K-report
 

Archiv do 03.duben 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Filmy, klipy, hudba, poezie a próza » Archiv do 03.duben 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Blekota
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.153.207
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 06:00:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty jseš Novina, novino. To je samozřejmě Smržovka.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19177
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 11:53:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Skoro trefa, z Liberce ta trať vede .
Z tohoto pohledu to tam neznám, za chybu se omlouvám.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Hook
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 18:31:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdo si včera pustil STV2 ve 20.50,mohl sledovat výborný čb dobový dokument režiséra M.Hollého s názvem Na vedľajšej koľaji /jeden z jeho vůbec prvních filmů/ z roku 1957.
Super dobovka o parním provozu,byl natáčen na Východní dráze,parní lokomotivy depa S.N.V.,dlouhé sekvence z jedoucích lokomotiv,míjejících se a křižujících vlaků,a záběry na práci strojvedoucích na párách i v prvních bobinách.
Nenahrával si to někdo?
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 568
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 25. února 2006 - 19:59:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes odpoledne na Primě film "Dívka od vody" z roku 1959 plný dobových reálií - mnoho scén z exteriérů, také z pražské fabriky, zřejmě Ringhoffer/ČKD Tatra, protože tam v pozadí po vlečkách v areálu popojížděla malá posunovací elektrická lokomotiva s kapotami na obou stranách a pak ještě taky jakési zcela podivné (akumulátorové?) vozidlo - neviděl to někdo ze znalejších?

Kromě toho scény v pražských tramvajích T1 i starších, v jedné T1 (č. 5090, ale pak slečna vystoupila z č. 5100 ) byla točena "humorná" scéna ilustrující dobovou totální tlačenici. Po ulicích se míhají popeláři, "stojedenáctky" i starší náklaďáky, 706 RO, v dálce na Jiráskově mostě trolejbusy... samozřejmě i dost spartaků, sedanů i dodávek 1201, tudorů, kulatý Wartburg, Ifa, želvičky Renault, tatřičky a jiné předválečné IGK...
Kořka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 395
Registrován: 10-2003
Odesláno Neděle, 26. února 2006 - 10:04:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

a kdo včera viděl na nově starou českou detektivku (název něco o mravencích) na konci se děj odehrává v nějaké cihelně,hlavní hrdina se svezl v kiploře a pak ho zastřelili -neví někdo,kde se to odehrávalo?
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 12:53:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde se točila scéna z filmu Dva lidi v ZOO? Jak se pan Hartl snaží držet žirafí hlavu nad vozem při průjezdu tunelem.
To je těch malérů na světě málo?
mořepetr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.175.242
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 19:17:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve filmu "Slečna od vody" jezdilo toto
http://www.spolecnost-zeleznicni.cz/Aku2.htm
Bubacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 20:13:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdo má rád železnici,tak musí jít na Hostel
hostel1 hostel2
hostel3 hostel4
vlakweb.ic.cz stránky o železnici v okolí Trutnova
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 20:18:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bubacek: Nějaký nový český film?
To je těch malérů na světě málo?
Bubacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 7-2005
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 20:47:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to USA+CZ+SK film a má to být horor asi dost krvavej,jenom jsem to proběh a ten kocour tam přejede nějakou japonku co nemá oko

http://www.m4rtin.com/filmy/hostel-americane-co-silite
vlakweb.ic.cz stránky o železnici v okolí Trutnova
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 21:47:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bubacek: Už si vzpomínám! V Německu se to promítá s poznámkou Zkuste se nepozvracet. Já filmy tohohle žánru moc nemusím. Mě stačil Final destination, mimochodem taky tam bylá scéna s vlakem. Já jsem spíš na horrory typu Kruh apod.
To je těch malérů na světě málo?
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 577
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 09:27:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mořepetr: To je ono! Takže tu fabriku, kde byla hlavní hrdinka vzornou pracovnicí, točili opravdu na Smíchově?
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5428
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 09:36:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bubáček - to nádraží vpravo nahoře jsou Poříčany?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 317
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 09:54:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jef:No jo.Filmaři zase perlili.Ženská jede z Vršovic na Palačák a jelikož se nemůže dostat do tramvaje(a nenapadne jí přejít most)tak radši sedne na parník a jede se do Modřan vykoupat.Je fakt že v pozadí jsou luxusní záběry:již zmiňovaná akumulátorka v ČKD Tatra smíchov,trolejbusy, tramvaje T1 ale třeba i tunel od mostu Inteligence na Chuchelské straně(ještě nezarostlej), okolí Modřanského jezu atd.A hlavně je pěkný že je to v barvě.Ono ve filmech z téhle doby jsou vůbec perly:Hudba z Marsu ex výletní autobus Tatra 24/něco s nápisem praha nebo číslem 115(jeden ze 2 patřících DPP),Mariánky s kouskem tramvaje atd,Anděl(ať už dovolená s ním nebo na horách) tramvaje, stará TEŽka atd atp.Sice co se týče děje tak katastrofa ale záběry nádherný.
Bubacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 16:05:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Halfmister:já tohle taky moc nemusim
Mcbain:trefa! opravdu to jsou Poříčany
vlakweb.ic.cz stránky o železnici v okolí Trutnova
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 17:18:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To se divím že si dráhy nechaly zablokovat svůj hlavní koridor. Při těhlech scénách než se natočí ty záběry pro sestříhání, než tam naaranžujou tu krev, ruce a nohy. Kdyby ti američani přijeli minulý měsíc a počkali by si v Týnci nad Labem na Pendolino tak to mohli mít naživo.
Ženský nebo chlast, jednou si na to dno sáhneš.
mořepetr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.175.242
Odesláno Pátek, 03. března 2006 - 23:28:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V ramci názvu diskuse
http://www.archive.org/search.php?query=subject:%22Transportation:%20Railroad%22
Škoda že u nás není takový archiv na internetu.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5470
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 04. března 2006 - 19:21:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bubacek - pěkných železničních záběrů je v Hostelu opravdu dost, jinak je to ale mimořádná hovadina!

Pěkné jsou třeba tyto Rilsy v Poříčanech.

4
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Havo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 13:51:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes, t.j. 5.3.2006 v 15:45 na tv Nova epizoda z britského dokumentárního seriálu Vteřiny před katastrofou. Escede-nehoda ICE 1 u stanice Eschede.
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 16:35:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ježiši to byla hovadina!
Ženský nebo chlast, jednou si na to dno sáhneš.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 20183
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 16:40:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco asi způsobil špatný překlad. Ale jinak se to snažilo být tak „blbuvzdorný” a pro laiky, že z toho asi málokdo mohl něco pochytit...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 923
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 16:53:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To byl typický americký pořad, teda dělaný v americkém duchu, 10x opakovat to samý, ale bylo to pěkně udělaný, myslím animace atd.
560.013:KU SPOKOJNOSTI SLÚŽIME UŽ 30 ROKOV
Javy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 9-2003
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 17:46:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavně se my líbil ten Němec, ktarý místo aby zatáh za záchranku, když mu kus železa projede pomalu mezi nohama, tak lítá po vlaku a hledá průvodčího.
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 17:49:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sleduji, pokud to jde, starší seriály (trochu u toho vzpomínám na mládí), nyní je to Inženýrská odysea.Nesouvisí ani trochu se železnicí. Ale Hlubočanské strojírny n.p. jak se seriálová továrna, kde vyráběli tkalcovské stavy jmenovala, stála velmi blízko nádraží s elektrifikací. Bylo by docela zajimavé, kde se to natáčelo. Dnes tam místo továrny stojí určitě nějaký super, nebo hyperobchod.Nevzpomíná si nějaký pamětník?
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 19:30:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Javy: Ten s tím skleněným okem? Jo, ten byl přesvědčivej.
Ženský nebo chlast, jednou si na to dno sáhneš.
J_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 19:32:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedávno jsem náhodou shlédl kousek čehosi na "HáBéÓčku". Vůbec netuším, o co šlo. Byla tam partička nějakých snad Američanů ve vlaku (resp. ve vlacích). K vidění byly interiéry Bpee a zelenokoženkového Béčka. Objevilo se i několik záběrů na vlak, během cesty do Itálie (!) přejela souprava tažená brejlovcem alespoň dvakrát viadukt v Novině.
Nakonec skupina jedoucí zelenou koženkou vystoupila v Benátkách a dál už jsem to bohužel neviděl.
1714
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 907
Registrován: 6-2004
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 20:09:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

J_K: Možná to byl film s názvem Eurotrip.
Kačeny s budníky, toť opravdová lahůdka pro
šalinové fajnšmekry.:-)
====================================
Lukash
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 925
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 20:53:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To mě taky zaujalo, proč nezatáhl on, naco to musí udělat průvodčí, jako posoudit esi situace není tak vážná? No kdyby to byl nádražák, tak by poznal, že je to "obroučka" nebo jak tam nazvali, už podle tvaru, ale chápu, že v situaci kdyněkomu kolem ruky proletí kus železa - nechápeš.

Taky mě zarazila skutečnost, jak popisovali, že TOHLE a TOHLE ještě nebyla příčina.. No podle mě, je celkem zajímavé to vytrhnutí přídržnice, tam ji nazvali "vedoucí kolejnice", ale zase na schématu ukazovali, že vlak jel proti hrotu výhybky, takže to fakt nemusela být příčina, protože tam to nemá (skoro) jak vykolejit, ale ve 200vce nevím...
To že přehodil vyhýbku a jel furt rovně mě zaujalo asi nejvíce, že se to tam celý nevykrosilo, když to bylo venku, ale asi vážně při té 180ce, nebo kolik to říkali nevím...

Každopádně se na ten pořad dalo dívat :-)
560.013:KU SPOKOJNOSTI SLÚŽIME UŽ 30 ROKOV
J_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 21:00:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1714: S největší prvděpodobností to bude ono. Akorát teď koukám, že to Béčko bylo červenokoženkový...
http://www.imdb.com/gallery/ss/0356150/CN-109-28A.jpg?path=gallery&path_key=0356150&seq=43
J_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 21:07:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, a nebylo to Bpee, nýbrž Ampz..., viz "Trautenberg v Eurotripu":
http://www.filmstarts.de/bilder/kritiken/Eurotrip/eurotrip11.html
Jinak ostatní platí
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 05. března 2006 - 21:49:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavně tam říkali že pilíř toho mostu podrazil až třetí vůz, čili hnací a první dva vozy by po roztržení musely kinetickou energií jet několik desítek metrů, ale konec hnacího vozu stál jen pár metrů za mostem (nebo-li tam kde dřív stával) takže musel vykolejit pěknej pár set metrů před tím mostem.
Kdoví co tam dali za kola. Že by se takhle sroloval okolek jsem ještě neviděl ani neslyšel. A navíc, izolovat to gumou, to může napadnout fakt jen idiota! No nevím, mě zastavit vůz 10 metrů před vchodem do baráku...

Ten Eurotrip, to je taky nějakej horror?
Ženský nebo chlast, jednou si na to dno sáhneš.
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 537
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 06. března 2006 - 02:05:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stejnak se divím tomu chlápkovy ,že nezatáhl za záchranku.
neregPetrS.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.46.66
Odesláno Pondělí, 06. března 2006 - 09:12:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přední hnací vůz plynule zastavil asi 3 km za mostem. Složená kola používají celé generace zmíněných idiotů především na všech tramvajích od vynálezu PCC a na značném počtu vozidel metra. Pravda je, že na železničním vozidle bylo toto použití ojedinělé.
Nejsi Halfmistře taky ekonom?
1714
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 912
Registrován: 6-2004
Odesláno Pondělí, 06. března 2006 - 09:21:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten Eurotrip je hlavně pěkná blbost. Kdyby tam nebyly záběry z Česka a z české železnice, tak bych se na to ani nedíval. Je to na úrovni filmu "I kluci to chtějí taky", i když o sexu to tentokrát nebylo.
Kačeny s budníky, toť opravdová lahůdka pro
šalinové fajnšmekry.:-)
====================================
Kořka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 10-2003
Odesláno Pondělí, 06. března 2006 - 15:25:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale nejlepší bylo,když říkali že tramvaje jezdí 24 km/h - to snad byla ta největší hovadina.
Jinak já se tomu chlápkovi dívím,že nepoužil rychlobrzdu - a ještě se klidně presentuje v televizi.Průvodčímu bych to za zlý neměl - já dělat průvodčího a přijít za mnou někdo z něčím takovým,tak bych si myslel,že jde buď o blbej fór,nebo že to není tak hrozný.Okolek by měl poznat každej a když,jak už někdo psal výše,mi takřka mezi nohama projede takovej kus "železa" tak bych neváhal ani sekundu.
Některý věci tam řekli snad 15x,ale měli se víc zabývat diagnostikou trhlin,trochu ten problém přiblížit - a hlavně říct,že to není žádná sranda.
A závěr byl taky dobrej - "šokující rozsudek soudu" no prostě amerikanismus.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 536
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 06. března 2006 - 15:45:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já se tomu chlápkovi dívím,že nepoužil rychlobrzdu

Ja ne > "Lze pouzit jen v pripade nebezpeci. Zneuziti se tresta"

Okolek by měl poznat každej

V kruhove forme na kole ho lide mozna poznaji (zkuste ovsem vzit par znamych - nesotousu na nadrazi, ukazat jim zeleznicni kolo a zeptat se jich, z kolika "samostatnych" casti se sklada). Zkusenost s kusem zeleza trcicim uvnitr kabiny ovsem moc cestujicich nema.

já dělat průvodčího ... tak bych si myslel, že to není tak hrozný

Takze cestujici ma poznat, ze hrozi nebezpeci, zatimco skoleny drazni personal ma pravo si bud myslet, ze je to blbej for nebo to neni tak hrozny.

"šokující rozsudek soudu" no prostě amerikanismus

Postupne si i cesti dopravci budou muset zvyknout na to, ze lidsky zivot nema hodnotu 20 tisic Kc.
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 06. března 2006 - 16:21:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja ne > "Lze pouzit jen v pripade nebezpeci. Zneuziti se tresta"
Tak to se povedlo!
Ženský nebo chlast, jednou si na to dno sáhneš.
842
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 06. března 2006 - 21:12:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V neděli 5.3.2006 vysílala TV Nova údajně zajímavou, obsáhlou a komplexní reportáž o vykolejení ICE u Eschede. Shodou nešťastných okolností jsem ji ani neviděl, ani nenahrál na žádné médium. :-(
Nenajde se mezi zdejšími diskutéry dobrá duše, která tuto věc zanamenala a byla by mi ji ochotna zapůjčit ke shlédnutí? VHS nebo DVD vítáno. Předem díky za případné nabídky na e-mail uvedený v registraci.
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 06. března 2006 - 21:46:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

842: O nic si nepřišel. Já jsem to bohužel viděl, protože jsem pak už neměl sílu to vypnout.
Ženský nebo chlast, jednou si na to dno sáhneš.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 388
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 06. března 2006 - 22:29:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to bylo teda super . Desetkrát zoopakovaný dokolečka.Nazvat okolek ,nákolek,nákružek obroučkou je dosti hloupé,ale za to může antikvalitní dabing.Obroučku maj brýle.Dále se mi nezdály ty tramvaje-ono striktně říct rychlost 24 km/h mně připadá jako ichtylství.Snad se dělají max.povolené rychlosti v řádu desítek či maximálně půldesítek.Dále si nedovedu představit ,jak ten nákolek mohl vyrvat kolejnici a dát jí tak obrovskou Ek,když vlastně visel jen v podlaze.Dále mě přímo šokoval ten chlap,kterýmu do kupé vlítne obrovský kus železa a on si s klidem jde za průvodčím,jako na procházku.To já kdyby se mi to stalo bych se nejspíš podělal strachy nebo by to se mnou seklo,ale rozhodně bych skočil po záchrance.To je podle mě nevyšší případ imbecility u toho člověka . A jestli u DB víc věří svítilně než ultrazvuku,nebo co to bylo za krám ,pak jsou oni taktéž vypatlaní jako ti amíci,co to točili.Takže kvůli diletantismu tuposti umírali lidé.
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 06:53:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navíc pokud byste se dívali po směru jízdy, tak ten okolek se urval na pravé straně vlaku, ale ta přídrznice byla z té výhybky vyrvána na levé straně. I když ty díry v podlaze vozu a nález okolku svědčí o lecčem, myslím že příčina nehody byla jiná.
Ženský nebo chlast, jednou si na to dno sáhneš.
Spock
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 07:13:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám že se ještě nevyřešilo kde že je ten záběr z S Tebou mě baví svět.
Neříkám že to tak je, ale ta fotka mi okamžitě připomněla doby kdy jsem občas jezdil z UL do CB přes most - a přesně taková údolíčka má trať 174 na Křivoklátsku před Berounem, dokonce i tunel se sem tam najde... a elektrifikovaná není dodnes.
Dif-tor heh smusma
Kořka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 398
Registrován: 10-2003
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 07:54:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Arj:
Asi jsi si to špatně přečetl.
Myslíš,že když Ti proletí podlahou kus železa,tak zneužíváš rychlobrzdu?? -to mi teda potom prozraď,kdy vlastně tu rychlobrzdu chceš použít.Pochopil bych,kdyby dotyčnej pouze slyšel nějakou ránu - ano,to mohl být kus odletivšího štěrku a tam pak dokazuj,proč jsi použil rycchlobrzdu - ale tady Ti trčí z podlahy důkaz.
Možná že okolek každej nepozná - ve formě rozválcované na takřka rovnou tyč,ale pořád je to něco nepatřičnýho - za jízdy v podlaze.
Co se týče průvodčího - mně a asi ani toho by nenapadlo,že při takové události ihned neskočí po rychlobrzdě,ale jde někoho hledat.Kdyby v tom kupé byl průvodčí,tak si myslím,že by na nic nečekal.Ale takhle to spíš vypadalo na blbej fór,nebo nějakou "vyplašenost"
A co se týče rozsudku soudu,tak jsem měl na mysli něco jiného - a to rozhodnutí o vině.Tady se stal systémový problém - tedy nejde jen o selhání jednotlivce.
Spíš měl soud odsodit toho blba,že svým jednáním(nepoužití záchranné brzdy) nezamezil škodám a obětem na životech.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 538
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 09:28:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

co se týče rozsudku soudu,tak jsem měl na mysli to rozhodnutí o vině.Tady se stal systémový problém

Mam pocit, ze zadne evropske pravo umoznuje trestne soudit jen konkretni osobu, nikoliv firmu.
Jako reseni systemoveho problemu by mi prisel okamzity zakaz provozu prislusnych souprav. Prakticky to dopadlo tak, ze ICE 1 mely omezeny rychlost (? na 140 - 160 ?) a cestujici v nich byli znacne vydeseni z kazdeho nestandardniho zvuku. Vetsina cestujicich, kteri mohli, pritom radsi pockala na dalsi spoj, provozovany klasikou.

něco nepatřičnýho - za jízdy v podlaze ... svým jednáním(nepoužití záchranné brzdy) nezamezil škodám a obětem na životech.

O par mesicu drive pred Eschede vyhorel nakladni vlak v Eurotunnelu a spolu s nim i kus tunelu. Po skonceni vysetrovani se odbornici shodli na tom, ze za vyhoreni tunelu (ne vlaku) vlastne mohl strojvedouci, protoze s vlakem zastavil. Protoze podle pocitacove simulace by vlak pri konstantni rychlosti byl byval dojel az do mista, kde by byl byvala mohla cekat zachranna jednotka a byla byvala mohla vsechno (krome toho jedineho vagonu, na kterem primo horelo) zachranit.

P.S. Slysel jsi nekdy prislovi "o marsalske holi" a o tom, ze "po bitve je kazdy generalem"?
Kořka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 399
Registrován: 10-2003
Odesláno Úterý, 07. března 2006 - 09:52:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To víš,že slyšel.Taky netvrdím,že použití záchranný brzdy by bylo to nejlepší - mohlo by dojít k vyšinutí a případný vlak v protisměru mohl napáchat podobný škody.Ale pokud by tam vlak nebyl - (jako že nebyl),tak by možná vagóny taky lítaly vzduchem,ale nenastalo by to zničující zastavení na 20 metrech z rychlosti 200kmm/h.A navíc to připlácnutí mostní konstrukcí.
Můj názor ale je,že v tento okamžik by použití záchranné brzdy bylo správné.
Ale oni to nakonec systémově vyřešili - stáhli složený kola a nasadili opět monobloky.
Nedělám si patent na rozum,jen sděluji svůj názor.A jak jsem psal výše - skutečná příčina je někde jinde a je lepší nehodám předcházet,než něco na poslední chvíli hasit. - v tomto případě se to nepodařilo.A už vůbec se nechci s Tebou dohadovat.Pouze jsem reagoval na to,že jsem příspěvek buď blbě napsal,nebo že Ty jsi ho blbě pochopil.
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 10. března 2006 - 21:38:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde byla točena stanice Chust z dnešního dilu Četnických humoresek?
810: lepší udržovaná koženka než neudržovaná plyš.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 8-2004
Odesláno Pondělí, 13. března 2006 - 15:02:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo kde byla natočena detektivka "Radikální řez" z r. 1983 ? Dle mého názoru je to asi Kladno,jiní říkají že starý Most.
Ale ta žel.zastávka určitě ve starém Mostě nebyla.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 639
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 14. března 2006 - 15:38:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radikální řez nebo jeho části jsem viděl v životě už několikrát, vesměs dost dávno, nicméně jsem o lokalitě taky přemýšlel a podle mě je drtivá většina Kladno. Myslím, že zejména v již zbořených a nově zastavěných místech mezi náměstím a tím sídlištěm s parkem Trilobit, i když některé uličky třeba kolem Kročehlavské nebo v Dubí vypadají podobně i dnes.

Starý Most neznám, možná tam točili něco doplňkově, ale ten tehdy spíš vyhledávali tvůrci válečných filmů.

A aby tu bylo trochu železniční tematiky - ona v tom filmu projede mimo jiné pěkná celočervená Karkulka s pár nákladními vozy, že jo?

(Příspěvek editován uživatelem jef březen 14, 2006)
Kořka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 401
Registrován: 10-2003
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 07:48:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

koukal někdo v neděli na sekundy před katastrofou?
dávali nehodu Amtracku - kterak remorker narazil do mostu a vlak skončil v bahně.
Dověděl jsem se,že mají už "rychlejší motory" a podobný věci.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 590
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 09:20:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

netvrdím,že použití záchranný brzdy by bylo to nejlepší

Korko
, zacinam mit pochybnosti, ze v modernich "zapadnich" vlacich lze vubec zachrannou brzdu pouzit. O vikendu jsem se svezl nekolika nejmodernejsimi produkty ruznych vyrobcu na britskych zeleznicich a schvalne koukal na jejich havarijni vybaveni. Maji "paku" na nouzove otevirani dveri a pak maji neco (v nekterych vlacich "paka", v jinych jen tlacitko) s oznacenim "EMERGENCY ALARM" a nasledujicim pokynem k pouziti: Zatahnete za paku smerem dolu a mluvte se strojvedoucim. Zneuziti se tresta. (u nekterych pokyn zni ...a po rozsviceni cerveneho svetla mluvte ...).

Jestli to funguje jako zachranna brzda (+ k tomu jako interkom ke strojvedoucimu), to nevedel ani muj kamarad, ktery na britske draze pracuje, v kazdem pripade byl prekvapen, ze se to uz nejmenuje zachranna brzda.

Jak je to na ICE, se mi mozna podari zjistit za 2 tydny.
Kořka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 402
Registrován: 10-2003
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 10:25:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj - taky by to bylo lepší - ale pokud by to použil,tak si myslím,že by to mohlo dopadnout jinak.Jestliže tu ránu slyšeli lidi ještě v třetím vagónu,dost pravděpodobně ji mohl slyšet i fíra.A kdyby mu někdo zavolal,že kus železa trčí z podlahy,tak by si to mohl dát dohromady a začít brzdit.Takhle,pokud třeba i ránu slyšel,se mohl domnívat,že o nic nejde.Některý druhy rámusu jsou charakteristický,ale svlíknutí obruče asi zažil a slyšel málokdo.
A pokud záchranná brzda funguje jako interkom, neměl by být problém každý rozhovor nahrát a případně mít důkaz o zneužití.
Jsem zvědavej,co v ICEčku najdeš.
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4793
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 10:31:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

už vidim, jak se já, se svojí česko-němčinou domlouvám s fírou........
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
pouze plynulá doprava může být ekologická
Kořka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 10-2003
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 14:49:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak němčina by se asi dala zvládnout,ale taková maďarština, nebo japonština - to by bylo zajímavý
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 511
Registrován: 2-2004
Odesláno Úterý, 21. března 2006 - 20:41:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kořka: Na té nehodě amtraku bylo pro mne zajímavé jen poznání, že amíci požívají pro autoblok KO. A taky zfušované konstrukce mostů. Nic víc.
Úředníci, kteří zpracovávají tuto nabídku, jsou velmi kovaní.
Bebop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 22. března 2006 - 00:30:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zajímavé jen poznání, že amíci požívají pro autoblok KO

a co je na tomto zjištění tak zajímavého, smím-li se zeptat?
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 8-2004
Odesláno Čtvrtek, 23. března 2006 - 20:45:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jef: díky za osvětlení problému
Jo,jo Karkulka s nějakejma plošiňíkama tam projede.Řekl bych že to bude nějaká zastávka-nákladiště na trati do Kralup (nebo že by ještě na trati do Vinařic ?
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Slaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 28. března 2006 - 22:13:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde je tohleto? (film Trhák)
?
K.T.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.11.112.234
Odesláno Neděle, 02. dubna 2006 - 20:06:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska na závěr Hledání ztraceného času tři mašiny na mostech nad sebou. Dost dobrý. Opakovačka zítra 14:30 ČT1.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 806
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 02. dubna 2006 - 23:33:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Kořka: záchranná brzda samozřejmě v ICE i v kterémkoliv německém vozidle je. U nových vozidel včetně ICE se používá záchranná brzda s přemostěním účinku. Funguje to tak, že vy zatáhnete za záchranku, vlak začne normálně brzdit. Pokud strojvedoucí potřebuje, aby dojel někam dál, hodí brzdič krátkodobě do vysokotlakého švihu, tím záchranku vyloučí a zastaví až tam, kde je to možné, například za mostem či tunelem. Takže nemusíte řvát na fíru do repráku: Brzdi, vole, brzdi :-)
Kořka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 404
Registrován: 10-2003
Odesláno Pondělí, 03. dubna 2006 - 10:12:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jsem si myslel,děkuji za upřesnění.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace