K-report
 

Archiv do 25.května 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 680 - pendolina » Staré archivy » Archiv do 25.května 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 15:22:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže na ten Berlín je/bude LZB a pochybuji, že tam Němec bude cpát ETCS. Možná teda ten kousek z Brna do Vídně, ale bůh ví kdy. Zatím je u nás ETCS jen na papíru (Poříčany - Velim).
Jinak do 200 km/h platí méně přísné předpisy, takže vůz na 200 je levnější než vůz na 230. A do 160 jsou předpisy ještě měkčí.
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 9-2002
Odesláno Pátek, 19. května 2006 - 18:57:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cisalpino jezdi i u DB, ale asi ma LZB, ne ?

Otazka na znalce: Jaky system pouzivaji RENFE ? Nejsem si jist, zda se jedna o ETCS, nebo neco jineho, kazdopadne na tech jejich krabicich je napsano Siemens, takze to asi je z Reichu. A TIS (Alaris) jim tady jezdi taky.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 478
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 21. května 2006 - 16:00:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

NovInky today:

Pendolina budou moci od června jezdit i do zahraničí. V diskusním pořadu Sedmičce na TV Nova to řekl ministr dopravy Milan Šimonovský (KDU-ČSL). Dosud tyto rychlé vlaky vozily cestující jen v Česku.


:-)) :-)) :-)) :-)) :-)) :-))"
zvídavej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.229.101
Odesláno Neděle, 21. května 2006 - 17:59:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

idnes.cz

odkaz
Dyntera
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.92.126
Odesláno Neděle, 21. května 2006 - 19:10:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky mám jednu novinku, která jistě potěší zde diskutující odborníky. Dle interních infromací z nábřeží se připravuje další nákup vozidel řady 680. Hovoří se o 4 - 7ks. Hledá se model financování. Údajně už proběhly na toto téma konzultace s Alstomem. Btw. ze stejného zdroje pochází i informace o chystaném pronájmu až 30 jednotek Desiro Classic. Není to kachna...
AndrewM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.85.207
Odesláno Neděle, 21. května 2006 - 22:47:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Dyntera No, tezko se budete na kohokoliv zlobit, kdyz rekne, ze tomu neveri :-)
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 479
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 21. května 2006 - 23:38:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky jsem něco zaslechl z nábřežních kuloárů. Těch bimbadel je totiž málo na nějakou uspokojivou taktovou dopravu na více než jednom trakčním systému.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 682
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 11:29:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

????????!? Někomu nábřeží zase ruplo v kouli! To snad ani není možné. Místo toho, aby se započalo znovu s rekonstrukcí vozů řady B na řady Bhee, Beel apod., tak se zase nakoupí tyhle sračky. Bimbadlo pro provoz u nás je zcela nežádoucí záležitostí. Je potřeba vyřešit tristní situaci ve vozovém parku pro rychlíky. Zablitá koženková Béčka nechť už konečně vejdou do historie.
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 12:21:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Aleš Liesk.

No, podle cizojazyčných žel. periodik (které docela často a s chutí čteme..) se ETCS Level 1 resp. i 2 budují na stávající infrastruktuře jako paralelní instalace ke stávajícímu VZ-tu, to platí i pro úsek Drážďany - Berlín. Po modernizaci trati na V = 200 km/h by bylo nově zřízeno LZB jen pokud by Level 2 neměl konečnou certifikaci, to se ale nepředpokládá, neb modernizaci na síti DB posunuly povodně z roku 2007 někam "dozadějc" (2010 - a dál...)

V Reichu je úsek Vídeň - st.hranice zařazen - co se instalace Levelu 1 týče - hnedle do 3. etapy výstavby (z celkem 5. etap, kde 1. byl/je pilotní projekt Vídeň - Nickelsorf-(-Budapešť), 2.etapa jsou hlavní tahy - West/Suedbahn a 3. jsou důležité (ne)hlavní tratě spadající do kolonky "Kernnetz")....tady bych spíš ale tipoval dřívější nasazení STM modulu pro INDUSI/PZB 90...).....

ad M_V:

Od příštího GVD TIS turnusován na Jóže Plečnik (=podmíněno ale schválením na síti OBB).

Přeji pěkný den.
Cosinus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 9-2002
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 12:39:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odchod koženkových B do historie na nábřeží nepovažují za prioritu, místo toho se hodlají zaměřit na vozový park pro regionální dopravu (= Regionovy).

Když jsme se ptal proč, bylo mi řečeno:
a) kraje tlačí na ČD, aby zlepšily kvalitu (a hrozí objednáváním busů místo vlaků), zatímco ministerstvu dopravy (které jak známo objednává rychlíky) koženka zas tak nevadí
b) vozy na lokálkách jsou víc "vidět", protože se s nimi jezdí denně, kdežto na rychlíku 2x týdně substrát koženku snese
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 608
Registrován: 12-2003
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 13:02:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dyntera: ty ses asi zblaznil ne? Oni se s tim serou, tedka se kvuli 680 podavaj zaloby. A ono se budou kupovat dalsi? Lituji, ale dneska neni april. Na takovyhle kraviny (680) nejsou prachy a i kdyby byli uz nakup tech prvnich bylo hozeni prachu do kanalu.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Seržant
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.69.20
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 13:13:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím,
rád bych si udělal jasno v ceně TISu. Původní smlouva ČD vs. konsorcium ČKD+Fiat+Siemens+kdosi čtvrtý zněla na cenu 4,7 GKč za 10 souprav.

Po bankrotu ČKD převzal garance Alstom (nástupce Fiatu) s tím, že souprav bude sedm. Celková cena se snížila na 4,3 GKč. Ze strany ČD dávno před tímto převzetím byla vyplacena záloha ve prospěch ČKD ve výši 1 GKč, kterou tato firma použila snad jen k projektu a nedokončené výrobě skříně jednouho vozu. Zbytek z této miliardy (předpokládám: brutálně větší část) vyplacen na mzdách a odměnách Marouškovi a spol.

Takže: ČD Alstomu zacvakne za 7 TISů 3,3 GKč, tedy cca 470 MKč za soupravu. Pokud si tedy Giacomo nevymůže něco z konkurzu ČKD, nezdá se mi TIS předražený => pro Itala to nebyl "kšeft". Z toho plyne odpovídající kvalita a pověst TISu. Cenu srovnávám s 200 MKč za tříčlánkovou/jednosystémovou/neklopící/max140 km/h jednotku 471.

Jsou mé úvahy správné? Použije se (pokud vůbec, ale to neřeším) tato cena pro cenu dalších zde avizovaných souprav? Díky za reakce.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 684
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 13:15:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radši nic neříkám. Slovo substrát jakožto synonymum pro platící cestující je drzost a proto ho nepoužívám. Zjevně ho ale používají na ministerstvu dopravy a na ČD. Platící cestující je pořád obtížný hmyz a nikoliv vážený zákazník. Tfuj. A na vlaky s koženkovými Béčky si platím dvakrát, jednou za jízdenku a podruhé svými daněmi. Hnus fialový.
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 13:34:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přátelé, ohledně nákupu dalším Kyvadélek - proč se rozčilujete? Raději bych taky viděl modernizaci klasických vozů (nákup/reko(pronájem apod.), ale Pindi bych zas tak nezatracoval. Pokud mají na sebe vydělávat, musí jezdit venku a a aby mohly smysluplně jezdit venku, musí jich být víc jak dnes. Že jsou to poruchová vozidla víme, ale to byly třeba místním osazenstvem zbožnované "trojkové brejlovce" nebo peršingy v začátcích svého provozu taky. Když už se dráhy rozhodly, že je chtějí (je to krásná, barevná a drahá hračka), tak nemá asi smysl zůstávat u sedmi kousků.
Teď proboha nemyslím stokusové série a la brejlovci a čmeláci, ale tak 10/15 kousků (celkem, čili 3-8 nových). Jen bych rád viděl lépe ošetřené smlouvy a přísnější dozor nad prací italských fachmanů.
Šalda Robert
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.157.234
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 13:53:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z TISů zrovna nadšen nejsem, nicméně pokud již jsou, tak pro jejich smysluplné využití v mezinárodní dopravě by bylo skutečně lepší, aby jich bylo více než sedm (když už se jich tedy nechtějí zbavit). Pokud se ale dnes ví, že DB jejich jízdu na sever od Drážďan bojkotují pro nízkou kapacitu, stálo by asi za úvahu udělat nějakou kapacitnější verzi. Připouštím ale, že přidáním dvou vozů se to moc nevytrhne a úprava interiérů, tak aby byla ve druhé třídě další řada sedadel jako v Cisalpinu by asi také nebyla tak moc jednoduchá.
George_Couser
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.222.85
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 14:07:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šalda Robert: Tak snad zdvojovani souprav ne?
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 14:08:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a proč pořád Berlín? Co jen do Drážďan, přestup z ICE z Berlína typu hrana - hrana? Z Drážďan dál směr Praha, Brno, Vídeň/Bratislava...A co třeba zkusit ten jih, jak někdo navrhoval - Budapešť, Benátky, Terst...
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 297
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 14:30:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Si rikam, kdyz tady porad argumentujete DB pro potreby vyssi kapacity, proc se na pindu nevykaslat, neodprodat jej, treba jako RT express, at se s toho po.. nekdo jiny a nenakoupit spis neco co pouzivaji DB a co umoznuje sprahovani s jejich technikou pro potrebne navyssovani pripadne kapacity na uzemi DB, mozna by to aj vyslo levnejc pri vyuziti tamnejsi opravarenske/zasobovatelske zakladny, stejne ma byt euro v 2010 i v cesku :-/
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Vytrezvitel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 223
Registrován: 9-2002
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 14:31:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to A.L. Pokud vim, tak Berlin-Dresden je zatim bez LZB. Moderinzovanou trat na 200km/h Berlin-Leipzig german vybavil ETCS. Ci-li modernizaci Berlin-Dresden ETCS bych uplne cerne nevidel.
Richie_UT
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.41.79
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 18:41:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle me je nakup dalsich TISu dobra vec... Zajimavy byl nazor, jak by vypadaly (rozumej kolik by staly a jestli by se to vyplatilo) mit TISy v provedeni 480 - ale pro ty 4-5ks na Ostravu to asi nema moc smysl.

Pokud budou uspesne produkty jako SC do Bratislavy a pak treba do Vidne...
Vyhozene penize to urcite nejsou, jen si spocitejte kolik by staly 380+Ampz/Bmpz ...

Nekdy mam pocit, ze vetsina diskutujich nikdy nicim jinym nez tim Bckem nejela
(pro rypave - SC Ova-Pha sem tam jezdim a jsem celkove velice spokojeny)
1099
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 609
Registrován: 12-2003
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 19:03:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Richie_UT: no kdyz to spocteme co do obsazenosti, variabilite tak rozhodne levneji. Nehlede na to co se utopilo v CKD a nakupek nepotrebnych nahradnich dilu, ktere uz maj po zaruce. Pak jeste vezmeme vpotaz, ze svou moznou rychlost jentak nedosahne.
Nejsympatičtější jsou mi ŠKODA a Irisbus-KAROSA ...
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 950
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 19:17:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navíc by se při dalším nákupu mohly do Pinďi požadovat všechny ty vychytávky, které jsou u nás "standart" - AVV+ARR, stahovačky a další a další detaily - otázkou je, jaká by byla požadována kompatibilita se staršími jednotkami.
Kubix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 19:38:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Citátor: Když je TIS turnusován od nového GVD na Plečnika, jak za něj v létě zapřáhnou Šumavu?:-)
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 788
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 19:42:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tipuji, že to je s tím TISem na Plečce jen JPP - nebral bych to zatím moc vážně...
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 19:44:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vždy mě pobaví,jak v jiných diskusích o TISECH nevěří,že Fiat už není,protože přece auta Fiat mají v Evropě dobrou prodejnost...
Člověk není špatný. ...To jen lidi jsou svině!
Martan1484
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 00:33:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nákup nových pendolin je dobrý nápad, osobně jsem s nimi spokojen a jako jednu velkou nevýhodu beru právě to, že jich je jenom 7, pokud by jich bylo těch 14, tak už by se dalo udělat, při vhodné tvorbě oběhů, i posílení Dresden - Berlin. Oběh např. Praha - Berlin - Dresden - Berlin - Praha s tím, že by to Berlin - Dresden běhalo i několik dní - podobně jako ř. 242 na Slovensku, kdy DKV Brno obsazuje dost velkou část výkonů na relacích Blava - NZ a Blava - ZV. A pokud ČD chtějí zvýšit počet vlaků SC PHA - Ostrava ze 6 na 8, tak budou potřebovat aspoň 5 souprav, tzn. na brněnskou větev zbude při počtu 7 jednotek tak maximálně 1, nebo se budou muset nasazovat všechny jednotky, které jsou však celkem nespolehlivé...
Nejvyšší formou života je člověk, nejnižší formou života je člověk, který si hraje s vláčky.
Tydyt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.194.34.119
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 08:15:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pocet mist v 680 je 331. V ICE 3 je 398. To je rozdil cca 60 mist. Je to opracdu tak velky problem, aby kvuli tomu 680 nemohla zajizdet az do Berlina? Nebo na teto trati nasazuji DB jine jednotky nebo klasicke soupravy?
Čahoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 199
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 09:11:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z Drážďan do Berlína jezdí nejmíň devítivozový klasiky co jedou od nás vyjma noční 378,ráno nasazují svoji soupravu s říd.vozem a lok.101 na konci.ICE 3 jezdí do Lipska většinou zdvojené.Navíc v ICE 3 se sedí ve 2.třídě 2+2,u nás 2+1 - problém pro rezervační systém DB.
p.u.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.25.27
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 16:41:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak na Plečnikovi rozhodně TIS plánován není. Nevim totiž, k čemu by tam pak byl WRmz, který na tento vlak bude nasazen :-)

Povídá se, že od nového GVD nebudou všechny SC na Ostravu v TISech.

To: Čahoun
Tak rezervační systém DB je opravdu asi ten nejmenší problém.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 798
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 16:47:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

p.u.: Tak na Plečnikovi rozhodně TIS plánován není. Nevim totiž, k čemu by tam pak byl WRmz, který na tento vlak bude nasazen. Povídá se, že od nového GVD nebudou všechny SC na Ostravu v TISech.

Věrohodné zdroje? Nebo jen JPP? Nebo jen představa? Pokud tomu tak má být, tak kam ty pendolína budou jezdit? Název SC Pendolino už by byl také minulostí, že?
Ramon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 17:52:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes TIS 006 na IC 570 Brněnský drak.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1985
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 18:40:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud by ČD potřebovaly něčím novým zaplácnout relaci Praha - Ostrava, stačilo by oprášit projekt 675 (nebo bez trafa dejme tomu 475). Do ešusu se díry pro okna vyřezávají dodatečně, pamatuju si to správně? Takže by snad nebyl problém udělat ve voze o jedno okno míň, aby bylo dost místa pro nohy i na delší vzdálenost. Na vnitrorelacích jezdí dost lidí jen na otočku s malými příručními zavazadly, takže omezený prostor na zavazadla by snad nevadil, na velké kufry a kola by se někde prostor udělal.

Pokud se nebude jezdit cestou 200 km/h, tak je Pendolina do Ostravy škoda. Ostatně letos je tam jen jako z nouze cnost.
Sp_cake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.41.35
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 20:34:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přímo v novinách Železničář vyšel článek o historii elektrických jednotek,kde se jasně píše (o jednotkách 471)..." může být dvou- až šestivozová, jedno- nebo dvoupodlažní s nejrůznějšími variantami interiéru, jídelní vůz nevyjímaje. Na jejím základě lze postavit nejen jednotky pro regionální tratě nebo naopak pro dálkovou meziměstskou dopravu, a to pro napájecí systémy 3 kV DC; 25 kV, 50 Hz či 15 kV, 16 2/3 Hz a libovolnou kombinaci těchto systémů, tedy jednotky dvou- i třísystémové, ale její komponenty lze využít i pro postavení lokomotivy s výkonem 2 MW, která v provozu chybí. Jednotky lze díky centrálnímu automatickému spřáhlu spojovat velmi jednoduše až do dvanáctivozového vlaku. . " http://www.cd.cz/static/old/NEW/TCD2006/6_17hist.htm
Sp_cake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.41.35
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 20:37:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě tam je tohle: "Ze základního typu lze odvodit další varianty, a to pro rychlost 120 nebo 160 km/h a s menšími úpravami pojezdu i pro 200 km/h. "
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 301
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 20:49:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No dobry, jedna vec je moznost, druha vec je, zda to nekdo nekdy realne vyuzije. A nejaka "675" pro rychliky na vnitro s 200km/h, by nemusela byt odveci. Treba by se pak vysetrili dalsi masinky [13]6[23]. Akorat by to chtelo na zacatek aspon 6-8 ks a pak kazdy rok aspon jednu vedle stavajici produkce 471.
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Richie_UT
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.2.226
Odesláno Úterý, 23. května 2006 - 21:07:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je pravda, že TISy mají své mouchy - stahovačky, asi ne přilíš automatizované řízení (co jsem se doslechl) apod. by se před dalším nákup asi vyřešit měly (třeba by stačilo upravit SW a ten by se mohl dodatečně nahrát do stávajících )

Ale pro zákazníka je to docela jedno. A tam TIS vede.
A s tou rychlostí, za pár let to 200 jezdit bude i na tu Ostravu (i když možná jen na pár desítkách km), ale o to víc se třeba využije naklápění v úsecích ČT-Zábřeh a Přerov-Hranice (nebo Suchdol, nebo kde až končí ty 110-130??)

To že je provoz na Ostravu z nouze ctnost je do jisté míry pravda, vůbec se s tím nepočítalo, ale zkusme si odpovědět - jaké je nejprestižnější vnitrostátní nasazení pro ČD???
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 09:10:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty 675 nebo 475 bych také docela bral. Akorát nevím, jaký název by pak měly vlaky SC mezi Prahou a Ostravou - SC Ešus nebo SC Ledovec?
George_Couser
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.222.85
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 10:46:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka_kraťas: Ledovec? Led = ICE .... takze SC ICE (podobnost s necim jinym ciste nahodna )
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 692
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 11:09:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Richie_UT: TIS u zákazníka vede? Fakt? Tedy asi teď, když na Ostravu jezdí povětšinou jen toto. Počkej si na RT Expres: Nebude to tak dlouho trvat a budeš moci srovnávat. Cena: Poloviční. Kvalita: Patrně srovnatelná, ale odhaduji, že bude lepší, bude tam i klasický jídelní vůz. Navíc osobní vůz v kvalitě pro EC, který se na danou relaci bude patrně nasazovat, považuji nejen já, ale asi i většina ostatních za daleko pohodlnější než je pinďa. Jízdní doba delší o deset minut. Asi nebude co řešit.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1986
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 12:42:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Richie_UT: Otázka je špatně položená. Jasně, že v situaci, kdy Pendolino nesmí za hranice ČR, bylo nejlepší poslat ho z Prahy do Ostravy (+ zbytek do Břeclavi přes Brno). Ale otázky by spíš měly znít:

1) Jaké je nejefektivnější nasazení současných 7 kousků Pendolin?
2) Existují natolik ziskové trasy, že se vyplatí koupit nějaké další kousky?

A možná ještě
3) Jaké vozidlo (souprava) je optimální pro rychlou vnitrostátní dopravu v relaci Praha - Ostrava?
4) Za jakých podmínek tam budeme konkurenceschopní proti RT Expressu? (případ zavedených dopravců Čebus a ČNE na trase Praha - Brno je varující)
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 698
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 14:10:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je otázka, proč ČD, když chtějí provozovat pinďu v SRN, nedohodnou s jiným dopravcem, který by tyto vlaky na tratích DB provozoval. Neviděl bych to až zas tak velkým problémem. Nebo by se ČD také mohli stát dopravcem na území SRN ( to by si mohli zařídit též ). Osobně si myslím, že nakonec dojde k tomu, že taková situace nastane v celé Evropě, kdy přes území více států poveze vlak jeden dopravce.
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 14:53:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže jezdit v cizině "na vlastní triko" je asi dost velké obchodní riziko. Obávám se, že do toho nikdo ze současného managementu ČD nepůjde. Ostatně mě jako dost velké riziko přijde i RT expres.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 701
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 15:06:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dodatek RTExpresu: Zejména po zájmu SŽDC zvýšit poplatky pro nedotované osobní vlaky bych ty obavy sdílel též.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1987
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 15:58:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram: Zejména po zájmu SŽDC zvýšit poplatky pro nedotované osobní vlaky...

??? SŽDC má podobnou snahu? Ještě bych chápal, kdyby chtěli jedny poplatky pro pravidelnou (osobní a nákladní) dopravu a jiné pro ad hoc trasy, ale diskriminovat někoho jen za to, že neždímá státní (krajské) rozpočty mi připadá úplně uhozené na hlavu. Jak to zdůvodňují?
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 702
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 16:17:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já ten glejt s jejich vyjádřením mám, naskenuji ho a zveřejním ho. Ale pokud vím, tak diskuse na k - reportu k tomuto tématu někde běžela.
SŽDC to zdůvodňuje tím, že se osobními vlaky vozí to co nemá. Např. že se jím převáží další ( byť i ke službě pohotové ) hnací vozidlo, že historické osobní vlaky vozí něco jiného než cestující ( tohle se tu občas děje, zejména jedna společnost svými přepravami historických vozů do Krnova na opravy je pověstná ). Další firma přepravovala několik nečinných lokomotiv a jeden osobní vůz ( bez lidí ) a objednala si trasu pro osobní vlak. Jde o zanedbatelné množství přeprav ( dle vyjádření SŽDC ). Bohužel to někteří dělali tak okatě, že tím upoutali pozornost a někdo se v tom začal rýpat. A rýpe se dál. Postihne to krom pravidelných, nedotovaných os. vlaků také různé jízdy historických vlaků. A tady mi to vadí nejvíc.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1988
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 16:46:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram: Jednotlivé případy zneužití by se daly ošetřit elegantnějí (kdyby někdo chtěl). Třeba za kočárek bez dítěte se v MHD platí. Ovšem nechápu, jak by se mohly zneužívat nedotované pravidelné veřejné vlaky osobní přepravy uvedené v jízdním řádu.

Na druhou stranu jsou tyhle snahy vést vše jako osobní vlaky jsou dané silným nepoměrem mezi cenou DC pro osobní a nákladní vlaky. To je podobné jako technický/potravinářský líh, nebo LTO/nafta. Možnost vedení pracovních vlaků jako "osobních" dokonce RT už léta veřejně inzeruje: http://railtrans.mirmat.cz/pracovni_cz.php Prostě
někdo nastavil pravidla tak, že se snaží křížově financovat dopravní cestu hlavně z nákladní dopravy namísto spravedlivého podílu osobní, no a ostatní byli nuceni se těmto pravidlům přizpůsobit.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 488
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 18:20:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak holt budou z RT Expressů další rok Nexáky.
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 567
Registrován: 2-2004
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 18:51:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram: Mohl bys mi ten dokument poslat na mail pod jménem, please? Dík
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 852
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 18:53:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad M_v: nejsou nabízeny vlaky pracovní jako osobní, je nabízena cesta na ně jako osobní. Což je plně v kontextu s ostatními firmami, protože pro práce na trati se jezdí zdarma - e) Sleva pro účely diagnostiky, měření a údržby železniční infrastruktury - na jízdy přímo
zajišťující provedení diagnostiky, měření a údržby železniční infrastruktury poskytuje
přídělce slevu ve výši 100 % z ceny za přidělení kapacity dopravní cesty a z ceny za
použití vnitrostátní železniční dopravní cesty dráhy celostátní a drah regionálních.

Dále: ten kolující zápis z jednání je plně pravdivý, přestože jeho části jsou dnes popírány.
Pro nás je alarmující několikateré použití slova "dotovaná" osobní dopravní cesta a cena pro "dotované" osobní vlaky. SŽDC mění několikrát v roce Prohlášení o dráze a za poslední dva roky (loni k 1.7.2005, letos je požádáno k 1.7.2006) nechává měnit i Cenový výměr. Považujeme za nevhodné měnit ceny v průběhu hry a pokud nedostaneme garance o cenách dopravní cesty, RT Expressy nevyjedou. Jenom zvýšení cen na hodnoty v Cenovém výměru by stály dopravce 22 mil. Kč. A to vůbec nechci pomyslet, že by někdo splnil vyřčené a zvedl vlaky nedotované na úroveň vlaků nákladních. Nárůst ceny o 821%, to tu už dlouho nebylo.
Petr Šimral
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 817
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 19:20:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...by někdo splnil vyřčené a zvedl vlaky nedotované na úroveň vlaků nákladních. Nárůst ceny o 821%, to tu už dlouho nebylo.

To by znamalo zánik veškerých komerčních produktů jako SC, EC, IC, že? To ČD nedopustí...
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 489
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 21:59:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MMCh ony i ČD toho využívají a veškeré jízdy měřicích vlaků svršku a TV jsou jako následy rychlíků či osobáků.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1990
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 22:53:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Qěcy: Ale podle toho, co PŠ napsal, se za jízdy měřicích vlaků nic neplatí, to byl míněn návoz? Tedy pokud jsem to správně pochopil.

PŠ: Stejně je to zvláštní. Požadavek na trasu chtějí víc než rok předem, pak se vyrábí jízdní řád, no a uprostřed jeho platnosti se mění ceny! Odlišení dopravy "dotované" už jsem komentoval dříve. Jak to vlastně mají ČD? Nedotované je jen SuperShity Pendolino, nebo veškeré "vlaky vyšší kvality", tedy i EC a IC?

Držím vám palce, tohle snad nemůže projít!
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 08:46:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad MV:

Nedotované jsou veškeré komerční produkty ČD, tedy konkrétně SC, EC, IC - to jsou spoje, které ČD provozují na vlastní riziko, Ex, R a Os jsou dotované - něco dotují kraje, "meziregionální" Ex a R platí snad přímo stát.

ad Petr Šimral: Mne spíše zajímá věc ohledně jízd Lv-vlaků (sólo lokomotiv) resp. konkrétněji myšlenkové pochody související s cenou za jízdu těchto vlaků. Brát mašinu (třebas o m = 87 tun) jako "náklad" a chtít za ni větší prachy než za Eso s 5 x Bdtmee (nějakých cirka 300 tun hmotnosti..) mi připadá silně ujeté stejně..... tak jako argumentace SŽDC, s.o. - "když jim jede sólo mašina, tak proto, že se na nejbližším výkonu pěkně zaplatí", tak ať platí....Zajímavé, že "jinde" (např. výměr ŽSR, OBB..) mají tuto věc ošéfovanou extra-speciální sazbou a tudíž jejich názor na tuto problematiku je diametrálně odlišný od pohledu SŽDC, s.o.....

Přeji pěkný den.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5005
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 09:13:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já bych si tipnul, že celá aféra kolem dotovaných os byla vyvolaná na žádost čd, který se bojí konkurence a tak to zkouší, jak se dá.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 09:45:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

celá aféra kolem dotovaných os

Já mám dojem, že aféra se točí kolem nedotovaných os. Což pro ČD zas tak moc výhodné není.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1185
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 09:52:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, tím by si ČD zlikvidovaly i vlastní EC, IC, SC, zájezdy a další... Hlavně nevyjetí RT Expresů připraví SŽDC o tolik peněz, kolik ze zdražení nevyždímá ani omylem. Každy si to může spočítat, jeden km 300tunového os. vlaku teď stojí asi 15 korun...
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5007
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 10:30:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

řekl bych, že tady ze strany SŽDC a ČD o peníze nejde......

(Příspěvek byl editován uživatelem bobo.)
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1991
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 12:28:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo: Podle hesla "nevadí, že mi chcípla koza, hlavně, že sousedovi chcíply dvě"?

To bych ještě chápal u ČD, ale u SŽDC mi není jasný, co tím chtějí získat (včetně všemožných pocitů a jiných iracionálních zisků). Tam bych čekal právě opačný přístup, tedy snahu diverzifikovat svoje zákazníky a odpoutat se od ČD.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5009
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 12:50:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

m-v - jo přesně tak :-)
a odpoutat se od ČD. - což ČD asi nechce. aneb když jsme tehdá seděli v sousedních kancelářích, tak by jsme si mohli pomáhat i nyní.....
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 13:48:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v - Bobo: Podle hesla "nevadí, že mi chcípla koza, hlavně, že sousedovi chcíply dvě

Ale ne. Je to přece mnohem prostší - ČD platí SŽDC za dopravní cestu, a SŽDC ČD za staniční personál. Takže 0 od 0 pojde, ne?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace