K-report
 

Archive through 24.duben 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » 680 - pendolina » Staré archivy » Archive through 24.duben 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 637
Registrován: 10-2003
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 13:49:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mozna to trochu souvisi se zajmem spolecnosti Railtrans provozovat tuto linku take s odjezdy vzdy suda:34 z Holesovic.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 685
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 14. dubna 2006 - 14:28:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Podle toho, co jsem viděl a slyšel, tak až na dva tři spoje jezdí poloprázdné... Takže buď dojde k úpravě tarifu (nejlépe různá cena na různé časy) nebo vůbec jednání ČD nechápu, jelikož pednolíno se 50-100 lidmi určitě má k zisku hodně daleko i při dané ceně lístků...
Maxipes_fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 12-2005
Odesláno Sobota, 15. dubna 2006 - 02:44:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RT EXPRES, no to jsem zvědavej jakej zgarb na to gde zeženou!!! Zůstávám věrný obyčejným Ec a R v klasice.
Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 15. dubna 2006 - 15:01:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mě je to PENDOLINO už zastaralé a dílenské zpracování nic moc.Je to jeden velkej propadák za obrovský prachy.Po pádu ČKD se to mělo zrušit a udělat nové výběrové řízení a nebo celkově zhodnotit potřebu jednotek s porovnáním jiných vozidel.Navíc 7 jich toho stejně moc nespasí.Designově taky nic moc v porovnání s TGV a nebo ICE
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 13:12:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lokofanda: Čili nic nového pod sluncem.
Každý večer počítám kulatá okna brejlovce.
Jedno okno, druhé okno, třetí okno, chrrrr....
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 13:42:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Raspi:čekal jsem že do mě někdo půjde jak jsem si to mohl dovolit takhle kritizovat takovej "zázrak" a nic.Hm tak jsem rád že to tak nevidím jen já
ganz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.158.158.34
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 18:21:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lokofanda: Kdysi(1998) jsem jel TGV a kámošovi tam nějakej dědula hodil kafe,které si nesl z bufetu, do klína v zatáčce, jak to házelo,na výhybkách taky žádný zázrak,sedačky 2. třídy horší než v TISU, desiro se taky všude chválí a v chebu na výhybkách taky pěkně hází, byl jsem 3krát ve švýcarsku a každý druhý vlak sekyra aspon 5 min .Když lezeš do něčeho nového, tak nesmíš čekat nadpřirozené věci
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 695
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 18:48:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ganz: desiro se taky všude chválí a v chebu na výhybkách taky pěkně hází

A není to spíš těma výhybkama?
Osobně se mi zdála desira společnosti VBG velmi komfortní (vybavení i jízdní vlastnosti)...
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.107.50
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 20:31:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ganz: Ve Francii mají dobré vlaky, ale blbé důchodce s kafem. Ten dědek by Tě polil i na rovině.

Dejvice: Desiro je komfortní pro regionální dopravu. Jako regionální vozidlo je naprosto skvělé. Do Ostravy bych tím jet nechtěl. Kdyby takové sedačky mělo Pendolíno, tak se bude kouřit z monitoru z toho přívalu odsuzujících komentářů. A hlavně: Desiro nemá ani stolečky. Tam bych Tě kafem polil i já. Kafe si do vlaku kupuju téměř vždy a když jsem tak učinil ve Zwickau a přihasilo si to Desiro, vůbec jsem si jako v komfortním vozidle nepřipadal.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 698
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 16. dubna 2006 - 20:41:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Křivi: Desiro VGB (nikoli VBG), kterým jsem jel, stolečky mělo. Měl jsem možnost srovnání (v krátké době) jízdních vlastností na chebských výhybkách (byť na jiném zhlaví) a okolních tratích mezi desirem, Bpee a Bp a musím říci, že desiro jelo nejplynuleji. Jinak samozřejmě souhlasím s tím, že je desiro vhodné až na vyjímky jen na regionální tratě.
Jakub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 724
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 12:49:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já zatím v Desiru nejel, ale vybavenost stolečkama je záležitost dopravce. Tedy - pokud si je u výrobce neobjednal, tak je nemá, pokud si je objednal a připlatil, tak je má.
ICQ: 155-617-186
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 703
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 13:51:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jakub: Ano, je to tak. Desiro je hodně široký pojem...
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 14:53:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ganz:nadpřirozené věci nečekám ale za ty prachy kurňa to taky musí bejt na nějaký ůrovni a ne tak sfušovaný!O TGV jsem četl někde v knize a tam se popisuje že jízda po nádražích a normálních tratích se od normálního vlaku neliší,ale jak vjede na vysokorychlostní tak pak prej začíná ten správný fičák.
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 15:00:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale jen mě tak napadá kolik 380-tek + vozejků od SIEMENSe by za to bylo?Já bych se spíš možná snažil místo několika málo klopících vlaků které stejně taky všude 160 nemůžou nakoupit právě je protože už vozy máme mašiny taky budou(snad) tak že by se k těm dosavadním přidaly ty místo pinďule a bylo by víc komfortních vlaků které by ale v dnešní době neměly být nějaký nadstandart ale samozřejmost a nvíc by na několika ůsecích těch 160 daly taky.toť můj názor(snad jsem to napsal sruzumitelně)
Klv
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.83.69.206
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 15:12:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera jsem jel EC 135 z Prahy do Brna (680.005). Až na nefunkční záchod byla cesta v pohodě, ale venkovní displeje byly v italštině. Stává se to častěji? (Mám fotku, ale jako neregistrovaný uživatel ji nemůžu dát na web. Mohl bych ji někomu poslat mailem, aby ji tam dal?)
Br01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 15:53:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v Holešovicích na Brno-Břeclav-ta díra je tam na co?
ja-va
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.98.25
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 16:10:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SC 507 SC Pendolino Praha-Holešovice - Ostrava hl.n. Přelouč 14:46 (odj.) 58 min. zpoždění
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1975
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 17:24:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TIS 003 byl dneska na zkušební jízdě na trati 230
Zdroj: JGCP
ICQ: 202 888 377
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2036
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 17. dubna 2006 - 23:02:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lokofanda: Ale jen mě tak napadá kolik 380-tek + vozejků od SIEMENSe by za to bylo?

Bla, bla, bla... Už několikrát se zde probíralo, že tento způsob uvažování je v tomto případě naprosto zcestný.
Takže velmi zjednodušeně: Otázka nezněla, co si za cca 4,5 ČD pořídí a ony si vybraly Pendolina, ale o tom, že se zde v návaznosti na rekonstrukce koridorů způsobem "více oblouků naklápěcí vlaky to doženou" vznikl projekt, který (v první fázi) počítal s 10 rychlovlaky a na to někdo ty peníze byly poskytnuty...
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Vbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 08:42:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Br01: Ta díra je od krytu, který zřejmě někde upadl (on tam totiž moc nedrží). Pod ním jsou ovládací prvky na nouzové ovládání spřáhla (když nejde ovládat z kabiny).
zvídavej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.229.101
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 10:53:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co mělo včera SC 507 Pendolino za problém, že mělo hodinu zpoždění už z Holešovic ? Po delší době je to první zaváhání, tak by bylo rozhodně zajímavé vědět víc. Nepřišel fíra, nebo to nešlo rozjet ? A proč ?
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1022
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 12:05:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co to je po delší době? Rok, měsíc nebo týden?
zvídavej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.229.101
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 13:08:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já myslím, že asi tak měsíc ....

IDNES 15.3.2006 - KRÁTKÉ ZPRÁVY
17:40 Rychlovlak pendolino opět nedojel do cíle. Dopolední spoj z Prahy do Ostravy skončil jízdu v Pečkách, kde museli cestující přestoupit. České dráhy poruchu vlaku nespecifikovaly.
zvídavej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.229.101
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 13:14:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A pak se tu ještě psalo tohle, ale to asi nezavinilo Pendolino ...

Přijato dne 3.4.2006 15:23:07
Tak dnes má Pendolino další zářez. 570 mezi Skalicí nad Svitavou a zastávkou Svitávka usmrtilo osobu. Bližší podrobnosti nevím.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1024
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 15:47:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak třeba 31.3. byl vlak 571 zpožděn na odjezdu z Holešovic o 38 minut z důvodu závady jednotky 680. Drobné patálie s ovládáním dveří či resetem PC vypočítat asi ani nelze.
zvídavej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.229.101
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 17:59:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A sakra, tak to jsem to s tím měsícem přehnal. Takže zaváhání bylo po 14 dnech (berme zpoždění do 15 minut, jako standard ČD). O to více by bylo zajímavé vědět, co za těmi zpožděními již z Holešovic je. 31/3 to bylo 38 minut, včera dokonce 61 minut. Nepřišel fíra, nebo to nešlo rozjet ? A proč ? Obecné informace typu : ČD poruchu nespecifikovaly, nebo z důvodu závady jednotky 680 ... ty jsou tak do novin, ale na mašinkářském webu bych čekal detaily.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3388
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 20:00:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Novinky.cz
19:39 - Ministr dopravy Milan Šimonovský doporučí Řídícímu výboru Českých drah zvážit podání trestního oznámení kvůli vlakům Pendolino. Podle mluvčí ministerstva se tak Šimonovský rozhodl na základě šetření okolností dodávky souprav Pendolino. Řídící výbor ČD bude zasedat ve středu.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2041
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 21:42:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Volby se blíží a nevýrazný ministr se chce zviditelnit...
Kdo nemá rád RYTMUS, ten není opravdu veselý.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1026
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 18. dubna 2006 - 22:01:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ono zpoždění do patnácti minut, ba pěti není moc. Ale pokud cestující jsou svědky jak se těch pět minut marně zápolí s dveřmi, je tma protože se resetuje, tak to normální ani na ČD nebude a jedná se o specifika provozu řady 680.
Bumbič
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.38.248
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 21:20:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Novinky cz:
Vedení Českých drah v pátek podá trestní oznámení kvůli pořízení rychlovlaků Pendolino a náhradních dílů na ně. Rozhodl o tom řídící výbor společnosti. Vedení chce, aby policie prověřila trestněprávní odpovědnost osob, které smlouvy uzavíraly.
Cajickar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 23:28:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nekdy mi prijde jako by CD byly predurceny k provozu sedmi pendolin uz na zacatku veku...

Neni to nic noveho, samozrejme. 4,5 mld za pendolina je proste cast penez na obnovu vozoveho parku a je naprosto legitimni a podle me i nutne vyhodnocovat, zda byly pouzity optimalne a zda by se nevyplatilo neco jineho, uz treba kvuli dalsim nakupum. Proto nechapu, co je "naprosto zcestne na tomto zpusobu uvazovani."
Cajickar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 1-2005
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 23:52:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemuzu pominout arogantni politiku CD na trase Praha - Ostrava, zvlaste zamery v navrhu JŘ 2007.

V normalnim konkurencnim prostredi se obchodnik snazi najit nejakou diru na trhu, neco, cim by vysel vstric potrebam zakazniku. Tomu by se snazil prizpusobit provedeni produktu, provoz.

U CD je to presne naopak a do prichodu konkunrencnich dopravcu si to bohuzel muze dovolit. Ma 7 nevhodnych vlaku, pro ktere potrebuje nejake uplatneni. Proto se snazi lidi do pendolin nacpat omezenim ostatnich spoju, ktere jsou narozdil od pendolin zadane.

Ztelesnenim arogance CD je mluvci Ondruj, ktery si snad nevidi do ust. Naposledy me dostal prohlasenim, ze RT Expres by nebyl konkurenci pro CD produkty, ale spis pro autobusy a IGK. A to by tak asi melo byt proto, protoze si to snad mysli.
Dale jeho presne prirovnani rozdilu mezi pendolinem a omselymi nahradami Bmee k rozdilu mezi airbusem a boeingem...

Ja jen doufam, ze az budou CD zase natahovat ruku po eraru na zaplaceni schodku v hospodareni, ze budou muset zodpovedet, jak komerce uspesne si stoji SC Pendolino a jestli se na ztrate nahodou nepodili. Pak bych rad videl Odnrujuv ksicht, jak nam to zase vysvetli.
Ruprt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 09:31:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"RT Expres by nebyl konkurenci pro CD produkty, ale spis pro autobusy a IGK."

To je právě věc, co ČD nepochopily a podle toho to vypadá. Prostě v 21. století musí železniční doprava konkurovat silniční, nebo se o to aspoň snažit.Od doby, co se na silnicích pohybuje něco rychlejšího než formanský povoz s koňma se hodně změnilo, jen nevím, jestli to vedení drah postřehlo. A jestli těma "produktama ČD" myslí třeba rychlík s deseti po strop narvanejma béčkama, kde se bojíte dotknout i kliky, tak ten pro RT Expres konkurenci skutečně nepředstavuje. Zvlášť pokud nasadí rozumnou cenu (+ slevy, kombinace atd.) a komfortní vozidla. A třeba i další Pendolína.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1029
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 11:57:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ona další rána pro pendolína a ČD bude, až už nebudou moci uměle nependolíní vlaky zpomalit (ač tam při tom navíc pustí tu autobusovou konkurenci, což je prý nezajímá). A pokud Railtrans prohlásil, že bez naklápění budou vždy jen o 10 minut nejvýše 15 minut pomalejší, tak se veřejně vysmál veledůležité "státní" zakázce superexpresu pro český koridory.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 834
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 14:32:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Veřejný výsměch jsem nechtěl. Pouze jsem si promítl rychlostní profil tratě z Prahy do Ostravy, výkon Pendolína 4 MW proti Taurusovi 6,4 MW, délkově to je skoro stejné, brzdící procenta to bude mít výhledově podobné, všichni tvrdí, že pokud nějaká diskriminace, tak pozitivní, takže kde chtějí udělat větší rozdíl?
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1030
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 15:10:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taurus na 3 kV DC. Mne to nic neříká. Znám jen Taurus co jezdí v Rakousku (MAV, Gysev, OBB). Tím jsem už dojel do Břeclavi či Dvořiště. Vagóny, tam už si dovedu představit nějaký second hand.
Michal_Ř
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 17:17:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V posledním ŽM se mimo jiné probírá pendolino z hlediska gastronomických služeb. Je fakt, že na rozdíl např. od ICE nemá klasickou hospodu, ale pouze bistro. Pokud bude někdy jezdit dálky Hamburk - Vídeň a jiné, tak to bude dost problém. Pokud budou 380 v pohodě, pak si myslím, že udělají ve spojení s moderní klasickou soupravou mnohem lepší službu včetně komfortu cestování, než slavná pendolina. Navíc ICE jezdí tuším v max 280 (alespoň jsem tím jel před lety 277) a náš zázrak "pouze" 230. Možná jsem přílišný skeptik, ale domnívám se, že jestli budou pendolina jezdit do Rakouska a především do Německa, budou ČD čelit mezinárodní ostudě. No a dojezdí v turnusu pro 471 na vytíženějších vlacích... Tu poslední větu jsem nemyslel zcela vážně, i když...
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 835
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 18:20:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Borovička: Taurus řady 1216 je již na tři systémy: 15 kV 16,7 Hz, 25 kV 50 Hz a 3 kV DC
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 19:00:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejsmutnější na ČD je to,že je řídí lidé vysokoškolského vzdělání ekonomického a dopravního směru, a přesto se nechovají tak,jak by měli i dle kritiky svých spolužáků diskutujících na tomto foru....
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1876
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 00:30:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PŠ: To, že efekt naklápění v reálných podmínkách tratí SŽDC/ČD bude nevelký, se na různých DF ví už roky (a stačily na to hrubé výpočty několika nezávislých laiků s použitím Newtonovy mechaniky) , jen v baráku na nábřeží si to pořád nechtějí přiznat.

Větší rozdíl by se dal zařídit dvěma způsoby:
1) Odstranit všechny ty "pomalé jízdy", tedy omezení rychlosti dané něčím jiným než je poloměr oblouku, dneska hlavně zbylé uzly, Orlice apod.
2) Překonáním rychlosti zvuku... Eh, čo to trepem - překonáním dosud nepřekonatelné rychlosti 160 km/h. Tedy nový zabezpečovač, odstranění úrovňových křížení s cestami a silnicemi, a tisíc dalších technických "drobností".

Ani jednoho se v nejbližších pár letech bát nemusíš (i když by se mi oboje líbilo). V tom ostatním ti držím palce.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1031
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 08:51:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I když mne jako zastánce pohodlných (a třeba i starších) klasických EC vozů samozřejmě pendolíno neláká a znám jeho provozní průšvihy, tak musím konstatovat, že někteří moji světově scestovalí známí mi pendolíno chválili. Nevadí malá okínka, nepohodlné sedačky. Na spoustu lidí udělá dojem design. Něco jako si někteří kupují drahá sportovní auta s naprosto nepraktickým interiérem, nedostatečným počtem míst, nedostatečným zavazadlovým prostorem. Ale mají bourák. Ovšem asi by prodejce aut utřel, kdyby k němu dělal tlučhuba reklamu jako ČD.
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 08:56:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Michal Ř:

Ten článek v posledním ŽM o těch gastro-službách je mooc pěkný, ale bohužel jeho autor dál než na horizont 680-ky nedohlédl (což je škoda..)...

Kdyby se zeptal u vyspělých sousedů např. na DB u reka jednotek ICE první generace a třeba i u jednotek ICE 3 na merito věci hospoda/bistro, tak by se dozvěděl, že instalace bistra je soudobý trend, kdy manažer nedlabe řízek s pivkem 12-kou kdesi v jídeláku, ale uspokojí ho bageta s colou v plechovce a jde dál makat na svém notebooku, aby "zbytečným" obědem (místo rychlého SNACKU - jak je módní dnes říkat..) neztrácel čas....

PS: Osobně mám na to jakýsi (opačný) ne-soudobý názor (bistro/hospoda) nicméně pokud je v tomto 680-ka na stejné "lajně" s posledními zázraky VRT-techniky, tak to "plísnění" je naprosto mimo keramiku, toť můj názor na věc...

Přeji pěkný den všem.
Pavel_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 09:26:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: nepohodlná sedadla? V žádném EC/IC jsem neseděl pohodlněji než v pendolinu. Kdyby už nic jiného, tak myslím, že aspoň ty sedadla (mimochodem české výroby) se povedla. A velikost oken mi taky nepřipadá nedostatečná. V sedě je z nich vidět bez nejmenších problémů a člověk si nepřipadá jak ve výloze.
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.54.2
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 09:51:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky jsem zaznamenal u nešotoušské veřejnosti,že pro ně jsou i pohodlné vozy jezdící na EC jen vozy obyčejného vlaku a Pendolíno je něco "Super"-vypadá jako letadlo a je pro ně něco jiného,než jet jen "obyčejným vlakem s lokomotivou".
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1032
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 09:55:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Názory na sedačky beru, jsou hodně individuální. Osobně beru i červenokoženková béčka, takže pendolíno mne také uspokojí. No seděl jsem už v Česku na EC v lepším. Ale, pokud vám okna připadají dostatečná, tak já rád koukám při cestě vlakem z okna - třeba do protihlukové zdi .-) a na to jsou lepší i pro sedícího okna velká. I při vystupování, kdy už stojím, se hodí sledovat dojezd.
Flexo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 325
Registrován: 7-2005
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 10:40:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

CiP - já mám pocit, že v tom článku nešlo o samotné bistro jako takové (dokonce tam zazněla i slova chvály - výměna vizitek), ale o jeho provedení. Chybějící stolečky a hlavně pohled obsluhy. Různé skříňky s různými zámky a klíčky, obecně nedostatek prostoru, neustálé restarty systému s přerušováním dodávky el. energie atd. atd.
Cajickar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 17:23:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sedacky v pendolinu mi prijdou samy o sobe pohodlne, problem je s jejich vzajemnyma roztecema. Jel jsem jen ve druhe tride a mista na nohy mi prislo poskrovnu. To bych jeste akceptoval, ale ze je i v jednicne stejne malo mista...
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 709
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 18:17:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cajickar: Nezapomeň, že v plně obsazeném Bmz/Bee nebo v Bpee je to prakticky to samé. Někdo tu ty rozteče uváděl, bohužel si to nepamatuji... Je ale fakt, že to nemění nic na tom, že standart velikosti rozteče na ČD je nejspíš trochu malý...
Dan38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 4-2006
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 18:59:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolím si poznamenat ještě jeden aspekt provozu pendolin. Přesto že tady čtu hodně příspěvků o tom jak jsou pendolina drahé, nepohodlné a zastaralé, zaznamenal jsem jeden aspekt o kterém se tu příliš nemluvilo. A to že těmito vlaky z velké části jezdí jiní cestující než v klasických IC a R. Jezdím 1x týdně Pha - Ol. a zpět v 1 tř. Jel jsem např. s Petrem Jandou z Olympicu, hlavním daňovým poradcem min. financí nebo majitelem účetní firmy (který před tím vlakem 10 let nejel). V tom vidím přínos SC - jezdí zde lidé, kteří neřeší +200,- za místenku a za normálních okolností by jeli pravděpodobně po D1. A asi jim příliš nevadí malá okna a bistro na stojáka. Podotýkám, že to jsou mé poznatky z 1. tř.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 713
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 19:09:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dan38: Problémem je, že takoví lidé nenaplní 8 vlaků SC (budou-li jezdit RT/EC/IC/R), ale jen 2-3 v nejvýhodnější poloze, což znamená lidé z "Manažeru" + pár lidí navíc.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3411
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 22:58:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pendolino 680.002 se dnes večer po osmé hodině vrátilo z Rakouska do Prahy. Do Prahy ho dovezla zamračená 749.218.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/
Raspi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 8-2005
Odesláno Sobota, 22. dubna 2006 - 13:31:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dan38: Brzo začne pendolinem jezdit i Klaus, když mu teď ukradli služební auto :-))
Každý večer počítám kulatá okna brejlovce.
Jedno okno, druhé okno, třetí okno, chrrrr....
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 573
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 22. dubna 2006 - 17:59:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To tezko ,nerikal Klaus pred lety ,ze zeleznice patri do 19 stoleti.A jedine co ma budoucnost.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 718
Registrován: 8-2005
Odesláno Sobota, 22. dubna 2006 - 18:18:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mmm: Proč by tedy jel nedávno pendolínem, jak sám řekl, mimo jiné za účelem zlepšení image drah? To by nedávalo smysl...
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 574
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 22. dubna 2006 - 18:37:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice -ja jsem psal ,ze to rikal pred lety ,tusim ze jeste nebyl prezidentem.Asi jak zestarnul tak zmoudrel.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 721
Registrován: 8-2005
Odesláno Sobota, 22. dubna 2006 - 19:02:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mmm: Nejspíš
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 8-2005
Odesláno Sobota, 22. dubna 2006 - 19:16:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

@Mmm: Toho bych se u něj neobával, to už je pravděpodobnější že dostal befel od Paroubka a poslechl jej.
810: lepší udržovaná koženka než neudržovaná plyš.
Comar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 11-2004
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 11:57:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice: Problémem je, že takoví lidé nenaplní 8 vlaků SC (budou-li jezdit RT/EC/IC/R), ale jen 2-3 v nejvýhodnější poloze, což znamená lidé z "Manažeru" + pár lidí navíc.
Urcite by nebyl problem udelat rani/vecerni spoje o stovku drazsi a ty malo vytizene pres poledne o stovku levnejsi.... No v hlavach manazeru CD to asi problem je :-(
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 726
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 18:23:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Comar: Jj, souhlas.
franta007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.25.8
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 10:52:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kultura na ČD
http://www.novinky.cz/kultura/83569-pendolino-vyrazilo-za-jamesem-bondem.html

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace