K-report
 

Archiv do 17.května 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 770, 771 - čmeláci » Staré archivy » Archiv do 17.května 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3101
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 21:16:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dokud bude platící fotič na akci typu čmeláci považován za blbce, tak se nikdy nedočkáme lepší informovanosti, která prospěje všem.

Tohle by chtělo někde vytesat do kamene a umístit na každý známý fotoflek zejména v ČR...
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 669
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 21:54:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to je nápad. Kterak ve středověku i novověku provinilci na místě činu smírčí kámen (většinou tvaru kříže) zanechati museli, tak nyní nechť "náhodní" fotiči placených šotovlaků na svém fotoplacu kámen (většinou tvaru brejlovce) s výše psaným umístí.
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno » http://tramvaj.wz.cz
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 852
Registrován: 5-2003
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 23:53:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena:
Za co má proboha platit? Za to, že se dozvěděl, možná náhodou, o konání výše jmenované akce a udělal si výlet na trať? To se vám měl na fleku přihlásit, že tam je, a vysolit vám jen tak pětikilo? To by byl opravdu blbec.
Vy vpodstatě chcete, aby vám lidé platili za to, že použijí majetek úplně někoho jiného.

Tohle bych vytesal taky, to se zdá až neuvěřitelné, že to může pocházet z myslící bytosti.
Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 764
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 00:14:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už vim co udělět proti neplatičum: Udělějte tyhle dwje hlášky na velký cedule,připevněte na čumák mašiny a sundejte jen na fotoflecích
Btw: na axi sem nebyl,pač axe jako takový nemusim,(teda ani sem o tom nevěděl),ale souhlasim s názorem pořadatelů .......
Jnd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 766
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 00:31:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Joooo jen taq mimochodem,kde bych mohl kouknout na nejaký fotečky z těch pomerančů a sergejů o kterej tu byly řeč ?? Odkaz nebo tak .......dík jnd
Honza_z_kv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 4-2004
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 09:14:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím že pořadatelé nemusí nikomi nic vysvětlovat a na tož se omlouvat, jednalo se o akci kterou pořádali oni a proto je pouze na nich koho osloví. Jestli uznají že to ven nepůjde, je to naprosto jen na nich a já s tím souhlasím. Když si tady pořád někdo stěžuje že o tom nevěděl (je mi líto), tak jistě má možnost si taky podobnou akci zorganizovat a třeba zrovna tak čistě pro svůj okruh zájemců. Na kyklopu taky bylo hodně fotičů, kteří účelově honili tento vlak aniž by měli snahu dát symbolický poplatek, proto se pak nedivme , že o těchto akcích se bohužel dozvíme až po jejich skončení.

Ale jistě bude situace jiná v okamžiku kdy třeba ČD vypraví veřejný zvláštní vlak se čmelákem včele a nebudeme o tom vědět, pak si myslím že je prostor na to postěžovat si , že to nebylo nikde prezentováno. Když někdo nepochopí rozdíl mezi "veřejná" a "soukromá" akce, pak je to těžké.

Jěště jednou díky pořadatelům za velmi pěknou akci.
Se 749 102-0 na věčné časy a nikdy jinak!!

www.kzm-kv.cz
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 450
Registrován: 12-2003
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 09:30:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Potuluji se po vlastech českých a už se mi povedlo blejsknout leccos a nikdy mi nikdo nic neříkal a soukromá akce to byla taky! Já přímo nic nevyhledávám, sázím na náhody a kdybych viděl někde čmelouna tzv. soukr. akci a náhodou si ho blejsknul a někdo ke mě přispěchal ať to nefotím (sem nervák) takovou by jí slíznul že zaleh mezi pražce. Nechápu co se tady handrkujete! Pokud někdo něco pořádá a tedy má statut pořadatele, měl by si i tento pořadatel zajistit řádně takový počet lidí aby finanční náklad na akci samotnou byl řádně zajištěn! Pokud se tomu tak nestalo, tak je to neschopnost pořadatelů a posléze lamentování na DF kolik bylo peněz do mínusu ap. je dost trapné!
Takže závěrem, říkat,myslet si a nebo tady psát něco jako "záškodnících_fotičích" je zcestné a přemýšlím že duševní bohatství některých těchto zde napsaných myšlenek některých uživatelů - není zrovna na úrovni. Tohle mi připomíná reálný komunismus a s takovou jděte panáčkové do hajzlu...
ICQ: 328251980
..."neni nad modrou"!
..."DKV Ostrava - nejhorší depo v ČR"!
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 451
Registrován: 12-2003
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 09:35:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Unipils:
přesně moje slova! To bych se taky mohl pomalu dočkat situace kdy mi fíra za rosvícení dálkáčů na pershingu nebo bastardu řekne o 250,- ale i o 500,- Kč když tam bude i jeho xicht! Kam tohle spěje to nevím ale rozhodně se mi to vůbec nelíbí!!!!
ICQ: 328251980
..."neni nad modrou"!
..."DKV Ostrava - nejhorší depo v ČR"!
Tridvatri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2013
Registrován: 7-2002
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 10:33:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bevelo: ale on je rozdíl mezi třeba 2,3 náhodnýma snímkama a něco jiného, když ten vlak někdo stíhá a fotí, ale odmítá se spolupodílet na financování té akce.

(Příspěvek byl editován uživatelem tridvatri.)
http://lokomotivy.fbi.cz
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 11:10:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bevelo & spol: myslím, že Vaše názory jsou velice cenné. Teď již musí být všem potenciálním organizátorům podobných akcí jasné, že je nutno to držet v maximální tajnosti.
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 623
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 11:37:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na kyklopu taky bylo hodně fotičů, kteří účelově honili tento vlak aniž by měli snahu dát symbolický poplatek, - Nikdy v životě jsem nic takového nedělal - a teď jsem to kvůli těmhle příživníkům odnesl taky :-(

Myslím že pořadatelé nemusí nikomi nic vysvětlovat a na tož se omlouvat - To samozřejmě nemusejí, ale pak by bylo vhodné to označit jako "soukromou akci" nebo tak nějak.
ICQ -> 21 65 33 068
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 11:50:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že to není třeba nijak označovat, to prostě soukromá akce je.
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 625
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 11:56:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se to má jasně napsat hnedka na začátku a bude to všem jasné. Když je na dveřích restaurace napsáno "Zadáno - soukromá akce" tak taky nikdo neřekne ani slovo :-)
ICQ -> 21 65 33 068
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6060
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 12:20:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Naprosto souhlasím s kolegou S200 - organizátoři nemají vůči nikomu žádné povinnosti ani závazky. Nic nikam vyhlašovat ani psát nemusí.
Nějaká fiktivní cedulka "zadáno" má snad význam pouze v teoretickém případě, že by qůli akci byl nějak narušen pravidelný provoz (paralela se zavřenou hospodou). Ale jinak je to jen jejich věc, jaxi pracně zorganizovanou akci pojmou.
Jediná rada pro zhrzené fotiče - zorganizujte si vlastní akci, a nepozvěte na ní organizátory této. Nic víc se k tomuto tématu asi nedá dodat.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1952
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 12:24:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S200: Teď již musí být všem potenciálním organizátorům podobných akcí jasné, že je nutno to držet v maximální tajnosti. Proč až teď? Pokud někdo pořádá soukomou akci na pozemku přístupném focení z veřejných komunikací (které si nijak nepronajal), musí počítat s tím, že tam bude mít cizí lidi. Když chce mít klid pro sebe, je utajení základní podmínkou. Proč o tom pochybujete?

Bureš: "Zadáno - soukromá akce" A v tom je právě ten rozdíl. Pokud si udělám piknik na náměstí s nápisem "soukromá akce", budou mi všichni čumět do talíře (aniž by snad ujídali) a ještě se mi budou smát. :-)

Já jsem takové čisté fotoakce nikdy nevyhledával, ale pokud bych o to stál, snažil bych se potenciální organizátory kontaktovat dopředu s tím, že pokud někdy něco budou organizovat, ať mi řeknou. Pak už je jen na nich, jestli to udělají.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 12:47:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenomže my se tady nebavíme o tom, že se k tomu někdo náhodou nachomýtne. Snad mi nechcete namluvit, že se na podobných akcích vyrojí několik aut stíhačů náhodou? Pravděpodobnost, že se podobné akce někdo zúčastní náhodou je tak minimální, že jsem si jist, že to opravdu organizátory netrápí.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 12:54:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě bych k tomu dodal jednu věc: Pokud by se akce nedělaly tímto "tajným" způsobem, nedělaly by se pravděpodobně vůbec. Protože pokud na 1. akci účastníci zjistí, že zaplatili třeba 500 Kč a mají tytéž snímky jako někdo, kdo tam byl "náhodou" (a ještě jsou Ti platící označeni za "blbce" - viz jeden z výše uvedených příspěvků), na 2. akci radši také nezaplatí nic a budou tam taky fotit "náhodou". A protože 2. akce již z tohoto důvodu nenajde dostatek platících účastníků a organizátoři zaplatí ztrátu ze svého, 3. a následující akce se již nikdy konat nebudou.
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 354
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 13:08:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jak koukám, potvrzuje se moje mínění, že nejsem šotouš. Protože šotouš má soucit s "organizátory" a slepě jim vše zacáluje.
Být šotoušem, tak se cítím trapně za výše napsané a za to divadélko, které se hraje na člověka, který jen zastává svůj názor.

Jinak je zde krásně vidět "bezmocnost" Jeny, když jakožto fundovaný "organizátor" koná jedině placené akce, není mi jasné, proč se za vystavení provozních mašin muselo platit. Já se zúčastnil dvou "soukromých" akcí, přičemž jedna nebyla až tak soukromá a lidé co o ní měli vědět (kvůli kterým se konala)tak věděli. Byl to pravidelný vlak v úplně jiném řazení vč. HV, a nikoho to nestálo ani korunu. Druhá akce byla jen a jen pro mě, přičemž opět se jednalo o nasazení na pravidelné vlaky, byl jsem na to úplně sám a opět mě to nic nestálo, přitom výsledek 100%. A takovýchto příkdadů, kdy si kde kdo objedná v depu nasazení brejlovce/svého oblíbeného brejlovce znám víc. Je to vždy jen o dohodě a vzájemné vstřícnosti.
Takže ono skutečně záleží kdo organizuje a na kolik to teda vyjde, ale opravdu mi vadí, když po lidech, kteří jedou vyfotit něco, co se dozvědí (a vyfotí si i pravidelný provoz), někdo žádá peníze a pokud nechce zaplatit, je zatracen.
Doporučuji Jenovy a spol.,aby začal skupovat fleky kolem tratí, obehnal je třímetrovým plotem, osadil cedulkami NEPLATIČUM VSTUP ZAKÁZÁN a vybíral tučné mýtné, aby si tady nemohl stěžovat, že jeho "akce" se asi právě kvůli organizátorům dostávají do mínusu.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1955
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 13:10:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud tam nejsou náhodou, tak to jsou paparazzi, těch je taky těžké se zbavit. :-( Pokud bude na náměsti piknikovat známá osobnost, budou tam též. :-) Takže jedině utajení.

Možná to nedokážu správně posoudit, já nikdy vlak autem kvůli focení nestíhal. Jednou jsem na kole stíhal dvě kajutové lodě proti proudu Vltavy, ale kvůli nekvalitní cestě mi ujely a dohnal jsem je až při komorování v Klecanech.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3103
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 13:34:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

830026: původně sem se chtěl k Vašemu příspěvku vyjádřit, ale nemá to smysl...
Konečný
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 13:44:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

děkuji všem diskutujícím za podněty, které využijeme při plánování dalších akcí pro přátele železnice
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 13:48:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak se zdá, že je problém vyřešen. Pokud by si chtěl někdo vyfotit nějakou mimořádně nasazenou mašinu, stačí se obrátit na 830026, ten zapůsobí svým kouzlem osobnosti a v depu mu udělají první poslední. Pak již nebude nutné, aby se "bezmocný" Jena zabýval organizací podobných akcí, protože už navždy bude všechno zadarmo.
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 355
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 13:57:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena: Vy jste se snad urazil?

Konečný: Ani bych nečekal, že "blábolení" nějakého 830026 může něco způsobit.

S200: No ono to nebude tak horké...
Chce to mít kontakty.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3104
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 14:02:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

830026: ne, proč?? Jen raději budu svou energii plýtvat jinde...
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 356
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 14:04:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena: Už jsem se lekl. Tak zas něco pěkného vymyslete.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6064
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 14:05:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, doporučil bych vám diskuzi trochu zklidnit, a zejména se vyvarovat osobních výpadů.
Děkuji.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
L_O_K_O_M_O_T_I_V_A
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.3.55
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 14:52:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad) 830026

Vážený pane, abych se vůči Vaší osobě nemusel snižovat k pokleslé a vulgární češťině, tak použiji velmi mírná slova z jiného příspěvku (UNIPULS 15.5.), která jsou neméně výstižná!:"To je neuvěřitelné, že to může pocházet z myslící bytosti!"

Vřele bych Vám doporučil, aby jste se na podobných akcích jen nevozil, ale aby jste pro nás fotiče aspoň jednu fotoakci také připravil! Jsem si zcela jist, že i Vy se budete za svůj současný myšlenkový projev stydět.

Jmenování konkrétní osoby je zcela na místě. Takovéto chování opravdu odsuzuji a myslím si, že to jsou projevy totálně nevyspělé a primitivní osobnosti.

Vy vpodstatě chcete, aby vám lidé platili za to, že použijí majetek úplně někoho jiného.Milý pane......aby tento majetek "někoho jiného" vyjel, je zapotřebí vynaložit nemalé úsilí organizační a finanční.Tyto ukazatele jsou jasným důkazem toho, že je zapotřebí uvědomit si povinnost finanční spoluúčasti.Je totiž jenom málo možností jak takovou nákladnou akci ufinancovat! Sponzorskými příspěvky a nebo příspěvky od samých zájemců-fotičů. Kam zařadit akci "Poslední jaro olomouckých čmeláků" je Vám jistě zřejmé.
L_O_K_O_M_O_T_I_V_A
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.3.55
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 14:54:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad) Bevelo

...pořadatele, měl by si i tento pořadatel zajistit řádně takový počet lidí aby finanční náklad na akci samotnou byl řádně zajištěn! Pokud se tomu tak nestalo, tak je to neschopnost pořadatelů a posléze lamentování na DF kolik bylo peněz do mínusu ap. je dost trapné!

Pak nechápu o čem tu vůbec polemizujeme! V tom případě je i naprosto v pořádku že informace o této akci prosákly jen "vyvoleným"!
Je to prostě lamentování nad tím, že se vůbec najdou lidi, kteří si tohle neuvědomují a zaslepeně žijí v komunistické iluzi všechno zdarma! V tom je ten pravý komunismus."Všechno pro všechny a zadarmo!"

"To bych se taky mohl pomalu dočkat situace kdy mi fíra za rosvícení dálkáčů na pershingu nebo bastardu řekne o 250,- ale i o 500,- Kč když tam bude i jeho xicht! Kam tohle spěje to nevím ale rozhodně se mi to vůbec nelíbí!!!!

No vidíte a to je přesně o tom jak počítáme jabka a hrušky dohromady! zpátky do školy a učit se matematiku.
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 357
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 15:11:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LOKOMOTIVA: Proč jste tak naštvaný?
Já jsem také fotograf, takže pokud se vezu, vždy i fotím. Nevím, od koho máte, že já se na akcích jen vozím? Prozradíte mi to?
A nevím, proč bych měl pro fotiče, kteří mě tady osočují, pořádat nějakou akci. To v tuto chvíli nemám zapotřebí.
Jmenování konkrétní osoby je zcela na místě. Takovéto chování opravdu odsuzuji a myslím si, že to jsou projevy totálně nevyspělé a primitivní osobnosti.
Uvědomujete si, že více odsouzeníhodné je pomlouvání někoho na veřejném DF, aniž by o tom věděl a mohl se tak bránit? Vám by nebylo přinejmenším trapné toto praktikovat?

Jo a k tomu majetku - myslel jsem pole, louky a pozemky kolem tratě. Prozraďte mi prosím, jak jste přišel na to, že mluvím o vozidlech?

Proč by měl jít Bevelo zpět do školy? Jak to souvisí s reflektory?

Jen samé otázky...
Bruno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 15:35:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

830026: Víte co? Zorganizujte si vlastní akci, zaplaťte ji (když to ČD udělá zadarmo, tím líp pro vás), zveřejněte ji a pak se dívejte jak si jiní za vaše peníze užívají. Kdo vám brání?

Já si velice vážím toho, že existují lidé jako kolegové Šantrůček a Konečný, kteří do toho jdou, nesou všechna rizika, mají s tím hafol práce a ještě pak musejí snášet nadávky ubohých neschopných závistivců.
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 358
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 15:47:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bruno: Já možná něco vymýšlím.
Také si vážím těchto kolegů, je dobře, že se snaží různé věci oživit a udělat něco zajímavého.
Jen mi vadí přístup některých lidí k těm, kteří "nezaplatili", a snažím se vysvětlit, že přitom vlastně nemají za co.
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 627
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 16:02:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

830.026: Takže podle Vás je v pořádku, když si takový neplatící fotič vezme auto a nahání vlak (který někdo jiný zajistí a zaplatí) na X místech a jiný za to zaplatí několik stovek?

(Příspěvek byl editován uživatelem Bureš.)
ICQ -> 21 65 33 068
L_O_K_O_M_O_T_I_V_A
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.3.55
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 16:13:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad) 830026

-
tyto dedukce u mne vzbudily Vaše myšlenkové pochody! Už jste se snad podílel jak finančne tak organizačně na nějaké podobné akci?
-
myslel jsem pro všechny co budou mít zájem! Samozřejmě po důkladné a podrobné prezentaci na internetu a jiných informačních kanálech.A psal jsem to proto, protože jsem doufal že se snad nad sebou zamyslíte!
-
pane tady není prostor pro obranu(Stejně vím, že odtajněný provinilec argumenty pro svoje neslušné a hloupé chování stejně nenabídne. Pokud tedy ovšem není duševně chorý a tudíž by za svoje jednání nenesl zodpovědnost!). Dotyčný evidentně přijel se záměrem fotit avízované zvláštní vlaky do Oloumouce a stejně tak i na Slovensko. Organizátorům rozhodně dobrovolně nepřispěl!Tomu říkám maximální nehoráznost!A zveřejnění na DF je pouze informace na kterou za měsíc stejně ani nevzpomenete.Já to samozřejmě nedělám,ale v tomto případě schvaluji a nestydím se za to!
-
To pětikilo se vysolí pořadateli za to, že jsem mohl vůbec něco takového vyfotit. Nemyslím,že tato myšlenka je nějak zsestná a nesprávná. Vy prostě jedete na místo s určitým cílem=udělat si foto něčeho speciálního. Samozřejmě může se stát,že jedu fotit. Vyberu si lokalitu a ejhle, náhodou tam něco jede mimo plán! pak je vše v poho.Když se tato situace opakuje, tak už to v poho určitě není.Posouzení stavu jde-li o náhodu a nebo o cílený čin posuzujete Vy sám.
-
je rozdíl mezi pořádáním soukromé akce a akcí, kterou Vám udělá nějakej strejda za cizí prachy!V tom je ten zásadní rozdíl.


Apropo omlouvám se, nemám ve zvyku vystupovat anonymně!

Hodně zdaru při focení a hlavu plnou nápadů.

Zdraví Vás Zdeněk Ulrich
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 16:38:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Panove klidek, ty co pochopit chteli, pochopili. Ti co pochopit nechtej, tak tam marna snaha. Nechte tuto diskuzi lokotkam.
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Rrosťa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 17:06:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechtěl jsem se k tomuto tématu původně vyjadřovat, protože na fotoakce nejezdím. Myslím si, že to utajení nepomůže protože to stejně pustí na veřejnost provozní zaměstnenci ČD a tutíž ti naplatící se to stejně doví a budou tam tím autem ten vlak nahánět. Naopak se tam kvůli utajení nedostanou slušní, co by vám za ten vlak byli ochotni zaplatit. Toto je můj názor.
Ice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 496
Registrován: 10-2002
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 17:13:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takhle, pokud fotič cíleně nahání zvláštní soukromý vlak jedoucí prostě navíc, který si někdo zaplatil a on na něj nepřispěl ani korunu, tak je to jistě sviňárna. Ale kdybych jel autem náhodou na zmiňovanou trať 290 fotit běžný provoz v podobě 749, 851, 831 apod., tak bych byl výskytem čmeláka na osobáku asi velmi překvapen. A co asi může následovat, když zjistím, že na osobáku jel třeba místo zamráči čmelák? No asi si najdu další vlak, na kterém se může vracet a zkusím ho nahánět a přitom vůbec nemusím tušit, že se koná nějaká akce. Vždyť přece fotím pravidlený provoz, který je mimořádně zajímavější (zřejmě nějaká náhrada?).
Vemte si třeba nedávné náhrady na rychlících Česká Lípa - Nymburk v podobě 753.001, 753.006 a 753.192. To byly také velmi zajímavé vlaky, kolik lidí je nahánělo (nejen) autem a přitom to byly "běžné" náhrady ČD.
Jak bych mohl vědět, že ty čmeláci byly obejdnáni, když se to tak tajilo? Když já bych si přitom jel fotit jen pravidelný provoz. Jak byste se tvářili na někoho, kdyby k vám přišel a řekl, ať mu zaplatíte, že jste si to objednali? To samé by klidně mohl udělat i někdo, kdo by náhodou potkal jiného fotiče, jak taky fotí zmiňované rychlíky ČL - Nbk. Také by mohl říct, že si je objednal. Zaplatili byste snad?
... A pak byste se náhodou třeba zde dočetli, že jste svině, že jste příživníci, že se účastníte akcí, aniž byste zaplatili a že naháníte autem zajímavý vlaky, že o tom tudíž musíte určitě vědět ...

Pozn.: Toto není můj případ, tohle je čistě teorie
fotič
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.185.227.1
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 17:32:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže ta výše jmenovaná osoba tam jela cíleně, neboť sem s ní dva dny před tím mluvil a prohlásila, že nedá ani korunu. Stejně tak na akci na Slovensku. A to byste měli slyšet ty argumenty, proč by měla platit. Inteligence pětiletého dítěte...
T.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.178.170
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 18:19:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ice: jak dlouho se nám budete snažit tvrdit, že Tomáš Orlík (ač chachar z Ostravska) jel NÁHODOU v pátek přes Olomouc do Zvolena fotit? Že tam tou dobou čistě NÁHODOU jezdili Šantrůčkovci s čmelákama a Vrútečáci s pomerančema?

Zdá se, že si zdejší šotoušstvo stále neuvědomuje jeden fakt: když se akce nezaplatí (jedno jak), tak žádná další akce nebude. Pak si budete moct honit tak akorát péro doma na gauči...
Rrosťa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 18:22:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad. fotič: Myslím si, že tito lidé tady byli, jsou a bohužel i budou. Neuděláte s tím nic.
Ice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 497
Registrován: 10-2002
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 19:59:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T.
Neobhajuji Tomáše Orlíka. Jak tu tvrdíte, ten o tom věděl a jel tam cíleně. S tímto jednáním samozřejmě nesouhlasím. Spíš jsem tím chtěl říct, že se na těchto "tajných veřejných" akcích klidně může objevit i fotograf, který nic netuší, ale přesto by mohl být neprávem označen na přížívníka jen proto, že se pohyboval v dané oblasti a nadšeně fotil zaplacené soupravy, byť pravidelných vlaků.
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2479
Registrován: 9-2002
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 20:10:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak k tomuhle se raději vyjadřovat taky nebudu, ani sem to raději nečetl celé, páč takové narušení diskuze, které kupodivu ani nikomu nevadilo, by zabralo ve čtení spoustu času a na to bych neměl nervy...
Ukončete ty dětské hádky please:-(
Ještěže mě nějaké podobné akce naprosto nezajímají...
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 456
Registrován: 12-2003
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 20:34:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jasně, mě to taky nezajíma ale štve mě, jak si tady několik chudáků co to nedokáže zorganizovat- vylévá komplex a mindráky na obyčejném šotofotiči! Tohle je vážně hustý! Dokonce mě nějaký neschpný organizátor posílá do školy! Víte pane kolik mi vůbec je? Sem myslel že sem nechodí jen smradi_děti! Takže laskavě si Své emoce zkoušejte na někoho u sebe doma...
ICQ: 328251980
..."neni nad modrou"!
..."DKV Ostrava - nejhorší depo v ČR"!
Bruno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 20:35:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A teď něco úplně jiného. Potřebuji poradit.
Chtěl bych fotit čmeldy u úseku St.hr. - Devínská Nová Ves. Dá se tam ze slovenské strany vyfotit čelně nasvícený vlak na mostě přes Moravu? A nejsou tam nějaké problémy s pohraničníkama?
T.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.178.170
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 20:50:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

se na těchto "tajných veřejných" akcích klidně může objevit i fotograf, který nic netuší, ale přesto by mohl být neprávem označen na přížívníka jen proto, že se pohyboval v dané oblasti a nadšeně fotil zaplacené soupravy, byť pravidelných vlaků.
Pravděpodobnost takového jevu je naprosto minimální a pořadatele akcí jistě nijak netrápí...
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3105
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 21:11:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové - prosím, zklidněte své emoce. Vše, co k celé záležitosti šlo říci, již asi bylo řečeno, začíná to tu zklouzávat k osobním útokům. A i když si to někteří možná za své chování zaslouží, podobná debata se hodí spíš do hospody, kde si dotyční můžou vyřídit své účty i ručně....

Abych to celé uzavřel - akce čmeláci proběhla způsobem, jakým proběhla, ať se to někomu líbí a někomu ne. Znovu opakuji - je nám líto všech slušných fotografů, kteří by byli ochotni přispět a jen utajenost akce (ona zveřejněná byla, ale nikoli na českém webu) jim to znemožnila. Ale fakt nevidím důvod se někomu stále omlouvat.
Problém solidnosti některých jedinců tu asi nevyřešíme, záleží na úrovni vyspělosti toho kterého člobrdy. Je ale fakt, že chování některých způsobuje "averzi" organizátorů různých akcí vůči nějakému zveřejňování informací. Kolik bylo předem dostupných info o pomerančích a proč asi...?!!

A závěrem bych rád podotkl ještě jednu věc - ona i taková "mediální aféra" dokáže člověka celkem znechutit a musím přiznat, že začínám přemýšlet, nakolik má smysl ještě zkoušet vymyslet (jakože nápady jsou) a hlavně zařídit nějakou další zajímavou akci. A co teprve Petr, který do akce se čmeláky věnoval (jsa místní) daleko víc úsilí než já....

PS: celkem by mě zajímalo, nakolik by ta "utajenost" akce některé žrala, kdyby nám nevyšlo počasí....
Bruno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 21:48:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jena: přece se nenecháš znechutit několika hňupama. Akce se zúčastnilo spousta lidí a troufám si tvrdit, že všichni byli nadšeni. A zde v diskuzi se ozvali další, kteří by se příště rádi zúčastnili a zaplatili.
Že existují lidé, kteří úspěch neodpustí, s tím se holt musí počítat.

(Příspěvek byl editován uživatelem bruno.)
Jerry
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.196.249.161
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 22:51:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bruno:
Pokud vstoupis na most, tak pohranicnici strili ze samopalu jako o zivot a nic je nezajima - ber to z nadsazky, ale pozenou Te jako nadmutou kozu a budou delat dost velke problemy. Pokud se budes pohybovat z DNV po most, tak naprosto bez problemu ...
(v prvnich dnech odklonu na nas dokonce zavolali policajty s vrtulnikem, kteri nad nami cca 45 minut neustale krouzili a pozorovali, co tam delame - ted uz je to v pohode - asi si uz zvykli ;o)-


add pan zahadny "T."
nechces se vsem predstavit, abychom vedeli, s kym mame tu cest ?!?!? Aby vsichni vedeli, kdo tady udava jmena osob ...

Jerry
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 6076
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 23:43:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, znova vás vyzívám ke zklidnění této diskuze a pokud možno k návratu k věcné debatě o lokomotivách řad 770 a 771.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 854
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 06:45:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už jsem svým odkazem tuto diskuzi vyvolal, tak jen něco málo závěrem.

Bevelo: Unipils: přesně moje slova!
Doporučoval bych ti méně vřískotu a silných slov, lépe se naučit opisovat a ještě lépe číst. To by sis pak možná i všiml, že jsem ten text nepsal já, ale jen citoval starého motoráka 830026. A až zorganizuješ čmeláka na maňasu kolem Ústí a zaplatíš za to třeba 10 tis., tak nezapomeň to tu napsat, ať si to můžem všichni přijet zadara vyfotit. A pokud to nezorganizuješ, nemáš vůbec důvod si tu otírat ústa o kolegy, co do toho svůj čas, úsilí a peníze dali.

Jinak považuju tuto diskusi za velice užitečnou, protože se ukázalo, že lidí s nedostatkem slušnosti a kolegiality, ale o to více hlasitějších, je poměrně dost.
Takže pokud smím organizátorům radit, příště opět jen tímto způsobem, a doufám, že je tyhle výstřelky neodradí, protože naštěstí těch méne vykřikujících, ale ochotných se podílet na nákladech akce a oceňujících práci organizátorů je taky dost.
Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1043
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 11:29:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechci tu nějak vířit emoce, ale chtěl jsem vzkázat pořadatelům uvedených akcí, že si jich a jejich úsilí velmi vážím (ač jsem se žádné z těch akcí nemohl účastnit) a prosím je, aby se tím co bylo v posledních dvou stranách této diskuze napsáno rozhodně nenechali odradit a pořádali dál. Ono nějaký nespokojenec se najde vždycky a všem se prostě nejde nikdy zavděčit (to znám i z práce na stránkách). A nejde jen o problém plačiti vs. vetřelci, ale i mezi platiči to na akcích občas pěkně vře (a to je na tom to nejsmutnější).
Například několik konfliktů mezi paltícími fotiči na akci Po zrušených lokálkách jižní Moravy mně přiměly propříště si nejdřív pořádně rozmyslet jestli mi vůbec stojí za to někam jezdit. Protože přinejmenším pořadatele takových akcí musí popřadně mrzet, když se drážní fotiči, o kterých bych normálně řekl že jsou přátelé a jedna velká rodina, někde poperou jen kvůli tomu, že někdo někomu vleze do záběru, jakých si na stejné akci může pořídit ještě X...

A ještě ke čmelákům pro ty, kteří se cítí dotčeni, že nebyli pozváni: kde jste byli, když jsem tu loni na podzim psal, že na manipulácích Přerov - Nezamyslice budou celý týden Čmeláci (a ti samí co na jmenované jízdě) jezdit ? Tuto "fotoakci" přádaly ČD dokonce zdarma a nikde jsem jediného fotiče nepotkal!



http://prototypy.bilysklep.cz
http://sergeje.bilysklep.cz

pokec na ICQ: 258883797
Bruno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 11:30:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jerry: Díky. Mám své zkušenosti s pohraničníkama v Lichkově, zatím, co mě otravovali, tak mi málem ujel vlak. Přitom jsem šel normálně po silnici z nádraží k těm mechanickým šraňkám ve směru od Mladkova. Tak nevím, jestli vypadám jako uprchlík. . Přitom zrovna v Lichkově by na fotografy mohli být zvyklí.

(Příspěvek byl editován uživatelem bruno.)
Jerry
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.196.249.161
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 18:36:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

add Bruno:
Na blbce muzes narazit kdekoliv - a o tom to je ... Ale do DNV makni, protoze se jezdi jen do 29.kvetna ;o)
EAGLE
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.249.88
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 19:09:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No vidím,že tady někomu "ležím v žaludku". Jen na vysvětlenou: na akci Čmeláky mě nikdo nepozval a z mých zdrojů jsem věděl,že akce je zaplacená a pokryla náklady (psal to tady Jena). Kdyby byla prodělečná, platil bych bez řečí. Jenu jsem poté potkal a kdyby řekl,že chce i za tyto 3 fotky zaplatit nenamítal bych... Ono těch neplatičů tam samozřejmně bylo mnoho, (jmenovat je nebudu jak někteří zde ubožáci a to že to bylo zvučná jména) tak jako na každé podobné akci. Jen v úseku kde jsem fotil jich bylo 10! Udělal jsem 3 fotky, narozdíl od těch paltících,kteří vlaky předháněly auty a fotek mají desítky. (nic nenamítám, však to měli zaplacené...)
K Slovensku, o této akce jsem samozřejmně věděl a jel na ni. Akorát mě focení typu nahánět dva dny autem mašiny které už mám tolikrát nebaví, řekl jsem jsi,že si je jednou vyfotím a bude mi to stačit. Na akci Sergeje jsem byl pouze první den (pro blbečky "T" - Vít Bláhovec a "fotič" - Jan Hanzel je to sobota) a fotil jsem pouze jedniný záběr, opakuji jedíný záběr opět bez nahánění auty. Po vyfocení této fotky jsem se chtěl (a nejen já, bylo nás tam 5) rozumně domluvit s panem Sáblíkem,že mu za tuto fotku zaplatíme, neboť nejsme takové svině, jak jsi zde někteří myslí. Pan Sáblík bohužel mnoho rozumu nepobral a chtěl zaplatit celou akci! Zdá se Vám to fér? Mi ano. Poté nám začal sprostě nadávat a odešel. Jeho chyba,kdyby nebyl chamtivý, tak mohl mít 100,200 kč za osobu,to nechtěl. Takže zde vypadám jako bych nechtěl platit a přitom je to úplně jinak. V něděli jsem se akce nezůčastnil. Takže pane anonyme "T" a anonyme "fotič" radši se starejte ať máte ostré fotky a nesledujte, zda fotí někde nějaký Orlík. Do toho Vám vůbec nic není. Tolik na vysvětlenou. Přeju všem krásný večer, Tomáš Orlík
EAGLE
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.249.88
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 19:14:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aby to někdo špatně nepochopil, 4 řádek od konce, věta: "Zdá se Vám to fér? Mi ano" Je myšleno,že zaplatit část ceny za jednu fotku a né celou akci...
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 855
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 19:55:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Eagle:
Píšete sice slušně a zdánlivě rozumně, jenže takhle to opravdu není. K tomu, abyste si udělal své tři fotky, se musí najít schopný organizátor a potřebný počet "opravdových blbců", kteří vůbec umožní, že se něco na trati pohne. Tady žádné úsekové jízdné nefunguje. Ano, je to lepší než nic a přijatelné pro organizátory, ale z podstaty je to špatně a hlavně pro lidi, co se fotografování věnují na takové úrovni jako vy, je to morální ostuda. Kdyby se tito takyfotografové včas přihlásili a zaplatili, nemuselo to být pro účastníka za 500 ale za 250 a spokojeni by byli všichni. Jenže jsme v zemi vychytralých čecháčků, kteří se teď radují, jak ušetřili. Stando Čepku, tady máš pole působnosti pro vylévání své hořkosti, právě kvůli lidem tohoto typu ses to nedozvěděl. To není problém organizátorů a účastníků, to je problém lidí typu Orlíka a ještě o třídu horších, kteří se nám tu krásně prezentovali.
Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 856
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 20:07:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rosťo,
no jo, to máš pravdu, jenže to si asi většina z nás včetně mě neuvědomovala možnost tak rychlé cílené likvidace, takže se to odbylo tradičním "někdy přístě".
Spolehlivost je výsledek mravenčí práce v mnoha i zdánlivě nesouvisejících oblastech.
Bruno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 20:32:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jerry: Tož to si musím pospíšit.
Myslel jsem, že nějaké náklady se čmeldama tam jezdí furt. O ty odklony EC mi ani tak nejde.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1248
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 20:45:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chocholoušéééék! Kde vězíte, člověče? Takových případů!



Něco k vejci: 771.069 už se nachází v PJ Břeclav.
Luboš_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2491
Registrován: 9-2002
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 21:21:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet:
Dyt to řikám, co napíšeš, to nemá chybu:-)jak trefný....:-):-)
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1055
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 21:28:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

BRUNO: no nasvícene je to tam dopoledne od Marcheggu a dá se to pěkně fotit, opačně nemám zkušenosti

K AKCI: Sorry ale nevěděl jsem jak žhavá je tu diskuze:
Naprosto chápu a souhlasím s postojem utajení akce, osobně jsem pozvánku dostal, ale neměl jsem možnost se zúčastnit a tak jsem o tom ani já dále s níkým nehovořil, tak by to také mělo být pokud si někdo objedná služby a nechce parazitující osoby na svůj účet. Jmenování konkrétní osoby mi nepřijde trapné proč, udělali jsme si alespoň obrázek, že o tom věděl a tvrzení já mám 3 fotky a vy deset, takže vy plaťte a já nemusím je od věci, pokud o tom vím a fotím tak si zaplatím, mě by to nevadilo. Pokud bych tam byl a o akci nevěděl tak bych stejně neměl JŘ a nevěděl na čem co jede, takže pokud bych tam smrděl na fleku a někdo došel JŘ mi "prodal" zaplatil bych...
K některým negativním názorům, dnes se zadarmo ani pes nevy.ere... a pokud si někteří myslí, že je sranda takovou věc zařídit ať si to zkusí sami, ano pánové co se vám nelíbí, že tyto akce nejsou pro širokou veřejnost zdarma z kapsy pánů Šantrůčka a Konečného jako pozornost fotografům - zkuste si objednat čmeláka na nějaký manipulák a pak si ho foťte a my se rádi zdarma(!!!) přidáme, jak se vám to bude líbit he? ... Trochu slušnosti a etiky by prospělo, ale asi nemá cenu se o tom vůbec bavit a dostáváme se do situace, kdy si pár nadšenců vyprázdní peněženku aby měli mašinu která již za chvíli bude minulostí vyfotografovanou a ostatní se připarazitují, myslete si co chcete ale bude to tak, že třeba nějaká příští akce bude provedena pouze pro zvané, kteří se budou chtít finančně podělit o celkovou sumu a objekt bude fotograficky znehodnocen a "odhalen" pouze na oficiálních fotozastávkách akce. Bohužel se tím znemožní natáčení za jízdy, jelikož zaplacením 10ti lidí ze sta "naháněčů" tyto nelze od slušných fotografů odseparovat.
A já jsem pro...

KRYSOLET: že jsem ho tam neviděl, kam bude fakčit?
http://www.webpark.sk/traffic/pfy/aktual.htm
- stránky hlavně o střídavých pantografech -

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace