K-report
 

Archiv do 28.května 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Zrušené tratě » Archiv do 28.května 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 625
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 19:51:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukně te se na www.dalnice.com, a tam vše o ( nejen ) předválečných a válečných dálnicích a silnicích najdete.
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1126
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 19:56:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram mě trochu předběhl, ale dám sem konkrétní link na stránku o tak zavné exteritoriální dálnici
http://www.dalnice.com/historie/planovani/nem_u_nas/nem_dal_v_csr.htm#exteritorialni
Rozhodně to je zajímavé počtení
Dopravní web
Dopravní diskuse
České stránky programu BAHN
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1127
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 19. března 2006 - 20:01:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ještě přidám odkaz na interaktivní mapy http://www.dalnice.com/fotogal/fotogal_r43.htm
Dopravní web
Dopravní diskuse
České stránky programu BAHN
Belinea
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. dubna 2006 - 09:28:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosim, nevedel by nekdo odpoved na otazku, zda se letos na jare opet planuje jizda M240 po zrusenych tratich na Morave? Minuly rok to byla super akce se solidnim poctem cestujicich, tak by nebylo od veci, zkusit akci zopakovat, ona jizda do Zdanic a dalsich koutu Moravy kde se nejezdi je nevsedni zazitek za kazdou cenu!
Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.99.180.2
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 09:23:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosím, nevíte někdo kdy se má začít bourat trať Přibyslav - Sázava u Žďáru??? Datum jsem nikde nenašel a chteli bychom si ji ještě před zničením projít, tak abychom věděli kolik na to ještě máme času.
Jinak je to OBROVSKÁ ŠKODA, že se jí nepodařilo zachránit, trať je to opravdu krásná a zájem o ní v posledních letech vzrůstal.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 646
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 10:42:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Těžko říci, kdy se má trať Přibyslav - Sázava rušit, ale ještě 22. dubna tam bude jízda s parní lokomotivou 213.902. Mne také mrzí, že majitel SAZ dal přednost likvidaci trati. Co jsem zaslechl, tak je to jejich honba za penězi. Ale myslím si, že je to spíše jejich neznalost. Likvidace dráhy také stojí peníze a výtěžek z prodeje šrotu bude zanedbatelný.
Radek Šindelář
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.61.102.21
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 12:54:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spíše asi vy nevíte kolik dnes stojí šrot. Za tunu dnes dostanete 4700Kč. Trať má nějakých 10km, nevím co je tam za svršek, ale řekněme, že 35kg na bm budu mít. Takže cena šrotu je přes 3,25 mil. Kč. A jestli je tam nějaká mostní konstrukce, tak z toho kápne dost.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 647
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 13:16:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale vy zase nevíte, jak velké náklady jsou potřebné na likvidaci takovéto trati. Vemte si, že pokud budete takovouto trať demontovat, tak musíte demontáž zaplatit. A mohu vám říci, že trať je jakékoliv jiné, než železniční technice obtížně přístupná. A zlikvidovat mosty nebude tak jednoduché - rozřezat na místě by šly velmi špatně, takže jej musíte přesunout a to jedině jeřábem. Pro informaci: Hodina práce jeřábu u Hanyše ( na jeřáby ČKD na podvozku tatra zapomeňte ) se počítá v řádu desítek tisíc plus jeho doprava. Takže likvidace trati má do levné záležitosti značně daleko. Proto já to vidím následovně: Pomalá devastace, co si kdo ukradne.
Pro informaci: Kolejnice na trati jsou povětšinou T, nebo S49, váží ( po oreznutí a ojetí ) tak odhadem 45 kg/bm.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 648
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 13:21:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, vzhledem k tomu, ze majitelem je byvala vojenska zeleznicni sprava a udrzba ("Zeleznicni vojsko"), tak potrebnou techniku na likvidaci asi najde mezi svymi vlastnimi vyrobnimi prostredky. Cimz nechci rict, ze te drahy neni skoda, jenze zrejme si jim skutecne nevyplati.
Poručík_pihrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 363
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 07. dubna 2006 - 19:26:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co jsem slyšel tak cena šrotu má činit zhruba 10 milionů.
Najde te li v mém příspěvku chybu, gratuluji neboť se stávate jejím majitelem.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 547
Registrován: 2-2004
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 09:17:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A není to náhodou tak, že po ukončení provozu na dráze po sobě musí její (ex)majitel uklidit? Nebo to platí jen pro dráhu regionální?
471015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 11:52:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemá někdo projito Doupov - Kadaňský Rohozec? Jak hodně to je zarostlé, jestli to jde příp. projet na kole (samozřejmě s povolením ke vstupu) a nějaké další info ...
Poslouchám www.danceradio.cz.
750
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.177.101.189
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 18:58:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cena šrotu je opravdu 8 až 10 milionů, ale myslím, že v porovnání s náklady na demontáž kolejí, by byl výsledný obnos zanedbatelný (mosty by se snad ani, kvůli jejich špatné dostupnosti, nestrhávaly).
Ale podle toho, co je napsané tady: http://www.ceskenoviny.cz/cestovani/aktualitycr/index_view.php?id=181619 a tady: http://cestovani.atlas.cz/clanek.aspx?rubrika=31&clanek=64783, tak by se snad ani trhat nemělo...
"Zatím jsme nezaujali konečné stanovisko. Investovat do toho nebudeme, ani se nechystáme rozebírat koleje," řekl technický ředitel Volfgang Macourek.
I když tomuto člověku je asi neradno věřit...
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 09. dubna 2006 - 20:53:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O tom, že se dá most rozřezat jen s pomocí autogenu, jsme se přesvědčili loni v Lovečkovicích, kdy po konstrukci dlouhé cca 10 m nezbylo ani stopy. Pokud by nebyla likvidace kolení atraktivní, tak bychom měli trať do Lovečkovic stále netknutou. Ohledně tělesa dráhy - platí - není žalobce, není soudce. Takže pokud bude zajištěna vodoteč, na tělěse nebude skládka odpadu, tak více méně není co řešit. Ale to bude záležet na podmínkách v rozhodnutí o zrušení.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 651
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 10. dubna 2006 - 08:03:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine, něco jiného je likvidace trati zloději ( a navíc dementními, jenž nelze postihnout ) u vás. Tady pokud by to nezlikvidovali zloději tak SAZ za to dá velké peníze.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 659
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 09:30:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mrkněte se na vlaky.net, je tam nádherná fotorepotáž z trati Trstená - Suchá hora.
jednatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.183.36
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 11:15:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po trati se zastaveným provozem Hněvčeves - Smiřice pojede fotovlak. Více na http://pshzd.wz.cz/akce.html
Jaroslav_Černý
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 13:48:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Současný stav Slavonice – Waldkirchen
Klub dráhařů - www.drahari.info
Petr_barchánek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 16:20:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco pro cyklo-dráho-fandy

http://www.viasverdes.com/
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 21489
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 03:10:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

J_Č:
Co přesněji se děje v tom Cmuntu? Byl jsem tam na podzim a řádná aktivita se tam vidět nenechala...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1021
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 16:17:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na adrese http://www.foto-album.cz/folder.asp?Id=15 jsem objevil spoustu skvělých snímků ze zrušených tratí z roku 1985, ale i jiných.

Existuje nějaká galerie odkazů na stránky s fotkama ze zrušených tratí ???
http://prototypy.bilysklep.cz
http://sergeje.bilysklep.cz

pokec na ICQ: 258883797
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.80.72.1
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 17:10:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten chlap co to albm naládoval fotkama z Rumunska/2004 je zatraceně dobrej fotograf a asi se dost vyzná. Tyhle věci nejsou úplně jednoduchý...
Konopáč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 18:58:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ani jsem netušil, jaké pěkné snímky z tratě Č.Kamenice - Č. Lípa existují. Fotografie ze zrušených tratí mě také zajímají, ale o žádné galerii bohužel nevím.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 07:25:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trať je zachráněna, zvrat přišel v poslední chvíli
Přibyslav - Stoletá železniční trať mezi Přibyslaví a Sázavou je zachráněna. Při včerejší avizované poslední jízdě se starostové okolních obcí dohodli na ustavení sdružení a odkoupení trati od vlastníka, strojírenské společnosti SaZ.

„Končí éra dosavadního vlastníka trati a nadšenců, kteří ji provozovali. Teď přichází čas obcí,“ vítězně prohlásil po včerejším jednání přibyslavský starosta Jan Štefáček. Ve sdružení by měly být především dvě nejbližší města, Přibyslav a Žďár nad Sázavou, i všechny obce ležící na trati.

V každém případě byla včerejší jízda letošní poslední. Až dojde k formálnímu sestavení sdružení, nastanou jednání o kupní ceně. „Plánujeme to na polovinu května. Vlastník je takovému postupu nakloněn; nabídl nám poměrně vyhovující splátkový kalendář,“ přiblížil Štefáček.

Za kolik by sdružení obcí jedenáctikilometrový úsek železnice, vinoucí se údolím Sázavy, odkoupilo, dosud není známo. Pokud by ji SaZ prodalo pouze za cenu šrotu, stála by obce zhruba osm až deset milionů korun.

Pokračování na str. D2

Stará železnice získala naději

Pokračování ze str. D1

Během letošního roku chtějí obce sehnat další peníze, mimo jiné i z evropských fondů, na splnění veškerých bezpečnostních požadavků pro veřejnou přepravu. Pokud se vše podaří, mohla by být už za rok na trati obnovena výletní veřejná doprava.

Na starost by si ji opět vzal Klub přátel kolejových vozidel z Brna. Ten se rovněž stane jednou stranou v budoucím sdružení. „Jsou to nadšenci, kteří toho udělali pro záchranu trati strašně moc. Určitě budou dopravu zajišťovat oni, nikoho jiného hledat nebudeme,“ slíbil přibyslavský starosta.

K zásadnímu zvratu došlo doslova za minutu dvanáct. Včerejší jízda byla dlouho dopředu avizována jako rozlučková, vlak měl na starou trať vyjet naposledy. Jenže možná i obrovský zájem o tuto ojedinělou atrakci dosud neúspěšná jednání zcela zvrátil. Projet se historickým vláčkem s parní lokomotivou a šesti vagony chtěly stovky lidí. Někteří se dokonce do vlaku už nevešli, a jen smutně sledovali odjíždějící soupravu. „Takových lidí tady nepamatuju,“ spokojeně konstatoval Jan Perás z Klubu přátel kolejových vozidel.

Spousta nadšenců postávala kolem trati, mačkala spouště fotoaparátů a pozorovala parní vlak hledáčkem videokamery. Pro profesionály, fotografy a filmaře byly určeny sobotní technické jízdy. Ten den nad klikatící se tratí v údolí Sázavy dokonce létalo i letadlo.

„Je to krása. Parní vlak na staré trati, vždyť to je jak z pohádky. Jestli skutečně trať zruší, tak to obrečím,“ rozplýval se milovník železniční historie Jiří Klempíř z Havlíčkova Brodu. „Je to působivá atrakce pro děti i pro turisty,“ přidal se Jaroslav Šmíd. Ten se s celou rodinou přijel do Sázavy podívat z Polné.

Právě jako atrakci pro turisty chce sdružení obcí starou trať pojmout. Podle Štefánkových představ by měly výlety železnicí navazovat třeba na prohlídky přibyslavského hasičského muzea nebo na návštěvy Zelené hory, památky UNESCO ve Žďáru nad Sázavou.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - českomoravska vrchovina

Autor: MARTIN VOKÁČ
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Úterý, 25. dubna 2006 - 18:17:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V jakém stavu je vlastně dnes přibyslavská trať ? Skutečně není schopná ani turistického provozu, dokud nebude opravena ? A jak to má být pod novým vlastníkem - když bude chtít SaZ projet se svým vozidlem po trati (a to asi občas bude chtít, když mu pořád povede až do dvora), bude za to na oplátku poskytovat nějakou službu ?
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.196.136.124
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 22:38:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zmar:
Pokud vím, SAZ po trati nejezdí vůbec.
Trať je místy v dobrém stavu (betonové pražce), místy v trochu horším stavu, semtam vyhnilý dřevěný pražec, ale celkově je to srovnatelné s technickým stavem lokálek pod patronátem ČD. Jediným skutečně problémovým prvkem jsou mosty (mostní provizoria), místy v dost dezolátním stavu. Asi dědictví po železničním vojsku, které trať dříve spravovalo.
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 1-2006
Odesláno Čtvrtek, 27. dubna 2006 - 20:15:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zvu Vás všechny na http://fotomysak.bloudil.cz . Je zde pár fotek nejen zlíchovské páry 213.902 při rozlučkových jízdách na trati Přibyslav - Sázava. Račte vstoupit. Naleznete zde i pár fotek z trati Česká Kamenice - Kamenický Šenov, úzkokolejky a jiné. Návod je v aktualitách. motorová Myš
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 28. dubna 2006 - 08:09:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nad těmi fotkami pochvalně mručím.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 664
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 28. dubna 2006 - 10:01:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No s technickým stavem staré trati Přibyslav - Sázava to zase tak růžové není. Mosty pořebují akorát opravit výdřevu, ale s těmi pražci je to horší. Když se na ně podíváte, tak zjistíte, že většina jich pochází ze šedesátých nebo ze sedmdesátých let. Tj. v podstatě na hranici životnosti. Navíc jsou zteslovány, takže se dá s přehledem říci, že jde již o pražce regenerované, čili ve skutečnosti ještě starší. A zcela shnilých pražců je tam více než dost. Takže i tento problém se bude muset vyřešit a já doufám, že úspěšně.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4941
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 28. dubna 2006 - 10:13:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navíc jsou zteslovány - to znamená co?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 665
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 28. dubna 2006 - 10:51:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teslování je úprava pražce v místě pod podkladnicí. Tato úprava se dělá kvůli tomu, že podkladnice ( zejména rozponová T5 ) se vlivem provozního zatížení zamačkává do pražce. A při regeneraci není možno takový defekt na pražci ponechat, takže se zfrézuje. Dříve se tato úprava prováděla ručně osekáním, přímo na trati se takováto úprava dělá ručně i dnes.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4943
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 28. dubna 2006 - 12:05:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dík.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
M. Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.41.173
Odesláno Pátek, 28. dubna 2006 - 20:09:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tato úprava se dělá kvůli tomu, že podkladnice ( zejména rozponová T5 ) se vlivem provozního zatížení zamačkává do pražce.
?? Dělá se především u plochých podkladnic (nebo pokud podkladnice není vůbec), aby byl zajištěn "klín", tedy naklonění kolejnice "hlavou dovnitř", většinou sklon myslím 1:40
D–vo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1529
Registrován: 2-2004
Odesláno Pátek, 28. dubna 2006 - 20:34:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

>Mixmouses: Nejen fotky, ale i web je pěkně udělaný!
Quis non amat Laminateas, non amat homines                          Profil
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 666
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 29. dubna 2006 - 07:49:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M. Kunt: To co popisuješ, je záležitost devatenáctého století. Ne dneška.
Mixmouses
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 30. dubna 2006 - 19:03:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad D-vo : děkuji, děkuji, chválu na web předám autorovi . Letos by tam ještě mělo pár akcí se železniční tématikou přibýt, doufejme. motorová Myš
Lukasek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 10-2005
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 18:00:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevěděl by někdo něco o zrušených vlečkách dolů (především Maxovky http://www.hornictvi.info/histhor/lokality/kladno/09.htm -dole) a hutí na Kladně?
B952E = to nejlepší z Karosy
Datel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 22:56:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dne 13.5.06 se bude konat akce Po stopách trati Kuřim - Veverská Bítýška. Více na stránkách ČD v nostalgických jízdách.
http://www.cd.cz/findex_d.php?id=19755
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 07:52:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lukasek: A knihu "150 let parostrojní železnice na Kladně" (vydalo loni KHKD) už máte prostudovanou?
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 334
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 09. května 2006 - 08:49:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové(asi hlavně Cogwheel )neví se co je to za kus železa nápadně podobnej pluhu pod tratí u Senohrab směrem od Prahy??Případně nějaké podrobnosti?Jinak doporučuji ctěnému šotoušstvu procházku od Senohrab po žluté(podél trati).Nádherný most utopený v lese(vedle něj leží ten kus šrotu)plot jehož sloupky jsou z kolejnic atd.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 19:27:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na stránkách strany zelenýchhttp://doprava.zeleni.net je tabulka záměrů strany z železničními tratěmi. Mj. je tam seznamy tratí, které je vhodné zcela zrušit či nahradit autobusovou dopravou. Obě tabulky jsem sloučil a překopíroval:
013 Bošice – Bečváry
015 Přelouč – Hrochův Týnec – odb. Tasovice – Prachovice
016 Moravany – Hrochův Týnec – Chrudim město – Chrudim
017 Chrudim město – Heřmanův Městec
018 Litomyšl – Vysoké Mýto předměstí
022 Solnice – Rychnov nad Kněžnou střed
028 Dobruška – Opočno pod Orlickými horami
038 Bílý Potok pod Smrkem – Raspenava
043 Královec – Žacléř
062 Chlumec nad Cidlinou – Městec Králové – odb. Obora
063 odb. Kamensko – Libáň – Rokytňany – Dolní Bousov – odb. Zálučí
076 Mladá Boleslav hlavní nádraží – Skalsko – Mšeno – Lhotka u Mělníka – Mělník
084 Rumburk – Panský – Mikulášovice dolní nádraží
085 Krásná Lípa – Panský
094 Lužec nad Vltavou – Vraňany
095 Vraňany – Straškov – Libochovice
096 Roudnice nad Labem – Straškov – Zlonice
110 Louny – Obrnice
122 odb. Jeneček – Rudná u Prahy
125 Krupá – Kolešovice
141 Merklín – Dalovice
144 Loket – Nové Sedlo u Lokte
148 Aš – Hranice v Čechách
162 Rakovník – Čistá
162 Čistá – Kožlany
162 Kožlany – Kralovice u Rakovníka
164 Kaštice – Vilémov u Kadaně – Želina
164 Želina – Kadaň město
165 Vilémov u Kadaně – Kadaňský Rohozec
172 Zadní Třebaň – Liteň – Lochovice
173 Nučice – Beroun Závodí
191 Blatná – Nepomuk
193 Dívčice – Netolice
204 odb. Přední Poříčí – Rožmitál pod Třemšínem
222 Trhový Štěpánov – Vlašim
233 Mochov – Čelákovice
236 Třemošnice – Skovice – Čáslav
237 Havlíčkův Brod – Humpolec
243 Moravské Budějovice – Jemnice
244 Ivančice – Oslavany
253 Vranovice – Pohořelice
262 Boskovice – Chornice
273 Senice na Hané – Litovel předměstí
273 Litovel předměstí – Litovel – Červenka
279 Studénka – Bílovec
293 Petrov nad Desnou – Sobotín
296 Vidnava – Velká Kraš
298 Osoblaha – Třemešná ve Slezsku
314 Opava východ – odb. Moravice – Svobodné Heřmanice
315 odb. Moravice – Hradec nad Moravicí
326 Nový Jičín horní nádraží – Hostašovice
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 721
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 23:07:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jsou opravdu debilové. Některé tratě se prostě přežily a provozovat tam osobní dopravu nemá smysl ( Bošice - Bečváry, Hostivice - Rudná, atd. ). Zejména se musím řehtat v případě trati Petrov - Sobotín, tam i kdyby měli v parlamentu většinu, tak toho příliš nezmohou. Další trati jako je třeba Aš - Hranice potenciál mají a zde byl útlum uměle proveden ČD na objednávku autodopravce zpřízněného s někým od ČD. A mohlo by se pokračovat dál.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.242.95.29
Odesláno Sobota, 27. května 2006 - 14:36:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orky - ten odkaz nějak nefunguje !
Bram - Aš : Jste dobře informován. Toho grázla od ČD bych rád poznal.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 674
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 27. května 2006 - 14:44:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Skoro mě připadá jako by ta vykutálená partička docela dost opisovala od pana Římana. Další věcí je jestli tyhle "rychlokvašky" něco ve volbách zmůžou a jestli se vůbec dostanou se nad spodní hranici...
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 27. května 2006 - 16:19:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pardon, napsal jsem špatně koncovku, je to tady:
http://doprava.zeleni.cz, soubor "koncepce železniční sítě"
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 724
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 08:05:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abych zelené jen nekritizoval: V návrhu co by se mělo postavit, mají mnoho dobrých návrhů. Ale problém je v tom, že u tratí, které jsou v osobní dopravě nevyužitelné, se postupovalo centrálně ( nejspíš z Prahy ) bez skutečné znalosti místní problematiky. Tam je zakopán pes. Dost lidí si tím zelení vůči sobě popudí.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22490
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 13:19:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je ale všeobecný problém, rozhodování od stolu. Navíc silně pochybuji, že počet odrazených lidí bude nějak extrémně vysoký, to by to minimálně musel někdo řádně medializovat.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1205
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 13:28:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmm, docela souhlasím s tím, co napsal Bram, navíc vnímám, ja kse to postupně dostává mezi lidi. A pokud to vyryje jeden náš kamarád, tak to ví v mžiku celá republika ... Mimochodem Strana zelených je dle všeho jedinou stranou, která se ve svém programu chlubí rušením železnic.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 13:37:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je zajimave, jak porad nekdo chce o necem rozhodovat centralne, misto aby to nechal na mistni urovni, ktera by se mela skladat s dotcenych osad, regionu, kraju. Asi ma porad nekdo pocit o vlastni nadrazenosti a sve "inteligenci", ktera je podstatne "lepsi" nez tech "prizivniku" v miste.
Dale, fascinuje me ona touha cechacka porad neco borit, nicit, uznavam, je to jednodussi nez neco stvorit ci vymyslet v dobrem slova smyslu a zpravidla je to i lepe videt, nemluve o casove nenarocnosti vlastni akce + rizika s tim spojene. Ostatne je az s podivem, jak poblitici malo konkretuzuji "vystavbove" akce, jen takove nic nerikajici pindy, ale jak jde o to neco nee, tak to jsou zpravidla velmi konkretni ... :-/
Pavel
P.S. Porad si tu nekdo bere do huby Kolesovku, osobne si myslim, ze po dostavbe par set metru, by mohl mit Rakovnik treba S-bahn daleko drive nez nejaka "uslapnuta" Praha ... treba na priklad ... ;-))
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 412
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 14:08:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se u toho nejvíc "pobavil" nad mapou předpokládaných dálkových linek. Doporučuji ke shlédnutí ...
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 370
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 14:49:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp:S tou Koleshofkou to nechápu ani jako legraci,jde to jeste nejak vysvetlit nechápajícímu??
Dekuji.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 15:07:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A vcelku se ani nedivim, protoze nechapat je jednodussi, nez zjistovat stav veci a pripadne na to konto neco konat.
Jedna se o prajednoducho vec. Proc lidi nejezd Kolesovkou ? Bo vetsinou jezdi do Rakovnika. A jak se s Kolesovic da dostat vlakem do Rakovnika ? Na netu je dost map, takze domaci ukol.
Takze co takhle se vykaslat na usek "Chrastany" - Krupa a tento prenechat, no rekneme nakladni doprave ci muzejni, to uz podle vlastni vule. A v tech Chrastanech napojit kolesovku do trate Louny - Rakovnik ? Pak mate perfektni, podle me, vozebni rameno Kolesovka - Chrastany - Rakovnik - Luzna s prislusnymi vazbami na prislusnou dopravu na dotcenych tratich, nebo mate jiny pocit ? A pri vhodnem vozidle (814) a vhodnem taktu ...
Ostatne jest otazka, zda by treba nemelo vyznam u Janova propojit trasu Louny - Rakovnik s Zatec - Luzna a pak poslat rychliky a jinou dalkovou dopravu pres Rakovnik, co by to asi udelalo s dotcenymi spoji ? Asi by to nebylo jenom o zpozdenich, nebo myslite ze ano ?
A pokud by se okolo Kolesovky vybudovali satelitni mestecka/sidliste, stejne jako okolo Rudna - Hostivice + prislusne vhodne napojena doprava, tak by se clovek mozna aj nestacil divit, co by to vygenerovalo za "dopravni" potreby na dotcenych tratich. Jenze je lepsi a mnohem mnohem jednodussi je zrusit, ze ....
Ostatne mam za to, ze snad projekt na pripojeni Kolesovky v Chrastanech snad i existuje/existoval a bylo to "jen" o 900 m kolejich + uprava zabezpecovacky v zst. Chrastany, teda pokud tam neco takoveho hodneho tohoto oznaceni je.
Mozna by po tomto zanikla Krupa a prilehle trate, nebo by byli ciste pro muzejni provoz, tohle je docela tezko odhadnout.
Takze asi tak. A nemusite si vsechno brat osobne, jen me obcas nektere pristupy docela vytaci.
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 15:47:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dekuji za vysvetlení.
Stav vecí na Kolesovce si zjistuji docela dlouho.
Já to vidím tak,ze jde o prepravní proud(Kolesov-Horovicky-Kolesovice-Olesná-Rakovník) který v pohode nadále zvládne levnejsí autobusová doprava,která muze obslouzit navíc i Olesnou,kde trat nevede.
Nebo máte informace o nejakém blízkém velkém nárustu obyvatel ve zminovaných obcích do takové míry,ze by to ospravedlnovalo nemalé investice do nového useku trati v Chrástanech?
Z Vaseho príspevku mám pocit,ze jste tam nikdy nebyl a trat hodnotíte jen u mapy,ale treba se pletu.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 16:02:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byl, byl, lec nikdy nebydlel, proto jenom blbe rejpu, lec nikomu sve reseni nevnucuji a rozhodne jej nepisi do volebniho programu.
A proc porad musi byt autobus levnejsi ? Kolik je tam silnic a kolik stoji jejich udrzba ? Jaky by byl rozdil na financovani techto silnic, jen pouze pro potreby mistnych a jejich IGK + potreby zemedelcu a kolik navic potrebuji pro udrzb toho sameho v pripade, ze me tam jezdi pravidelne bus ? S ohledem na hmotnostni kategorii a frekvenci bych tipoval, ze tam rozdil jakysi bude, jaky nevim, ale je tu dost studujicich, tak proc neudelat neco rozumneho v ramci semestralek a diplomek, nez jen "snit o modrem z nebe" ?. Nebo neni zajem s "jakychsi" duvodu.
Dalsi vec, ze se lidi stehuji s mest, je snad uz i podporeno statistikou, proc toho nevyuzit a nehledat prototo vhodne lokality, ativne, ne cekat az se nekdo nekde ?
Pavel
P.S. Ostatne ted bych si mel v zachovani posloupnosti rejpnout do Vas, co Vy vite s dopravni praxe ohledne dotceneho uzemi ?
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 16:47:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No taky sem tam byl(víckrát) a nebydlel,tedy nebydlel víc nez 16 dní..
Autobus se sam. podílí na chátrání silnice víc nez IGK,kam by jste asi dost lidí poslal,kdyby autobus z dotcených vesnic nejel a byly odkázaní výhradne na vlak.(Vzdálenost nádrazí oproti vzdálenosti bus zastávek).
Tech asi deset páru spoju uz je jedno vzhledem ktomu,ze po techto komunikacích budou nadále jezdit nákladní auta apd.To se tu v archivu uz resilo.Oni ale tak nejak chátrají silnice i kdyz se ponich nejezdí vubec.
Taky se tu uz resilo i to ze provoz na lokálce bude drazsí na 1km proti busu,resp. nevím otom,ze by se nejaký zel.dopravce byl v nejblizsí dobe schopen dostat na uroven asi 25kc za 1km a to i po prominutí poplatku za dopravní cestu.
A co ty satelitní mestecka a sídliste,jste mi neodpovedel ,kde jste na tom byl??
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 307
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 17:08:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, ja nikoho jen na vlak posilat neminim. Jen me prijde divne, kdyz treba v Praze projede bus ROPIDu Hostivicemi kousek od nadru, tak proc jede az na Zlicin ? To same treba aj Ricany nad Labem a to tam je linka M1. Teda pokud si tu dedinu pamatuji dobre, v mape se me to ted hledat nechce.
Co se tyce satelitnich mest, nevim o zadne vystavbe v dotcenem prostoru, mluvim o obecnem trendu, ktery mimo jine zpusobuje zmensovani obyvetel treba Prahy a Pardubic a urcite i dalsich mest, nechce se me hledat ve statistikach.
Co se tyce chatrani ci nikoliv, pokud je silnice bez provozu, tak tam preci nemusi byt a tudiz je netreba se ji zabyvat, ne ? Dale, voni v tom prostoru jezdi nejak po dedinach ve vetsim nakladaky ? Proboha kam ?
Co se tyce nakladu, zeleznice versus silnice, uznavam, resilo se to uz xkrat. Jenze to jaksi stale srovnavame nesrovnatelne. Protoze u nakladu na masinku je to vse nejak vycisleno. Lec u toho busu se nikde snad neuvadi cena za udrzbu a zrizeni silnice, nebo ano ? A co se tyce silnicni dane, jakym zpusobem je tam toto zohledneno ? Stejne jako ve spotrebni cene za PHM. Osobne si myslim, pokud nebude spocteny i tyto "skryte" naklady busu a spol. Tak cenove srovnavat zeleznici s busem je nesmysl. Jenze, ja vim, neni nic lepsiho.
Co se tyce dopravce, tak tam je otazka, za kolik jezdi CD, Viamont, ZD a OKDD. Ja jsem tohle srovnani jeste nikde nepotkal a to uz jsou trate ciste v jejich "osobni" rezii.
A volbu IGK verusu bus, povazuji za cernobile videni sveta, takze tohle neberu. Nejak si dovolim tvrdit, ze po cca 9 mesicich v nemecku to jde i jinak a vcelku i jo.
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 373
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 17:56:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne, je tam bezný provoz nákladních aut,pokud se neco v poslední dobe nezmenilo.

PHM se u autobusu v závazku verejné sluzby bere stejne jako pro kohokoliv.
Silnicní dan se platí od nejakých nenajetých 80% v regionál.doprave na ten který autobus.
Viamont ani OKDD pod 50kc za 1 km nesli,mozná dnes uz jo,nechci spekulovat ale nafta atd. je spís drazsí.
Kazdopádne trat z Kolesovic se udrzuje jen pro 810ku,(trat je prakticky bez nákl.dopravy)Zatímco silnici budou udrzovat i bez provozu autobusu.
Jedine,zeby nekdo spocítal,ze autobus z Rakovníka do Senomat a Kolesova poskozuje místní komunikace natolik,zese vyplatí vybudovat odbocku v Chrástanech na 126ku do Rakovníka a to i se zachováním návozu na 125 z Kolesova,Senomat a linky Olesná-Rakovník.
Tomu tedy moc neverím...
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 714
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 20:11:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pjp: "Nejak si dovolim tvrdit, ze po cca 9 mesicich v nemecku to jde i jinak a vcelku i jo."

Třeba podle vzoru berlínských nádraží?
Čtvrt milionu podpisů "západo"berlínských občanů je málo na to, aby zůstal zachován rychlíkový provoz na ZOO, protože je potřeba prokázat význam (čti: smysl)nového Hbf.

Nebo těch 8 mld eurů z federální podpory regionální dopravy jako první rozpočtový škrt nové vlády - vyhlášený 24 hodin po jejím ustavení?
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1438
Registrován: 8-2004
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 21:21:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se "pobavil" nad na jedné straně rušením tratí do takového městce Králové, Humpolce, Rovenska p.T. a na druhé straně magalomanské projekty Kouty n.D.-Jeseník nebo Rokytnice n.J.-Harrachov. Nebo lokálka Police n.M.-Police n.M.centrum .

Pjp:
A pokud by se okolo Kolesovky vybudovali satelitni mestecka/sidliste, stejne jako okolo Rudna - Hostivice + prislusne vhodne napojena doprava, tak by se clovek mozna aj nestacil divit, co by to vygenerovalo za "dopravni" potreby na dotcenych tratich.
Problém je v tom, že Kolešovice a spol. jsou na rozdíl od Hostivice a Rudné od Prahy krapet daleko.
Zpoždění nehledej, najde si tě samo. A jak rádo!
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 21:22:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A nemyslite ze to hbf je prave to co s tou Kolesovkou ? Taky politicka akce kohosi odkud si ? Ostatne proc by dalkova doprava mela trebas aj v Berline stavet na kazdem rohu, kdyz dotcena nadrazi maji mezi sebou kapacitni linky S-bahn ? A jeste je videt, ze neznate tarifni politiku DB, bo at pojedu s Berlina odkudkoliv, trebas do Hamburgu, tak to porad budu mit za jednu cenu. Kolik stoji jizdenka s Prahy - Smichova/Zlicina/Libne do Pardubic, vite to ? Ostatne S-bahn je soucasti DB, takze me jejich jizdenka plati i zde, kdyz dojedu s CD do Holesovic, jak se pak dostanu na Hlavni ? Taky na tu samou jizdenku ? Sorry, ale takhle to vypada jako neskutecne .., ale kdyz si projdete i ten zbytek, tak je to cista demagogie. Krom toho, ziji a pracuji v Hamburgu, tudiz resim tuto cast nemecka, takze pokud mate nejaky konkretni priklad odsud, prosim.
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace