K-report
 

Archiv do 28.května 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě 303 + 323, 276 - 279 a 324 - 326 » Archiv do 28.května 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Alzon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 15:13:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sci-fi do každých hor! Tak Šumava má mít elektrické dráhy, Orlické hory se spokojí s nezávislou trakcí, v Jeseníkách sní o dlouhých tunelech, no a už i Beskydy se probouzejí, pro začátek "pouze" s jednou úzkokolejkou kolem přehrady. Tak, co bude další?


S pozdravem Alzon
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 366
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 15:22:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oblouky mohou být malé i na normálním rozchodě (viz tramvaje), zaleží, co použijeme za vozidla. Ano, úzkokolejka je pěkná, ale po nákladní dopravu je určitě lepší normální rozchod. Přece jenom toho dřeva se nahoře těží dost hodně a bylo by škoda toho nevyužít. Cestujícímu je nakonec stejně jedno čím jede, ale hlavně že jede. Navíc lidi spíš ocení přímé spojení Ostrava - Bílá,Mezivodí než přestup s lyžema a báglama. Taky by se to lépe prodávalo (reklama), že se dostanou vlakem až do lyžařského areálu.

Pokud půjdeme ještě dále, tak by to šlo teoreticky spojit až do Rožnova p/R.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
M.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.132.22
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 15:28:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A mimo Rožnova to připojit i na Karlovice a Makov, takže do největšího lyžařského střediska na světě na Bílé se v půlhodinových intervalech budou sjíždět dlouhé vlaky ze všech světových stran... A náklady se dřevem budou jezdit jen v noci. V létě se budou kosit další kopce aby bylo ještě více sjezdovek a dřeva...
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3049
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 15:59:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A náklady se dřevem budou jezdit jen v noci.
To nemyslíte vážně?? Japak by k tomu přišli fotiči???

Bkp: Čím větší nesmyl, tím má větší šanci. Navrhuju širokozchodnou zubačku na Vysočině, aby nebylo jihomoravákům líto, že nemají žádnou pouťovou atrakci.

Jinak k celé záležitosti ohledně zatraktivnění Beskyd: nějaká úzkokolejka stavěná na "zelené louce" (tedy spíš v zeleném lese) je asi to poslední, co tam chybí... Celé to je prostě blbost!!!
M.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.132.22
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 16:06:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Každý šotofotič předem nahlásí své šotofotofleky a bude mu tam na patřičný termín instalováno patřičně výkoné osvětlení, křesílko, stříška proti větru a dešti, občerstvení... A v případě nedostatku zátěže se bude vozit dříví do lesa....
Ono někdy čím větší blbost, tím dřív se toho někdo chytne....
Majkl2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 16:44:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jan Širc: Dřevo se v této oblasti ve velkém netěží už několik desítek let a když už se občas těží, tak putuje po silnici. Byla by to samozřejmě osobní turistická úzkokolejka s rozchodem do 1000 mm, tedy něco na způsob švýcarské Jungfraubahn (www.jungfraubahn.ch) či Gornergrat Bahn (www.gornergrat.ch) nebo tatranských "električek".

Na Ostravici by se přesedalo ze současné normálněrozchodné dráhy ČD na novou elektrickou úzkokolejku – trať mezi Frýdlantem n. Ostr. a Ostravicí by se tedy rovněž elektrifikovala a tato elektrifikace by tak navázala na plánovanou elektrifikaci tratě Ostrava - Frýdlant. Anebo by nová úzkokolejka vedla se současnou tratí až do Frýdlantu-technicky samozřejmě lze normálněrozchodnou a úzkorozchodnou trať vést společně (viz obr.)
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 460
Registrován: 4-2004
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 17:20:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To já bych měl taky jeden nápad.Což takhle odelektrifikovat Přerov-Břeclav?Zprovoznit vše dieselové co je v České Třebové.Rozřezat kolejové pásy,aby byly zase "mlátící" styky kolejí.A jezdit tam jak za stara.
Turisty(a šotofotiče)by si trať našla.A určitě by vydělávala.
A že bych si založil svou diskuzi,ještě o tom popřemýšlím.
...a ze všeho nejhorší jsou trpaslíci.Ty potvory vám lezou všude a strašně rychle se množí!
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2024
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 17:55:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale Majkle2005, naprostá většina zde diskutujících samozřejmě ví třeba i to, že technicky lze normálněrozchodnou a úzkorozchodnou trať vést společně, ale hlavně ví, že vámi navrhovaná trať nemá (dostatečné) opodstatnění (nebyla by dostatečně využívána) a proto není důvod, aby se o ní nadále i jenom uvažovalo.
Tento sen prostě snem zůstane.
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21394
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 18:24:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena:
Jihomoraváci mají přeci odsun
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 652
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 18:34:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo kam se hrabou Beskydy na královnu Českého středohoří Milešovku ta má jak lanovku, tak na vrcholu návaznou "uzkokolejku".

Ale abych jenom nelaškoval, v Bílé v minulosti existovala uzkorozchodná lesní železnice která z okolí svážela dřevo pro místní pilu. Tak by možná stálo za zamyšlení jestli její usek neobnovit a neprovozovat jako turistickou atrakci. Rozhodně by to reálnější než zde popisovaný nápad nové tratě mezi Ostravicí a Bílou. Když tu padla zmínka o zbytkách normálně rozchodné tratě co z ní kromě tělesa a mostů zachovalo? V Bílé byla staniční budova, výtopna existují tyto stavby?
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Majkl2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 19:43:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Obavy o dostatčném využití železnice ze strany turistů jsou zbytečné. Jednak by případná realizace tohoto projektu začala až v průběhu následujících tří až deseti let, kdy ekonomická situace lidí bude jistě lepší než teď (jsem realista) a taktéž rozvoj cestovního ruchu jistě dozná dalších pozitivních změn. Významnou roli by zde samozřejmě hrála také propagace této železnice, ať již v médiích či prostřednictvím Beskydského informačního centra a agentury CzechTourism (státní agentura na podporu cestovního ruchu v ČR)
Majkl2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 19:47:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: nic z bývalé tratě Ostavice - Bílá už neexistuje,jen pár zarostlých betonových základů.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2026
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 20:56:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Majkl2005: Přání otcem myšlenky...
Máte nějaká vhodná čísla, kterými byste tento předpoklad potvrdil?
Ale ne, vážně, to, co píšete, je možná pěkný, ale zcela určitě naivní sen...
Dneska končí svátky, zítra opět bude pracovní den, takže se zase vrátíme do reality, co vy na to?
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Majkl2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 21:24:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: já se v oblasti dopravy a cestovního ruchu pohybuju už hodně dlouho, jsou to témata, která spolu úzce souvisí a moje myšlenka je postavena na reálném základě - možná, že ne na současném (v očích někoho),ale na budoucím určitě. Já jsem zatím možná až pár vyjímek "neslyšel" objektvní fakta proti takovému projektu,ale jenom osobní dojmy,které samozřejmě nikomu neberu."Neslyšel" jsem,proč by technicky nešlo postavit tuto trať, proč by nešlo zajistit její financování,pokud by se investoři našli,proč by nebyla dostatečně využíváná,když by se zajistila její marketing a propagace atd. Ale jak říkám je to o diskuzi...
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 21:30:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, proti myslence nic, ale nebylo by lepsi tuto trat pojmout spis jako tramvaj ? Ostatne by asi svym charakterem provozu a hustotou zastavek odpovidala vice. Jen me v takovem pripade napada jedinny pseudo umely problem a to max. delka soupravy 30m, coz je pro takovy provoz asi malo, ale to je si dovolim tvrdit veci dalsi diskuze s prislusnymi, zejmena politickymi mistami.
Nevim, zda by bylo slozite po takove trati vozit naklady, ale to je asi spis problem v mysleni, nez technicky.
A nutnost prestupu ? A co, pokud by to bylo do rozumneho vozidla, tak proc ne. Co se tyce prekladek tovaru, v tom bych pri dnesni mozne mechanizaci taktez problem nevidel.
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2032
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 22:31:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem zatím možná až pár vyjímek "neslyšel" objektvní fakta proti takovému projektu,ale jenom osobní dojmy,které samozřejmě nikomu neberu."Neslyšel" jsem,proč by technicky nešlo postavit tuto trať, proč by nešlo zajistit její financování,pokud by se investoři našli,proč by nebyla dostatečně využíváná,když by se zajistila její marketing a propagace atd.

Nebývá obvyklé uvádět argumenty proti, ale pro. Jinými slovy, jste to (zde na K-R) vy, kde by měl dokázat, že tento nápad je dobrý. Tudíš psát, že jste objektivní fakta proti o ničem nevypovídá. Zatímco já mohu podotknout, že vy jste nepředložil objektivní fakta pro.
No a je to jednoduché: Do jednoho sloupečku si spočítejte, jaký přínos tato trať bude mít (pochopitelně započítejte pouze to, pro co je tato trať nezbytnou podmínkou, tj. ne to, čeho lze dosánhout i nějakým výhodnějším způsobem) a do druhého sloupečku si spočítejte, kolik by takováto sranda stála, ona čísla porovnejte a výsledek bude jasný.

P. S.: Ve vašem případě evidentně bude lepší, když budete postupovat inverzně: Tzn. si stanovit, čeho chcete dosáhnout, patrně nějakého rozvoje regionu a potom přemýšlejte, jak toho co nejvýhodněji dosáhnout a ne, že si vysníte nějakou železnici a pak "zuby-nehty" hledáte argumenty pro.
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2033
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 22:37:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se tyce prekladek tovaru, v tom bych pri dnesni mozne mechanizaci taktez problem nevidel.

V mechanizaci možná ne, ale...
Překlad se vyplatí pouze tam, kde použití jednoho dopravního prostředku je výrazně(ji) výhodnější, než použití druhého, který je ale v části trasy nenahraditelný. Tam, kde jsou oba dopravní prostředky v podstatě rovnocenné a použitelné v celé trase není racionální důvod někde "uprostřed cesty" překládat.
Nehledě na problémy organizační, personální, odpovědnostní...
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 367
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 23:58:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pjp: Max. délka soupravy u tramvaje je 40 m. Pokud by to byla ale železnice a po ní jezdily tramvaje, tak by mohly být dlouhé třeba 500 m.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3050
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 13:59:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem zatím možná až pár vyjímek "neslyšel" objektvní fakta proti takovému projektu,ale jenom osobní dojmy, které samozřejmě nikomu neberu.
Z druhé strany taky ale taky není slyšet nic jiného, než "osobní dojmy"....

"Neslyšel" jsem,proč by technicky nešlo postavit tuto trať,
O tom tady ale asi nikdo nepochybuje, zda by to šlo či ne...

proč by nešlo zajistit její financování,pokud by se investoři našli
... pokud by se investoři našli ať si klidně staví zubačku na Lysou...

proč by nebyla dostatečně využíváná,když by se zajistila její marketing a propagace atd.
A co to nejprve zkusit za současného stavu - a neříkejte, že to nejde. Samotná dráha totiž moc lidí nenaláká. Má li být lákadlem pro laickou veřejnost a turisty, musíte vybudouvat kupu "curkusových" stánků okolo. Což můžete udělat i dnes a obejdete se i bez železné dráhy..

Ale jak říkám je to o diskuzi...
Dyť právě...
kpt.hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 21:13:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak z té dráhy toho zbylo tedy trochu více-minimálně úsek Staré hamry-Bílá-je vidět z cesty-most sundali teprve před nedávnem.Na Bíle je nádraží i depo pro lokomotivu.Jinak Majkle-vždy když tam jedu tak o něčem takovém sním....ale neměl bych nikdy odvahu to někam napsat.Význam by měla ůzkorochdka kvůli menším nákladům na stavbu v oblasti hráze,samozřejmě s výchozí stanicí ve Frýdlantě-To by dost pomohlo i ekonomice provozu,frekvence na Ostravici je ještě pořád dost silná.Pomohla by i organizace dopravy-ukončení rekreačních autobusů ve Frýdlantě.Pro dopravu na pilu na Ostravici,popř.rekreační vlaky z Ostravy by mohla zůstat na Ostravici splítka.Myslím že to není až tak nereálný projekt.Minimálně diskuse by tomu moc prospěla.Ještě jednou díky.
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 377
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 22:55:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to jenom moje spekulace, ale opravdu by byla úzkorozchodná trať levnější než trať s klasickým rozchodem? Když vezmeme v úvahu to, že dnes se koleje s normálním rozchodem vyrábějí v celých kusech sériově, tak by měly být levnější než nějaké spešl úzkorozchodné koleje dělané na zakázku. Úspora místa na šířku je minimální a v těch lesích nemá prakticky žádný význam. Navíc si myslím, že větší ekonomický přínos by mělo přímé napojení na železniční síť. Klasickému cestujícímu je jedno po jakém rozchodu jede, ale ocení to, že nebude muset přestupovat. Každý přestup je časová ztráta a snížení komfortu (zvlášť v zimě s lyžema), a to se může ukázat rozhodujícím faktorem pro výběr mezi autem, busem nebo vlakem. Navíc současné úzkorozchodné tratě lákají potenciální turisty na historické jízdy, což ale na této trati nebude možné vzhledem ke sklonovým poměrům. Největší problém by byl ale s vozidly. Protože by to byly spešl vozidla, byly by drahé. Muselo by být někde na trati depo s dílnami (což jsou budovy navíc), zárověň by se musela držet nějaká náhrada, kvůli možné poruše (ta by většinu roku stála nevyužita - zbytečně vyhozené peníze). Dejme tomu, že by na trati pendlovaly 2 vlaky, třetí držíme jako náhradu, což se absolutně nevyplatí, zvlášť při dnešních cenách. Narozdíl od vozidel klasického rozchodu, které by se jenom odtáhly do DKV Ostrava (nemusíme stavět žádné nové dílny a zaměstnávat další pracovníky). A jako náhradu můžem poslat jakýkoliv jiný vlak. A navíc by bylo možné provozovat příležitostnou nákladní dopravu = další peníze navíc.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 473
Registrován: 4-2004
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 17:24:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes viděno v Hulíně:
-na R1445 byla 754 079-2(a vypadá opravdu zajímavě,ale na fotce bude krásnější než lok.která je naleštěná jak psí ....)

-na Mn 81051/81050 byla 754 047-9,do Kroměříža táhl 5 vozů(zetky).
Z Hulína odjížděl už v 14:50,protože dnes se poskládalo nějak více zátěže v Kroměřížu a Kotojedech,takže z Krž mají byt dva vlaky.

-na MOs 3915 bylo "valašské" kvatro 742 028.

-na R 705 byla 362 166(spořitelňa)
...a ze všeho nejhorší jsou trpaslíci.Ty potvory vám lezou všude a strašně rychle se množí!
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 21:29:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte proč jsou ted výluky kolem Frýdku na 323?
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3056
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 21:43:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michalis: oprava přejezdu v Lískovci, oprava svršku FM-Liskovec (skoro celý úsek). A do toho je v Paskově (nebo aspoň odpoledne byla) vyloučená 1.staniční kolej. Vzhledem k pravidelnému křižování by to asi byl dost problém, ovšem díky značným zpožděním (až 25minut) se stejně křižovalo jinde....

Nejvíc mě v autobuse NAD pobavil pán, nadávajíc na dráhu a dožadoval se jejího okamžitého zrušení. Proč nezvolil pro cestu jiný druh dopravy než stupidní dráhu (busů mezi FM a OV jezdí víc než dost) ale nevysvětlil...

A příští týden se podle slov průvodčí má "kutat" někde u Paskova.
Radar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 3-2006
Odesláno Sobota, 22. dubna 2006 - 08:20:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena: no pokud vím tak se bude betonovat mostovka mostu na řepiště...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21592
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 22. dubna 2006 - 10:51:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč nezvolil pro cestu jiný druh dopravy než stupidní dráhu (busů mezi FM a OV jezdí víc než dost) ale nevysvětlil...

Jistě nějaký uvědomělý režijkář
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 4-2004
Odesláno Sobota, 22. dubna 2006 - 20:34:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes v Hulíně:
Sp 1643 měla ráno 754 047-9.
Mn 81053/81052(Hulín-Bystřice a zpět)vezla 751 374.
Na nákladech 181 008 , 363 003,016.
R Galán 363 037.
R 904 vezla 363 042.(nějak jim došly 362.
Foto-Martin Nesrsta.
181 008-Hulín,cca. 14:00,směr Otrokovice
751 374-Hulín-Kroměříž,cca.15:00.


...a ze všeho nejhorší jsou trpaslíci.Ty potvory vám lezou všude a strašně rychle se množí!
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3063
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 21:20:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už druhým týdnem probíhající celodenní výluky na 323 s NAD tvoří z taktového JŘ pouhý kus hadru. Nasranost cestujících začíná být značná. Se divím, že aspoň na trati s tak hustou osobní dopravou dráhy nezkoušejí tyhle výluky plánovat přes noc, kdy zdaleka nejezdí tolik vlaků ani lidí. Holt - nikdy se to tak nedělalo...

A příští týden má snad být nějaká další. To už rupnou nervy asi i mě - jinak v celku mírumilovnému tvorovi...
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 503
Registrován: 4-2004
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 21:48:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nad tím už jsme taky přemýšleli.
Bylo by zajímavé srovnat náklady na denní a noční výluky.
Např.z Valmezu do Hostašovic jezdili autobusy tři dny od 7:30 do 14:30 kvůli prořezu porostu okolo trati.
Nebylo by místo těch autobusů levnější zaplatit dělníkům práci v noci a dokoupit několik výkoných světel např.na muvku??
Bylo by to v noci,a lidi by si toho nevšimli(tak jak já sem si nevšiml výsledku prořezávky třídenní výluky)
...a ze všeho nejhorší jsou trpaslíci.Ty potvory vám lezou všude a strašně rychle se množí!
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 508
Registrován: 4-2004
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 16:42:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Kroměříži na vlečce sladoven se dnes prohazovali mašiny.
Místo 704 529 je tam "hektor" 720 569.
Ta 704 jela dle výpravčího do Mostu!!
Z Kroměříže odjížděla tak okolo 16:00.
...a ze všeho nejhorší jsou trpaslíci.Ty potvory vám lezou všude a strašně rychle se množí!
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 512
Registrován: 4-2004
Odesláno Pátek, 28. dubna 2006 - 18:26:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Třeběticích o půl jedně byla souprava plošiňáku v čele s 742 505.

Na R 1445 byla 754 050!!-u Holešova.
Vypadalo skoro jakdyby ju v DKV Ostrava taky umyli(nebo kyselý déšť?)

Na Mn 81051/81050(Hulín-Bystřice und zpět)byla 751 374-měla dnes z Bystřice 10 vozů,v Holešově dobral tři.Takže po dlouhé době byl z této strany pořádný náklad.

433.002 dnes jela zkušební jízdu v trase Valašské Meziříčí - Kunovice-Loučka.Byl to takový pěkný bumláček.

Na Mos 3914/3919 bylo "valašské kvatro"-742 045-8!
...a ze všeho nejhorší jsou trpaslíci.Ty potvory vám lezou všude a strašně rychle se množí!
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 4-2004
Odesláno Úterý, 02. května 2006 - 13:13:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Mn 81051/81050(Hulín-Bystřice p.Host und zuruck) je i tento týden 751 374-0.Takže

A na Sp 1642/1641 do/z Kojetína byla v nedělu 754 050-3.
...a ze všeho nejhorší jsou trpaslíci.Ty potvory vám lezou všude a strašně rychle se množí!
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 552
Registrován: 4-2004
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 16:16:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plnou parou do Pohádkového lesa
V sobotu 27.5.2006 se v lese v Divokách koná akce pro nejmenší-Pohádkový les.
Ráno v 5.20 vyrazí z Valašského Meziříčí parní lokomotivou 433.002(PJ Valašské Meziříčí).
Trasa vlaku je Valašské Meziříčí-Kroměříž-Zborovice a zpět.Mezi tím stihne vlak ještě jednou zajet ze Zborovic do Kroměříže a zpět.
Vlak bude složen z historických vozů,a bude zde zařazen i bufetový vůz.
Ve vlaku platí zvláštní jízdné od 20 do 80 Kč.Jízdenky budou k zakoupení přímo ve vlaku.
„Chyť mne kdo dokážeš“-ve Zdounkách ve 13 hodin závody malých cyklistů s parní lokomotivou.

V Kroměříži se představí moderní jednotka-REGIONOVA.
Bude nasazena na osobních vlacích:
Kroměříž-Hulín, odj.8.30
Hulín-Kroměříž, odj.8.49
Kroměříž-Zborovice, odjezdy:9.07,12.00,13.07,15.00

Info:972 725 485 , sustal@gr.cd.cz
...a ze všeho nejhorší jsou trpaslíci.Ty potvory vám lezou všude a strašně rychle se množí!
chacharstán
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.189.64
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 18:22:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

chtějí na Šancích stavět tohle?
http://www.super.cz/vtipky/3440-nova-protipovodnova-tramvaj.html
Brecos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 15:58:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nebude tam jezdit spíše tohle???

www.mtloko.net
Rrosťa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 20:05:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Mn vlacích v okolí Hulína dnes jela 742.102 a na kroměřížském nástupišti v Hulíně stál odstaven brejlovec 754.025.
Vlado_msts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 22:46:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám jednu otázku pro znalé - všiml jsem si, že se okolo trati 323 z Ostravy-Střed na Vratimov objevují betonové podstavce na stožáry TV. Mám to pochopit tak,že se chystá elektrizace a nahrazení dieselové dopravy elektrickou????
T1, T2, T3... Chrrrrrr.
Beneš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 11-2003
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 01:02:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlado: Tak tak od začátku roku probíhá elektrizace Ostrava hl.n.-Kunčice s termínem dokončení listopad 2007. Osobní doprava zůstane v dieslové trakci.
Vsdmichalka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 08:37:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krom panťáků na Těšín
Hodně řečí málo práce, tak potom to s tou železnicí tak vypadá :-)
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3124
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 08:46:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nákladní beztak taky - skoro všechny dispečerky jezdí v sestavě 2x742, šestikola budou v tý době všechny bud v Polsku nebo v pánu... A peršounů mají dráhy málo už teď. Leda, že by přišlo pár 12x z Ústí...
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 418
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 11:20:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli ty panťáky budou tudy jezdit
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 16:57:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Beneš: listopad 2007?já jsem žil v doměnce že do roku 2010 se bude jezdit pod drátama až do Frýdku...takže to se asi nestihne při tomhle tempu...
Vsdmichalka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 17:27:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Však proč né panťáky, když bude nová zastávka u Stodolní ulice a navíc zabezpečená vlaková cesta od Frýdlantských nástupišť směr Svinov určitě se jich dočkáme.

Místo budoucí zastávky Ostrava Centrum kde má být nástupiště mezi kolejemi


Hodně řečí málo práce, tak potom to s tou železnicí tak vypadá :-)
Beneš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 11-2003
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 01:01:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michalis: Ono bohužel nejde stihnout během devíti měsíců provést koridorovou rekonstrukci dvou traťových úseků, stavbu podchodu, trolejového vedení a to vše za minimálního vyloučení provozu. Šlo by to možná rychleji při použití stroje AHM800 (viz letos Červenka-Moravičany). Letos bude komplet dokončen úsek Hl.n.-střed včetně zastávky Centrum a přístí rok střed-Kunčice. Já tipuju, že v srpnu/září 2007 bude zahájen zkušební provoz. A Frýdek/Frýdlant/Frenštát je zatím stále "v nedohlednu".
ijacek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.205.227
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 14:41:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Brecos:Co to je za "ponorku".Nemuzes zverejnit originalni foto.Diky.
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 419
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 22:07:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve Frýdku by měly být dráty již v roce 2009. A nevypadá to zas tak moc nereálně, protože je vyvíjen opravdu velký politický tlak, aby to tak bylo.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Brecos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 22:09:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ijacek: 850.028 Pravice (trať Hrušovany-Brno) datum bohužel nevím.

http://www.mtloko.net
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 420
Registrován: 1-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 16:14:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska ráno se "kopalo" mezi Kunčicemi a Vratimovem
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Beneš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 11-2003
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 19:42:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jan Širc: Politický tlak může být jaký chce Důležité je, co se opravdu děje. Je zpracována územně-technická studie elektrizaci celé trati Ostrava-Kunčice - Valašské Meziříčí. Toť vše. Není ani oficiálně rozhodnuto o etapizaci (Frýdek/Frýdlant/Frenštát).

Chybí toho ještě hodně:
- vyhlášení OVS na vypracování přípravné dokumentace (min. 2 měsíce)
- zpracování přípravné dokumentace (min. 6 měsíců)
- zpracování procesu EIA (může běžet nezávisle)
- vydání územního rozhodnutí (min. 1 měsíc)
- vyhlášení OVS na vypracování projektu stavby (min. 2 měsíce)
- zpracování projektu stavby (min. 9 měsíců)
- zpracování posuzovacího protokolu (min. 1 měsíc)
- vydání stavebního povolení (min. 1 měsíc)
- samotná elektrizace trati (2-3 roky)

Kdybych to srovnal s elektrizací do Opavy, jsme ve stádiu příprav v roce 2001
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 21:36:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mezi Vratimovem a Kunčicemi se dějě něco už delší dobu,tedy aspon se mi to zdá...myslím že se jedná o pravou kolej z vratimovského pohledu..moc toho ale nevidím vystupuju totiž ve Vratimově
kpt. Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 01:12:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co tady takhle přejmenovat na Tratě na Ostravsku?
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 421
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 08:09:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Politický tlak je dobrý a prospívá výstavbě. Neměl by být takový problém s financováním, schvalování na úřadech bude rychlé atd. Stát chce mít elektriku ve Frýdku do otevření závodu Hyundai. A to jak trať 323, tak trať 322. No budou mít co dělat hoši

Michalis: Ano, je to ta pravá.

kpt.Hejl: To je sporné. Na ostravsku jsou taky tratě 321 atd., což je jiná diskuze.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Brut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 14:51:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dle šeptandy železničářského lidu okresu Frýdek Místek, měla by být pod dráty trať Č. Těšín - FM právě díky Hyundai v Nošovicích. V Ropici by prý měla být spojka aby vlaky jely přímo na Třinec bez úvratě v Českém Těšíně. Otázka je zda se počítá s dvojkolejkou a vůbec v kterém roce by ta elektrifikace měla být hotova.
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 15:26:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S dvojkolejkou se určitě nepočítá. Tech nákladů zas tolik nebude. Ovšem pokud by byla v Ropici spojka, nemuselo by být marné vést přímé osobní vlaky Třinec - FM.
http://jansirc.ic.cz/
Všechno jde, když se chce
Michalis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 23:42:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já doufám že Hyundai to tu rozhýbá...Když se na to podíváte tak ty tratě na jih od Ostravy jsou fakt hrozné...a i ty nádraží-např.Paskov..a o vozech ani nemluvím...a přitom právě zde by želežnice mohla mít dobrou budoucnost...kdyby byla 323 opravená a dvojkolejná,vylepšili by se časy jízdy a přišly by 471,nádraží by se trochu opravila,tak si myslím že by výrazná část lidí mohla přesednout z aut do vlaku a to i díky tomu že do budoucna bude ropa jenom zdražovat...snad se to dá po těch letech nic nedělání do pohybu....doufám v to...dneska když chce člověk jezdit do práce vlakem tak musí překousnout už příchod na nádraží,pak nasednutí do našich krásně čistých koženek,dále vytrpět zpoždění a to i díky jednokolejné trati a taky jizdní doba není nic moc...snad se něco změní...to nikdo nevidí a najednou příjde Hyundai a všechno jde...tak snad
Bruno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 27. května 2006 - 07:43:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já doufám že Hyundai to tu rozhýbá

Hyundai rozhýbá hlavně kamiony na silnicích.

kdyby byla 323 opravená a dvojkolejná,vylepšili by se časy jízdy a přišly by 471,nádraží by se trochu opravila,tak si myslím že by výrazná část lidí mohla přesednout z aut do vlaku

Mistři z ČD by si našli jiný způsob, jak lidem to cestování vlakem znechutit.

budoucna bude ropa jenom zdražovat

Ropa zdražuje už od krizí 70. let. Přesto se rozdíl ceny mezi cestováním vlakem a autem smazává.
Pavlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 27. května 2006 - 15:13:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od zítřka NEBUDOU v Hulíně vypravovány vlaky výpravčím. Tohle svítilo dneska na pragotronu. Tak jak to tam teda bude probíhat??? Není to nějaká blbost?
Ťuhýk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 478
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 27. května 2006 - 20:57:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavlík: Jak by to probíhalo? Tak jako v Říko, Tluma, Napa ..... a dalších stanicích, kde je v SJŘ černý puntík, což znamená výpravu vlaků vlakovou četou. Počítám, že to souvisí ze zprovozňováním dispečerského centra v Přerově, které má na II. koridoru ušetřit snad okolo 50-ti výpravčích......
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 671
Registrován: 11-2002
Odesláno Sobota, 27. května 2006 - 23:22:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ťuhýk:
A ono už se v Přerově něco takového zprovozňuje? Příp. v jaké to je fázi?
Pavlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 00:01:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ťuhýk:
No jo, to vím, ale v Hulíně bývá často zpoždění. Přijede nějaký zpožděný rychlík od Přerova a kdo mi zajistí, že na ten rychlík počká přípoj MOs do Kroměříže??? A kde se všude na 330 budou rušit výpravčí?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace