K-report
 

Archiv do 28.května 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Otázky - zodpověz, kdo víš a znáš » Staré archivy » Archiv do 28.května 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 11:23:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná, že se jedná o celou brzdu, přesně nevím. Přeci jen se jedná o poměrně moderní vozy (i když morálně beznadějně zastaralé).
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1954
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 13:02:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dj_cargo: I v té době byla koncepce Gagsů dávno zastaralá. Na to nebylo potřeba příliš věšteckých schopností.

To su zvědav, co za pár let budou říkat o současných dodávkách "žebřiňáků" na obilí z LOSTRu. Kdyby je koupili tenkrát místo Gags, byl to možná hit, ale dneska?
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 13:27:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dj_cargo:
jj možná se jedná o celé brzdy.
ale jen vím že je dnes možné že se vrátí vagon z opravárenského podniku, a má brzdy seekládány jako puzzle z různých součástek, a některé se již více než 20 let nevyráběji ani jako náhradní díly.
To mě trochu zaráží.
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 13:40:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

co za pár let budou říkat o současných dodávkách "žebřiňáků" na obilí z LOSTRu

Asi to samé. Ale u sypáků se přeci jen takové morální zastarávání jako u vozů pro paletizované zboží snad čekat nedá. Tam je ten rozdíl přeci jen mnohem markantnější (například personálně mnohem náročnější nakládka a vykládka Gagsů než Habinsů).
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 469
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 14:17:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brzda se z Gagsů bere celá, je to DAKO GP-A. Tato brzda se dodnes vyrábí. Proč ale platit za novou. A nedává se to na nové vozy, alébrž na vozy starší, než ty Gagsy, tak nechápu, co je na tom nebezpečného. Není to žádná skládačka z více druhů brzd, je to jeden druh brzdy. Vadné díly se doplní novými nebo repasovanými stejného typu.
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 11-2005
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 14:40:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy:
já neříkal že je toto tak jak píšu, ale jen to že se to děje, nevím u jakých vozů, ale říkala mi to osoba která se nevyzná vo vazech ale už nějaký ten rok dělá u výroby brzd, takže má přehled a vidí co se děje. Kupříkladu tuhle prý došel na opravu stavěč zdrží, který byl asi dva roky po repasu a vůbec nebyl funkční, prý v zásadě ani nemohl, protože součásti z jakých byl sestaven spolu nefungují. To je vše co jsem tím chtěl říci.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 564
Registrován: 2-2004
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 16:40:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DJ_Cargo to už odargumentoval za mě.
Jeffer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 22:31:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

neviete co sa dnes zosypalo v uvaloch po burke? Os 9306 mal +55 a dalsie vlaky tiez chytali meskanie
Grrrrrr... Gorrrrr... Gorila! (14.2.2003 v Kosiciach na stanici na R604 Dargov do Bratislavy)
Mazanov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 15:04:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

když jsem tam včera k večeru projížděl a ptal se průvodčího, tak prý blesk trefil zabzař. prý před Úvalama kvůli tomu stáli s ešusem 50 minut. rychlíky, které jsem potkal v kolíně měly spíš tak 10 a my tím ešusem zpět na Prahu 20 (tedy po příjezdu do Libně 25 a zůstával tam stát i poté, co jsem vyfotil eso a opustil nástupiště).
Adolf_bleichert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 14:21:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení přátelé, neví z Vás někdo, v jakém období, k čemu přesně sloužila a jak se používala tzv. Seemannova zarážka?
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 14:58:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Používala se přibližně ve stejném období jako Schönovy saně. Sloužila ke stejnému účelu.
Michal_novotny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 388
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 19:13:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slouzila k zachyceni ujetych vozu na spadu...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22260
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 22:44:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_Pavel:
Pokud se nepletu, tak na Excelce jezdí hytláky dva. Dokonce jsem jednou vlezl do špatného a přejel místo do Přerova do Břeclavi. Ale to nebylo nejspíš letos.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
neregPetrS.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 08:27:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adolf Bleichert: Seemannovy zarážky bývaly v Čelákovicích, směrem na Lysou, ale už to zrušili. Jsou to takové trochu vyšší zarážky, které leží v koleji a v případě nouze se lanovodem zvednou do pracovní polohy. Schönovy saně jsou podobně velké zarážky, spolu spojené tyčí, účel je stejný, nasazují se ručně.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1961
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 10:49:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

neregPetrS.: Lanovodem? Podle téhle diskuse to vypadá, že oboje se instalovalo růčo: http://trate.vlaky.net/online/diskusia/tema.asp?lang=1&id=2592&page=1&list=1

Podle téhle fotky to taky na lanovod nevypadá. http://www.vlaky.net/upload/galeria/000806/007930.jpg

Zajímalo by mne, co by se stalo, kdyby se snažili touhle zarážkou zastavit brejlovce s ARR v rychlosti 40 km/h (Brno - Skalice). Jestli by jen přidal na výkonu a hrnul by vesele dál, nebo zda by ho aspoň zpomalila.
Martin_pavel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 19:59:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin Zlivský:
Díky. Dost vlků znám, ale zrovna Excelka jezdí v pro mě normálně nestravitelný čas, jinak bych se na ní došel podívat. Šlo mi o to, že podle řazení před změnami by měla mít až do Prahy opravdu dva hytláky, protože v Praze se po cestě z Moravy rozdělí (zadek pojede do Chebu přes Ústí nad Labem a předek přes Plzeň).
IDOS i modrásci v informacích mi ale říkali (po pohledu co compu), že na trase Praha - UL - KV - Cheb hytlák není. V KJŘ ale napsaný je. Po pohledu do bichle tedy změnili názor a řekli, že neví ať se dojdu podívat. Opravdu se mi nechtělo vstávat na 3:03, abych se jel do Kolína podívat na Excelku jak je krásně dlouhá a jestli má hytlák přes Ústí nad Labem. Ještě jednou díky za info a budu doufat, že to zůstalo jak bylo.
Mám vlaky stále rád, ale České dráhy se snaží ze všech sil, abych je rád neměl.
Nick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 21:40:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pri pohledu na statistiku vlaku 374 Pannonia me docela prekvapily casove udaje ze stanic Vlkov u Tisnova, Krizanov, Ostrov nad Oslavou aj. Napada me tedy otazka, jak moc vazne berou zamestnanci spravne zapisovani udaju o prujezdu vlaku stanici. 5 prujezdu stanici v rozmezi 4-5 minut a pokazde vcas, to je nejake divne. Nektere stanice maji udaje v poradku, ale treba stanice na 011 data zadavaji asi jak se jim zrovna zachce. Napada nekoho (nejlepe nejakeho vypravciho), proc to tak je?
Sokr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 22:49:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na železnici vždycky platilo, že statistika je přesný součet nepřesných čísel... :-)
Myslowitz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.113.40.1
Odesláno Sobota, 20. května 2006 - 11:53:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě že Excel má dva služební vozy. V Pardubicích a Kolíně probíhá stereovykládka
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 9-2004
Odesláno Sobota, 20. května 2006 - 15:40:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosím nevíte, kde se dá najít internetová verze časopisu železničář? Na ČD.cz to nemohu najít. Tam kde to bylo už to není.
Ulubos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 1-2006
Odesláno Sobota, 20. května 2006 - 17:57:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rzeczpospolita :
http://www.cd.cz/index.php?action=section&id=6063
hafik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.100.43.4
Odesláno Neděle, 21. května 2006 - 10:48:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ví někdo něco o navrhovaném zdvoukolejňení tratě Přerov - Brno????
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22292
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 21. května 2006 - 14:00:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_Pavel:
Včera a předevčírem jsem oba páry prověřil a hytláky mají oprvadu obě větve obou párů.
Jen soudruzi v Blavě by mohli být tak milostivi, že by otočili ceduli. Vlak ze Slovenska s cedulí F. Lázně - Štúrovo vypadá podivně a běžného cestujího (zejména na takovém skládaném vlaku) může velmi mást.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 10:55:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak se tu minulý týden někdo ptal na Seemanovu zarážku, tak jednu dochovanou si můžete prohlédnout např. v muzejním depu Výtopna Jaroměř (v rotundě se nachází mezi mot. vozíkem Tatra Vm 14-52 a párou 403.303). Další zachovaný exemplář je k vidění např. v muzejním depu Zdice, obhospodařovaném spolkem SAXI (hned za vstupem do rotundy od "strojmistrů").
Na kolej se nasazovala ručně. Třeba na zvonkový signál z hekafonu (z "číňanu"). Když se nezadařilo, mohl následovat další zvonkový signál "Pošlete stroj s dělníky", případně "Pošlete stroj s dělníky a lékaři". Ale to už je dávno, kdy vrchol tehdejší sdělovací techniky, telegraf, byl vzácností (a také vyžadoval kvalifikovanou obsluhu), tudíž byl jen v dopravních kancelářích. S širším zaváděním telefonního spojení se začalo až okolo přelomu 19/20. století. Do té doby bylo spojení se strážníky trati (vechtry) a trať. oddílů jen zvonkové, i když už na elektrickém principu. Přesto se jezdilo relativně bez nehod a spolehlivě-včas.
Seemanovu zarážku mimo muzejní sbírky jsem naposledy viděl válet se u tehdy již opuštěného "vechtrhausu", hlásky či hradla kdesi v severovýchodních Čechách zhruba před 8-10 lety. Snad to bylo u zastávky Ždár nad Metují.
Dan_od_mun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 216
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 17:05:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hafik - projektuje SUDOP Brno s. r. o., něco z březnového Memorana o spolupráci při řešení dopravní obslužnosti a rozvoji železniční infrastruktury v Jihomoravském kraji z března 2006 (MD, JihmorKraj, Brno, ČD, SŽDC) "...
Významným společným cílem je přestavba železničního uzlu Brno včetně výstavby nových přestupních terminálů a dále modernizace tratě Brno-Přerov, elektrizace tratě Brno-Náměšť nad Oslavou, příprava rychlostního spojení Brno-Vídeň včetně prvků interoperability, racionalizace provozu na trati Střelice-Moravský Krumlov/Ivančice, Hrušovany nad Jevišovkou včetně možnosti obnovy železničního hraničního přechodu Hevlín/Laa an der Thaya. Základním přeshraničním projektem je elektrizace trati Šatov-Retz. V rámci rozvoje IDS Jihomoravského kraje bude připravována výstavba tzv. Boskovické spojky a Křenovické spojky včetně elektrizace úseku Blažovice-Nesovice.
Společnou snahou bude dosažení těchto cílů v období od roku 2007 do roku 2013. "
Sou
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 17:18:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

odkaz je mozne aby pripoj R 721 v Hranicich odjel aniz by cekal na Sp?(ten dojel do Hranic vcas,ale vypravci R pustil driv nez pred planovanym odjezdem,kvuli tomu ze za nim jedouci EC do warsawy nemuselo na vjezdu do hranic pribrzdovat) vcera se mi to stalo!muzu si nekde stezovat?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22346
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 17:37:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dle údajů ČD přivezl Sp 1720 do Hranic +7:
http://kam.mff.cuni.cz/~babilon/cgi-bin/zpvlaku.cgi?v=1820

Nicméně to moc neomlouvá, že rychlík nečekal.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2236
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 17:48:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stejnak Polonka hned v Suchodlu ten rychlík předjela. Tady je to podle mě jednoznačná chyba výpravčího (že si rychlík neuhnul a jak píšeš, nechal ho odjet dřív).

P.S.: ta Polonka včera pěkně stahovala, z Břeclavi do Petrovic víc jak 20 minut.
Ta normální jízdní doba je fakt šitá na míru gorile
ICQ: 202 888 377
Mallard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 20:19:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin zlivský

Měl by jsi vědět,že těmto údajům (o jízdě vlaku) se nedá moc věřit.Pokud zpoždění vznikne z viny výpravčího,tak vlak jede s 10 min načas.
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 541
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 13:52:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kam zmiznul ze stránek ČD týdeník Ajzboňák??
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 589
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 14:08:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nuts: nezmizel, byl přemístěn: cd.cz - O nás - Magazíny a periodika - Ajznboňák
Sou
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 14:22:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Diky vsem za odpoved!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22364
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 18:00:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mallard:
Však já vím (bohužel), jak to mnohdy chodí :-(. Ale tohle vypadá vcelku věrohodně...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Radim_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 22:10:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě doplním, že v tomto případě (1820 > 721) je čekací doba zvýšena na 10 minut, takže čekat jednoznačně měl.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22368
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 08:45:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I kdyby zvýšena nebyla... Aby nečekal, tak by tam nejspíš musela být „nulová”, ale spíš rovnou „nečeká”.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Sou
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 09:33:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radim_j: muzu si nedke stezovat? musel jsem cekat az na rychlik z brna, odjezd kolem 18:20(18:18 asi)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22376
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 14:00:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zde:
http://domino.datis.cdrail.cz/forms.nsf/Compl?OpenForm (obálka dole na www.cd.cz)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 21:46:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz spíše do historie:
byly na parních lokomotivách součástí výbavy jejich osádek i plynové masky nebo nějaké dýchací přístroje,pro případ uvíznutí v tunelech a možnosti otravy z dýmu?
Na dieselech se asi nic takového nevozí,i když myslím,že při zdechnutí mašiny v takovém tunelu u Čremošného nebo Rematy to asi taky není ve zplodinách z nafty žádná sranda?
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 22:27:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Masky sa začali používať až keď sa stali prípady otrávenia rušňovej čaty. Napr. V H. Štubni je tunel tesne pred vchod. náv. od Handlovej. Takže ako vlak nemal postavený vjazd, stála mašina v tuneli. Tam aj boli prednostne dodané nové diesly T435.0 a T458.0 po ich dodaní do ruš. parku. Čremošniansky najdlhší tunel má vetranie elektrickými ventilátormi. V. r. 1962 sa rekonštruovala trať 170 a 171 pre osový tlak 20 t/os, pred dodávkou Pomarančov a Sergejov.
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 334
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 23:03:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rk kn
Takže ty ventilátory v Čremošenském tunelu sají vzduch ven,nebo ho tam vhání?A kde jsou umístěné,v šachtách po délce tunelu nebo u vstupů?
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 08:04:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plynovými maskami byly (až po 2. sv. válce, možná již během ní, kdy provoz udržovaly DR) také vybaveny lok. čety parních ozubnicových lokomotiv 404.0 na trati Tanvald - Kořenov, kde je dlouhý tunel před Kořenovem.
Sou
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 08:30:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

martin zlivsky: dik, uvidime co cd napisou, ale moc velke sance na uspech nevidim
Nick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 15:54:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hook: Pri projizdce Cremosenskym tunelem nam fira ukazoval jen jednu vetraci sachtu - ma byt vybavena ventilatorem s ovladanim z Cremosneho(?). V tubusu tunelu zadne ventilatory nejsou.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22408
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 21:02:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sou:
Z tohodle se asi moc vymluvit nejde, vidím to jako vcelku jasné pochybení...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 21:05:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na stránke http://www.rail.sk je rozsiahly materiál o stvbách tratí v minulosti. Uvádza sa v ňom, že bolo potrebné 14 min ventilovať, aby sa celý objem vzduchu dal do pohybu, el.mot. ovládalu ručne pracovníci TO, potom sa ovládal na diaľku. Motor musel mať výkon aspoň 130 ks. Aký je súčasný stav neviem, bolo by sa treba opýtať na stránkach vlaky.net niektorích znalých situácie.
http://rail.sk/skhist/tunely/170/22.htm http://rail.sk/skhist/tunely/170/22.htm
Kořka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 409
Registrován: 10-2003
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 12:28:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Otázka: Neví někdo z vás, jestli na nádraží v Čáslavi je kombinovaná rampa? - čili nejen na vagón,ale i najet něčím na náklaďák.
Případně,kde bych našel tel.číslo.
Díky!
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 12:43:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kořka:
no myslím že je tam ta rampa, stávaji vedle ní kamiony Holcimu.
Telefon bohužel netuším, ale někde určitě bude, nebo zavolat na 972 111111 (myslím že je to ono - mělo by to být drážní ustředna se spojovatelku která by mohla dát číslo nebo přepojit, ale tím číslem si nejsem 100% jist
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 491
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 13:06:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drážní telefony (ČD Telematika) začínají 9722. Takže ústředna je 972 211 111.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5024
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 13:48:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

když jsme u drážních telefénů: mam starý číslo ve tvaru 999-123. jde z něj nějak vyzjistit číslo nové?
a jakej je vůbec tarif ze státního na drážní? jako na jakoukoliv pevnou, nebo nějakej spešl?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
nevědomec
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.165.242.10
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 17:44:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Může mi někdo vysvětlit, proč taková Bazala ještě nečučí zavřená v base - za to, co napáchala před cca 10 lety?
Sp_cake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.41.35
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 19:22:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dr.telefenny - tarif je spešl, tzv.neveřejné sítě, snad stejný nebo podobný jako na 973 a 974 (policii a armádu nebo naopak) a moc se neliší od běžné pevné. Dnes už je to jedno, ale když to začalo, tak to mělo tu výhodu, že se tam neuplatňovalo meziměsto.
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 11-2005
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 21:37:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nevědomec:musí se začít od Pražskýho Hradu...
Člověk není špatný. ...To jen lidi jsou svině!
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 513
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 21:42:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

někde jsem kdysi najel na stránku, kde vyjela jízdenka a naťukal jsem si tam údaje a hodilo mi to cenu. Nevíte, kde to je?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2072
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 21:50:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

www.jizdenka.cz
...when you're alone and life is making you lonely you can always go Downtown.
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 514
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 21:55:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky. Tak jednoduché jsem to nečekal. Zítra musím koupit skupinovku pro 25 lidí, tak jsem se chtěl mrknout kolik a jak
JGCP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.24.90
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 23:15:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

24.5.2006 jsem kolem 5:10 viděl na protisměrné koleji nějakou 141 se soupravou asi 12-13 vozů.Měl jsem v té rychlosti pocit,že jsou šedé a tipoval je na německé vozy,co vozí turisty.Nemá někdo víc info?
JGCP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.24.90
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 23:19:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ach jo,na to hlavní jsem zapoměl.Bylo to v úseku Lysá n.L.-Kostomlaty n.L.
Noltha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 232
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 27. května 2006 - 12:33:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy:
nic proti ale drážní telefony začínají pouze 972, nikoliv 972 2 tímto číslem začínají jen telefony spadající pod ustřednu praha, teda čtvrtá číslice je v podstatě směrová a směruje na jednu z velkých oblastí. Třeba do brna se 972 2 nedovolám ani omylem. Nevím jak je to s tím číslem na tu ustřednu, ale vím že je v pardubicích, a myslím že není problém na digitálních ustřednách definovat že číslo 972 111111 muže být kdekoliv a ja si to na něj přesměruji.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.95.29
Odesláno Sobota, 27. května 2006 - 14:29:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

BoBo : 942 442 123, jinak můžu poslat excelovskej tel. seznam MG ČD KV
Sou
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 11:42:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevi nekdo kolik stoji jizdenka(pro cloveka do 26 let) z Breclavi(Breclavi Gr) do Wien Nord. Jizdenka.cz mi ukazuje, ze 398Kc jednim smerem, coz se mi nechce verit, ze by to bylo tak drahe :-( a nenasla by se nejaka sleva

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace