzduchojemy a palivové nádrže,Tatry 138 a 148 mají kabinu taky"šitou horkou jehlou"(stejně jako u LIAZu chybí boční a zadní okna a prolisy na zadní stěně kabiny,divné jsou i korby
- Jak bylo napsáno v recenzi modelů LIAZů z Peček(kde forma stála 300000,- Kč),co do jejich vzhledu,tak třeba Igra vzhled +- dodržuje,ale zase"pokulhává"v autentičnosti.Od několika lidí jsem slyšel,že forma na vstřikování plastu(jaké používá Igra)stojí okolo půl milionu!Myslím,že by při tak vysoké ceně formy trocha preciznosti neškodila.Když jdou do kabiny udělat 3 okna,jaký problém je ve 3 zbývajících?Nebo u Avií,Pragovek V3S a T815 jdou udělat prolisy na zadní stěně kabiny(vcelku zdařile),tak proč toto nejde udělat i u kabiny LIAZu?Stejná"nepečlivost"platí i u nejnovějšího typu tahače a valníku,který má představovat nejnovější řadu 300 s maxi kabinou.Kabina je ale stejně odbytá jako u předchozí řady 100 a přitom rozdíl mezi jejich výrobou je přes 10 let!První "lízy"tahače totiž byly k vidění už v roce 1989,takže tam by se třeba určitá nepovedenost ještě dala třeba omluvit,ale v současnosti?A to už ani nemluvím např.o tom,jak Igra dává nástavby(kolikrát dost nepovedené)na podvozky aut,přičemž taková auta nikdy nejezdila.
Zdenek R
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.18.58
Odesláno Pátek, 28. dubna 2006 - 08:57:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebo českou Avii"naroubovala"na němacký MAN a francouzský Renault a Saviem,které sice používaly kabiny tvarově podobné Aviím,ale lišící se v detailech,ale hlavně úplně jiné podvozky!!Takže takhle udělám jeden podvozek a"práskám"desítky(kolikrát nesymslných)nástaveb bez toho,jestli předloha tohoto modelu někdy tak vůbec vypadala!
- Jinak ještě něco málo k tahačům LIAZ s krátkými kabinami.Je pravda,že tahače měly většinou střední kabinu,ale opravdu existovaly i krátké"sklápěčkové)kabiny u řady 300(předposlední řada)a ta jak dvouosé,tak tříosé.Pravda je,že jich bylo vyrobeno několik málo kusů,takže kvůli tomu nejspíš vznikl názor,že neexistovaly.
- Mějte se hezky a přeji co nejvěrnější modely s co nejmenším množstvím detailů k dodělání.
Zdeněk.
Michal_čb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 3-2006
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 08:34:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, měl bych takovou velice zvláštní prosbu. Od svých známých jsem se dozvěděl, že zhruba před rokem se kdosi objevil v žst. Suchdol nad Lužnicí (ležící na trati České Velenice - Veselí nad Lužnicí) a fotil si tamní budovy. Vypravčímu tehdy říkal, že bude tuto stanici stavět v modelu, proto si zde vše fotí. Chtěl bych se zeptat zda tohoto člověka neznáte??? Pokud ano nebo je-li to někdo z vás, chtěl bych toho dotyčného požádat, zda-li by se mi ozval na mail. Mnohokrát děkuji

PS - Já mám v plánu začít stavět model stanice Chlum u Třeboně, to je sousední stanice směrem na Veselí

(Příspěvek editován uživatelem Michal_čb dubna 30, 2006)
Budějčáááááák
Béda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 3-2006
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 08:35:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Najde se mezi vámi modelář, který také vyznávé naše krásné a čisté lokomotivy a které se dají popsat slovy Šroty na kolejích? }Každý určitě viděl lokomotivy, hlavně elektické, které měli boky špinavé od rzi nebo litinového prachu nebo co je to za bordel. Já se to momentálně snažím udělat, ale vůbec mi to nejde. Zkoušel sem ten patinovací pudr od AGAMY, ale ten se utíral a když sem to chtěl nalakovat, tak se rozpil a rozmazal. Se skutečnou rzí ( respektive prachem ) se mi to taky nepodařilo. Takže bych chtěl poprosit někoho, aby mi když tak poradil. }Patině ZDAR!
Optimismus je způsoben nedostatkem informací...
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1632
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 15:30:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasně, že se tu špinil k pohledání najde, třeba já... Takový krásně zrezlý bývalý stroj je třeba k vidění ve vedlejší diskuzi. Jak na to? Je potřeba nějak rez fixovat, mě se to po dlouhém tápání podařilo vyšmoulit podkladovou vrstvou patiny zředěnou barvou, která když zavadne, trochu lepí - no a na ni jsem nanesl rez odrápanou šmirglem z jakéhosi patřičně rezavého jeklu, o který jsem náhodou zakopl v garáži.
Ten patinovací pudr (sám s ním nemám zkušenosti, tohle tvrdí kamarád-letadýlkář) není moc vhodnej na objekty, který, byť občas, někdo musí vzít do rukou - prostě je to na okukování v poličce pod poklopem, aby se na to neprášilo.
Jinak sám dělám patinu většinou jenom barvou, stačí se nebát experimentovat a mít po ruce dost ředidla, aby se případnej neúspěch dal umýt. Vozy se dají patinovat třeba typickým převáženým materiálem, třeba Wapky uhelným mourem, jen je potřeba vymyslet fixaci.
O patině psali v MišMaši (někdy v letech 1997-98, když eště MišMaš stál za to) a někde ten článek bude i na webu.
...celý tendle kultůra je jenom pro hujery...
Béda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 12:57:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_k: Tak v první řadě bych ti chtěl pochválit tu páru. Je to nádherný. Pěkně se povedla. Dík za typ. Mě se ten pudr podařilo nanýst na střechu lokomotivy a přetřít to lakem. Vypadá to věrohodně ( foto zatím není k dispozici ). Ale jen na matnou barvu. Na hladký povrch to vůbec nereagovalo. Respektive nedrželo. No nic. Přeju hodně úspěchu při návštěvě kovošrotů.......
Optimismus je způsoben nedostatkem informací...
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1637
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 01:32:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trocha dalšího svinstva pro inspiraci snad nikoho nezabije:
- hektor 3× jinak špinavej


- takhle to vypadá, než se pustim do práce


- a takhle to dopadá


- čistota tohodle vagonu po koupi mě patřičně iritovala, teď už je to lepší


- 2× československá inspirace


- a není nutné zůstávat jenom u vozidel kolejových


- u mě rezaví i papír


- ovšem nejvyšší frajeřina bude, až někdo vymyslí použitelnou technologii na něco takovéhohle


- a na závěr si p. t. publikum může tipnout, jakou barvu měla původně tahle bouda

...celý tendle kultůra je jenom pro hujery...
Mazanov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 257
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 08:01:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hnědou. co vyhrávám? :o)
Rakman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 08:24:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravim všechny, nemáte náhodou někdo telefonický kontakt na p.Vilingera co vyrábí pojezdy k lokomotivám???

Děkuji
Béda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 08:26:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čoveče, jak to tak pozoruje, živíš se zbíráním šrotů-vlaků. Tohle je pěkná zbírka svinstva. Hned bych si ju taky pořídil......
Optimismus je způsoben nedostatkem informací...
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1638
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 09:26:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mazanov - a v tom je ten háček. Ne-e...

Bédo, co ti v tom brání? Železnice je špinavá až běda...
...celý tendle kultůra je jenom pro hujery...
Mazanov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 10:36:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak pak už mohla mít jen bílou. ještě prozraď, jakouže to má barvu dneska, já to nejsem schopen z té fotky poznat... teda krom toho, že zasviněnou :o)
David_pecina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 11-2003
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 13:06:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

petr-k: světle šedivou??
Všichni jsou blázni, jenom já jsem tramvaj T3.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1639
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 14:57:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ani bílou, ani, jak píše David, světle šedivou. Byla původně žlutá... Dneska to je něco mezi hnědou, šedivou, černou, okrovou... prostě to se jinak než špinavá barva nedá nazvat.
...celý tendle kultůra je jenom pro hujery...
Mazanov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 259
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 15:38:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ajo Bananen, úplně jsem zapomněl, že byl také v sortimentu :o)
vlastík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.129.63.250
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 21:24:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den.
Máte někdo zkušenost s odstraněním originálního tamponového potisku z modelu?
Dekuji
Béda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 3-2006
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 20:31:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petře-k, už se na tom pracuje. Začínám se 130. Mám s nou problémy. Nějak se jí loupe lak a ta střecha...
Fotku pošlu co nejdřív to půjde. Zdar.
Optimismus je způsoben nedostatkem informací...
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 227
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 11:20:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravim,

Vcera ke mne nejakym rizenim osudu doplaval zvlastni vylisek kastle a ramu Hektora v TT, akorat, ze zjevne to neni BTTB. Delal Hektora jeste nekdo jiny, nez BTTB? Nevi nekdo, zda by se nekde ty vylisky daly objednat? Za ani ne kilo se mi to dost libi...
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Ocik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.24.27
Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 18:04:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_k: Můžeš mi prosím na mejl napsat podrobněji zasviněni toho sluzebniho vagonu?
Ď
Tuvok
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.16.68
Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 17:49:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Deka:Kastli a rám hektora v TT vyrábí firma S.e.s
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 12. června 2006 - 11:07:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Tuvok: Byl by na ne nejaky kontakt? Diky
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Tuvok
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.16.68
Odesláno Pondělí, 12. června 2006 - 13:57:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Deka: Odkaz: WWW.modelltec.de
Tuvok
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.16.68
Odesláno Pondělí, 12. června 2006 - 13:59:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Deka:Prodává se to v sáčku s hromadou dílů na TT robura
jarga
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.95.25
Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 22:30:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

stavěl někdo model ř.210?}
mrkněte na MO-NA-KO
Jacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 9-2003


Odesláno Středa, 28. června 2006 - 10:03:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jarga:
já jsem ji stavěl, ale nepoměrně jednodušším způsobem - ze stavebnice z leptaného plechu. Vypadalo to vlastně téměř stejně jako ta vystřihovánka, jen materiál byl jiný
http://modely-tt.wz.cz/fotky/modely/210.026-1.JPG
Stránky o skutečné a modelové železnici
http://modely-tt.wz.cz
Mazanov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 09:59:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem nic k řadě 210 na MO-NA-KU nenašel. Asi za to mohou moje oční vady, tak kdyžtak upřesněte, kde to tam hledat...
Petrikp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 6-2006
Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 15:02:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Někdo tady poptával výlisky Hektora v TT.
Dvacet jich prodám za příznivou cenu.
pište na PetrikPavlas@atlas.cz
jarga
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.95.25
Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 20:46:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

210 je na MOdely NA KOleně v rubrice představujete své modely
stelerp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.194.193.197
Odesláno Úterý, 04. července 2006 - 00:07:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdrvíčko

Nemáte někdo náhodou typák na vůz Zagks?? Pokud ano a je to možné, pošlete prosím na meil: stelerp@seznam.cz

Děkuji každé dobré duši...

Pedro
jarga
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.95.25
Odesláno Úterý, 04. července 2006 - 20:18:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zagks-to je starý nebo nový označení(Z-začínají myslím kotlový vozy)nebo je to krytej vysokostěnej vůz (po staru zetka)?
stelerp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.194.193.197
Odesláno Úterý, 04. července 2006 - 23:14:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jarga: Jde o nové označení. Kotlový vůz pro přepravu asi především plynu. Vidával jsem čpavek a Propan Butan. Krémový kotel s oranžovým pruhem a v něm ten nápis.

Díky za zájem ...
jarga
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.95.25
Odesláno Středa, 05. července 2006 - 22:37:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

stelerp:zkusím něco vypátrat a dal bych echo na tvůj mail,o.k.?
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 298
Registrován: 11-2004
Odesláno Sobota, 08. července 2006 - 14:12:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Petrikp: Poslan email.
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Charlie
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.67.20
Odesláno Sobota, 15. července 2006 - 19:49:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sháním KVALITNÍ výkresy na lokomotivy T 211.0 a T 212.1, chtěl bych stavět model 1:25. Nevíte náhodou o něčem? Děkuji.
GlEx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.19.121.91
Odesláno Neděle, 16. července 2006 - 15:41:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dá se někde sehnat model lokomotivy TU47 (705.9) pro velikost TTe? PApírový, odlitek...? Případně nějaký kvalitka výkres? děkuji
jarga
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.95.25
Odesláno Neděle, 16. července 2006 - 21:19:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

GEIx:ozvi se na jagaj.@seznam.cz,něco bych možná měl,snad ti to postačí
Wizardken
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 10:30:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to GIEx
Ahoj odlitek se sehnat da.
Delala se i stavebnice z plastu, ale uz se tusim nedela. Mozna JHMD to jeste prodava jako modely.
Jinak na http://www.sweb.cz/dk-model/ se da sehnat stavebnice z leptu.
Honza.
P.S. Zajimas se o TTe ?
Knapido
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 16:19:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dělali jste někdo na kolejišti silnici???jestli jo jak???já sem to zkoušel a vůbec se mi to nelíbilo(vypadalo to moc umněle)
kdyžtak dík za typy
Karcoolka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 21:55:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukal sem na tu T47 na TTe od DK modelu. To je bez pluhu a střechy? Pluh by nebyl taky problem ale kde by se dala splašit střecha? A je to i s podvozkama?
Wizardken
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 22:17:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Karcoolka:
Je to bez pluhu a strechy.
Pluhy jsme si udelal zkonzervoveho plechu a strechu z obalu na CD 9vyriznout obdelnik, nalepit, vybrousit...)
Podvozky k tomu nejkou, akorat masky.
Honza
Karcoolka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 23:29:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wizardken: Díky. A neni ten obal slabej? Mmch. Kde se do te TU dá sehnat pohon? Nějaka lokomotiva Z kde bych sehnal?
Jirkakaval
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.24.73
Odesláno Středa, 19. července 2006 - 10:46:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kastle na hektora v TT od S.E.S. jsem koupil v Budějovicích v ŽŽMODEL.Měli jak nenabarvenou tak i nabarvenou.Jirka
Glex
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.19.121.91
Odesláno Středa, 19. července 2006 - 12:44:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dají se někde sehnat modely polských železnic PKP na TT? Jde mi hlavně o ET22 a EN57.
Děkuji
Wizardken
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 9-2003
Odesláno Středa, 19. července 2006 - 15:37:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karcoolka:Rekneme si to na rovinu: kdo by to meril ? Pravda je, ze jsmee mel obaly na sobe a hromada brouseni.
Jinak pojezd muzes udelat z nejake Z-kove masiny (ja si ji koupil na ebay.de), nebo udelat.
ja ho zkousim udelat - je s tim pak hromada legrace.....
Wizardken
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 9-2003
Odesláno Středa, 19. července 2006 - 15:39:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mam otazku, ktera se tu uz asi 100x probirala:
kde se da sehnat nejaky rozumny matreial na zasklivani odlitku ? Jde mi o to, ze obaly z CD jsou moc tvrde a snadno se poskrabou.
existuje neco, co je houzevnate a dostatecne pruhledne ?
Diky Honza
Rakman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 20. července 2006 - 07:50:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Wizard:

Já používám na zasklívání folii, která se dává k dokumentům, když je dáváš skroužkovat, aby se v tom dalo listovat a vypadá to jako kniha... Tak ty folie používám, dělaj se různé barvy. Dávám někdy čirou a někdy hnědou. Měli by to mít ve většině větších papírnictví. Pro příklad se můžeš podívat na mýho Leopolda, tam jsem z toho dělal okna k nástavbě V36tky.
Suky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 3-2006
Odesláno Čtvrtek, 20. července 2006 - 19:59:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den.
Nevíte někdo adresu,telefon,e-mail a internetovou stránku na výrobce HTM lokomotiv ve velikosti TT 1:120.
Moc děkuji.
Freekey
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 23:16:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wizardken: Jak jsi to v tom nemecku zaplatil?
Chci kvalitni IDS, ktery prinasi cestujicimu nove moznosti, ne nove problemy a starosti
Wizardken
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 27. července 2006 - 09:26:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Freekey :
Tak zrovna tohle jsem platil prevodem z uctu.
Ta platba stala 250 Kc. Jinak si dej jest ebacha, protoze takovahle zasilna se po Nemecku a nepojistena posila za 5 EUR, al e do Cech to je tusim 25 EUR. Ja to pak posl ake znamemu meho znameho co bydli v Nemecku kousek od hranic.
Honza
Tramvajak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 28. července 2006 - 16:47:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte, jestli někdo vyrábí (solidní) odlitky "Kyklopa" T499.0 ve velikosti TT? Nejlépe i s maskou podvozků...
tramvajakovy webové stránky > www.tramvajak.wz.cz
Jacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 9-2003


Odesláno Pátek, 28. července 2006 - 17:04:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tramvajak:
Krom ne zrovna solidním odlitku od p. Molaty o ničem nevím. Doporučil bych počkat na lept.
Stránky o skutečné a modelové železnici
http://modely-tt.wz.cz
Tramvajak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 28. července 2006 - 17:08:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jacek:
Děkuji za odpověď, ikdyž jste mě moc nepotěšil. Ohledně toho leptu, mátě nejaké indicie, že by jej někdo (DK-model, KuBer apod.) mohl začít vyrábět? Myslím, že by mezi modeláři byl velký zájem, nicméně nejsem si jist ochotou výrobců...
tramvajakovy webové stránky > www.tramvajak.wz.cz
Suky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 28. července 2006 - 19:45:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý den.
Opravuji příspěvek.Nevíte někdo kontakt na výrobce lokomotiv ve velikosti TT 1:120 MTH, e-mail, telefom a adresu.
Moc děkuji.
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 320
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 12:45:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz do plena:

Jaky je rozdil mezi leptem na bardotku (T475.1/751) od DK-model a od Kubera? Ktery je lepsi?

Diky moc...



(Příspěvek byl editován uživatelem DeKa.)
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Lojza
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.129.48.244
Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 15:16:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud te zajima model od DK Modelu, na strankach http://berty.wz.cz/ je vyveseny stavebni navod, tam se doctes vic.
Jacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 9-2003


Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 20:22:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Deka:
rozdílů je poměrně dost, např. v deteilech. U stavebnice DK-modelu jsou reálnější stupačky, blok závěsek, apod. Nepůsobí tak placatým dojmem. Úskalím je ohýbání střechy, ale zato vše co je na střeše je z jednotlivých dílů. Nechybí dokonce ani háčky. Naprosto dokonalé jsou pak masky podvozků.
Nechci kritizovat, ale právě v těchto maskách KuBer zaostává - jsou odlité z mosazi, ale okopírované z Molatových odlitků. Problémem této stavebnice můžou být taky pluhy, které se neletují ke kastli, ale mají přijít na pojezd. U pojezdů, kde to není k čemu uchytit je to dost nepříjemné.
Stránky o skutečné a modelové železnici
http://modely-tt.wz.cz

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace